Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Aro1234 01.11.2008 00:05

Trzymaj kciuki trzymaj. W czwartek dzień sądu... ;]

Ps. "Sprzedaliście klubik swój..." nadal brzmi mi w uszach... :D

skttrbrain 01.11.2008 00:08

Jak przegramy z Nancy w mega-dole, to nie wiem, czego mielibyśmy szukać w rozgrywkach międzynarodowych. Choć faktem jest, że wszystko jest możliwe.

Ps. Ahahahaaahaa! Ale się uśmiałeeeem...

gackos 01.11.2008 01:07

Super tytuł z onetu, przynajmniej jakby wygrali z 5:0 :D
Cytat:

Lech zmiażdżył rywali i przerwał złą passę

arti 01.11.2008 06:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 622109)
^^ co do tego awansu to akurat byłbym wstrzemięźliwy z ocenami, bo zapewne żadnego meczu nie widziałeś, a oceniasz. To ja Tobie przypomnę, że wtedy Lech przegrał tylko dwa mecze w sezonie (m.in. w końcówce uratował dupę ŁKSowi), wygrał dwukrotnie z Amicą w PP, z Pogonią w PL, swoich rywali lidze deklasował. Mieliśmy wtedy pakę tak silną na 2. ligę, że dziwnym nie jest, że jechalismy wszystkich jak chcieliśmy. Nie przypominam sobie czasu, kiedy Lech miał tak wyraźną przewagę nad resztą drużyn jak wtedy.

3:1, ufff. Choć jak dostaliśmy bramę na 1:0, to serce mi zamarło.
Pozytyw, że wreszcie zagraliśmy nieźle. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Bandrowski i Muraś z grypy się wyleczyli.

Sporo słyszałem co się działo m.in. w szatniach sędziów przed meczami w Poznaniu. Ale spuśćmy zasłonę bo w kontekście całej afery bardzo mało jest osób, których ewentualne zatrzymanie może zdziwić.
Powodzenia w czwartek!

Kocur 01.11.2008 08:32

Patrząc na skróty ze spotkania Groclinu Warszawa z Arką stwierdzam że Wojciechowski kupił chyba pakiet ... klub plus sędzia :-/

Pan Jotka 02.11.2008 15:25

Gornik-Belchatow 1:1. Niezly mecz, bardzo piekne bramki. Szczegolnie mi sie podoabal akcja Nowaka-super wyszedl, swietna technika (zarowno dryblingu jak i strzalu!) a najlepsze z tego bylo "wytrzymanie" bramkarza i Pazdana.Brawa za akcje.

PS. Nawet karny przepieknie strzelony! Brawa za widowisko.

marcinarsenal 02.11.2008 17:08

Jagiellonia - Cracovia:
Cytat:

4. Czerwona kartka: Marcin Cabaj, faulowany: Tomas Pesir. napastnik Jagi wychodził sam na sam z bramkarzem, ten wybiegł przed pole karne i na 18 metrze sciął Pesira, niespodziewany początek meczu
Cabaj...

harthausen 02.11.2008 17:30

chciałbym obejrzeć gdzieś powtórkę meczu Górnik : Bełchatów. Prowadząc 2-1 , grając w przewadze, w 15 minut przegrać mecz . Co się tam mogło stać?
Na forum Górnika piszą, że karny z kapelusza, ale praktycznie każda jedenastka będzie przez pokrzywdzonych kwestionowana.

Pan Jotka 02.11.2008 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 622669)
chciałbym obejrzeć gdzieś powtórkę meczu Górnik : Bełchatów. Prowadząc 2-1 , grając w przewadze, w 15 minut przegrać mecz . Co się tam mogło stać?
Na forum Górnika piszą, że karny z kapelusza, ale praktycznie każda jedenastka będzie przez pokrzywdzonych kwestionowana.

Dawid Nowak to napastnik pelna geba i nabraL Magiere. Zaden z kapelusza---przewrocil napastnika w polu karnym i koniec.

harthausen 02.11.2008 18:36

W Białymstoku już chyba pozamiatane, niecałe 10 minut do końca i czubaryki 2-0 prowadzą oddalając się ze strefy spadkowej.
Dla ŁKS, Górnika i Craxy zaczyna między deskami podłogi zatęchła piwnica 1 ligi śmierdzieć.

grzesiek632 02.11.2008 19:46

41 min meczu Legia prowadzi z Lechią 1:0.... ehh a mialem nadzieje na niespodzianke

Pan Jotka 02.11.2008 19:48

Poki co ciekawiej na trybunach. Porcja wyzwisk jak normalnie przez cala kolejke:D

Snakes 02.11.2008 20:15

Legia raczej wygra ,pytanie ile ,jak trzema golami bedzie liderem.Szkoda tej wtopy na Lazienkowskiej ,bo chyba druzyna ma wieksza pewnosc siebie jak jest liderem i ucieka niz jak sie goni . Oby byc wysoko do konca tej rundy choc jeszcze pare meczow ,bo potem zima i duzo sie moze zmienic ,niektore druzyny sie oslabia niektore wzmocnia.

harthausen 02.11.2008 20:17

Emocje się już dziś skończyły, status quo zachowane, kluby z I czwórki wygrały. Trzeba czekać do następnej kolejki.
Mimo najbardziej szczerych życzeń dla Lechii to raczej nie dadzą rady punkciku choćby wyszarpać.

Właściwie to czołówka składa się z 6 a nie 4 drużyn, swoje gra Bełchatów i, co cieszy szczególnie, Śląsk.
Tylko czy te dwa manszafty coś tym czterem faworyzowanym namieszają? Raczej nie, chociaż kto wie.

Ciekawy ewenement to Arka. W 6 kolejce byli ex-equo na I miejscu wraz z innymi mającymi też 13 punktów. I kuniec. Stanęli na tej feralnej liczbie. 5 porażek pod rząd, 9 miejsce, jeszcze środek tabeli. Ale czy w Redłowie cierpliwości do Michniewicza nie stracą? Nikt tak regularnie w tym sezonie w tyłek nie brał, nawet drużyny z dołu tabeli swe przegrane jakimiś remisikami przerywali.

Snakes 02.11.2008 20:38

Michniewicz w ten sam sposob prowadzi wszystkie druzyny . Na poczatku super w Lechu,Zaglebiu Arce a potem nagle zastoj ,cos musi robic w treningach czy w czyms innym ,ze sie pilkarze buntuja.
PS: Skorża i Kasperczak to najlepsi trenerzy w Polsce

harthausen 02.11.2008 20:46

^^ prawdopodobnie, tak jak Majewski, posiada zdolność okazywania piłkarzom, że on to najmądrzejszy o oni to głupy od czarnej roboty. Znakomicie to motywuje grajków do sypania piasku w tryby.

Kocur 02.11.2008 21:27

Ale jak widać nadzieja umiera ostatnia. Już złapałem doła po zwolnieniu Majewskiego ale jednak Cabaj zawsze stoi na posterunku i potrafi poprawić człowiekowi humor :)

rafiABG 03.11.2008 07:38

Cabaj jak jak zawsze systematyczny,dzielnie walczy o I Lige dla Cracovii i miejmy nadzieje,że jego starania nie pójdą na marne.
Ma ktoś linka z jego "wylotem" :) ?

Ar222 03.11.2008 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 622735)
Ciekawy ewenement to Arka. W 6 kolejce byli ex-equo na I miejscu wraz z innymi mającymi też 13 punktów. I kuniec. Stanęli na tej feralnej liczbie. 5 porażek pod rząd, 9 miejsce, jeszcze środek tabeli.

Czy ja wiem czy taki ewenement? W sumie dość często jest tak, że beniaminki na początku sezonu kozaczą, bo mają ambicję i chcą się pokazać. Potem przychodzi zadyszka, jeszcze od kogoś po d***e zbiorą (jak Arka od nas) i się kończy dzień dziecka.

http://www.youtube.com/watch?v=XxyJQwZNEf4

A oto nasz ulubieniec :-D

ToTylkoJa 03.11.2008 10:05

jak dla mnie, to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem.

Krissu 03.11.2008 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 622961)
jak dla mnie, to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem.

Bo był.
Ale co z tego?
Gra się do gwizdka a Cabaj zachował się jak idiota.

@Vinci:
Mam szczerą nadzieję, że nie ostatni :D

Vinci 03.11.2008 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 622963)

Który to już raz podczas swojej pierwszoligowej kariery?

mic 03.11.2008 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 622964)
Który to już raz podczas swojej pierwszoligowej kariery?

Latwiej zapytac kiedy sie tak nie zachowywal...

ToTylkoJa 03.11.2008 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 622963)
Bo był.
Ale co z tego?

rozumiem nienawiść, ale nie nazwałbym go za to idiotą. Starał się wyjść i wybić piłkę. Nie udało się, trafił w nogi. Gdyby został w bramce to zawodnik mógłby się go zapytać, w który róg ma strzelić piłkę. Wg mnie reakcja dobra, tyle, że wykonanie złe.

Krissu 03.11.2008 10:39

Co jest lepsze dla drużyny?
Stracić w 4 minucie bramkę i grać w 11tu czy stracić w 4 minucie bramkarza i grać w 10ciu?

ToTylkoJa 03.11.2008 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 622968)
Co jest lepsze dla drużyny?
Stracić w 4 minucie bramkę i grać w 11tu czy stracić w 4 minucie bramkarza i grać w 10ciu?

na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi. Sam wiesz, jak to jest stracić szybko gola(vide Wisła-Lech). Myślisz, że Cabaj wychodząc z bramki cały czas myślał tylko o tym, żeby ściąć rywala?

Kocur- fakt, źle napisałem. Nie był na pozycji spalonej, tylko był na spalonym. Ale można to było wywnioskować z dalszej części mojej wypowiedzi ( 'to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem' )

Kocur 03.11.2008 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 622961)

na pozycji spalonej czy na spalonym ? :-)
z punktu widzenia przepisów to całkowicie dwie oddzielne sprawy o czym np. nie wie 99% komentujących w TV

na pozycji spalonej nie bierze udziału w akcji - siedzi na trawie przy lini końcowej boiska i drapie się po jajkach - ale jeśli dostanie piłkę i pójdzie na bramkę to jest na spalonym.
z powodu obecności kogoś pozycji spalonej nie przerywa się gry.

co nie zmienia faktu że Cabaj pojechał po bandzie kolejny raz :-)

Aro1234 03.11.2008 10:59

Prawdą brutalną jest również fakt, że gracz Jagiellonii wiedział co robi... :-) Nie podniósł nóżek żeby przeskoczyć Cabaja tylko je zostawił, co by Cabaj go ściął :-) to ci spryciula :D

WILU TS 03.11.2008 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 622972)
na to pytanie nie ma dobrej odpowiedzi. Sam wiesz, jak to jest stracić szybko gola(vide Wisła-Lech). Myślisz, że Cabaj wychodząc z bramki cały czas myślał tylko o tym, żeby ściąć rywala?

Kocur- fakt, źle napisałem. Nie był na pozycji spalonej, tylko był na spalonym. Ale można to było wywnioskować z dalszej części mojej wypowiedzi ( 'to zawodnik Jagi był na pozycji spalonej, gdy wychodził sam na sam z Cabajem' )

Ja myślę że tak,tylko o tym myślał,nie od dzisiaj wiadomo że jest niezrównoważony psychicznie i do najnormalniejszych delikatnie mówiąc nie należy.:lol:

dynek.pl 03.11.2008 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 622973)
na pozycji spalonej czy na spalonym ? :-)
z punktu widzenia przepisów to całkowicie dwie oddzielne sprawy o czym np. nie wie 99% komentujących w TV

na pozycji spalonej nie bierze udziału w akcji - siedzi na trawie przy lini końcowej boiska i drapie się po jajkach - ale jeśli dostanie piłkę i pójdzie na bramkę to jest na spalonym.
z powodu obecności kogoś pozycji spalonej nie przerywa się gry.

co nie zmienia faktu że Cabaj pojechał po bandzie kolejny raz :-)

Po co takie czepianie ? Spalony jest wtedy kiedy sedzia zagwizdze. Sam napisales, ze z powodu pozycji spalonej nie przerywa sie gry, a tu gra nie zostala przerwana choc byla spalony wiec mozna napisac byl na pozycji spalonej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl