![]() |
Ja ustny polski mam w środę, potem geografia i za tydzień ustny angielski i historia a potem przerwa do 21 czerwca.
|
Cytat:
Sadzę ze raczej panie polonistki cię nie zagna w tymże temacie, ewentualnie coś ze strony językowej może być gorszego, a stricte odnośnie komentatorów to zapewne jakieś stereotypowe pytania Moje zdanie jest następujące: Nie ma co się spinać ustną bo to się do niczego nie liczy, Wynik z tego egzaminu ma takie znaczenie jak ocena z plastyki w 4 klasie podstawówki ;] |
no właśnie o tej stronie językowej myślę co tam mogą mnie zapytać Szymku.
oczywiście, że się nie spinać, ale zdać trzeba. ;) |
Cytat:
|
Dlatego najlepiej wybrać tematu bez lektur ;D Ja tak miałam rok temu ;)
Męczył się ktoś dzisiaj z biologią rozszerzoną może? :D |
|
ja powiem szczerze że siętrochę obawiam wyników.. mam nadzieję że te cholerne 15pkt zdobędę.. a właściwie ustrzelę.. ogloszenie pomylilem czasownik zgubic z jakims innym.. natomiast w liscie pisalem takie bzdury ze masakra :P no nic trzeba czekać ;] a jutro ustny...
|
Geografia rozszerzona jest w czwartek od 9 tak?
|
Heh, a ja mam dzisiaj o 18.15 angielski.. Te godziny są raczej sztywne i zdążę na derby, prawda?
edit: dzięki. |
W porównaniu do próbnej matury dzisiejsza była dla mnie cięższa, za to tematyka listu wymarzona, ogłoszenie tez nie sprawiło problemu, gorzej ze słuchaniem i czytaniem:-P
|
Cytat:
wiecej niz 5 m termin zmienic sie nie powinien |
dokładnie ! najbardziej niewyraźnie mówiący lektor ! Jeszcze echo takie było, że ciężko było cokolwiek usłyszeć. Mieszane mam uczucia, 2 ostatnie zadania były proste.
|
Cytat:
A dziś angol ustny 12/20 ale uuulga:D http://www.gtam.info/ang/krakow/ polecam tą stronke rozmówki się sprawdzają dla OKE Kraków oczywiście, choć mi się nie udało trafić na jedą z nich nawet nie wiem już który zestaw miałem |
Cytat:
|
mam pytanie odnosnie matury ustnej z angola. Wchodze do klasy, dostaje kartke z zadaniami i mam 5 minut na ich opracowanie. Czy to co sobie napisze na tej kartce moge pozniej odczytac przy odpowiadaniu czy nie mozna zywcem z tej kartki czytac co sie napisalo tylko trzeba z pamieci sie starac mowic?
|
A ja mam pytanie.
Podobno dostajemy 30 czerwca wyniki i co dalej?? Od kiedy zaczyna się rekrutacja na wyższe uczelnie, kiedy jest termin na składanie jakichś papierów, dokumentów i kiedy można się mniej więcej spodziewać wyników rekrutacji?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
i po ustnej z polaka, 18/20. :)
|
Cytat:
|
20/20 z ustnego anglika rozszerzonego :D
Szczerze mówiąc, w szoku jestem. Odpowiadałem obiektywnie patrząc beznadziejnie, tematy poomawiałem, na pytania odpowiedziałem, ale za język mogli parę punktów odciąć. W ogóle ponoć same dwudziestki szły. :) Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony :) |
Cytat:
|
wydaję mi się, że jednak lepiej przyjść, bo jak nie zdasz ustnego to Ci się pisemny chyba nie będzie liczył. ;)
co nie zmienia tego, że łączenie raczej nic nie daje. |
Cytat:
|
Mówię teoretycznie tylko. Czemu niby brak zaliczenia ustnego to "nie liczenie się" pisemnego? To są dwa odrębne egzaminy. Co wezmą mi świadectwo i wykreślą pisemny?:lol:
|
a to nie wiedziałem, mój błąd. się właśnie zastanawiam czy jeśli chodzi o język obcy, to to się łączy.
nie miałbym wątpliwości, gdyby można było zdawać np. tylko pisemny rozszerzony, a ustny podstawowy, bo tak podobno można było, ale kobita nam powiedziała że tak nie można i jak się decydujemy to muszą być oba. więc przez to mi to namieszało. |
A co jeśli np. sie nie zda ustnego języke? ch*j z całą maturą?
Bo piszecie ze można nie iść, a mnie zaciekawiło to. |
Podstawowy musisz zdać. Zdana matura to polski podstawowy pisemny i ustny,majca podstawowa i angielski podstawowy pisemny i ustny.
|
Cytat:
|
Mam na prezentację z j. polskiego temat o powieści historycznej. Czy ma ktoś z was pomysł na odbieganie od prawdy historycznej w "Imieniu róży" U. Eco? PW proszę
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl