Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

kerim 26.02.2009 23:11

dla porządku , Udine to 12 -sty !!!! powtarzam 12 -sty zespół ligi włoskiej , a Peszko ? ach gdyby grał Peszko......, kto to jest Peszko? pytam ironicznie bo cały tydzień mendia orgazmowały się Peszką , gdyby grał? a pierwsza połowa Udine to podanie na tacy amice 2,3 bramek , a druga? po prostu zaczęli grać

PasiorWKS 26.02.2009 23:11

Jakbyśmy byli w Kolumbii to z Kikuta został by tylko kikut :D

Mamba 26.02.2009 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 682836)
Ale czegoś takiego jak "kontrakcja" to u nikogo innego chyba jeszcze nie słyszałem. Jak to brzmi "pięknie" ; D

Oj tam :)... Ja tam czekam na takie perełki:
http://www.youtube.com/watch?v=ZWVmE...eature=related

hoho 26.02.2009 23:12

Kikut postawil krpke na i ,bo bylo juz raczej po ptokach i tak.Pytam sie po raz 3ci czy nie mielsicie wrazenia ze Pepe strzelil gola reka ?

jaszczur90 26.02.2009 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim (Post 682848)
dla porządku , Udine to 12 -sty !!!! powtarzam 12 -sty zespół ligi włoskiej , a Peszko ? ach gdyby grał Peszko......, kto to jest Peszko? pytam ironicznie bo cały tydzień mendia orgazmowały się Peszką , gdyby grał? a pierwsza połowa Udine to podanie na tacy amice 2,3 bramek , a druga? po prostu zaczęli grać

a my graliśmy z Tottenhamem.. 20 zespołem Premier League... :-P więc odpuść sobie aż takie komenty... a co się stało wszyscy wiemy..

PasiorWKS 26.02.2009 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 682853)
Kikut postawil krpke na i ,bo bylo juz raczej po ptokach i tak.Pytam sie po raz 3ci czy nie mielsicie wrazenia ze Pepe strzelil gola reka ?

Ja odniosłem takie wrażenie, d tego jeszcze ta gestykulacja Turiny, swoją drogą LEgia ma coś czego nie ma ani lech ani Wisła - bramkarza.

martinius028 26.02.2009 23:16

Nie ma co sie cieszyć i nie ma co płakać w tym roku pare punktów więcej wpadło dla Polski i to jest na plus.W przyszłym roku dobrze by było gdyby była jeszcze jedna drużyna przynajmniej w grupie Ligi Europejskiej.

M89 26.02.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 682797)
http://img147.imageshack.us/img147/5783/kikut.jpg

szybka reakcja kibica Lecha na zagrania Kikuta :rotfl:

Jaszczur sobie niezłego samobója strzelił. :lol:

A żeby wątku nie rozmywać to powiem, że dobra druga połowa i ogólnie się cieszę, bo nie wytrzymałbym kolejnego zbiorowego orgazmu dziennikarzy gdyby Amica weszła dalej. Oby ich to trochę rozbiło przed ligą...

wolfy 26.02.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 682860)
Nie ma co sie cieszyć i nie ma co płakać w tym roku pare punktów więcej wpadło dla Polski i to jest na plus.W przyszłym roku dobrze by było gdyby była jeszcze jedna drużyna przynajmniej w grupie Ligi Europejskiej.

Gdyby utrzymali remis byłoby więcej, ale i tak jest nieźle.

fidello 26.02.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 682855)
a my graliśmy z Tottenhamem.. 20 zespołem Premier League... :-P więc odpuść sobie aż takie komenty... a co się stało wszyscy wiemy..

popieram jaszczura, tym bardziej, że Tottenham grał większą padakę jednak niż Udinese dziś

Coach 26.02.2009 23:23

Co za zawiść w tym temacie... dramat. Ja też im nie kibicowałem ale niektóre komentarze to jest żenada. Muszą mieć Lechici niezłą frajdę czytając to forum .

darotsok73 26.02.2009 23:24

Tak dobrze żarło i...zdechło.

Bez cieszącego Nas Wiślaków znęcania się nad wielkopolanami , ich megalomanią , samouwielbieniem na wszystkich frontach zauważam jeden zwyczajowo smutny fakt.
Znowu "piłkarska Polska" musiała się jarać wielką batalią rodzimego niby-podobno-potentata z włoskim byle kim . I znowu ,tradycyjne ,takie czy inne baty.

I jak znam życie i historię to Zenity(?) w kolejnej rundzie zrobią Włochom "z dupy jesień średniowiecza".
U nas pytaniem miesiąca będzie :Kikut WHY?, opowieści o pechu, pretensje i napinki wszystkich do wszystkich.
I jak zwykle kac i żal....

sq 26.02.2009 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 682856)
Ja odniosłem takie wrażenie, d tego jeszcze ta gestykulacja Turiny, swoją drogą LEgia ma coś czego nie ma ani lech ani Wisła - bramkarza.

no niestety PasiorWKS ale zgodzę się
Turina to POZER
Pawełek (wg mnie więc sorry wiślacy) jest dobrym bramkarzem (a przynajmniej lepszym od Turiny) ale ma po prostu pecha i trochę "klopsów"

Dla Lecha zostaje liga i PP tak jak dla Wisły.
Powodzenia w najbliższym meczu PP - mam nadzieję że wygra lepszy, że nie będzie gry rezerwami.
No i.. powodzenia w walce o MP.
Jak zawsze - wygra lepszy.

PasiorWKS 26.02.2009 23:25

Ktoś napisał że na pocieszenie Milan też odpadł. Tylko że dla Milanu ten PUEFA to tak jak dla nas PE więc żadne to pocieszenie

Arkas 26.02.2009 23:32

Oj nie chciałbym byc teraz w skórze Kikuta. Ale jak ku*wa można tak grac, że najpeirw zmaścił akcję przy lini pola karnego przeciwnika, a następnie kiedy dotknął piłkę to wyłożył jak na tacy piłkarzowi Udinesse.
Szkoda że nie awansowali, skupialiby się na pucharach bardziej, co czyniłoby że na ligę byłoby mniej sił ;P Ale i tak damy rady :]

wolfy 26.02.2009 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 682868)
Co za zawiść w tym temacie... dramat. Ja też im nie kibicowałem ale niektóre komentarze to jest żenada. Muszą mieć Lechici niezłą frajdę czytając to forum .

Upoważniam Cię do złożenia im kondolencji na ich forum.
W swoim imieniu.

Jak ktoś wywiesza obrażającą nas flagę w meczu pucharowym, to chyba nie - licząc na naszą sympatię?

el Nuero 26.02.2009 23:37

Dla zwolenników teorii spiskowych...

...znalazłem taką ciekawostkę pucharową. Która z naszych drużyn najdalej zaszła?
2002/03 - Wisła (4. runda)
2003/04 - Groclin (3. runda)
2004/05 - Amica z Wronek (faza grupowa)
2005/06 - zapomnijmy o tym sezonie

2006/07 - Wisła (faza grupowa)
2007/08 - Groclin (1. runda)
2008/09 - Amica z Poznania (3. runda)
2009/10 - czy znowu sezon do zapomnienia?

Wychodzi, że nasza Wisełka dobrze gra w pucharach raz na 4 lata. W najbliższym sezonie może pójść nam średnio (jak odejdzie Brożek i będziemy bez stadionu), a w sezonie 2010/11 - będzie full wypas, i faza grupowa LM :-) Rozmarzyłem się...

Nie bardzo mi się też chce wierzyć, że ekipa z Poznania powtórzy swój sukces za rok czy dwa. Stilic już przebąkiwał o odejściu (czyżby ten Celtic), na Lewandowskiego też znajdzie się kupiec, a Kikut i jeszcze paru to póki co najlepsze wzmocnienie przeciwnika. Ale ze mnie Nostradamus :lol: :rotfl: :-P

jachting 26.02.2009 23:37

Mówicie że to Udinese przycisnęło od początku 2 połowy , prawdopodobne,tak jak i to że Lech cisnął w pierwszej jak mógł .
W każdym razie zastanawia mnie inna rzecz,może idzie tu o nawyki ,które Włosi mają lepsze w większości elementów .Mianowicie,nie pierwszy raz,Lech jak i Polskie drużyny zaczynają uśpione,w Poznaniu też tak się przejechali . Tam się prawdopodobnie pracuje nad pewnymi elementami, nad intuicyjnymi zachowaniami ,znają siłę nawyku .

Cytat:

I jak znam życie i historię to Zenity(?) w kolejnej rundzie zrobią Włochom "z dupy jesień średniowiecza".
U nas pytaniem miesiąca będzie :Kikut WHY?, opowieści o pechu, pretensje i napinki wszystkich do wszystkich.
I jak zwykle kac i żal....
E tam ,było minęło,przynajmniej dla nas .... I tak zbliżają się dobre lata dla naszej piłki

Coach 26.02.2009 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 682886)
W swoim imieniu.

Jak ktoś wywiesza obrażającą nas flagę w meczu pucharowym, to chyba nie - licząc na naszą sympatię?

Dzięki, na pewno skorzystam z pozwolenia.
Wiadomo, że mamy kose i kibice naszych drużyn się nienawidzą, tylko, że to jest wątek piłkarski, przynajmniej tak mi się wydawało, a jak chcesz mnie jeszcze do czegoś upoważnić to na pw :lol:

tylko_na_kilka_dni 26.02.2009 23:44

a czy moge cie upowaznic do tego, abys sie sam zbanowal?

<Crasch> 26.02.2009 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 682888)
Mówicie że to Udinese przycisnęło od początku 2 połowy , prawdopodobne,tak jak i to że Lech cisnął w pierwszej jak mógł .
W każdym razie zastanawia mnie inna rzecz,może idzie tu o nawyki ,które Włosi mają lepsze w większości elementów .Mianowicie,nie pierwszy raz,Lech jak i Polskie drużyny zaczynają uśpione,w Poznaniu też tak się przejechali . Tam się prawdopodobnie pracuje nad pewnymi elementami, nad intuicyjnymi zachowaniami ,znają siłę nawyku .

Oni są nauczeni walki.
Nasze zespoły odpadają w pierwszych rundach nie dlatego że są słabsze, Tylko dlatego że myślą że to jest spacerek i nie muszą walczyć. Co rok ten sam błąd, co rok w dupe.

maxx304 26.02.2009 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 682886)
W swoim imieniu.

Pewnie. Bo my musimy właśnie w taki sposób się odgrywać. Jak oni nam, to my im też. Brawo.
Tylko proszę nie wrzucać mi tu na temat honoru, barw itp, bo nie o to tu chodzi.
Szkoda Lecha, jednakże przegrali na własne życzenie. Udinese było do ogrania, gdyby nie zaspali w II połowie i spróbowali chociaż grać tak jak na starcie, to podejrzewam, że wynik byłby korzystny dla nich

Murawski, Wilk, Kikut - ci Panowie dziś pokazali, że nie do końca potrafią pokazać się na scenie międzynarodowej. Miękkie nogi, chwilami zupełna niewiedza... Niestety, w PUEFA nie można tak grać i liczyć na farta.
Mimo wszystko gratuluję ambicji i walki, tudzież uciułanych paru punktów do rankingu.

Maćko 26.02.2009 23:50

Bye kuchenki. Nie będę kłamał, nie jest mi przykro, a wręcz przeciwnie. Meczu nie oglądałem, bo generalnie Lech mnie nie bardzo interesuje, ale chciałbym zobaczyć reakcje sprzedawczyków w momencie strzelenia gola na 2-1 dla Udine.

Wojtas 26.02.2009 23:52

Iwański ma nierówno pod sufitem,jego fazy ekstaz podczas akcjii Amiki ,mogly obudzić umarłego.
Jest jak Zimoch z radia,...choc nie tamtego to nic nie przebije.

Co do meczu to po pierwszej polowie stwaialem ze Amika pyknie to Udine,ale w drugiej to makarony zagraly agresywnej i Amika cos słabo przędła.

Ten Stilic to jakby troche pod publiczke grał,niewiem czy laski czy trybynach siedzialy czy menadzerowie ,ale tak to wygladało :)

Generalnie mi to tam lotto czy sprzedajna Amika gra dalej czy nie ,jedni uwazaja ze zespoly graja dla Polski,ja uwazam ze graja dla siebie,swojego rozglosu i promocjii i zdania nie zmieniam :::))))\

Bye Bye :)))

Bronex 26.02.2009 23:54

Teraz zaczyna się prawdziwe wyzwanie dla kibiców Lecha i jego włodarzy tudzież właścicieli. Piłkarze z Poznania zakończyli mniej lub bardziej udaną kampanię reklamowo-promocyjną pod tytułem "Puchar UEFA 2008/09" i teraz zacznie się czas zbierania owoców. Co najmniej 3 piłkarzy z obecnego składu Lecha motywowanych podszeptami swoich menadżerów będzie chciało już latem opuścić Poznań. Kolejnych dwóch też by chętnie w przypadku ciekawych ofert odeszło tylko może im się nie udać ze względu na opory klubu. Z góry kibiców poznańskiej jedenastki ,którzy sporadycznie nas odwiedzają i mogą moją opinię przy okazji przeczytać zapewniam ,że ten scenariusz to nie czarnowidztwo tylko naturalna kolej rzeczy. Tacy piłkarze jak Arboleda, Rengifo , Stilić , Murawski czy Lewandowski jeżeli dostaną konkretną ofertę nawet z jakiegoś średniaka z Zachodu lub z Rosji to bardzo konkretnie rozważą aspekt finansowo-sportowy i będą chcieli odejść. Rzecz leży w tym ,że liga ogólnie straci kilku przyzwoitych piłkarzy, odejście piłkarzy (kluczowych) pogorszy w jakimś okresie czasu poziom ogólny drużyny. Oczywiście może być tak ,że pomimo korzystnych (w oczach piłkarzy) ofert władze Lech nie rozsprzedają drużyny . Istnieje ryzyko ,że świadomość straconej szansy zacznie być demoralizująca dla piłkarzy. Nie wiem jaka jest sytuacja obecnego Lecha w kwestii długów. Jeżeli nie mają długów to istnieje możliwość ,że wypłacą sobie właściciele jakąś dywidendę od transferów a resztę zainwestują w budowę drużyny od nowa. Sam jestem bardzo ciekawy jak się potoczą losy tych pięciu zawodników Lecha i w ogóle rozwoju Lecha....

jachting 27.02.2009 00:12

Błędem jak się okazało,był brak wzmocnień bezpośrednio pod PU ,w sumie to i na ligę (bo kto wie czy to nie będzie za mało) .
Też jestem ciekawy następnych ruchów Lecha ,Wisełka zdobywając mistrza może ich przyhamować ,a na pewno napsuć nerwów .

el Nuero 27.02.2009 00:22

Tak sobie przeglądam włoskie strony... Witryna Udinese po pokonaniu Lecha krzyczy: kierunek San Petersburg! Wielka próba charakteru! "Gazzeta dello Sport" jedzie po bandzie i nazywa Udinese "dumą Italii" po "koszmarnym tygodniu". Nic dziwnego - w LM swe pierwsze mecze przegrały Roma i Juve, a w wielkopostny czwartek z PUEFA wycięło Milan, Fiorę i Samp-ę. Pogromcy Lecha sa teraz jedyną włoską drużyną w PUEFA. I chyba na 1/8 zakończą swój udział. :shock:

"Gazzeta dello Sport" pisze, że na początku Polacy "zbyt łatwo" zdobyli przewagę. Dalej - światełko w tunelu pojawiło sie po jakichs 20 minutach, ale ani Pepe ani Quagliarella czy Di Natale nie potrafili zagrozić bramce Turiny. W drugiej połowie LECH ZACZĄŁ SŁABNĄĆ, GDYŻ W POLSCE NIE ROZPOCZĘŁY SIĘ JESZCZE ROZGRYWKI PO DŁUGIEJ PAUZIE ZIMOWEJ (a zatem wszyscy widzą ten minus u nas). Gra zaczęła sie równoważyć i Pepe zdobył niezmiernie cenną bramke wyrównującą. Lech próbował odpowiedzieć, ale druga linia Unidese nie zostawiała miejsca do gry poznańskim napastnikom. Końcówka to "super-As" i gol Di Natale.

Od siebie dodam, iż nie spodziewałem się, że awansuje najsłabsza z 4 włoskich drużyn w PUEFA. Co prawda Milan trafił na mocnego "spadkowicza" z LM, jednak prowadząc 2:0 roztrwonił dorobek. Tak samo głupio odpadła Fiorentina, która najpierw zdobyła gola, a w samej końcówce straciła bramkę i wszelkie szanse. W Polsce - Lechowi na pewno należą się podziękowania za punkty do rankingu. No i miejmy nadzieję, że w związku z silnym "czubem" naszej ligowej tabeli będziemy mieli wreszcie kilku solidnych przedstawicieli w pucharach, a nie tylko jednego, i to sporadycznie.

ToTylkoJa 27.02.2009 00:28

smutne to w jakiej głębokiej dupie jest nasza piłka nożna. Lech gra w tej chwili najlepszą piłkę w naszym kraju i nie ma tego co ukrywać. Ale jak widać jest to o dużo za mało na 12 zespół z Włoch, który jest w głębokim dołku i kryzysie.
Nie chę umniejszać wyczynów Lecha w tej edycji UEFA, ale tak naprawdę to Udinese, Deportivo, Feyenoord i Nancy (czyli kluby które są średniakami w Europie) które przechodzą jakieś tam kryzysy, były dla Lecha różnorzędnym a nawet lepszym przeciwnikiem. To jest na serio smutne. Klub z Polski, który jest na fali i ma (ponoć) formę tak naprawdę nie ma szans ze średniakami europejskimi. Lech marzy o LM? Wg mnie to nierealne. Przecież Stilic odejdzie na bank, a znaleźć drugiego takiego grajka będzie graniczyło z cudem (nawet za dużą kasę). Jak widać nowe nabytki nie są wzmocnieniami składu, a jedynie szerokiego składu. Wydaje mi się, że jest to ten sam błąd co robiła Legia z Brazylijczykami i Hiszpanami. Myśleli, że każdy zawodnik to będzie coś w stylu a la Stilic. Gdy odejdzie Semir, to siła ofensywna Lecha straci i to sporo.

Reasumując, nasza skopana niby idzie z poziomem sportowym do góry. Ale może to jest złudne? Może tylko nam się tak wydaje? A może to Wisła (i raczej tak wg mnie jest) w ostatnich 3 latach spuściła mocno z tonu (może poza ostatnim sezonem, ale to raczej był taki wyskok). Jeszcze sporo wody w Wiśle upynie, zanim nasze kluby będą średniakami Europejskimi. Bo jak to możliwe, że tacy zawodnicy jak Astiz, Kosowski, Outtara, Piechna są/byli u nas gwiazdami, a na zachodzie grzęzą albo w słabych zespołach albo nie mieszczą się wcale?
A jak jakaś perełka się trafi (Błaszczykowski, Stilic) to pogra rok, góra dwa i wyjeżdża (i to nie koniecznie na zachód)

jachting 27.02.2009 00:40

ToTylkoJa ja tak krótko Ci odpowiem bo nie chce m się rozwodzić .

Podniecasz się za bardzo,w sensie negatywnym .
Długa przerwa,Lech bez ławki rezerwowych i w sumie, nie najgorsza piłka ,ten etap to sukces .
Reasumując byliśmy w dupie,z odchłani wyjawia się droga . Jakby nie patrzeć idziemy do przodu,przyszłość się dobrze rysuje .

ToTylkoJa 27.02.2009 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 682942)
ToTylkoJa ja tak krótko Ci odpowiem bo nie chce m się rozwodzić .

Podniecasz się za bardzo,w sensie negatywnym .
Długa przerwa,Lech bez ławki rezerwowych i w sumie, nie najgorsza piłka ,ten etap to sukces .
Reasumując byliśmy w dupie,z odchłani wyjawia się droga . Jakby nie patrzeć idziemy do przodu,przyszłość się dobrze rysuje .

ale jak to Lech bez ławki? Po tylu zakupach? I właśnie o tym piszę.Lech nie idzie do przodu. Stanął w miejscu, a nawet się cofnął. Ostatnie okienko-super, a teraz? I to jest polska rzeczywistość. Kto zastąpi Wam Stilica jak odejdzie? Golik? Bo w kolejną taką perełkę nie wierzę, co pokazało już to okno transferowe.

no i widzisz, ja nigdzie nie napisałęm, że ten etap to nie sukces. Ale na kogo trafiał Lech? Na zespoły, które mają kryzysy- Nancy, Feyenoord, Depor(na wyjazdach grają padlinę) i teraz Udinese. A mimo to najlepsza w tej chwili drużyna z Polski grała z tymi zespołami na równi lub słabiej. Podstawy pod te kluby zespoły z tych samych lig, które nie mają kryzysów- Nancy(dajmy PSG lub Marsylia-Lyon pomijam, to inna bajka), Feyenoord ( PSV, Ajax lub AZ Alkmaar), Depor (choćby Villareal) i Udinese(np Lazio, pomijam Milan czy Inter). Nie widzę Lecha ani innego naszego klubu w tych meczach. Może ciężko Ci to przyznać, ale Lech na serio trafił na rywali, którzy mają mega kłopoty i kryzysy

a tu coś o Kikucie:D http://www.youtube.com/watch?v=TX0fHftVgHU

Cytat:

no jedziesz, ja .......ę, dobij k***a, dobij, ja .......ę, o k***a, ja .......ę, k***a Kikut ja .......ę, ty geju k***a, ty k***o głupia
z komentarzy pod filmikiem:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl