![]() |
Piszę ogólnie, mając w pamięci sposób w jaki przyczyniali się do zwalniania trenerów co poniektórzy. Piszę to raczej ku przestrodze. Jak jesteś inteligentny, to sam sobie popatrz na boisko kto jest egoistą, kto macha rękami do kolegów i wyciągaj wnioski. Mądry sam zrozumie. A na craxę, sam się przenieś jak masz ochotę.
|
Łapami zwykle machają Mały i Brożek. Czyli uważasz, że prywatne ambicje i zawiść Małeckiego i Brożka zatrzymały karierę Drzazgi u nas? Pytam tak wprost, bo chyba jestem za mało inteligentny na Twoje ogólne pisanie.
crux alba |
Mówiąc o szansie myślałem o 2-3 meczach w pierwszym składzie na pozycji 9. Z tego co pamiętam dostał coś ok 60 minut. Wiadomo, 1 zespół, nie można też na siłę kogoś pchać, ale gość ma taki młotek w nodze i precyzję uderzenia, że inni nasi napastnicy mogliby się od niego uczyć. Rozumiem też, że jest różnica między Ekstraklasą a 1 ligą, ale jeśli gość będzie dalej pakować z taką regularnością piętro niżej to nie można będzie mówić, że na Ekstraklasę za słaby. Z resztą sam trener Mielca mówi, że Drzazga długo w 1 lidze nie zabawi.
Jeśli chodzi o złapanie pewności siebie Mielec to dobry krok. Ja byłem przekonany, że jak ktoś mu da szansę tam to odpali i miałem rację. Stawiam, że podobnie mogłoby być w Wiśle - ale tak jak pisałeś nie ma czasu na eksperymenty i ja sobie zdaję z tego sprawę. Ja rozumiem, że trenerzy go widzą na codzień, ale nie raz nie dwa trenerzy się na kimś nie poznawali. Ja czuję, że przed Krzyśkiem piękna kariera. A jak będzie? Zobaczymy. PS. Teorie spiskowe machających rąk to żenada. Sam Drzazga świetnie się w Wiśle czuje pod względem atmosfery i sam mówił, że nie może się doczekać aż tu wróci i chce strzelać dla Wisły. Dajcie se już siana z tymi durnoctwami. |
do crux.a
Jeszcze raz. Piszę ku przestrodze tym, którzy chcieliby swoje prywatne interesy i ambicje, stawiać ponad dobro drużyny, a co za tym idzie dobro Wisły. A wiem, że takie rzeczy miały miejsce w przeszłości. Poza tym, młody piłkarz ma często pod górkę w drużynie i starsi zawodnicy powinni mu pomagać. Jeżeli tak jest, to super. Nie mam zamiaru, piętnować nikogo z imienia i nazwiska. To Ty wymieniłeś konkretnych piłkarzy. P.S. Dziękuję za wyjaśnienie sensu swojego nicku. |
Cytat:
Wszyscy powinni brać przykład z Bartosza. Chlopak nie zalamuje się ławką i walczy mimo wydawalo by sie dobrych wystepow czy powołania do reprezentacji. Z niego beda ludzie! On będąc z druzyną, nawet grając końcówki to więcej z tego wyciągnie niż taki Drzazga choć by strzelil i 30 bramek. No i najważniejsze. Od kiedy to piłkarze ustalają skład? Ty naprawdę myślisz, że Drzazga nie gra w klubie tylko dlatego bo Brozek chce tam zejsc na szpicy na zawał? Zartujesz no nie ? Naprawdę myslisz, ze Ci ludzie maja jakies swoje wilkie ambicje? Grajac dla nas, za na prawde śmieszne pieniądze jak na polskie warunki, klub ma ich wytępić? Ludzi którzy wiele potu i zdrowia zostawili dla naszego klubu? Proszę Cie ty idz wytrzeźwiej. Takich ludzi trzeba w klubie szanować i pokazać innym wlasnie mlodym że Wisła to nie jakis tam śmieszny pracodawca i kolejny klubik w karierze. Występować w Wisle to wyróznienie, oznacza bycie Wislakiem a o swoich sie kvrwa nie zapomina!!! Ty chcesz kolejnego żenującego błąda na miarę Sobolewskiego, gdy łzy chłopowi leciały, gdy widział jak umierała Wiśłacka tożsamość w klubie? Gdzie wartości kvrwa zastąpiono kverestwem i brakiem szacunku do barw, herbu, tradycji oraz ludzi, dla ktorych owe wartosci są elementarzem życia? Drzazga jak ma troszkę ojeju w głowie to chyba kuma, ze jest potencjalnym nastepcą Brozka. Dosłał sygnał z klubu że nam na nim zależy. Jednak obiecnie jeszcze duzo brakuje bo na niego postawic. Powinien tam ostro harowac bo Junko go obserwuje. Wszystko w jego nogach. |
Cytat:
|
Boguś jest głównodowodzącym fali w Wiśle :lol:
|
Kazał mu książki czytać.
|
Spokojnie, strzelił dopiero trzy bramki.
Niech strzela jak najwięcej i wraca. |
Cytat:
To prawda że Drzazga nie dostał u nas prawdziwej szansy jako napastnik ale doszukiwanie się tutaj jakiś spisków to absurd. Cytat:
|
Cytat:
Nie wiem czego ktokolwiek w Wiśle miałby zazdrościć Drzazdze? Brożek talentu ( :lol: ) czy Głowacki włosów? Podejrzewam jednak że lepiej będzie jak swoje spiskowe teorie zachowasz dla siebie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Nikt nie powinien dostawać pierwszego składu dlatego, bo jest młody. Tych majaków o niszczeniu młodych przez wygi nie skomentuję, są poniżej poziomu krytyki. Cytat:
Przeskok między pierwszą ligą a ekstraklasą jest olbrzymi, więc radzę zluzować z pompowaniem balonika. Co nie zmienia faktu, że wielu naszym piłkarzom gra w słabszym klubie pomogła nabrać doświadczenia (Brożkowie, Boguski, Małecki, Chrapek, Burliga) więc w ogóle nie rozumiem tematu. Koleś jakiś talent ma, inaczej nie ściągalibyśmy go z trzeciej ligi. Z drugiej strony z takich transferów wypala może jeden na dwadzieścia. Nawet pierwszoligowi snajperzy mają zwykle poważne problemy w ekstraklasie (przykłady można mnożyć w każdym sezonie, tak z pamięci doskonałym jest Świerczok). |
Cytat:
|
Nie żebym się czepiał ale to się kupy nie trzyma ...
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
dżizas.... zmieńcie temat, proszę...
|
Z przyjemnością. Ładną dziś mamy w Krakowie pogodę....oczywiście w kontekście popołudniowego sparingu :D
|
Cytat:
Co do Drzazgi - insynuujesz, po czym się wycofujesz ze swoich pomówień. Z nim sprawa jest o wiele prostsza - ma braki fizyczne, jak wiele osób zauważyło. Chodzi głównie o przyśpieszenie, miał gorszy start do piłki niż Brożek i Boguski, a to już kompromitujące. Jeżeli się pod tym względem nie poprawi, to poza pierwszą ligą wiele nie zdziała. Wyczytywanie jakiegoś zagubienia - jasne, na początku mógł być, ale niepewność wynika przede wszystkim z tym że nie był w stanie podjąć walki z przeciwnikami. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...szpanow/wlfvxr
Niedługo (sezon, dwa) odejdą Głowacki, Brożek, Boguski. Kto będzie wtedy kapitanem? Odpowiedź w tekście. PS. Byłem przeciwnikiem powrotu tego piłkarza do Wisły. Z przyjemnością mogę powiedzieć: pomyłka. |
Cytat:
jest to dużo lepszy na chwilę obecną napastnik od Pawła Brożka, przypominają mi te bramki Maćka Żurawskiego w Lechu jeszcze przed przyjściem do na |
Z Boguskim i Urygą należy rozwiązać kontrakty, aby nie kusić trenera pomysłem wstawiania któregoś z nich do składu.
|
Uryga może co najwyżej grać w ataku. Tam przynajmniej nie będzie sprawiał zagrożenia... dla naszej bramki.
|
Uryga to parodysta a nie piłkarz nadaje się co najwyżej do podawania piłek.....
|
Uryga dostał szanse i z niej nieskorzystał. Jego czas w Wisle mija
|
Najlepsze jest to, że tak strasznie płakał iż nie dostaje szans. To ją dostał i nie wykorzystał. Zagrał słabo, 2/10 bo ze dwa razy trafił w piłkę ale poza tym graliśmy jakby to powiedzieć z jednym stoperem.
Zoran czekamy na Cb. ;) |
Cytat:
|
A ja na przekór powiem, że Uryga nie wyglądał źle. Chwalił go nawet zresztą Kiko na konferencji po dzisiejszym meczu.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl