Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

palikot 25.03.2015 22:34

3 wojna światowa czeka :)
https://youtu.be/FOg4jEWnQhU

Trochę o podatkach
https://scontent-bru.xx.fbcdn.net/hp...f5&oe=5572FC54

IncognitoTSW 25.03.2015 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1395787)
IncognitoTSW" To Duda jest samodzielny czy nie? Z tego co kojarzę to był podsekretarzem stanu u Lecha Kaczyńskiego, który z kolei ratyfikował traktat lizboński, przewidujący nasze wstąpienie do tej strefy."

zgadza się , tylko jedno ale , i to wielkie ale , nasze "wstąpienie" nie jest określone czasowo , nie ma żadnej daty, tyle i aż tyle jeżeli chodzi o Twoje wątpliwości

Czyli w zasadzie po kilku latach przyznali rację Korwin-Mikkemu.

Gwiaździsty 26.03.2015 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395837)
O prosze zydokomusza denuncjacja wzgledem Polakow wychodzi z rekawow, brawa za obywatelska postawe :lol:

Odezwał się ten co na Polskę d..e wypiął i bryknął z kraju jak Tusk :-D. Widziałem kiedyś taki transparent sprzed lat, oddający w pełni postawę takich mędrków: "Emigrując umacniasz komunizm".

wiesniak842 26.03.2015 08:34

Fakt Pulaski komunista, Kosciuszko komunista, Malinowski komunista, Chopin komunista. Duda ostatnio byl w Londynie zabiegac o glosy tych komunistow. Wszystko sie zgadza, masz racje.

Gwiaździsty 26.03.2015 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395892)
Fakt Pulaski komunista, Kosciuszko komunista, Malinowski komunista, Chopin komunista. Duda ostatnio byl w Londynie zabiegac o glosy tych komunistow. Wszystko sie zgadza, masz racje.

Pie...sz takie smuty, ze głowa boli. Zastanów sie dlaczego Pułaski i inni wyjechali i nie porównuj się juz głupio do nich. Najlepiej poczytaj trochę polskiej historii a nie gazetek z promocjami w marketach :lol:

Trzeba się było jeszcze do Andersa porównać :haha:

wiesniak842 26.03.2015 08:50

Odnosze wrazenie ze ciebie boli glowa i bez moich smutow. To jak to z tym Duda w Londynie zabiegajacym o glosy takich komunistow jak ja?:lol:

Gwiaździsty 26.03.2015 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395894)
Odnosze wrazenie ze ciebie boli glowa i bez moich smutow. To jak to z tym Duda w Londynie zabiegajacym o glosy takich komunistow jak ja?:lol:

Nie ubliżaj więc ludziom nazywając ich zwierzętami tylko dlatego, ze nie podzielają Twoich chorych pogladów. Co do zabiegania o głosy. Prawda jest taka, ze aby cos zmienić w Polsce trzeba wygrać wybory. Dlatego potrzeba głosów nawet tych co się wypieli na Polskę. Chociaz tyle mogą zrobić dla dawnego kraju ? Nieprawdaż ?

wiesniak842 26.03.2015 09:10

Jakbym sie wypial na Polske to tak jak ty bym agitowal na rzecz czlonkow bandy, ktora Polske doprowadzila do stanu w jakim sie znajduje. Poiwedz szefowi PISu zeby sie wzial do roboty a nie zyl na koszt innych obywateli przyczyniajac sie do ich zubozenia. Tyle w tej kwestii.
Gdzie ja komus ublizylem. Przeciez to twoj kolezka partyjny pierwszy uzyl tego okreslenia ze zwierzetami. Ja tylko odpowiedzialem na jego pytanie.

Gwiaździsty 26.03.2015 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395896)
Jakbym sie wypial na Polske to tak jak ty bym agitowal na rzecz czlonkow bandy, ktora Polske doprowadzila do stanu w jakim sie znajduje. Poiwedz szefowi PISu zeby sie wzial do roboty a nie zyl na koszt innych obywateli przyczyniajac sie do ich zubozenia. Tyle w tej kwestii.
Gdzie ja komus ublizylem. Przeciez to twoj kolezka partyjny pierwszy uzyl tego okreslenia ze zwierzetami. Ja tylko odpowiedzialem na jego pytanie.

Banda, która doprowadziła Polskę do takiego stanu rządzi już 2 kadencję. O szefa PiS-u sie nie martw, więcej robi dla Polski niż tacy dezerterzy jak ty, którzy zamiast próby zmiany sytuacji w Polsce, spakowali manatki i bryknęli, by na gotowca czerpać z efektów czyjeś pracy (w tym przypadku brytyjczyków), których wiele pokoleń budowało swój kraj. A tu wparowały im cwaniaki, które nie chcą robić porządku w swoim kraju, ale najwiecej mają do powiedzenia na temat Polski.

wiesniak842 26.03.2015 09:50

Aha czyli lepiej zmieniac Polske na koszt podatnikow bezefektywnie od 25 lat i oglaszac sie wielkim opozycjonista? Moze lepiej zejsc ze scany i dac szanse sie wykazac komus innemu, madrzejszemu, energiczniejszemu?
Widzisz roznica miedzy mna a Kaczynskim taka, ze on nie musial bryknac zagranice tylko bezczelnie czerpie z efektow czyjejs pracy, w dodatku "ponoc" swoich krajan Polakow, ktorych wiele pokolen budowalo Polske. Jesli Polska oczysci sie z takich wlasnie cwaniakow wtedy bede mogl spokojnie wracac.

Gwiaździsty 26.03.2015 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395900)
Aha czyli lepiej zmieniac Polske na koszt podatnikow bezefektywnie od 25 lat i oglaszac sie wielkim opozycjonista? Moze lepiej zejsc ze scany i dac szanse sie wykazac komus innemu, madrzejszemu, energiczniejszemu?
Widzisz roznica miedzy mna a Kaczynskim taka, ze on nie musial bryknac zagranice tylko bezczelnie czerpie z efektow czyjejs pracy, w dodatku "ponoc" swoich krajan Polakow, ktorych wiele pokolen budowalo Polske. Jesli Polska oczysci sie z takich wlasnie cwaniakow wtedy bede mogl spokojnie wracac.

Jeszcze raz, jak nie rozumiesz. Dużo Polaków wybrało JK jako swojego przedstawiciela do parlamentu. W Izbie Gmin tez siedzą deputowani na koszt brytyjskiego podatnika (i na twój też). Jak nie rozumiesz tych mechanizmów to popytaj kogos jak wyglada władza wykonawcza a jak ustawodawcza.
Ostatnie zdanie to juz kabaret "jak Polska (czyli k...a kto ? ci jelenie wg. takich jak ty co zostali w kraju i tu na miejscu chcą coś zmienić) wtedy takie cwaniaki jak ty na gotowca łaskawie wrócą" :lol: Śmiechu warte. Z takim podejściem, to siedź sobie tam jak najdłużej. Polska z takich nic nie ma.

wiesniak842 26.03.2015 10:09

No to ja tez ci napisze jeszcze raz jak nie rozumiesz. Tak w Izbie Gmin tez siedza deputowani na koszt podatnika ( i moj ) jak w Polsce. Teraz tylko sie zastanow co dostaje ten podatnik w zamian w UK i Polsce, czyli notabene jak jest reprezentowany.
Biore czynny udzial w wyborach wiec nie wmawiaj mi, ze nie probuje niczego zmieniac w Polsce pomimo bycia emigrantem. I nie Polska nic ze mnie nie ma tylko twoj zydokomuszy wytwor, ktorego jestes elemntem, ba jeszcze go usilnie wspierasz i namawiasz innych do tego samego.

kerim1906 26.03.2015 10:13

jak już mowa o zwierzętach równych i równiejszych tutaj mamy swinię dosłownie i w przenośni , fuj , kto je nie oglądać

http://niezalezna.pl/65456-minister-...muzyna-na-piwo

Gwiaździsty 26.03.2015 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395903)
No to ja tez ci napisze jeszcze raz jak nie rozumiesz. Tak w Izbie Gmin tez siedza deputowani na koszt podatnika ( i moj ) jak w Polsce. Teraz tylko sie zastanow co dostaje ten podatnik w zamian w UK i Polsce, czyli notabene jak jest reprezentowany.
Biore czynny udzial w wyborach wiec nie wmawiaj mi, ze nie probuje niczego zmieniac w Polsce pomimo bycia emigrantem. I nie Polska nic ze mnie nie ma tylko twoj zydokomuszy wytwor, ktorego jestes elemntem, ba jeszcze go usilnie wspierasz i namawiasz innych do tego samego.

Aby ten podatnik miał kraj urządzony np. tak jak w Niemczech czy Wielkiej Brytanii muszą nim zarządzać osoby nie powiązane z układem postkomunistycznym. Niestety ale tylko 2 lata rządów (w dodatku przerwanych) nie mogły zmienić tego bagna narosłego przez długie lata. Teraz zresztą bagno się pogłębiło pod rządami PO i prezia WSI-oka. Co do tego żydokomuszego wytworu. Sam reklamujesz goscia, który przez 20 lat budował komunę w Polsce i jeszcze rżniez głupa. Podtrzymuję, opuściłeś Polskę dla swojej wygody a doradzasz innym co mają robić. Zajmij się wiec swoimi brytyjskimi deputowanymi i nie zawracaj nam głowy dobrymi radami.

P.S. Ciekawe jak Jego Ekscelencja będzie chciał zaglądnąć do Polski to czy stawisz sie do poboru czy wzamian będziesz żłopał piwko w londyńskich pubach ?

wiesniak842 26.03.2015 10:33

Ja nikogo nie reklamuje. Kogo ja niby reklamuje? Gdzie ja mam jakiegos polityka w awatarze:lol:? Jakim wam mam nie przeszkadzac, zydokouchom?:D W taki razie zrozumiale sa twe slowa jak najbardziej. Najlepiej niech kazdy trzezwo myslacy wyjedzie z Polski. Zostana same barany posluszne wodzom po obu stronach barykady jak to ma miejsce od 89ego roku. Z jakim efektem to chyba kazdy widzi.
Jak jego ekscelencja bedzie chcial zagladnac do Polski jade od razu bronic granic kraju ramie w ramie w pierwszym szeregu z Kaczynskim!!!

kerim1906 26.03.2015 11:00

Ty lepiej oglądaj się za siebie , miej oczy i uszy otwarte , ciapatego trzymaj przed sobą , ogarniaj go wzrokiem , jak już wszystko to zrobisz jesteś bezpieczny , i wtedy wracaj i pisz o zakamuflowanych żydkach w Pisie , ale radzę , więcej czasu poświęcaj ciapatym

TSWojtas 26.03.2015 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1395895)
Nie ubliżaj więc ludziom nazywając ich zwierzętami tylko dlatego, ze nie podzielają Twoich chorych pogladów. Co do zabiegania o głosy. Prawda jest taka, ze aby cos zmienić w Polsce trzeba wygrać wybory. Dlatego potrzeba głosów nawet tych co się wypieli na Polskę. Chociaz tyle mogą zrobić dla dawnego kraju ? Nieprawdaż ?

Dobrze się czujesz obrażając ludzi którzy musieli wyjechać z tego kraju z powodu braku perspektyw?Kim Ty ....a jesteś ?

Gwiaździsty 26.03.2015 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1395921)
Dobrze się czujesz obrażając ludzi którzy musieli wyjechać z tego kraju z powodu braku perspektyw?Kim Ty ....a jesteś ?

Nikogo nie obrażam. Piszę jak jest. Łatwiej wziąć tyłek w troki, wyjechać za granicę tłumacząc się brakiem perspektyw niż zrobić porządek we własnym kraju. Były czasy, ze ludzie naprawdę "musieli" a nie obecne głupie tłumaczenie.

wiesniak842 26.03.2015 14:06

Kuerwa co za brednie wypisujesz to już się w palę nie mieści. To lepiej co żeby prawie 20 milionów Polaków teraz wróciło ??? Gdzie im dasz pracę z czego? Zastanów się sto razy zanik coś napiszesz.

Jaroo1 26.03.2015 15:13

Gwiaździsty, jak tak Ci zależy na polskim majątku narodowym i na tym, żeby przykładowy wieśniak nie czerpał korzyści z bogactwa budowanego przez Brytyjczyków to może upomnij się o nasze bogactwo, które PiS i reszta bandy rozdaje Żydom?

Gwiaździsty 26.03.2015 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395923)
Kuerwa co za brednie wypisujesz to już się w palę nie mieści. To lepiej co żeby prawie 20 milionów Polaków teraz wróciło ??? Gdzie im dasz pracę z czego? Zastanów się sto razy zanik coś napiszesz.

Jakie 20 ? może 2 mln na początek.Jak się chce miec dobrze we własnym kraju to trzeba w nim zrobić porzadek a nie zwijać d...e w troki i spieprzać dla własnej wygody. Nikt tego za nas nie zrobi. Może mają to zrobić emeryci co zostaną ? Udajesz dalej, ze nie rozumiesz ?
Ci co wyjechali byliby dla rządzących zagrożeniem, bo wyszliby na ulice tak jak kiedyś zrobiła to młodzież w latach 80 - tych a teraz to tej POstkomunistycznej bandzie tata sytuacja jest na rękę. Wyjeżdżasz, problem im znika.

ABGwislakABG 26.03.2015 15:30

Na śmieciówkę mają wrócić? Ich byłe stanowiska zapewne obsadzone przez banderowców.

Cytat:

nie zwijać d...e w troki i spieprzać dla własnej wygody
Tyle, że zwijając tyłek w troki powodują baaardzo wydatne braki w budżecie. To jest walka, a nie klepanie paciorków w stylu "Jarosław, Polskę zbaw".

Cytat:

bo wyszliby na ulice tak jak kiedyś zrobiła to młodzież w latach 80 - tych
Jarosław ma ich poprowadzić? :D

Ustawa 1066. Mówi to Panu coś?

kerim1906 26.03.2015 15:45

ABGwislakABG "Jarosław ma ich poprowadzić? :D"

Jarosław ?, a kto za nim pójdzie moherowe berety i oszołomy ?

dawać na ulicę narodowców i kanapowców, niech się wykażą a nie nadają z Anglii , w sumie na forum jest trochę krzykaczy antysystemowych , skrzyknąć się , dołączy gimbaza i będzie rewolucja , jak co to wiesniak 842 wróci i pomoże :D

ABGwislakABG 26.03.2015 15:49

A PiS co w tej sytuacji zrobi?

kerim1906 26.03.2015 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1395934)
A PiS co w tej sytuacji zrobi?

ja się przyłączę , za Prezesa nie odpowiadam :-D

Jaroo1 26.03.2015 16:07

Cytat:

dawać na ulicę narodowców i kanapowców, niech się wykażą a nie nadają z Anglii , w sumie na forum jest trochę krzykaczy antysystemowych , skrzyknąć się , dołączy gimbaza i będzie rewolucja , jak co to wiesniak 842 wróci i pomoże
Odnośnie obrażania. Udajesz cwaniaczka, cnotkę, która niewinna jest a co drugi post to jakieś przyjebane przytyki do wszystkich kto nie jest za PiSem. o to mi chodziło pisząc o tym obrażaniu.

PS Już się PiS przyłączył jak były protesty pod PKW. Jak były strajki rolników czy górników to też jakoś PiS nie wiódł głównej roli. To jest właśnie partia krzykaczy, którzy dużo mówią a jak cokolwiek trzeba zrobić to cichosza i się trzymają koryta zamiast dążyć do zmian i "podkopania" PO.

Gwiaździsty 26.03.2015 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1395928)
Gwiaździsty, jak tak Ci zależy na polskim majątku narodowym i na tym, żeby przykładowy wieśniak nie czerpał korzyści z bogactwa budowanego przez Brytyjczyków to może upomnij się o nasze bogactwo, które PiS i reszta bandy rozdaje Żydom?

Ok, ale Ty też jeśli zależy Ci na majątku narodowym zrób coś abyśmy nie musieli płacić za rosyjski gaz tak drogo (obwaiam sie zę jego cena jest kilkadziesiąt razy większa niż to co dostją ci mityczni Żydzi), a najlpeiej dokończyli szybko budowę gazoportu, odsunęli od włądzy ludzi sowieckiego WSI itp, itd a najlepiej wybrali w wyborach tych, którzy są realnie wygrać by zmienić taki stan rzeczy.

Cytat:

PS Już się PiS przyłączył jak były protesty pod PKW. Jak były strajki rolników czy górników to też jakoś PiS nie wiódł głównej roli. To jest właśnie partia krzykaczy, którzy dużo mówią a jak cokolwiek trzeba zrobić to cichosza i się trzymają koryta zamiast dążyć do zmian i "podkopania" PO.
Z prostej przyczyny. protesty przed PKW dotyczyły praw demokratycznych, wolności wyborów itp. Strajki górmników czy rolników organizowane były przez związki zawodowe, PiS je popierał ale jako partia polityczna nie był organizatorem tych protestów. Tym bardziej gdyby się przyłączył zrobił by tzw. "niedźwiedzią przysługę" ich oganizatorom, którym rząd zarzuciłby, że są polityczne (i tak zresztą to robił ale nie miał dowodu).

Jaroo1 26.03.2015 17:00

Cytat:

Ok, ale Ty też jeśli zależy Ci na majątku narodowym zrób coś abyśmy nie musieli płacić za rosyjski gaz tak drogo (obwaiam sie zę jego cena jest kilkadziesiąt razy większa niż to co dostją ci mityczni Żydzi), a najlpeiej dokończyli szybko budowę gazoportu, odsunęli od włądzy ludzi sowieckiego WSI itp, itd a najlepiej wybrali w wyborach tych, którzy są realnie wygrać by zmienić taki stan rzeczy.
Jacy mityczni Żydzi? To nie jest mitomania tylko prawda. Zamiast się przyznać do tego i potępiać PiS to musisz odbijać piłeczkę? Bez sensu. I chyba nie na miejscu w tym przypadku jest mówienie o cenie gazu, gazoporcie i ludziach WSI. Trochę za wiele ode mnie wymagasz... Ja tylko podałem zdaje się trafny przykład z tymi Żydami. Bo mówiłeś, że ktoś się dorabia na majątku wypracowanym przez Brytyjczyków to napisałem o tej kasie co Żydom chcą dawać. Proste. Chyba mieszanie w ten wątek dyskusji aż tak wielkiej polityki jak kupno gazu, gazoporty, WSI to trochę przesada.
A co do ostatniego zdania to to jest właśnie to co nas dzieli. Ty uważasz, że PiS gwarantuje realne zmiany a ja uważam, że PiS jest gwarantem utrzymania obecnego statusu z kosmetycznymi zmianami. I dlatego mnie i jak mniemam kilku osób z tego tematu, nigdy nie przekonasz do tego aby głosować na PiS z powodu takiego, że przyniesie on lepsze czasy dla Polski.

Z tym PKW to mi nawet nie chodzi aż tak o sama partię. Chodzi o ludzi. Gdzie jest ten potężny elektorat? Jak Was jest kilka milionów to dlaczego jak trzeba wyjść na ulicę to się kilka procent z Was nie chce ruszyć? Ja uważam, że przyczyny są dwie. Po pierwsze PiS to właśnie partia takich krzykaczy, którzy mówią, że wszystko zmienią ale zapomnieli, że aby nastąpiły zmiany to trzeba ruszyć dupkę z przed telewizora częściej niż na same wybory a po drugie PiS to głównie starsi ludzie. A wiadomo, że generalnie człowiek starszy to ma już swoje na karku i nie ma siły i ochoty hasać po ulicach.

kerim1906 26.03.2015 18:13

Jaroo1 bądż mężczyzną , nie marudz z tym obrażaniem bo robisz się groteskowy,mam Ci pisać o florystyce jak żartował Gwiazdzisty :rotfl:

'a co drugi post to jakieś przyjebane przytyki do wszystkich kto nie jest za narodowcami i kanapami"

cytat z Ciebie kapitalnie pasuje do postu powyżej :help:, trafiłeś w sedno

Gwiaździsty 26.03.2015 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1395941)
Jacy mityczni Żydzi? To nie jest mitomania tylko prawda. Zamiast się przyznać do tego i potępiać PiS to musisz odbijać piłeczkę? Bez sensu..

Tu racja, ja bym na to nie głosował, ale kiedyś ktoś tu wrzucił, że głosowanie było sprytnie podczepione pod polskich żołnierzy mieszkających w krajach sąsiednich, w naszej armii służyli teżŻydzi i stąd ten problem.
Natomiast o gazie pisałem dlatego, ze jego horrendalna cena, którą płacimy kilkadziesiąt razy przewyższa temat wypłat dla tych Żydów. I o to mi chodzióo. Będziemy patrzeć na wypłaty dla Żydów a tu nam kasa o wile większa ucieka.

Cytat:

a po drugie PiS to głównie starsi ludzie. A wiadomo, że generalnie człowiek starszy to ma już swoje na karku i nie ma siły i ochoty hasać po ulicach.
A tu byś się pomylił, Stereotyp kolego. W ostatnich wyborach najwięcej młodych głosowało właśnie na PiS. Sprawdź. Natomiast zgadzaqm się z tym co napisałeś w ostatniej części. Właśnie o tym pisałem w polemice z wieśniakiem, że tacy jak on wyjeżdżając zostawiają do walki z komuną właśnie tych starych schorowanych ludzi i liczą, ze oni im wywalczą lepszą Polskę. Do której wieśniak wróci łaskawie jak mu ją już przygotują :)

Jaroo1 26.03.2015 18:28

kerim, Ty bądź mężczyzną i się zwracaj do innych z honorem, bo najczęściej to Ty prowokujesz i Ty zaczynasz ten festiwal wyzywania się wzajemnego.

Gwiaździsty, trochę się z Tobą zgadzam a trochę nie. Trochę też mam żal, że ludzie wyjechali z Kraju zamiast walczyć o zmiany ale z drugiej strony nie widać żeby się zanosiło na zmiany więc wyjechali za chlebem żeby godnie żyć. Bo jak miałaby ta walka wyglądać gdyby tu zostali? Robiliby za grosze, wegetowali i?
To, że coś by się zmieniło gdyby ci ludzie pozostali w Polsce to tylko nasze mrzonki.
Generalnie problem polega na tym, że społeczeństwa to takie stada baranów. Jak ich nikt nie popędzi w jakimś kierunku to będą się dawali wyzyskiwać okupantowi do woli. Jakoś od 26 lat nie widać nikogo kto by miał nas popędzić ku kontrrewolucji. Stąd pozostanie tych ludzi w Kraju mogłoby być bezzasadne, bo jak mieliby tu mieszkać i się męczyć tylko po to żeby oczekiwać na nadejście czasu na zmiany to po pierwsze by się mogli nie doczekać a po drugie nie wiem czy to by było takie dobre - żyliby w biedzie, zasililiby grono bezrobotnych itp = jeszcze większa bieda w Polsce.
Chociaż może by było tak jak mówisz i gdyby oni zostali i się zrobiło bezrobocie 2 razy większe niż obecnie to wtedy by ludzie wyszli na ulice. Ale to wszystko jest bez sensu bo dumać to sobie możemy, szkoda czasu na takie coś.

Prawda jest taka, że dzisiaj mało kto chce walczyć za Kraj, o dobro wspólne. Każdy chce żyć na poziomie. Bo to, że wyjechało 2-3 mln ludzi to nie oznacza, że ci co zostali mają przywilej taki żeby siedzieć bezczynnie. A tak się właśnie dzieje. Mało kto podejmuje inicjatywę i nie jestem pewien czy emigranci by coś zmienili w tej sytuacji - ilu z nich by chciało zmian w Polsce, 5%?

wiesniak842 26.03.2015 18:39

Wyjdz na ulice popatrz na zwyklych ludzi. Kto i gdzie ci bedzie walczyl? Mlodzi wyjechali/wyjada, starsi po latach doswiadczen sa juz tak zobojetniali i znieczuleni, ze nie licza na zadne zmiany a pogodzili sie juz z losem. Zeby cos sie zmienilo to te pokolenie musi zejsc z tego padolu smiercia naturalna. Niestety smutne to ale prawdziwe. Problem w tym, ze jak juz zejdzie to nie bedzie juz mlodych bo beda zyc na emigracji jak ja w Uk czy tam gdziekolwiek indziej na swiecie. Mlodzi chca zmian ale te starsze pokolenie nie daje im mozliwosci na te zmiany.
Myslisz, ze ja wyemigrowalem za chlebem, czy jakis nieporadny zyciowo bylem. Ja wyjechalem, zeby miec spokoj psychiczny, odpoczac od tego zabetonowanego polswiatka, ktory sprawuje piecze nad narodem od kilkudziesieciu lat. Starsi daja sie loic po dupach bo sa do tego przyzwyczajeni jeszcze z czasow PRLu. Mowisz, ze wyjechalem zostawiaac kogos do walki i wroce laskawie jak cos sie zmieni. Ja wcale nie mam zamiaru wracac, chyba ze na wypadek wojny. Niestety ale Polska jest juz straconym krajem. Nie zwalnie mnie to jednak automatycznie od tego, zeby sie nie interesowac jego losami i jak widze, ze na wszym pisowskim przykladzie liczycie na jakies zmiany na korzysc Polski jednoczesnie popierajac gagatkow, ktorzy glosuja na niekorzysc Polski niejednokrotnie to co ja mam sobie pomyslec?

kerim1906 26.03.2015 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395950)
Wyjdz na ulice popatrz na zwyklych ludzi. Kto i gdzie ci bedzie walczyl? Mlodzi wyjechali/wyjada, starsi po latach doswiadczen sa juz tak zobojetniali i znieczuleni, ze nie licza na zadne zmiany a pogodzili sie juz z losem. Zeby cos sie zmienilo to te pokolenie musi zejsc z tego padolu smiercia naturalna. Niestety smutne to ale prawdziwe. Problem w tym, ze jak juz zejdzie to nie bedzie juz mlodych bo beda zyc na emigracji jak ja w Uk czy tam gdziekolwiek indziej na swiecie. Mlodzi chca zmian ale te starsze pokolenie nie daje im mozliwosci na te zmiany.
Myslisz, ze ja wyemigrowalem za chlebem, czy jakis nieporadny zyciowo bylem. Ja wyjechalem, zeby miec spokoj psychiczny, odpoczac od tego zabetonowanego polswiatka, ktory sprawuje piecze nad narodem od kilkudziesieciu lat. Starsi daja sie loic po dupach bo sa do tego przyzwyczajeni jeszcze z czasow PRLu. Mowisz, ze wyjechalem zostawiaac kogos do walki i wroce laskawie jak cos sie zmieni. Ja wcale nie mam zamiaru wracac, chyba ze na wypadek wojny. Niestety ale Polska jest juz straconym krajem.

nie zgadzam się z opinią Gwiazdzistego na temat wyjazdu z kraju , jeżeli miałbym sporo lat mniej zrobił bym to samo co Ty , tutaj nie ma przyszłości dla młodych , taka jest prawda , i będzie wyjeżdżało coraz więcej młodych , chyba że coś sie radykalnie zmieni

IncognitoTSW pytanie jest proste, kto i kiedy to zrobi? , pisząc o ulicy mam na myśli radykalne zmiany, "ulica" może być taką przenośnią , a może bez niej sie nie obejdzie

IncognitoTSW 26.03.2015 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1395952)
chyba że coś sie radykalnie zmieni

Dokładnie, masz rację. Potrzebne są radykalne zmiany ustroju, gospodarki.

ABGwislakABG 26.03.2015 18:50

Cytat:

Mało kto podejmuje inicjatywę i nie jestem pewien czy emigranci by coś zmienili w tej sytuacji - ilu z nich by chciało zmian w Polsce, 5%?
Oni już w Polsce BYLI. Głosowali w 2005, 2007, 2010, 2011, 2014. Kolejny zaciąg zagłosuje w tym roku. Czy cokolwiek się zmieniło, czy dalej to te same mordy?

Ano dalej te same. Dalej PO vs PiS, dalej koniczynka vel arbuz jest polityczną kurtyzaną. Komuchy niby upadają/wymierają, ale szkolą sobie nowych o niezruganych teczkach, vide Kuźniar. Korwin "krul" w sejmie też był, wygrać nigdy nie wygra z powodu wypowiedzi. I z powodu tej prywatyzacji, która w Polsce się przejawia sprzedażą za symboliczną złotówkę lub Niemcom, lub oba aspekty złączone do kupy. Nawet wąchając się z Kukizem. Gość niby w porządku, ale za dużo razy się nawraca. Wątpię, by wszedł z partią stworzoną z własnego nazwiska. Niby był już taki przypadek i też liderował Janusz, ale nasilona krucjata na Kościół w połączeniu z nasileniem lewactwa w mass mediach dały taki efekt. No i oczywiście legalyzen mahiruanen xD

O ruchersach lewackich się wypowiedziałem, to zostali prawaccy, czyli Ruch Narodowy wąchający się z aparatczykami z PRLu. Solidarna Polska wróci z podkulonym pod ogon PiSu, Polska Zusammen to skompromitowany niby nawrócony Go-loser.

Zostaje coś? Polska Partia Pracy? Z powodów historycznych już mi się chce wymiotować. Solidarność? Nie te czasy. Zwłaszcza, że postAWSowscy okazali się gorszymi i bardziej pazernymi hienami niż lewackie ścierwo.

Niezależni kandydaci mają jakiekolwiek szanse? Ilu patrząc na 459-458 ("mniejszość" niemiecka) ma jakiekolwiek szanse się dostać? W sejmie niby ich masa, ale popatrzysz to byli ruchersi, Wipler były PiSowiec teraz korwinista.

Nie sejm, to moze senat? Oj, popatrzcie na rozkład mandatów.

Wyjść na ulicę? Spoko, ale ktoś ogarniający czy chociażby interesujący się tematem wie o ustawie 1066. Czasy gdzie byliśmy Winkelriedami narodu mają powrócić? Po co, skoro można bezkrwawo?

To forum również dobitnie ukazuje, że się NIE DA. Podpis Jaroo1 idealnie tłumaczy dlaczego. Do meritum jedynie odnosi się garstka osób, reszta ma to w zadzie. Lepiej sobie "pocisnąć".

Brakuje mi jedynie "bezideowego chama" czy "siadaj kurvo". "Spieprzaj dziadu" już było.

Cytat:

IncognitoTSW pytanie jest proste, kto i kiedy to zrobi? , pisząc o ulicy mam na myśli radykalne zmiany, "ulica" może być taką przenośnią , a może bez niej sie nie obejdzie
Odpowiem na te pytania.

Ad.1 - nie kto i kiedy to zrobi, tylko kto MOŻE to zrobić.
Ad.2 - radykalnych zmian nie zrobią już ww. przeze mnie, czyli de facto nikt z obecnej sceny politycznej. Gwiazda YT Stonoga też nie zrobi patrząc na komuszą cenzurę na jego facebookowym koncie odnośnie wypierrdolenia na bruk ludzi z jakiejś fabryki czy salonu. W dodatku już ma polityczną przeszłość w Samotnej bronie. Co nie zmienia faktu, że tymi wklejkami i działaniem robi pożyteczną robotę. Choć jak widać w praktyce niewiele to daje.

wiesniak842 26.03.2015 18:55

No dokladnie trzeba radykalnej zmiany. Juz nawet wziawszy pod uwage, ze PIS bylby w stanie ta radykalna zmiane zagwarantowac to i tak potrzebowalby wiekszosci. Poki co sie na to nie zanosi. Nawet jak PIS wygra wybory to i tak nic nie bedzie w stanie wskorac no bo jak i z kim? Juz nawet zakladajac, ze kiedys tak sie zdarzy, ze PIS wygra te wybory i bedzie mial ta wiekszosc to przeciez do tego czasu to juz nie bedzie co zbierac z Polski.
Potrzebna jest radykalna zmiana, zgadzam sie z tym oczywiscie ale zarazem jest to moj glowny zarzut w strone PISu wlasnie, ze bedac najwieksza "opozycyjna" sila od wielu juz lat nic ale to nic w tym kierunku nie robi. Ba nawet sie oslabia robiac ze wszystkich naokolo swoich wrogow.

kerim1906 26.03.2015 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1395956)
No dokladnie trzeba radykalnej zmiany. Juz nawet wziawszy pod uwage, ze PIS bylby w stanie ta radykalna zmiane zagwarantowac to i tak potrzebowalby wiekszosci. Poki co sie na to nie zanosi. Nawet jak PIS wygra wybory to i tak nic nie bedzie w stanie wskorac no bo jak i z kim? Juz nawet zakladajac, ze kiedys tak sie zdarzy, ze PIS wygra te wybory i bedzie mial ta wiekszosc to przeciez do tego czasu to juz nie bedzie co zbierac z Polski.
Potrzebna jest radykalna zmiana, zgadzam sie z tym oczywiscie ale zarazem jest to moj glowny zarzut w strone PISu wlasnie, ze bedac najwieksza "opozycyjna" sila od wielu juz lat nic ale to nic w tym kierunku nie robi. Ba nawet sie oslabia robiac ze wszystkich naokolo swoich wrogow.

pisałem wiele razy na ten temat , PIS nie zrobi radykalnej zmiany , potrzebna jest siła która ich do tego popchnie , tak żeby nie mieli wyboru, problem w tym że ja takiej siły nie widzę, a z drugiej strony jedynie PIS procentowo jest realną siłą , niestety błędne koło

ABGwislakABG "ktoś ogarniający czy chociażby interesujący się tematem wie o ustawie 1066"

myślisz że się odważą ?

wiesniak842 26.03.2015 19:02

Myslalem, ze PO, SLD, PSL i inny badziew jest wystarczajacym powodem ku temu.

palikot 26.03.2015 19:05

Jak ja lubie go słuchać. :) Zawsze świetnie i celnie pokazuje paradoksy naszego "nieszczęśliwego państwa"

Lemoniadowy Joe 26.03.2015 19:08

Jak tu może być dobrze jak tu wszystko przechodzi przez zagraniczne "ręce" handel banki i wiele innych.

Druga sprawa to spora cześć ze starszego pokolenia jakoś tu sobie potrafiła wywalczyć jakieś tam przywileje i im tak zle nie jest. Najtrudniej maja młodzi startujący od zera.

Radykalna zmiana ustroju to może nastąpi ale chyba po bankructwie, a zdecydowanie największym osiągnięciem naszego państwa jest to ze można stad bez problemu wyjechać zagranice.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl