![]() |
Nie wiem dlazcego niektorzy ten mecz nazywaja sprawdzianem generalnym.
Skoro w tym meczu gra zaowdnik testowany a wyjsciowy sklad tak naprawde moze sie bardzo roznic od skladu ktory wyjdzie ne mecz z Szawle. |
A mam takie pytanie, czemu nie grał ten plażowiec ?
Juz kreska polozna na nim, czy sprawdzamy zawodnikow na treningach, nie dajac im okazji wykazac sie ? |
Cytat:
|
Ten sparing odzwierciedla naszą moc, bo zarowno Hannover grał na pol gwizdka (Wislacy zapewnie tez).
Szkoda. Mam nadzieję, ze chociaz ten latający Holender przyjdzie i zapewne to będzie na tyle. 3 mln euro skasuje sobie Boss, bo 1 mln euro poszlo na transfery (tak strzelam) Według soccerstand.com bramkę zdobył Brożek.... ale Paweł he |
Cytat:
Przecież oni sami robia największą siarę z Markusem na czele, kpiny szyderstwa i narzekanie A co to plan na budowanie silnej drużyny jest realizowany przez dwa tygodnie i ma odpalić z miejsca?? Nie wiem jakim cudem Markus może mieć poważanie u niektórych, dla mnie kompromituje się z każdym kolejnym postem, nawet emocji nie potrafi uchować w meczu o pietruchę! KOT przynajmniej wylewa żale po głębszej analizie, a Markus robi to pod wpływem chwili i danego momentu. ogarnijcie się goście bo wstyd robicie.. |
Cytat:
Wiem również, że na odzyskanie świeżości potrzeba troszkę czasu, wiadomą sprawą jest także fakt, że zawodnicy po wakacjach zagrają na świeżości, a jedyne czego będzie im brakować to...wytrzymałość kondycyjna co jak można zauważyć po drugiej połowie było u nich na niższym poziomie niż u nas. Z relacji wynika, że w drugiej połowie inicjatywę przejęła Wisła co mogło wynikać właśnie z braku kondycji Niemców. |
Coś nieprawdopodobnego. 10 stron pierdzielenia o treningu.
Pochłońcie jakieś leki uspokajające bo do meczu w pucharach połowa poczuje deski. |
Tak sobie czytam i stwierdzam że onet się tu robi powoli - niestety bo kiedyś to fajne forum było.
|
Słaby wynik z rywalem ktory dopiero ma za sobą parę treningów. Mam nadzieję, że Żurawski się obudzi i nie będzie to Żuraw z końca reprezentacyjnej kariery...No cóż, niektórzy nigdy nie zrozumieją, że w piłce jest coś takiego jak logika. Ile by się wyjaśniało. Jeśli dajmy na to Polonia Bytom przegrywa 6 spotkań z rzędu to można sobie wyrobić opinię, że to słaba drużyna. Jeśli Wisła kolejny raz gra kaszanę w sparingach, tak jak kilka rund wcześniej można wywnioskować że w tym sezonie gra będzie na podobnym poziomie jak w zeszłym (dla mnie poziom wysoce niesatysfakcjonujący). Tym bardziej, że obrona nie istnieje. Ale nie, tu znów widze teksty w stylu "dla mnie mogą przegrywać w sparingach"....Kur*a!! Uwierzcie mi że Kliczko nie przegrywa w sparingach ale zmiata rywali i dlatego jest NAJLEPSZY!!
Nie wiem, niektórzy to chyba po prostu dzieciaki co myślą przed każdym nowym sezonem, że Polak ma szansę na grę w Chelsea, albo że Wisła w tym roku wygra LM... |
Cytat:
Wydaje mi się, że przyczyną takiego gwiazdorstwa polskich piłkarzy jest poprostu to, że są za dobrze opłacani i myślą, że są już na szczycie, a rzeczywistość okazuje się brutalna. Media kreują ich na "nowych Lubańskich" itd... Ktoś musiałby im parę rzeczy uświadomić. Przykład Sadloka, który zapowiadał się na wielką gwiazdę, a dziś daje dupy z Kazachami. |
Wynik pozostawię bez komentarza ale co znowu odwaliło do głowy Małeckiemu ??? to są jakieś jaja piłkarz odmawia wejścia na boisko to już jest załosne !
|
Wynik pozostawię bez komentarza ale co znowu odwaliło do głowy Małeckiemu ??? to są jakieś jaja piłkarz odmawia wejścia na boisko to już jest załosne !
|
Pseudo-gwiazda pokazuje fochy..a może jakiś transfer chce wymusić??Droga wolna...
Co do wyniku to bez obrony nie będzie sukcesów,a już ta historia że na Litwe jedziemy z 2 stoperami to kwadratowe jaja.Będzie dobrze...bo Wisła jest Najważniejsza::) |
ciekawe co sie stalo,
czyzby Patryczkowi odbijalo? gwiazdor wielki, ktory potrafi morde drzec na zawodnikow, gestykulowac a takze jesli sedzie nie zagwidze po jego mysli staje i nie biega. |
Może mu coś dosypali jak kiedyś Gabrielowi Janowskiemu? Do rezerw jaśnie wielkiego, nieomylnego Pana, którego świta nie słucha. Ba, nie jest godna, by poruszać się po tych samych trawnikach co on i grać tą samą piłką. Kasperczak i cały klub powinien przeprosić, że cokolwiek od niego wymaga. Jeszcze sobie coś zrobi, przemęczy i dopiero będzie.
|
Dla mnie skandalem jest zarówno wynik, jak i zachowanie Małeckiego jak i też to na czas nie załatwiono pozwolenia na pracę Bunozie.
Przegraną mogę jeszcze jakoś przełknąć ale sparwa Małeckiego i Bunozy krzyczy żle się dzieje w państwie Wiślackim. |
moja teoria jest taka -
przyszła propozycja do klubu w sprawie małego klub już wie, że kadra jest wystarczająco słaba, a zarobili w tym okienku sporo pieniędzy, więc ja odrzucili i Małecki się wkurzył .. była już taka sytuacja z Uche, został zawieszony na pół roku .. oczywiście to tylko domysły |
Małecki to sobie chyba jaja robi z kibiców, zawodników i trenerów! Co to znaczy, że nie wejdzie na boisko, bo co?? Bo konkurencja się w zespole zrobiła i gwiazdorek nie będzie miał pewnego wyjścia w podstawowej 11? Chyba mu się we łbie pop******** Gościu się powinien za grę brać bo wybitnym piłkarzem to on niestety nie jest, a nie fochy stroić bo się jaśnie panu nie podoba. Wyp*** bym go do ME do końca rundy za takie coś. Zresztą nie pierwszy raz odwala jakieś fochy. Naprawdę powinni go utemperować w klubie, powinien dostać solidnego liścia od Sobola, a jak mu się nie podoba to WON!
Kur*** piłkarze przygotowują się do sezonu, grają sparingi, są testowani zawodnicy tylko Małeckiemu się nie podoba. Gdyby on jeszcze faktycznie jakąś gwiazdą był, ale co z niego za gwiazda? Przepraszam, ale ch*** mnie strzela jak się czyta o tych naszych kopaczach. Przecież oni są tak zajebiści, że wszyscy muszą koło nich skakać, bo oni są "piłkarzami". I niech mi nikt nie mówi, że Małecki ma Wisłę w sercu, właśnie dzisiaj to pokazał. |
Nie ma co gdybać, za niedługo będzie oficjalne stanowisko klubu i będziemy wiedzieć. Trzeba także pamiętać że młode to to głupie jeszcze więc nie można Małeckiego tak od razu skreślać
|
a może miał zwyczajną niedyspozycyjność żołądka, a duma nie pozwoliła mu sie przyznać...
i w takiej ewentualności zachowania Patryka (zawieszenie, ME) transfer Augustiena to konieczność |
Mowilem, ze beda niezle jaja w obronie...rozbito cala linie i to jest fakt, wiec nie wiem czemu sie dziwic? Niektorzy probowali zaklamywac rzeczywistosc, ale teraz defensywa nie bedzie nasza silna strona. Liga bedzie ciekawsza cytujac klasyka ;).
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie wydaje mi sie zeby Małeckiemu poszło o jakiś transfer. Ostatni czas nie był jakiś wybitny dla tego zawodnika więc ciężko mi uwierzyć, że został jakąś świetną propozycję bo raczej na Cypr, Grecję czy Turcję taki młody zawodnik raczej by się nie decydował. Wydaje mi się, że poszło po prostu o to, że Małecki nie wyszedł w 1 składzie.. Wiem, że to idiotyczne ale mały jest znany z takiego podejśćia..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zawsze go lubiłem za przywiązanie do Wisły, ale po takim zachowaniu wywaliłbym go na zbity pysk. To jest Wisła Kraków, a nie ośrodek wychowawczy!
Wynik optymizmem też nie napawa, a niezałatwienie na czas Bunozy to już parodia... Mam nadzieje, że w szatni ktoś (Sobol? Brożek? Żuraw?) Małeckiego utemperował (i to nie tylko mocnymi słowami). |
Jak nie poda jakiegoś ważnego powodu, nie przeprosi się i nie poprawi to ME albo lista transferowa chyba go pogięło!! Jak ktoś kto się obnosi jaki to z niego nie wiślak może takie jaja robić naprawdę jest to bardzo przykre!!
|
Małeckiego za taki wybryk powinno się na dwa, trzy miesiące przesunąć do Młodej Ekstraklasy. Może to by miało skutek wychowawczy. Jeśli nie przeprosi trenera i drużyny, kolegów poszczególnie po tych 3 miechach to wtedy wystawić go na listę transferową może chociaż kilkaset tys euro ktoś by za niego rzucił. Mam już dość tego cwaniaczka, który pod płaszczykiem "waleczności i ambicji jak to on mówi" zachowuje się po chamsku zarówno wobec piłkarzy innych drużyn jak i swoich kolegów z Wisły. Moim zdaniem Wiśle nie służy ktoś kto cały czas narzeka na grę innych i psuje atmosferę w drużynie. Nie jest żadną gwiazdą ani zasłużoną osobą dla Wisły żeby się z nim cackać jak z jajkiem.
Najlepiej teraz mu rzucić niezłą karę finansową, żeby odczuł, poza tym postawić ultimatum (ma przeprosić, poza tym zaliczyć klika meczy w ME) i potem się zobaczy czy podziałało wychowawczo czy też trzeba wystawić na listę transferową (sprzedać go do Cracovii - tam go "bardzo lubią" - ROTFL - apropos Lenczyk kilka miesięcy temu jako trener Pasów żartował na konferencji przed derbami do swoich piłkarzy, że jak będą źle grali to za karę wszyscy pójdą do Wisły) ;). |
http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...over-wisla-42/ bardzo ładny gol brozka ze sparingu z hannoverem
|
Cytat:
Niestety, w obecnej sytuacji,gdy nie można skompletować pierwszego składu, nie mówiąc już o ławce rezerwowych i tak wszystko musi zostać załatwione polubownie. Kary dyscyplinarne to są w poważnych klubach, a u nas nie potrafią nawet załatwić zawodnikowi papierów na czas. Gdyby podobny numer miał miejsce w jakimś dobrze zarządzanym klubie, to poleciałyby głowy. U nas - a to pech, będziemy mieli dwóch stoperów w dwumeczu z Szawle... No nic, niech się trener martwi:lol: Kompletnie abstrahuję od przyczyn tego wydarzenia, bo może się okazać że pójdzie dementi, a TWSD będzie oczami przed kibicami świecić. Co najwyżej Basałaj Patrykowi palcem pogrozi i postraszy tymi asiorami z Indonezji, co to go w najbliższej przyszłości posadzą na ławce. Nie jesteśmy poważnym klubem, to nas zawodnicy nie traktują poważnie. Żaden normalny, szanujący się klub nie prowadzi wirtualnych transferów na forach internetowych w nadziei na sprzedanie paru karnetów więcej. W każdym dobrze zarządzanym klubie nie ma mowy o tym, żeby to zawodnicy decydowali gdzie i kiedy chcą odejść wbrew interesowi klubu. Przełknęliście już takie numery ( ba - szukaliście dla nich racjonalnego wytłumaczenia ), to jedyne co wam teraz zostało - udawać że deszcz pada. EDIT: Brawo, sprawą już zainteresowało się Weszło. |
Pisałem w kontekście Marcelo, że zaczynamy tworzyć niebezpieczne precedensy i dawać zawodnikom broń doręki. Zaczyna się to powoli potwierdzać.
Małecki musi być przesunięty do rezerw bez względu na wszystko. Pod warunkiem, że wina leży po jego stronie (może faktycznie chciało mu się sr///ć, jak pisze weszlo? :)) |
http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...over-96-skrot/ - skrót ze sparingu z Hannoverem, on pochodzi z oficjalnej strony, ale nie wiem czemu go jeszcze tam nie umieścili.
|
|
Coś Czikos nie w formie.
|
Jovanic mógłby mniej machać łapami po stracie bramki, a więcej przed.
|
mi się wydaje że były dwa spalone w konsekwencji to nie wiem czy karny był w tej akcji która w skrócie go poprzedzała bo skrót jest tak zrobiony że ciężko się dopatrzeć. Dobre podanie Cikosa do Bogusia. Świetną na bramę koleś walną pierwsza klasa taka idealna podcinka za kołnierz. Póki co bramkarz lekko na bakier...
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja tam będę oceniał nowe nabytki po kilku oficjalnych meczach, nie sparingach. Teraz to takie wróżenie z fusów:) BTW Cleber - pisałem w innym wątku - to żywa legenda forum (stąd niektórzy nie widzą faktów), ale kompletnie bez formy, niestety ale chyba Cleber reaktywacja może się nie udać Zarządowi i będą musieli jednak kogoś kupić:) |
Z tego skrótu, to mnie niestety bardzo martwi forma Clebera. Przy dwóch bramkach nie nadążał za przeciwnkiem, albo się źle ustawiał. Jak rzeczywiście Bunoza nie zagra na Litwie to może byc różnie.
Jovanic źle się ustawił przy pierwszej bramce, ale w kilku sytuacjach sam na sam dobrze się zachował. |
Widać w skrócie meczu, że machanie rękami wyćwiczone do perfekcji. Brawo!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl