Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

arti 21.04.2013 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1309273)
A ja zapytam inaczej, kto z klubów, które w poprzednich latach awansowały do naszej Ekstraklasy narobił "gnój organizacyjno-finansowy"? Od sezonu 2007/2008 awansowały:

Lechia Gdańsk
Śląsk Wrocław
Piast Gliwice
Arka Gdynia
Widzew Łódź
Zagłębie Lubin
Korona Kielce
Widzew Łódź
Górnik Zabrze
ŁKS Łódź
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Piast Gliwice
Pogoń Szczecin

Jeśli dobrze liczę 9 z 11 tych klubów dalej gra w naszej lidze, przez pięć lat z klubów, które awansowały do Ekstraklasy splajtował dokładnie JEDEN klub, czyli beznadziejnie zarządzany ŁKS.

Śląsk - nie zapłacił jeszcze kopaczom premii za zwycięstwa i MP za ub. sezon, jeszcze nie upadł tylko dlatego, że miasto dodaje do klubu po kilkanaście baniek rocznie:-)
Ara - były jakieś dymy no i spadli.
Widzew - jak są grane numery typu - podpisują kontrakty potem przestają płacić i stawiają kopaczom propozycję nie do odrzucenia typu - zapominasz o kasie, za to dajemy ci kartę. Albo tak się wywiązują, że kopacze wylatują z wynajmowanych mieszkań to nijak się z Tobą nie zgodzę, że tj. wychodzenie na prostą i nie jest to finansowy gnój.
Korona - w lecie wyciągnęła łapki do miasta po bodaj 4 bańki bo jak to się kładą.
Zabrze - ciągłe długi, opóźnienia, sprzedali Milika - jest chwila względnej ciszy.
ŁKS - padł
PBB - nie zapłaciło jeszcze premii za awans w 2011.
Piast - ok. niczego nie słyszałem na minus.
Pogoń - właśnie wyciągnęła łapki po bodaj 6 baniek od miasta bo jak nie to się położą i to zaraz.
Zagłębie - ok bo KGHM

Tak więc z szacownego grona mamy 2 kluby, które stać na ligę - podpisują kontrakty, płacą, nie ma oszukiwania pracowników (kopaczy), płaczu, wyciągania rąk po extra do miasta.
2 kluby w tym ZL gdzie trwa zabawa w wydawanie dziesiątek milionów spółki skarbu państwa dla uciechy może 10 tysięcy kibiców.
Temu kto robi sobie jaja z wymogów licencji drugi-trzeci rok z kolei nieodwołalny kop w d.pę i do zobaczenia w lepszych czasach.

kodzi 21.04.2013 15:43

http://naszfutbol.org/index.php?opti...klasa&Itemid=3

Relacja spotkania Śląsk-Lechia. Zapraszam do lektury

arti 22.04.2013 19:53

pasjonujący mecz w najbliższy piątek.
pogoń-korona. jeśli pogoń wygra to moim zdaniem oznacza to że takim czy innym sposobem zostanie w lidze. jeśli nie wygra tj. nadzieja dla pbb.
czy były klub pomoże Wdowcowi w niedoli czy wbije kolejny gwóźdź do trumny jego i pogoni?
wydaje mi się, że... pogoń to wygra.
ale zobaczymy...

!!IRIVER!! 22.04.2013 21:35

Sytuacja w lidze znowu paranoiczna. O mistrza walczą zaledwie dwie ekipy, kandydat do najniższego miejsca na pudle też jest dość wyraźny, ale walka o miejsce 4. prawdopodobnie premiujące grą w pucharach rozegra się między dziesięcioma zespołami, które dzieli 6 pkt...

Jakże śmiesznie by było, gdyby w najbliższy weekend:
Górnik przegrał z Ruchem, Jagiellonia przegrała z Lechem, Lechia zremisowała/przegrała z Bielskiem, Piast dostał baty od Legii, Pogoń zremisowała/wygrała z Koroną, Polonia wtopiła z Bełchatowem, Wisła ograła Widzewa, a Zagłębie zremisowało/przegrało ze Śląskiem... :P

Karamazow 22.04.2013 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1310073)
Sytuacja w lidze znowu paranoiczna. O mistrza walczą zaledwie dwie ekipy, kandydat do najniższego miejsca na pudle też jest dość wyraźny, ale walka o miejsce 4. prawdopodobnie premiujące grą w pucharach rozegra się między dziesięcioma zespołami, które dzieli 6 pkt...

Jakże śmiesznie by było, gdyby w najbliższy weekend:
Górnik przegrał z Ruchem, Jagiellonia przegrała z Lechem, Lechia zremisowała/przegrała z Bielskiem, Piast dostał baty od Legii, Pogoń zremisowała/wygrała z Koroną, Polonia wtopiła z Bełchatowem, Wisła ograła Widzewa, a Zagłębie zremisowało/przegrało ze Śląskiem... :P

Poziom ligi jest paranoiczny, ale sytuacja w tabeli jest paranoiczna? W Niemczech, Anglii, Hiszpanii już dawno rozstrzygnęły się losy mistrzostwa a tobie walka pomiędzy dwoma zespołami to mało, z kolei jak więcej ekip walczy o 4 miejsce to źle. Dla mnie im bardziej spłaszczona tabela tym lepiej, więcej drużyn jest zamieszanych w grę o coś(choćby różnica w kasie za 5 czy za 10 miejsce w tabeli od c+ jest znacząca) przez co jest mniej meczów o pietruszkę.

Drozd 22.04.2013 23:19

Chyba nie myślicie że to przypadek :).

mitmichael 23.04.2013 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślakcb (Post 1310091)
To tylko obrazuje jak nasza liga jest słaba..
27 kolejka.Mecz Lech-Legia czyżby decydujący o mistrzostwie ?

Całkiem mozliwe tylko mecz jest na Łazienkowskiej a Lech znacznie lepiej gra na wyjazdach tylko wczesniej Legia musi jakis mecz zremisowac a Lech wygrac.

-ja123- 23.04.2013 17:41

Jesli przed meczem z Legią Lech w 3 kolejkach zgubi do niej jeszcze 2 punkty (np. remisując 1 mecz) to przy wygranej Legii mistrz już jest w Warszawie 3 kolejki przed końcem.

Przypuszczam, że dla Lecha i Legii decydujące będą 3 najbliższe kolejki. Kto w nich straci więcej, może nie odrobić.

Darii 24.04.2013 10:41

Trudna ankieta

A ja mam pytanie tylko do kolegów Wiślaków.
Wiem, że ani Legia ani Lech nie należą do waszych ulubieńców (delikatnie mówiąc), ale kogo z dwojga złego wolicie na Mistrza Polski?

szprotson 24.04.2013 10:44

jak to kogo?
NIKOGO :)

przynajmniej ja

Gwiaździsty 24.04.2013 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Darii (Post 1310286)
A ja mam pytanie tylko do kolegów Wiślaków.
Wiem, że ani Legia ani Lech nie należą do waszych ulubieńców (delikatnie mówiąc), ale kogo z dwojga złego wolicie na Mistrza Polski?

Decyzja o nie przyznawaniu w tym roku MP byłaby najwłaściwsza :). MP już zostało rozstrzygnięte po przypilnowaniu wyniku w Krakowie. Teraz to już takie sztuczne emocje.

daniello1987 24.04.2013 12:21

Zestawienie: 25 piłkarzy Ekstraklasy, którym latem kończą się kontrakty

1. Sebastian Mila
2. Danijel Ljuboja
3. Szymon Pawłowski
4. Marek Saganowski
5. Aleksander Kwiek
6. Ivica Vrdoljak
7. Emilijus Zubas
8. Mariusz Stępiński
9. Robert Demjan
10. Radosław Sobolewski
11. Richard Zajac
12. Tomasz Wróbel
13. Łukasz Surma
14. Ruben Jurado
15. Michał Janota
16. Piotr Ćwielong
17. Alexis Norambuena
18. Inaki Astiz
19. Gergo Lovrencsics
20. Piotr Brożek
21. Costa Nhamoinesu
22. Michał Czekaj
23. Rok Elsner
24. Marcin Kowalczyk
25. Deleu

weszlo.com

silver03 24.04.2013 13:07

Demjan, Elsner, może jeszcze Brożka byłoby fajnie wyciągnąć, ale zapewne nawet na nich nas nie stać.

pysio 24.04.2013 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1310293)
Zestawienie: 25 piłkarzy Ekstraklasy, którym latem kończą się kontrakty

1. Sebastian Mila
2. Danijel Ljuboja
3. Szymon Pawłowski
4. Marek Saganowski
5. Aleksander Kwiek
6. Ivica Vrdoljak
7. Emilijus Zubas
8. Mariusz Stępiński
9. Robert Demjan
10. Radosław Sobolewski
11. Richard Zajac
12. Tomasz Wróbel
13. Łukasz Surma
14. Ruben Jurado
15. Michał Janota
16. Piotr Ćwielong
17. Alexis Norambuena
18. Inaki Astiz
19. Gergo Lovrencsics
20. Piotr Brożek
21. Costa Nhamoinesu
22. Michał Czekaj
23. Rok Elsner
24. Marcin Kowalczyk
25. Deleu
weszlo.com

brałbym wszystkich, albo przynajmniej pierwszych pięciu!

domin_czyzyny 24.04.2013 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1310302)

nic nie stoi na przeszkodzie, wystarczy ze będziesz sponsorem ich "kontraktów" a wszyscy zagrają w Wiśle - z pewnością wszyscy biliby Ci brawo. Abstrahując od tego, że to jedne z najwyższych kontraktów w lidze - szczególnie pierwszych trzech zawodników.

fialo 24.04.2013 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1310302)

Pysio ja od zawsze wiedziałem ze Ty ciepły jesteś :D

karas1983 24.04.2013 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1310204)
Jesli przed meczem z Legią Lech w 3 kolejkach zgubi do niej jeszcze 2 punkty (np. remisując 1 mecz) to przy wygranej Legii mistrz już jest w Warszawie 3 kolejki przed końcem.

Już nie możecie sie doczekać co? Tak blisko i tak daleko:D

Bo jak narazie to Maciej Żurawski w swojej karierze zdobył wiięcej tytułów Mistrzowskich niż Legia w swojej blisko stuletniej historii. A Paweł Brożek tyle samo. Chichot losu?

Sartre 26.04.2013 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1310310)
Już nie możecie sie doczekać co? Tak blisko i tak daleko:D

Bo jak narazie to Maciej Żurawski w swojej karierze zdobył wiięcej tytułów Mistrzowskich niż Legia w swojej blisko stuletniej historii. A Paweł Brożek tyle samo. Chichot losu?

Ale za to Pucharów Polski kupiliśmy sobie najwięcej :lol:

Poza tym coś Ci się pomyliło z tym Żurawskim: 5 x Wisła 2 x Celtic to łącznie 7, co nichuchu nie chce być więcej od 9 (czy nawet 8, jeżeli komuś 1993 nie pasuje).

To samo Brożek, nawet jeżeli mu liczyć mistrzostwo z 99 (trochę śmieszne, skoro miał wtedy 15 lat) miałby łącznie 7 tytułów mistrzowskich.

No żeby to legionista musiał wiślakowi tłumaczyć kiedy i gdzie grały żywe legendy Wisły... :lol:

piter116 26.04.2013 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1310543)
Ale za to Pucharów Polski kupiliśmy sobie najwięcej :lol:

Poza tym coś Ci się pomyliło z tym Żurawskim: 5 x Wisła 2 x Celtic to łącznie 7, co nichuchu nie chce być więcej od 9 (czy nawet 8, jeżeli komuś 1993 nie pasuje).

To samo Brożek, nawet jeżeli mu liczyć mistrzostwo z 99 (trochę śmieszne, skoro miał wtedy 15 lat) miałby łącznie 7 tytułów mistrzowskich.

No żeby to legionista musiał wiślakowi tłumaczyć kiedy i gdzie grały żywe legendy Wisły... :lol:

Żuraw
5xWisła
3xCeltic
1xOmonia

9>8

Broziu
7xWisła
1xCeltic
+ MP juniorów i ME U-18

Sartre 26.04.2013 15:49

Żurawski zdobył trzecie mistrzostwo z Celtikiem? Myślałem, że on już wtedy w Grecji był? A Omonię faktycznie przegapiłem.

A o Brożku w Celticu też zapomniałem, w sumie trudno się dziwić, skoro na plac wybiegł tam na łącznie 60 minut :lol: ale niech będzie, przyczynił się do Mistrzostwa Szkocji w 2012 bardziej, niż do Mistrzostwa Polski w 1999 :lol:

studio 26.04.2013 15:53

Probujesz byc dowcipny a Cie Piter ladnie wypunktowal. Kasa dla Siejewicza przelana?

Sartre 26.04.2013 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1310551)
Probujesz byc dowcipny a Cie Piter ladnie wypunktowal. Kasa dla Siejewicza przelana?

Siejewicz kupiony przed sezonem, teraz Leśny jeździ i ustala wyniki meczów w fazie grupowej Ligi Mistrzów.

kaco1985 26.04.2013 16:32

Przychodzi trener Urban do prezesa Leśnodorskiego i pyta...

-Boguś nie miałbyś 1 mln? To byśmy może podkupili Wiśle Małeckiego.

-Janek, ale za bańke to ja mam 9 pkt w lidze ! :)

Bobek90 26.04.2013 17:46

Pamietam czasy gdy Wisla byla poza zasiegiem kazdego w tej marnej lidze; pamietam ten jad saczacy sie od legijnych internetowych napinaczy. A bo liga nedzna, a bo w pucharach odpadna szybko, a bo to my w LM gralismy a nie oni, a bo sramto i owamto.

W zyciu bym sie nie spodziewal ze po kilku latach role sie odwroce i to wislacy beda robili wioche. Czuje sie zazenowany ta sytuacja.

Zeby dalej przezywac wielblad Siejewicza to trzeba miec coz z garem. Polecam ogladnac powtorke meczu Bayern - Barcelona. 2-3 karne dla Bayernu nieodgwizdane, 2-3 gole (z 4) strzelone przez Bayern nie powinny zostac uznane. Sedzie bramkowy kilka metrow od kazdej z tych sytuacji.

Aha, no i tym razem nie nedzna ekstraklasa tylko polfinal LM gdzie, przynajmniej teoretycznie, nie tylko graja najlepsi ale i sedziuja najlepsi.

Jak komus malo, to moze sobie wlaczyc Borussia - Malaga.

--------------------------
Edit:
Uff, ale to przeciesz poznaniak odwala tu wioche :) Cofam moje slowa o zazenowaniu. Jest tylko rozbawienie :D

wolfy 26.04.2013 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaco1985 (Post 1310561)
Przychodzi trener Urban do prezesa Leśnodorskiego i pyta...

-Boguś nie miałbyś 1 mln? To byśmy może podkupili Wiśle Małeckiego.

-Janek, ale za bańke to ja mam 9 pkt w lidze ! :)

:shock:

Tak bardzo stawki poszły w górę!?

Ech, pamiętam jak Legia robiła Mistrza za czasów Wdowczyka. Ten doliczany czas i karne...
To był styl!

killzone 26.04.2013 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1310570)
:shock:

Tak bardzo stawki poszły w górę!?

To juz musisz Leszka Saksa zapytać co i jak. :D Mimo, ze "poza" interesem pare lat to powinien sie orientować.

Cytat:

Nie. Czekamy az pewna firma AGD wywiąze sie z długu wobec pewnego arbitra z Bydgoszczy. Niejakiego Stefanskiego. ;) Juz pomijam kwestie pana Pawła Raczkowskiego.

Pozatym "kontrakt" Siejewicza obowiazuje do konca sezonu wiec nie widze sensu w płaceniu mu za pojedyncze mecze. Nastepny popis juz w Gliwicach.

arti 26.04.2013 18:12

Pogoń i Wdowiec wreszcie dziś wygrają... traf chce że z Koroną.
Nadzieja Bielska już wyłącznie w skasowaniu Groclinu prze komisję licencyjną.

karas1983 26.04.2013 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1310550)
przyczynił się do Mistrzostwa Szkocji w 2012 bardziej, niż do Mistrzostwa Polski w 1999 :lol:

Nikt tu nie mówi o Mistrzostwie w 1999 r...

2000/01, 2002/03, 2003/04, 2004/05, 2007/08, 2008/09, 2010/11 - w tych sezonach Paweł Brożek zdobywał z Wisłą seniorskie MP.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=180

-ja123- 26.04.2013 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1310551)
Kasa dla Siejewicza przelana?

To, że pewnie przelewaliście pieniądze za wygrane z Widzewem i Podbeskidziem na jesieni (kto chce niech obejrzy skróty tych meczów Lecha z wielkimi błędami sędziów) nie znaczy, że wszyscy tak robią.

rafkur 26.04.2013 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobek90 (Post 1310569)
Pamietam czasy gdy Wisla byla poza zasiegiem kazdego w tej marnej lidze; pamietam ten jad saczacy sie od legijnych internetowych napinaczy. A bo liga nedzna, a bo w pucharach odpadna szybko, a bo to my w LM gralismy a nie oni, a bo sramto i owamto.

W zyciu bym sie nie spodziewal ze po kilku latach role sie odwroce i to wislacy beda robili wioche. Czuje sie zazenowany ta sytuacja.

Zeby dalej przezywac wielblad Siejewicza to trzeba miec coz z garem. Polecam ogladnac powtorke meczu Bayern - Barcelona. 2-3 karne dla Bayernu nieodgwizdane, 2-3 gole (z 4) strzelone przez Bayern nie powinny zostac uznane. Sedzie bramkowy kilka metrow od kazdej z tych sytuacji.

Aha, no i tym razem nie nedzna ekstraklasa tylko polfinal LM gdzie, przynajmniej teoretycznie, nie tylko graja najlepsi ale i sedziuja najlepsi.

Jak komus malo, to moze sobie wlaczyc Borussia - Malaga.

--------------------------
Edit:
Uff, ale to przeciesz poznaniak odwala tu wioche :) Cofam moje slowa o zazenowaniu. Jest tylko rozbawienie :D

Misiu kolorowy ale większość wali Barcelona itp. Oglądam ją tak jak oglądam filmy z Angelina Jolie co nie zmienia faktu, że posuwam żonę a nie walę konia przy zdjęciach celebrytek.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl