Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mitmichael 26.07.2010 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 944303)
na zywo konferencja Wisly na orange sport info? :-D To zajebiscie wlasnie mialem dzis do nich pisac czy bylo by mozliwe transmitowanie konferencji Wisly u nich:p

Czy bedzie prezentacja pierwszej druzyny to nie wiem ale konferencja z Wilkiem i Riosem na pewno. Dzisiaj punkt 12:00. Chyba juz z 3 razy powtarzali na OSI prezentacje Lecha wiec moze nie beda gorsi i pokaza na zywo prezentacje Wisełki.

WislaOnly 26.07.2010 09:46

A podacie jakiś link do transmisji? Thank you from the mountains:D

SĘDZIA ZGRED 26.07.2010 09:53

Jeśli chodzi o Chaveza wyczytałem gdzieś że są jakieś problemy z papierami z jego klubu tzn wynikły jakieś niejasności nowe, więc nie wiem czy to dla tego to tyle trwa z tym przylotem...

tomasz_19 26.07.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SĘDZIA ZGRED (Post 944313)
Jeśli chodzi o Chaveza wyczytałem gdzieś że są jakieś problemy z papierami z jego klubu tzn wynikły jakieś niejasności nowe, więc nie wiem czy to dla tego to tyle trwa z tym przylotem...

dlatego właśnie ta sprawa się tak długo ciągnie...

moskit 26.07.2010 10:11

http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...wisla-od-1200/ tu jest tez konferencja na zywo

Marcinklon 26.07.2010 10:12

Nie wiecie czym Chavez leci? chyba bocianem jak od soboty nie może dolecieć

maci0s 26.07.2010 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moskit (Post 944320)
tu jest tez konferencja na zywo

Po co to podajesz? Chcesz coś oglądnąć? W ten sposób będziesz miał 1000 pokemonów, którzy zamulą serwer i jeszcze będą na czacie dyskoutowac...;/

WislaOnly 26.07.2010 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moskit (Post 944320)

Dzięki serdeczne! :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 944323)
Po co to podajesz? Chcesz coś oglądnąć? W ten sposób będziesz miał 1000 pokemonów, którzy zamulą serwer i jeszcze będą na czacie dyskoutowac...;/

maciOs tobie się od tej sławy w wełnie nie poprzewracało? Jeżeli twierdzisz, że ludzie siedzący na tym forum są pokemonami, to ja Ci życzę permanentnego i sram na to co ty wiesz...

BRTS39 26.07.2010 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 944303)
na zywo konferencja Wisly na orange sport info? :-D To zajebiscie wlasnie mialem dzis do nich pisac czy bylo by mozliwe transmitowanie konferencji Wisly u nich:p

No czyli na jedno wyszło bo jak Ty bys do nich napisał to by był popłoch w redakcji i na 100 % zrobiliby transmisje :)

maci0s 26.07.2010 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 944326)

maciOs tobie się od tej sławy w wełnie nie poprzewracało? Jeżeli twierdzisz, że ludzie siedzący na tym forum są pokemonami, to ja Ci życzę permanentnego i sram na to co ty wiesz...

nie mówie ze ty jestes pokemonem i ludzie z tego forum... ale jak wejdziesz to zobaczysz ilu będzie z pyrlandii napinaczy lub legionistów...

ta strona ma zawsze relacje online i nie raz juz byly linki podawane w temacie "oglądaj mecze Wisły", wystarczyłoby 3 strony cofnąc i znaleźć a tak pyry mają na tacy wszystko...

WislaOnly 26.07.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 944330)
nie mówie ze ty jestes pokemonem i ludzie z tego forum... ale jak wejdziesz to zobaczysz ilu będzie z pyrlandii napinaczy lub legionistów...

ta strona ma zawsze relacje online i nie raz juz byly linki podawane w temacie "oglądaj mecze Wisły", wystarczyłoby 3 strony cofnąc i znaleźć a tak pyry mają na tacy wszystko...

Więc następnym razem trzeba się określić, bo później wychodzą dziwne rzeczy. A tak poważnie, to po co pyrlandia i Lki mają oglądać naszą konferencję prasową!:lol: Swoich nie mają...

maci0s 26.07.2010 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 944331)
Więc następnym razem trzeba się określić, bo później wychodzą dziwne rzeczy. A tak poważnie, to po co pyrlandia i Lki mają oglądać naszą konferencję prasową!:lol: Swoich nie mają...

widzisz tak to z nimi jakoś jest ze mimo, że mają swoje to i tak sie pchają na nasze:]

zresztą sam zobaczysz.. chociaż mam nadzieje ze dzisiaj admin przynajmniej wyłączy czat... nie będe musiał czytac kim jest i co robi czyjas matka... ;/

PS. Dzięki za życzenia, myśle, że w życzeniach odosobniony nie jesteś... ;)

WislaOnly 26.07.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 944332)
widzisz tak to z nimi jakoś jest ze mimo, że mają swoje to i tak sie pchają na nasze:]

zresztą sam zobaczysz.. chociaż mam nadzieje ze dzisiaj admin przynajmniej wyłączy czat... nie będe musiał czytac kim jest i co robi czyjas matka... ;/

się zobaczy, może nie będzie tak źle i wybacz że na Ciebie aż tak najechałem... pozdrawiam,

WiślakMyślenice 26.07.2010 10:52

Cytat:

zresztą sam zobaczysz.. chociaż mam nadzieje ze dzisiaj admin przynajmniej wyłączy czat
Czyli jest dzisiaj jakaś konferencja?

adikos1906 26.07.2010 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 944348)
Czyli jest dzisiaj jakaś konferencja?

boze...czytaj co piszą.

yogul 26.07.2010 10:59

macios ma racje i niestety nie sądzę że dzieci które tam robią "wieś" sa tylko z Warszawy czy Poznania.

Griszka30KR 26.07.2010 11:13

Konferencja jest na tym linku,ale tez macie taki problem z dźwiekem?

bozar 26.07.2010 11:26

Zarządzanie naszym klubem to dalej amatorszczyzna..Na litość Boską.. zatrudnienie na godzinę tłumacza z j.hiszpańskiego na polski to koszt maks. 50 zł..a do tak ambitnych dialogów jakie mają miejsce na konferencji wystarczy nawet student filologii, niejeden jako kibic zrobiłby to za darmo..a oni tam stawiają jakiegoś espanholo który kaleczy angielski tak że aż ciarki po plerach przechodzą..ech..
Ciekawi mnie za to wypowiedź prezesa: jeśli dobrze zrozumiałem (przebijając się przez dźwięki klawiatury gościa który przeprowadzał transmijsje na małopolsce) to Basałaj zapowiedział że to na pewno nie ostatni transfer w tym okienku..też coś takiego usłyszeliście?:D

JrQ- 26.07.2010 11:28

Cytat:

to Basałaj zapowiedział że to na pewno nie ostatni transfer w tym okienku..też coś takiego usłyszeliście?
Chavez...................

mateusz212 26.07.2010 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bozar (Post 944377)
Ciekawi mnie za to wypowiedź prezesa: jeśli dobrze zrozumiałem (przebijając się przez dźwięki klawiatury gościa który przeprowadzał transmijsje na małopolsce) to Basałaj zapowiedział że to na pewno nie ostatni transfer w tym okienku..też coś takiego usłyszeliście?:D

ja oglądałem na Orange i Basałaj powiedział, że to napewno nie ostatni transfer.

mitmichael 26.07.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bozar (Post 944377)

W tym okienku to juz został tylko Chavez i w ostatecznosci Elsner. Kolejne transfery maja byc podobno w zimie (wczesniej w Polsacie o tym mowił).

sportnh 26.07.2010 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 944381)
ja oglądałem na Orange i Basałaj powiedział, że to napewno nie ostatni transfer.

ale, ze ktory nie jest ostatnim transferem? w jakim sensie?

napisz prosze

maci0s 26.07.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mateusz212 (Post 944381)

A A.Ochalik na to
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/moz...wiadomosc.html

Rzecznik prasowy Wisły Kraków, Adrian Ochalik, w wywiadzie dla stacji telewizyjnej Orange Sport Info przyznał, iż krakowską drużynę wzmocni jeszcze jeden zawodnik.
- Możemy liczyć na jeszcze jeden transfer do Wisły w tym okienku - powiedział Ochalik.

Nie o Elsnera mu chodzi w tym wypadku.

radek2323 26.07.2010 11:53

w artykule na sport.pl Bogdan mowi : Myślę także o tym, by pozyskać piłkarza z dużym nazwiskiem, bo taka bomba transferowa przyciągnęłaby ludzi na stadion. Jak nie teraz, to w przerwie zimowej.

moze o to chodzi:):);)

ChG 26.07.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 944392)
A A.Ochalik na to

Rzecznik prasowy Wisły Kraków, Adrian Ochalik, w wywiadzie dla stacji telewizyjnej Orange Sport Info przyznał, iż krakowską drużynę wzmocni jeszcze jeden zawodnik.
- Możemy liczyć na jeszcze jeden transfer do Wisły w tym okienku - powiedział Ochalik.

O Chaveza. :D

kibicwisły1906 26.07.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 944392)
A A.Ochalik na to

Raczej wypożyczenie niż transfer definitywny - tak na marginesie za gotówkę przyszło do nas jedynie 2 zawodników...

Zachowajmy więc w tym wszystkim umiar i zdrowy rozsądek a nie gadajmy jacy to jesteśmy mocni bo w czwartek okaże się jak jest naprawdę...

For_FuN_ 26.07.2010 12:14

Ups, a ja liczylem na 2 klasowych stoperow...czyli jednak beda "jaja" w obronie w rundzie jesiennej ;). Zostajemy z Cleberem(ktory przechodzi na emeryture i ktory jest po 2 ciezkich kontuzjach, a wyglada ze to nie koniec), Kowalskim(poziom I-szo ligowy), Bunoza(zupelna niewiadoma) i ...? Chavez? Chyba jedyny w miare rozsadnie prezentujacy sie stoper. Bedzie ciekawie w tym sezonie, zwlaszcza w IV rundzie el. do LE, gdzie trafimy na zespol z innej bajki. Zobaczymy kogo jednak zakontraktuja.

P.S - Ja rozumiem, ze pieniadze na wykup wypozyczonych zawodnikow sa juz odlozone/zamrozone. Zeby nie bylo potem takiej sytuacji, ze ktos sie sprawdzi, a nas nie stac na wykup(bo wszystkie warunki chyba ustalilismy przed wypozyczeniem :D?).

emj10 26.07.2010 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 944213)
Legia wymieniła połowę składu

Nie chcę offtopować, ale wkradł się tu "błąd", bo tak naprawdę Legia wymieniła praktycznie cały skład...

28 kolejka: Wisła - Legia
Mucha - Rzeźniczak, Szala, Astiz, Kiełbowicz - Szałachowski, Borysiuk, Jarzębowski, Iwański, Rybus - Grzelak
(Muchy, Szali, Jarzębowskiego i Grzelaka w Legii już nie ma)

sparing z Bordeaux:
Antolović - Jędrzejczyk, Kneżević, Astiz, Wawrzyniak - Manu, Borysiuk, Vrdoljak, Iwański, Cabral - Mezenga

sparing z PSG:
Machnowskij - Jędrzejczyk, Knezević, Wawrzyniak, Komorowski - Manu, Borysiuk, Vrdoljak, Cabral, Rybus - Mezenga

Flesz 26.07.2010 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 944402)
Raczej wypożyczenie niż transfer definitywny - tak na marginesie za gotówkę przyszło do nas jedynie 2 zawodników...

a pozostali to płatność kartą... ;)

qchar90 26.07.2010 12:34

Czy Bogdan Basałaj jest zadowolony z letnich wzmocnień? - Jeżeli chodzi o ilość i jakość wzmocnień - tak - powiedział. - Jeżeli chodzi o tryb obserwowania i skautingu to nie. Wolałbym dłużej przygotowywać takie transfery. Było jak było, myślę że jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
by.wislakrakow.com

dobrze ze prezes mowi jak jest, ze nie mami ludzi ze byli obserwowani, tylko kawa na lawe
mam nadzieje ze w zime beda juz transfery bardzo dobrych zawodnikow (obserwowanych przez pol roku przez naszych nowych scoutow)
niech pan Bogdan tak dalej pracuje a bedzie bardzo dobrze :)

szczebrzeszcz 26.07.2010 12:36

Czy są jakieś ograniczenia co do ilości zawodników z poza Polski/UE mogących wystąpić w meczu ligowym?

Adrian_Suvalkai 26.07.2010 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 944423)
Czy są jakieś ograniczenia co do ilości zawodników z poza Polski/UE mogących wystąpić w meczu ligowym?

11 + 3 rezerwowych

mitmichael 26.07.2010 12:43

Wisła póki co pozyskała siedmiu zawodników, wkrótce też do zespołu dołączy jeszcze przynajmniej jeden gracz na pozycję stopera. Możliwe jest też, że zostanie przeprowadzony jeszcze jakiś transfer. -

Pamiętajmy, że kluby zachodniej Europy dopiero teraz otwarły okno transferowe. To oznacza, że będą teraz szukali klubów, do których będą mogli wypożyczyć zawodników, nie mieszczących się w ich kadrach -

Z tego wynika, ze ani nie chodzi o Chaveza ani o Elsnera bo Elsner z Al-Arabi a Chavez z Platense

Arturo 26.07.2010 12:44

W kadrze może być max. 18 obcokrajowców -

"Każdy klub może mieć nie więcej niż 28 zawodników na Liście A w trakcie trwania sezonu. Jako minimum, miejsca 18 – 24 na Liście A (siedem miejsc), są zarezerwowane wyłącznie dla zawodników szkolonych w federacji, zaś miejsca 25-27 na Liście A (trzy miejsca) są zarezerwowane dla wyłącznie dla zawodników szkolonych w klubie oraz miejsce 28 jest zarezerwowane dla bramkarza, nie podlegającego żadnym ograniczeniom. Na miejscach 1-17 mogą być zgłaszani dowolni zawodnicy."

Nie ma limitu obcokrajowców w 11 meczowej.

Zaza 26.07.2010 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 944426)
Wisła póki co pozyskała siedmiu zawodników, wkrótce też do zespołu dołączy jeszcze przynajmniej jeden gracz na pozycję stopera. Możliwe jest też, że zostanie przeprowadzony jeszcze jakiś transfer. -

Pamiętajmy, że kluby zachodniej Europy dopiero teraz otwarły okno transferowe. To oznacza, że będą teraz szukali klubów, do których będą mogli wypożyczyć zawodników, nie mieszczących się w ich kadrach -

Z tego wynika, ze ani nie chodzi o Chaveza ani o Elsnera bo Elsner z Al-Arabi a Chavez z Platense

Ten komentarz dotyczył dodatkowego transferu, prócz stopera...
Czytaj ze zrozumieniem.

QBAS 26.07.2010 13:35

No i jeszcze w kolejnym wywiadzie prezes wspomina o "bombie transferowej", która ma przyciągną na trybuny kibiców. Mówi, ze albo jeszcze w tym oknie albo w zimie. Super

Jednak w innym pytaniu mówi, że teraz priorytetem jest jeszcze środkowy obrońca więc wydaje mi się, że owa bomba wystrzeli najbliższej zimy. Szczególnie, że na razie nie ma gdzie tych kibiców przyciągnąć, przecież nie na SS czy do Lubina ;)

Dobra robota i oby tak dalej. No i nie zostawiać zawodników samych sobie, bo zbytnio zaznajomią się naszą młodzieżą i częściej spotykani będą w Cieniu czy we Franiu niż w kadrze meczowej. Do roboty Panowie, pokażcie na co Was stać!

AS82 26.07.2010 13:43

Wilk wyglada jak nażelowany chłopiec ,bardziej by pasowałw Amice :-D

spinna 26.07.2010 13:45

relacja wideo z prezentacji Wilka i Riosa + wypowiedz Basałaja:
http://kiks.tv/2010/07/wilk-i-rios-w-wisle-krakow/

mitmichael 26.07.2010 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zaza (Post 944457)
Ten komentarz dotyczył dodatkowego transferu, prócz stopera...
Czytaj ze zrozumieniem.

Wiem o tym tylko poprostu zasugerowałem sie tym, ze nadal szukamy zawodnikow na pozycje obroncy.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 944477)
Wilk wyglada jak nażelowany chłopiec ,bardziej by pasowałw Amice :-D

Wszyscy chca wygladac jak Ronaldo :>

qchar90 26.07.2010 13:50

ogladam tak ta relacje na kiks.tv
i czy ten tlumacz to nie przypadkiem nasz byly scout Manuel Junco?
bo mi sie wydaje ze tam pisze Manuel Junco.

wedlug tej informacji Junco niby u nas nie pracuje juz ( tam takze pisze ze byl tlumacze, nieformalnym opiekunem latynoskich pilkarzy)
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,O...wiadomosc.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl