![]() |
Cytat:
Woli prawdziwego trenera niz takiego po 200 godzinach kursu trenerskiego :D Przech**j....Ciekawe ile Bakero popracuje. |
Cytat:
Albo, żeby finansował bez pokazywania? |
Cytat:
|
Tomasz Dawidowski doszedł do porozumienia z władzami gdańskiej Lechii. Na mocy podpisanej umowy, popularny „Dawid” będzie grał przy Traugutta do zakończenia sezonu 2009/10. Kontrakt zawiera jednak klauzule umożliwiającą jego przedłużenie.
z lechia.pl |
Cytat:
Ale powiedz mi jedno co Ci przeszkadza LP w Canal+? ich stacja ich prawo co beda pokazywac. A Tobie jako konsumetowi jezeli sie nie podoba nie musisz kupowac- proste. A poza tym ja tam wole ogladac LP w Canal+ za wysoka oplata niz w TVP, Polsacie czy N bo przynajmiej jest gwarancja wysokiej jakosci transmisi z solidnymi komentatorami a nie takimi jak na reprze czy pucharach. A drugi wymierny efekt to kasa dla klubow. Ja jestem kibicem Wisly i tylko dla tego wykupilem u nich abonament, jak by TV Trwam pokazywalo mecze Wisly to bym u nich wykupil, a ligia Angielska i inne sa dla mnie dodatkiem ktory z checia ogladne jak mam ochote albo czas. |
Cytat:
Natomiast Orange Sport jest tylko na doczepkę |
Cytat:
To jego JW Construction buduje badziew że hej:) A czy kasy ma jak lodu? Myślę że mnie niż Filipiak ale pewny nie jestem. PS Canal + tylko dla Wisły (tak samo jak koledzy powyżej).... już mnie nudzi liga angielska, hiszpańska, francuska... ile można oglądać dobrych piłkarzy co im piłka nie odskakuje? :D Włoska już dawno mi się znudziła |
Ja sie z Ogryzkiem czy FraMatem nie moge zgodzic :D
C+ mam dla Wisly Premiership NBA reszta llig to tak tylko raczej szlagiery ogladam,no i obowiazkowo wszytstkie bramki :) w C+ drazni mnie to ze nie potrafia wykupic zadnej imprezy "innej" czyli jakies ME czy MS w koszykowce,pilkce recznej ,itd wszytstko to "zgarnia" Polsat ew TVP sport,zreszta Polsat keidys jak wystartowal z Polsatem Sport to byl malutki w porownaniu do C+,dzis ma juz ponad 2 razy wiecej abonentow... |
Polsat ma 2 razy więcej abonentów ale spowodowała to głównie cena pakietu familijnego a nie jakość obu platform bo jednak C+ przerasta swojego rywala.
|
Cytat:
Jednak mnie właśnie też denerwuje to, że nie wykupują MŚ i ME w piłce nożnej czy ręcznej czy tez koszykówce... :/ Nawet skrótów nie mają podczas owych imprez czy tez eliminacji do nich. Jakiś czas temu pokazywali spotkania Anglii, ale... tylko mecze "u siebie" i jakoś szybko przestali :/. A szkoda bo był to dobry pomysł. C+ powinien dalej pracowac nad swoją ofertą, mimo iz ma ją wysoką. A i tak marzeniem pozostaje to, by wybierac sobie kanały, a nie musieć płacić za ich pakiety. Z naciskiem na słowo "ich". |
Cytat:
Dokladnie. Od jakiegos czasu mam wrazenie ze C+ "zamknał " sie w swoich oferatach sportowych tranmisji sadząc iz sam fakt ze maja parawa do Ligi Polskiej + tych 4 najmocniejszych lig czyni to ze nadal liczba aobonentow bedzie sie na to kusic. A to bład ,bo Polsat poszedl inna drogą ,zamienił jakosc na ilosc ,i dobrze na tym (jak na razie) wychodzi. C+ stracil tez czesc meczow Serie A na rzecz Poslatu wlasnie,ktory dodatkowo wykombinowal podpisujac umowy np z Manchester TV czy Arsenal TV ..i w ten sposob abonenci moga ogladac tez mecze ligi Angielskiej,co prawda nie a zywo ale mogą. Canal+ ,moglby przeciez powalczyc o te Mistrzostwa kobiet ktore byly ,czy Koszykarzy...a tak wszytko zgarnia Polsat albo publiczna. CO wiecej Polsat otwarl juz 3 kanal sportowy i trnansmituje iles tam meczow np z Ligi Europejskiej a zywca na paru kanałach. A C+ puszcza w tym czasie brydza czy Puchar Jazdy Konnej ... |
Wojtas, ostatnią częścią swojego postu dyskryminujesz troszeczkę miłośników brydża i jazdy konnej:P
No ale prawda jest taka, że faktycznie C+ mógłby się bardziej postarać i powalczyć o więcej sportu na antenie. No chyba, że obecna dawka jest dla nich na tyle dochodowa, że nie opłaca się ładować więcej kasy w coś co dla nich wydaje się mniej prestiżowe i opłacalne. Jakby nie patrzeć liga angielska to piłkarskie salony, a liga polska....no właśnie najbliższa i najbardziej swojska, która pomimo spadku poziomu i tak będzie oglądana przez rzesze Polaków. Może właśnie z takiego założenia wychodzi szefostwo C+ |
Cytat:
Nie stać zadnej stacji na takie wydatki dlatego odpuszczono najpiew Bundeslige jako najmniej medialną w Polsce, a potem podzielono się ligą włoską i francuską z Polsatem.Odpuszczono także PUEFA ze względu na centralizację praw telewizyjnych.Koszykówka chyba takze odpadła. Ale to bierze sie tez ze wzrastających kosztów zakupów praw do transmisji. Praw do MŚ i ME nie może kupić C+ ze jednego wzgledu--jest obowiązek puszczania pewnych meczy w paśmie otwartym.A takiego C+ nie ma, bo ni9e jest dostępne na ogólnopolskiej antenie. Poza tym ile dekoderów by musiał C+ sprzedać zeby mu się zwrociło 25mln dolarów??Licze prawa Tv+koszta obslugi+koszta wyslania dziennikarzy....Polsat cyfrowy przyznał sie ze w zasadzie to wychodzi na zero na takiej imprezie. Zatem graniewarta świeczki z pkt widzenia Canalu. A co do ligi polskiej to juz raczej wewnetrzna umowa miedzy C+ a Orange Sport.Ja akurat jezdze na mecze, ewentualnie ide do knajpy na mecz Wisly wiec powiem szczerze, ze nawet nie wiem co i na jakim kanale idzie. |
Liga angielska, hiszpanska, francuska, polska 1 i 2, niemiecka, portugalska, japonska, czego chcecie jeszcze na platformie cyfry? (c+ sport, eurosport 2, orange sport, tvp sport) :D
A co ma polsat? Procz nedznych komentatorow? |
Mi brakuje na cyfrze Ligi Mistrzow.
|
LM i tak jest nudna, co roku manczestery, barcelone, czelsi i jakies milany :D
A Tv4 jeszcze daje Pucha uefa jeden mecz,i na ZDF chyba leci puchar niemiec:P i Puchar Polski tez na cyfrze;) |
Cyfra bije wszystkich na głowę nie tylko programówką, ale również jakością transmisji i komentatorami.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bakero to smiech ogarni wielki gdy:
1. zobaczy stadion przy K6 2. zobaczy boiska treningowe Polonii (tzn nie zobaczy) 3. dostanie sklad do wystawienia od wielkiego Dzej Dablju 4. jak zobaczy Radzia z fantazyjnym zaczesem |
Cytat:
|
Ważne, że kasa będzie mu się zgadzała przez najbliższe 5 miesięcy (wersja optymistyczna). Wojciechowski chyba liczy na transfery Hiszpanów, jak Astiza, więc Bakero może posiedzieć do wiosny nawet jeśli będzie dostawał po tyłku.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nawiasem Jesus Gil y Gil to była pierwsza osoba, o której pomyślałem jak się dowiedziałem o Bakero. Jak Bakero wróci do ojczyzny i zapytają go o ten dziwny kraj na wschodzie to powie: Juan Pablo II, Solidaridad i Jesus Gil y Gil de Polonia |
Cytat:
Tez sądze ze Wojciechowski uznał ze i tak jest spalony w Polsce postepowaniem m.in z Kaczmarkiem ,ze zaden szanujacy sie trener nie bedzie u niego pracowal. Wypiąl wiec tylek i obral zupelnie inny kierunek. Inny trener to tez inna mentalnosc ale i inne kontakty-na ktore Wojciechowski pewnie liczy tu zresztą najbardziej,--taki rodzaj trenera-scouta. A Bakero pewnie bedzie w szoku jak pomysli pojecia ktore w Polsce nie istnieją baza treningwa,boiska trenigowe,szkołki mlodziezowe,stadiony (Polonii) .. jak bedzie miał jajca to bedzie krzyczał jak Dan,ale wtedy moze sie sam wykopac ze stołka.Zobaczymy :) |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...l?ticaid=1917d
Facet jeszcze nie wie co stracił ;) hehehe Ale ten Wojciechowski to niezly kolo---dał Bakero poprowadzić zespół do końca roku. To tak jakby zmieniać opony na zimowe w marcu LOL |
Cytat:
Bakero wygra jeden mecz coś czuje. Chłopcy na adrenalinie wyjdą i pokonają Legię:), Wojciechowski przemówi,że polscy trenerzy to o trenerce pojęcia nie mają, a tu proszę, Hiszpan,Bakero i jak ładnie grają. Później chłopcy zejdą z adrenaliny i dostaną trzy razy w łeb. Wojciechowski sypnie tekstem,że wszyscy trenerzy to idioci, oszući,bez względu skąd są i sam zrobi kurs trenerski i obejmie swój zespół. I to będzie prawdziwy Mesjasz,wizjoner. |
A moze i masz racje Marszałku. Poszła fama , że koleś zwalnia co chwile trenera, zatem szybkie dorwanie sie do koryta, 2-3 mecze i można wziac kilkadziesoat tysiecy dolarów. Na waciki zawsze starczy ;-)
|
Cytat:
Dla zainteresowanych link: http://ksppolonia.pl/web/?typ=news&id=1086 A co do padających tu nazwisk Bakero, Beenhakkera i Toppmollera. Nazwiska poruszają wyobraźnię, ale nie ma co się łudzić, że naprawdę dobry zagraniczny szkoleniowiec zaryzykuje swoją reputacją w Polsce. Beenhakker i Toppmoller odcianają kupony od swej minionej kariery, a Bakero to wielka niewiadoma (choć życzę mu dobrze). Niestety, cała nasza liga jedzie na jednym koślawym wózku i jeśli chodzi o zagranicznych szkoleniowców to możemy wybierać między "upadłymi gwiazdami" a "kotami w worku". |
zastanawiam się, czy kibice Legii mają jakieś wpływy w wydawnictwie WSiP czy coś..?
podręcznik "Alles Klar" do języka niemieckiego, 2A, jedno z ćwiczeń brzmi: Cytat:
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70997,72..._Tlumaczy.html
Rozumiem że fajnie dowalić Polonii, ale co maja sympatie kibicowiskie to wykonywania zawodu tłumacza? Że niby wojnę będą prowadzić bo jeden podobno kibicuje(lubi piłkę nożną w wykonaniu Realu ), a drugi kopał dla Barcelony? Szukają jak zwykle jakieś sensacji. |
A o Moretto co myslicie? Jezeli juz mamy układac zespół na nastepny sezon Europejskich Pucharu to musimy nabyc jakiegos bramkarza. Moretto byłby dobra alternatywa dla Pawełka bo nie ma co ukrywac, czasami jego interwencje sa genialne a czasami doprowadzaja do niepotrzebnych nerwów. Zawsze bronie Pawełka ale przez cały czas chyba sie nie da. Taki zespół jak nasz musi miec jakiegos klasowego bramkarza.
|
Mamy nową aferę - zamiast "lub czasopisma" jest "lub internet".
http://www.dziennik.pl/polityka/arti...azardowej.html W skrócie: Pawlak lobbował za legalizacją bukmacherów internetowych i na chwilę obecną projekt ustawy hazardowej przygotowany przez rząd dopuszcza taką możliwość! Oczywiście za wcześnie by odtrąbić tryumf, ale co to oznacza dla polskich klubów piłkarskich chyba wiemy. To byłaby jednak dobra wiadomość. |
Cytat:
|
Wiadomo, a jakby zrobili za ostrą to pewnie z jakimiś błędami, żeby Trybunał nie przepuścił. A z resztą jak to Pawlaka wina to zagłosuje na niego w następnych wyborach :lol:
|
Cóż, Pawlak się wykazał. Ciekawe tylko czy wynika to z rzadko spotykanych u polityków przebłysków zdrowego rozsądku, czy po prostu ktoś posmarował gdzie trzeba.
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html - myślę, że może to tu pasować...
Goście mają zapłon... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl