Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

IncognitoTSW 14.04.2015 17:20

Nowy sondaż wykonany dla faktów TVN

Pablo84 14.04.2015 19:28

I podobno to PiS gra Smoleńskiem :D. Z premedytacją to robią barbarzyńcy z PO, podobnie jak ustawamii światopoglądowymi.

Jaroo1 14.04.2015 21:39

PiS po prostu daje się robić w ciula z tym Smoleńskiem. Zamiast przed wyborami pozamykać swoje szanowne paszcze to się dają podpuszczać POwcom czy jakimś zagranicznym siłom typu niemiecki dziennikarz (czy kto tam?) od ostatnich rewelacji.
To wszystko co się dzieje wokół Smoleńska można nazwać dywagacjami. Zero śledztwa i tylko jakieś domysły czy udowadnianie zamachu domysłami/tezami pewnych ludzi. Po co to komu? To i tak nic nie wyjaśni. Potrzeba odzyskać wrak, czarne skrzynki i zrobić śledztwo, trzeba mieć władzę żeby tę sprawę rozwiązać a nie ciągle krzyczeć jak pojebani bo w obecnym układzie łatwo z takich osób zrobić niedorozwojów czy sektę smoleńską.
Już Binieda udowodnił, że to był zamach, już jakiś Duńczyk to udowadniał, teraz Niemiec. A ja się pytam, po ....? Co to dało? Czy to rozwiązało problem? Nie. Dalej jest pyta i dopóki tego nie udowodni jakiś organ państwowy to sobie można mówić o Smoleńsku 25h na dobę ale to nic nie da.
Nie wiem czy PiS tego nie rozumie czy specjalnie bierze udział w tym cyrku.

Gwiaździsty 15.04.2015 17:22

Staremu pierdziochowi znowu się pogorszyło, chyba odstawił leki:

http://wpolityce.pl/polityka/241011-...ostanie-w-pysk

_gucio_ 15.04.2015 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1397460)

Piękny przykład łykającego wszystko leminga. Zanim zaczniesz wrzucać reżimową propagandę, sprawdź może u źródła.
Wywiad jest na wp.pl - wystarczy go przeczytać.

Poczytaj jeszcze to http://www.wykop.pl/link/2498443/manipulacje-wp-pl/

IncognitoTSW 15.04.2015 20:28

Cytat:

Odpowiedź sprzed kilku minut
Cytat:

W wywiadzie dla Wirtualnej Polski: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,...win-Mik…
ostro wyrażałem się o tych, co rabują ludzi - co, jak wiadomo, robią władze, robią związki zawodowe - i nie tylko... Zapowiedziałem zdecydowane przeciwstawienie się takim rabunkom:
"...niech sobie demonstrują, byle spokojnie. Bo jak zaczną palić, niszczyć domy i rozwalać samochody - to do akcji wkroczy policja, a w razie konieczności i wojsko.
Nie można pozwalać na to, by jakaś grupa szantażowała całą Polskę, jak niedawno górnicy, którzy zażądali po 50 tys. zł. Dlaczego dano im te pieniądze? Bo mieli kilofy? To był taki sam rabunek, jak włamanie do mieszkania. Kazałbym strzelać do takich rabusiów. Bez cienia wahania".
Zwracam uwagę, że "górnik" używający kilofa do rozwalania budynków i samochodów - nie jest "górnikiem" tylko zwykłym bandytą. Natomiast górników, którzy są ciężko pracującymi ludźmi, bardzo szanuję - i czynnie dbam o to, by niektórzy działacze związkowi, politycy, bojownicy z Globalnym Ociepleniem itp. - nie pozbawiali ich pracy,
Tymczasem tytuły są np. takie:
"WPROST": Korwin-Mikke: "Kazałbym strzelać do górników" - i podobne. Bandytów wziął natomiast w obronę herszt wszystkich hersztów, p.Piotr Duda - który zapowiedział, że "da mi w pysk" - z pozdrowieniami od "górników".
Po pierwsze więc przypominam Mu, że pochwalanie i czynne branie w obronę rabusiów, jest w Polsce przestępstwem
A po drugie przypominam, że wprawdzie jest byłym komandosem - ale w odpowiedzi może dostać pozdrowienie od Wielkiego Wyrównywacza Szans - śp.Samuela Colta.

Czyli leków tradycyjnie nie wziął Niesiołowski Gwiaździsty

Jaroo1 15.04.2015 20:39

Cytat:

Jesteśmy w Europie i każdy układa sobie życie tam, gdzie chce. Jedni wyjeżdżają, drudzy wracają. Chcą zobaczyć, jak jest gdzie indziej – tłumaczyła Ewa Żmuda-Trzebiatowska. Posłanka PO w ten sposób w Radiu Szczecin tłumaczyła przyczyny emigracji.
A Wy pewnie myśleliście, że ludzie uciekajo na zachód za chlebem? Ehhh, co za durne ludzie z Was.

Co do Mikkego to akurat od dawania liści to jest on :D - sprzedawca liści Polskę oczyści!

IncognitoTSW 15.04.2015 21:22

Dodam, że Niesiołowski Gwiaździsty się zdemaskował i mówi jednym głosem z reżimową telewizją.

Gwiaździsty 15.04.2015 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1397468)
A Wy pewnie myśleliście, że ludzie uciekajo na zachód za chlebem? Ehhh, co za durne ludzie z Was.

Co do Mikkego to akurat od dawania liści to jest on :D - sprzedawca liści Polskę oczyści!

Z jego wypowiedzi raczej wynika, że chce się schować za colta żeby w pysk nie dostać. :-D

Cytat:

Dodam, że Niesiołowski Gwiaździsty się zdemaskował i mówi jednym głosem z reżimową telewizją.
A ja dodam, ze reżim i to komunistyczny wspierał Mikke przez 20 lat, a teraz jego kucyki plotą bzdury, ze jest ...antysystemowy :-D Kucyk by się uśmiał

Mistal 15.04.2015 22:18

Poczytajcie jaki kompetentny mamy rząd ;) Chemik, lekarz itd.

https://krzykinternetu.wordpress.com...eam-po-polsku/

IncognitoTSW 15.04.2015 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1397472)
Z jego wypowiedzi raczej wynika, że chce się schować za colta żeby w pysk nie dostać. :-D

A ja dodam, ze reżim i to komunistyczny wspierał Mikke przez 20 lat, a teraz jego kucyki plotą bzdury, ze jest ...antysystemowy :-D Kucyk by się uśmiał

Kot by się uśmiał. Taki beneficjent systemu komunistycznego, że go za poglądy z kilku kierunków wyrzucili i siedział w więzieniu kilka razy. http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showDe...osobaId=26617&

Nie jest to wprawdzie aż taka represja jak pozwolenie na zrobienie doktoratu...

Bronowianin 15.04.2015 23:29

Cytat:

Po raz kolejny Mikke pokazał swoją prawdziwą twarz kapitalistycznego bandyty bez skrupułów. Po tej wypowiedzi już chyba nikt nie ma wątpliwości, aby nie głosować na moskiewskiego agenta i największego wroga polskich interesów. Obrażenie klasy robotniczej przekreśliło na zawsze tego osobnika i potwierdziło jego zaciekły antypolonizm - lepiej już o nim nie wspominać na tym forum i w innych miejscach, najlepiej będzie o nim po prostu milczeć.

Nawet zacytowanie jego tłumaczeń nie jest w stanie w żaden sposób wybielić tej skandalicznej wypowiedzi. Ten człowiek jest jawnym wrogiem Polaków, ciężko pracujących robotników - to zresztą nie dziwi, bo sam nie wykonuje żadnej pracy, a na stronie internetowej swojej śmiesznej partii wyłudza pieniądze od naiwnych ludzi, handlując jakimiś gadżetami i zbierając datki na swoją szkodliwą działalność (nie podaję linku, bo nie ma po co nabijać wejść sługusowi Putina).

Brawa za reakcję dla Piotra Dudy!

emj10 15.04.2015 23:44

To są jakieś poświąteczne jaja ma się rozumieć? :D

serek.c2 16.04.2015 06:57

Bronowianin - mój kandydat na forumowicza roku :D

frank 16.04.2015 07:02

Korwin korwinem (tak jak by kogoś zaskoczyła ta wypowiedź), ale na tym przykładzie bardzo ładnie widać, że wPolityce to takie samo gówno jak Wyborcza (no, może trochę mniej śmierdzące) - różnica tylko taka, że po drugiej stronie "barykady".

Gwiaździsty 16.04.2015 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1397477)
Kot by się uśmiał. Taki beneficjent systemu komunistycznego, że go za poglądy z kilku kierunków wyrzucili i siedział w więzieniu kilka razy. http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showDe...osobaId=26617&

Nie jest to wprawdzie aż taka represja jak pozwolenie na zrobienie doktoratu...

Zabawne tłumaczenie, tow. Wiesław Gomółka też siedział w więzieniu, szef UB Moczar tez siedział, Michnik, Kuroń też siedzieli. Mikke to niby tak dla jaj 20 lat budował komunę, wspierał sojuszniczo PZPR przez cały okres PRL-u, nie przeszkadzała mu nawet masakra na Wybrzeżu w 1970 r. , Radom w 1976 r. a nawet stan wojenny w 1981 r. Wspierał i nie wystąpił. Jak widać podobało mu się. Zapewne nie za darmo to robi. Zresztą od najmłodszych lat. Do ZMS-u pewnie siłą go wcielili :lol:. Albo postanowił zostać Wallenrodem :rotfl:
I pewnie stąd te jego sympatie do tow. Jaruzelskiego i Moskwy zostały. W tym nie różni się kompletnie od Palikota. Zresztą obaj udają "opozycję" :lol:
Nie dziwi więc, że na te jego bajki udaje się złapać tylko naiwnych gimnazjalistów i licealistów.

Cytat:

Korwin korwinem (tak jak by kogoś zaskoczyła ta wypowiedź), ale na tym przykładzie bardzo ładnie widać, że wPolityce to takie samo gówno jak Wyborcza (no, może trochę mniej śmierdzące) - różnica tylko taka, że po drugiej stronie "barykady".

Taaa zapewne krynica obiektywizmu to 'Najwyższy czas", nie ?

wiesniak842 16.04.2015 09:29

Dla ciebie jakby było propisowskie to i pewnie bravo girl by było obiektywne.

emj10 16.04.2015 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez frank (Post 1397486)

W końcu wPolityce jako spółka córka centrali SKOK nie może zbytnio wychylać się poza główną linię partii ;)

Gwiaździsty 16.04.2015 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1397498)
Dla ciebie jakby było propisowskie to i pewnie bravo girl by było obiektywne.

A dla ciebie jaka gazeta jest obiektywna ? Bo najczęściej krytykujesz a sam boisz się ujawnić np. na kogo będziesz głosował, jaką partię wspierasz, no to może teraz ujawnisz swoją gazetę, jeśli czytasz w ogóle :-D

AYALA 16.04.2015 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1397505)
W końcu wPolityce jako spółka córka centrali SKOK nie może zbytnio wychylać się poza główną linię partii ;)

Szacunek dla Karnowskich, bo jako nieliczni w tym kraju mają odwage patrzeć sitwie na łapy i opisywać to.

wiesniak842 16.04.2015 10:58

Juz spiesze z odpowiedzia. Mam wlasny rozum i sam potrafie zinterpretowac dane wypowiedzi politykow, ich dzialania badz ich brak dzialan. Nie potrzebuje zadnego szmatlawca do pomocy w wyrabianiu wlasnej opinii na jakis temat.
Czytam ksiazki. Nie wspieram zadnej partii choc nie ukrywam, ze swiatopoglodowo sklanialbym sie ku Ruchowi Narodowemu ( choc nie wszystko mi sie podoba ) a gospodarczo ku Korwinowi ale zebym je wspieral to musialyby wyeliminowac to co mi sie w nich nie podoba a raczej nikle na to szanse.

kerim1906 16.04.2015 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1397505)

śmieszna ta dyskusja o Korwinie , jaki koń każdy widzi i ma swoje zdanie , ale wołominiak nie daruje sobie , jest okazja trzeba dopieprzyć Pisowi , takie fobie się leczy , ale jak sam pisał został wydymany przez PIS w Wołominie ( startował na radnego czy tam innego?) i trauma pozostaje , wyrazy współczucia cokolwiek nieszczere składam :p
wiesniak842 "nie potrzebuje zadnego szmatlawca do pomocy w wyrabianiu wlasnej opinii na jakis temat"

jasne że nie potrzebujesz , widziałem Twoją dyskusję na shoucie kilka dni temu , ładnie spijaliście sobie z dzióbków jak to w drugiej turze zagłosujecie na bula oddając pusty głos albo nie idąc wcale na drugą turę , bardzo odkrywcze i przyszłościowe, kolejne 5 lat bula pod żyrandolem , więcej takich i będzie git

Gwiaździsty 16.04.2015 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1397511)
Juz spiesze z odpowiedzia. Mam wlasny rozum i sam potrafie zinterpretowac dane wypowiedzi politykow, ich dzialania badz ich brak dzialan. Nie potrzebuje zadnego szmatlawca do pomocy w wyrabianiu wlasnej opinii na jakis temat.
Czytam ksiazki. Nie wspieram zadnej partii choc nie ukrywam, ze swiatopoglodowo sklanialbym sie ku Ruchowi Narodowemu ( choc nie wszystko mi sie podoba ) a gospodarczo ku Korwinowi ale zebym je wspieral to musialyby wyeliminowac to co mi sie w nich nie podoba a raczej nikle na to szanse.

No bardzo fajnie, tylko w ten sposób nie da się nic w Polsce zmienić. Jest takie powiedzenie "Nieobecni nie mają racji". Nie głosujesz to tak naprawdę nie bierzesz czynnego udziału w życiu kraju. Bo niestety nikt za nas tego nie zrobi. Ja też mam swoje przemyślenia, są rzeczy które mi sie podobają i są które nie. Mało jest takich wyborców, którym sie wszystko podoba w 100 %. I tak jest na całym świecie. Ale dokonuje się wyboru, zliczając wszystkie "za" i "przeciw" i głosuje się, czasem nawet krzywiąc się.

A, ze kandydaci nie przebierają w środkach to możemy mieć niezły ubaw:

http://wpolityce.pl/polityka/241088-...-partii-korwin

Ciekawe dlaczego papieża JP II nie wkleił:lol:. Czyzby przez te swoje nieslubne dzieci ? No, ale skoro moskiewski dupowłaz wkjleił Reagana i Piłsudskiego, którzy tą hołotę gonili ostro, to wszystko jest możliwe. Ale Jan III Sobieski też jest , chyba dlatego że nie miał skanu Chrobrego albo Mieszka
Na bilbordzie zabrakło zdecydowanie Bieruta i jesli już jakiegoś króla to tylko Stanisława Augusta Poniatowskiego :haha:
Myślę, ze internauci zrobią mu taki bilboard z tymi postaciami :)

wiesniak842 16.04.2015 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1397514)
No bardzo fajnie, tylko w ten sposób nie da się nic w Polsce zmienić. Jest takie powiedzenie "Nieobecni nie mają racji". Nie głosujesz to tak naprawdę nie bierzesz czynnego udziału w życiu kraju. Bo niestety nikt za nas tego nie zrobi. Ja też mam swoje przemyślenia, są rzeczy które mi sie podobają i są które nie. Mało jest takich wyborców, którym sie wszystko podoba w 100 %. I tak jest na całym świecie. Ale dokonuje się wyboru, zliczając wszystkie "za" i "przeciw" i głosuje się, czasem nawet krzywiąc się.

To wlasnie przez takie "pseudowybory" i partyjniactwo nic nie dalo, nie da, i nie bedzie sie dalo zmienic. Co ci po wyborach? Nawet niech Pis wygra to i tak nie bedzie mial wiekszosci. O ile wygra bo przeciez wybory falszuja;) Wyborami z obecna ordynacja to gowno bedzie mozna zmienic za przeproszeniem.

Padre1906 16.04.2015 11:52

Cytat:

ładnie spijaliście sobie z dzióbków jak to w drugiej turze zagłosujecie na bula oddając pusty głos albo nie idąc wcale na drugą turę , bardzo odkrywcze i przyszłościowe, kolejne 5 lat bula pod żyrandolem , więcej takich i będzie git
Widzę że Ty dalej nie jesteś w stanie dopuścić do siebie myśli że istnieje ktoś kto nie popiera żadnego z kandydatów, a wybieranie mniejszego zła go nie obchodzi.

kerim1906 16.04.2015 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1397520)
Widzę że Ty dalej nie jesteś w stanie dopuścić do siebie myśli że istnieje ktoś kto nie popiera żadnego z kandydatów, a wybieranie mniejszego zła go nie obchodzi.

ok , żyj dalej z większym złem czyli bulem i urbanoplatfusami z zeteselem w sojuszu, konserwuj obecną rzeczywistość a jak się ożenisz i skończysz 30 lat to nie płacz że żyjesz w takim a nie innym kraju i trzeba wyjeżdżać jak to zrobił wieśniak842

wiesniak842 16.04.2015 12:05

Ale ja wyjechalem w 2006 za PiSu :lol:

Padre1906 16.04.2015 12:07

No tak, bo PiS i Duda to gwaranty diametralnej zmiany rzeczywistości i polepszenia sytuacji w kraju.

kerim1906 16.04.2015 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1397522)
Ale ja wyjechalem w 2006 za PiSu :lol:

ha, ha , dobre , jesteś z tego rzutu ciekawego świata :lol: ,pisałem już że zrobiłeś dobry ruch , jak masz czas to "wesprzyj" kolegów w kraju w drugiej turze ;)

Padre1906 "No tak, bo PiS i Duda to gwaranty diametralnej zmiany rzeczywistości i polepszenia sytuacji w kraju."

a może warto sprawdzić i się przekonać ?

Gwiaździsty 16.04.2015 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1397523)
No tak, bo PiS i Duda to gwaranty diametralnej zmiany rzeczywistości i polepszenia sytuacji w kraju.

Nie, gwarantem jest Korwin we współpracy z Putinem i Łukaszenką.

kerim1906 16.04.2015 13:20

http://wpolityce.pl/polityka/241107-...ia-a-nie-usaaś

Korwin , Kowalski z tekstami powyżej , Braun z popierającym go komandorem rajdu Katyńskiego węgrzynem , co to jest ? jakaś plaga "prawicowych" kandydatów ?

Padre1906 16.04.2015 13:54

Cytat:

a może warto sprawdzić i się przekonać ?
Sprawdzaliśmy już jak wyglądają ich rządy.

Cytat:

Nie, gwarantem jest Korwin we współpracy z Putinem i Łukaszenką.
Dalej wałkujesz tekst o tym że jest przyjacielem Rosjan dlatego że powiedział że Polsce przydałby się taki prezydent jak Putin?
W sumie, nie przydałby się?

63.5 Kg 16.04.2015 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1397538)
Sprawdzaliśmy już jak wyglądają ich rządy.

Dalej wałkujesz tekst o tym że jest przyjacielem Rosjan dlatego że powiedział że Polsce przydałby się taki prezydent jak Putin?
W sumie, nie przydałby się?

Tylko nie pisz ze taki gość jak JKM Ci odpowiada??

kerim1906 16.04.2015 13:58

Padre1906 "Sprawdzaliśmy już jak wyglądają ich rządy"

wątpliwości jakieś ? konkrety? będę zobowiązany jak podsumujesz krótko te 15 miesięcy , odniosę się

Padre1906 16.04.2015 13:59

Nie, dlatego nie głosuje na niego. Chodziło mi o wypowiedź na której Gwiaździsty opiera swoja teorie o miłości Korwina do Putina.

Gwiaździsty 16.04.2015 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1397541)
Nie, dlatego nie głosuje na niego. Chodziło mi o wypowiedź na której Gwiaździsty opiera swoja teorie o miłości Korwina do Putina.

Mało było w wypowiedziach tych jego bzdur ? łącznie z bronieniem Kremla przy zestrzeleniu samolotu malezyjskiego. Nie mam czasu szukać teraz tych jego dyrdymałów kiedy wchodzi Moskwie do dupy bez wazeliny na każdym kroku. Jego bzdety o dążeniu Amerykanów do wojny podczas gdy ruska hołota napadła na sąsiedni kraj i straszy innych naokoło.

kerim1906 16.04.2015 14:33

dobra Padre1906 nie daje rady merytorycznie tylko tak" Sprawdzaliśmy już jak wyglądają ich rządy."

podsumujmy

1.PKB rosło ponad 6% rocznie

2.w latach 2005-2007 powstało 1,2 mln miejsc pracy

3.spadło bezrobocie

4.niska inflacja,złoty stabilnie poniżej 3,5 euro, tania benzyna

5.zlikwidowano podatek spadkowy

5.obniżono składke rentową , wzrosły pensje

6.obniżono podatek dochodowy od osób fizycznych

7.pozyskano prawie 70mld z europy na lata 2007-13

8.becikowe, dłuższe urlopy, dożywianie dzieci 500 mln

9.powołał CBA

10.zlikwidował wsi

tak na szybko

Padre1906 16.04.2015 14:51

Nie nie daje rady merytorycznie, tylko siedzi w pracy i zajmuje się ważniejszymi rzeczami niż rozmowy z zakochanymi w PiSie. Będę miał chwilę to napisze Ci co i jak.

kerim1906 16.04.2015 14:58

Padre1906 "siedzi w pracy i zajmuje się ważniejszymi rzeczami niż rozmowy z zakochanymi w PiSie"

lekceważysz rozmówców :D , jak się odrobisz skrobnij coś w odpowiedzi , dodam że coś takiego o PIS napisałem pierwszy raz na tym forum , na Twoje"wyrażne życzenie" tak gwoli ścisłości , nie przepracuj się :)

63.5 Kg 16.04.2015 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1397547)
Nie nie daje rady merytorycznie, tylko siedzi w pracy i zajmuje się ważniejszymi rzeczami niż rozmowy z zakochanymi w PiSie. Będę miał chwilę to napisze Ci co i jak.

Widzisz ja mysle tak samo jak Gwiazdzisty a mam PIS w dupie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl