Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

brylant17 07.05.2016 11:25

Głowa wczoraj o graniu w następnym sezonie: po meczu z Koroną zastanawiam się czy grać dalej i nie przeszkadzać drużynie

nesta 07.05.2016 11:39

Nie dorabiajcie spiskowych teorii, serio. Dwa, to nie tylko Wolski obniżył loty w ostatnich meczach, ale cała drużyna. Automatycznie gra się wtedy trudniej.

Jak ktoś słusznie zauważył chłopak walczy o piłkarskie życie. Nie wiem jak pokrętnie musiałoby być jego rozumowanie, aby w takiej sytuacji specjalnie chcieć grać słabo, jakaś kpina. Jak będzie grał słabo to, wracając na zachód wróci do punktu wyjścia, Legia go oleje, Wisła go oleje, Nawałka go oleje.

Nic się nie zmienia, wszystkie siły powinny być rzucone na pokład, aby go wykupić. Psyche, przygotowanie fizyczne - to spokojnie Wdowczyk u niego ogarnie podczas przygotowań, a umiejętności i technikę, których wyszkolić się w tym wieku już nie da, on ma.

kornd 07.05.2016 12:05

Cywka i te jego strzały z dystansu, od dawna o tym piszę. Ten strzał w 2 połowie to jest .. dramat.

JrQ- 07.05.2016 13:01

Przecież to był typowy strzał, żeby nie było kontry, nieprzygotowany.
Nie pisz bzdur...

Dzimi 07.05.2016 14:05

To tylko jeden mecz, ale wydaje mi się że Cywka jest pewniejszy na lewą obronę niż Sadlok - popełnia od niego mniej błędów. Sadlok taki bardziej roztrzepany jest

Ogryzek 07.05.2016 15:17

A propos Wolskiego przypomniała mi się sytuacja z Takesure Chinyamą. Jak wiadomo zaczynał karierę w Polsce w Groclinie gdzie grał świetnie. Najpierw został wypożyczony przez jego klub z Zimbabwe z opcją pierwokupu. Po udanym sezonie Groclin chciał wykupić piłkarza, ale ten nagle miał poważne problemy sercowe. Dzymała nie chciał ryzykować i odpuścił. Kilka tygodni później Chinyama zupełnie zdrowy podpisał kontrakt z legijną szmatą. Prawdopodobnie intrygę ukartował menadżer Chinyamy wraz legią. A Groclin i Dżymała zostali zrobieni na szaro.

W przypadku gdzie w grę wchodzi legia i pieniądze nie zdziwił bym się gdyby nagłe załamanie formy Wolskiego nie tylko wynikało z dłuższej przerwy w grze...

* (od czasu Cierzniaka i wyruchaniu nas przez legie nie pisze nazwy tego klubu z dużej litery jak nazwę parchów.)

mitmichael 07.05.2016 15:40

Guerrier jedzie na Copa America (3-26 czerwca).

shaggy 07.05.2016 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1439303)
Nie dorabiajcie spiskowych teorii, serio. Dwa, to nie tylko Wolski obniżył loty w ostatnich meczach, ale cała drużyna. Automatycznie gra się wtedy trudniej.

Jak ktoś słusznie zauważył chłopak walczy o piłkarskie życie. Nie wiem jak pokrętnie musiałoby być jego rozumowanie, aby w takiej sytuacji specjalnie chcieć grać słabo, jakaś kpina. Jak będzie grał słabo to, wracając na zachód wróci do punktu wyjścia, Legia go oleje, Wisła go oleje, Nawałka go oleje.

Nic się nie zmienia, wszystkie siły powinny być rzucone na pokład, aby go wykupić. Psyche, przygotowanie fizyczne - to spokojnie Wdowczyk u niego ogarnie podczas przygotowań, a umiejętności i technikę, których wyszkolić się w tym wieku już nie da, on ma.

Też byłbym daleki od spiskowych teorii ale gdy wchodzi do gry legia ze swoim prezesem cwaniakiem można się wszystkiego spodziewać. Pamiętacie okoliczności przejścia Jodłowca do Legii ze Sląska, tam też wszyscy grali przeciwko Śląskowi za jego plecami, począwszy od samego pilkarza jego menadżera,warszawskiego koralika a kończąc na Stanowskim z weszlo który miał informacje o szykującym się spisku a nie puścił pary dla dobra legii oczywiscie.
Tak ze gdzie w tle jest legia tam śmierdzi machlojami koralika...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1439313)
A propos Wolskiego przypomniała mi się sytuacja z Takesure Chinyamą. Jak wiadomo zaczynał karierę w Polsce w Groclinie gdzie grał świetnie. Najpierw został wypożyczony przez jego klub z Zimbabwe z opcją pierwokupu. Po udanym sezonie Groclin chciał wykupić piłkarza, ale ten nagle miał poważne problemy sercowe. Dzymała nie chciał ryzykować i odpuścił. Kilka tygodni później Chinyama zupełnie zdrowy podpisał kontrakt z legijną szmatą. Prawdopodobnie intrygę ukartował menadżer Chinyamy wraz legią. A Groclin i Dżymała zostali zrobieni na szaro.

W przypadku gdzie w grę wchodzi legia i pieniądze nie zdziwił bym się gdyby nagłe załamanie formy Wolskiego nie tylko wynikało z dłuższej przerwy w grze...

* (od czasu Cierzniaka i wyruchaniu nas przez legie nie pisze nazwy tego klubu z dużej litery jak nazwę parchów.)

No cóż Ogryzek też ciekawe fakty z przeszłości przypomniał.

bódyń 14.05.2016 07:31

Wywiad z Wolskim
http://weszlo.com/2016/05/14/slyszal...ja-taki-dobry/

AYALA 14.05.2016 08:28

Gdybyśmy w zimie nie kupowali Brleka to byłaby kasa na Wolskiego...no ale kto mógł wiedzieć ,że Petar nie wypali.

63.5 Kg 14.05.2016 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1439776)
Gdybyśmy w zimie nie kupowali Brleka to byłaby kasa na Wolskiego...no ale kto mógł wiedzieć ,że Petar nie wypali.

To młody chłopak, to jego pierwszy zagraniczny klub,inne zycie, teraz kontuzja...
Daj mu spokojnie popracować i wtedy będziemy oceniac...

szprotson 14.05.2016 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1439779)
To młody chłopak, to jego pierwszy zagraniczny klub,inne zycie, teraz kontuzja...
Daj mu spokojnie popracować i wtedy będziemy oceniac...

no ale chyba nie zaprzeczysz ze na razie idealnie wpasowuje się w casus Jirsaka.

a co do Wolskiego gdy się słyszy ze Wisła chce negocjować...coś co wynegocjowali pol roku temu to tylko jedno znaczy.

63.5 Kg 14.05.2016 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1439802)
no ale chyba nie zaprzeczysz ze na razie idealnie wpasowuje się w casus Jirsaka.

a co do Wolskiego gdy się słyszy ze Wisła chce negocjować...coś co wynegocjowali pol roku temu to tylko jedno znaczy.

Na chwile obecna patrząc na Brleka to się wpasowuje jak najbardziej....
Ale caly czas licze ze chłopak się odnajdzie...

gdsmk 16.05.2016 22:14

http://pilkanozna.pl/index.php/Wydar...o-si-paka.html

wiem, że to już miesiąc, ale nie widziałem tego wcześniej, a chłopak ciekawie mówi.

Kwestia, na ile to są jego słowa.

wolfu 22.05.2016 11:58

Bramkarz Wisły Kraków, Kais Al-Ani dostał powołanie do dorosłej reprezentacji Iraku :)

gypsy 22.05.2016 15:12

Ciekawa sprawa. Zastanawiam się, co chłopak postanowi, bo jego mama jest Polką, ojciec Irakijczykiem... W tej drugiej reprezentacji miałby dużo większe szanse na grę, tym bardziej, że już teraz widzą w nim następcę obecnego bramkarza Iraku.

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...raku,10021016/

Deteinate 22.05.2016 16:02

Interesująca wiadomość, jak damy mu pograć w pierwszej 11 + dojdzie fakt, że będzie reprezentantem kraju to można będzie przytulić za niego konkretną kasencję.

St Yabol 22.05.2016 19:03

Ja jebie, Chorążke posłali na testy do Manchesteru od razu każdy chciał, żeby grał w pierwszej 11.

No to teraz kolej na araba...

wolfu 22.05.2016 19:16

Bramkarze Iraku ostatnio powoływani do kadry to Jalal Hassan Hachim (klub: Al-Shorta SC, łączna wartość rynkowa klubu: 2,35 mln euro) oraz Fahad TAlib (klub: Al Quwa Al Jawiya, łączna wartość rynkowa klubu: 1,33 mln euro). Dla porównania wartość Wisły - 9,23 miliona, czyli jak sześć takich klubików łącznie. Myślę, że powołują go w ciemno nie wiedząc nawet jak gra, tylko bo gra w dobrym klubie.

Noodles 26.05.2016 20:34

Wie ktoś może czy przytulimy jakiś hajs od CONCACAF/CONMEBOL/FIFA za dzikie pląsy dzikiego na Copa America ? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat, a skoro UEFA płaci...

AntyMod 26.05.2016 21:32

Wisla nie- pewnie jakis komornik albo inny podmiot

Dariook 27.05.2016 06:28

Widze, ze koledze, chyba w chalpie kable sie popalily.

ArturBarlinek 27.05.2016 06:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Noodles (Post 1440501)
Wie ktoś może czy przytulimy jakiś hajs od CONCACAF/CONMEBOL/FIFA za dzikie pląsy dzikiego na Copa America ? Nie mogę nigdzie znaleźć informacji na ten temat, a skoro UEFA płaci...

pisali, że niby za Donalda dostaniemy pieniądze

wolfu 30.05.2016 06:42

Dziki Donald strzelił Kolumbii.

MatMario 30.05.2016 10:10

https://www.youtube.com/watch?v=_jGS21cNfQ8

piotek 30.05.2016 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1440584)

Wrzucajmy to na arabskie strony. Może jakiś szejk go kupi z rozpędu.

maciekkk 30.05.2016 15:02

No nieźle, wyskok jak kangur

arti 30.05.2016 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1440587)
Wrzucajmy to na arabskie strony. Może jakiś szejk go kupi z rozpędu.

Na chińskie... niech idzie do Chińczyków razem z Ryśkiem. Poza kasą trzeba mu uświadomić ilu tam będzie miał potencjalnych klientów na swoje szmaty, no i panienek tyle co nigdzie indziej.

swiety37 01.06.2016 10:43

W poniedziałek Boban Jovic wszedł na boisko w 85minucie towarzyskiego meczu ze Szwedami (0:0).

brylant17 13.06.2016 10:45

Witalij Bałaszow i Rafael Crivellaro wylądowali w rezerwach

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl