![]() |
Weszlo jest specyficznym portalem. Dobrze pisze i zyje z tymi od ktorych dostaje jakies korzysci.
Za informacje z pierwszej reki o tym co sie dzieje w legii i pierwszenstwo do nich (Np transfer Jodlowca, Bereszynskiego do Benfiki czy Furmana) Stano zdecydowal sie ze bedzie chodzil na pasku Lesnodorskiego. Podobna sprawa z Osuchem i niewkorymi menadzerami np Piekarski czy Fabrka Futbolu. Na takie wzgledy w Krakowie ten redaktor nie ma co liczyc bo Cupial i otoczenie leja na takie propozycje i ukladziki na taka skale z dziennikarzami, wiec rzadko pisze sie pozytywnie. Tak jak zawsze zle sie bedzie pisac o konkurencji swoich kumpli jak w przypadku Kucharskiego. Portal ten obiektywnym dziennikarstwem sie juz nie moze pochwalic. Ale maja takie prawo ich cyrk i ich malpki czyli ci czytajacy ich artykuly:) |
http://www.sporteuro.pl/sport/public...99g%C4%99.html
Wykopałem to skądś. Fajnie tak powspominać.... http://www.sporteuro.pl/sport/publicystyka/6613-wis%C5%82a-odbudowuje-swoj%C4%85-domow%C4%85-pot%C4%99g%C4%99.html[/URL] |
Cytat:
Dzisiaj pod artykulem o meczu Polska - Norwegia w komentarzach wywiazala sie taka dyskusja miedzy jakims uzytkownikiem a wesz(L)o - O sparingu kadry nie chcecie pisać, a z przejęcia Legii przez dwóch golasów zrobiliście LIVE. Promowanie Leśnodorskiego jest ważniejsze od selekcji kandydatów do gry w reprezentacji. wesz(L)o w odpowiedzi: Tak, zmiana (raz na dziesięć lat) właściciela w największym polskim klubie jest ważniejsza niż sparing kadry D zorganizowany na pustym stadionie tylko po to, by wywiązać się z podpisanego X lat wcześniej kontraktu. Jeśli masz co do tego wątpliwości, to bardzo nam przykro. Najwiekszy polski klub... no tak teraz wesz(L)o oficjalnie mozna oglosic jako ... oficjalne propagandowe ramie warszawskiego klubu:) |
Ciekawe czy ta "wielkość" podawana jest przez nich w cm czy m ? :)
|
Cytat:
Niestety Stanowski wywodzi się z "Nasza Legia" więc o co ten cały szum. Tylko nie wiem po co pisać o nich tutaj, to pokazuje pewien kompleks wobec ległej i jej klakierów. Patrzmy na siebie, a inni niech sobie robią co chcą! |
Wesz(L)o razem z Legią, raczej leczą kilkunastoletnie kompleksy wobec Wisły. Bo w XXI wieku to raz na 10 lat, Wisła oddaje innym w tym Legii - mistrzostwo, a właściciele tych klubów niespełnionych oczekiwań, bankrutują raz po raz w pogoni za wiodącą we wszystkim Wisłą, okupując to, zadłużeniami wzrastającymi czasami nawet 10-cio krotnie, jak w przypadku Legii ( Walter przy przejęciu wykupywał dług bankrutującej Legii - oscylujący w granicach niecałych 20 milionów, a zostawił bankrutującą Legię z ponad 200 milionowym długiem ).
Pomijając wyniki sportowe ( mistrzostwa) w XXI wieku, które obnażają realne przyczyny tych kompleksów, warto uświadamiać reżyserów z Weszło, że Wisła w XXI wieku, także jako pierwsza posiadała boisko z podgrzewaną murawą, jako pierwsza rozpoczęła budowę nowoczesnego stadionu i jako pierwsza od tego roku posiada prawdziwą bazę treningową. Ignorować ich wishful thinking i ani nie czytać, ani nie cytować czy komentować. |
Nie rozumiem tego emocjonalnego stosunku do weszło. Kiedyś jak zaczynali byli inni niż większość portali i na tym zbudowali swoją popularność. Byli też w swojej krytyce obiektywni dzieląc ją równo pomiędzy całe nasze krajowe podwórko.
Od dłuższego czasu ich polityka kreacji rzeczywistości zmieniła się diametralnie i aktualnie wygląda to jak wygląda. Kiedyś wchodziłem na ich stronę codziennie. Aktualnie nie pamiętam kiedy ostatnio tam byłem. Zwyczajnie po kolejnym tendencyjnym tekście zraziłem się do nich. Ne chodzi tu nawet o ich krytyczny stosunek do Wisły. Chodzi o brak obiektywizmu widoczny bardzo jaskrawo a dotykający właściwie każdy klub oprócz Legii. Różnica jest niby subtelna a jednak wręcz ordynarna. Kiedy krytykują Legię jest to krytyka pozytywna - na zasadzie poprawcie to będzie lepiej. Kiedy piszą o innych jest to klasyczna krytyka negatywna - tylko i wyłącznie mająca na celu ośmieszenie. Nie wchodzę, nie czytam, nie nabijam wejść - nie tracę czasu na zupełnie niepotrzebne nerwy. Większość rozsądnych powinna iść w tym samym kierunku. To ich boli a nie pisanie postów pod ich artykułami. Piszesz post - znaczy jesteś na stronie = odnotowaliśmy kolejne wejście na tą stronę. |
Cytat:
Ja bym napisał więcej. Czarna dupa w jakiej jesteśmy próbując powrotu do normalności też jest "przecieraniem szlaku" i czeka wszystkich. Zresztą Amica nieśmiało i w ciszy tropi nasze ślady. |
Cytat:
Jest w czym wybierać w necie więc chyba bez Tęczowego Krzysia da się wytrzymac heheh. |
moze wkoncu otworzycie oczy i przyznacie co jest najwiekszym zlem Wisly ....zastanowcie sie
|
Cytat:
|
|
wszedło nie czytam, nie cytuje, nie linkuje
|
Jak większość tutaj, mam odruchy wymiotne na widok stanowskiego. Ale wychodzę z założenia, że aby kogoś oceniać trzeba go znać. Po za tym trzeba śledzić co o nas tam piszą. Więc link do ciekawego artykułu :
http://www.weszlo.com/news/18287-Rap...ch_ciekawostek Co najbardziej mnie w nim zaciekawiło ? Już na wstępie zaznaczamy, że nie wszystko warto brać absolutnie na poważnie, zwłaszcza w przypadku najsłabszych lig z grupy trzeciej. No bo jak wytłumaczyć fakt, że według raportu najwięcej wyszkolonych w klubie zawodników miała wśród polskich ekip… Wisła Kraków? I to z wynikiem na poziomie 43,5 procent!? No właśnie nijak, dlatego też ostatnią grupę potraktowaliśmy z lekkim przymrużeniem oka. Weszlaków tak bardzo boli, że ich kochana legia nie wypadała zgodnie warszawską propagandą o ich zajebistej szkółce, że muszą na wstępie podkreślić. Owszem cały raport jest super i ogólnie mnóstwo w nim ciekawostek, ale już grupa trzecia beee. |
No cóż na ból dupy się nic nie poradzi. Teraz w każdym dniu jest jakaś zmianka o Wiśle ale wszystkie w sensie negatywny tu o Stilicu to o tych wychowankach tu o Smudzie w wywiadzie z Cleberem. Zaczyny to już w....iać nie tylko kibiców Wisły
|
Ano troszkę Krzysia zwyzywaliśmy to jest i jego odpowiedź, co było się stało gdybyśmy wygrali MP przed Legią, strach pomyśleć
|
Ostatnio nawet lobbuje w necie idiotyzm, jakim nazywa pomysł organizacji przez nasze miasto zimowej olimpiady. Uparcie twierdzi ze to tylko nic innego jak wyjebanie publicznych pieniedzy w bloto. Jest przekonany ze Krakow tego noe udzwignie...
Wiec jesli nie my to kto? Warszawa? To ma sens, tym bardziej ze obiekty są ale wiadomo wymagaja modernizacji, tak jak np. K120 na Mokotowie... http://www.przewodnik.e-wyjazd.pl/ph...d8a032c2d5.jpg |
Takimi komentarzami tylko karmimy tych patałachów. Każdy ma prawo do swoich poglądów i przekonań, niech oni żyją w przekonaniu, że Legia będzie nowym Realem i kij im w oka :) A skocznia piękna!
|
Cytat:
Nie wchodzić, nie czytać - będziecie zdrowsi. |
Uboga Wisła testów się chwyta
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ej_bronil.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Wojciechowski wersja beta.
W dawnych czasach jak zaczynał kupił w Szwajcarii klub Lozanna Sport i spuścił z ekstraklasy. Jakoś nikt milionów nie widział za to wszędzie były zaległości finansowe większe niż u nas. Niech sobie kupi inny klub i pokaże że mu zależy. |
Przecież kupił inny klub i idzie mu póki co całkiem nieźle.
|
Cytat:
Edit: spoko :) |
Nie mówię, że wolę go od Cupiała, odniosłem się tylko do ostatniego zdania. Kupił Nantes i idzie mu całkiem przyzwoicie, zważywszy, że są przecież beniaminkiem.
|
A Kicie przeszedł koło nosa wspaniały klub z tradycjami i niesamowitymi kibicami.
|
Taka ciekawostka.
Cytat:
|
|
Cytat:
Dziennik walczy z wyborczą o miano najgłupszego artykułu |
Cytat:
Nie zmienia to faktu, że na pierwsze miejsce w wyścigu o palmę pierwszeństwa wysunął się TS. Nie jest to "kaczka dziennikarska" bo od dawna wiadomo jak jest. Klub strzela sobie samobója marketingowego. Ok, wiem, nie ma kasy a pieniądze nie śmierdzą tylko czy nowi właściciele siłowni zrównoważą 1/10 tej kasy która w takiej sytuacji na pewno się nie pojawi w klubie? Która firma komercyjna wesprze jakąś sekcję stając chcąc nie chcąc w jednym rzędzie z bohaterem zamieszania? Can Pack już od dawna zastanawia się nad swoją obecnością i nie jest to wynikiem kłopotów finansowych bo sytuacja firmy jest stabilna. PS Pomijam fakt, że można to było zarejestrować na psa sąsiada ale cóż - widocznie zbyt to skomplikowane. |
Cytat:
A tak na serio - niby jest coś takiego jak resocjalizacja, więc może dajmy człowiekowi żyć i pracować uczciwie? Nie widzę żadnej szkody w prowadzeniu siłowni, wręcz przeciwnie - jest to działanie społecznie pożyteczne. |
Wolałbym żeby jednak resocjalizował się gdzieś bardziej obok TS niż w jego centrum. Pomijam moje zdanie na temat jego aktualnego stopnia resocjalizowania. Nie wydaje mi się, że to dobry pomysł aby takie postacie tworzyły "Wiślacką Rodzinę".
|
Dz.P::
"Dr Dariusz Tworzydło, ekspert ds. public relations nie ma zaś wątpliwości, że jeśli "Misiek" otworzy na Wiśle siłownię, to klub może wizerunkowo dużo stracić. " .a może .... zyskać ?. Przypomina mi się awaria na jednym z wyciągów narciarskich w tamtym roku. "Kompromitujące" relacje z akcji ściągania narciarzy obiegły wszystkie serwisy informacyjne .. po czym w następnych tygodniach ośrodek narciarski pękał w szwach bo pół Polski się o nim dowiedziało .... ot takie czasy... nie ważne czy pisze źle czy dobrze .... A co do Miśka ..... są wg mnie jednostki intelektualnie niereformowalne .. i nie mogę wyjść z podziwu jak tacy goście ciągle nieźle funkcjonują ... urok osobisty czy co ? |
Są tematy których się nie porusza i to własnie jeden z nich, więc ...
Niech kazdy zajmie się tym w czym jest dobry, lub co wychodzi mu najlepiej (oprócz narzekania), nie wchodząc w kompetencje innych, a Wisła będzie rosła w siłę i zawsze będzie wielka. |
Ku chwale Wisły !
|
Pomijając całą otoczkę właścicielsko-wizerunkową...
Siłownia i TSW to moim zdaniem jedno z najlepszych działań, w które włączyło się SKWK ostatnimi czasy. Pomysł niby banalny, ale jak widać wiele lat trzeba było czekać, żeby ktoś go zrealizował. - wiślacka brać się zjednoczy chodząc na te same zajęcia, na tę samą siłkę regularnie, a nie spotykając się tylko na spotkaniach SKWK - wiślacka brać się ruszy sprzed kompów i zacznie godnie nas na zewnątrz reprezentować Szacun! |
Sędzia Tomasz Musiał o tradycyjnym szkoleniu dla piłkarzy:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...pilkarzom.html |
Skończcie majaczyć bo połowa z Was nigdy na żadnym meczu sekcji TS w hali nie była, chyba że na futsalu bo darmowy, a druga połowa pyta gdzie się znajduje hala Wisły :lol:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl