Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MaThEuS 23.07.2010 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 942083)
Czerwiec 2015:
Jovanic
Boguski

Czerwiec 2014:
Kirm
Małecki
Bunoza
Garguła

Czerwiec 2013:
Brożek Paweł
Burliga

Czerwiec 2012:
Łobodziński
Paljić
Jirsak
Kowalski

Czerwiec 2011:
Diaz
Sobolewski
Singlar
Cikos (wypozyczenie)
Rios (wypozyczenie)
Zurawski (opcja przedluzenia o rok)

Grudzień 2010
Cleber
Pawełek

Tak to wyglada. Nie wiem jak ma sie sprawa z Maczynskim (chyba 06.12) i Piotrem Brozkiem.

śliczne dzięki za ifo, szukałem ale widocznie słabo;p
pozdrawiam:)

asmistrz 23.07.2010 09:20

A ilu z tych ośmiu kupionych(wliczam Chaveza,Wilka i Riosa) będzie mogło grać w 3 rundzie el. LE?

zbymak 23.07.2010 09:21

Jesli chodzi o konfe to jeszcze nie wiadomo moze byc dzis lub jutro.Z Tibonim raczej bedzie roczne wypozyczenie z prawem pierwokupu.Generalnie tak robimy z transferami wypozyczamy jak sie nie sprawdzi rezygnujemy bo musimy zrobic miejsce na zimowych zawodnikow

mitmichael 23.07.2010 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez asmistrz (Post 942171)
A ilu z tych ośmiu kupionych(wliczam Chaveza,Wilka i Riosa) będzie mogło grać w 3 rundzie el. LE?

Juz ktos o tym wspominał: Bunoza i Paljić.

tomasz_19 23.07.2010 09:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 942172)
Jesli chodzi o konfe to jeszcze nie wiadomo moze byc dzis lub jutro.Z Tibonim raczej bedzie roczne wypozyczenie z prawem pierwokupu.Generalnie tak robimy z transferami wypozyczamy jak sie nie sprawdzi rezygnujemy bo musimy zrobic miejsce na zimowych zawodnikow

na prawdę wierzysz w to, że po tylu transferach, w zimie jeszcze ktoś przyjdzie? :rotfl::-D

tkwm 23.07.2010 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 942177)
na prawdę wierzysz w to, że po tylu transferach, w zimie jeszcze ktoś przyjdzie? :rotfl::-D

Teraz to już chyba Cupiał się wkurzył po tym ze Smuda to wygadał więc może nikt nie przyjśc ;/

zbymak 23.07.2010 09:24

Cytat:

Nie wierze tylko jestem pewien.:-D

Reser 23.07.2010 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tkwm (Post 942179)
Teraz to już chyba Cupiał się wkurzył po tym ze Smuda to wygadał więc może nikt nie przyjśc ;/

Tak Cupiał uzależni to od tego czy Smuda to wygadał czy nie. Śmiechu warte.

JarekTSW 23.07.2010 09:26

Cytat:

no w zimie ma byc jeszcze wieksza ofensywa transferowa:-D Smuda tak mowil w Polsacie , bo Cupial wierzy , ze w koncu uda sie awansować do LM... zreszta w zimie juz bedziemy mieli siatke scoutów dyrektora sportowego duzo latwiej bedzie znalezc swietnych zawodnikow za nie ogromne pieniądze :-) Do 2 tygodni ma byc chyba ten szef scoutingu.

Jagul 23.07.2010 09:29

Dobry pomysł jest z tym wypożyczaniem. Mam tylko takie pytanie. Czy w momencie uzgodnienia takiego wypożyczenia, z opcją pierwokupu, kluby od razu ustalają za jaką sumę dany zawodnik może zostać wykupiony? Czy np. po udanym sezonie mogą sobie zaśpiewać dowolną sumę??

Zieniu1906 23.07.2010 09:29

A Zbymaku co z Wilkiem ? Kiedy zostanie zaprezentowany?

tomasz_19 23.07.2010 09:30

a co takiego mówił Smuda bo jakoś mnie to opuściło xD

klubus 23.07.2010 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 942183)
Dobry pomysł jest z tym wypożyczaniem. Mam tylko takie pytanie. Czy w momencie uzgodnienia takiego wypożyczenia, z opcją pierwokupu, kluby od razu ustalają za jaką sumę dany zawodnik może zostać wykupiony? Czy np. po udanym sezonie mogą sobie zaśpiewać dowolną sumę??

z tego co wiem jest ustalona suma definitywnego transferu i jeśli Wisła tyle zapłaci to ta druga strona musi się zgodzić

tkwm 23.07.2010 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 942185)
a co takiego mówił Smuda bo jakoś mnie to opuściło xD

Smuda: na razie te transfery Wisły są na tą rudnę, prawdziwa ofensywa transferowa ma być w grudniu. Cupiał marzy o LM i ja wiem, że on to osiągnie

IncognitoTSW 23.07.2010 09:35

Smuda mówił tez, że Boenisch na pewno zagra dla reprezentacji, że już z nim to ustalił.

kondzio7 23.07.2010 09:36

tez to slyszalem. Widocznie panu Cupialowi pilka znow zaczyna sprawiac radosc i moze nas zaskoczy w zimie przemyslanymi transferami:)

sportnh 23.07.2010 09:38

Smuda pie.... generalnie czesto i gesto glupoty, co zreszta slychac i widac po jego chaotycznym stylu wypowiedzi, wiec na nic tutaj bym nie zwracal uwagi.

westersyl 23.07.2010 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 942180)
Nie wierze tylko jestem pewien.:-D

Bo Smuda tak powiedział ? Czy masz jakieś inne źródło ?
Do zimy jeszcze daleko, a jak wiadomo Cupiał lubi zmieniać zdanie. Coś może pójść nie po jego myśli i wszystkie plany legną w gruzach.

tomasz_19 23.07.2010 09:41

ofensywa transferowa w grudniu? ok czyli będziemy mieć 40 zawodników do gry :D

Przemoo 23.07.2010 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klubus (Post 942186)
z tego co wiem jest ustalona suma definitywnego transferu i jeśli Wisła tyle zapłaci to ta druga strona musi się zgodzić

no wlasnie. Problem w tym, ze po dobrym sezonie pilkarz moze powiedziec ze da rade sobie gdzie indziej i nie chce zostac w Wisle... Czy ta opcja pomija renegocjacje kontraktu i jak Wisla wplaci kase klubowi macierzystemu to pilkarz automatycznie jest na np 3. lata czy jednak trzeba z nim negocjowac kontrakt i moze powiedziec "aaa rypac sie idzcie, ide do Erzgebirge Aue..."?

Lechista69 23.07.2010 09:45

Po meczu z FK Szavle trener Henryk Kasperczak był w dobrym nastroju, żartował. - Wiedziałem, że na "Żurawia" można liczyć. On po prostu ma wysokie umiejętności, a ostatnio jeszcze ma młodą dziewczynę i ona daje mu większą dynamikę - uśmiechał się Kasperczak.

Powszechnie wiadomo ze niema lepszego treningu niz seks. :rotfl:

Korona oficjalnie zegna Wilka ktory przechodzi do Wisly, czy wygryzie Sobolewskiego ? Jestem ciekaw kto siadzie w 3 rundzie na lawce bo potencjal Wisla ma obecnie najwiekszy.

Jovanovic - Diaz Bunoza Cleber Cikos Paljic Sobolewski Gargula Piotr Brozek Zurawski Brozek/Rios

Na lawce w takim wypadku Lobodzinski Malecki Jirsak Boguski Kirm Pawelek Kowalski

Z takim skladem minimum to grupa LE!

Chlopek123 23.07.2010 09:50

Cytat:

Jovanovic - Diaz Bunoza Cleber Cikos Paljic Sobolewski Gargula Piotr Brozek Zurawski Brozek/Rios
PROSZE WAS - nauczcie sie wkoncu nazwiska naszego GK !!! Nie Jovanovic a Jovanic !!!

WILU TS 23.07.2010 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 942190)
Smuda mówił tez, że Boenisch na pewno zagra dla reprezentacji, że już z nim to ustalił.

Dokładnie,Smuda to bajkopisarz jakich mało,jest w stanie co po niektórym wmówić że w meczu 0-6 z Hiszpanami jego wunderteam grał dobrze...

bonawentura 23.07.2010 09:56

Myślę, że Rios będzie tylko uzupełnieniem - tak wielu mówi, że to wielki piłkarz, niby z River Plate, a ktoś widział go chociaż na treningu, że mówi że jest dobry?

Kordel_Walker 23.07.2010 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 942190)

Pier*dolił także, że Kosowski zagra w Wiśle...Jeśli nawet prawdą jest, że Smuda tak słyszał od Cupiała to pier**doli w tym przypadku Cupiał. Po co te gadki? Chce poważnych transferów to niech je zrobi a nie o nich gada. Ofensywa transferowa miała być już w tym okienku. Miało przyjść przynajmniej trzech piłkarzy po ok. 1mln e..:D. Przyszło sześciu, ale każdy z nich to niewiadoma.

W*****ia mnie to robienie idiotów z kibiców. Pierw mydlą oczy ze stadionem, teraz z transferami.
Nie mówię, że to okienko jest złe. Wreszcie doczekałem się polityki, gdzie sprowadzamy młodych reprezentantów młodzieżówek, niechaj ta tendencja służy jak najdłużej, ale po kiego wała te bzdurne obietnice? Lepiej się miło zaskoczyć niż obudzić się z ręką w nocniku.

rafalek 23.07.2010 09:58

Tak - ja widziałem, i 1/5 forum widziała. Gość jest zajebisty. Wyszkoleniem technicznym bije całą naszą druzynę na głowę, może nawet ligę. Jest szybki, zwrotny, ma świetnie ułożoną stopę..

tuniu1 23.07.2010 10:01

Ja mysle że chłopak może się nie przebić do pierwszego składu...... Ale Tiboni raczej ani tyle. Chyba ze klub liczy na to że będze świetnie wchodzil w drugiej połowie i strzelał gooole;-)

Reser 23.07.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tuniu1 (Post 942223)
Ja mysle że chłopak może się nie przebić do pierwszego składu...... Ale Tiboni raczej ani tyle. Chyba ze klub liczy na to że będze świetnie wchodzil w drugiej połowie i strzelał gooole;-)

A na jakiej podstawie tak myślisz? Rozumiem, że jesteś doskonale zorientowany i poddałeś szczegółowej ocenie jego umiejętności oraz obecną formę?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 942213)
Myślę, że Rios będzie tylko uzupełnieniem - tak wielu mówi, że to wielki piłkarz, niby z River Plate, a ktoś widział go chociaż na treningu, że mówi że jest dobry?

Kolejny myśliwy. Ludzie skąd wy się bierzecie.

SĘDZIA ZGRED 23.07.2010 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 942216)
Tak - ja widziałem, i 1/5 forum widziała. Gość jest zajebisty. Wyszkoleniem technicznym bije całą naszą druzynę na głowę, może nawet ligę. Jest szybki, zwrotny, ma świetnie ułożoną stopę..

Nawet wczoraj przed meczem jeden z zawodników naszych nie pamiętam który mówił o Riosie że chłopak ma papiery na granie i że konkurencja do gry w ataku rośnie także zobaczycie że chłopak może sie u nas wybić i być równie dobrą gwiazdą jak Marcelo.

BronekTS 23.07.2010 10:13

Zgadza się, z tym że skoro taki zajebisty jest to czemu nie zdecydowano się na wykupienie go ? Pyknie 10 bramek w lidzie, coś w pucharach i za rok River powie1,5 mln euro albo on stwierdzi że jest za słaby i pójdzie do jakiegoś PSV czy Borussi. Taka prawda. Chyba że ma ktoś info ( Zbymak?) że na przykład umowa jest skonstruowana tak, że np. za równy rok Wisła się decyduje, przelewa powiedzmy ustalone i zapisane w umie 500 tys euro i jest nasz na 3 lata przykładowo ?

PanPlamka 23.07.2010 10:13

Zuraw to mowil

sandomingo 23.07.2010 10:14

Jak można w tym momencie wiarygodnie oceniać któregoś z nowych grajków??
Poczekajmy ze 2 miesiące to się okaże.
Żaden z nich nie jest jakimś pasterzem z 5 ligi brazylijskiej ani młodym 35 letnim tarzanem z papierami 19 latka z jakiegoś afrykańskiego kraju a do tej pory tacy osobnicy zaszczycali naszą drużynę swoją obecnością podczas przygotowań.
To jest tylko liga polska, z beznadziejnym poziomem ale wielkim mniemaniem o sobie.
Żaden zawodnik grający regularnie w najwyższej klasie rozgrywkowej w jakiejś lepszej lidze tutaj nie przyjdzie.
TEORETYCZNIE, ale póki co tylko TEORETYCZNIE każdy z nowych może coś dać Wiśle a czy to się uda to dopiero za kilkanaście tygodni będzie można powiedzieć.

Reser 23.07.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 942237)
Zgadza się, z tym że skoro taki zajebisty jest to czemu nie zdecydowano się na wykupienie go ? Pyknie 10 bramek w lidzie, coś w pucharach i za rok River powie1,5 mln euro albo on stwierdzi że jest za słaby i pójdzie do jakiegoś PSV czy Borussi. Taka prawda. Chyba że ma ktoś info ( Zbymak?) że na przykład umowa jest skonstruowana tak, że np. za równy rok Wisła się decyduje, przelewa powiedzmy ustalone i zapisane w umie 500 tys euro i jest nasz na 3 lata przykładowo ?

Na tym polega prawo pierwokupu :foch:

BronekTS 23.07.2010 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 942243)

Tak uważasz ? Więc co się stało z Alvarezem ? Bo być może coś mi umknęło. Mi się wydaje że po prostu Reginna podyktowała za dużą kasę ?

rafalek 23.07.2010 10:19

Nie - Wisła liczyła, że Pablo zgodzi się na renegocjację warunków finansowych ustalonych wcześniej. Niestety się nie zgodził.

Reser 23.07.2010 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BronekTS (Post 942248)
Tak uważasz ? Więc co się stało z Alvarezem ? Bo być może coś mi umknęło. Mi się wydaje że po prostu Reginna podyktowała za dużą kasę ?

To bardzo Ci umknęło. Wisła nie chciała Alvarezowi dać kontraktu na poziomie 300 - 400 tyś euro. Cena była ustalona, a nawet udało się ją jeszcze troszkę obniżyć w stosunku do ustalonej. Tak przynajmniej mówiono i pisano.

SpoXsteR 23.07.2010 10:21

Alvarez chcial miec jeden z najwyzszych kontraktow w historii Wisly.. takze litosci...z czym do czego
drugi powod dla ktorego z niego zrezygnowano to ze czesto lapal urazy, bardzo dobra decyzja zarzadu

sandomingo 23.07.2010 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 942243)

Nie, prawo pierwokupu polega na czymś troszkę innym niestety

mitmichael 23.07.2010 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 942253)
Alvarez chcial miec jeden z najwyzszych kontraktow w historii Wisly.. takze litosci...z czym do czego

To teraz po Alvarezie nie płaczmy bo wychodzi na to, ze Cikos moze go przebic. Jak bedzie sie prezentowal cały czas jak np. wczoraj to nikt nie bedzie pamietal, ze melismy Pablo ale odesłalismy go spowrotem do Regginy.

Reser 23.07.2010 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 942254)
Nie, prawo pierwokupu polega na czymś troszkę innym niestety

Wytłumacz, z chęcią się oświecę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl