Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

WISŁAZWE 07.09.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paczuś (Post 1161041)
Witam, jak pewnie pamiętacie na meczu z braćmi z Gdańska miały być rozdawane startery Tmobile. Siedziałem (stałem) na C, wyszedłem po meczu jak wszyscy i od nikogo nie dostałem owego starteru. Wie ktoś jak to z tym było?

Startery T-Mobile rozdawały dwie Panie przed wejściem na sektor C3, innych osób rozdających startery na C nie zauważyłem.
Oczywiście rozdawano je przed meczem.

Marcin_fan 07.09.2011 19:08

Rozdawano je przed meczem ale skończyły sie dość szybko bo wchodziłem na sektor jakąs godzine przed meczem i starteru nie dostałem

xdarek 07.09.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1161032)
Czy aby zamówic sobie walke Adamek - Kliczko potrzebny jest jakis specjalny dekoder ? Mam Cyfre plus :)

Podbijam pytanie mam zwykły dekoder cyfry czy moge zamówic walke?

Kolumbus 07.09.2011 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xdarek (Post 1161060)
Podbijam pytanie mam zwykły dekoder cyfry czy moge zamówic walke?

co to znaczy "zwykły dekoder cyfry"? jesteś abonentem cyfry+?

Każdy kto jest abonentem może zamowic sobie mozliwosc obejrzenia gali, a dekoder nie gra roli gdyż bedą dwie transmisje w formacie SD ( tradycyjna) i HD.Oplata za galę jest dołączana do najbliższego chyba rachunku.Zamawia sie przez neta albo przez neta za posrednictwego tego ich centrum dla abonentów.

Amen

Św. Mikołaj 07.09.2011 19:57

Jakiś dobry przenośny odtwarzacz mp3 potrzebuje, oczywiście bez przesady z ceną.

labtec 07.09.2011 20:14

Jeśli mam nowy telewizor, HD, wejście MPEG4, etc,

to potrzebuje podpinać taki dekoder który dadzą mi z UPC jak do nich pójdę ?

http://promocje.upc.pl/popups/pakiet-telewidza.php -> KLIKNIJCIE NA DEKODER

http://promocje.upc.pl/assets/images...t_dekoder2.png Dekoder UPC Mediabox HD

potrzebne mi to do nowego TV ??

Marcin_fan 07.09.2011 20:25

Ja wiem tyle ze jak masz telewizor z MPG4 to złapiesz 8 cyfrowych kanałów

labtec 07.09.2011 20:31

no to wiem, ale chodzi o to, czy jak dostanę ten dekoder od UPC, to muszę podpiąć to do TV ?

Chyba nie, skoro TV w standardzie ma HD prawda ?

Zapytałbym o to UPC, ale wiem co mi odpowiedzą : " niestety nie jesteśmy producentem telewizora który Pan posiada, i nie potrafimy odpowiedzieć Panu na zadane pytanie " ...

paczuś 07.09.2011 20:55

Zdecydowana większość telewizorów potrzebuje dekodera, poza tym dekoder pozwala na wiecej mozliwosci (między innymi wypozyczalnia filmów vod).
MPEG4 to nie złącze, jest to standard cyfrowej telewizji naziemnej
HD to rozdzielczość - full(1080) lub ready(720) - nie ma to związku z podłączeniem dekodera. Mówi nam jedynie o klasie telewizora, więc wnioskuje, że taki TV powinien posiadać złącze HDMI i w taki kabel powinieneś się zaopatrzyć (dźwięk i obraz przesyłany cyfrowo). Prawdopodobnie w zestawie z dekoderem bedzie tylko kabel Euro(analogowy), co pozwoli podłączyć oba urządzenia, jednak obraz będzie w dużo słabszej jakości niż gdyby był przesyłany przez HDMI.

Żmijka 08.09.2011 11:03

Ja nie wiem czy są u nas jacyś ludzie z Brzegu, ale może.

Ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Brzegu obejrzeć w sobotę walkę? :)
(tak wiem wiem, że do Wro blisko, ale jednak Brzeg ;))

wonski_eNHa 08.09.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161085)
Jeśli mam nowy telewizor, HD, wejście MPEG4, etc,

to potrzebuje podpinać taki dekoder który dadzą mi z UPC jak do nich pójdę ?

http://promocje.upc.pl/popups/pakiet-telewidza.php -> KLIKNIJCIE NA DEKODER

http://promocje.upc.pl/assets/images...t_dekoder2.png Dekoder UPC Mediabox HD

potrzebne mi to do nowego TV ??

Potrzebne. Podpinasz ten multibox do telewizora kablem HDMI, który będzie w pudełku.

Może kiedyś się doczekamy, że od UPC będziemy dostawać kartę, którą włożymy do TV bez potrzeby tego zabierającego miejsce boxa. Ale to jest melodia przyszłości.

labtec 08.09.2011 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1161252)
Potrzebne. Podpinasz ten multibox do telewizora kablem HDMI, który będzie w pudełku.

Może kiedyś się doczekamy, że od UPC będziemy dostawać kartę, którą włożymy do TV bez potrzeby tego zabierającego miejsce boxa. Ale to jest melodia przyszłości.

a jak nie podepnę to co ? Nie będę miał kanałów z UPC ?

Bo nie rozumiecie mnie chyba. Teraz mam zwykły tv, bez żadnego hdmi, mpeg4, hd, blue rey itd ale mam tv w upc.

Kupuje zajebisty telewizor ze wszystkimi tymi wyżej wymienionymi pierdołami, i po ch. mi ta skrzynka ?

http://promocje.upc.pl/ - w tym pierwszym pakiecie START - nie dają dekodera. Tzn jest ekstra płatny.

Więc jakbym wziął ten zwykły pakiet to co ? Obraz tak czy siak będę miał HD - bo telewizor go ma, i będę miał ten cyfrowy dźwięk i obraz tak ?

a i jeszcze ostatnie pytanie i daje już spokój,

Jeśli ten dekoder trzeba podpiąć do tv, ok - zrobię to.
Ale mam drugi tv jeszcze, a dekodera brak.
Na allegro kupić jakiś " uniwersalny " i będzie odbierał sygnał z upc ?

Bo znajomi mają dekoder cyfry i też mają tak, że jedną kartę mają, a jakieś 2 czytniki z allegro właśnie

szprotson 08.09.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1161245)
Ja nie wiem czy są u nas jacyś ludzie z Brzegu, ale może.

Ktoś może mi powiedzieć, gdzie w Brzegu obejrzeć w sobotę walkę? :)
(tak wiem wiem, że do Wro blisko, ale jednak Brzeg ;))

http://www.forumbrzeg.pl/ppadd/viewtopic.php?t=26800

Tylko mi ten puchar wygrać !!

cider 08.09.2011 13:44

Bardzo potrzebuje prosze jesli ktos mi napisze kiedy jest najblizszy trening Wisly na Reymonta
Dzieki

luk984 08.09.2011 14:17

kanał rss

witam!

Mam pytanko. Czy serwis wislakrakow.com posiada kanał rss ? Jeżeli tak to prosiłbym o namiary a jeżeli nie to o info czy planuje się w najbliższym czasie uruchomienie takiego kanału ? Z góry dzięki ;)

Manson33 08.09.2011 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161286)
Bo nie rozumiecie mnie chyba. Teraz mam zwykły tv, bez żadnego hdmi, mpeg4, hd, blue rey itd ale mam tv w upc.

Bo oglądasz poprzez kablówkę zwykłą telewizję o standardowej rozdzielczości SD
( po chłopsku analogową )

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161286)
Kupuje zajebisty telewizor ze wszystkimi tymi wyżej wymienionymi pierdołami, i po ch. mi ta skrzynka ?

Po to byś mógł oglądać telewizję cyfrową w wysokiej rozdzielczości HD i telewizję cyfrową SD

WSB 08.09.2011 16:14

To że telewizor ma możliwość HD to nie znaczy że Ty będziesz odbierał obraz HD. Dekoder właśnie po to jest byś mógł odbierać na telewizorze telewizję nadawaną w systemie cyfrowym ale tak czy siak jakość obrazu HD ma tylko kilka stacji i to chyba w tej najdroższej ofercie UPC. Jak podepniesz telewizje do swojego nowego telewizora takim kablem jak do tego drugiego telewizora to będziesz miał zwykłą telewizję analogową, z której UPC powoli wycofuje coraz więcej kanałów, tak że nawet niektóre z nich, które są w ofercie UPC są do oglądania już jedynie przez dekoder.

Nie będziesz miał na drugim telewizorze sygnału z dekodera UPC. Tam możesz mieć tylko sygnał analogowy jeżeli masz to rozdzielone na dwa telewizory. Dekoder może puszczać sygnał tylko do jednego telewizora naraz. A kupić uniwersalny też nie wiele da bo to nie dzięki samemu dekoderowi masz obraz a dzięki karcie która jest w niego wsadzona. A karty nie skopiujesz ;) A co do sygnału analogowego to podobno ma zniknąć z Polski w przeciągu kilku lat.

labtec 08.09.2011 16:19

No dobra, to już wszystko jasne - dziękuje za cierpliwość i odpowiedzi ;-)

To teraz co z drugim tv ? Skoro mam na drugim ( starym tv ) mieć analogową, to tylko jeszcze rok czy dwa ?
Bo potem wchodzi obowiązkowy, cyfrowy sygnał i ch.a obejrzę na starym tv.
A nie mam na nim ani wejścia hdmi ani mpeg4.

I co z takim telewizorem wtedy ?

Al_29 08.09.2011 16:22

Mam telewizor i monitor w jednym. Na kompie głos jest ok. Gdy przełączam na telewizor głosu nie ma. Ktos wie co jest nie tak?

brzydki.brzydal 08.09.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161424)

To teraz co z drugim tv ? Skoro mam na drugim ( starym tv ) mieć analogową, to tylko jeszcze rok czy dwa ?

Albo kupisz zewnerzny tuner dvb-t, albo telewizor do utylizacji. :)

rei 08.09.2011 16:54

szukam dobrej szkoły językowej. Chodzi o jęz. angielski czy ktoś może coś polecić?

Żmijka 08.09.2011 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1161329)

Dzięki :) dostałam już całą liste lokali w Brzegu, gdzieś trzeba będzie wdpenąć ;)

A co do pucharu to wiesz ... ja tam niewiele moge :-p

crazykaro 08.09.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 1161427)
Mam telewizor i monitor w jednym. Na kompie głos jest ok. Gdy przełączam na telewizor głosu nie ma. Ktos wie co jest nie tak?

A czym łączysz kompa z TV?

Al_29 08.09.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1161500)
A czym łączysz kompa z TV?

Przełączam tylko z PC na TV, bo TV wbudowane jest :D

Johny84.ts 09.09.2011 07:52

gdzie w krakowie pokazują adamka ?

DrewniaQ 09.09.2011 08:48

http://www.cukiernia.krakow.pl/kontakt.htm

:D

crazykaro 09.09.2011 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Al_29 (Post 1161505)
Przełączam tylko z PC na TV, bo TV wbudowane jest :D

Czyli z tego co rozumieme jeden odbiornik służy jako monitor i TV i gdy wyświetla ci sie obrać telewizyjny to nie ma on dźwięku?

pff 09.09.2011 11:35

Mam pytanko do osób dobrze znających angielski, a przede wszystkim dobrze znających i nudzących się:) Generalnie rozumiem 70-80% rzeczy jednak po pewnym czasie wchodzi już programowanie więc chce mieć pewność, że dobrze rozumiem.

Jakby się komuś chciało te kilka filmików:

http://www.youtube.com/user/MALighti.../4/47xwFRMYwVo

Jestem na etapie nauki tej zabawki, więc każda opcja dodatkowej nauki się przyda :) Przy okazji fajna zabawka, tylko trochę droga :(

Odwdzięczę się :)

podszywacz 09.09.2011 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1161424)

Nie do końca zrozumiałem, masz rozdzielony sygnał z kablówki na dwa telewizory? Gdy do jednego leci sygnał analogowy, drugi leci do dekodera który to zasila drugi telewizor. Jeżeli pierwszy telewizor podłączony jest do analogowej kablówki to nie będzie potrzebna żadna utylizacja telewizora. Utylizacja telewizora bądź zakup przetwornika mpeg4 będzie potrzebna wyłącznie podczas odbioru sygnału naziemnego.

labtec 09.09.2011 12:52

@podszywacz - już wszystko jasne dla mnie. Dziękuje za odp !.

Szukam W PEŁNI DARMOWEGO KONTA BANKOWEGO z dostępem do neta ?

Oprócz ING - bo tam trzeba stówą zapłacić w miesiącu, żeby nie zabrało 7 zł za kartę.

co proponujecie ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl