![]() |
Cytat:
Z całym szacunkiem, ale to jedyny zawodnik ktorego nie jestem pewny, tzn. nigdy nie wiem jak sie zachowa, czy czysto wybije piłke czy tez moze wjedzie w kostke przeciwnikowi dwiema nogami, a następnie bedzie symulował ze tez mu sie coś stało. Dziwny styl gry ma ten Nasz kosmita. Chociaz w ostatnim meczu w jednej akcji, popędził niczym niezły samochód na 1/4 mili. Jestem zdania, ze mniej zagrożenia stwarza na lewej obronie, bo w razie czego ma Pietie który i tak głeboko wraca. |
Cytat:
A poza tym, oni budują drużynę zupełnie od nowa, bo ta stara (bez Muchy) to był zespół na środek ligi. My startujemy z wyższego pułapu. |
Wy tu gadu gadu o Elsnerze, a ja się pytam gdzie jest Milinkovic? ;)
A tak poważnie - z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że Elsner jest o wiele lepszy od Kowalskiego (ten zawodnik w ogóle nie powinien być brany pod uwagę przy ustalaniu składu). Jeśli rzeczywiście przyjdzie jeszcze Chavez to ja zaryzykował bym i zaproponował kontrakt Słoweńcowi. Wtedy zapewne podstawową parę stoperów tworzyli by Chavez i Bunoza a w odwodzie mielibyśmy jeszcze Clebera i Elsnera. Bardzo solidnie by to wyglądało (choć mimo wszystko i tak tylko na papierze - nadal nie wiemy czego spodziewać się po Bunozie). |
Cytat:
więc taki totalny no name to nie jest |
Cytat:
Uwazam, ze w tym okienku opusci nas Diaz, w klubie jest podobno ciekawa oferta dla niego z zachodu, dlatego tez pewnie na sile w trybie pilnym sciagano Wilka, gdyz Junior bardzo czesto gral jako defensywny pomocnik, był alternatywa dla Sobola. W kazdej chwili moze rowniez nadejsc oferta dla ktoregos z braci Brozkow. Mowilo sie rowniez o ofercie dla Maleckiego z Turcji. Reasumujac kadre oceniajmy gdy zakonczy sie okienko. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Szkoda że z Tiboniego tak szybko zrezygnowali w końcu bramkę zdobył. Nie wiem czego od niego wymagali przecierz było wiadome ze to typowy egzekutor. Uważam że byłby solidną alternatywą dla Brożka. Co do Słoweńca to istnieje szansa że Kirm mocniej by się poczuł w drużynie z innym rodakiem.
Generalnie póki co to bramka na plus środek pomocy lepszy niż w tamtym sezonie, skrzydła te same plus Paljic który doda trochę rywalizacji, atak dużo lepszy od tamtego sezonu, boki obrony takie same (Cikos gorszy od Alvareza nie jest, a z czasem może jeszcze będzie lepszy) tylko ten środek obrony martwi bo zerowe zgranie, a odejścia znaczące. Szkoda że Głowę sprzedaliśmy bo mielibyśmy mocny skład, przydałby sie ktoś ograny w europie z doświadczeniem. Elsner to póki co noname choć założe się lepszy od Kowalskiego, a Chavez może mieć problemy z aklimatyzacją. |
Po utracie Glowackiego i Marcelo(i wzieciu za nich okraglej sumki), kazdy rozsadny spodziewa sie pilkarza o podobnej klasie sportowej. Jesli 24-latek, ktory jezdzi na testy po Europie taki poziom prezentuje, to ok ;), ale ja mam co do tego spore watpliwosci.
P.S - Rozsadne wypowiedzi sa jak widze malo popularne ;). |
Cytat:
|
wiecie coś co jest z chawezem ?:]
|
Cytat:
|
Kur...ale pier.... za przeproszeniem wszystkich !!
Klub wkońcu zrobił transfery a wy dalej swoje ... Przyjdzie Chavez ogra się i będzie dobrze , wiem wiem ale tak to odpadniemy w 4 rundzie Przecież Cupiał sobie to już wliczył . Cel jest taki zdobywamy Mistrza , zimą się wzmacniamy na LM i za rok wlaczymy o Champions League |
Ja mam nadzieję, że Basałaj zrobi również porządek z Mesą.
Dać wolną rękę wszystkim zawodnikom z Mesy powyżej 20 lat, a w składzie niech grają sami 17-19 latkowie |
bearex ale to dopiero za 10 lat jak Basałaj utworzy prosfesionalną szkółkę młodzieży...
Bo teraz prawda jest taka że tylko tacy nieliczni Nalepa się nadają do ME w wieku 17 lat , reszta to dopiero za dwa lata i to tez co najwyżej 5-6... |
Cytat:
Najlepsi sa forumowicze ktorzy oceniaja zawodnikow na podstawie relacji textowej. Ze Tiboni to egzekutor? A skad to wiecie. |
Wy tu mówicie o tym Elsnerze jako o środkowym obrońcy, a według zakazanej strony to defensywny pomocnik. Oczywiście ta strona nie jest idealna, ale jeśli idzie o pozycją to raczej w takiej sprawie się nie mylą. No nic mam nadzieje, że jednak się myli bo wczoraj wystąpił na pozycji środkowego obrońcy :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o Szewczyku w naszym klubie słyszałem już jakiś czas temu, chłopak na prawdę wyróżnia się spośród rówieśników - Z tego co wiem, on do Wisły chciał iść już jakiś czas temu, ale był przestrzegany przed tym, że sie zmarnuje, za przykład dawano mu, że żaden z młodych nie może się przebić do pierwszego składu, ale skoro jest na testach to widze, że się zdecydował i dobrze - jeśli będzie odpowiednio prowadzony do będzie z niego pociecha
|
Cytat:
W tamtym sezonie mieliśmy skład, nieporównywalny do tego co posiadamy dzisiaj. Żuraw z tamtych lat, z całym szacunkiem dla niego - to juz nie to samo co dziś. Kosa? Uche? Mimo, że mamy na dzień dzisiejszy młyn na bokach pomocy, to żaden z naszych obecnych skrzydłowych nie dorasta im do pięt. Nie wspomne o Szymku, ktory był najlepszym playmerkerem w Wisełce od lat, i szybko juz takiego mieć nie będziemy. Do tego Kuźba w życiowej formie. Widzę, że nasza tkz. "ofensywa transferowa", która i mnie cieszy...przysłoniła niektórym realia polskiej piłki i obiektywne spojrzenie na nasze obecne możliwości. |
Tiboni gość strzela gola w sparingu, i na drugi dzień zostaje odesłany. Czy my jesteśmy juz tak mocni w ofensywie czy on po prostu jest taki cienki?. Facet ograny w ligach włoskich,może nalezało jeszcze dać mu szanse albo mamy na oku kogoś lepszego?:-D
|
Był kiedyś taki zawodnik na testach - Bratislav Punosevac, strzelil bramke i tez go odeslali.
A odwrocmy kota ogonem, Diaz strzelił na testach samobója a gra teraz u nas w 1 składzie. Nie tylko bramki decydują o przyjęciu do klubu. |
Cytat:
|
Cytat:
A co do naszej ofensywy to wyglada calkiem dobrze... |
specjalnie to nigdy za bardzo do tego wątku nie zaglądam - personalne dywagacje i spekulacje nigdy mnie za bardzo nie interesowały, przyjmuję skład na początek , że taki ma być i z tym sobie trener ma dać rady.
Ale mam od ostatnich paru tygodni podejrzenie, które w miarę napływu nowych nabytków przeradza się w pewność: co jakiś czas zamieniają nam właściciela. Wrócił ten prawdziwy BC, który pod koniec XX wieku wyciągnął nas z bagna bylejakości i którego po 3-4 latach źli ludzie gdzieś schowali. Szczęście , że go niedokładnie zamknęli i słabo pilnowali bo im dał rady uciec i pogonić sobowtóra z Myślenic. Teraz wie, że musi bardziej uważać, by za 2-3 historia się nie powtórzyła. Jak swego czasu tamta Wisła przeszła Schalke to kibice Borussi nie wiedzieli, gdzie mają nas całować z radości. Te czasy wrócą, tylko tymi wdzięcznymi będą ci z Barcelony :D |
Wg mnie ten Tiboni to pojawił się tylko po to by zrobić szum i szybciej doszło do porozumienia z Riosem.
A potem głupio było powiedzieć że już nie musi przyjeżdżać ;) |
Cytat:
Ale ja tam nie wiem. |
Myślę że na chwilę obecną to nie ma potrzeby kombinować ataku lepiej zostawić ewentualne uzupełnienie na zimę póki co jak na nasze standardy w tej formacji zrobiło się bogato... Jest runda na obserwacje może (jacyś) scouci znajdą kogoś naprawdę solidnego którego można by kupić w zimie. Póki co to przydało by się wzmocnić linię obrony 2 piłkarzami i to dla mnie było by idealne okienko które pozwala na optymizm i patrzenie w przyszłości na budowę nowej lepszej WISŁY. Przez rundę zobaczymy który z nabytków się nadaje który nie w zimie przewietrzyć szatnie z tych co nie wypalili zastanowić się nad wyjadaczami typu Łobo, Mały, Boguski czy rokują nadzieje na przyszłość jak nie to niestety uważam że to będzie okres pożegnań. Ale odpowiedzi przyjdą po całej rundzie na tą chwilą co najmniej 1 stoper absolutnie konieczny. I skupić się na budowie struktur klubowych, oraz porządnie wziąć za tych buraków z UM zakańczając sprawę naszego stadiony.
|
Na Azerów mamy w w środku obrony Kowalskiego, Clebera i Bunozę - oby to wystarczyło...
|
Cytat:
|
Dziwi mnie rezygnacja z Tiboniego, skoro jest tak słaby, że nie warto mu sie przyjrzeć przez tydzień to po co zapraszali go na testy i to po kilkukrotnym obejrzeniu gościa w meczach...? Paranoja...
|
No ale co w tym dziwnego negocjują z Riosem ten ma jakieś małe ale jeszcze a Wisła już nie chce bardziej się uginać to zapraszają innego napastnika o którym już wspominała Rios ma dodatkową motywację żeby brać to co na stole, a poza tym w tym meczu mógł zagrać wyjątkowo kiepsko. Może tylko sprawdzali jego zwinność i koordynacje. Ale najpewniej zagrywka czysto negocjacyjna...
|
Cytat:
Mam pytanie: czy prawda jest ze ewentualne kupno Riosa bedzie nas kosztowac 1.25 mln. euro (minus oczywiscie koszt wypozyczenia). Bo jesli taki zawodnik kosztuje 1.25 mln. to proponuje opylic Maleckiego za 1.5 mln (tyle oferuja Turcy - drozszy niz Rios <szok> ) i szybko sprowadzic z Argentyny prawego pomocnika ktory bedzie umial minac rywala i celnie podac / strzelic. Albo Rios jest niedowartosciowany albo Malecki przewartosciowany........... |
Cytat:
:-/ |
Cytat:
co do Riosa to kwota odstępnego waha się w przedziale między 1 mln euro a 1,25 mln euro. |
Cytat:
Koledze chodzilo o to, ze Rios jeszcze nie podpisał kontraktu z Wisla (21 lipca) wiec klub na ten wypadek chcial sie zabezpieczyc, dlatego Tiboni przyjechał na testy. A ze argentynczyk wkoncu jednak podpisał kontrakt a Wisla nie chciała po chamsku odprawic Wlocha to zdecydowali, ze ten jednak przyjedzie na testy. Przyjechał, zaprezentował sie, strzelił gola i wyjechal. Mozliwe, ze gdyby jednak Rios nie podpisal kontraktu to zostałby Tiboni (tak mysle) Teraz rozumiesz o co mu chodzilo :> |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl