![]() |
Cytat:
imho, Drugim powinien powoli stawać sie Chorążka lub Zając. Trzymanie na ławce chujowego bramkarza nie jest mądre, niewazne czy zarabia 0 czy 100.000 |
Cytat:
|
Ja uważam, że zarówno Buchalik jak i Miśkiewicz powinni się pożegnać z Wisłą. Jak czytam opinie niektórych osób, że Załuska jest jako taki, to śmiać mi się chce. Początek sezonu miał lekko mówiąc przeciętny. Jemu ewidentnie brakowało gry. Od meczu z Ruchem bodajże w grudniu, w bramce spisuje się bardzo dobrze.
|
Cytat:
|
O Zającu słyszałem tyle, że styl jego życiu nawet nie ociera się o sportowy. Misiek musi zostać
|
Nie ma co robić z Załuski wirtuoza, ot solidny ligowy bramkarz mający swoje zalety i wady :
Zalety : - warunki fizyczne - gra nogami - refleks - sytuacje sam na sam, wyjścia do piłek penetrujących w pole karne Wady : - wyjścia do dośrodkowań - tendencja do piąstkowania prawie wszystkiego co leci w światło bramki - lubowanie się w paradach (tu wyjaśnię, na bramce bardzo fajnie wyglądają obrony, gdy bramkarz w trakcie strzału już się lekko kładzie - tylko, że takiego bramkarza bardzo łatwo posadzić na tyłku i wtedy może jedynie odprowadzić piłkę wzrokiem). Najefektywniej jest jak bramkarz czeka do końca i reaguje, niestety Załuska lubi się położyć. Bardzo podobny typ bramkarza do Miśka, tylko, że dużo lepiej operuje piłką (Misiek znów chyba miał za to lepszy refleks i chwyt). Nie rozumiem czemu ludzie zachwycają się Załuską, a krytykują Miśka. Generalnie podobny styl i poziom, parę meczów wybronią, parę klopsów zaliczą. Gra nogami jest pewnie tutaj kluczowa, dlaczego Załuska jest numerem 1 . Przy tej dwójce Buchalik to zwykły ręcznik w bramce. Mimo to, obydwaj są jak najbardziej do zastąpienia, bo nie jest to jakaś super klasa. Ot zwykła ligowa szarzyzna ze swoimi mankamentami i zaletami. No chyba, że komuś imponuje nienaganna dbałość o estetykę Załuski. I te tatuaże. Przyznam, że dopóki go nie zobaczyłem w bramce wyglądał mi na kozaka:D:D |
http://weszlo.com/2016/06/21/35-luzn...czu-z-ukraina/
punkt 26, ocena Krzysztofa Mączyńskiego po meczu z Górnikiem Łęczna, a nie czekaj... |
|
Bo powiedział, że życzy Legii mistrzostwa? No, faktycznie, identyko
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Masz rację, fajny szczery gość z niego. Szkoda, że długo już u Nas nie pogra bo nie chcemy się zgodzić na jego wymagania płacowe:)
|
Spokojnie. Przeciez my nie chcemy pucharow wiec mistrzostwa chyba tym bardziej...to logiczne, no nie? :D
|
Typ się wychował w Legii, więc nie będzie ....a pyrom życzył mistrzostwa. Z tymi matematycznymi szansami, to mam nadzieję, że był żart, którego nie wyłapałem.
|
Jest chyba różnica pomiędzy "życzę im powodzenia w dalszych rozgrywkach" niż MP?
|
Nie zabrzmiało to do końca profesjonalnie, ale porównywanie tego z wybrykiem Cierzaniaka, który to wydymał nas bez mydła dla hajsu i ławy w warszawskim klubie specjalnej troski, to jest przesada.
|
Cytat:
|
Serio? Facet kurtuazyjnie życzył powodzenia przeciwnikom a Wy reagujecie w ten sposób?
Małostkowość i zaściankowość w książkowym wydaniu... |
Cytat:
Nikt by nie miał pretensji do niego jakbyśmy już stracili matematyczną szansę na MP. Nie widzisz różnicy? Wtedy byłoby to kurtuazyjne życzenie. Ale jeszcze nie teraz. To tak jakbyś przed następnym meczem z Lechią życzył im wygranej? Dla ciebie to normalne? |
Cytat:
Brożek niby taka legenda, a rękę piłkarzom ze stolycy podał. Jak on śmie śmieć koszulkę z Białą Gwiazda zakładać? |
Cytat:
A ty widzę szukasz zaczepki zamiast się matmy uczyć. |
Jejku, niektórzy to mają kompleks Warszawki, ja pierdziele :D
|
Cytat:
|
Że mi wstyd za wasze wypowiedzi, głowa do góry, niedługo karta się odwróci i znów ich będziemy lać ;)
|
A co miał powiedzieć? "Jebać te ....y z Warszawy!! 2 lata spędziłem w tym klubie, ale był to istny koszmar! Pies by im wszystkich zdechł!!!" Prawilniaki z C na pewno by dostały wzwodu. Całe szczęście chłop ma 35 lat i myśli. Wszystkiego najlepszego panie Załuska.
|
Cytat:
Masz problem ze zrozumieniem takich elementarnych rzeczy? Lechii tez życzysz wygranej w sobotę? (nie ośmieszaj się już - proszę - miałem cię za inteligentnego... ale chyba na wyrost cię za takiego uważałem). Cytat:
|
Prezes Marzena Sarapata"
" Oczywiście, Wisła ma grać o najwyższe cele. Jeśli awansujemy do górnej ósemki, będzie nas interesować pozycja lidera. Nie pozwolę sobie na arogancję, nie powiem: "idziemy po mistrza", ale w Ekstraklasie niemal do końca można grać o pierwsze miejsce w tabeli, taki jest system. Musimy oczywiście pamiętać, w jakim miejscu byliśmy latem. " http://sport.tvp.pl/29739895/marzena...zuka-inwestora Widocznie Załuska ma inne cele. |
Ashkeczup : ty jak zwykle jedziesz w pełną demagogię. Nie wiem po co takie kretynizmy wypisujesz i to nie pierwszy raz próbujesz jakąś tezę poprzeć wyprodukowaną przez siebie antytezą z dupy. Zakładanie, że mógł powiedzieć to co powiedział, albo powiedzieć coś zupełnie odwrotnego to jest typowy przykład błędnej logiki (politycy w takim argumentowaniu pod plebs się bardzo lubują, może minąłeś się z powołaniem?)
Po prostu powinien kurtuazyjnie im pożyczyć najlepszego, zamiast bredzić o MP. Wiadomo, my w wyścigu raczej się nie liczymy, ale takie gadanie przed faktem dokonanym to duże faux pas. A bronienie go w tym momencie jest kretyńskie. Z resztą wiele osób ma tu jakiś dziwny sentyment do Załuski i go broni przy każdej możliwej okazji. Dziwię się, że zbliżony umiejętnościami do niego WIŚLAK Miśkiewicz nigdy nie miał nawet w połowie tak pozytywnej prasy i gremium obrońców na tym forum co Legionista Załuska. Coraz częściej odnoszę dziwaczne wrażenie, że w ocenie piłkarzy na tym forum ma duży udział wygląd i pierwsze wrażenie, a dopiero potem idą umiejętności, przywiązanie do barw, aktualna gra i forma. Taki Boguski jest wyszydzany, bo laluś z gęby i mamałyga, a Sarki był w miarę ceniony póki grał, Guerrier też. Miśkiewicz do bani, bo ulizany, a Załuska ma fajne tatuaże !:D Nosz kurew ludziska przejrzyjcie na oczy czasem. Gość jest średnim ligowym bramkarzem jakich wielu. Praktycznie w co drugim meczu zalicza jakiegoś mniejszego lub większego farfocla. Ma wymagania finansowe z czapy i pewnie latem odejdzie. Do tego kibicuje Legii i życzy im otwarcie MP bez chwili zastanowienia. Przy nim piłkarsko Cierzniak to był profesor, a tu nie dość, że peany odnośnie gry, praktycznie po każdym meczu zdarzy się jakiś ziutek co napisze, że Załuska zagrał świetny mecz (nawet jak wypluje prostą piłkę i tylko szczęściu zawdzięcza to, że nie sprokurował bramki dla przeciwnika) to jeszcze do tego bronienie go jak życzy mistrzostwa 7 podczas, gdy sezon jeszcze w grze. Żenada. |
Wypowiedź Załuski kretyńska. Mamy matematyczne szanse na mistrza, to raz. Dwa, że nawet gdybyśmy nie mieli, to deklaracja o kibicowaniu innemu zespołowi z tej samej ligi jest nieprofesjonalna. Kciuki to on może sobie trzymać za HJK Helsinki, do każdego klubu z polskiej e-klapy powinno mu być równie daleko, a przynajmniej nie powinien o tym - w dodatku bez pytania! - mówić.
Natomiast bramkarzem jest zdecydowanie lepszym od Miśka., naszego aktualnie numeru 3. I nie, nie lubię tatuaży. |
Dopierdzielacie się to jakieś gówno wypowiedzi i kręcicie aferę, za dobrze już jest w tym klubie?
Z igły widły |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl