![]() |
Cytat:
|
wszystko fajnie, ale z tym podniecaniem się liczbą dośrodkowań jest mniej więcej tak jak z piechniczkiem który zachwycał się że polska z czechami wywalczyła 7 rzutów rożnych. O KANT DUPY TO WSZYSTKO jeśli z tego nie padają bramki. to raczej świadczy o słabości drużyn: nie potrafią rozegrać przed polem karnym tylko wrzucają na aferę
|
No, to jest już zupełnie inna historia. Ja tylko odpisuję na zarzut użytkownika Marszałek 'nawet wrzutek nie mają'.
|
Panowie, spokojnie. Dopiero 4 kolejka za nami, a już stawiane są jakieś kategoryczne osądy, gdy do wygrania ligi potrzebne jest jakieś 65 punktów, a obecnie lider ma 10 oczek.
Można się za to zabawić w typowanie pierwszych roszad trenerskich. Dla mnie na pierwszym miejscu jest Ulatowski, który prawdopodobnie wyleci po 5 kolejce jeśli Cracovia nie wygra z Górnikiem. Zaszczytne drugie miejsce zajmuje Zieliński, który ma szansę skończyć swoją przygodę we Wronkach już po 6 kolejce ligowej. W końcu trzecie miejsce, które przypada Skorży mającemu przed sobą dwa ciężki wyjazdy do Chorzowa i Lubina, które mogą być jego ostatnimi wyjazdami. |
A ja myślę że żaden z nich 'na dniach' nie wyleci.Najwcześniej po rundzie.Tarasiewicz wydaje się być takim co może polecieć, jeśli Śląsk nadal będzie grał taką padakę.
A co do ligi/mistrza - jak na razie totalne bezkrólewie, każdy może wygrać z każdym.Tu też najprawdopodobniej to co się stanie w przerwie zimowej, będzie decydować o mistrzu - Już widać że ta żelazna trójka(Amica,Wisła,Legia)na dziś to nie ma czym straszyć Mimo iż mamy najwięcej punktów to uważam że po rundzie będziemy za pozostałą dwójką.A Diskopolo...drużyna zagadka - walnięty właściciel może tak spowodować że lekko odskoczą jak i to że spuchną szybko.O parchy jestem spokojny, jak ktoś już kiedyś napisał - oni nawet uczciwie spaść nie potrafią.Z Górnikiem pierwsze 3 punkty niestety. |
Cytat:
Co druga bramka, to albo brak wyjścia do dośrodkowania, albo spóźnienie - mam rację? *************** Wiadomo, gdzie odchodzi Grosicki? Bo chyba przeoczyłem ;-/ |
Cytat:
Więc jeszcze nie sprzedany :) |
Jaga ma bardzo niewielkie szanse na Mistrzostwo, jeśli w ogóle je ma. I odejście Grosickiego nie jest tu największym problemem. Grosik w zeszłym sezonie błyszczał w pojedynczych meczach, najczęściej z uznanymi firmami. Dlatego się go pamięta. Ale on w tej drużynie pełnił de facto rolę dżokera, nic więcej.
Natomiast ciężko, żeby Mistrzem została drużyna, mająca tylko jedną indywidualność - 36-letniego Tomka Frankowskiego. Owszem, w naszej lidze Franek może jeszcze strzelić i z 20 goli w tym sezonie, ale to zbyt mało atutów. Nawet jak na ekstraklasę. Jaga ma problemy z wyjazdami, zobaczymy jak jej z tym pójdzie w tym sezonie. Natomiast kluczowa kwestia - jak nie ma Franka na boisku, nie ma kto pociągnąć tej drużyny. Brakuje indywidualności. A Frankowi sił nie starcza na 90 minut, co dopiero mówić o rozegraniu wszystkich meczy w sezonie. |
Cytat:
Jeszcze nie dochował się swojego fan clubu na Łazienkowskiej a już chcecie go wyrzucać ? Musicie się trochę z nim pomęczyć żeby lepiej smakował. Ja jestem za tym aby był z Wami jak najdłużej :). |
http://www.rp.pl/artykul/528830-Ozen...-Polonia-.html Jaka Jaga? Polonia! Za rok na K6(buehehhee) zawita MenjU i Barsa.A na deser zjedzą Szachtiora :P
|
Cytat:
Skoro do MP potrzeba jakichś 65-70 punktów, to do stracenia jest ich 20-25, czyli nie jest to moment na skreślanie nawet Cracovii ;] |
Cytat:
|
Cytat:
|
to nie grają w Legii "dzidy na wysokiego"?
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Gdyby był to piłkarz Wisły to dyskwalifikacja na parę meczy. |
coś chyba kiedyś było z Baszczyńskim lub Sobolewskim i za emocje była czerwień, ale to było w trakcie meczu
|
Nie rozumiem wypozyczenia Grosika. No chyba że po to by pomóc temu chłopakowi z Jagi.
|
Arboledzie trzeba odstawić "sterydy lub anaboliki", bo jeszcze zrobi sobie krzywdę na siłowni lub nie daj Boze, komuś na boisku, gdyż od jakiegoś czasu, nie wygląda na zrównoważonego psychicznie, no chyba, że jakaś inna choroba go dojechała i cierpi na syndrom trwale pokrzywdzonego :rotfl:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=foomm...layer_embedded http://www.youtube.com/watch?v=3e0wI...layer_embedded |
Z takich małych rzeczy to mnie cieszy skuteczność napastników na początku sezonu - plus minus 38 z 67 bramek zdobyli zawodnicy najbardziej wysuniętej formacji, a 55 bramek zdobyli zawodnicy stricte ofensywni. Fajna odmiana biorąc pod uwagę poprzednie sezony, gdzie 11 goli wystarczało, żeby znaleźć się na pudle klasyfikacji strzelców całej ligi...Aktualnie już dwóch zawodników ma na swoim koncie 4 trafienia, obaj to napastnicy.
|
Arboleda po iluś tam kopaniach przeciwników po nogach, zaatakował łokciem wychodzącego na pozycję Groscickiego. A n konferencji Jacuś Zieliński twierdzi, że to nie dopuszczalne, że został ukarany drugą żółtą kartką,. I ja się z nim zgadzam. Bo Arboledzie za takie zagranie należało się od razu dać czerwoną!
Teraz slyszę jak Robuś Nawrot-dziennikarz GW z Poznania gada te same głupoty. Oj Kuchenki nie umieją przegrywać. Grali gorzej od Jagielloni, bo nie strzelali goli. I tyle. A że nie robią tego w tym sezonie w ogóle(odliczając mecz z największymi kalekami ligii czyli Cracovią) to cięzko marzyć o wygraniu meczu. Ale pośłuchajcie teorii spiskowej by GW POZnań*: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12...il_Lecha_.html |
Mutacja POZnań*ska GWna teraz aby przypodobać się wyznawcom Amiki bojkotujących to ścierwopismo, usiłuje wejść i do dupy piszac oczywiste brednie.
Tak jak ktoś napisał wyżej, gdyby taki Arboleda grał w Wiśle to po takim zachowaniu miałby z głowy z 5 meczów. Wreszcie pojawił się sędzia, który odważył się pokazać mu 2 żółte i zaczął się cyrk. Do tej pory za te machania łapami i zatrzymywania nimi próbujących go wyprzedzić piłkarzy sędziowie udawali, że nic nie widzą lub, że nic się nie stało. Do tego notoryczne machania sędziom paluszkiem przed nosem, odpychanie rękami, walenia łokciami próbujacych odebrać mu piłkę przeciwników nikt nie reagował. Rozwydrzył się do tego stopnia, że teraz pokazanie mu 2 żółtej (za powstrzymanie łapami wymijającego go Grosickiego) a w konsekwencji czerwonej wywołało atak niespotykanej furii. Ciekawe co na to Wydział Dyscypliny ? Schowa głowę w piasek bo ...Amice trzeba pomóc bo gra w pucharach, czy potraktuje murzynka tak jak np. piłkarza Wisły gdyby zaszła taka sytuacja ? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Apeluje zeby juz nie pisac Legia tylko Nowa Legia.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,83...y_za_bunt.html
Ręce opadają. Cytat:
P.S. Rozśmieszył mnie dziś Żurawski w przeglądzie. Na podobną chorobę zapadł Pączek. Mianowicie po wygranym meczu w fatalnym stylu również opowiada dyrdymały o tym, że czasami jest tak, że gra się pięknie i nic z tego nie wychodzi, a czasami fatalnie i się wygrywa. I że to drugie lepsze. To jedna z ulubionych śpiewek piłkarzyn. Szkoda, że nie znalazł się dziennikarz, który wreszcie zapyta: "No, dobrze prosze pana, w założeniach to co pan mówi jest słuszne, ale.... kiedy zdarzył się pańskiej drużynie taki mecz, że graliście pięknie i przegraliście?". Bo raczej domeną naszych kopaczy stało się fatalne przegrywanie, nudne przegrywanie, nudne wygrywanie i ewentualnie - bardzo rzadko, efektowne wygrywanie. Pięknej porażki to już dawno nie widziałem. |
Cytat:
|
Cytat:
to współczucie, że przez ubiegły rok cały czas rozśmieszał Cie Iwański, Wasz rozgrywający. Jak to jest kibicować drużynie i zawodnikom z których się śmiejesz? Domyślam się, że nerw rośnie, przecież to "Legia o jakiej marzyliście". Nieważne jakim stylem grali, beznadziejmym czy super hiper. Wynik z Bytomiem poszedł w świat, i wole to 2-1 po beznadziejnej grze, niż porażke po walce. Sory, Mistrza sie wygrywa na wioskach, nic sie nie zmieniło. A dupka musi bolec, ze się u siebie z jakimś Bełchatowem przegrywa 0-2. Tyle ludzi, taki stadion, tyle zawodników nie z tej ziemi......Nowa Legia. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl