Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

spontants 25.07.2010 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arcanum (Post 944032)
Co do Bunozy to warto zauważyć, że w przeciwieństwie do Cikosa został on definitywnie wykupiony, co może oznaczać, że działacze byli bardziej pewni jego umiejętności.

No i własnie o to chodzi, Gordon musiał być obserwowany jakis czas za nim go wzieli, do Cikosa nie mieli pewnosci to go wypowyczyli i tyle ;]

63.5 Kg 25.07.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 944035)
No i własnie o to chodzi, Gordon musiał być obserwowany jakis czas za nim go wzieli, do Cikosa nie mieli pewnosci to go wypowyczyli i tyle ;]

Bunoza byl obserwowany od pol roku...

radek2323 25.07.2010 19:23

moim zdaniem przydal by sie zawodnik o znanym nazwisku i to nawet u schylku kariery na pewno byl by to dobry chwyt marketingowy dla tak zwanych "pikników"

kotlet06 25.07.2010 19:37

Ludzie, proszę bardzo, skończcie już z tym Milinkovicem. Z tej całej sagi o nim wynika, że koleś jeste strasznie napalony na kasę, a czytając wypowiedzi na słowackich forach to taki trochę nasz Małecki, jeśli chodzi o dyscyplinę. Uważam więc, że należy zaufać w umiejętności Paljica i zapomnieć o Milinkowicu.
Ale załóżmy, że jednak przyjmie nasze warunki. To co z nim zrobimy? Tak, będzie grał na lewej stronie, a co wtedy z Kirmem i Piotrem B.? Acha, sprzedamy Małego, Kirma damy na prawą i wtedy będzie jako tako. Tylko tak to widzę. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że będziemy mieli 5 bocznych pomocników. Jedyne wytłumacznie jest takie, że Cupiał podjął decyzję co do Małego i przy najblizszej okazji będzie się go chciał pozbyć. Wtedy Milinkovic i Piotrek B na lewej, a Kirm i Łobo na prawej. Wg mnie małom prawdopodobne.

Większym problemem jest obrona i na tym powinniśmy się skupić. Nie widziałem Bunozy w akcji z wyjątkiem krótkiego filmiku ze sparingu, ale mam takie przeczucie, że będzie to dobry grajek. Ponieważ jest lewonożny, to raczej nie powinien grać w parze z Cleberem, więc teoretycznie w obecnej sytuacji powinien grać z Kowalskim. Prawie wszyscy wieszają na nim psy, że to nie ten poziom. Być może tak jest, ale tego do końca nie wiemy. Szawle nie postawiło nam żadnych warunków, więc nie wiemy, jak zaregowałby Kowalski z lepszym przeciwnikiem. Ale powinniśmy mieć kogoś kto jest lepszy od niego. Miejmy nadzieję, że będzie Chavez, ewentualnie liczę dodatkowo na tego Słoweńca Roka.

I podsumowując, jestem pod wrażeniem tego okna transferowego, biorąc pod uwagę fakt, że Basałaj jest prezesem tak krótko.

julo 25.07.2010 19:39

@szprotson chyba nie czytasz ostatnich newsów :D

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23569

KOALIK 25.07.2010 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotlet06 (Post 944053)
Większym problemem jest obrona i na tym powinniśmy się skupić. Nie widziałem Bunozy w akcji z wyjątkiem krótkiego filmiku ze sparingu, ale mam takie przeczucie, że będzie to dobry grajek. Ponieważ jest lewonożny, to raczej nie powinien grać w parze z Cleberem, więc teoretycznie w obecnej sytuacji powinien grać z Kowalskim...

Dlaczego na stoperze może grać dwójka prawonożnych stoperów, a nie mogą lewonożni?

julo 25.07.2010 19:48

Panowie, obecna sytuacja że mamy nie niektórych pozycach 3 zawodników myśle że jest przejściowa, do następnego okienka transferowego napewno sie wyjaśni kto ile jest wart i będzie wiadomo komu można podziękować. Jesteśmy w trakcie przebudowy drużyny. Oby tylko Kasper zdołał poukładać i ocenić umiejętności poszczególnych piłkarzy i zklecić drużyne na miarę awansu do grupy w L.E.
Potrzebujemy jeszcze obrońce który od razu wzmocniłby tą formację.
Chyba warto było przegrać Mistrza aby odświeżyć skład. Czuje że wyjdzie nam to na dobre. Musimy tylko przejść teraz tego może mało znanego ale za to niewygodnego przeciwnika jakim jest Karabach a później juz będzie chyba tylko lepiej.

kotlet06 25.07.2010 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 944057)
Dlaczego na stoperze może grać dwójka prawonożnych stoperów, a nie mogą lewonożni?

Teoretycznie może, ale bardzie naturalne jest, że jeden ze środkowych obrońców jest prawonożny, a drugi lewonożny. Ja wiem, że Głowa był prawonożny i Marcelo też i nie było problemów, z tym, że Marcelo był klasą dla siebie i stawiam zakład, że zagra kiedyś w reprezenatcji Brazylii. Bardziej bym odniósł koncepcję bardziej prawonożego i lewonożego obrońcy do pary Głowa i Cleber, która tworzyła przez długi czas monolit.
Zauważ też, że Cleber nigdy jako środkowy obrońca nie grał bardziej z prawej strony, przynajmniej ja sobie nie przypominam.
Oczywiście mogę sobie wyobrazić syutację, że Bunoza będzie grał z Cleberem, ale chyba nie będzie to naturalna sytuacja, mając informacje o Bunozie.

Arked 25.07.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 944024)
a możesz podać klika źródeł,chętnie też się zapoznam. Cikos na razie wypalił (biorąc pod uwagę jedynie te kilka spotkań), Chavez raczej pewniak, a z tego co piszesz Buonza też b. dobry zawodnik.

Na forum www.soccerfansnetwork.com w temacie o transferach i reprezentacji Bośni jego temat był poruszany wielokrotnie. Piszą tam ludzie świetnie się orientujący w realiach tamtejszej piłki więc ich opinie można traktować całkiem poważnie. Chyba byli nawet trochę rozczarowani, że przeszedł "tylko" do Wisły. Możesz poszukać tam postów odnośnie Gordana korzystając z forumowej wyszukiwarki bądź pod tym adresem: http://www.boardtracker.com/search/?q=bunoza&b=387. Nie mam teraz czasu żeby szukać bezpośrednich linków bo posty o nim są trochę rozrzucone w czasie.

bridgeburner 25.07.2010 20:26

Najciekawsze jest to,
że gdy pojawiły sie pogłoski o transferze Bunozy do Koln
to się Bośniacy cieszyli ,że w końcu beda mieli w silnej lidze
lewego obrońce:shock:

JrQ- 25.07.2010 20:42

no bo on jest dość szybki, jak na swój wzrost
szybki, silny, zwrotny, baaardzo agresywny i co ważne dobry technicznie - proszę, nie porownujcie go z Marcelo, taki gracz już raczej nam sie nie trafi nigdy - Bunoza jest bardzo dobry w defensywie, ale nie ma takich atutów z przodu, na lewej może grać, ale z przeciwnikiem, gdzie bronimy wyniku, gdyż za bardzo to on po skrzydle sprintem jak Alvarez biegać nie będzie

pisałem już to kiedyś (dzień po transferze), że to będzie spore wzmocnienie, to jakieś czpienie mnie wyzywały, że nie oglądałem go w meczach ligi chorwackiej itp, hehe, zobaczymy w czwartek...

jeśli Heniek go widział na treningach, to nie ma szans, żeby go nie wystawił z Azerami, chyba, że liczy na jakieś zgranie Clebera z Kowalskim, co tez jest śmieszne, bo zagrali ze sobą dwa razy...

jason wiślak 25.07.2010 20:43

A ja nie rozumiem trochę narzekań na transfer Pajlicia. To jest naprawdę bardzo dobry zawodnik. Mieszkałem w Niemczech ponad 3 lata i zostało mi zainteresowanie ich piłką, więc śledziłem rozgrywki 1. i 2. Bundesligi. W 2 lidze można tylu zawodników lepszych od naszych wyłowić, że całą drużynę bym sklecił, która by jeszcze się o Mistrza biła. Oglądając graczy z zaplecza Bundesligi zawsze zastanawiałem się dlaczego polskie kluby nie sięgają po graczy stamtąd. Niektórzy nie mają szans przebić się do 1. Bundesligi ,a u nas byliby naprawdę gwiazdami. I tu jest własnie tak Paljić...chłopak na bank będzie wzmocnieniem, jest lepszy niż Łobo czy Mały.
Jak dla mnie to zawodnik do pierwszego składu ....Nie powiem Wam czy jest lepszy niż Milinko bo nie widziałem piłkarza Koszyc w akcji, ale o Dragana możemy być spokojni. Chłopak jest przebojowy, szybki, niezły technicznie, a takiego nam brakowało. Czasem trochę za długo holuje piłę, ale może w Krakowie się oduczy...:) Nie wiem jak Wy ale ja wiąże z nim duże nadzieje....zresztą to że nie był podstawowym graczem w Kaiserslautern o niczym nie świadczy, tam nawet Kosa nie grał, a wielu z Was optowało za jego powrotem....:D

mario69 25.07.2010 20:45

Jutro o 9 ma odbyć się sesja zdjęciowa sztabu szkoleniowego i zawodników.

O 12 zaś zaplanowana jest konferencja prasowa z udziałem nowych zawodników: Cezarego Wilka i Andresa Riosa.

http://www.wisla-online.pl/news/jutr...owa-wisly-1233

adikos1906 25.07.2010 20:50

Oj panowie przyznam - boje się, że ten oto piłkarz będzie tym 'hitem transferowym'

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

kotlet06 25.07.2010 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 944102)
A ja nie rozumiem trochę narzekań na transfer Pajlicia. To jest naprawdę bardzo dobry zawodnik. Mieszkałem w Niemczech ponad 3 lata i zostało mi zainteresowanie ich piłką, więc śledziłem rozgrywki 1. i 2. Bundesligi. W 2 lidze można tylu zawodników lepszych od naszych wyłowić, że całą drużynę bym sklecił, która by jeszcze się o Mistrza biła. Oglądając graczy z zaplecza Bundesligi zawsze zastanawiałem się dlaczego polskie kluby nie sięgają po graczy stamtąd. Niektórzy nie mają szans przebić się do 1. Bundesligi ,a u nas byliby naprawdę gwiazdami. I tu jest własnie tak Paljić...chłopak na bank będzie wzmocnieniem, jest lepszy niż Łobo czy Mały.
Jak dla mnie to zawodnik do pierwszego składu ....Nie powiem Wam czy jest lepszy niż Milinko bo nie widziałem piłkarza Koszyc w akcji, ale o Dragana możemy być spokojni. Chłopak jest przebojowy, szybki, niezły technicznie, a takiego nam brakowało. Czasem trochę za długo holuje piłę, ale może w Krakowie się oduczy...:) Nie wiem jak Wy ale ja wiąże z nim duże nadzieje....zresztą to że nie był podstawowym graczem w Kaiserslautern o niczym nie świadczy, tam nawet Kosa nie grał, a wielu z Was optowało za jego powrotem....:D

I tu się zgadzam. Płacze, że koleś jest 2. Bundesligi i nic nie wniesie uważam za nieuzasadnione. Wichniarek był w Lechu zawodnikiem, który robił różnicę. Pomijam tu orgazmy Kołtonia na jego temat podczas meczu Lecha z Azerami, ale moim zdaniem Paljic moze wniesc do Wisły dużo nowej energii, a przynajmniej rywaclki na lewej stornie i to juź jest duży plus.
Chciałem tylko przypomnieć, że przegraliśmy sparingi z prawie spadkowiczem z 1. Bundesligi i klubem z 3.Bundesligi

mario69 25.07.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 944108)
Oj panowie przyznam - boje się, że ten oto piłkarz będzie tym 'hitem transferowym'

Tak jak wspominałem kilka dni temu :p
Niejaki Bohdan Krzyżanowski, którego prawdziwe personalia nie są znane (niektórzy mają poważne podejrzenia co do jego osoby) napisał komentarz na kanale WisłaKrakowSA na YT, w którym pisał, że nowym piłkarzem Wisły ma być właśnie Smolarek.

Z mojej perspektywy jest to mało prawdopodobne. Prezesem został Basałaj, w klubie jest wielu nowych ludzi na stanowiskach i nie sądzę żeby chcieli hodować "pasożyta" łakomego na kasę, który jest w tej chwili bez formy kompletnie. Smolarek sam zmarnował sobie karierę i jest melodią przeszłości polskiej reprezentacji i Borussi Dortmund. W tej chwili Żurawski, choć jest starszy, bije go na głowę doświadczeniem, umiejętnościami.

Reiro 25.07.2010 20:57

Cytat:

Tego zawodnika chce Polonia Warszawa co potwierdził zarówno Wojciechowski jak i Smolarek.
Wątpię żeby Wisła zaoferowała mu takie pieniądze jak Polonia...zarówno za podpis jak w kontrakcie(no i te wyjściówki).
A jak wiemy Ebi ma gdzieś poziom sportowy...jego interesuje głównie kasa...chociaż faktycznie może o niego chodzić co nie jest równoznaczne z tym, że do nas przyjdzie.

adikos1906 25.07.2010 20:58

Reiro - obys mial racje.

Blaszczu16 25.07.2010 20:59

Cytat:

Ale jakby zmniejszył swoje żądania finansowe to czemu nie?

radek2323 25.07.2010 21:01

Cytat:

raczej nie mozliwe...

matkur 25.07.2010 21:03

a co z Chavezem? wiadomo coś więcej??

wolfy 25.07.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kotlet06 (Post 944109)
I tu się zgadzam. Płacze, że koleś jest 2. Bundesligi i nic nie wniesie uważam za nieuzasadnione. Wichniarek był w Lechu zawodnikiem, który robił różnicę. Pomijam tu orgazmy Kołtonia na jego temat podczas meczu Lecha z Azerami, ale moim zdaniem Paljic moze wniesc do Wisły dużo nowej energii, a przynajmniej rywaclki na lewej stornie i to juź jest duży plus.
Chciałem tylko przypomnieć, że przegraliśmy sparingi z prawie spadkowiczem z 1. Bundesligi i klubem z 3.Bundesligi

Nie porównuj Wichniarka z Pajliciem. Możesz z Żurawskim, możesz ze Smolarkiem, Krzynówkiem, ale nie z jakimś kompletnym piłkarskim no-namem, który nigdy niczego w piłce nie osiągnął.
Wichniarek trochę jednak grał w pierwszej Bundeslidze, grał i strzelał bramki. To jest zupełnie inny rozmiar kapelusza, tych graczy dzieli przepaść. Zanim znów ośmieszysz się takimi porównaniami, to sprawdź lepiej ile bramek strzelił Wichniarek w Bundeslidze. To nie jest przypadek, ani jeden "sezon konia". Gość ma renomę, na którą latami pracował. I widać to w Amice, bo jak na razie robi im 90% gry w ofensywie. Bez niego jest tam chaos i anarchia, próbują wbiec z piłką do bramki.

mic1992 25.07.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 944119)
Nie porównuj Wichniarka z Pajliciem. Możesz z Żurawskim, możesz ze Smolarkiem, Krzynówkiem, ale nie z jakimś kompletnym piłkarskim no-namem, który nigdy niczego w piłce nie osiągnął.
Wichniarek trochę jednak grał w pierwszej Bundeslidze, grał i strzelał bramki. To jest zupełnie inny rozmiar kapelusza, tych graczy dzieli przepaść. Zanim znów ośmieszysz się takimi porównaniami, to sprawdź lepiej ile bramek strzelił Wichniarek w Bundeslidze. To nie jest przypadek, ani jeden "sezon konia". Gość ma renomę, na którą latami pracował. I widać to w Amice, bo jak na razie robi im 90% gry w ofensywie. Bez niego jest tam chaos i anarchia, próbują wbiec z piłką do bramki.

Paljic jest no-namem dla nas gdyż jesteśmy Polakami i większość nie śledzi dokładnie 1 jak i 2 Bundesligi, np. ja potrafie wymienić bardzo dużo piłkarzy z naszej 1 ligi, a z 2 bundesligi prawdopodobnie kilku. Kedź do Angli, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Belgii, Holandii i spytaj o Wichniarka, dam sobie pyte odciąć, że 99% osób zainteresowanych piłką nożną nigdy o nim nie slyszała

marcin19876 25.07.2010 21:10

A ja mam nadzieje ze smolarek do nas nie przyjdzie, pytam sie po co?! W napadzie mamy juz 5 zawodników- żurawski, brożek, boguski, malecki rios. Takze nikogo wiecej nie potrzebujemy bo po co?tak naprawde to potrzebuje dwóch środkowych obrońców i mamy porządną ekipa na lige i oby na faze grupową ligi europejskiej!!!

felipe 25.07.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic1992 (Post 944124)
Paljic jest no-namem dla nas gdyż jesteśmy Polakami i większość nie śledzi dokładnie 1 jak i 2 Bundesligi, np. ja potrafie wymienić bardzo dużo piłkarzy z naszej 1 ligi, a z 2 bundesligi prawdopodobnie kilku. Kedź do Angli, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Belgii, Holandii i spytaj o Wichniarka, dam sobie pyte odciąć, że 99% osób zainteresowanych piłką nożną nigdy o nim nie slyszała

Bez sensu argument. Nie wnosi nic do dyskusji.
Bo nie zmienia faktu, że (i tu dobrze pisał wolf) Wichaniarek to w Bundeslidze uznana firma, nasz Serb natomiast nie za bardzo.
Nie mówię absolutnie z góry, że Paljic nie wypali bo wiem jak żenująca jest polska liga i nawet taki nołnejm z II Bundesligi może być u nas solidnym kopaczem. Choć szczerze to wątpię, ale czas pokaże.

wolfy 25.07.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic1992 (Post 944124)

Zamykając ten offtop - jeżeli nie widzisz różnicy w osiągnięciach obu graczy, to dyskusja jest raczej zbędna. Jeżeli różnicę jednak widzisz, to czego w moim poście nie rozumiesz?
Śledzą Bundesligę, to o Wichniarku słyszeli na pewno. Tak jak kiedyś słyszeliby o Juskowiaku. To jest po prostu u naszych zachodnich sąsiadów firma.
Jeżeli już, to o Pajliciu 99,999% nie ma zielonego pojęcia, bo gość mało grał nawet w drugiej Bundeslidze.

Więc nie ośmieszajmy się i nie udawajmy, że to zbliżeni zawodnicy, bo jak Wichniarek będzie seryjnie strzelał gole, to nikogo to nie zaskoczy, najwyżej zapytają "czemu tak mało?", a dla Pajlicia byłby to bodaj pierwszy sukces w całej karierze. Chyba, że liczymy bramki strzelane w czwartej i trzeciej lidze w rezerwach różnych zespołów. Biorąc taką skalę porównawczą - Wichniarek to jest Raul ze swoich najlepszych lat, a Arminia to Real Madryt.

Ja rozumiem, że jakoś próbujecie uzasadnić ten swój entuzjazm, ale nie róbcie tego w tak żałosny sposób. Nie próbujcie na siłę udowadniać, że Legia naściągała szrotu podczas gdy wszystko na to wskazuje, że to raczej my i trzeba mega farta, żeby to wszystko jakoś wypaliło. Nie udowadniajcie, że Wichniarek jest gorszy albo porównywalny do Pajlicia, albo że Bunoza jest niby lepszy od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy (o pozostałej parze stoperów wspominał nie będę, bo Kowalskiemu dobrze życzę, zaś Cleber i tak po tej rundzie kończy karierę, a za bardzo go szanuję żeby się nad tym rozwodzić).

Fakty są takie: Legia ściągnęła piłkarzy ze świetnymi jak na naszą ligę osiągnięciami, Amika zastąpiła Lewandowskiego Wichniarkiem ( IMHO zmiana sportowo jak najbardziej na plus, ale to moja opinia ). My za to rozpierdzieliliśmy w kosmos obronę, ściągnęliśmy jakiś no-nameów którzy muszą się sprawdzić, inaczej będziemy w czarnej d... i Macieja Żurawskiego, który jest Maciejem Żurawskim i to wystarczy za ocenę tego transferu ( jak cały stadion skandował "Żuraw, Żuraw - Władca muraw" to miałem łzy w oczach, nie wstydzę się przyznać ).

Tak więc trochę pokory, bo co prawda wszystko zweryfikuje boisko, ale na papierze mamy o wiele gorsze okienko od głównych rywali. Takie są fakty. A to, że wierzycie w Cikosa, Pajlicia czy Bunozę nie ma w tym względzie nic do rzeczy.

To nie jest płacz, to nie jest marudzenie, to są fakty właśnie. I mogę sobie pozwolić na ich przedstawienie, bo Wiśle będę kibicował choćby w A klasie. Ale to nie znaczy, że będę "gówno nazywał czekoladą", że aż zacytuję Tomka Hajtę ( się teraz będzie działo... ).

kotlet06 25.07.2010 21:30

Wolfy: Powiem tak, pożyjemy, zobaczymy. Paljic ma 27 lat i owszem nie zrobił w Bundelidze kariery. Ale na naszą ligę powinien moim zdaniem być w sam raz. Możemy go ocenić tylko w przypadku, gdy Kasperczak będzie go wystawiał. Problem naszych kopaczy polegam na tym, że mają inną mentalność niż ci z Zachodu. I taki Paljic, nawet jeśli nie jest wirtuozem piłki będzie nadrabiał talentu pracą, kondycją i pomimo wszystko techniką.
W każdej dziedzinie jest tak, że talent jest ważny w max. 10%, a reszta to jest praca. I na to liczę w przypadku Paljica. I naprawdę uwierz w to w co piszę. Mam dalszą, ale jednak rodzinę w Niemczech i znajomych i Niemcy to jest taka nacja, że są bardzo konsewentni i i każdy Niemiec zrobi maksimum na co go stać.

qchar90 25.07.2010 21:40

piszesz ze Legia sciagnela pilkarzy ze swietnymi osiagnieciami, to przytocz mi osiagniecia nowych piłkarzy warszawskiego klubu
a Wisla sciagnela no-name
Jovanic,Cikos,Bunoza, Rios juz z wystepami w reprezentacjach mlodziezowych, czy seniorskich jak Jovanic ( 1 krotki wystep)
tylko Pjalic to no-name

PS.
pewnie gdyby Wisła sciagnęla jakies 30 czy starszego z osiagnieciami (z nazwiskiem) to pewnie bys mowil ze emeryt, ze stary, ze bez nogi itp

wolfy 25.07.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 944152)
piszesz ze Legia sciagnela pilkarzy ze swietnymi osiagnieciami, to przytocz mi osiagniecia nowych piłkarzy warszawskiego klubu
a Wisla sciagnela no-name
Jovanic,Cikos,Bunoza, Rios juz z wystepami w reprezentacjach mlodziezowych, czy seniorskich jak Jovanic ( 1 krotki wystep)
tylko Pjalic to no-name

To nie jest temat o ich transferach, a ja nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać. Sam sobie sprawdź, że jednak gdzieś tam grali i jakoś sobie radzili.
A ode mnie to się zwyczajnie odstosunkuj, bo ataki ad moja skromna persona mają się nijak do tematu. Nie rozpatruj tego, co bym według Ciebie napisał, postaraj się najpierw zrozumieć co napisałem. Co ty na to, mistrzu?

Martinus 25.07.2010 21:48

Cóż mam szczerą nadzieję że Smolarek do nas nie trafi a rzekome zainteresowanie nim to tylko i wyłącznie plotka.Wiadomo że chce go pozyskać Polonia i mam nadzieję że jeśli już to tam przejdzie.

Belzebub 25.07.2010 21:50

Ja nie wiem czy ten cały Chavez to taki kozak jakby sie mogło wydawać, niby gral na Mistrzostwach ale patrzac na skrót chociażby z meczu Honduras-Szwajcaria to wyglada on troche jak dziecko we mgle :) Osman gra z 2..
http://vids.myspace.com/index.cfm?fu...mp=vid_OEV_P_P

Z Hiszpanią pierwsza zawalona m.in przez niego, druga po rykoszecie od niego...

I jeszcze skrót meczu z Chile:

Fajnie byloby go sprawdzic,pozostali jego partnerzy reprezentacyjnej obrony graja m.in w Wigan czy Anderlechcie, wiec może cos z niego bedzie :)

7 kotów 25.07.2010 21:50

Narazie w pomocy i ataku mamy minimum - czyli 2 pilkarzy na pozycje. Kirm/Malecki, Sobol/Wilk, Gargula,Jirsak, Brozek,Paljic, Zurawski/Rios, Brozek/Boguski.
Dziury sa, ale niewielkie, w obronie. Brakuje nam w sumie lewego obroncy, ale przy mozliwosciach Pietii - tu mamy jednak spokoj.
Generalnie paniki nie ma, sklad niezly i optymistycznie mozna patrzec na runde jesienna.

emjot 25.07.2010 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 944144)
Zamykając ten offtop - jeżeli nie widzisz różnicy w osiągnięciach obu graczy, to dyskusja jest raczej zbędna. Jeżeli różnicę jednak widzisz, to czego w moim poście nie rozumiesz?
Śledzą Bundesligę, to o Wichniarku słyszeli na pewno. Tak jak kiedyś słyszeliby o Juskowiaku. To jest po prostu u naszych zachodnich sąsiadów firma.
Jeżeli już, to o Pajliciu 99,999% nie ma zielonego pojęcia, bo gość mało grał nawet w drugiej Bundeslidze.

Więc nie ośmieszajmy się i nie udawajmy, że to zbliżeni zawodnicy, bo jak Wichniarek będzie seryjnie strzelał gole, to nikogo to nie zaskoczy, najwyżej zapytają "czemu tak mało?", a dla Pajlicia byłby to bodaj pierwszy sukces w całej karierze. Chyba, że liczymy bramki strzelane w czwartej i trzeciej lidze w rezerwach różnych zespołów. Biorąc taką skalę porównawczą - Wichniarek to jest Raul ze swoich najlepszych lat, a Arminia to Real Madryt.

Ja rozumiem, że jakoś próbujecie uzasadnić ten swój entuzjazm, ale nie róbcie tego w tak żałosny sposób. Nie próbujcie na siłę udowadniać, że Legia naściągała szrotu podczas gdy wszystko na to wskazuje, że to raczej my i trzeba mega farta, żeby to wszystko jakoś wypaliło. Nie udowadniajcie, że Wichniarek jest gorszy albo porównywalny do Pajlicia, albo że Bunoza jest niby lepszy od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy (o pozostałej parze stoperów wspominał nie będę, bo Kowalskiemu dobrze życzę, zaś Cleber i tak po tej rundzie kończy karierę, a za bardzo go szanuję żeby się nad tym rozwodzić).

Fakty są takie: Legia ściągnęła piłkarzy ze świetnymi jak na naszą ligę osiągnięciami, Amika zastąpiła Lewandowskiego Wichniarkiem ( IMHO zmiana sportowo jak najbardziej na plus, ale to moja opinia ). My za to rozpierdzieliliśmy w kosmos obronę, ściągnęliśmy jakiś no-nameów którzy muszą się sprawdzić, inaczej będziemy w czarnej d... i Macieja Żurawskiego, który jest Maciejem Żurawskim i to wystarczy za ocenę tego transferu ( jak cały stadion skandował "Żuraw, Żuraw - Władca muraw" to miałem łzy w oczach, nie wstydzę się przyznać ).

Tak więc trochę pokory, bo co prawda wszystko zweryfikuje boisko, ale na papierze mamy o wiele gorsze okienko od głównych rywali. Takie są fakty. A to, że wierzycie w Cikosa, Pajlicia czy Bunozę nie ma w tym względzie nic do rzeczy.

To nie jest płacz, to nie jest marudzenie, to są fakty właśnie. I mogę sobie pozwolić na ich przedstawienie, bo Wiśle będę kibicował choćby w A klasie. Ale to nie znaczy, że będę "gówno nazywał czekoladą", że aż zacytuję Tomka Hajtę ( się teraz będzie działo... ).

i kolenym naszym krokiem będzie wyciągnięcie najdłuższego na świecie noża
i podcięcie sobie gardła
czego sobie i wszystkim życzę
zdołowany transferowym blamażem Wisły
emjot

tofik 25.07.2010 21:52

Nie wiem czemu się sprzeczacie. Kim był Paljić w Niemczech to jest mało ważne. Liczy się tu i teraz. Ważne, że gość ma gaz i technikę. Z tego co słyszałem jeden z lepszych w sparingu ostatnim.

wolfy 25.07.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 944166)
i kolenym naszym krokiem będzie wyciągnięcie najdłuższego na świecie noża
i podcięcie sobie gardła
czego sobie i wszystkim życzę
zdołowany transferowym blamażem Wisły
emjot

Na nic więcej Cie nie stać? Co za dziecinada...
emjot to do emo? Bo masz skłonność do grafomanii jak widzę.

Tylko, mój drogi, wszystko co napisałem o naszych transferach wciąż jednak ma jakieś odbicie w rzeczywistości. Optymizm to jest postawa, a nie argument....

grogoriogreg 25.07.2010 22:03

Cytat:

To nie są fakty, to jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie wolfy.

I dlatego, że jest to forum kibiców Wisły, pojawiają się różne opinie, poglądy. Oczywiście, nie mówię, że się z Tobą stanowczo nie zgadzam, czy też popieram twoje słowa, oczywiście znajduje się tu pełno skrajnie idiotycznych postów (np. porównywanie nowych piłkarzy Legii i Wisły), jednak nie możesz innym zabronić wygłaszania swoich opinii, już wszyscy wiemy, że piłkarze ściągani przez Wisłę nie dorównują CV Legionistom, wiemy już jak zarząd "robi sobie z nas jaja" takimi ruchami itp.

Cytat:

Nie próbujcie na siłę udowadniać, że Legia naściągała szrotu podczas gdy wszystko na to wskazuje, że to raczej my i trzeba mega farta, żeby to wszystko jakoś wypaliło. Nie udowadniajcie, że Wichniarek jest gorszy albo porównywalny do Pajlicia, albo że Bunoza jest niby lepszy od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy (o pozostałej parze stoperów wspominał nie będę, bo Kowalskiemu dobrze życzę, zaś Cleber i tak po tej rundzie kończy karierę, a za bardzo go szanuję żeby się nad tym rozwodzić).

Nie próbuj udowadniać, jakich to słabych piłkarzy sprowadził nasz klub, podczas gdy Legia, nie kupiła nikogo bijącego na głowę swoim CV któregośz naszych najlepszych piłkarzy
Nie pisz, że Bunoza jest gorszym piłkarzem od Choto, Astiza, Bosackiego czy Arboledy, podczas gdy nie widziałeś go w ani jednym meczu o punkty (choć i tu można powiedzieć, że mecz meczowi nie równy- na ocenę najlepszym momentem będzie połowa rundy, lub koniec sezonu)
Nie staraj się oceniać polityki transferowej na podstawie testów ogórków z Brazylijskich lig stanowych, ukrywając przy tym niewygodne dla Twojej tezy informację o ciekawych transferach
No i co, ofensywa transferowa chyba jednak stała się rzeczywistością :-) Więc, idąc dalej Twoim, lecz zmienionym o 180%, tokiem rozumowania, nie oceniaj okienka transferowego przez pryzmat 5 jego początkowych dni.

Każdy kij ma dwa końce. Niektórzy onanizują się po każdej transferowej nowince, by po kilku dniach zwyzywać pracowników klubu za jakieś niepowiedzenia. Niektórzy nie potrafią wytrzymać dnia beż pisania wiadomości w stylu: "zbymak, co z tą konfą? kiedy będzie ten Chavez?" (od razu dodam, że nic do zbymaka, czy maci0sa nie mam, jednak ta cała sytuacja związana właśnie z tymi osobami wygląda dość żenująco), inni dzień w dzień piszą o braku polityki klubu, o chłopakach z łapanki, i zbliżającej sie pewnym krokie klubowej apokalipsy. Ale to jest forum, miejsce, w którym spierają się różne opinie i ja chyba jeszcze nie widziałem, by w którejś sytuacji doszło do kompromisu, by zdania dwóch, znacznie różniących się stron, w jakimś stopniu się zmniejszyły. Niestety, bo szkoda, że w takim miejscu, gdzie można spotkać wiele, naprawdę wiele ciekawych i przede wszystkim obiektywnych komentarzy, które po prostu świetnie się czyta i z których można bardzo dużo ciekawych spostrzeżeń wyciągnąć do swoich jakiś tam ideologii.

Po raz kolejny rzucam grochem o ścianę :-/, trudno. Nie zamierzam się już więcej sprzeczać, czy też kogoś pouczać, to jest tylko moje zdanie na ten temat, nie wszyscy przecież mogą mieć taki pogląd. Szkoda tylko, że poprzez wiele nieprzemyślanych postów, może ucierpieć najlepsze forum naszego klubu.

A co do polityki transferowej, to ciężko jest teraz coś powiedzieć, gdy piłkarzy widziało się tylko w sparingach, treningach czy też meczach z Litwinami. Cieszyć może postawa Żurawskiego i dobra współpraca z Brożkiem, jednak nie wiadomo jak dalej potoczą się ich losy w meczach z trudniejszym przeciwnikiem. Krótko, moim zdaniem, działacze zareagowali pozytywnie z transferami, oczywiście jeśli Chavez będzie Wiśłakiem i zostaną uzupełnione te braki w defensywie (na co bardzo liczę).
P.S. Sorry za literówki, ale pisałem szybko, więc coś mogło się przytrafić

For_FuN_ 25.07.2010 22:07

A co sie dzieje? Ktos probuje porownywac Wichniarka i Paljica? Mowilem, forum roi sie od "ekspertow". Artur Wichniarek to dwukrotny krol strzelcow II Bundesligii, w latach 2006-2009 w kazdym sezonie strzelal przynajmniej 10 goli w Bundeslidze, jak wogole mozna stawiac kolo siebie tych dwoch pilkarzy? Wlasciwie to jeden jest pilkarzem, a drugi kopaczem. Wichniarek powinien od 10 lat grac regularnie w kadrze(razem z Frankowskim, z ktorym zreszta walczyl o tytul krola strzelcow przed wyjazdem do Niemiec).

Jesli chodzi o Smolarka, to byloby to olbrzymie wzmocnienie. Facet ma niesamowity zmysl strzelecki i ogranie na arenie miedzynarodowej, ktorym zjadl by kazdego kopacza u nas, nie mowie juz o tym ze cale zycie rywalizowal z lepszymi(od polskich ligowych) obroncami. W naszej smiesznej lidze moglby strzelic nawet 30 bramek.

Evil_ 25.07.2010 22:10

nie chcielibyście Smolarka? hahaha, ludzie, Wy to macie wymagania.

wolfy 25.07.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 944177)
To nie są fakty, to jest tylko i wyłącznie Twoje zdanie wolfy.

Nie, to są fakty, ponieważ nie oceniałem umiejętności piłkarzy, tylko ich dotychczasowe osiągnięcia. Czy wypalą, to już zupełnie inna sprawa. Trzeba zwracać uwagę na niuanse - napisałem, że Legia przeprowadziła lepsze transfery na papierze. Bo forma, kontuzje, zgranie czy aklimatyzacja to już zupełnie inna bajka.

Dlatego oceniam to, co jestem w stanie bez zdolności jasnowidzenia - dotychczasowe kariery piłkarzy, gdzie się szkolili etc. A to, że jeden może pójść w tango i zacząć ładować wódkę pod korniszony, a drugi ni stąd ni zowąd zacznie grać świetnie, mimo że wcześniej mu nie szło - to już zupełnie inna sprawa.

Obiektywnie, to ściągnęliśmy jednego dobrego piłkarza ( pewnie gwiazdę ligi ), jednego dobrze się zapowiadającego i trzy korniszony ( żeby nie było, że ogórki ). A niektórzy już się zastanawiają, gdzie sprzedać Małeckiego, bo taki ten Pajlić świetny ( lepszy od Wichniarka i do tego młodszy :-/)...
Sytuacja za pól roku może tak wyglądać, że będziemy mieli na stoperze Kowalskiego i Bunozę. Co robią nasi - testują kolejne korniszony. Może się trafi jakiś zmiennik dla Mateusza, ten Esner sobie pograł trochę w arabskich wioskach, na pewno będzie gwiazdą ligi. Na razie jest warty trzy wielbłądy, ale jak się rozegra to ho ho! Wtedy wszyscy zobaczą, wolfy też zobaczy, jakiego to mamy niesamowitego farta, żeby wśród szrotu podsyłanego przez menedżerów trafić cztery na cztery. Tak, to będzie prawdziwe osiągnięcie.

blackluk 25.07.2010 22:21

Moim skromnym zdaniem Smolarek byłby ogromnym wzmocnieniem i nie ma co dywagować czy jest w formie czy nie ten koleś jest o kilka klas przed większością naszej ligi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl