![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobrze się stało ,że pozyskaliśmy tego Riosa. Ważnym jest aby kadra była szeroka. Póki co to jestem nawet z tych transferów zadowolony. Coś się dzieje. Widać jakiś zamysł. Nie musi to być od razu droga do wielkich sukcesów ale widać ,że w klubie ,uwzględniając mizerię finansową , wypracowano jakiś sensowny sposób na dalszą wegetację w tej śmiesznej lidze. Z tym wypożyczeniami to jest dobre pociągnięcie. Wisła powinna czesać rezerwy klubów z Zachodu i sprowadzać takich piłkarzy. Zawsze to jest sytuacja pozwalająca zwiększyć konkurencję w drużynie. Krótka ławka zawsze była problemem w lidze. Gorzej jak taki zawodnik się sprawdzi a potem nie ma jak go wykupić bo się ma węża w kieszeni.
W tej chwili wypożyczyliśmy Czikosza, Riosa, mamy zamiar Chaveza. Kupiliśmy Jovanića i Bunozę. Zatrudniliśmy Palijcia ,który moim zdaniem będzie wzmocnieniem. Rozbawiło mnie jak Dragan stwierdził ,że w Wiśle treningi to są luźne w porównaniu z tymi w Niemczech. |
Bez wątpienia jest to najlepsze okienko transferowe ostatnich lat. Brawo Boguś, Brawo Basałaj !! Jedyny minus to odejście Głowy. Jeśli przyjdzie jeszcze Chavez i Wilk będę w szoku !!
|
jak myslicie jesli wplynie konkretna oferta za Małeckiego to go sprzedamy???
|
taak, chyba Zbymak pisali ze jak bedzie oferta to nie bedzie sentymentow :)
|
Dobrze, że przychodzi Wilk, bo Sobol ma już swoje lata i staje się bezużyteczny. Jak dla mnie to Wilk mógłby od razu grać w 1 skłądzie, ale zrobili z Sobola kapitana więc pewnie będzie nie do ruszenia w tym sezonie.
W każdym razie cieszy również podpisanie Riosa. Brakowało nam piłkarzy z dryblingiem, a Paljić i Rios to właśnie tacy piłkarze, co potrafią grać 1 na 1 :) |
Cytat:
Wołałbym sprzedać Diaza, a do obrony przesunąć Brożka a na skrzydle rywalizacja Kirma z Paljiciem. |
Cytat:
Nie sądzę też, by sportowo Wisła wiele straciła pozbywając się Małeckiego, który notabene nie wygląda na zawodnika, który mógłby jeszcze wnieść jakikolwiek powiew świeżości do tej drużyny. A psucia atmosfery i siania fermentu przez tego grajka, mam już osobiście serdecznie dosyć. P! |
Wrocmy 30 stron tego tematu wstecz...i poczytajmy sobie kilka postow...czlowiek zmiennym jest :rotfl:
I jeszcze odpwoiedz do pewnego kolegi co pisal ze Wilk nie ma prawa zastapic Sobola... To ja sie pytam kim byl Radek w wieku 24 lat ?? |
Cytat:
Przy okazji jak tak patrze na fryzurę Wilka to przypomina mi on .... Justina Bibera czy jak on tam ma :lol: |
Cytat:
Wracając do jego fryzury.. z mojego doświadczenia wynika ze tacy faceci maja w sobie więcej z kobiety niż mężczyzny. Radek jest jak raczej jak taki boiskowy dziki odyniec, a Wilk jak kucyk Pony... |
63.5 Kg, oj zmiennych to tu jest na pęczki, nie mniej takich, co jeszcze zanim zobaczyli Riosa w meczu Wisły, obwieścili go nową gwiazdą światowej piłki...
|
Cytat:
Żeby nie było off to również jestem za sprowadzeniem Wilka, odnoszę wrażenie że dla Radka poprzedni sezon to był początek równi pochyłej zmierzającej do końca kariery |
Cytat:
Następnym pewnym transferem jest Chavez. Wszystko ustalone, dogadane...czekamy tylko na przylot "El Tierno" i podpisanie umowy(nastąpi to chyba w sobotę)http://www.laprensa.hn/Deportes/Edic...e-va-a-Polonia Co do włoskiego napastnika Tiboni...to według znajomości mojego języka włoskiego to jutro zagra w sparingu z KSZO;) p.s I wraz ze swoim menadżerem, Tiboni obejrzy dzisiejszy mecz :) |
Cytat:
|
http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2128&xmenu=2
Wilk w Wiśle Kraków. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie róbcie z Sobolewskiego boga :) Zdrowa konkurencja też mu się przyda.
W wielkiej formie to był rok-dwa lata temu. Teraz też trzyma poziom, ale to już nie ta klasa, a z racji wieku będzie co raz to gorzej, metryki nie oszukamy. Owszem - daje radę w destrukcji, ale w ofensywie gra bardzo słabo z racji swojej techniki norweskiego drwala- przyglądnijcie mu się pod tym kątem w dzisiejszym meczu. Wilk byłby na razie "wzmocnieniem ławki". W perspektywie kilkunastu miesięcy myślę, że może śmiało wygryźć Radka z pierwszej jedenastki. Mówię to jako osoba, która widziała parę meczów Korony z jego udziałem. |
Cytat:
|
Sobol nadal biega jak dzik za piłką, ale jakby tych odbiorów coraz mniej, a fauli coraz więcej. Może to jednak wina słabej gry pressingiem całej drużyny i dużych odległości między formacjami?
|
maci0s wspominałeś że dziś w klubie jakiś zawodnik przechodził testy medyczne? :)
To chyba "układanka" zaczyna się składać...bo jeśli wierzyć włoskim mediom, to dziś Tiboni w towarzystwie Gabiele Zamagna (swojego menedżera) zawitał w Polsce ;) |
Czyli pieniądze przeszły...:D Księgowanie przelewów po 17;]
Tiboni Tiboni...:> Jutro będzie grał :D |
Jeszcze Wilk nie podpisał a tutaj takie pitolenie. Podała oficjalna strona, że jest u nas? Nie. To po co takie gadki, lepiej się wstrzymać.
Jeszcze mówicie o nim niektórzy tak jakby to był co najmniej jakiś Tsubasa czy inny czarodziej rodem ze starej kreskówki, a to tylko Wilk. Nie mówię, że do nas nie przyjdzie - jakby co. Możliwe, że już niedługo i na oficjalnej napiszą - ale już tak miało być z wieloma zawodnikami. |
Podala oficjalna strona Korony
http://www.korona-kielce.pl/index.php?art=2128&xmenu=2 i to wystarczy.. swoja droga nasza oficjalna cos spoznia sie z tego typu informacjami.. 3/4 Polski wie ze dany grajek u nas zagra a oni czekaja z niusem, ale co tam, pozniej czy wczesniej zamieszcza, wazne ze jest u nas :) |
Heh... wygląda na to że zawodnicy których chciałoby większość Polskich klubów będą u nas przesiadywać na ławie... Ciekawe się ta rywalizacja zapowiada. Szczególnie na skrzydłach i w ataku/
|
A nasza oficjalna nie podała.
|
Cytat:
Przydałby się jeszcze środkowy obrońca i jakiś ofensywny pomocnik, byłoby super. Co do tego Tiboniego to nie wiem akurat czy to dobry pomysł. Kolejne wypożyczenie...może już lepiej poczekać na tego gościa z nazwiskiem, a jeśli nie to i tak pozyskalismy dwóch napastników. Mam nadzieję że Rios się sprawdzi i zostanie dłuzej niż rok.... |
Oficjalny komunikat to masz tutaj co do Tiboni ;) http://www.atalanta.it/atalanta/news...h=read&id=1839
|
Cytat:
|
poczekajmy na oficjalne info
a co do wilka to on chyba niczym takim w koronie sie nie wyroznial |
no to wiślacy mamy piękny dzień dzisiaj:)
<Ayala " świetna wiadomośc, Sobol ma już swoje lata i trzeba szukac dla niego następcy.Mam nadzieje że transfer Wilka będzie oznaczał że Diaz odchodzi"> a poco ma odchodzić niech zostanie jeszcze nie pamiętam abyśmy mieli taka ilość piłkarzy w składzie. jak przyjdzie Chawez to ten rok w ekstraklasie będzie piękny. Ale trzeba pamiętać że od razu cudów nie będzie. Trochę czasu zejdzie zanim stanie sie kolektyw. Trzeba ufać i wierzyć w Kasperczaka zęby ich ogarnia. PS: Przyznaje się ze nie wierzyłem w zarząd;( Proszę o przebaczenie:)) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Az się nie moge doczekać meczu...
"-Wisła Kraków jest w niewyobrażalnej ofensywie, tylko dziś dołączyło do nich dwóch nowych graczy, razem mają już 7 a to nie koniec! Czyżby prezes Cupiał rozwiązał worek z kasą? Co o tym sądzisz Roman? - Wygląda na to, ze tak Mati... Podoba mi się zwłaszcza wypożyczony za 250 tys euro z River Plate Andre Rios! Zawodnik charakterystyką przypominający mi Sergio Aguero! - Roman, a co sądzisz o pozyskaniu Macieja Żurawskiego? - Tak Mati szczególnie ten zawodnik powinien uporządkować szyki w ofensywie Wisły Kraków..." Oj będzie Mati, Roman... Roman Mati... ;] Ale akurat Borek zawsze do komentowania się przygotowuje... :) |
Cytat:
|
Cytat:
Jak pisał kolega Awe - czy wy chociaż cokolwiek wiecie o naszej lidze? O Riosie wielu chce dyskutować czy byłby wzmocnieniem czy nie, a pewnie niewielu widziało Wilka jak gra.... wstyd! I to są znawcy piłki? (bez urazy) (Wg mnie jest już lepszy niż Vuković w Koronie) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl