![]() |
Cytat:
|
(bo wszystkie warunki chyba ustalilismy przed wypozyczeniem :D?).[/QUOTE]
Tak, warunki ewentualnego przejscia (transfer definitywny) ustala sie w czasie wypozycznia zawodnika. |
Tak analizując nasz walory ofensywne to naprawdę jest bardzo ciekawie. Ten transfery dały taką gamę możliwość trenerowi że aż miło.
Pomocnicy: Sobolewski, Wilk, Jirsak, Kirm, Garguła,, Paljić, Piotrek Brożek, Łobodziński...super Jeszcze jak trener Kasperczak zestawia ostatnio tak pomoc: Boguski, Sobol, Guła, Piotrek....to naprawdę na ławce mamy równie silną drugą linię....to mi się podoba...:) Wilk, Jirsak, Kirm, Paljic, Łobo....kurczę w każdym innym polskim klubie graliby w 11....:) u nas tez mogą ale trzeba zapierdzielać na treningach...:D |
Prezes Bogdan Basałaj potwierdził właśnie dla Orange Sport Info, że prawdopodobnie zostanie zatrudniony Osman Chavez. Wcześniej negocjacje na chwilę zawieszono, licząc że uda się pozyskać innego środkowego obrońcę z paszportem UE, by mógł on zagrać w III rundzie el. LE. W sprawie Christiana Tiboniego Wisła nie doszła do porozumienia z Atalantą Bergamo.
|
Cytat:
i bardzo dobrze. |
Basałaj mógłby sam sobie facebooka założyc :)
Niemniej ciesze sie ze serial z Chavezem, jest bliski końca |
Zobaczymy co ten Chavez prezentuje... miejmy nadzieję, że będzie to chociaż solidny obrońca.
|
ee tam solidny.. taki sobie, tylko 31 meczow w reprezentacji Hondurasu i tylko 3 mecze w pelnym wymiarze na ostatnich mistrzostwach swiata..w tym przeciwko Hiszpanii, ze jeszcze nikt nie napisal ze to no-name to mnie dziwi.. chyba ze cos przegapilem
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. W PES 2010 całkiem łatwo zdobywa sie bramki Riosem, który jest w 18stce River Plate na rezerwie...:D |
Cytat:
no to jak jest taki dobry w PESie to na pewno nam się przyda |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kapitan Tsubasa? (z japońskiego: Tsubasa = skrzydło)
|
Moim zdaniem zawodnik z nazwiskiem powinien grać na lewej obronie. Tu sytuacja wygląda słabo. Piotrek Brożek to bardziej pomocnik niż obrońca, a Diaz jest słaby w odbiorze i mało zwrotny. Ta pozycja moim zdaniem potrzebuje sporego wzmocnienia.
|
panowie nie orientuje sie ktos jak ma sie sprawa z testowanym napastnikiem w mlodej Wisle, z Michalem Szewczykiem?
|
Cytat:
|
i tego sie wlasnie obawialem;/ moze jednak nie popelnia dzialacze takiego bledu. On ma wiekszy talent niz Jonczyk, zaryzykowalbym nawet stwierdzenie ze w przyszlosci bedzie lepszy niz Lewandowski.
|
Tego kolesia z nazwiskiem pewnie wypożyczą. Będzie to gracz, który nie mieści się w składzie mocniejszej drużyny z EPL PD itd. W stylu Makinwy. Tak by wynikało z wypowiedzi prezesa. Nie jest to głupie. Ściagnąłby kibiców i zainteresowanie mediów. Zawsze to lepsza rozpoznawalność dla klubu.
|
Cytat:
Prędzej chodzi o nazwisko typu Kluivert, już nie ta forma, już nie te lata ale nazwisko działa i wielu ludzi przyjdzie tylko po to żeby go zobaczyć na żywo. |
Cytat:
Są różne inne substytuty jak np. guma, pasta, klej do włosów, bo w ich przypadku nie wygląda to tak tendencyjnie jak żel. Skłaniałbym się ku paście :D Zadowolenie z okienka jest i być powinno. Moim zdaniem Chavez to będzie ostatni transfer do klubu. Co do transferów Z KLUBU, sam jestem ciekaw... Niemniej jednak najbardziej cieszyć powinny nas słowa prezesa Basałaja z wywiadu. Cytat:
|
Cytat:
|
Jakiś przykład? Bo wg mnie nie da się znaleść zawodnika o takich parametrach który chciałby przyjść grać do Wisły. Bo nawet zawodnicy drużyn typu Chile czy Paragwaj którzy byliby rezerwowymi w swoich klubach nie są raczej na tyle medialni żeby przyciągnąć jakiegoś piknika na trybuny. Bo np. co taki Fabian Orellana (reprezentant Chile) powie zwykłemu zjadaczowi chleba? Czy nawet Jonathan Santana (reprezentant Paragwaju, podstawowy zawodnik Wolfsburga)? Nic, to bardzo dobrzy piłkarze ale niemedialni i nie przyciągną kibiców tak jak nawet podstarzały Rivaldo, Mario Jardel (ludzie którzy mają po 20 pare lat na pewno pamiętają jak pare lat temu rządził i dzielił w FC Porto i jarali by się mocno że przychodzi do Polski).
|
Powiem tak: to MOZE byc jeszcze wieksza gwiazda. Poza tym, zalezy w jakich kategoriach rozpatrujemy pojecie GWIAZDA futbolu:p.
mr_kwolf. Wlasnie o to chodzi ze to moze byc pilkarz takiego pokroju jak Rivaldo:). P.S. Zapominacie o jednym mowiac ze tutaj nikt nie chcialby przyjsc - najwazniejsza jest suma jaka wyladuje na koncie pilkarza. Taka jest niestety prawda. |
Mario Jardel parę dni temu podpisał kontrakt z jakimś bułgarskim klubem, więc może i do Polski chciałby przejść, jakby się nim zainteresowano. A właśnie taka podstarzała gwiazda przyciągałaby ludzi najbardziej.
Cytat:
|
W najbliższy piątek gramy sparing - można się spodziewać że będziemy testować kolejnych zawodników...
|
ChG Ty to tak na powaznie wszystko piszesz.. pytasz sie na forum kto to moze byc.. tylko po co? a skad to ktos ma wiedziec?????? przyjdzie to przyjdzie, a moze nie przyjdzie, albo przyjdzie ktos taki kto nie bedzie robil wrazenia... tak wypisywac nazwiska to mozemy przez 100 stron, tylko jaki to ma sens? nie nakrecajcie sie tak bo nic z tego nie wyjdzie i nie zasniecie przez 2 tygodnie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zeby bylo w temacie to raczej chodzi o glosne nazwisko w rozumowaniu moim i wielu innych kibicom Wisly. czyli cos jak Zurawski (umiejetnosci moze i nawet lepsze) tylko chodzi o nazwisko, kojarzenie tego zawodnika.. bo nazwiska Nonda czy Helder Postiga kompletnie mi nic nie mowia, i to nie jest zart.. i jestem pewien ze pozostalym 20 tys osobom na stadionie tez nie bedzie mowic.. znac takie nazwiska moze ktos kto sie bardzo interesuje pilka (pod wzgledem sportowym) i jest jej istnym maniakiem, FM-y, zagrywki u bukow, rozmowy przy piwie o ladnej grze danego zespolu itp.. a zwykly zjadacz chleba nie wie kto to Nonda czy Postiga ..
po mojemu na pewno nie chodzi o takie Nondy i Postigy.. dla mnie to kolesie kompletnie anonimowi, a Basalajowi pewnie chodzi o grajka typu Zurawski, czy idacy ? do Polonii Smolarek.. tak przynajmniej domniemam moze i smieszne porownania... ale tak wlasnie jest, ze duza wiekszosc Polskich fanow raczej kojarzy tych swoich (typu Zuraw, Smolarek, Dudek itp) a zeby ot tak skojarzyc prawdziwa gwiazde to wymieni Messiego czy Ronaldo bo Nondy i Postigy to dla niego osoby o ktorych pierwszy raz slyszy to tak z tych bardziej starszych... bo np. Blaszczykowski tez bylby strzalem w dziesiatke, choc na razie to nie niemozliwe to na pewno przyciagnalbym duzo wiecej osob na stadion niz para Nonda i ten Postiga .. bo jego kazdy z Polskich kibicowi kojarzy, w tym Wisly i bardzo go ceni.. ot cala filozofia rozumowania tego glosnego nazwiska |
Cytat:
Tutaj bym się kłócił. Myśle że jesteśmy w stanie zapłacić takiego piłkarzowi duże pieniądze (myśle że nawet koło 1 mln euro za rok) byle tylko przyszedł, zagrał pare końcówek, pokazał sie na paru bilboardach, zrobiono mu pare zdjęć z koszulce Wisły, pojechał do paru szkół rozdać autografy, powiedział że Wisła to bardzo dobry klub itd. To jest inwestycja w marketing. Wystarczy że ściągnie na trybuny 2-3 tysiące widzów (którzy kupią karnet za jakieś 200 zł + może jakiś mecz pucharowy) i się to zwróci. On po roku odejdzie a Ci kibice pewnie zostaną. Mamy do zapełnienia stadion za ponad 30 tysięcy. Tutaj trzeba włożyć kupe kasy żeby się to udało. Nic nie przyjdzie za darmo. Jeżeli poważnie przyjdzie to "wielkie nazwisko" to nie ma co tego rozpatrywać pod kątem wzmocnienia sportowego. Tutaj będzie chodziło tylko i wyłącznie o nowych kibiców. Szczególnie jak czytam że na ten pomysł wpadł pion marketingowy. Źle policzyłem i nie zwróci się to przy tyle kibicach ale ogólnie mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi. |
Nie jestem zwolennikiem ściągania tzw. zagranicznych gwiazd z dawnych lat z nazwiskiem. Na krótką metę to może korzystne- przyciągnie ludzi na stadion, ale w dłuższej perspektywie raczej nie będzie dobre dla drużyny. Gwiazda oznacza gwiazdorski kontrakt, marketingowo ok, ale sportowo niekoniecznie, może psuć atmosferę w drużynie...
Wolę młodych, perspektywicznych piłkarzy, lub solidnych , ale ,,bez nazwiska", jak tu mr_kwolf wspominał reprezentantów Chile czy Paragwaju.wtedy dobra i ciekawa gra przyciągnie ludzi na stadion. |
Proponuje przekonać Jacka Bąka, żeby jeszcze pograł rok. Wtedy stworzy z Cleberem najstarszą parę stoperów w lidze :D
A tak na serio, to myślę, że nie należy sprowadzać takiego zawodnika, które jedyne co ma to nazwisko. Jedynie doprowadzałoby to do konfliktów. Koleś uważałby się z bóstwo itp. Dla mnie lepiej sprowadzić jakiegoś rezerwowego, który będzie przynajmniej ambicje posiadał. Niektórzy mówili w kontekście Makinwy, że będzie to przepłacony transfer. W takim razie po co nam jakaś super gwiazda?? |
Cytat:
Żeby nie było, z tego okienka jestem bardzo zadowolony. Nie jestem kibicem sukcesu mimo iż Wiśle zacząłem kibicować dopiero od sezonu 2002/2003 w pamiętnych wojażach europejskich. |
Jakos dziwne mam przeczucie ze gdyby faktycznie doszloby do transferu tego "znanego nazwiska" to suma transferu moglaby dwu lub trzykrotnie przebic ta kwote ktora Legia zaplacila za Vrdloljaka czy innego Knezevicia(nie wiem kto to u nich kosztowal ten mityczny Milion Euro...).
|
Nie rozumiecie chyba do końca o co chodzi w tym wszystkim. Znam wielu ludzi, którzy Wiśle jakoś tam kibicują, w miare znają jej wyniki ale na mecze nie chodzą. I jestem pewien że przyjście dobrych, młodych graczy za ponad 1 mln euro nie spowoduje że pójdą na stadion. Powiem więcej, myśle że nie do końca będą wiedzieć że taki zawodnik do nas przyszedł ani za ile. Co z tego że będzie czarował swoją grą, wciągnie naszą lige nosem i w ogóle jak nie przyciągnie to na stadion nowych kibiców.
Co innego przywołany wcześniej Mario Jardel. Od razu zrobiłoby się głośno w mediach (poszedł do Bułgarii a nawet polskie portale o tym pisały, więc możecie sobie wyobrazić co by się działo jakby przyszedł do Wisły). Moi znajomi kojarzący gościa jak wymiatał w LM od razu by się tym zainteresowali, może skusiliby się pójść na stadion bo w końcu "mamy zagraniczną gwiazde". Ewentualnie jakiś młody ojciec z 5-letnim synem przyszedłby na stadion poopowiadać tak jak nasi ojcowie nam o Van Bastenie czy Deynie. A że sportowo nie pomógłby nam wiele? Nie tylko to jest najważniejsze w tym momencie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl