Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

Patryk_185 08.03.2015 07:27

Nie sądzę żeby Smuda po tym meczu poleciał.Kilka lat temu byłbym tego pewien przykład Maćka Skorży ale teraz boss trochę ochłodnął mi się wydaje a sytuacja finansowa jest jaka jest a dwa ze Smudą jest chyba w dobrych relacjach. Ale jeżeli nie po tym meczu to w przypadku ewentualnie przegranych derbów to nie widzę Franka dalej w Wiśle.

Marcinnno 08.03.2015 08:56

Mnie od zawsze denerwowało, że Smuda tak otwarcie opierniczał Sarkiego i Guerriera. Przecież nawet w Bełchatowie widać było, że Sarki za każdym razem patrzył w stronę ławki rezerwowych i patrzył co na to wszystko Smuda. Do tego doprowadził nasz szanowny trener, tak zestresował tego chłopaka.

Kolejna sprawa. Nie rozumiałem od czasu kiedy do Wisły przyszedł Stilić, dlaczego Garguła został przesunięty na skrzydło. Guła kiedyś grał o ile dobrze pamiętam w Bełchatowie na tej pozycji, ale zdecydowanie w Wiśle lepiej czuł się na środku. Jak dla mnie podkreślam jak dla mnie ten zawodnik był w mega gazie, a wystawianie go na lewej pomocy było dla mnie czymś absurdalnym. Sam Brożek zapytany przez Weszło z kim chciałby grac powiedział, że z Gargułą i Stiliciem...

Niestety Smuda uważa się za najmądrzejszego na świecie. Taka jest przykra prawda. Jeszcze gorzej jest tym, że ma po prostu swoich zawodników, których rzadko ściąga. Przykład wspominany wielokrotnie w komentarzach - Rafał Boguski. Ten zawodnik jest po prostu dramatyczny. Chłopak piłki w Gdańsku nie potrafił przyjąć w Gdańsku w kluczowej sytuacji, ale Smuda nic nie powiedział. Gdyby to był Sarki, to wiadomo co by było.

Jak wiele osób zwalnia Smudę, to ja jeszcze bym się chwile wstrzymał. Wątpię by ktoś myślał tak jak ja, ale trudno. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Kto za niego ? Jednym sensownym kandydatem wydaje się być w mojej ocenie Jan Urban. Boję się trochę nowego trenera, bo tak naprawdę nie ma w tej chwili żadnej innej osoby, która mogła by przejąć ten zespół. Ktoś pisze Kazek Moskal, tylko nam potrzeba fachowca. Prawdziwego fachowca z doświadczeniem i jakimiś osiągnięciami. Kazek Moskal na ten moment nie ma takich argumentów i wiele osób widzi go w roli trenera tylko dlatego, że jest Wiślakiem.

I ostatnia kwestia. Można Smudy nie lubić, ale jakiś szacunek mu się należy. Mimo wszystko sytuacja w drużynie jest taka jaka jest i kasy regularnie wiadomo nikt nie dostaje. Nie każdy jak pokazało życie potrafił się tak zachować jak Smuda czy inni zawodnicy, którzy nie mówią ciągle o pieniądzach. Przykład zagranicznych najemców pokazuje co innego. Genkov czy tak wychwalany na tym forum nieraz Robert Maaskant dla nich najważniejsze były pieniądze.

Smudę można i trzeba zwolnić, ale powiem tak odechciewa się chodzić na ten stadion. Piosenka ''Smuda cwel'' jak dla mnie był przegięciem. Jak się słyszy takie teksty, to po prostu dramat. Niestety ''Siła tego klubu'', czyli sektor C kolejny raz prezentuje swój żenująco niski poziom. Zaraz pojawi się pewnie komentarz typu trzeba było podejść pod gniazdo :). Niestety, albo stety jestem na innym sektorze.

ASecond17 08.03.2015 09:26

Piosenka "Smuda cwel" poszła z boku, nie z gniazda. A że było nieładne słowo "cwel" to duża część trybuny to śpiewała i to głośno. Ja się pod tym nie podpisuję, nie śpiewałem, ale umówmy się - wpisuje się to w przekaz, żeby wywalić Smudę, bo już czas. Trybuna dopingująca nigdy nie była za Smudą, a bywały gorsze okresy w stosunku do niego.

Michniewicz nie ma udowodnionej korupcji ani nigdy się do niej nie przyznał (http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...chniewicz.html). To już Garguła ma gorszą kartotekę, bo 24 marca rusza proces ws. korupcji w Bełchatowie i IMHO nie jest pewne, że zostanie całkowicie oczyszczony z zarzutów.

fresh.cie 08.03.2015 09:39

Gucio25, Twój obrazek coś sugeruje?

fansorina 08.03.2015 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1392876)
Mnie od zawsze denerwowało, że Smuda tak otwarcie opierniczał Sarkiego i Guerriera. Przecież nawet w Bełchatowie widać było, że Sarki za każdym razem patrzył w stronę ławki rezerwowych i patrzył co na to wszystko Smuda. Do tego doprowadził nasz szanowny trener, tak zestresował tego chłopaka.

Kolejna sprawa. Nie rozumiałem od czasu kiedy do Wisły przyszedł Stilić, dlaczego Garguła został przesunięty na skrzydło. Guła kiedyś grał o ile dobrze pamiętam w Bełchatowie na tej pozycji, ale zdecydowanie w Wiśle lepiej czuł się na środku. Jak dla mnie podkreślam jak dla mnie ten zawodnik był w mega gazie, a wystawianie go na lewej pomocy było dla mnie czymś absurdalnym. Sam Brożek zapytany przez Weszło z kim chciałby grac powiedział, że z Gargułą i Stiliciem...

Niestety Smuda uważa się za najmądrzejszego na świecie. Taka jest przykra prawda. Jeszcze gorzej jest tym, że ma po prostu swoich zawodników, których rzadko ściąga. Przykład wspominany wielokrotnie w komentarzach - Rafał Boguski. Ten zawodnik jest po prostu dramatyczny. Chłopak piłki w Gdańsku nie potrafił przyjąć w Gdańsku w kluczowej sytuacji, ale Smuda nic nie powiedział. Gdyby to był Sarki, to wiadomo co by było.

Jak wiele osób zwalnia Smudę, to ja jeszcze bym się chwile wstrzymał. Wątpię by ktoś myślał tak jak ja, ale trudno. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Kto za niego ? Jednym sensownym kandydatem wydaje się być w mojej ocenie Jan Urban. Boję się trochę nowego trenera, bo tak naprawdę nie ma w tej chwili żadnej innej osoby, która mogła by przejąć ten zespół. Ktoś pisze Kazek Moskal, tylko nam potrzeba fachowca. Prawdziwego fachowca z doświadczeniem i jakimiś osiągnięciami. Kazek Moskal na ten moment nie ma takich argumentów i wiele osób widzi go w roli trenera tylko dlatego, że jest Wiślakiem.

I ostatnia kwestia. Można Smudy nie lubić, ale jakiś szacunek mu się należy. Mimo wszystko sytuacja w drużynie jest taka jaka jest i kasy regularnie wiadomo nikt nie dostaje. Nie każdy jak pokazało życie potrafił się tak zachować jak Smuda czy inni zawodnicy, którzy nie mówią ciągle o pieniądzach. Przykład zagranicznych najemców pokazuje co innego. Genkov czy tak wychwalany na tym forum nieraz Robert Maaskant dla nich najważniejsze były pieniądze.

Smudę można i trzeba zwolnić, ale powiem tak odechciewa się chodzić na ten stadion. Piosenka ''Smuda cwel'' jak dla mnie był przegięciem. Jak się słyszy takie teksty, to po prostu dramat. Niestety ''Siła tego klubu'', czyli sektor C kolejny raz prezentuje swój żenująco niski poziom. Zaraz pojawi się pewnie komentarz typu trzeba było podejść pod gniazdo :). Niestety, albo stety jestem na innym sektorze.

1. Smuda wiadomo że ma swoich ulubieńców, nasi haitańczycy do nich nigdy nie należeli, widać to że Sarki boi sie Smudy a Guerrier ma gdzieś Franza ( taka różnica ) ;)

2.Osoba Guzmicsa:) , dlatego że Smudzie został Dudka w spadku po transferze Guzmicsa i niestety wg Smudy Dudka musiał gdzieś grać to ktoś musiał zejść :)

3.Rafał Boguski - ...

4. Nowy trener to nie nasza działka, trzeba wierzyć że Gaszyński powierzy komuś kto będzie realizował jego wizje i cele. Jestem jednak pewien że nowy trener nie będzie robił krzywdy Jankowskiemu, Boguskiemu, Joviciovi, Gargule (do końca marca :) ),Stiliciowi(wystawiając go)

5. Pytanie jest takie czy Smuda ma szacunek dla swoich piłkarzy a oni do niego to jest pytanie retoryczne.

6. "Smuda to cwel" oczywiście jeśli tak było to słabe ,ale sarczyste Smuda wyp...... się należy ;)

KeinNasenHasen 08.03.2015 09:45

Jedna sprawa Panowie, bo większość z Was wygłasza teksty jakoby to Smuda był problemem klubu, a tak nie jest. Smuda jest skutkiem problemu, czyli beznadziejnej polityki zarządzania klubu. Co Wisła chce osiągnąć? Do czego dąży w tej chwili? Przecież to jest przedłużająca się agonia. Tkwimy w dziurze i nikt nie ma pomysłu jak z tego wyjść.

Na jakim modelu zarządzania i prowadzenia klubu Wisła chce istnieć przez najbliższe lata? Jeżeli chcemy walczyć z Legią czy Lechem to potrzebne są do tego pieniądze, a tych podobno nie ma, więc to na wstępie odpada. Są oczywiście piękne historie o pucharach wygrywanych przez potencjalnie słabszych, ale zauważcie, że zawsze dzieje się to wtedy kiedy taki klub ma pomysł na siebie. Wisła takiego pomysłu nie ma. Można wygrać z Legią czy Lechem w pojedyńczym meczu, ale w przeciągu 37 kolejek nie jest to możliwe.

Dla mnie nie ma większego znaczenia, czy Wisła skończy sezon na miejscu 5, 8 czy 10. Wolę nawet, aby była 10 jeżeli zobaczę ciekawą wizję przyszłości i pomysł na to jak funkcjonować. A jak funkcjonować?

Wisła powinna czerpać wzorce z modelu holenderskiego. Tanio kupić, drożej sprzedać. Kadra oparta na młodzieży. Promowanie ponad wszystko. Trener, który ma doświadczenie w tego typu projektach i 100% przekonania zarządu i kibiców, że coś takiego przyniesie korzyści i jest najlepszym możliwym rozwiązaniem dla Wisły w tej chwili. Dopóki dopóty nie będzie większych środków finansowych na coś mądrzejszego i bardziej ambitnego.

Nie chce widzieć w kadrze Sarkich, Guerrierów i innych tego typu wynalazków. To zagraniczny szrot. Coś takiego nie ma prawa biegać i za przeproszeniem grać w barwach Wisły.

Kolega wyżej wysunął propozycję Janka Urbana. Na pewno kandydat warty rozważenia. Pokazał w Legii, że jest w stanie wyciągnąć młodzież i zrobić z niej użytek. Oczywiście wiem o różnicy skali między Nami a Legią w tej dziedzinie, ale jest to jakaś opcja.

Generalnie chodzi mi o to, aby w końcu zarząd poszedł po rozum do głowy i zrobił z paroma rzeczami porządek. Albo jest kasa na coś poważniejszego, albo jej nie ma. Jeżeli nie ma to prowadzimy klub tak, aby efekty na różnych płaszczyznach były jak najlepsze.

bofff 08.03.2015 10:21

prawdziwe promowanie jest gdy grasz w europejskich pucharach
a do tego tak czy inaczej potrzeba ogarniętych zawodników (równowaga młodość/doświadczenie) i trenera
zdaje się, że Jagiellonia z Probierzem ma taki pomysł z grą z kontry
ale stabilnej formy to tam nie ma

KeinNasenHasen 08.03.2015 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bofff (Post 1392891)
prawdziwe promowanie jest gdy grasz w europejskich pucharach
a do tego tak czy inaczej potrzeba ogarniętych zawodników (równowaga młodość/doświadczenie) i trenera
zdaje się, że Jagiellonia z Probierzem ma taki pomysł z grą z kontry
ale stabilnej formy to tam nie ma

Bzdura. W Polskiej lidze też można się wypromować. Teodorczyk, Bielik, Milik, Klich, Dawidowicz, Chrapek, Sobiech, Skorupski. Oni wszyscy odeszli za niecałe 15 mln euro. Ile razem mieli występów w europejskich pucharach? Wymieniłem te nazwiska z pamięci, ale chyba tylko Teodorczyk coś pograł w Lidze Europy i to przeciw studentom jak dobrze pamiętam.
Lech w ostatnich latach grał tylko we wstępnych rundach, a za chwilę skasują za Lintettego, Kędziorę czy Kownackiego kilka baniek.

Można się wypromować i w naszej lidze. Wierz mi lub nie, ale po transferach Lewandowskiego czy Milika coraz większa liczba skautów ogląda mecze polskiej ligi. Trzeba tylko chcieć...

Mati_ 08.03.2015 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1392853)
Jak mu ufałem to mam go dość. Po wypowiedzi piłkarzy tez zresztą to widać. Na dzień dzisiejszy potrzebny jest nowy trener bo układ z Smudą się wyczerpał. Jak dziś było słychać na tzw. mieście Smuda raczej spada gorzej że są pogłoski że Gaszyński z nim.

Ploty, ploty, ploty.
Gaszyński ma pełne zaufanie rady, na czele z samym Cupiałem.

mistico 08.03.2015 10:53

Jakby Brożek trafił setki w Bełchatowie, a wczoraj Donald, Dudka i Stilic, sytuacje z Pogonią też były dobre, to inaczej by wyglądał ten temat :) naszym problemem jest skuteczność, taki Bełchatów był 4 razy pod naszą bramką i strzelił 3 gole, Pogoń to samo - dwie akcje i jeden gol. Nasi zawodnicy powinni kopać do bramki na treningach aż się nauczą w nią trafiać

Rob_Zombie 08.03.2015 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1392897)
Jakby Brożek trafił setki w Bełchatowie, a wczoraj Donald, Dudka i Stilic, sytuacje z Pogonią też były dobre, to inaczej by wyglądał ten temat

Jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.

A jakby Świerczok strzelił, albo inni kopacze z Bełchatowa/Szczecina to szli byśmy na jakiś rekord straconych goli.

master17 08.03.2015 11:02

Odnośnie Smudy i cwela, to ktokolwiek się dziwi, ze taka sytuacja miała miejsce ? Smuda kiedyś nie był dłużny w stosunku do kibiców i miał względny spokój do czasu kiedy nie przelała się czara goryczy w postaci wyników. Musimy grać tym co mamy dlatego już sezon temu po pewnym utrzymaniu w pierwszej 8 powinniśmy kombinować z młodymi zawodnikami. Obecnie celem są puchary ? Chyba takie zwykłe gadanie, bo po co nam na obecną chwilę "wojaże" w europie (lub azji) i baty od pastuchów.

sportnh 08.03.2015 11:09

a moze Jacek Zielinski? chyba nikogo nie trenuje aktualnie

fansorina 08.03.2015 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1392902)
a moze Jacek Zielinski? chyba nikogo nie trenuje aktualnie

Byłaby to propozycja godna uwagi gdyby nie był to Jacek Z. dla prokuratury we Wrocławiu.(kare już odbył)

silver03 08.03.2015 11:31

Zamiana Smudy na Smude v2.0 jest bezsensu.

Viper 08.03.2015 11:36

Przypomnę, że Zieliński został wyrzucony z ruchu po porażce 0:6 z Jagiellonią. ;)

ryzovsky 08.03.2015 11:43

Sprawa dotycząca zmiany szkoleniowca jest dość ciężka ponieważ nie ma aktualnie na rynku zbyt wiele "dobrych" nazwisk czy potencjalnych trenerów, którzy są w stanie zmienić naszego Dyzmę. Na sam początek proponuje lód na głowę każdemu kto proponuje tutaj kandydaturę Dana Petrescu. W jakim świecie żyjecie skoro w naszym klubie są problemy na wyłożenie kilkudziesięciu tysięcy euro na transfer na transfer natychmiastowy (Jović), a chcecie sprowadzić do klubu trenera, który traktował Wisłę jako przystanek do większej kariery, a przede wszystkim jest trenerem z dużymi wymaganiami finansowymi Kubań Krasnodar, Dinamo Moskwa i Al-Arabi to kluby posiadające bardzo duże zaplecze finansowe i nie sposób porównać którykolwiek z nich do Naszego Klubu.

Z aktualnie dostępnych trenerów można wymienić :
- Kazimierz Moskal
- Jacek Zieliński
- Bogusław Kaczmarek
- Czesław Michniewicz
- Jan Urban
- Orest Leńczyk
- Jerzy Engel
- Rafał Ulatowski
- Radosław Mroczkowski
- Marcin Brosz
- Ryszard Komornicki
- Piotr Nowak
- Dariusz Wdowczyk

Trzeba przyznać, że na trenerskiej karuzeli nie ma zbyt wielu nazwisk, które rzucają na kolana i większość z wyżej wymienionych trenerów nie gwarantuje żadnych spektakularnych występów Wisły. Jedynym trenerem który gwarantuje jakąkolwiek jakość jest właśnie Jan Urban - reszta według mnie albo wcześniej umoczona w różnego rodzaju sprawy albo po prostu ze złą przeszłością lub zwyczajnie za słaba. Zawsze byłem ciekawy eksperymentu dotyczącego Piotra Nowaka i myślę, że byłaby to również ciekawa kandydatura.

Dla mnie bardzo dobrym kandydatem na trenera Wisły byłby Ryszard Tarasiewicz ale niestety aktualnie jest zajęty przez Koronę, a według mnie w takim klubie jak Kielce ciężko jest pokazać w 100% swój kunszt trenerski. Ojrzyński to też naprawdę bardzo dobry trener ale nie dla drużyny pokroju Wisły gdzie każdy oczekuje gry piłką, a nie przeszkadzaniu rywalowi i bardziej fizycznej gry.

Oprócz tego pozostają oczywiście zagraniczne kandydatury - ale nie oszukujmy się, każdy trener, który przyjdzie do nas za śmieszne pieniądze będzie albo bardzo mało doświadczony albo zwyczajnie słaby, bo każdy człowiek z dużymi umiejętnościami również się ceni i trenować za darmo u nas nie będzie.

gigant 08.03.2015 11:46

Trzeba dziękować Bogu ze Tomek Kulawik złapał fuchę bo jak nic już byłby komunikat o tymczasowym trenerze.
A ci co piszą o Michniewiczu niech szybko i mocno pierd.olną się w łeb. Może jeszcze Wójcik?

Przeczytałem powyższy post i zastanawiam się gdzie w Krakowie(?) można dostać tak dobry towar.

qqq_b 08.03.2015 11:48

Panowie o czym wy tu mowiciE. Jakies pitu pitu o profesjonalnym zarzadzaniu klubu? Zarzad przedluza kontrakt z najgorszym graczem w klubie - Boguskim. Potrzebny jakos komentarz do tego? To wlasnie przedstawia profesjonalne zarzadzania w klubie Wisla Krakow. Kpiny i smiech na sali.

wiesniak842 08.03.2015 11:54

Darowalibyscie juz sobie pociski po Boguskim, przynajmniej dzisiaj.

sl@y 08.03.2015 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1392908)
Zarzad przedluza kontrakt z najgorszym graczem w klubie - Boguskim. Potrzebny jakos komentarz do tego? To wlasnie przedstawia profesjonalne zarzadzania w klubie Wisla Krakow. Kpiny i smiech na sali.

Przecież to mogło być przemyślane działanie aby coś zarobić na ewentualnym transferze

Bartosz 08.03.2015 12:14

Wyjebanie Smudy nie sprawi, że Uryga nauczy się grać do przodu, Boguski nabędzie umiejętności opanowania piłki, a Dudka przestanie być zwrotny jak pociąg towarowy.

rozarian 08.03.2015 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1392907)
Trzeba dziękować Bogu ze Tomek Kulawik złapał fuchę bo jak nic już byłby komunikat o tymczasowym trenerze.
A ci co piszą o Michniewiczu niech szybko i mocno pierd.olną się w łeb. Może jeszcze Wójcik?

Jeszcze nikt nie wspomniał o Jurku Engelu :idea: Sam nie wiem, czy piszę to poważnie czy nie.
Potrzebna jest odtrutka na dyzmowe pitolenie w mediach. Złotousty Jurek vel "futbol na tak", byłby jak znalazł :lol:.
Jedyny minus to ten, że niestety u niego też grałby Boguski, bo to on go ściągał do Wisły :P

Kurz 08.03.2015 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1392912)
Jeszcze nikt nie wspomniał o Jurku Engelu :idea: Sam nie wiem, czy piszę to poważnie czy nie.
Potrzebna jest odtrutka na dyzmowe pitolenie w mediach. Złotousty Jurek vel "futbol na tak", byłby jak znalazł :lol:.
Jedyny minus to ten, że niestety u niego też grałby Boguski, bo to on go ściągał do Wisły :P

Mimo narzekań, to dobrze, że Boguski jest w Wiśle, szczególnie w takiej sytuacji finansowej. Tylko jak za starych dobrych czasów, powinien być zmiennikiem, a nie piłkarzem pierwszego wyboru.

qqq_b 08.03.2015 12:40

Ten kopacz nie miałby miejsca w podstawowej 11 w ŻADNYM klubie ekstraklasy.

AYALA 08.03.2015 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ryzovsky (Post 1392906)
Sprawa dotycząca zmiany szkoleniowca jest dość ciężka ponieważ nie ma aktualnie na rynku zbyt wiele "dobrych" nazwisk czy potencjalnych trenerów, którzy są w stanie zmienić naszego Dyzmę. Na sam początek proponuje lód na głowę każdemu kto proponuje tutaj kandydaturę Dana Petrescu. W jakim świecie żyjecie skoro w naszym klubie są problemy na wyłożenie kilkudziesięciu tysięcy euro na transfer na transfer natychmiastowy (Jović), a chcecie sprowadzić do klubu trenera, który traktował Wisłę jako przystanek do większej kariery, a przede wszystkim jest trenerem z dużymi wymaganiami finansowymi Kubań Krasnodar, Dinamo Moskwa i Al-Arabi to kluby posiadające bardzo duże zaplecze finansowe i nie sposób porównać którykolwiek z nich do Naszego Klubu.

- Kazimierz Moskal
- Jacek Zieliński
- Bogusław Kaczmarek
- Czesław Michniewicz
- Jan Urban
- Orest Leńczyk
- Jerzy Engel
- Rafał Ulatowski
- Radosław Mroczkowski
- Marcin Brosz
- Ryszard Komornicki
- Piotr Nowak
- Dariusz Wdowczyk

Trzeba przyznać, że na trenerskiej karuzeli nie ma zbyt wielu nazwisk, które rzucają na kolana i większość z wyżej wymienionych trenerów nie gwarantuje żadnych spektakularnych występów Wisły. Jedynym trenerem który gwarantuje jakąkolwiek jakość jest właśnie Jan Urban - reszta według mnie albo wcześniej umoczona w różnego rodzaju sprawy albo po prostu ze złą przeszłością lub zwyczajnie za słaba. Zawsze byłem ciekawy eksperymentu dotyczącego Piotra Nowaka i myślę, że byłaby to również ciekawa kandydatura.

Dla mnie bardzo dobrym kandydatem na trenera Wisły byłby Ryszard Tarasiewicz ale niestety aktualnie jest zajęty przez Koronę, a według mnie w takim klubie jak Kielce ciężko jest pokazać w 100% swój kunszt trenerski. Ojrzyński to też naprawdę bardzo dobry trener ale nie dla drużyny pokroju Wisły gdzie każdy oczekuje gry piłką, a nie przeszkadzaniu rywalowi i bardziej fizycznej gry.

Oprócz tego pozostają oczywiście zagraniczne kandydatury - ale nie oszukujmy się, każdy trener, który przyjdzie do nas za śmieszne pieniądze będzie albo bardzo mało doświadczony albo zwyczajnie słaby, bo każdy człowiek z dużymi umiejętnościami również się ceni i trenować za darmo u nas nie będzie.

Wdowczyk byłby najlepszy ......gdyby nie jego przeszłość.Dlatego tylko Kazik Moskal.Podoba mi sie też praca Warzychy, ale Górnik go nie odda za free mimo ogromnych długów.

Zwitter 08.03.2015 12:50

Żaden trener z Polski według mnie się już w Wiśle nie sprawdzi, po prostu mamy mało dobrych polskich trenerów. Osobiście z Polskich szkoleniowców chciałbym żeby wrócił Skorża ale w chwili obecnej to nierealne. Ktoś z zagranicy, jakiś ambitny w miarę młody trener, coś jak Petrascu, ale czy w obecnej sytuacji finansowej ktoś taki zechciałby tu pracować to już inna sprawa.

Przyśpiewka Smuda cwel to przegięcie, można Smudy nie lubić ale szacunek mu się należy, na całe szczęście nie było to śpiewane tak głośno jak zmieńcie trenera. Sam tego nie śpiewałem i widziałem, że sporo osób też sobie tego odpuściło.

Smuga 08.03.2015 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1392853)
Jak dziś było słychać na tzw. mieście Smuda raczej spada gorzej że są pogłoski że Gaszyński z nim.

Jeżeli jest coś na rzeczy, to nie zwiastuje, to niestety nic dobrego. Po raz kolejny wyjdzie na, to, że budujemy na piasku zamiast na solidnej skale. Czuję, iż, taki pomysł (jeżeli w ogóle jest prawdziwy) nie wyszedł od Cupiała, ale od ludzi, których interesy są zagrożone. Taki Kapka już udowodnił kilka lat temu Mielcarskiemu jak bezwzględnym potrafi być graczem, jeżeli sprawy idą nie po jego myśli. Oby, to pozostało plotką. Zaś, co się tyczy Smudy - wczorajsza konferencja prasowa pogrążyła go totalnie. Zero jakichkolwiek wniosków, analiz. Ta sama paplanina, którą puszcza w eter od początku swojego bytowania tutaj.

szprotson 08.03.2015 13:38

Zwolnią Smude i zatrudnią ...Broniszewskiego.Albo Kmiecika.

Kto prócz Marka Motyki i Darka Wojtowicza chciałby teraz pracować w Wiśle? Łazarek?

ociec Ciemka 08.03.2015 14:07

Przedziwna są ścieżki jakimi błądzi umysł ludzki. Gaszyński jeszcze się nie nauczył dobrze Wisły, a już go chcą zwalniać. Nagle Wisła jest tak kiepskim klubem, że żaden przyzwoity trener nie przyjdzie i Smuda to najlepsze, co możemy mieć. Noż k....

Żeby klub zbudować na solidnych podstawach, to troszkę czasu potrzeba i bez reakcji tych, którzy z wiślackiego bezhołowia czerpali dla siebie korzyści się nie obejdzie.

To pierwszy kryzys i na pewno nie ostatni jeśli Gaszyński zostanie i pozostanie idea budowania klubu z fundamentami. Przy dobrych wiatrach potrwa to kilka lat przy gorszych kilkanaście ale jeśli będzie trwała wola - a nie kaprys - właściciela.

Nie chciałbym sytuacji, w której właściciel jest największą przeszkodą do rozwoju klubu.

Pozwólmy strukturom klubu działać. I wspierajmy działania obliczone na cele długoterminowe.

Smuda jest anachroniczny - zawala co wiosnę przygotowania, nie wdraża żadnych schematów, taktyka u niego kuleje i w dodatku broni się przed młodzieżą, obawiając się pewnie konsekwencji ich błędów. A nam nie jest potrzebny trener szukający alibi.

Potrzebujemy kogoś kto ogra i doszlifuje tych kilku młodych, pozwoli im zagrać w pucharach by ich za przyzwoite pieniądze sprzedać.

Ale niech to się dzieje w sposób przemyślany bez łapanek.

szprotson 08.03.2015 14:18

nie chodzi o to ze Wisła jest słabym klubem
chodzi o to ze za darmo mało osób jest chetnych do pracy.

!!IRIVER!! 08.03.2015 14:23

Skąd te plotki, że Gaszyński może zostać odstrzelony? Zgłupieliście do reszty chyba.

Smuga 08.03.2015 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1392925)
Zwolnią Smude i zatrudnią ...Broniszewskiego.Albo Kmiecika.

Kto prócz Marka Motyki i Darka Wojtowicza chciałby teraz pracować w Wiśle? Łazarek?

Może wzbudzę tym wpisem kontrowersje, ale, co tam. A dlaczego nie dać szansy takiemu Broniszewskiemu, czy Musiałowi? Każdy trener w końcu kiedyś od czegoś zaczynał. Jakie, to doświadczenie miał Skorża, kiedy lata temu obejmował Amicę? Kim przed objęciem pyr był Rumak? Jak wielkie osiągnięcia miał jeszcze do niedawna Ojrzyński, którego część osób widzi na tym stołku? Dlaczego mamy się obracać w karuzeli tych samych w większości skompromitowanych oraz wypalonych nazwisk? Czy czasem nie nadszedł już czas, żeby zagrać va banque i postawić wszystko na jedną kartę?

1906ts 08.03.2015 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1392909)
Darowalibyscie juz sobie pociski po Boguskim, przynajmniej dzisiaj.

Już mam chyba zwycięzce w kategorii komentarz roku ;] Chociaż tyle się można pośmiać.

Dzimi 08.03.2015 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ryzovsky (Post 1392906)
- Kazimierz Moskal

Jestem za!

silver03 08.03.2015 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1392935)
Jestem za!

Awansami Termaliki i GKS'u Katowice do ekstraklasy udowodnił, że jest obecnie idealnym kandydatem!

Kurz 08.03.2015 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1392936)
Awansami Termaliki i GKS'u Katowice do ekstraklasy udowodnił, że jest obecnie idealnym kandydatem!

Poczekajmy aż spadniemy. Nie ma sensu już teraz"spalać" takiego speca od awansów do ekstraklasy :-p.

ABGwislakABG 08.03.2015 16:20

Naprawdę? Really?

Qrwa, Termalika NIGDY nie chciała awansować. Nie ma tam nic, by mogła zagościć ekstraklasa. Dla takich drużyn powinna być odrębna kukurydziana liga z pucharem rodem z zeszło (na zachętę).

U cyganów zaś wszystko było i na miejscu, i na czas.

Od kiedy to idziemy drogą sąsiadki i zatrudniamy trenera na AWANSE?

Moskal miał niedługi swój czas we Wiśle. Nie miał jednak zawodników, których ma do dyspozycji Smuda (vide Stilić czy Brożek). To on, a nie Franz robił te same rezultaty "za pół ceny".

"Przyszli, bo Smuda." Gówno prawda. Semirka odpalili we Wronkach, Legia wiadomo- karaoke bolało.

Sracie we własne gniazdo, za to Dyzma za 60k/miesięcznie jest cacy. Bardziej to boli niż nawet wczorajsza porażka.

sl@y 08.03.2015 16:26

Ładne statystyki Smudy
Od czerwca 2013 roku tylko 24 wygrane oficjalne mecze, 22 przegrane i 17 remisów

Revolver 08.03.2015 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1392942)
Ładne statystyki Smudy
Od czerwca 2013 roku tylko 24 wygrane oficjalne mecze, 22 przegrane i 17 remisów

Zaryzykuję stwierdzenie, że dosłownie każdy przeciętny albo słaby trener miałby bardzo podobne statystyki. Łącznie z Kulawikiem.

Można się spierać (chociaż nie wiem po co) na temat wad i zalet Smudy, oraz jaki styl prezentuje drużyna, ale fakty są takie, że wyniki oscylują na granicy miernoty i przeciętności rodem z Bełchatowa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl