Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

sportnh 22.07.2010 17:07

http://www.youtube.com/watch?v=yBTCQbpRctA

czy to jest ten nasz Andres Rios?? luknijcie na 2.55 ;)

ale jesli ten, to co to za nazwy druzyn w filmiku sie przewijaja? np mecz Racing-Belgramo, Chacaryta-Belgramo? czyzby Belgramo to jakas mlodziezowa druzyna River Plate? bo w innym klubie to on nie gral z tego co widze

WislakWloszczowa 22.07.2010 17:09

maci0s wiesz czy rzeczywiście wpłynęły jakieś oferty za Małeckiego ?

brylant17 22.07.2010 17:11

Ja już chyba mam halucynacje z tymi transferami :D

http://www.90minut.pl/news/129/news1...h-w-Wisle.html

royalmichael 22.07.2010 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 941412)
Az się nie moge doczekać meczu...

"-Wisła Kraków jest w niewyobrażalnej ofensywie, tylko dziś dołączyło do nich dwóch nowych graczy, razem mają już 7 a to nie koniec! Czyżby prezes Cupiał rozwiązał worek z kasą?
Co o tym sądzisz Roman?
- Wygląda na to, ze tak Mati... Podoba mi się zwłaszcza wypożyczony za 250 tys euro z River Plate Andre Rios! Zawodnik charakterystyką przypominający mi Sergio Aguero!
- Roman, a co sądzisz o pozyskaniu Macieja Żurawskiego?
- Tak Mati szczególnie ten zawodnik powinien uporządkować szyki w ofensywie Wisły Kraków..."

Oj będzie Mati, Roman... Roman Mati... ;]

Ale akurat Borek zawsze do komentowania się przygotowuje... :)

Możesz tylko potwierdzić czy faktycznie Tiboni prowadzi rozmowy z Wisłą? Bo nie rozumiem po co nam szósty napastnik ;)

dodo19891989 22.07.2010 17:12

A i jeszcze taka mała ciekawostka...Chavez był w kręgu zainteresowań Newcastle United ;)

JrQ- 22.07.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 941394)
Podala oficjalna strona Korony
http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2128&xmenu=2
i to wystarczy.. swoja droga nasza oficjalna cos spoznia sie z tego typu informacjami.. 3/4 Polski wie ze dany grajek u nas zagra a oni czekaja z niusem, ale co tam, pozniej czy wczesniej zamieszcza, wazne ze jest u nas :)

Taaaa, jeszcze może zaraz Jarosz wszystkiemu zaprzeczy ;d

LooNatyk 22.07.2010 17:16

no z pewnoscia Rios przewyzsza naszych technicznie i to spoooro. Zobaczymy jak sobei taktycznie poradzi, tzn jak sie w druzyne wkomponuje ;)

mitmichael 22.07.2010 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 941420)
Co jest na tej stronie Korony? Bo chyba padła...

To pisalo ;) teraz u mnie strona dziala chociaz długo sie ładuje

Cezary Wilk odchodzi z Korony Kielce. Kolejnym klubem w karierze zawodnika będzie Wisła Kraków!!!

Wilk jest wychowankiem Polonii Warszawa. Do Korony trafił w 2005 roku. W żółto-czerwonych barwach rozegrał 89 spotkań, w których zdobył 6 goli. Serdecznie dziękujemy Czarkowi za grę dla kieleckiego zespołu i życzymy powodzenia w nowym klubie.

sportnh 22.07.2010 17:22

Wilk, Rios są. Chavez wydaje sie b. blisko. Fajnie byloby jeszcze pozyskac jakiegos OFENSYWNEGO srodkowego pomocnika?

royalmichael 22.07.2010 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 941447)
Wilk, Rios są. Chavez wydaje sie b. blisko. Fajnie byloby jeszcze pozyskac jakiegos OFENSYWNEGO srodkowego pomocnika?

Przecież przyszedł Garguła (dopiero teraz ten transfer można uznać jako wzmocnienie) i jest Jirsak.

Ciekawe dlaczego na oficjalnej stronie Wisły nie ma informacji o Wilku ;)

iq1000 22.07.2010 17:26

Trochę wolnego od komputera, wejście na wiślacką stronkę i od razu niedowierzanie. Wymarzona ofensywa transferowa :) Jeszcze Małecki out i będzie miodzio.

tofik 22.07.2010 17:26

ofensywnym/cofinietym napastnikiem jest właśnie Rios. Fajnie byłoby pozyskać goleadora. Bo zastanówmy się, z czym od kilku rund mamy najwiekszep roblemy ? Ze skutecznością oczywiście. Szczególnie to było widoczne w meczach, gdzie potrzebowaliśmy bramek, by odwrócić losy meczu. Ofensywa była bezsilna w meczach z Odrą, Cracovią, Arką, Bełchatowem.
Potrzeba gościa co z zimną krwią wepchnie te 15 bramek :)

Przemoo 22.07.2010 17:28

jak potwierdza Wilka w sobote podpiszą Chaveza to mogą jeszcze sprowadzic jakiegos utalentowanego lewego pomocnika z dobrym dryblingiem, przegladem pola i podaniami...

jason wiślak 22.07.2010 17:29

Hm....wszystko jest fajnie, ale nie wydaje się Wam to za piękne. Coś się zaraz spieprzy, bo nigdy nie może być tak dobrze....

Martwi mnie ta gadka z odejsciem Małego. Liczę że zostanie. Wiem ze zachowanie jego jest fatalne, ale to dobry, młody zawodnik. W przyszłości będzie można wziąć za niego wiekszy hajs niz teraz. Poza tym idealnie pasuje do szybkiej kombinacyjnej gry, jaką zapewne za Kasperczaka będzie grać Wisła....Szkoda go, dobry zawodnik, a Wiśle takich trzeba, przeciez zaraz nie kupimy gościa o podobnych umiejętnościach. Chyba nie po to się wzmacniamy teraz, żeby ostateczne osłabić skład, tym bardziej że wcale nie mamy szerokiej kadry...

sportnh 22.07.2010 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 941449)
Przecież przyszedł Garguła (dopiero teraz ten transfer można uznać jako wzmocnienie) i jest Jirsak.

jesli Jirsak jest dla Ciebie typowym ofensywnym pomocnikiem (plejmejker), to powodzenia..

Dla mnie to jednak bardziej defensywny niz ofensywny srodkowy pomocnik.

dzollo 22.07.2010 17:30

Radze ochlonac Panowie...
Spokojnie jak narazie mamy skompletowana ofensywe, jednakze chcialbym pokazac, ze poza spekulacjami i zekomymi "doniesieniami agenta" (a z zycia wiem, ze im wierzyc mozna najmniej) dalej jesli chodzi o obrone jestesmy w kaczej pupie.
Trzeba skrytykowac dzialaczy, ze dopuscili do takiej sytulacji, iz na 3 runde LE, dalej bedziemy bez obrony, ktora daje jakakolwiek gwarancje na przyzwoity poziom gry. A jak pokazal wczorajszy mecz, co ja mowilem duzo wczesniej jesli trafimy na Azerow bedzie cholernie ciezko, tym bardziej, ze rewanz gramy u nich. Nie wspane juz o fakcie, ze tamtejszy klimat moze szybko odebrac naszym gwiazdeczka wole walki.
Idac dalej aby ostudzic poziom orgazmu na tym forum.
Pajlic? tansze rozwiazanie Milinkovica, poza filmikami z youtuba nie daje zadnej gwarancji ze okaze sie wzmocnieniem...miejmy jednak nadzieje, ze potwierdzi swoje huczne zapowidzi i pokaze na co go stac.
Zuraw w pierwszym meczu poza jedna akcja tez nic ciekawego nie pokazal, jego forma do dalej zagadka, ja licze, ze dzis sie obudz, jednakze zadnej gwarancji nie ma, ze jeszcze kiedys zobaczymy na murawie starego dobrego Zurawia.
Rios, wydaje sie ciekawym zakupem.
Wilk? Solidny ligowiec, jak dla mnie, zadna gwiazda, do poziomy Sobola dziela go lata swietlne. Pozatym jeszcze nie jest naszym zawodnikiem.
Reasumujac. Braki w defensywie nie zostaly zalatane, a nawet jesli dojdzie Chavez nie rozwiazuje o problemu na 3 runde LE a czasu bylo naprawde sporo, zebyporadzic sobie z tym problemem, pomoc na papierze wyglada mocno, o ile Gargula wroci do swojej formy, a Pajlic rzecyzwiscie "pokaze na co go stac".
Po przyjsci Riosa atak wyglada naprawde fajnie, tyle ze Argentynczyk zostal sporowadzony znow na ostatnia chwile, i tu znowu to samo o ile Rios spelni nasze oczekiwania a Maciek pokaze, ze nie wypalil sie do konca na zachodzie.
Poczekamy zobaczymy, moze okazac sie, ze trafilismy z wszystkim w 10, albo za 3 tygodnie wszyscy beda jechac na tym forum po zarzadzie, nooo... o ile dzis nie stanie sie jakas katastrofa, w co nawet ja nie wierze.

mitmichael 22.07.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 941449)

Jak zostanie zakontraktowany to na pewno zamieszcza informacje o jego pozyskaniu. Korona potwierdzila jego transfer do nas wiec na dniach pewnie sie to stanie.

Rob_Zombie 22.07.2010 17:31

No, no... Nie wiem jak z pierwszym składem, ale ławkę z pewnością będziemy mieli najsilniejszą i najdłuższą.

tomasz_19 22.07.2010 17:33

jestem tylko ciekaw po co nam ten Tiboni? czyżby ktoś z ataku miał odejść np Brożek? sprowadzając tego Włocha zrobił się straszny tłok w ataku :o

Areo 22.07.2010 17:36

Sobola jeszcze nie skreślajcie bo to wciąż jeden z najlepszych naszych graczy i może ciągle grać na dobrym poziomie. Nie zmienia to faktu, że musimy myśleć o odmłodzeniu składu i Wilk jest tutaj strzałem w 10-tkę zwłaszcza po tak okazyjnej cenie.

Wilk jest skuteczny w odbiorze i ma przyzwoity przegląd pola. W dodatku nie pęka przed silnymi rywalami bo pamiętam go i z meczu z nami i z Legią gdzie grał naprawdę dobrze. Nie jest to taki defensywny pomocnik, który by nie miał zupełnie pojęcia o włączeniu się w akcje ofensywne. Z moich obserwacji powiedziałbym, że Sobol jest na tę chwilę lepszy w defensywie, ale Wilk nie jest tak bezradny w konstruowaniu akcji ofensywnych jak nasz kapitan i jeśli się dobrze rozwinie pod okiem Heńka to może być świetnym następcą Sobola.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez max TS (Post 941366)
Na pewno nie przypominał Justina Bibera:/ Poza tym on ma 24 lata i to jest najlepszy wiek dla piłkarza! Myślisz ze w takim wieku można jeszcze zrobić znaczne postępy? Sobol zawsze grał tak jak gra teraz. Po prostu był w innym klubie i nikt nie zwracał uwagi na to co robi na boisku. Czy Radek zmienił coś w swojej grze odkąd przyszedł do Wisły? Niby w którym aspekcie się poprawił?
Wracając do jego fryzury.. z mojego doświadczenia wynika ze tacy faceci maja w sobie więcej z kobiety niż mężczyzny. Radek jest jak raczej jak taki boiskowy dziki odyniec, a Wilk jak kucyk Pony...

Forumowe płaczki nie mają się do czego się przyczepić to przypieprzają się do... fryzury. No rzeczywiście z takim fryzem chłopak nie ma szans. Po co myśmy go w ogóle brali. :lol:

Blacha92 22.07.2010 17:38

Fakt, ze Rios gra jako prawy pomocnik i ewentualny transfer Tiboniego może świadczyć o tym, że Mały jest na wylocie.

JrQ- 22.07.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 941464)
jestem tylko ciekaw po co nam ten Tiboni? czyżby ktoś z ataku miał odejść np Brożek? sprowadzając tego Włocha zrobił się straszny tłok w ataku :o

Tiboni jest tylko na TESTACH.
Więc wg mnie szybko go odeślą.

Proud 22.07.2010 17:39

Wreszcie będzie rywalizacja o miejsce w składzie.

O ile jeszcze w obronie jest w miarę spokojnie...to w przodzie będzie prawdziwa masakra...:D

Garguła, Jirsak, Sobolewski, Wilk, Brożek, Małecki, Łobodziński, Boguski, Paljić, Żurawski, Brożek, Rios, Kirm...i może Tiboni.

Daje to 12-14 zawodników na, UWAGA...6 miejsc w pierwszym składzie. A kombinacji jest tyle że nikt nie może być pewny gry w 11tce.

Pięknie! :)

Dlatego Panowie Piłkarze, nie pozostaje nic innego jak zapierd***ć na treningach i w każdym meczu na 200% ku chwale Wisły :)

maci0s 22.07.2010 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 941464)

Zgadzam sie, ale wystarczy oglądnąc trening żeby zobaczyć ze na drużynę działa to pozytywnie...Od dawna oglądałem treningi i nie pamiętam kiedy ostatnio wszyscy tak zapier...alali...
Widać, ze każdy gra o miejsce 18stce meczowej!! A tak przed dzisiejszym meczem to powiem Wam tylko, że we wtorek to im tak piłka od nogi do nogi chodziła, że Szawle powinno przed meczem wziąć awiomarin...
Obym się nie mylił

Jest oferta za Diaza, już któraś... O Maleckim nic nie wiem jeszcze

LAB 22.07.2010 17:42

Ja chyba mam zwidy.Wchodze na temat transferowy i widze zadowolonych kibiców OO
Ale faktycznie okienko wydaje sie byc bardzo udane :D

PiotrG 22.07.2010 17:42

Konkurencja to najlepsza rzecz jaka może być w składzie - każdy stara się aby wystąpić w I składzie.
W poprzednich sezonach konkurencji nie było (kontuzje etc) i widać, jak nasi zabłysnęli pięknym footballem.

tofik 22.07.2010 17:42

No jak to po co Tiboni. Powtarzam się, ale kto oprócz Brożka potrafi strzelać regularnie bramki hę ?
A jak Brożek złapie kontuzję na 3 rundę np to co będzie ? Albo na jakiś mecz wazny w lidze ?

mitmichael 22.07.2010 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 941469)

Jezeli sie sprawdzi to niby dlaczego maja go odsyłac? Zobaczymy jak sie zaprezentuje bo skoro chca go testowac to widocznie jest ciekawym zawodnikiem.

dodo19891989 22.07.2010 17:44

Panowie, tutaj macie naszego Rios...no chyba że go nie poznacie, to nie wiem jak Wam to udowodnić ;) http://www.youtube.com/watch?v=iB1zi...layer_embedded

A wiecie że Marko Milinkovic nie jest już piłkarzem MFK Kosice? ;) Teraz pozostaje bez klubu, czyli nie trzeba będzie płacić sumy odstępnego za transfer...wystarczy tylko się z nim dogadać co do indywidualnego kontraktu! I sądzę, że teraz "obniżył" by swoje wymagania, bo chyba jak każdy profesjonalny zawodnik chce grać ;) Oj bardzo bym prosił zarząd o ponowienie negocjacji z tym zawodnikiem ;)

Przemoo 22.07.2010 17:45

Cytat:

chyba ze upokorzy po raz kolejny polski poziom pilkarski i olsni naszych dzialaczy ...

JrQ- 22.07.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 941478)
Jezeli sie sprawdzi to niby dlaczego maja go odsyłac? Zobaczymy jak sie zaprezentuje bo skoro chca go testowac to widocznie jest ciekawym zawodnikiem.

Nieeeeee, jak nasi go chcą testować, to nie znaczy, że jest ciekawym zawodnikiem.
Aczkolwiek testować nie zaszkodzi, najwyżej się sprawdzi.

Reiro 22.07.2010 17:47

Cytat:

Rios też był tylko na testach, a dziś jest już naszym graczem więc wiesz...
Zresztą sam fakt takich testów(nie jest to ogórek z Indii) znaczy, że szukamy jeszcze jednego napastnika.
Kolejną sprawą jest fakt, że podobno zamierzamy ściśle współpracować z jego klubem, a ten transfer ma być początkiem owej współpracy(tak gdzieś czytałem). Ja osobiście nie mam nic przeciwko temu Włochowi i liczę, że w jutrzejszym sparingu pokaże na co go stać...

mitmichael 22.07.2010 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 941486)
Nieeeeee, jak nasi go chcą testować, to nie znaczy, że jest ciekawym zawodnikiem.
Aczkolwiek testować nie zaszkodzi, najwyżej się sprawdzi.

Ale skoro jest zainteresowanie to chyba słaby nie jest ;)

Karherop 22.07.2010 17:49

Cytat:

nie zdziwie sie , jeśli ten Włoch technicznie będzie 10 razy lepszy od Łobo , Małego czy Kirma . Poza tym nie jest to typowy anonimowy testowany , tylko oglądany od wielu tygodniu i negocjowany transfer . Dla mnie jest to sygnał jasny - z klubu odchodzi najprawdopodobniej Małecki . Ofeta dla Diaza pewnie tez byłaby warta zastanowienia .

Bardzo ciesza mnie ostatnie doniesienia transferowe , pozostaje tylko stoper do pozyskania i będzie można być spokojnym o odzyskanie mistrzostwa Polski , szczególnie po tym co prezentuje aktualnie majster 2010

JrQ- 22.07.2010 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 941488)
Ale skoro jest zainteresowanie to chyba słaby nie jest ;)

Heh, też nie, ale nevermind.

Cytat:

A wiecie że Marko Milinkovic nie jest już piłkarzem MFK Kosice? ;) Teraz pozostaje bez klubu, czyli nie trzeba będzie płacić sumy odstępnego za transfer...wystarczy tylko się z nim dogadać co do indywidualnego kontraktu! I sądzę, że teraz "obniżył" by swoje wymagania, bo chyba jak każdy profesjonalny zawodnik chce grać ;) Oj bardzo bym prosił zarząd o ponowienie negocjacji z tym zawodnikiem ;)
Skąd te info o Milko?

Cytat:

Rios też był tylko na testach, a dziś jest już naszym graczem więc wiesz...
Zresztą sam fakt takich testów(nie jest to ogórek z Indii) znaczy, że szukamy jeszcze jednego napastnika.
Rios przeszedł testy, ale medyczne, nasi nie sprawdzali jego poziomu sportowego, a te dni, które czekaliśmy, to były negocjacje, bo przecież główna poinformowała o tym w niedziele.

wwf 22.07.2010 17:51

Jak sprzedamy (wyrzucimy ) Małeckiego to powróci może temat Milinkowica a Kirm z Łobodzińskim będą walczyć o prawą stronę.

Thuesen 22.07.2010 17:52

Coś czuje że na dzisiejszym meczu Sobola będzie dzisiaj wszędzie pełno. :D Przyjście Wilka na pewno dobrze naszemu Radkowi zrobi.

Ok jest Rios i może dojdzie Tiboni, ale co z tym "wielkim nazwiskiem"? Osobiście uważam ze nie jest nam jakoś bardzo potrzebne, ale na obecna chwile jeśli by się jednak pojawił to na pewno nie będzie to napastnik. Może jakiś obrońca?

sportnh 22.07.2010 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Thuesen (Post 941493)
Coś czuje że na dzisiejszym meczu Sobola będzie dzisiaj wszędzie pełno. :D Przyjście Wilka na pewno dobrze naszemu Radkowi zrobi.

Ok jest Rios i może dojdzie Tiboni, ale co z tym "wielkim nazwiskiem"? Osobiście uważam ze nie jest nam jakoś bardzo potrzebne, ale na obecna chwile jeśli by się jednak pojawił to na pewno nie będzie to napastnik. Może jakiś obrońca?

zgadzam sie ze na pewno nie napastnik, no ale skoro zalozmy ze bedzie Chavez, to dla mnie rozeszloby sie o pomocnika (wg mnie srodkowy ofensywny)

wwf 22.07.2010 17:53

Wielki nazwisko to powinien być rozgrywający.

Przemoo 22.07.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Thuesen (Post 941493)

moze to ktos, kto byl w orbicie zainteresowania Barcy?? :p
http://www.totalbarca.com/2010/news/...ko-milinkovic/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl