![]() |
Za dzisejszy mecz nie mam pretensji tylko do Głowy, Guzmica i Burego. Tego ostatniego tylko dlatego, że widziałem z trybun, że chłopak grał prawie z blokadą..., mam nadzieję, że nie przypłaci tego meczu odnowieniem kontuzji...
w drugiej połowie obserwowałem reakcje, a w zasadzie jej brak, Kazika ... Nie jestem w stanie zrozumieć czemu widząc co się dzieje zostawia Boguskiego, ktory nie umie grać pomiedzy twardo grajacymi obrońcami ... Facet się ich boi..... Jankowski przynajmniej walczył i Brożek miał coś z gry dopóki on był na boisku... Moskal dokonujacy zmiany w 82 minucie .... O co to chodzi??? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wiele można wybaczyć ale nie to. Moskal out.
|
Przykre, że trzeba było czegoś takiego żeby ludzie przejrzeli na oczy.
Z czystej sympatii dla Moskala jako człowieka mam nadzieję, że poda się do dymisji. To będzie trudna decyzja, bo z takim CV nie zatrudnią KM nawet w Stróżach. Taktycznie "wuefista" Zieliński go ośmieszył w drugiej połowie, co jest idealnym podsumowaniem epizodu trenerskiego "popularnego Kazia". |
Cytat:
W 61' Jankowski nie był do zmiany - a Bury był już po I połowie, bo chłopak grał z bólem i to było widać bardzo dobrze... |
Cytat:
|
Panie Kazimierzu, Robert Maaskant wyleciał po derbach.
Proszę zatem pakować walizki i powoli szukać sobie nowej pracy. Jak chodzę na mecze kilkanaście lat, tak BEZNADZIEJNYCH derbów nie widziałem, tak BEZJAJOWYCH piłkarzy nie widziałem, tak BEZREFLEKSYJNEGO przeprowadzania zmian nie widziałem. Do widzenia. |
Po największej derbowej kompromitacji na R22 od ostatnich kilkudziesięciu latach czas Moskala powinien dobiec końca. Stanie przez cały mecz z łapami w kieszeniach, zero jakiejś reakcji na to co się dzieje na boisku. Wystęo Boguskiego w tym meczu to parodia futbolu ocierajaca się o Monty Pythona, Doping na trybunach tak samo ekumeniczny jak gra bezkontaktowa kopaczy grających w koszulkach Wisły. Tak cipowatej drużyny chyba jeszcze nie mieliśmy.
Nic się nie stało, Wisełko nic sie nie stało i piąteczka przy siatce wyszło nam bokiem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cupiał out. |
Rozumiem frustracje po derbach i być może zmiana trenera na jakiś czas by pomogła ale.... pisze do tych buraków co jadą po Moskalu.....szanujcie mordy bo gość więcej zrobił dla Wisły niż wasze pierdzenie przed klawiaturą..... a poza tym czy ktoś jest zdziwiony wynikiem.... może gramy to, na co nas stać w tej chwili i tyle.....
|
Skoro Moskal w kolejnym już klubie nie może udowodnić, jak wspaniałym jest trenerem, proszę zrób to Ty kolego. Jako trener nikt nie zrobił dla Wisły tyle złego, co Moskal.
|
Cytat:
|
Niezależnie od tego jaki mamy stosunek do Moskala i zasadności jego dalszej pracy lub nie, nie ma żadnej reakcji klubu na to co się dzieje. A to oznacza, że albo podjęto decyzję, iż zmiana nastąpi w przerwie pomiędzy rundami, albo z Wisłą jest tak źle, iż trener stał się sprawę nawet nie drugorzędną. Szczególnie martwi ta druga opcja, bo przecież przyszłość Wisły nie jest wcale pewna...
|
Cytat:
no kur*a po 20 latach dostajemy w derbach, do tego dziesiątki remisów, 5 meczy u siebie bez zwycięstwa że nie wspomnę o jego wizji budowania drużyny z Burym na skrzydle, dziwnymi zmianami w 90 min gdy przegrywamy od 20stej czy nieumiejętności zaszczepienia piłkarzom potrzeby walki i nieustępliwości, ile to razy "szanowaliśmy piłke przy nikłym prowadzeniu 1:0, ile to razy mieliśmy 70% posiadania piłki i przegrany mecz, ile będziemy jeszcze czekać i na co?? z 17 meczy wygraliśmy tylko 5! całe kur*wa 5! liczby nie kłamią i są dla nas obrzydliwie niekorzystne... wystarczy popatrzeć na lecha, ile tam dobrego zrobiła zmiana trenera, pod odpowiednią wodzą piłkarze nagle przypomnieli sobie na czym piłka polega gra w piłkę, choć przez 13 (?) kolejek przegrywali z każdym w lidze, teraz ich strata do nas wynosi zaledwie 4 oczka, czyli praktycznie 1 mecz i nas dogonili... |
Zmiana trenera w tym momencie jest bez sensu. Zostało do końca sezonu te parę meczy . Ból jest prze ogromny ale nie czas teraz na nerwowe ruchu . Zmiana trenera musi być bardzo przemyślana a nie ma sensu brać gościa z łapanki
|
Cytat:
Bo Moskal to nie był trener z łapanki tylko trener na lata!! :D |
Do momentu zdobycia bramki przez Brożka wkłady do koszulek zostały chyba w szatni.
Idealną sytuacją, którą można podsumować ten mecz jest moment z drugiej połowy, kiedy któryś z pejsów wywalił typową świecę w okolice środka boiska. I tam czekał na nią Alan, który nastawił swój czerep i odbił piłkę na aut :lol: Kaziu było miło ale czas się pożegnać... |
Cytat:
|
dzisiaj to lepiej milczeć...
jednak się nie myliłem... :-( |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zwolnić Brożka tak dla odmiany!!!
|
Cytat:
dzisiaj było ledwo 20.000 kibiców! a to były derby.... pewnie część z nich będzie czuła duży niesmak i nie przyjdzie na mecz z Legią, bo przecież jest zimno, pada deszcz/śnieg a piłkarze i tak grają bez ambicji, przegrywają nawet z cracovią (co nie miało miejsca od1995) więc lepiej zostać w domu a mecz zobaczyć w tv... natomiast jeśli nastąpi zmiana trenera, to masa ludzi przyjdzie zobaczyć jak to ten nowy poukładał Wisłę i co zmienił. Ktoś tu napisał że lepiej zostawić Kazika niż brać kogoś z łapanki, uważam że w takim dużym klubie jakim jest Wisła, musi być plan awaryjny, czyli że jest lista potencjalnych trenerów, gdyby Moskalowi nie wychodziło, więc nie wierze że byłby to ktoś z łapanki, Gaszyński jako fachowiec musi mieć taką listę, teraz tylko trzeba ją wyjąć z biurka, zobaczyć kto jest wolny. |
Cytat:
Poza tym. Żenada. Komrpomitacja. Moskal miej jaja i podaj się do dymisji. I zabierz z sobą Boguskiego i paru innych 'kopaczy'. Tak jak pisałem przed meczem. Moskal przegra derby - wylot. 56 letnia historia poszła się jeb.ć. Dziękujemy. Nic się nie stało! (krzyknijmy donośnie) PS. Nie zapomnijcie dodać obrońcy Moskala, że to wina pechu, sędziego, pogody, murawy, złych korków oraz presji!. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak będą przyzwolenia na taką błazenadę jak dziś w wykonaniu piłkarzy, to taką błazenadę będą nam cały czas serwować. Jak sobie zobaczą pustki w meczu z Legią i Pogonią to może zrozumieją jak ludzi boli ta porażka. A boli potwornie. A ostatnie 2 mecze powinny być bez dopingu. Takie jest moje zdanie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl