Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

zim zum 09.07.2010 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bekas (Post 931573)
2 akcje jego stroną, jedna przez niego przerwana - podanie do Boguskieo gol, druga - ciezko powiedziec bo krotko ja widac. Reszta ataki lewą naszą stroną. Na jakiej podstawie twierdzisz, ze nie w formie?

Zobacz, jak odpuścił krycie przy 1 bramce. Po drugie zobacz przy tej główce i spalonym, z której strony krył gościa (1:47 min). Przy trzecim golu to już w ogóle cała obrona się pokazała. Ja nie skreślam od razu gościa, tylko w tym skrócie ewidentnie widać, że popełnił kilka rażących błędów. Zobaczymy jak będzie dalej. Generalnie nie wygląda to za ciekawie.

wolfy 09.07.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 931590)
Cleber - pisałem w innym wątku - to żywa legenda forum (stąd niektórzy nie widzą faktów), ale kompletnie bez formy, niestety ale chyba Cleber reaktywacja może się nie udać Zarządowi i będą musieli jednak kogoś kupić:)

On miał być tylko wzmocnieniem kadry, rezerwowym. Potem przyszła jednak defen... Wróć! Ofensywa transferowa i zostaliśmy z "lekko" przemodelowaną obroną.

AS82 09.07.2010 17:44

w zeszlym sezonie Kasperczak ,jak nie mogl korzystac z Glowackiego lub Marcelo ,stawiał na Jopa a nie Clebera to juz mowi samo za siebie. Poki co mamy chyba najgorszy srodek obrony w calej lidze :D

martinius028 09.07.2010 18:18

Cleber wracał wtedy do siebie po kontuzji żeber dlatego nie ma co z tego wyciągać wniosków że Cleber jest słabszy od Jopa.

blackluk 09.07.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 931840)
Legia : Dolcan 2:3
Korona : Gloria Bystrzyca 0 : 2

...to tak na temat sparingów :)

No gdzie ci panowie co mówili że ta Legia takie świetne transfery zrobiła :P

tomek9 09.07.2010 21:46

a ten Antolović to dopiero gwiazda:D
nasz Mariusz przy nim to porządny bramkarz;)

Mishau 09.07.2010 22:02

Jest dostepny jakis skrot ze wyciągasz takie wnoski? :D

tomek9 09.07.2010 22:05

na oficjalnej legii jest.
wszystkie bramki.

pięknie się zabawił przy bramce Koziary (w sumie chyba wypożyczonego z Legii do Dolcanu zawodnika?) ;)

Bekas 10.07.2010 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 931675)
Zobacz, jak odpuścił krycie przy 1 bramce. Po drugie zobacz przy tej główce i spalonym, z której strony krył gościa (1:47 min). Przy trzecim golu to już w ogóle cała obrona się pokazała. Ja nie skreślam od razu gościa, tylko w tym skrócie ewidentnie widać, że popełnił kilka rażących błędów. Zobaczymy jak będzie dalej. Generalnie nie wygląda to za ciekawie.

Sytuacja nr 1 - zupełnie nie zgadzam się, piłka była prowadzona w stronę lewą (patrząc od naszego bramkarza), Cikos w tej sytuacji nie mógł latać za gościem po całym boisku, zostaje na swojej stronie, a napastnika pilnuje nastepny obronca.
Sytuacja nr 2 - tu się zgadzam, jego błąd
Sytuacja 3 - o tej to pisałęm, że szło jego stroną

To za mało żeby mówić, ze jest zupełnie bez formy, tym bardziej, że jeżeli drużyna przeciwna gra 80 % drugą stroną, to znaczy, że łatwiej jest tamtędy atakowac. Oczywiście mogli też mieć dużo mocniejszą prawą strone atakującą.

rw88 10.07.2010 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 931840)
Legia : Dolcan 2:3

A czego się dziwicie?? Przecież Ekstraklasa od lat jest słabsza niż...polska I liga! Widać do wyraźnie na podstawie sparingów! I liga polska to jest nasz poziom, to jest poziom Wisły, Legii, Lecha. W 20 lat nie dogonimy Ekstraklasy, ligi lepszej niż ta I liga co nas tak ogrywa. Gdzie tam naszej Ekstraklasie do...naszej Ekstraklasy! I nie mówicie mi że nie, bo to już nie pierwszy raz kiedy przegrywamy z tą I ligą...Ech nasza Ekstraklasa leci na dno :(

...ironia.

SpoXsteR 11.07.2010 12:49

Cytat:

Po jednodniowej przerwie piłkarze Wisły Kraków wrócili do treningów. Podczas niedzielnych zajęć mieli okazję po raz pierwszy zagrać Jabulani – oficjalnymi piłkami tegorocznych Mistrzostw Świata w RPA.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_na_treningu/

jak sie okazuje bedziemy nia grac w LE i PP , a po komentarzach mozna dojsc do wniosku ze bedzie platac figle .. zreszta mozna bylo to zauwazyc na MS

ardianek 11.07.2010 13:20

ciekawe czy trenował Małecki? ma ktoś może cynk, był na treningu?

WISŁA 1906 NH 11.07.2010 13:29

Czy jeszcze dziś będzie trening ? a jak nie dziś to o której godzinie będzie trening jutro ?

pablo92TSW 11.07.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁA 1906 NH (Post 932485)
Czy jeszcze dziś będzie trening ? a jak nie dziś to o której godzinie będzie trening jutro ?

Dziś już trenowali, a o ile mi wiadomo, po powrocie z Niemiec trenują tylko raz dziennie.

WISŁA 1906 NH 11.07.2010 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 932502)
Dziś już trenowali, a o ile mi wiadomo, po powrocie z Niemiec trenują tylko raz dziennie.

Dzięki za info, w takim razie ciekawe o której jutro mają trening. Jakby ktoś coś wiedział to dajcie znać

crazykaro 11.07.2010 15:29

Ze względu na upały bedzie będzie pewnie rano, bo nie wydaje mi się żeby Kasperczak ich o 11 na boisko wyciągał

tofik 12.07.2010 11:14

Co można zauważyć po grach sparingowych.
Brożek jest znowu w gazie, z pomocą mam nadzieję Żurawskiego i Garguły powalczy o króla strzelców.
Natomiast z minusów można zauważyć brak linii pomocy, czyli kreacja akcji znowu będzie kuleć i to bardzo. Na szczęście tak ja już pisałem Brożek odzyskuje formę i będzie można walić na niego długie piłki :)

SpoXsteR 15.07.2010 23:09

Wiślacy w piątek będą trenowali i… grali. Wieczorem na stadionie Hutnika rozegrają sparing z Kolajarzem Stróże.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._z_kolejarzem/

Awe 16.07.2010 05:30

Nie oceniam na razie piłkarskich umiejętności Cikosza ale jego szybkość i przyspieszenie są świetne. Ciekawe czy będzie jak z Kirmem: w pierwszych meczach też pod tym względem był kapitalny, a potem dostał się w "polską myśl szkoleniową" i oklapł zupełnie na cały sezon.

BoBaSbK 16.07.2010 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 935577)
Wiślacy w piątek będą trenowali i… grali. Wieczorem na stadionie Hutnika rozegrają sparing z Kolajarzem Stróże.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._z_kolejarzem/

Myślicie że bramy będą otwarte , aby oglądnąć meczyk ?

Maciuś 16.07.2010 18:23

I znowu system 4-5-1 z cienkim przeciwnikiem :/
Pawełek - Singlar, Rajfur, Bunoza, Cygal - Mączyński, Jirsak, testowany Brazylijczyk ;), Afsarli, Kirm - Żurawski

Charlie 16.07.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 936163)
I znowu system 4-5-1 z cienkim przeciwnikiem :/
Pawełek - Singlar, Rajfur, Bunoza, Cygal - Mączyński, Jirsak, testowany Brazylijczyk ;), Afsarli, Kirm - Żurawski

Przeciez logiczne, że występują cii, co wczoraj nie grali, albo weszli na zmianę. Więc nic dziwnego, ze Brożek i Boguski nie grają, a co za tym idzie nie mamy możliwości gry dwójką napastników, zwłaszcza, ze Żurawski też pewnie całego meczu niue wytrzyma.

SpoXsteR 16.07.2010 18:35

Nie spinajcie tak... ot taki trening wieczorkiem z ........... 9 zawodnikami ktorzy graja ze soba pierwszy raz, z czego kilku z ME i testowanymi..

wislakrakow124 16.07.2010 18:52

Zuraw wczoraj nie wykorzystal dobrej pilki a dzisiaj juz dwie trafil:) oby w czwartek bylo podobnie:))

Reiro 16.07.2010 19:00

Z tego co słyszałem to "Magic" jest niewiarygodnie skuteczny zarówno na treningach jak i w gierkach wewnętrznych.
Ponoć Brożek nie dorasta mu do pięt...

sovinho_02 16.07.2010 20:18

Mógłby ktoś zorientowany napisać, jak się zaprezentował dzisiaj Bunoza ??

JrQ- 16.07.2010 20:27

Cytat:

Ponoć Brożek nie dorasta mu do pięt...
Dowaliłeś teraz.
Wiele o Brożku można dobrego powiedzieć, nawet za jego najlepszych czasów, ale słowo skuteczny jakoś nigdy do niego nie pasowało, a Żuraw to Żuraw, jeśli potrenuje jeszcze z tydzień to będzie naszym najlepszym strzelcem.

Ogryzek 16.07.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 936248)
Dowaliłeś teraz.
Wiele o Brożku można dobrego powiedzieć, nawet za jego najlepszych czasów, ale słowo skuteczny jakoś nigdy do niego nie pasowało, a Żuraw to Żuraw, jeśli potrenuje jeszcze z tydzień to będzie naszym najlepszym strzelcem.

Tak jak Cleber miał być naszym najlepszym obrońcą po powrocie:)
(I na skutek sprzedaży Marcelo czy Głowy jest.... ale też zajął niechlubne miejsce najwolniejszego obrońcy)

Jak Żurawski strzeli w lidze 10 bramek i będzie miał 10 asyst (tyle co Brożek z niedoleczoną kontuzją) to będzie dobrze. Na razie to wróżenie z fusów bo nie ma odniesienia w jakiej jest formie. Bo chyba nie pod męczeni Litwini są wyznacznikiem formy Maćka? Jestem ostrożny z takim optymizmem. Zobaczymy jak będzie wyglądał w lidze.

Co do Brożka, Paweł nigdy nie był tak dobry technicznie jak Żuraw czy Frankowski i to wiadomo. Za to bił ich obu jeśli chodzi o szybkość, start do piłki czy siłę (Stąd wypracowywał sobie mnóstwo sytuacji z których tylko część wykorzystywał). Jeśli powróci do formy sprzed kontuzji to i Żuraw i Franek w tym wieku jakim są, nie mogą się z nim równać. Jeśli natomiast Paweł nie będzie miał tego "depnięcie" co kiedyś, to Żuraw może być lepszy, bo jego gra nie jest aż tak uzależniona od szybkości czy siły jak u Pawła.

Reiro 16.07.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 936248)
Dowaliłeś teraz.

No właśnie chodziło mi o to, że jak niektórzy o nim mówią "emeryt" Żurawski nadal jest skuteczniejszy od Pawła Brożka :D
Z drugiej strony, faktycznie Paweł posiada inne cechy niż Żuraw i z tego powinniśmy się cieszyć, gdyż zalety Maćka nie są zależne od wieku(o ile to możliwe), natomiast 34 letni Brożek niemal na pewno nie byłby wzmocnieniem ;p

SpoXsteR 16.07.2010 21:04

FOTO z Wisla 3-3 Kolejarz
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...rz_Stroze_3_3/

artek1906 16.07.2010 21:28

no Żuraw dziś postrzelał. wiem, wiem, że słaby rywal, ale bramki to bramki. potrzebujemy skuteczności. Nawet Kiro strzelił :P

For_FuN_ 16.07.2010 21:55

Wyglada na to, ze Jirsak jest w gazie i to chyba on powinien wyjsc w podstawowej jedenastce meczu rewanzowego LE.

P.S - Nie jestem fanem talentu Czecha, ale jesli mu teraz wszystko wychodzi...na tym polega konkurencja w skladzie.

spinna 17.07.2010 01:00

bramki z meczu + wypowiedzi Pawełka i Żurawskiego
http://kiks.tv/2010/07/wisla-remisuj...-z-kolejarzem/

polska.mysl.szkoleniowa 17.07.2010 01:09

Ach, wreszcie doczekaliśmy się chwili, gdy możemy napisać: Jirsak na gazie - wystawcie go w pierwszym składzie. Nie myślałem, że jej doczekam. Tylko czy cieszyć się, że 700k Euro się nie zmarnowało, czy płakać, że Wisła taka słaba?

Oldpara 17.07.2010 06:55

Jirsak zawsze jest w gazie w okresie przygotowawczym. A potem jak zwykle.

willow 17.07.2010 08:49

Thomas ma papiery na granie, bez dwóch zdań.
U niego problem jest natury psychicznej.
O ile gra w sparingach, to gra bardzo fajnie. Niestety w meczach o jakąkolwiek stawkę się spala.
Mam nadzieję, że w tym sezonie pokaże się z jak najlepszej strony. Ja w niego wierzyłem i wierzę.

polska.mysl.szkoleniowa 17.07.2010 09:06

A może on się wcale nie spala w lidze, tylko w sparingach rywale odpuszczają/odstawiają nogę i drobny i delikatny Jirsak może poszaleć, zagrać techniczną piłkę? On nie "spala się" w każdym meczu o stawkę, tylko nie ma go na boisku, gdy rywal gra ostro, stanowczo, taktycznie.

sovinho_02 17.07.2010 09:08

A jak się sprawdził Gordan Bunoza we wczorajszym sparingu ?

polska.mysl.szkoleniowa 17.07.2010 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 936443)

A jaki był wynik : )

westersyl 17.07.2010 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 936443)

Na skrócie widać, że Bunoza nie mógł nić zaradzić na stracone bramki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl