![]() |
To było do przewidzenia.
Myślę, ze Podbeskidzie i Bełchatów gdzieś tam od kilku tygodni kalkulowało, że szansa na pozostanie się zwiększa jeśli Polonia nie otrzyma licencji. Ciekawie sie zapowiada walka o utrzymanie. I Bełchatów i Podbeskidzie grają nieźle na wiosnę, chłopaki rwią się tam do gry. Przykro to przyznać, ale jeśli chodzi o zaangażowanie sportowe i jakikolwiek styl to najmniej nasza Wisła zasługuję na pozostanie. Oczywiście niech leci któryś z tych klubów dwóch.Wisła to marka, Wisła to tysiące kibiców. I dla mnie kluby z takich małych miast, gdzie na mecze chodzi tak mało ludzi nie maja racji bytu, na dłuższą metę. |
Cytat:
Pewnie, że jeśli paru piłkarzy zakończy karierę, paru pokończą się kontrakty, paru się zestarzeje :P, a my nie kupimy nikogo konkretnego to w przyszyłm sezonie o nic więcej jak środek tabeli walczyć nie będziemy... Ale gadki już że gramy jakoś znacząco gorzej od Widzewa, Pogoni, Jagielloni? Ja nie widzę różnicy. W tabeli na wiosnę zajmujemy na razie ósme miejsce, więc też do 16. trochę brakuje... |
Jeszcze Ruch może spaść :D
|
Konrad a nie 7? A bez Polonii 6 ? Tez sie zastanawiam skad taka maksymalna proba okazywania jak to u was zle.
ps. przdupas miller trybune wam zamknal. |
Cytat:
|
Legia chcę buchnąć Lechowi Kamińskiego, ja wiem, że Leśnodorski coś o tym mówił, ale nie sądziłem, że tak szybko przejdzie do czynów. Według weszlo Kamiński wyraził wstępne zainteresowanie przejściem do L.
|
Zwykłe podbijanie kontraktu w Amikorzu.
|
Może i tak, ale mimo wszystko deklarować chęć przeniesienia się do przyjaciółki jest nie na miejscu i kibice amikorza zapewne będą o tym pamiętać.
|
Cytat:
Tak się kończą fuzje i kupczenie klubami. Historia jest przewrotna - Polonia w V lidze a Śląsk, któremu Drzymała pierwotnie chciał tą licencję sprzedać kolejny rok w ścisłej czołówce ligi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli nie zdementuje tzn, że coś w tym jest. |
Na forum Lecha zdaje się ogarnięte osoby się o tym wypowiedziały i jest to typowe pie....olo weszLo i nadprezesa Legiji.
Takie z nich wyrocznie na weszLo, że okaże się, że jednak Pawłowski może zostać w Widzewie, czego klub jest na 100% pewny. |
Cytat:
1) nic publicznie nie ogłaszał, a to, że - według Weszło/Leśnodorskiego, a więc też nieoficjalnie - jego menager coś powiedział, to... bez komentarza - Kucharski też dużo .......i, 2) dla Kamińskiego i jego managera jest to karta przetargowa w rozmowach z Lechem, aby a) dostać znaczną podwyżkę albo b) Lech już teraz zgodził się na jego transfer za granicę (naprawdę ktoś wierzy, że tylko Legia się poznała na Kamińskim i jest nim - podobno - zainteresowana?), 3) Kamiński z kolei ma być kartą przetargową dla Legii przy rozmowach z Celebanem - jakoś wcześniej, gdy Legia sprzątała Bereszyńskiego, Dwaliszwilego, Jodłowca czy Brzyskiego Leśnodorski nie ogłaszał wszem i wobec, że zamierza ich kupić; nikt poważny nie ogłasza publicznie, że jest kimś zainteresowany jeszcze zanim zaczną się jakiekolwiek rozmowy z aktualnym klubem zawodnika. Legia dziś czy tam jutro sprzedaje Jędrzejczyka, więc jak najszybciej potrzebuje ŚO przed bojami w europejskich pucharach, 4) Lech to nie jest biedny klub - niedawno pozyskał sponsora głównego, obniżył koszta wynajmowania stadionu a lada moment sprzeda Toneva (podobno za ok. 3 mln euro), pozyskał już nowego zawodnika za friko (oczywiście nie mówię tu o pensji), jeżeli z Sz. Pawłowskim faktycznie jest coś na rzeczy (a wiele wskazuje na to, że tak), to również nie trzeba będzie za niego płacić jego aktualnemu klubowi; tak więc jakieś marne kilkaset tysięcy euro, które ewentualnie oferowałaby Legia naprawdę Lecha nie zbawią. 5) czy ktokolwiek poważnie myśli, że po sprawie z Bereszyńskim Rutkowski znów będzie sobie strzelał w kolano, tym razem przy widowni całej piłkarskiej Polski na czele z kibicami Lecha? To już nawet nie byłby publiczny strzał w kolano - to byłaby publiczna egzekucja. Wesz(L)aki po prostu pełnią jedynie rolę pożytecznych idiotów, zarówno dla Kamińskiego i jego managera, jak i dla Legii, a pośrednio - choć podejrzewam, że w tym przypadku niezamierzenie - także dla Lecha, żeby jego działacze tym razem niczego nie przespali i nie s.......ili. No i przy okazji lecą kliknięcia... |
Poza tym dla Lecha jest to kwestia wizerunkowa przed swoimi kibicami i nie sądzę aby pozwolili na drugi po Bereszyńskim transfer do Warszawy. Co do samego Kamińskiego - facet jest moim zdaniem mocno przereklamowany. Zauważyłem że często "się zawiesza".
|
znajomy z WL mówił mi ze z tym Kamińskim to bujda na resorach.
|
Cytat:
Cytat:
No, rzeczywiście. Najbardziej pożyteczni dla nas byli jak rozpętali aferę z Rado i Ljubo. |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym do tej pory wszystko co mówił Leśny się sprawdzało, nie rzucał słów na wiatr. Więc dlaczego teraz miałoby być inaczej? Ale jest dobrze, widać strach w pyrlandii i o to chodzi:> |
Cytat:
I żadnego strachu w Pyrlandii nie ma bo nie można się bać czegoś, czego nie ma; a tematu zakupu Kamińskiego przez Legię nie ma. |
Nie ma żadnego odpuszczania. Jestem pewien, że awansuje Zawisza i Termalica.
Dzięki Polonii W. i prawdopodobnie 15 miejsca utrzymania PGE GKS to Cracovia zmazała plamę z utrzymania 08/09 bo już nie jest jedynym klubem, który utrzymał się dzięki licencjom A w Rumunii 2 kluby nie dostały licencji i niezależnie od tego spadną 4 drużyny czyli tyle ile miało spaść a dzięki temu awansuje 6 z 2 ligi. Ja nie wiem czemu u nas się spadkowiczów utrzymuje. |
No cóż, mamy mistrza Polski najsłabszego od czasów Zagłębia. Jakich to człowiek dożył czasów...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Grunt by w....iał. Pierwszy dublet w Polsce od 2003 roku. Jeden z 5 w ostatnich 30 latach. 10 w historii ponad 80 lat polskiej ekstraklasy. Grunt by w....iał :) |
Przelicz jeszcze raz liczbę MP jak Ci się nudzi. Coś z tą dwucyfrówką jest nie tak. ;)
|
Co Wy macie z tym najsłabszym mistrzem. Licytacja jak w przedszkolu! Mistrz to mistrz,najważniejsze osiągnięcie w kraju. Do tego jak się jeszcze zdobywa puchar to się jest kozakiem i tyle.
|
jak teraz wyglada sprawa pucharow?
Legia - liga mistrzow Śląsk - liga europejska ( dajmy że z Pucharu) Lech - liga eurpoejska Piasto - liga europejska i czy teraz ma to znaczenie ze i z pucharu i ze z ligi, Śląsk ma gre w pucharach i to otwiera furtke drużynom z dalszych miejsc? czy dzieki temu Piast ma te gre? |
najsłabszy najsłabszy. Podstarzały atak, drewniana obrona, no i w pomocy najwięksi symulanci w lidze - Radović i bezczelna Kosecka. Będę z niecierpliwością czekał na wasz podbój LM z Jodłowcami i innymi Brzyskimi.
|
A tam najsłabszy - taki jak każdy w ostatnich kilku latach. I mimo wszystko silniejszy niż choćby Śląsk rok temu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl