Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

albert02 23.07.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 942692)
Tschibamba przychodzil z polskiego klubu w ktorym mial pozwolenie na prace.

Z artykulu wynika, ze nie ma obywatelstwa UE tak jak Chavez, wiec to raczej bez roznicy z jakiego klubu przechodzi, ale pewnie gdyby mozna bylo zrobic cos takiego z Chavezem to napewno Basalaj by sie o to postaral.

zajacek 23.07.2010 17:24

Myślę, że Pan Kracik, żeby się odróżnić od swojego przyszłego konkurenta w wyborach Krakprezydenckich stanie na uszach, a załatwi temat w dwie minuty :-D. Trzeba tylko najpierw...podpisać tego Chaveza. A nie wiemy, czy i kiedy on się do nas po ten kontrakt wybiera.

spontants 23.07.2010 17:52

Mamy Riosa moim zdaniem nie potrzebny nam Tiboni, chyba ze naprawde koleś umie pograć i w gre wchodzi transfer a nie wypozyczenie

Ogryzek 23.07.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spontants (Post 942791)
Mamy Riosa moim zdaniem nie potrzebny nam Tiboni, chyba ze naprawde koleś umie pograć i w gre wchodzi transfer a nie wypozyczenie

Rios może być "magikiem" co ma problemy ze skutecznością jak w Argentynie (oby nie). A Tiboni to może być typowy strzelec który również jest nam potrzebny. Poczekajcie z tymi ocenami kto nam potrzebny a kto nie chociaż do początku sezonu (5 kolejki)

JrQ- 23.07.2010 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 942705)
Sobol z Wilkiem jednocześnie raczej grać nie mogą, chyba że gralibyśmy taktyką na styl Lecha, 1-4-2-3-1. Musi być jeden ofensywny który będzie kreował akcje a drugi zabezpieczał..

Mogą czy też nie, ale będziemy mieć sporo wariantów, który będziemy mogli dopasować pod konkretnego przeciwnika ;) I to jest piękne, czegoś takiego w Wiśle jeszcze nie pamiętam.

biała gwiazda 23.07.2010 17:59

Z 2 relacji wynika że Elsner najlepszy.Jego CV było ciekawe, ale trzeba poczekać.

Ogryzek 23.07.2010 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biała gwiazda (Post 942804)
Z 2 relacji wynika że Elsner najlepszy.Jego CV było ciekawe, ale trzeba poczekać.

Przeoczyłem go - co ma w CV?

JrQ- 23.07.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 942797)
Widziałes kiedys Pauliste ?? Ja nie mówiłem o tym co on pokazywał na meczu zwłaszcza potem gdy miał słabszą formę... ale on miał taki drybling ze się niektórym nogi plątały... w naszej ekstraklasie nie widzę gościa który ma lepszy dribling od Riosa

Generalnie w Wiśle to teraz jakikolwiek drybling to ma Żuraw i Małecki...
Przyda się taki gracz!

biała gwiazda 23.07.2010 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 942807)
Przeoczyłem go - co ma w CV?

Dobra chodziło mi generalnie że grał we wszystkich kategoriach młodzieżówki w Słowenii, może przesadziłem z tym dobrym CV, bo występy w Kuwejcie nic nam nie mówią:D . Generalnie my kibice nic raczej o tych graczach nie wiemy, więc pozostaje wierzyć że dobrze wybiorą.(dzisiejszy mecz trochę przypomina casting)

tofik 23.07.2010 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 942801)
Rios może być "magikiem" co ma problemy ze skutecznością jak w Argentynie (oby nie). A Tiboni to może być typowy strzelec który również jest nam potrzebny. Poczekajcie z tymi ocenami kto nam potrzebny a kto nie chociaż do początku sezonu (5 kolejki)

O to to dokładnie. Rios robi dużo szumu, to taki cofnięty napastnik, kreatywny chłopak, co potrafi nawinąć obrońcę. Mamy kilku zawodników, któzy potrafią narobić zamieszania np Małecki, Boguski, Brożek. Ale nie mamy takiego gościa co może być niewidoczny, ale ma pół sytuacji i wkłada bramkę. No, może Żurawski bo to klasowy napastnik, ale stary więc nie zawsze mu będzie siedziało :-p

Zieniu1906 23.07.2010 19:08

Mamy 4 godziny żeby zakontraktować obrońce .

tedi100 23.07.2010 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 942891)

Nie tylko;)

rafalek 23.07.2010 19:10

Zieniu - UEFA wprowadziła nowe prawo - można zgłosić jednego zawodnika do 24 godzin przed meczem - czyli tak naprawdę mamy jeszcze kilka dni

ChG 23.07.2010 19:11

Cytat:

Niekoniecznie. Możemy zgłosić jednego zawodnika 24 godziny przed meczem. ;)

IncognitoTSW 23.07.2010 19:11

Cytat:

I później już na pewno nikogo nie zakontraktujemy:rotfl:

Zieniu1906 23.07.2010 19:13

No tak mój błąd . Zwracam honor . :P Ale by się przydało zrobić to wcześniej i najwyżej później wykorzystać to prawo do innego zawodnika .

Blacha92 23.07.2010 19:34

Wiadomo coś odnośnie obrońcy i Tiboniego?

TymonPRO 23.07.2010 19:35

Wasza polityka to brać garsciami ,ludzie tu trzeba z rozsądkiem brać tylko najlepszych a nie zapychać!!!
Teraz to Makinwa by się przydał lub ktoś podobnej klasy

kondzio7 23.07.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 942916)
Wasza polityka to brać garsciami ,ludzie tu trzeba z rozsądkiem brać tylko najlepszych a nie zapychać!!!
Teraz to Makinwa by się przydał lub ktoś podobnej klasy

chyba zartujesz? po co nam Makinwa? po to zeby zrobic komin placowy? gosc jest slaby, lepszy juz mlodziutki Rios, ktory jak widac potencjal chyba ma.

AS82 23.07.2010 19:47

Żaden z testowanych przez Wisłę zawodników nie zachwycił. Małym usprawiedliwieniem dla nich może być fakt, że w takim zestawieniu Wisła zagrała po raz pierwszy i prawdopodobnie ostatni, w związku z czym na murawie rządził chaos.

Najgorsze wrażenie z testowanych piłkarzy zrobił Mendy. Trudno jednak wyrokować czy jego postawa to wynik marnych umiejętności czy też tego, że w pierwszej połowie nie wystąpił na swojej nominalnej pozycji stopera, tylko na prawej obronie. Christian Tiboni, oprócz strzelonej bramki nie wyróżnił się niczym szczególnym.

z wislasoccer.com :-/

iq1000 23.07.2010 19:49

Mam nadzieję, że w zimowym okienku sprzedadzą najgorszych cudzoziemców i sprowadzą na ich miejsce lepszych Polaków. Dobrze, że chociaż Wilk przyszedł.

arturasus 23.07.2010 19:49

Moze nie myslmy tyle tzn.nie ekscytujmy sie az tak poczekajmy co nasi nowi zagraja z legia,amica,pejsami..ilosciowo wyglada to ladnie,a jak z jakoscia to sie okaze za jakis czas. Panie Cupial-dlaczego nie dalo sie stworzyc tak szerokiej kadry za Skorźy?no i Diaz i Mały mam nadzieje zostaja w Wisle-zero odejść graczy z 11 i ławki.

Zieniu1906 23.07.2010 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arturasus (Post 942922)
Moze nie myslmy tyle tzn.nie ekscytujmy sie az tak poczekajmy co nasi nowi zagraja z legia,amica,pejsami..ilosciowo wyglada to ladnie,a jak z jakoscia to sie okaze za jakis czas. Panie Cupial-dlaczego nie dalo sie stworzyc tak szerokiej kadry za Skorźy?

Czekaj zaraz Ci odpowie :lol:

kamilSKMK 23.07.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 942666)
Myślę że na opcji Wilk skorzysta zarówny młody jak i stary zawodnik ;) Bo Sobol będzie miał w końcu możliwość odpoczynku gdy jest zajechany, a Wilk będzie miał się od kogo uczyć ;) Szczególnie że Sobol pogra jeszcze pewnie z 1,5 roku

to chyba najbardziej trzezwy komentarz na to wszystko.Popieram

ero. 23.07.2010 20:16

kurde jak przyjdzie młody perspektywiczny zawodnik nie pasuje jak przyjdzie stary doświadczony to nażekacie na wiek to co wy kurde Mesiego chcecie (pomażyc możesz jak w lotka wygrasz)

klubus 23.07.2010 20:25

Na forum Korony piszą że niby chcieli by wypożyczyć Małego, ale to pewnie jakaś plotka :P

AYALA 23.07.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 942920)
Żaden z testowanych przez Wisłę zawodników nie zachwycił. Małym usprawiedliwieniem dla nich może być fakt, że w takim zestawieniu Wisła zagrała po raz pierwszy i prawdopodobnie ostatni, w związku z czym na murawie rządził chaos.

Najgorsze wrażenie z testowanych piłkarzy zrobił Mendy. Trudno jednak wyrokować czy jego postawa to wynik marnych umiejętności czy też tego, że w pierwszej połowie nie wystąpił na swojej nominalnej pozycji stopera, tylko na prawej obronie. Christian Tiboni, oprócz strzelonej bramki nie wyróżnił się niczym szczególnym.

z wislasoccer.com :-/

a Ty wierzyłeś że wśród testowanych będzie drugi Szymkowiak,Franek czy Uche ?

AS82 23.07.2010 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klubus (Post 942953)
Na forum Korony piszą że niby chcieli by wypożyczyć Małego, ale to pewnie jakaś plotka :P

Juz widze jak on by sie tam czuł , i jak by go tam powitali :lol:

harthausen 23.07.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klubus (Post 942953)

Mały w Koronie i akceptowany przez trybuny jest tak samo do wyobrażenia jak na Kałuży.
Ludzie, ja wiem, że niektórych Patryk nieźle wnerwia. Ale czy aż tak mu źle życzycie ? :)

Zieniu1906 23.07.2010 20:36

Czy są już jakieś decyzje w sprawie testowanych ?

mitmichael 23.07.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 942962)
Czy są już jakieś decyzje w sprawie testowanych ?

Tak szybko nie oczekuj na decyzje. Dopiero jutro zbierze sie zarzad i podejma decyzje kogo zatrudnic a kogo wysłac do chałupy :)

JarekTSW 23.07.2010 20:51

e tam. Mendy po takim meczu to juz mysle czeka na pociag na dworcu :D

R33 23.07.2010 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez couch (Post 942712)
Codziennie nowe transfery i to niezłych zawodników. Tego w Wiśle chyba jeszcze nie było

Rok 2004.

A co do Skorży...

Lato 2007: Niedzielan, Kosowski (powrót z wypożyczenia), Ćwielong, Cebanu, Jirsak, tam jakiś bramkarz młody z Polski.
Zima 2008: Matusiak, Łobodziński, Diaz.
Lato 2008: Singlar, Marcelo.
Zima 2009: Beto.
Lato 2009: Kirm, Jop, Alvarez, Garguła.
Zima 2010: Hristow, Cleber, Baa.

Tak więc znowu nie mówcie, że nie miał transferów bo np niektórzy gracze byli bardzo uznanymi na rynku, a taki Beto to pewnie jego pomysł, bo zawsze potrzebował wysokiego napastnika. Oczywiście żalił się, że nie ma graczy i potrzeba transferów, ale może wtedy nie znaleziono odpowiednich zawodników. Patrząc na te transfery to nie kupiono mu tylko bramkarza, reszta to na każdą pozycję z tego co miał znalazł by wartościowego gracza na nasze polskie warunki. Oczywiście wygrywał ligę 2 razy i liderował, jednak oprócz tego raczej nic.

To po prostu działa tak, że przegrywamy MP to kupujemy :P niestety... w sezonie 08/09 nic nie zdziałano wielkiego na polu transferowym, a latem drużyna przygotowywała się do el. LM.

PS: Jak w tych okienkach kogoś pominąłem, to sorry, ale pamięć słaba.

Grzadq 23.07.2010 21:12

Pragne zwrócić uwagę na jedno - zaczęła się walka o podstawowe miejsce w składzie.

Skąd nagły skok formy Jirsaka? Tyle lat już "spłaca się", poza małymi przebłyskami szału ni ma. A teraz co mecz to słyszę pochwały w jego stronę. Ano może stąd ta forma, że doszedł Guła, Wilk, jest Sobolewski, już 3 rywali do miejsca w składzie. Jirsak na pewno nie należy do piłkarzy mało zarabiających, zrozumiał niewątpliwie że jeśli dalej będzie lipa to może cienko pierdzieć za jakiś czas.

Jedziemy dalej, skrzydła. Wisła kupuje Paljicia dając wyraźny znak Kirmowi że chłopie, nie jesteśmy z Ciebie zadowoleni. I co? Kirm wchodzi z ławki i po indywidualnej akcji strzela gola. Przypadek? Nie sądze, z resztą mam nadzieje kolejne mecze pokażą że i Kirmowi zachciało się znowu grać ...

Wisłę stać na dwóch piłkarzy na każdą pozycję, pod warunkiem że zmiennicy nie będą zarabiać kroci. Zrozumiał to Jirsak, zrozumiał to Kirm, zrozumieją inni. Przyszła nowa krew, chcą się pokazać, zaś stara gwardia poczuła się (wreszcie) zagrożona. Nie będzie już sentymentów i popierdółek, nie chce Ci sie, nie przykładasz się albo po prostu, jesteś za słaby, na Twoje miejsce już czeka ktoś inny. Myślę że to jest ogromny plus obecnej sytuacji kadrowej naszej Wisełki. Legie, Lechy, pokupowali (bądź kupią) piłkarzy którzy błyskawicznie wskoczą do składu, nie mając realnej konkurencji. Tu upatruję wyższość Wisełki nad resztą stawki. Oby :)

daniel123 23.07.2010 21:20

Przecież Jirsak nigdy nie miał pewnego miejsca w składzie,mimo braku konkurencji na swojej pozycji,więc pisanie że teraz zaczął coś grac bo paru zawodników doszło jest pozbawione sensu,raczej taktyka bardziej mu odpowiada niż dzida na napastnika:)

For_FuN_ 23.07.2010 21:34

Bogu dzieki, ze niektorzy forumowicze nie pelnia funkcji w polskim futbolu, bo taki Mendy z racji jedynie swoich warunkow fizycznych mialby juz zatrudnienie w Wisle(takie opinie tu sie pojawialy). Nie patrzac na to, ze chlopak ma 21 lat, a nigdzie powaznie w pilke nie gral.

63.5 Kg 23.07.2010 21:51

Wiecie co...

Szukanie srodkowego obroncy zaczyna mi przypominac pewna telenowele ktora trwala u nas kilka lat...:foch:

Chlopek123 23.07.2010 22:01

Cytat:

Wiecie co...

Szukanie srodkowego obroncy zaczyna mi przypominac pewna telenowele ktora trwala u nas kilka lat...:foch:
ja nie widze żadnych podobieństw, to ze dzisiaj przetestowali 3 naraz nie swiadczy o tym ze beda testowali bez konca. Myśle ze do ligi i jak sie uda dojsc do 4 rundy obrona bedzie wystarczajaco wzmocniona

IncognitoTSW 23.07.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jarza (Post 942077)
o 9:00

pozdr

I co z tą konferencją ? :rotfl::rotfl:

pawelo84 23.07.2010 22:03

Spodziewałem się że wynik tego sparingu będzie dla nas mniej korzystny. Coś w stylu tego meczu z Kolejarze. Przecież większość z tych zawodników grała ze sobą pierwszy raz. A tu proszę 3:1 z solidnym drugoligowcem.

Cieszyć mogą pozytywne opinie o grze Riosa i Elsnera. Uważam jednak, że aby ocenić czy nowi zawodnicy są w stanie wzmocnić Wisłę przydałby się jeszcze jeden albo nawet dwa takie sparingi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl