Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

tylko_na_kilka_dni 20.08.2009 21:30

spokojnie ludzie, to dopiero 1 mecz. Btw. za ten faul ten bałkaniec powinien wyleciec z boiska.

Jaroo1 20.08.2009 21:30

ehhh Panowie, a co ze w 90 czy 150 strzeli sie gola? Co w 90 to juz nie wolno hehe, to tak jak my strzelamy w lidze szybko dwa gole i mamy niejako mecz ustawiony, i co tez zle bo za syzbko strzelilismy ;/ badzcie bardziej obiektywni ;)

JacaTS 20.08.2009 21:30

Juz widze tytuly w prasie "fenomenalny Kolejorz pokonal Belgow". Pompujemy...

eMTe 20.08.2009 21:30

W następnym sezonie pucharów jak zdobędziemy mistrza to nie będziemy raczej rozstawieni w 3. rundzie el. LM? (Wiem, że to zależy od układu lig zagranicznych, ale ciekaw jestem czy ta szansa spadła niemal do 0)

Mario Nh 20.08.2009 21:31

Mówta co chceta ale kopacze i publika wroniecka na ten wynik nie zasłużyła :foch:

Pan Jotka 20.08.2009 21:31

Jako kibic Brugge czuje sie urazony...ze Lech gra do konca :P
Bitwe wygrali-koniec wojny dopiero przed nimi :>

Jazon 20.08.2009 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 781779)
Oni powinni dostać Nagrodę Nobla z Matematyki.

Te ich gole w końcówkach, w tym i poprzednim sezonie, to zaprzeczenie rachunku prawdopodobieństwa.

Ale na przykład w zdobywaniu majstra są jak klasyczna asymptota. Wiecznie się do niego zbliżają, ale nigdy go nie osiągną:)

Jazon 20.08.2009 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 781793)

Więcej niż pewne że tak będzie...

AYALA 20.08.2009 21:33

myśle że takiej agresji i determinacjią jaka pokazał dziś Lech zabrakło w meczaczach przeciwko Lewadii.Jak sie nie jest w najwyższej dyzpozycji to trzeba walczyc jak o życie (Golik).Podobał mi sie bardzo Gancarczyk.

Proud 20.08.2009 21:33

a tam grają do końca...Belgowie mieli kilka dobrych okazji i nie mogli strzelić, jakby strzelili byłoby po Amice.

kultura gry zdecydowanie po stronie Brugi. Jak Amica nie wepchnie czegoś ze stałego fragmentu w reważu, albo coś ala Peszko to przegrają z 3:0.

Edit:
AYALA
jakiej agrsji? takiej że nogi chcą połamać? że przez większość meczu biegali za piłką z jęzorami na wierzchu?
Wiśle brakło szcżęścia i umiejętności w wykończeniu akcji. Byliśmy takimi Belgami z dzisiaj :)

Krissu 20.08.2009 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 781800)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 781779)
Oni powinni dostać Nagrodę Nobla z Matematyki.

Te ich gole w końcówkach, w tym i poprzednim sezonie, to zaprzeczenie rachunku prawdopodobieństwa.

Ale na przykład w zdobywaniu majstra są jak klasyczna asymptota. Wiecznie się do niego zbliżają, ale nigdy go nie osiągną:)

:lol::rotfl:

jaszczur90 20.08.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 781800)

zarąbisty tekst :D muszę sobie go gdzieś zachować :rotfl:

For_FuN_ 20.08.2009 21:39

Lech - chaos, Brugia - organizacja i technika...zobaczymy, co bedzie w rewanzu.

FT Galatasaray 5 - 0 Tallinna FC Levadia - brawo Galata.

ciacho 20.08.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 781808)
zarąbisty tekst :D muszę sobie go gdzieś zachować :rotfl:

No.. zachowaj sobie. Zamień tylko majstra na wejście do LM i wypisz wymaluj tekst o nas.

spirit 20.08.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 781776)
Grają do końca, raz (np ostatnio z Polonią) się nie udaje, raz się udaje. Brawo dla nich, jedyny polski zespół, który nie staje w 90 minucie. Obiektywnie patrząc.

Mam podobne zdanie na temat, chciałem jedynie zaakcentować, że te bramki w końcówkach nie zaskakują już chyba wogóle ;) Belgowie powinni im puknąć spokojnie 2 bramki bo w przekroju całego spotkania przyjaciele koszernych niemal nie istnieli. No ale w końcowym rozrachunku liczą się bramki a nie przewaga w posiadaniu piłki.

PS. Nie lubie ich.

_ukoL 20.08.2009 21:41

Gratulacje dla Lecha. Jako jedyna drużyna z Polski nie przegrywają z kim tylko się da. I schowajmy wreszcie tłumaczenia, że Wiśle brakło szczęścia, itd. bo to co zrobili z Levadią to już totalne dno i gorzej być nie mogło więc szydzenie z Lecha nie na miejscu. :P Chyba, że sobie humor ktoś chce poprawić. ;)

GemHZR 20.08.2009 21:42

Wygrana dzięki Gancarczykowi (mistrz) i Golikowi (faul na najlepszym graczu Brugge).

wolfy 20.08.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 781815)
No.. zachowaj sobie. Zamień tylko majstra na wejście do LM i wypisz wymaluj tekst o nas.

A czy przypadkiem nie dotyczy to wszystkich kolejnych Mistrzów Polski po zmianie formuły LM?
Wiadomo, Lech akurat nie ma tego problemu:)

felipe 20.08.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 781814)
FT Galatasaray 5 - 0 Tallinna FC Levadia - brawo Galata.

No cóż - normalny wynik solidnej ekipy z pół-amatorami.

KuLwIk 20.08.2009 21:43

Lech bez żadnych arumentów. Brak szybkości, nie ten Stilic, Lewandowski i Arboleda.

Belgowie natomiast świetnie wyszkoleni technicznie [ten Vargas był świetny], ciekawe zagrania, ale brak wykończenia.

I przychodzi ostatnie 20 sekund, bramka. Ja szczerze się juz przyzwyczaiłem. Jak zobaczyłem jak Gancarczyk mija jednego z zawodników to wiedziałem, że strzelą.

Przynajmniej pkt do rankingu się przydadzą.

KRIS22 20.08.2009 21:45

Fajnie ze Lech wygrał i to z kilku powodów :
1 Postawiłem na nich dzisiaj kupon i mi weszło :)
2 W końcu to polski klub a ja w pucharach kibicuje polskim drużynom bez animozji.
3 Teraz cała uwaga mediów sie skupi na Lechu i dziennikarz beda pompować atmosferę wokół nich a Wisełka w spokoju bedzie walczyć w obronie tytułu.
Po tym co dzisiaj Lech pokazał to nie jestem taki pewien ze wygraj z Cracowią w niedziele a do tego napewno bedą mieli w nogach ten mech licze na Lenczyka ze cos na nich wymyśli.

JacaTS 20.08.2009 21:49

A pal szesc te punkty do rankingu. Przy obecnej formule prawdopodbienstwo zagrania kolejnego meczu z realem albo Barca jest jak jeden do miliarda. No ale w Talinie trzeba wygrywac mecze, tyle ze to juz troche inna bajka

For_FuN_ 20.08.2009 21:50

Wow, jestem w szoku, jak ten Klukowski dobrze po polsku mowi.

DJ Hazel 20.08.2009 21:52

Lech znów fuks w 90 ale już się do tego przyzwyczaiłem...Niech pompują balonik jak w tamtym sezonie jak przegrają będą rozczarowani a my tymczasem możemy spokojnie skupić się na lidze.

Lysy 20.08.2009 21:57

Cytat:

I co przeszkadza Ci to? Pewnie byś wolał czytać o wielkiej Wiśle?
Jak dla mnie Lech może nawet wygrać Ligę Europejską *(z pożytkiem dla Polskiej piłki) byleby w lidze zostali w miejscu w którym są ;)

JacaTS 20.08.2009 22:01

Tak sie glupio sklada, ze wydmuchany i wylansowany do granic mozliwosci marketing Poznanikow troche mi przeszkadza.

I ciezko jednoznacznie opowiedziec sie po ktorejkolwiek z podanych przez Ciebie opcji. Panowanie na krajowym podworku to jednak troche inny kaliber emocji niz doswiadczanie bramki strzelonej przez Wisle w finale europejskich rozgrywek. Ale wrocmy na ziemie.

Pozdrawiam

Grisza1 20.08.2009 22:11

:D

Cytat:

Liga Europejska: zabójczy finisz Lecha Poznań! Tak potrafi tylko "Kolejorz". Zwycięstwo!

z wp.pl
:D:D:D

Lemoniadowy Joe 20.08.2009 22:13

Po Levadii to nawet trudno napisać że Amika beznadziejna byla i szczęśliwie wygrała

oby za tydzień dostali wpi... i nie było znowu na tym forum powtórki z rozrywki z fan klubem Amiki

ale wiadomo punkty do rankigu wazne może unikniemy mistrza Estonii

wolfy 20.08.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 781854)
oby za tydzień dostali wpi... i nie było znowu na tym forum powtórki z rozrywki z fan klubem Amiki

Fanklub już jest i trzyma się mocno:D
Chociaż nasilenie objawów u niektórych może faktycznie dać się we znaki...

kONwalia 20.08.2009 22:26

Szczyt hipokryzji żeby po Levadii z Lecha DZIŚ kpić

prober 20.08.2009 22:31

Niektórzy są żałośni, kompleksy i zazdrość cieknie uszami.

Lech wygrał zasłużenie, miał szczęście (bramka w ostatniej akcji), ale było to konsekwencją mądrej organizacji gry w ataku. W obronie udało się uniknąć rażących błędów i jest zwycięstwo dające 65-75% szans awansu przed rewanżem.

Wisła też strzeliła bramkę w 93. minucie. Ale wcześniej jednego gola straciła, przeciwnik był dwie klasy gorszy, a w decydującym momencie krakowscy piłkarze dali ciała na całej linii bijąc głową w mur podczas rewanżu.
Niestety, kolejny rok Polaków w europejskich pucharach będzie kojarzył się niemal wyłącznie z sukcesami drużyny z Poznania. Wizerunek Wisły ratuje tylko wygrana z Barceloną i wyrównany bój z THFC w 2008 roku. Gwiazdki z boiska i ławki trenerskiej Białej Gwiazdy zapracowały na to, więc teraz cierpimy :/

mic 20.08.2009 22:42

Znowu sie zaczelo :lol:
Od kiedy 2:1 w dwumeczu to pogrom ? :lol:
http://sport.onet.pl/0,1248712,2028938,wiadomosc.html

!!IRIVER!! 20.08.2009 22:46

A co mieli napisać? Tu chodzi o to, że po prostu nas pokonali. Nie czepiaj się mic.

Wieje hipokryzją na 3 kilometry od niektórych. Proponuję ostudzić główki i czekać na jutrzejszy mecz Wisły z Arką, a Lechem się już nie zajmować. Wygrali, mimo, że stworzyli pół sytuacji i ****. Wypada pogratulować i żyć dalej, a nie drążyć zawistnie.

Dziwie się, że po zeszłorocznym nadmuchanym poznańskim baloniku jeszcze was zaskakują prasowo-internetowe tytuły. Nie przyzwyczailiście się?
Poza tym o co się wkurzać? Balon i tak w końcu pęknie. Zdaje mi się, że w tym roku ten huk będzie znacznie większy niż w ubiegłym. Czemu? Bo Lech faktycznie nic nie gra, a rok temu podstawy do twierdzenia (zwłaszcza jesienią), że Lech może zgarnąć w Polsce pełną pulę i dobrze się pokazać w Europie (co zresztą uczynił) były i to spore.

ciacho 20.08.2009 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 781822)
A czy przypadkiem nie dotyczy to wszystkich kolejnych Mistrzów Polski po zmianie formuły LM?
Wiadomo, Lech akurat nie ma tego problemu:)

No dotyczy. Szkoda, że nie uwzględniłeś tylko jednego malutkiego szczególiku, że Wisła miała tych prób więcej niż wszyscy pozostali Mistrzowie Polski razem wzięci..

mic 20.08.2009 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 781880)
A co mieli napisać? Tu chodzi o to, że po prostu nas pokonali. Nie czepiaj się mic.

Wieje hipokryzją na 3 kilometry od niektórych. Proponuję ostudzić główki i czekać na jutrzejszy mecz Wisły z Arką, a Lechem się już nie zajmować. Wygrali, mimo, że stworzyli pół sytuacji i ****. Wypada pogratulować i żyć dalej, a nie drążyć zawistnie.

No sorry, ale dla mnie pogrom to nie wygrana (dosc szczesliwa) jedna bramka ;) "Levadia ktora rozgromila Wisle 2:1 zostala rozgromiona 0-4" :D Wychodzi ze kazdy wynik to pogrom :lol:

Co do meczu <NoName>, to pomimo ze Bruggia ich caly czas gniotla to nie stworzyla zadnej dobrej sytuacji do zdobycia bramki. No moze poza strzalem w 1 polowie. NoName mialo takich sytuacji z 3 albo 4. Ale szans w rewanzu im wielkich nie daje, no chyba ze wejda w bramke i zrobia to co Levadia z nami.

PS. Wydawalo mi sie czy Lewandowski zostal wygwizdany przy zmianie ?

Orson 20.08.2009 23:02

Belgowie byli lepsi, w rewanzu Amica musi sie naprawde sprezyc bo indywidualnie to cienko wyglada... no ale to nie nasz problem - chociaz... niechże awansuja to beda znow na wiosne plakac ze sa zmeczeni pucharami ;)

wisl@k_TS 20.08.2009 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 781889)
PS. Wydawalo mi sie czy Lewandowski zostal wygwizdany przy zmianie ?

Też tak mi się wydawało. Być może pikniki gwizdały, bo potem były oklaski.

Wojtas 20.08.2009 23:14

Zebysmy to my mieli takie farty jak Kuchenni.

Rok temu z Austra ,dzis z Brugge ,znowu ten sam fuks.

Mysle ze w rewaznu Belgowie sie zmobilizuja i pokaża Amice miejsce w szeregu .

Brugio do boju :)

!!IRIVER!! 20.08.2009 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 781889)
No sorry, ale dla mnie pogrom to nie wygrana (dosc szczesliwa) jedna bramka ;) "Levadia ktora rozgromila Wisle 2:1 zostala rozgromiona 0-4" :D Wychodzi ze kazdy wynik to pogrom :lol:

Jejku. Nie dam za wygraną tym razem.

http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=pogromca

:-P:lol:

jova 20.08.2009 23:35

Mimo przypadkowego gola mecz mi się podobał. Chyba powoli uwidacznia się wpływ Zielińskiego na zespół. To już nie był ten sam Lech, który potrafił nawiązać walkę z rywalami znacznie lepszymi pod względem wyszkolenia. Gdzieś zanikają schematy, pogarsza się organizacja gry, zespół przestaje być kolektywem i w większym stopniu uzależniony jest od postawy czołowych zawodników. Mniej więcej tak wyglądał Groclin pod wodzą Zielińskiego.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 781823)
No cóż - normalny wynik solidnej ekipy z pół-amatorami.

Tja, "solidnej ekipy", w której Elano, Kewell i Nonda siedzą na ławie. Wiesz może kto jest trenerem tej "solidnej ekipy"? Frank Rijkaard.
Galata to nie jest jakiś tam przeciętny zespolik.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl