![]() |
Cytat:
Sorry, ale jeszcze jakaś logika istnieje na tym świecie. W zasadzie trzeba jeszcze odróżnić w tym przypadku dwie rzeczy: wiedza a przyzwolenie, żeby nie było niedomówień |
Stowarzyszenie nie zostalo rozwiązane i nie zostanie.
Ma się dobrze i działa dalej ku chwale Bialej Gwiazdy, po prostu SKWK i reszta grup kibicowskich nie zajmuje się już sprawami SA i nie wchodzi na stadion. Tak tylko gwoli wyjasnienia Ty to wszystko ladnie moze opisujesz, tyle, ze Ty opierasz sie na medialnych spekulacjach itp, a przedstawiciele SKWK face to face rozmawiali z Bednarzem i chyba najlepiej wiedzą jak to wygląda. Ten news w zasadzie wszystko wyjasnia: http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie-inne/5420-123.html odpowiedzi ze strony Bednarza brak.. i nie dziwne bo zostal mocno skompromitowany (np. Bednarz mowi kibicom "za zamknietymi drzwiami" ze jak będzie taka wola wśród kibiców to żeby odpalono race na meczu z Zawiszą, bo nawet jak wojewoda zamknie stadion na mecz z Podbeskidziem to nie będzie dużej straty finansowej z tego tytułu) |
Cytat:
Cytat:
|
Zejdz ze na ziemie.. skoro umowa juz byla gotowa do podpisu to wiadomo ze Cupial o wszystkim wiedzial i byl ZA.
Akcja zlotowki byla glosna od tamtego roku, a jej przedstawicielem byl sam Smok Wislacki! A to, ze potem Smuda zaczal nazywac kibicow (...), a Bednarz zaczal klamac i falszowac umowe to druga sprawa. Swoje mogl dolozyc Pilch, tfu, nie mogl, a na pewno to robil, dla ktorego Wisla jest kulą u nogi i skutecznie mogli przekabacic Cupiala. Predzej czy pozniej wszystkie brudy wyjda na wierzch. Jeden z drugim odejdzie to beda cwierkac jak ptaszki, ewentualnie opisza to w swojej biografi (jak to robi 99% sportowcow, trenerow, prezesow) po latach , ktora bedzie do kupienia na weszlo :D |
Ja mam pytanie do obrońców Bednarza. Powiedzcie mi jak zachowuje się Leśnodorski przy o wiele gorszym występku kibiców swojego klubu ? Czy podobnie jak Bednarz zamierza wprowadzać na trybuny policję pomiędzy swoich kibiców ? Czy podobnie jak Bednarz odmawia zwrotu kasy osobom, które chcą zwrócić zakupione karnety ? Czy podobnie jak Bednarz robi konsekwentnie czarny PR swojemu przedsiębiorstwu ( a i Wisła i Legia są zadłużone, srał pies kwoty ) ? A może Leśnodorski nie zamierza robić ze swojego przedsiębiorstwa mikropaństwa policyjnego a w zamian za to zobowiązuje się do przeprowadzenie szczegółowych audytów bezpieczeństwa na stadionie w tym różnego rodzaju procedur, regulaminów itp. Leśnodorski ma również jaja żeby wypieprzyć dyrektora bezpieczeństwa.
Uprzedzam od razu fakty. Legię mam głęboko w dupie i życzę im wszystkiego jak najgorszego, podobnie jak żydom ale z punktu widzenia zasad i metody prowadzenia przedsiębiorstwa Leśny przerasta Bednarza jak Gortat niemowlaka w każdym aspekcie działalności. |
Cytat:
Cytat:
"Pragmatyzm" Bednarza polega na jak na razie na: - nie wywiązywaniu się z obietnic - zaostrzaniu konfliktu debilnymi wypowiedziami - kreowania się na forpocztę walki z "kibolami". Spójrzmy na sprawę realnie - skoro Jacuś zrobił SKWK w wała, to na co później liczył? I to przy założeniu, że SKWK przekonałoby wszystkich do akcji: "Chu tam derby, odpalimy piro z Zawiszą" :lol: Z Zawiszą, bez kibiców gości. Potrafisz sobie wyobrazić ludzi, którzy olaliby taki apel SKWK? Ja tak. |
Ludzie ochłońcie....
Jestem kibicem Wisły Kraków a nie jej sukcesów sportowych. Trofea to oczywiście bardzo miły dodatek i uważam ,że każdy z Nas powinien być za ostatnie lata wdzięczny obecnemu Właścicielowi. Tylko że historia Naszego Klubu to nie 16 a 108 lat historii i różnie bywało... Akcja z racami na derbach i Ruchu to oczywisty debilizm i to nie podlega dyskusji. Jednak to co wyczynia Pan Prezes Jace Bednarz to hmmm....... ciężko to nazwać bo wylanie bluzgów to najprostsze co można zrobić. Każdy z Nas w obecnej sytuacji musi przemyśleć co jest dla niego ważne i zadecydować czy będzie uczęszczał na mecze. Ja osobiście nie zamierzam. Uprzedzając ataki w stylu: "Normalnym ludziom policja nie przeszkadza" informuję ,że nie mam i nigdy nie miałem żadnych konfliktów z prawem(oprócz paru mandatów za wykroczenia drogowe :) ) więc jak chłopaki chcecie to zapisujcie do ormo ale nie zmuszajcie do tego innych. Oczywiście jeżeli ktoś uważa ,że chodzenie teraz na mecze Wisły to najlepsze co może dla Niej w chwili obecnej zrobić to ja to oczywiście szanuje i namawiam do tego innych bo uważam że podziały to ostatnie czego nam trzeba. Jednocześnie oczekuję ,że w razie niekorzystnego obrotu spraw spotkamy się w komplecie na IV czy VI lidze. Parafrazując Wielką Przyjaciółkę naszego PDT Bednarz odleciał... Szanowny Panie Jacku w świetle ostatnich doniesień medialnych o rozpoczęciu Pana Najważniejszego Meczu Życia informuję Pana ,że nie jeśli go Pan przegra tylko Pan go już przegrał.... Pan jest jak kogut z uciętą głową biegający w niedziele rano... niby jeszcze biega ale zaraz dotrze że to już koniec Na koniec jeszcze jedno pytanie Panie Prezesie: policja na motorach i psy skaczące przez obręcze to od najbliższego meczu z Zawisza czy dopiero od nowego sezonu?? WISŁA PANY |
Raindog, według mnie sytuacja jest o wiele gorsza ale dla Leśnego a nie dla Bednarza. Leśnemu przed zadymą kibicie odpalali race kilkukrotnie. Czy Leśny "układał" się wtedy jakoś z Policją czy bardziej starał się bronić swoich kibiców ? W dodatku zauważ, że Leśny nie idzie po najmniejszej linii oporu typu komisja nałożyła karę to ja się dostosuję i resztę mam w dupie bo mam to na papierze. Gość wydaje zakazy stadionowe, przyjmuje zwroty karnetów, rozmawiał z wojewodą, zleca audyt itd. Generalnie rzecz ujmując jego postępowanie bardziej ukierunkowanie jest na wyeliminowanie tych czarnych owiec z trybun a nie stosowanie odpowiedzialności zbiorowej jak Bednarz, który moim zdaniem w ogóle nie ma jakiegokolwiek pojęcia o prowadzeniu przedsiębiorstwa. Podkreślam JAKIEGOKOLWIEK. On się nadaje wyłącznie do obcinania kosztów według najprostszego na świecie schematu czyli zwalniania ludzi niczym z poradnika dla menadżera kiosku ruchu. Bednarz stosuje takie rozwiązania bo innych po prostu nie umie wymyślić. No ale nie spodziewajmy się po byłym sportowcu, który nabył takie doświadczenie prawnicze, że jeszcze w życiu ani jednej sprawy nie wygrał ( notabene nawet chyba nie ma aplikacji ) a w każdym sporze prawnym się po prostu KOMPROMITUJE. A Wisłę Kraków przy okazji.
|
Cytat:
Nie popieram bandytów i chuliganów stadionowych czy piłkarskich w ogóle, za szkodzenie Wiśle, czego wyraz dawałem zawsze. Nie akceptowałem jednak odpowiedzialności zbiorowej, gdyż mieszanie kibiców mniej lub bardziej użytecznych Wiśle, z tymi chuligańsko bezużytecznymi, nigdy nie powinno mieć miejsca. Wrzucanie wszystkich do jednego wora z trybuny C czy z SKWK jest krzywdzące w znacznej swej większości. A już zamykanie całego stadionu z powodu wybryków kilkudziesięciu najwyżej szkodników dla Wisły, było, jest i będzie nadinterpretacją prawa, przynajmniej ze strony państwa, bo FIFA ( PZPN) to prywatne państwo w państwach i ich prawo jest niejednokrotnie sprzeczne z prawem powszechnym. Nie mniej jednak, SKWK wspierając grupy zorganizowane Wisły, nie napiętnując szkodników Wisły, zasłużyło na krytyczne oceny na 1906% a ostatnia ich buta i zarozumiałość, pozbawiła ich prawie instynktu samozachowawczego, co w mojej ocenie nie podlega dyskusji. Zauważ w moich poprzednich postach, że wstępnie SKWK poddało pod dyskusje wręcz idealistyczną wersję tej złotówki. Był tam punkt nr. 1, że złotówka ta nie może być przeznaczana na oprawy czy bieżące potrzeby SKWK. Prawda nie boli i nie jest ukryta, wystarczy sięgnąć po nią tam gdzie jest dostępna dla każdego ( linki masz w moich poprzednich postach). Dlaczego więc, potem znalazł się zapis o tej złotówce , z przeznaczeniem także na oprawy ?. Bo przy dyskusji, nie było prawdopodobnie nie tylko Ciebie, ale i tysięcy innych, dziś zdziwionych obrotem sprawy kibiców. Tak, mój drogi kolego, z tego co mówiło SKWK, jak co do czego, to na spotkaniach czy głosowaniach zawsze są ultrasi i inni zorganizowani, a pikników nie ma, choć SKWK zaprasza Was tysiąckrotnie do pomocy. Widać, że zorganizowani o swoje zadbali a Wy zostaliście w domach i teraz żądacie głów SKWK, co nie jest do końca fair. Ja prowadziłem kiedyś akcję forumową na rzecz Wisły, czy to o stadion i halę czy o coś w stylu pomnika powiedzmy i wiesz ilu mi się udało namówić do działania w realu ? Raptem jednego kibica. Dlatego ja wiem, jak bardzo przykro musi być niektórym ludziom z SKWK, oddającym się szczerze i normalnie Wiśle, a teraz zbierającym często niezasłużone baty z każdej strony ( nie mówię tu o chuliganach lecz o ludziach pomagających kalekim czy chorym Wiślakom na przykład). Nie byłem i nie jestem członkiem SKWK. Liczę, że ta odpowiedź Cię zadowoli, a także moje uprzednie uzasadnienia swojej decyzji, których nie zamierzam powtarzać, licząc na Twoją dobrą wolę w ich przeanalizowaniu. To nie intuicja czy spiskowa teoria dziejów, tylko krok po kroku - analiza czynów i słów Jacka Bednarza - utwierdzała mnie w przekonaniu, że ten człowiek nie działa na rzecz ostatecznego dobra Wisły Kraków. Dodam, że nikt mnie nie słuchał, gdy, ostrzegałem wszystkich przed abstrakcją czynów i słów Bednarza, a samo SKWK było jego największym propagatorem, aż do czasu, gdy pod przykrywką czynów chuliganów, nadużył także zaufania SKWK, doprowadzając do obecnej rewolucji w TS i SKWK i brnąc w konflikcie dalej,mimo apelu Miętty o jedność i porozumienie Wiślackie. Bednarz przekroczył czerwoną linię nie tyle interesu Wisły co jej bytu w ogóle, dlatego jest dla mnie nieakceptowalny pod każdym względem, gdyż zagraża już nie tylko swoim postępowaniem, ale samym sobą dla - być albo nie być - Wisły. Postanowiłem milczeć, w najgorszej dla mnie formie, bo poza stadionem, lecz innej drogi nie mam, bo gdybym wystawił na stadionie karteczkę a4 z napisem lub krzyczał - Bednarz odejdź - zostałbym być może usunięty przez zaproszonych ludzi Bednarza z zakazem stadionowym na lata. Więc postanowiłem przemówić do pana Cupiała swoją nieobecnością stadionową, a tutaj na forum ani Bednarza ani nikogo nie obrażam słowem, lecz grzecznie tłumaczę co mi się nie podoba oraz swoją decyzję i nikogo nie namawiam do takiego samego postępowania jak moje . |
Cytat:
A pytam bo wciąż, mimo że dobrze pamiętam czasy kiedy po Szewskiej nie było bezpiecznie z szalem chodzić, trudno mi uwierzyć, że takie plemienno - troglodyckie zwyczaje ktoś "wartościami" jest wstanie nazwać. No chyba, że robi to ktoś poziomem zbliżony do dominiczka z czyżyn, tylko jak on się pisać nauczył??:haha: |
Cytat:
Choć pytać w klubie nie szkodzi |
Cytat:
|
Będę usuwał wszystkie posty, w których znajdę nieprzychylne (tak łagodnie mówiąc), osobiste uwagi wobec rozmówcy...
|
Cytat:
Zakładając że masz rację, obraz jaki mnie się rysuje jest taki że SKWK jest jeszcze za słabe do reprezentacji kibiców w tym wymiarze w jakim klub oczekuje - być może to jest powód postawienia warunków zaporowych w umowie. Negocjuje w niedojrzały sposób, w przypadku fiaska obraża się niczym małe dziecko. Wyciąga historyczne brudy na światło dzienne przy pierwszym lepszym niepowodzeniu. Po lekturze postu Kota - muszę, niestety, przyznać mu rację. Słabość SKWK jest konsekwencją słabości nas samych - kibiców. Nie tłumaczę tutaj Bednarza - ma gość swoje za uszami, ale tez patrząc na to z tej strony nie można negować jego decyzji i traktować jako skrajnie złą. Być może faktycznie stwierdził że SKWK w tej formie nie jest w stanie dać wystarczających gwarancji na to do czego się zobowiązuje w zamian za tą 'złotówkę'. |
Zupełnie nie abstrakcyjne. Do tego stopnia realne, że odróżniam "wierność, honor i braterstwo" od tzw "złodziejskiej lojalności" co obawiam się, że wielu kibiców myli.
Stąd moje pytania. |
Cytat:
Tylko co znaczy u Ciebie honor i braterstwo ? Może doniesienie na policję ? Może radość z zawinięcie wiślaka ? To jest tylko pytanie, które określi, czy jesteś kibicem czy .... ? |
Race
W Wiśle ostatnio zaczęło się poprawiać sportowo, organizacyjnie i finansowo. Jest to fakt i jeśli ktoś to neguje to znaczy że nie jest obiektywny. Pisanie więc że Bednarz jest tu po to by zniszczyć Wisłę i wszystko co robi jest złe jest po prostu nielogiczne (a nazwałbym to inaczej gdybym wypił rano mocniejszą kawę). Problemem stały się tak naprawdę race. Głupie race. Dla części kibiców one muszą być i koniec. Nie ważne ewentualne kary dla klubu nie ważne bezpieczeństwo. Race stały się symbolem wolności, którą my Polacy kochamy. Bednarz stąpał po cienkiej linie: z jednej strony kibice SKWK, super oprawa wyższa frekwencja z drugiej straty spowodowane zachowaniem kibiców (a głównie chodzi o race.) Prezes próbował jakoś lawirować między jednym a drugim czego kuriozalnym przykładem była nieoficjalna sugestia urządzenia racowiska na Zawiszy zamiast na derbach ? Chodziło o mniejsze straty w przypadku kar .... Tak a propos: Ujawnienie tej propozycji publicznie było fair ? ... po prostu sk...stwo. SKWK wypięło się na Bednarza i odpaliło race na derbach ..... radość kilkunastu osób była wielka ... ale derby to derby potrafię to zrozumieć. Kara dla klubu łagodna ( w sensie finansowym) i pewnie jakoś sprawa by ucichła gdyby nie ... Race po raz drugi. Według mnie strzał SKWK sobie w stopę. Ale klubowi chyba też. Tak w ogóle to można by to opisać tak: Jeden z pasażerów samolotu w proteście przeciw pilotowi, który zabronił palić fajek na pokładzie, zdetonował bombę w samolocie ... Bednarz zrozumiał ze nie można być w połowie dziewicą i albo dobre stosunki z SKWK albo z Policją, wojewodą i władzami ligi, częścią kibiców .... Dziwi was jego wybór ? O "złotóweczce" Bednarz (czy Cupiał)" wycofali się z umowy bo tą gotóweczką chcieli kupić spokój na stadionie w tym brak rac ... W momencie gdy stwierdzili że SKWK nie gwarantuje spokoju ( braku kar za zachowanie kibiców) odstąpili od nakładania na kibiców podatku dla SKWK. SKWK się obraziło i na złość odmraża sobie uszy - "ukarzą" Bednarza tym, że przestaną robić to co kochają - kibicować !. |
Np to, że nawet jeśli ktoś robi coś ewidentnie złego, głupiego i szkodzącego wszystkim kryje się go za wszelką cenę w imię "niewspółpracowania" z władzą, policją itp.
|
Nie masz dowodow na to, ze SKWK odpalilo race wiec nie bluznij.
Przypominam, ze SKWK zawiesilo dzialanosc stadionowa jeszcze przed meczem Derbowym. I nie przeinaczaj.. bo umowa byla gotowa, ktora potem Bednasz sfalszowal i szukal frajerow. Od gwarantowania spokoju jest ochrona, na ktora Bednarz wydaje kilkaset tysiecy zlotych. A kasa nie idzie z klubowej kasy, tylko od kibicow (bilet drozeje o zlotowke) http://www.youtube.com/watch?v=mDsumEfxi2c |
Cytat:
Cel parchów w latach 90-dziesiątych był jasny i oficjalnie powiedziany - Wisły ma nie być w Krakowie. I nie byłoby, bo wszystko szło w tym kierunku. Myślisz, że ludzie tworzący Sharksów, robili to dla pieniędzy, czy wpływów? Przerzuciliby się, jak wielu innych to mieliby to wszystko na wyciągnięcie ręki, bez ryzyka utraty życia. Tylko, że dla nich Wisła to było coś więcej niż wypad na mecz 2 razy w miesiącu. I tak się postawili, 18-latkowie, czy nawet młodsi, a za przeciwników mieli nie kiboli tylko gangsterów, z gangsterskimi metodami. Tak, jeśli ktoś w imię tego co kocha, jest w stanie oprzeć się korzyścią materialnym, a wystawia się na ryzyko utraty zdrowia, to nazywam to wartościami. |
Nurtuje mnie jedno . Jakos mi sie wydaje ze zdecydowana większość kibicow ktorzy byli na stadionie na ktorym byly race to byli tymi racami zafascynowani . Skąd tu tyle ludzi dojebu...ych sie do rac...
Mecz z Lechem - setki zimnych ogni leci na sektor A - czy ktos ucierpial? Standard nawala w wypchane G , z G leci odbitka itd. Czy ktos ucierpial? Wyjazd na Widzew i wymiana z miejscowymi kilkunastoma racami ... czy ktos ucierpial ? Takich przykladow dziesiatki moge podac . Akcja z racami bardzo dobra , robiac kogos w bambuko trzeba spodziewac sie odwetu . Akcja z racami z Ruchem - mistrzostwo swiata , szkoda tylko ze tak malo wpadlo ... |
race na stadionie..., a czy SKWK czy sami UW nie powstrzymywali się przed użyciem rac na hali (bo to czymś tam groziło )?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaka ochrona wyłapie wszystkie race ??? cały dzień byś wchodził na stadion Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bednarz miał poprzednią rundę w wykonaniu kibiców jako przykład, bodajże ani jednej kary za zachowanie kiboli. Moim zdanie race i na derbach i na Ruchu słuszne Jedynie do czego bym się przyczepił to, że rac było za mało. Zachowanie Łysego, Antkowiaka i Smudy to farsa i plucie w twarz tym którym dobro Wisły leży na sercu, a więc KIBOLOM. |
Cytat:
Mówisz cały czas o tzw. KK do których danych dostęp ma policja na podstawie art 13 ust 12 p.5. objętych warunkami art 22. Owszem jak czytam tę ustawę, to mam wrażenie, że jest napisana tak niejasno, żeby dawała podstawy interpretacji na swój sposób. Według mojej opinii jeśli kupisz bilet lub nie kupisz policja i tak ma dane osobowe na podstawie art 13 ust. 2 i 2a. Sam mecz ze Śląskiem jest na to dowodem, jak gościa na meczu nie było, a okazało się, że miał wezwanie. Art 2 i 2a ani żaden inny art nie mówi nic na temat zawarcia umowy zakupu biletu między klubem a kibicem do których policja miałaby możliwość dojścia. Jest to prywatna sprawa klubu i kibica. Umowa pomiędzy klubem i kibicem policji nie interesuje. Policja identyfikuje tylko na podstawie danych osobowych na Kartach kibica na podstawie art 13 ust 12 p.5 o ile zajdą okoliczności w art 22, bądź . Jeśli tak by było jak mówisz, to podczas feralnego meczu ze Śląskiem policja nie ściągałaby gościa, który nie był na meczu, bo sprawdziliby czy miał wykupiony bilet. Dlatego uważam że SKWK ma rację odnośnie tego. Ale przyznaję. Ta ustawa to niesamowity bubel prawny ciężki do interpretacji niezgodny z konstytucją, dający podstawy do prewencyjnego inwigilowania. Należy to pod TK podać |
Tak sobie myślę, bo jeżeli te race są takie ważne, to może kibice czy dla innych "wyznawcy świętej racy", zamiast na meczach to organizowali sobie raz za czas taki event np. na Błoniach. Zgłosili to gdzieś, odpalili, pomachali, porzucali ?
|
Na Youtube pojawił się wywiad z Marcinem Kuźbą
https://www.youtube.com/watch?v=Xzuj8iM-HO8 |
Cytat:
|
Tylko te rzeczy które wymieniłeś nie są zakazane przez prawo...
|
Cytat:
|
Wiesz co nie wiem co chcesz udowodnić ? prawo ma zabraniać czegoś co jest niebezpieczne. Odpalenie racy jest prawie bezpieczne ale już rzucanie nimi po innych przyznaj, że może sprawić problem. A Ległe UEFA karała za co ?
|
Cytat:
ogólnie to stadiony powinny zostać zburzone by nie dawac możliwości tym bandytom którzy to |
Cytat:
To z logiką nie ma nic wspólnego. Kilkanaście lat udawania ?? Całe życie w konspiracji ?? ....i pewnie w nocy na stacji benzynowej druga pensja od Legii .... popadasz w paranoję. i jesteś kolejnym na złość Bednarzowi odmrażającym sobie uszy ... Myślę ze przez tydzień Bednarz będzie szlochał po nocach bo kot zawiesił działalność na stadionie .... a ty będziesz szczęśliwy żeś go pokarał ... I zastanów się czy kibicujesz Bednarzowi czy Wiśle Kraków. nie chce podsuwać się pomysłów ale sam na poczekaniu wymyśliłbym 5 mądrzejszych ... i skuteczniejszych w stosunku do prezesa |
Cytat:
|
Cytat:
Absurdalność niektórych opinii w tym temacie jest tak wysoka, że szanujący swoją inteligencję człowiek w ogóle nie powinien podejmować z nimi polemiki. |
Cytat:
A wracając do Bednarza i decyzji władz naszego klubu, to zastanawiam się jaka frekwencja będzie na Zawiszy...i jak grobowo będzie na meczu. Na poprzednim było wiele osób, które starało się dopingować, ciągneło śpiewanie. Na tym meczu takich osób będzie bardzo mało lub prawie wcale. Wiem, że Zawisza oficjalnie nie organizuje wyjazdów. Ale część kibiców Zawiszy i tak może pojawić się na stadionie lub jego okolicy, a że wiedzą że nie będzie Kibiców Wisły Kraków w okolicy stadionu to moga sobie pozwolić na wiele. Nawet na to, że nie będą incognito. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl