Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

uposledzony_ale_kumaty 09.03.2015 18:27

Ziemkiewicz: Chciałbym, żeby ludzie, którzy sprawdzają czy inni mają umyte nogi, sami mieli czyste ręce
https://www.youtube.com/watch?v=zVWuCV7z3t0
https://www.youtube.com/watch?v=1WN8t1ehWGY

Glazik 09.03.2015 18:39

https://www.facebook.com/events/613959055372413/

palikot 09.03.2015 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1393260)
Z kontekstu wynika, wiesz co to kontekst ?:lol:

z kontekstu wynika, że jakby Jaruzelski zrobił przewrót jak Pinochet to na ulicach zginęłoby kilka tysięcy osób. Niestety Janusz Korwin Mikke ma rację mówiąc, że Jaruzelski to nie był żaden polityk, tylko ciapowaty wrażliwiec, który nie miał pojęcia, czy ruscy wejdą i nie chciał, żeby Solidarność wszczęła wojnę domową.
Ja stronie od emocjonalnych poglądów na tematy komuny Jaruzela czy Kiszczaka. Prawda jest taka, że dzisiaj dalej mamy komunę, którą wprowadzili agenci okrągłego stołu. Dalej mamy w gospodarce przymus i "liberałów" i "prawicę" w której "podrzędni" posłowie dalej okradają ludzi... Możemy się przerzucać filmikami kto o kim powiedział patriota, ale Jaruzelskiemu i Kiszczakowi przyznasz zasługę: Zrobili coś niesamowitego. Zrobili pozory że coś się zmienia. I zmieniła się agentura przy korycie która przekupiona przez zachodnią lewicę pozostawiła w Polsce socjalizm ustrój złodziejski w który wielu z was wierzy i modli się jak w obrazek Marki Boskiej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393282)
Gwiazdzisty nie wiem jak was tam ucza w PiSie. Dla mnie nazwisko Jaruzelski kojarzy sie raczej z byciem ruskim patriota a nie polskim. Tymbardziej jak sie zaznajomi z jego biografia od czasow wstapienia do LWP. Takze dalej nie rozumiem twojego kontekstu a raczej nie twojego tylko partyjnego bo czytajac twoje wpisy z calym szacunkiem ale ty samodzielnie raczej nie myslisz.

Co do Gierka. Nie chodzi mi o zadne dziecinne porownania. Chodzi o kontekst :). Gierek byl komuchem? Byl. Kaczynski go chwali? Chwali. Dobry komuch? Czy jak wam teraz w partii nakazuja?

Nie. On nie był żadnym patriotą. To był po prostu bezjajeczny przywódca-polityk-parasol, który sam doprowadził do swojej tragedii, tym, że nie potrafił wziąć władzy w swoje ręce. Zresztą jak to lewicowy posraniec, który nie ma za bardzo odwagi, honoru itp. liczy że jakoś to będzie i dotrwa do swojego kresu. I dotrwał... jakoś go nie zabili, emerytury mu nie odebrali, państwowy pogrzeb miał, a debile dalej nie wiedzą, że dobre życie komuchów w III RP to zasługa agentury siedzącej przy okrągłym stole ;)
Co do Korwina to nie zgadzam się z nim, że to mógł być patriota. Patriota to raczej ktoś honorowy, odważny, który za dobro kraju jest nawet podjąć decyzje w wyniku której mogło trochę ludzi zginąć na ulicach, a to był zwykły posraniec i tyle. Zresztą ja myślę, że JKM nie chciał tego napisać, tylko podkreślić, że jego rola w tym wszystkim nie jest taka jak dzisiaj pewne kręgi udające prawicę (a tak naprawdę odepchnięte od koryta przez Bezpiekę) próbują jego wizerunek kreować.

kerim1906 09.03.2015 18:48

nie zaklinajcie rzeczywistości , Korwin , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o mordercy i ruskim agenci to kompromitacja i nie da się tego obronić
IncognitoTSW co to jest za tekst tylko bez kręcenia ? "można cenić jako generała"

mordercę? , ruskiego agenta?, niszczącego Polskę od lat powojennych aż do końca swoich dni/, cofającego Polskę w rozwoju w latach osiemdziesiątych ?,akuszera 3RP ? trzymającego haki na "styropian solidarnościowy", ten człowiek powinien być zdegradowany do stopnia szeregowca , koniec kropka

palikot nie kompromituj się tekstem z 18.42, naprawdę nie wierzę że to Ty ,można bronić guru ale nie takim kosztem , tego nie da się obronić
"z kontekstu wynika, że jakby Jaruzelski zrobił przewrót jak Pinochet to na ulicach zginęłoby kilka tysięcy osób. Niestety Janusz Korwin Mikke ma rację mówiąc, że Jaruzelski to nie był żaden polityk, tylko ciapowaty wrażliwiec, który nie miał pojęcia, czy ruscy wejdą i nie chciał, żeby Solidarność wszczęła wojnę domową"

wykasuj to bo wstyd , jak to zrobisz ja też wykasuję

wiesniak842 09.03.2015 18:53

nie zaklinajcie rzeczywistości , Kaczynski , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o dobrym Gierku rozdajacym cukierki to kompromitacja i nie da się tego obronić

Gwiaździsty 09.03.2015 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393282)
Gwiazdzisty nie wiem jak was tam ucza w PiSie. Dla mnie nazwisko Jaruzelski kojarzy sie raczej z byciem ruskim patriota a nie polskim. Tymbardziej jak sie zaznajomi z jego biografia od czasow wstapienia do LWP. Takze dalej nie rozumiem twojego kontekstu a raczej nie twojego tylko partyjnego bo czytajac twoje wpisy z calym szacunkiem ale ty samodzielnie raczej nie myslisz.

Co do Gierka. Nie chodzi mi o zadne dziecinne porownania. Chodzi o kontekst :). Gierek byl komuchem? Byl. Kaczynski go chwali? Chwali. Dobry komuch? Czy jak wam teraz w partii nakazuja?

No to nie rozumiem, chyba nie przeczytałęś dokłądnie o co chodzi, bo dla Mikkego Jaruzelski był rzekomo polskim patriotą. Co do tych prostych porównań i żelaznej a raczej dziecinnej logiki. Poczytaj coś kim był np. Imre Nagy, podpowiem, ze też komuchem ale za porównanie go z Jaruzelskim dostałbyś od Węgów w zęby.

kerim1906 09.03.2015 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393294)
nie zaklinajcie rzeczywistości , Kaczynski , nie raz, nie dwa skompromitował się koncertowo,, tekst o dobrym Gierku rozdajacym cukierki to kompromitacja i nie da się tego obronić

nie popisuj się , dawno to skrytykowałem , jeszcze zanim padło to ostatnio na forum, ostatnio na forum kilka stron wcześniej

palikot 09.03.2015 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1393298)
nie popisuj się , dawno to skrytykowałem , jeszcze zanim padło to ostatnio na forum, ostatnio na forum kilka stron wcześniej

ale tu nie ma co krytykować. Wszyscy wiemy jaki był system - narzucony. Ludzie w nim funkcjonujący mogli być przekonani o jego słuszności tak po prostu, jak dziś są. Gierek to mógł być patriota. A skąd wiesz, że nie? Ja też znam dzisiaj ludzi którzy za socjalizm daliby się pokroić. Osobiście znam! I nie widać w nich objawów antypolskiści. To po prostu durnie, którymi można sterować ale poczciwi ludzie.
Ja nie wiem co mam usuwać. Hipotezę o tym, że Jaruzelski gdyby miał jaja to mógłby zrobić przewrót jak Pinochet? To jest oczywistość oczywista. To tak jak PIS miałoby jaja po dojściu do władzy zrobić system gospodarczy jak w Nowej Zelandii zreformować całe państwo a wiadomo, że tego nie zrobi, bo Jarek wierzy w socjalizm. I co Jarkowi odmówisz patriotyzmu? To jest ślepy i głupi socjalista narodowy ale patriota.
Natomiast Jaruzelski to zwykły ciptok, który za wszelką cenę chciał socjalizm zatrzymać i zatrzymał a nie musiał. I to był jego błąd? Bo co liczył, że będzie mial życzliwych? Że jak podzieli się udziałami w tym nieszczęsnym państwie z Urbanoplatfusami, to będą jego wizerunek reperować, tym bardziej w społeczeństwie rusofobicznym? To jest właśnie dowód na to, że Korwin ma rację, że to ciapowata postać.

wiesniak842 09.03.2015 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1393297)
No to nie rozumiem, chyba nie przeczytałęś dokłądnie o co chodzi, bo dla Mikkego Jaruzelski był rzekomo polskim patriotą. Co do tych prostych porównań i żelaznej a raczej dziecinnej logiki. Poczytaj coś kim był np. Imre Nagy, podpowiem, ze też komuchem ale za porównanie go z Jaruzelskim dostałbyś od Węgów w zęby.

Po stokroc nie. Ja tylko trzymam sie faktow a nie domyslow. Faktem jest, ze Korwin nic nie powiedzial o Jaruzelskim jako polskim patriocie. On ogolnie jak cos gada to tylko i wylacznie z linia faktow.
Dla przykladu Pilsudskiego nazwal wiekszym zbrodniarzem niz Jaruzela bo w trakcie przewrotu zginelo wiecej ludzi niz za "panowania" towarzysza generala. To jest fakt.
To co gada o Putinie to tez fakt.
To ze Putin to kacap majacy Polakow w glebokim powazaniu czy to, ze dla mnie Jaruzelski oczywiscie byl wiekszym zbrodniarzem niz Pilsudski nie jest w stanie zanegowac faktow. Korwin ma juz taki swoj styl i tyle. Zenujace jest dla mnie, ze wy z PiSu zamiast czyms powaznym sie zajac to ostatnimi czasy uwage skupiacie na podstarzalym rusofilu, hilterowcu, wariacie czy co tam jeszcze wymyslicie.

PS. nie jestem korwinowcem czy tam po PiSowsku ukryta opcja korwinowska:D jestem za trzezwym, samodzielnym mysleniem

Gwiaździsty 09.03.2015 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393316)
Po stokroc nie. Ja tylko trzymam sie faktow a nie domyslow. Faktem jest, ze Korwin nic nie powiedzial o Jaruzelskim jako polskim patriocie. On ogolnie jak cos gada to tylko i wylacznie z linia faktow.
Dla przykladu Pilsudskiego nazwal wiekszym zbrodniarzem niz Jaruzela bo w trakcie przewrotu zginelo wiecej ludzi niz za "panowania" towarzysza generala. To jest fakt.
To co gada o Putinie to tez fakt.
To ze Putin to kacap majacy Polakow w glebokim powazaniu czy to, ze dla mnie Jaruzelski oczywiscie byl wiekszym zbrodniarzem niz Pilsudski nie jest w stanie zanegowac faktow. Korwin ma juz taki swoj styl i tyle. Zenujace jest dla mnie, ze wy z PiSu zamiast czyms powaznym sie zajac to ostatnimi czasy uwage skupiacie na podstarzalym rusofilu, hilterowcu, wariacie czy co tam jeszcze wymyslicie.

PS. nie jestem korwinowcem czy tam po PiSowsku ukryta opcja korwinowska:D jestem za trzezwym, samodzielnym mysleniem

No to porównanie Piłsudskiego do Jaruzelskiego wystawia jego autorowi najlepsze świadectwo. Małpa z brzytwą też ma swój styl.
Co do skupiania sie na ważnych rzeczach, to jest bardzo ważne żeby odsiać takich Palikotów czy Korwinów od wpływu na polską rzeczywistość.

kerim1906 09.03.2015 19:41

palikot skrytykowałem wypowiedz Kaczyńskiego o Gierku, tyle i aż tyle, nie pisałem nic o systemie do którego jak rozumiem znasz mój stosunek ,proszę nie brnij w "wolskiego", to odrażająca postać , Korwin przegiął, Ty nie musisz

IncognitoTSW 09.03.2015 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1393325)
No to porównanie Piłsudskiego do Jaruzelskiego wystawia jego autorowi najlepsze świadectwo. Małpa z brzytwą też ma swój styl.
Co do skupiania sie na ważnych rzeczach, to jest bardzo ważne żeby odsiać takich Palikotów czy Korwinów od wpływu na polską rzeczywistość.

Porównanie jak porównanie, zbrodnia jest mierzona w ilości ofiar, znane są i tu i tu. Porównujesz dwie liczby filozofie i wychodzi Ci, kto popełnił większą zbrodnię.

wiesniak842 09.03.2015 19:44

Gwiazdzisty, jestem w stanie zrozumiec to co wypisujesz zgodnie z prikazem wodza naczelnego partii bo rozkaz to rozkaz. Dochodze jednak do wniosku, ze wy w PiSie chyba faktycznie sie boicie skoro to dla was takie bardzo wazne.
Zostamwy tylko Pis i PO-PSL tak jak to bylo od x lat, na pewno zmieni sie na lepsze:D

palikot 09.03.2015 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393316)

Ty jesteś ukryta opcja Królowej Brytyjskiej :D

kerim1906 09.03.2015 19:51

he, he Gwiazdzisty Pisowiec :lol:, i jeszcze słucha Prezesa , mało tego , boi się go :help:

wiesniak842 09.03.2015 19:52

No tak anglofilem, szpiegiem w sluzbie her Majesty, sorry Jej Krolewskiej Mosci:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1393337)
he, he Gwiazdzisty Pisowiec :lol:, i jeszcze słucha Prezesa , mało tego , boi się go :help:

he, he zle mnie zrozumiales he, he PiSowcy sie boja kogokolwiek kto wejdzie do rzadzacej watazki poza PO,PSL, SLD i PiSem.

Smuga 09.03.2015 20:08

Gwiaździsty bracie nie ma sensu przekomarzanie się z korwinowcami. Oni mają swój świat. Nawet, jeżeli Korwin powie, że mrówkę należy nazywać od dziś wielbłądem, to oni znajdą pokrętne argumenty na wytłumaczenie takiej durnoty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842
PiSowcy sie boja kogokolwiek kto wejdzie do rzadzacej watazki poza PO,PSL, SLD i PiSem.

Mam się czego bać: dalszych rządów PO, tylko że tym razem w koalicji nie tylko z PSL-em, ale i KORWiN-em. Nie jest tajemnicą, że Januszek aż przebiera nóżkami, żeby porozumieć się ze swoimi dawnymi przyjaciółmi z partii, z której list startował w 2001 roku. ;)

kerim1906 09.03.2015 20:12

wiesniak842"poza PO,PSL, SLD i PiSem."

he, he , dawaj kogoś z 10-cioma procentami , he,he PIS nigdy nie będzie w koalicji z wymienionymi ,zgadnij dlaczego ? he, he dobrze Cie zrozumiałem, zerknij na cytat z siebie :)

wiesniak842 09.03.2015 20:13

Smuga, twoje tlumaczenie jest tak smieszne, ze nie wiem co napisac doslownie. To tak jakby polskie podziemie w latach 50tych miala wypowiedziec wojne komunistycznym Wegrom powiedzmy w celu walki z sowietami:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1393347)
"poza PO,PSL, SLD i PiSem."

he, he , dawaj kogoś z 10-cioma procentami , he,he PIS nigdy nie będzie w koalicji z wymienionymi ,zgadnij dlaczego ? he, he dobrze Cie zrozumiałem, zerknij na cytat z siebie :)

Zle zrozumiales, gdzie ja o jakiejs oficjalnej koalicji pisalem, Pisowi jest na reke to jak jest teraz czyli duopol wladzy bo wtedy..... nic sie nie zmienia czyli caly czas pierdzimy w stolki dostajac za to kase. Teraz rozumiesz?

aha i po co mam dawac kogos powyzej 10ciu procent jak Korwin nawet tylu nie ma a wy juz plujecie jadem jak mozecie,

IncognitoTSW 09.03.2015 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1393345)

Mam się czego bać: dalszych rządów PO, tylko że tym razem w koalicji nie tylko z PSL-em, ale i KORWiN-em. Nie jest tajemnicą, że Januszek aż przebiera nóżkami, żeby porozumieć się ze swoimi dawnymi przyjaciółmi z partii, z której list startował w 2001 roku. ;)

W 2001 roku Janusz Korwin-Mikke startował w wyborach do Senatu RP z list komitetu Blok Senat 2001, w skład którego weszli ludzie z AWS, UW, PO + SKL + Korwin-Mikke, PiS (???) i ROP. Cóż tam robi PiS? :haha:

Nie jest tajemnicą? A kto tak mówi? Jareczek?

Smuga 09.03.2015 20:18

IncognitoTSW 09.03.2015 20:24

I faktem jest, że program PO był bardzo zbliżony do obecnych "nierealnych i utopijnych" poglądów Korwina. Jakoś wówczas nikomu to nie przeszkadzało. Niestety PO poszło złą drogą i nie wykorzystało w 2007 roku okazji do realizacji wolnorynkowych postulatów opartych m.in. na tym co głosi JKM, powtarzając zresztą z Friedmanem i resztą. Dlatego uważam, że ludzie głosujący wówczas na PO robili to w dobrej wierze. Ludzie, którzy zaglosowali na nich w 2011 robili to już całkowicie w złej wierze.

kerim1906 09.03.2015 20:25

wiesniak842 "a wy juz plujecie jadem jak mozecie"

proszę o ten "jad" z mojej strony , i znowu tłumaczysz siebie z Polskiego na nasze "Zle zrozumiales, gdzie ja o jakiejs oficjalnej koalicji pisalem", chyba faktycznie nie rozumiem Ciebie, ale liczę że będziesz tłumaczył swoje wypowiedzi :lol:

IncognitoTSW "I faktem jest, że program PO był bardzo zbliżony do obecnych "nierealnych i utopijnych" poglądów Korwina" wiem że piszesz o 2007 roku , ale Ty tak na poważnie ?

IncognitoTSW 09.03.2015 20:31

Co na poważnie?
Obiecywali obniżki podatków i dążenie do wolnego rynku? Obiecywali.

Gwiaździsty 09.03.2015 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1393331)
Porównanie jak porównanie, zbrodnia jest mierzona w ilości ofiar, znane są i tu i tu. Porównujesz dwie liczby filozofie i wychodzi Ci, kto popełnił większą zbrodnię.

Jasne, porównanie jednego z największych polskich postaci, dzieki której Polska odzyskała niepodległosć do sowieckiego zakapiora, który rządził Polską z nadania Moskwy. Zaiste typowo korwinowska demagogia.

Cytat:

Gwiazdzisty, jestem w stanie zrozumiec to co wypisujesz zgodnie z prikazem wodza naczelnego partii bo rozkaz to rozkaz.
A skąd wiesz ? Faktycznie dzwonił do mnie Kaczyński i podpowiadał co Ci odpisać, bo czyta to forum i zafascynowała go Twoja historia i orientacja tematu. Chyba jajka na bekonie tak rozszerzyły Ci horyzonty:lol:

Cytat:

Mam się czego bać: dalszych rządów PO, tylko że tym razem w koalicji nie tylko z PSL-em, ale i KORWiN-em. Nie jest tajemnicą, że Januszek aż przebiera nóżkami, żeby porozumieć się ze swoimi dawnymi przyjaciółmi z partii, z której list startował w 2001 roku.
Właśnie Smuga, staram się im to wytłumaczyć, bo im się wydaje, że Mikke to nowy Mesjasz, tylko taki, który wyprowadzi ich na manowce jak Palikot swoją trzodę. Jeden złapał naiwnych na wolnościowe hasełka o paleniu marychy a ten na hasełka wolorynkowe. A cel jest ten sam niezmienny. Podtrzymywać istniejący układ postkomunistyczny udając opozycję. Zresztą oboje swoimi wypowiedziami wpisują się w linię tow. Putina. Palikot ostatnio zachęcał by w czasie ewentualnego rosyjskiego ataku na Polske wogóle nie walczyć.

Cytat:

I faktem jest, że program PO był bardzo zbliżony do obecnych "nierealnych i utopijnych" poglądów Korwina. Jakoś wówczas nikomu to nie przeszkadzało
Korwinowi za to nie przeszkadzają taśmy prawdy, czyli nagrane rozmowy o korupcyjnych przewałach, zwykłym złodziejstwie. A Januszkowi tropicielowi złodziei to nie przeszkadza.

wiesniak842 09.03.2015 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1393352)
wiesniak842 "a wy juz plujecie jadem jak mozecie"

proszę o ten "jad" z mojej strony , i znowu tłumaczysz siebie z Polskiego na nasze "Zle zrozumiales, gdzie ja o jakiejs oficjalnej koalicji pisalem", chyba faktycznie nie rozumiem Ciebie, ale liczę że będziesz tłumaczył swoje wypowiedzi :lol:

IncognitoTSW "I faktem jest, że program PO był bardzo zbliżony do obecnych "nierealnych i utopijnych" poglądów Korwina" wiem że piszesz o 2007 roku , ale Ty tak na poważnie ?

Bede tlumaczyl dopoki ich nie bedziesz rozumial. Malo tego jeszcze o tlumaczenie prosisz.
Korwina od dziadkow przypadkiem nie wyzywales? Korwinowcow od zapatrzonych w swojego guru z nierealnymi obietnicami? I jedno podstawowe pytanie. Dlaczego pojazd po Korwinie sie zaczal mniej wiecej w czasie wyborow do Europarlamentu. Wczesniej tylu wpisow na jego temat nie widzialem.

kerim1906 09.03.2015 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1393354)
Co na poważnie?
Obiecywali obniżki podatków i dążenie do wolnego rynku? Obiecywali.

pierwsze PIS zrealizował :), wcześniej komuchy obniżyły CIT

wiesniak842"Korwina od dziadkow przypadkiem nie wyzywales" , czyżbym coś przeoczył ? 73-letni facet to dziadek ? raczej nie przypominam sobie abym złośliwie nawet tak mówił , ale w końcu to prawda, tak proszę o tłumaczenie, jak nie chcesz to najpierw przeczytaj co napisałeś

JEDREK76 09.03.2015 20:55

....a kłócicie się tutaj o pierdoły, jakbyście wszyscy nie potrafili zrozumieć, że platfusom o to właśnie chodzi. Skłócić, poróżnić i ponownie sfałszować wybory!
Wczoraj na wiecu wyborczym komorowskiego zatrzymano Marka Mareckiego Kibica Wisły, za co? Za to jedynie, że przyniósł na tenże wiec krzesło i podniósł je do góry, aby temu pożal się Boże, "prezydentowi" przypomnieć jego japońskie ekscesy! Zwykły happening. Kto obejrzy nagranie z całego zajścia ten nie będzie miał żadnych wątpliwości, że nie może być mowy o jakimkolwiek zamiarze rzucenia krzesła. Zwykły happening, po którym Markowi chcą postawić dwa zarzuty i robią z niego już bandytę i pseudokibica!

Macie świadomość w jakim państwie żyjemy? Najgorsze chamstwo i sk...two, jakie były kierowane wobec Prezydenta Kaczyńskiego przechodziły płazem, teraz wystarczy przynieść krzesło i podnieść do góry aby stać się kryminalistą! W ogóle komorowski to jakaś "święta krowa" III RP! Wyrok dla autora strony "antykomor", pięć zarzutów karnych dla zasłużonego działacza "Solidarności" w NH, za rzekome znieważenie "Pomnika Wolności" w postaci badyla wsadzonego w okolicach Placu Centralnego przez bula-komorowskiego, teraz to... Przecież to jakaś paranoja i chorobliwy przerost własnego ego!

A Panowie Korwinowcy zamiast wszem i wobec pisać o tym skur...stwie i wzywać do uczestnictwa w jutrzejszej manifestacji na Rynku Głównym o godz. 19.00 .......ą tutaj trzy po trzy para piętnaście! Jak Wam k...a nie wstyd? To ja Pisior jutro tam będę, aby się za Markiem wstawić przeciwko temu opresyjnemu państwu, a Wy gdzie będziecie?!

wiesniak842 09.03.2015 20:55

ok do tych slow sie odniosles wiec sprobuje jak najprosciej

PiSowcy sie boja kogokolwiek kto wejdzie do rzadzacej watazki poza PO,PSL, SLD i PiSem.

Jakbys nie zauwazyl od x lat w wiekszosci reprezentujacy powyzsze cztery partie zasiadaja w sejmach, senatach, spolkach skarbu, urzedach itp itd
PO, Sld czy Psl Pis sie nie boi gdyz razem zgodnie doja Polakow a jeszcze wszedlby ktos nowy i zaczal cos zmieniac.
Czytam i czytam i dalej nie wiem jak mozesz nie rozumiec.

IncognitoTSW 09.03.2015 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1393364)
.
To ja Pisior jutro tam będę, aby się za Markiem wstawić przeciwko temu opresyjnemu państwu, a Wy gdzie będziecie?!

No to Cię zaraz Gwiaździsty wyklnie, jak się możesz za gościem od "dziadka Korwina" wstawiać :haha:

JEDREK76 09.03.2015 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1393369)
No to Cię zaraz Gwiaździsty wyklnie, jak się możesz za gościem od "dziadka Korwina" wstawiać :haha:

Liczę na to, że zarówno Gwiaździsty, jak i Ty będziecie. Tyle ode mnie. Dość .......enia. Dobremu Chłopakowi chcą 5 lat za to przylepić.

IncognitoTSW 09.03.2015 21:03

Ja będę, bo to jest skandal, takie właśnie mamy "25 lat wolności".

wiesniak842 09.03.2015 21:03

Jedrek wg niektorych twoch kolegow z PiSu pan Marek Marecki bedac wczesniej w UPR zdradzil Polske bo Korwin z Tuskiem cos tam podpisal zapewne. Dopoki takich inteligentow z PiSu sie nie pozbedziecie dopoty nikt sie nie zacznie interesowac tym co jest wazne. Pozostanie tylko jakies wklejanie obrazkow, przypominanie tego, tamtego, wyzywanie od dziadkow, kaczek itp itd
Pije do wiekszosci wpisujacych sie tutaj z kazdej strony. Dobrze, ze jeszcze kilka osob trzyma jakis poziom.

A co do calej sytuacji z Komoruskiem to szkoda slow. Oby ten manifest mial jakikolwiek skutek bo niedlugo za tego Komoruskiego wyrok dostane.

Smuga 09.03.2015 21:09

Jędrek tym postem pozamiatałeś. Szacun ode mnie. https://lh6.googleusercontent.com/-i...moticon-ok.gif

@wiesniak842, to należy nie reagować jak raz po raz pada tutaj hasło „traktat lizboński”, „Kryże”, itp.? A wisienką na torcie są takie oto wypociny niektórych tutaj obecnych:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot
Wystarczy wam wciskać ciemnotę o obalaniu rządów, że coś to zmieni podpartą gadaniną o patriotyźmie i wtedy na gwałt wszyscy dostajecie orgazmu

Gwiaździsty 09.03.2015 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1393369)

Różnica jest taka, że gdy PiS alarmuje od dłuższego czasu, ze w Polsce rządy zaczynają przypominać dyktaturę to Mikke w tym czasie pier...li banialuki nadające się do kabaretu. Wystąpił by może na jakiejś konferencji i publicznie odważył się nazwać rzeczy po imieniu, jak chłopaka z jego partii zamknęli (podobno wypuścili już) i postawili mu zarzuty z dupy wyjęte. Korwin pobudka !

wiesniak842 09.03.2015 21:16

Smuga masz racje oczywiscie. Zapomnialem o funkcji ignorowania postow co z przyjemnoscia uczynie w przypadku Gwiazdzistego bo naprawde szkoda czegokolwiek na czytanie takich glupot. PiS alarmuje ale nic nie robi i jest OK. Chlopa z UPRu zatrzymali - gdzie Korwin. Boze widzisz i nie grzmisz.

IncognitoTSW 09.03.2015 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1393377)
Różnica jest taka, że gdy PiS alarmuje od dłuższego czasu, ze w Polsce rządy zaczynają przypominać dyktaturę to Mikke w tym czasie pier...li banialuki nadające się do kabaretu. Wystąpił by może na jakiejś konferencji i publicznie odważył się nazwać rzeczy po imieniu, jak chłopaka z jego partii zamknęli (podobno wypuścili już) i postawili mu zarzuty z dupy wyjęte. Korwin pobudka !

To będziesz czy zbojkotujesz?

Gwiaździsty 09.03.2015 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393380)
Smuga masz racje oczywiscie. Zapomnialem o funkcji ignorowania postow co z przyjemnoscia uczynie w przypadku Gwiazdzistego bo naprawde szkoda czegokolwiek na czytanie takich glupot. PiS alarmuje ale nic nie robi i jest OK. Chlopa z UPRu zatrzymali - gdzie Korwin. Boze widzisz i nie grzmisz.

Przyznaj się, ze po prostu masz problemy ze zrozumieniem prostych rzeczy, luki w wiedzy z historii Polski i będzie jasne, ze to co niezrozumiałe nazywasz głupotami. Nie wiem, może Imre Nagy tak Cię zdołował :lol:
Proszę, nie rób mi tego :rotfl:

wislak68 09.03.2015 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393374)
Jedrek wg niektorych twoch kolegow z PiSu pan Marek Marecki bedac wczesniej w UPR zdradzil Polske bo Korwin z Tuskiem cos tam podpisal zapewne. Dopoki takich inteligentow z PiSu sie nie pozbedziecie dopoty nikt sie nie zacznie interesowac tym co jest wazne. Pozostanie tylko jakies wklejanie obrazkow, przypominanie tego, tamtego, wyzywanie od dziadkow, kaczek itp itd
Pije do wiekszosci wpisujacych sie tutaj z kazdej strony. Dobrze, ze jeszcze kilka osob trzyma jakis poziom.

Stary wypisujesz takie bzdury: "wg niektorych twoch kolegow z PiSu pan Marek Marecki bedac wczesniej w UPR zdradzil Polske bo Korwin z Tuskiem cos tam podpisal zapewne." (zacytuj proszę w którym momencie ktokolwiek w tej dyskusji napisał coś podobnego!) tylko po to żeby skonkludować: "Pije do wiekszosci wpisujacych sie tutaj z kazdej strony. Dobrze, ze jeszcze kilka osob trzyma jakis poziom." :rotfl:
Chłopie, jeśli ktoś na tym forum trzyma jakiś poziom to na pewno nie Ty. Z całym szacunkiem ale proponowany przez Ciebie "poziom" ma się do poziomu tak samo jak "awanturnictwo" w wersji Komoruskiego do awanturnictwa.

palikot 09.03.2015 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1393380)

on tu jeszcze nie jest taki zły, kol. wislak68 to dopiero gagatek :-p

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1393377)

Jak Mikke mówił, że w Polsce rządzi dyktatura to Duda nie wiedział jeszcze co to jest banialuka ;)

A tak w ogóle ta akcja z tym nieszczęśnikiem to była kompletna głupota. Daje tylko i wyłącznie Komoruskiemu zbijanie kapitału wyborczego. A z tym krzesłem. Fajny pomysł, ale poważne państwo nie powinno dopuścić do prezydenta nawet muchy, a co dopiero krzesło w górze. Skąd ktoś miał wiedzieć i łączyć wątki dla spntanicznej akcji jednego z manifestantów i zakładać, że nic mu do łba nie strzeli? W każdym normalnym państwie gość leży i jest wyprowadzony. Poza tym stawianie mu zarzutów to też czysty idiotyzm i bezprawie i za to można protestować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1393376)
@wiesniak842, to należy nie reagować jak raz po raz pada tutaj hasło „traktat lizboński”, „Kryże”, itp? A wisienką na torcie są takie oto wypociny niektórych tutaj obecnych:

I w wolnej Polsce wasi guru będą za to rozliczeni! :) Jak JKM nie dotrzyma słowa, to osobiście polecę z krzesłem na niego! ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl