Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Matura//Po maturze...?? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2848)

WISŁAZWE 10.05.2010 10:36

Ja ustny polski mam w środę, potem geografia i za tydzień ustny angielski i historia a potem przerwa do 21 czerwca.

SZYMEK_TSW 10.05.2010 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 895746)
no to troszkę fajnie. :)
ja mam temat o języku sprawozdawców sportowych, miał ktoś coś takiego?
prezentację już mam, ale zastanawiam się jakie pytania mi mogą do tego zadać.

Guciu;
Sadzę ze raczej panie polonistki cię nie zagna w tymże temacie, ewentualnie coś ze strony językowej może być gorszego, a stricte odnośnie komentatorów to zapewne jakieś stereotypowe pytania

Moje zdanie jest następujące: Nie ma co się spinać ustną bo to się do niczego nie liczy, Wynik z tego egzaminu ma takie znaczenie jak ocena z plastyki w 4 klasie podstawówki ;]

Gucio25 10.05.2010 10:47

no właśnie o tej stronie językowej myślę co tam mogą mnie zapytać Szymku.

oczywiście, że się nie spinać, ale zdać trzeba. ;)

kubawislak 10.05.2010 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSman (Post 895740)
nie da się nie zdać tego chyba, kumpel w innej sali zdawał i gadał całkowicie nie na temat. Jak skończył to powiedziała mu babka "coś chyba nie temat?" a on "no troszke :D"
dostał 30% za dobry humor :)

U mnie w tamtym roku kilkanaście osób oblało, no ale jeżeli ktoś kupuje maturke i nawet tego nie przeczyta, albo przeczyta 2 razy to sie nie ma co dziwić...:D

unpredictable_wislaczka 10.05.2010 19:32

Dlatego najlepiej wybrać tematu bez lektur ;D Ja tak miałam rok temu ;)

Męczył się ktoś dzisiaj z biologią rozszerzoną może? :D

kubawislak 11.05.2010 10:34

I jak po niemieckim?
Czy nie ma innego lektora oprócz Steffena Mollera? To jest tragedia jego sie normalnie nie da zrozumieć;/

MasterCarl 11.05.2010 10:40

ja powiem szczerze że siętrochę obawiam wyników.. mam nadzieję że te cholerne 15pkt zdobędę.. a właściwie ustrzelę.. ogloszenie pomylilem czasownik zgubic z jakims innym.. natomiast w liscie pisalem takie bzdury ze masakra :P no nic trzeba czekać ;] a jutro ustny...

grzesiek632 11.05.2010 10:41

Geografia rozszerzona jest w czwartek od 9 tak?

Stanlej13 11.05.2010 11:14

Heh, a ja mam dzisiaj o 18.15 angielski.. Te godziny są raczej sztywne i zdążę na derby, prawda?

edit: dzięki.

_gilardino_ 11.05.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 896231)
I jak po niemieckim?
Czy nie ma innego lektora oprócz Steffena Mollera? To jest tragedia jego sie normalnie nie da zrozumieć;/

W porównaniu do próbnej matury dzisiejsza była dla mnie cięższa, za to tematyka listu wymarzona, ogłoszenie tez nie sprawiło problemu, gorzej ze słuchaniem i czytaniem:-P

Kaszalot 11.05.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stanlej13 (Post 896252)
Heh, a ja mam dzisiaj o 18.15 angielski.. Te godziny są raczej sztywne i zdążę na derby, prawda?

tak
wiecej niz 5 m termin zmienic sie nie powinien

Garbaż1906 11.05.2010 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 896231)
I jak po niemieckim?

dokładnie ! najbardziej niewyraźnie mówiący lektor ! Jeszcze echo takie było, że ciężko było cokolwiek usłyszeć. Mieszane mam uczucia, 2 ostatnie zadania były proste.

farciarz 11.05.2010 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 896234)
Geografia rozszerzona jest w czwartek od 9 tak?

Tak, jest o 9 w czwartek jeśli zdajesz to powodzenia życzę:-D ja też zdaje więc licze że będzie dobrze

A dziś angol ustny 12/20 ale uuulga:D

http://www.gtam.info/ang/krakow/ polecam tą stronke rozmówki się sprawdzają dla OKE Kraków oczywiście, choć mi się nie udało trafić na jedą z nich nawet nie wiem już który zestaw miałem

Kris54 11.05.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stanlej13 (Post 896252)

edit: dzięki.

ja mialem mieć ustny 16:40, o 13 ziomek napisał mi że mozna przyjść godzinę wcześniej bo bardzo szybko leci i suma sumarum miałem o 15:25 :)

Jaroo1 12.05.2010 08:42

mam pytanie odnosnie matury ustnej z angola. Wchodze do klasy, dostaje kartke z zadaniami i mam 5 minut na ich opracowanie. Czy to co sobie napisze na tej kartce moge pozniej odczytac przy odpowiadaniu czy nie mozna zywcem z tej kartki czytac co sie napisalo tylko trzeba z pamieci sie starac mowic?

igortsw 12.05.2010 08:49

A ja mam pytanie.

Podobno dostajemy 30 czerwca wyniki i co dalej?? Od kiedy zaczyna się rekrutacja na wyższe uczelnie, kiedy jest termin na składanie jakichś papierów, dokumentów i kiedy można się mniej więcej spodziewać wyników rekrutacji??

vabanq 12.05.2010 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 896832)
mam pytanie odnosnie matury ustnej z angola. Wchodze do klasy, dostaje kartke z zadaniami i mam 5 minut na ich opracowanie. Czy to co sobie napisze na tej kartce moge pozniej odczytac przy odpowiadaniu czy nie mozna zywcem z tej kartki czytac co sie napisalo tylko trzeba z pamieci sie starac mowic?

Czytac niebardzo, mozesz napisac ale to masz zrobic raczej w takiej formie pojedynczych wyrazow i hasel o ktorych bedziesz mowil. Ta karteczka ma Ci jedynie pomoc w tym zebys nie zapomnial powiedziec czegos co sobie zaplanowales, w skrocie powinien to byc krotki plan wypowiedzi a nie malutkie wypracowanie;)

sndr 12.05.2010 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 896832)

Piszesz sobie tam hasła, główne myśli. Jak dla mnie można było czytać, chociaż nie miałam tam raczej pełnych zdań :p I naprawdę nie ma się czego bać. U mnie komisja się śmiała podczas negocjowania kiedy (ja chciałam jechać w góry a egzaminatorka nad jezioro) powiedziałam, że nie pojadę nad jezioro, bo się boję wody i nie umiem pływać :D

Gucio25 12.05.2010 12:15

i po ustnej z polaka, 18/20. :)

Norek 12.05.2010 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 896839)
A ja mam pytanie.

Podobno dostajemy 30 czerwca wyniki i co dalej?? Od kiedy zaczyna się rekrutacja na wyższe uczelnie, kiedy jest termin na składanie jakichś papierów, dokumentów i kiedy można się mniej więcej spodziewać wyników rekrutacji??

Wchodzisz na stronę uczelni na którą chcesz się dostać. Tam znajdujesz dział "Rekrutacja"i WSZYSTKIE potrzebne Ci informacje są tam zamieszczone. Każda uczelnia ma inne terminy i procedury, więc zadałeś troche mało sprecyzowane pytanie.

martin_6 12.05.2010 13:06

20/20 z ustnego anglika rozszerzonego :D

Szczerze mówiąc, w szoku jestem. Odpowiadałem obiektywnie patrząc beznadziejnie, tematy poomawiałem, na pytania odpowiedziałem, ale za język mogli parę punktów odciąć. W ogóle ponoć same dwudziestki szły. :) Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony :)

małolatTS 12.05.2010 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 897125)

Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony :)

W jakim celu łączysz sobie te dwa egzaminy? Liczy Ci się w ogóle ten ustny gdziekolwiek? Teoretycznie to można na niego nie przyjść.

Gucio25 12.05.2010 15:49

wydaję mi się, że jednak lepiej przyjść, bo jak nie zdasz ustnego to Ci się pisemny chyba nie będzie liczył. ;)
co nie zmienia tego, że łączenie raczej nic nie daje.

DominoForza 12.05.2010 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 897125)
20/20 z ustnego anglika rozszerzonego :D

Szczerze mówiąc, w szoku jestem. Odpowiadałem obiektywnie patrząc beznadziejnie, tematy poomawiałem, na pytania odpowiedziałem, ale za język mogli parę punktów odciąć. W ogóle ponoć same dwudziestki szły. :) Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony :)

9/20 z podstawy ;) jutro polski

małolatTS 12.05.2010 16:05

Mówię teoretycznie tylko. Czemu niby brak zaliczenia ustnego to "nie liczenie się" pisemnego? To są dwa odrębne egzaminy. Co wezmą mi świadectwo i wykreślą pisemny?:lol:

Gucio25 12.05.2010 17:02

a to nie wiedziałem, mój błąd. się właśnie zastanawiam czy jeśli chodzi o język obcy, to to się łączy.
nie miałbym wątpliwości, gdyby można było zdawać np. tylko pisemny rozszerzony, a ustny podstawowy, bo tak podobno można było, ale kobita nam powiedziała że tak nie można i jak się decydujemy to muszą być oba. więc przez to mi to namieszało.

LanceTS 12.05.2010 17:30

A co jeśli np. sie nie zda ustnego języke? ch*j z całą maturą?

Bo piszecie ze można nie iść, a mnie zaciekawiło to.

małolatTS 12.05.2010 18:04

Podstawowy musisz zdać. Zdana matura to polski podstawowy pisemny i ustny,majca podstawowa i angielski podstawowy pisemny i ustny.

martin_6 12.05.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez małolatTS (Post 897210)
W jakim celu łączysz sobie te dwa egzaminy? Liczy Ci się w ogóle ten ustny gdziekolwiek? Teoretycznie to można na niego nie przyjść.

Szczerze mówiąc, to wydawało mi się, że pisemny i ustny sumują się. Ale nawet jeśli nie, to i tak nie jest źle, biorąc pod uwagę obawy przed egzaminami. No i 20/20 w papierach jest :D

brumir 12.05.2010 21:39

Mam na prezentację z j. polskiego temat o powieści historycznej. Czy ma ktoś z was pomysł na odbieganie od prawdy historycznej w "Imieniu róży" U. Eco? PW proszę

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl