Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Kassandre 22.07.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maci0s (Post 941243)
To może ja coś o tym przelewie powiem?? ;>

Z tego co wiem to poszedł z samego rana, a Wisła miała przesłać Koronie potwierdzenie przelewu i liczyła na to że Korona to uzna, ale skoro nie ma info to pewnie pieniązki nie przeszły...

ostatnie księgowania odbywają się w bankach o 17...

kotlet06 22.07.2010 15:16

W sumie podoba mi się ta taktyka zarządu. Testują dla odwrócenia uwagi jakichś ogórków, a równolegle negocjują konkretne transfery. Gdyby jeszcze Jarosz umiał lepiej kłamać, to byłaby perfekcja. Wiem, że Wilk był na testach medycznych już w piątek, a w poniedziałek Jarosz zaprzeczał, że w ogóle się nim interesujemy.
Jurczyński w te klocki był perfekcjonistą.
Cikos, Bunoza, Jovanic, czy nawet Pajlic byli trzymani w tajemnicy do ostatniej chwili.

Syn Kangura z 1984 22.07.2010 15:16

Nie chwalcie dnia przed zachodem słońca, na razie jest nieźle, żeby nie powiedzieć że jest dobrze. Jeśli Wilk przyjdzie to będzie to świetne posunięcie. Podpatrzy co nieco od Sobola i będzie jego młodszą wersją (mam nadzieję). Jeszcze tylko stoper na 3 rundę eliminacji i już będzie komplet, a gdyby jeszcze Chavez... to byłoby już chyba więcej niż mogliśmy sobie wymarzyć. Ale i tak mamy jak na razie najmocniejszą ławkę w Polsce, a to już połowa sukcesu. Żeby tylko się szybko zgrali i musi być dobrze :)

Chesteroski 22.07.2010 15:19

No to zajebiście że Rios podpisał, oby teraz tylko miał szansę udowodnić swój nieprzeciętny talent, okienko jak na razie niezłe, za równo pod względem finansowym jak i personalnym, i tylko Głowy mi żal...

DominoForza 22.07.2010 15:20

po wielu stronach narzekan grymaszenia naskakiwania na siebie teraz milo poczytac ten temat

max TS 22.07.2010 15:21

Ten Wilk to potrafi grac w piłkę ze się tak nim podniecacie? Szczerze mówiąc to ja go pamiętam tylko z tego ze na głowie ma czapkę zrobioną z włosów.

Reiro 22.07.2010 15:22

Rios nasz :D
Po euforii na forum mam odczucie, że może to wyć zawodnik na poziomie Marcelo gdy ten do nas przychodził...byłoby fajnie i miło... ;)
Czekam na Wilka, Chaveza i być może jeszcze jednego obrońcę i będzie git...no za skrzydłowego bym się nie obraził :p

Przemoo 22.07.2010 15:23

Zarząd to wypożyczenie PR-owo znakomicie rozegral. Gdybysmy go podpisali w pn to by bylo narzekanie ze tylko wypozyczenie. Tak to zadzialala jeszcze regula niedostepnosci, ze niby moze jednak znowu sie zepsuc i go mozemy niepozyskac, co spodowalo podniesienie jego wartosci u nas i zwiekszona radosc z transferu i peany w strone zarzadu brawo! ;)

tormenthor 22.07.2010 15:26

Oglądałem kilkanaście meczów Korony w tym sezonie i mogę powiedzieć, że Wilk to jest DM ze świetnym przeglądem pola i dobrą techniką. Na pewno w zakresie rozegrania piłki i rozprowadzania ataków jest znacznie lepszy od Sobola. Gdyby tylko jeszcze potrafił tak dobrze grać destrukcji jak Radek, to byłoby super. Jeśli poprawi odbiór piłki to jest w stanie stać się zawodnikiem na miarę pierwszej 11.

czera84 22.07.2010 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KuLwIk (Post 941252)
Skończ marudzić, jak zwykle coś komuś nie pasuje. Mamy w ataku jeszcze Brożka, Żurawskiego, Boguskiego i Małeckiego. A Ty chcesz jeszcze kogoś sprowadzać? Chyba żeby sobie siedział na trybunach a kasa leciała na jego konto. Pomysł trochę o budżecie.

Nie mówię,że trzeba sprowadzać jeszcze jednego zawodnika!!Czytaj a nie dogaduj.Typowi napastnicy to tylko chyba Paweł Brożek i Żurawski bo Boguski jest takim tzw.Second Striker bo po samych jego statystykach możemy się tego domyśleć.Np.Mecz z legią nie trafia na pustą bramkę "napastnik" a Mały to to w ogóle nie napastnik to jest skrzydłowy.Mi chodzi o to,że można było sprowadzić kogoś o zbliżonych umiejętności to Riosa ale my musimy pokomplikować i tyle.

KarLOL 22.07.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 941283)
Nie mówię,że trzeba sprowadzać jeszcze jednego zawodnika!!Czytaj a nie dogaduj.Typowi napastnicy to tylko chyba Paweł Brożek i Żurawski bo Boguski jest takim tzw.Second Striker bo po samych jego statystykach możemy się tego domyśleć.Np.Mecz z legią nie trafia na pustą bramkę "napastnik" a Mały to to w ogóle nie napastnik to jest skrzydłowy.Mi chodzi o to,że można było sprowadzić kogoś o zbliżonych umiejętności to Riosa ale my musimy pokomplikować i tyle.

Kogo? Może Messiego? Ten pewnie ma już unijny paszport, bo gra długo w Barcelonie, więc mógłby grać od razu.

rafalek 22.07.2010 15:33

Pewnie to zbieg okoliczności, ale na FB notka o optymistycznych wiadomościach jest wyżej niż news o wypożyczeniu Riosa. Czyżby kolejna informacja miałaby być za niedługo?

IncognitoTSW 22.07.2010 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 941283)

Malecki to napastnik, tylko ze słaby. A że jest szybki to wystawiają go na skrzydle, chociaż nie umie dośrodkować.

WiślakMyślenice 22.07.2010 15:35

Cytat:

Kogo? Może Messiego? Ten pewnie ma już unijny paszport, bo gra długo w Barcelonie, więc mógłby grać od razu.
I co to wnosi do dyskusji? Przed kim chcesz zaszpanować? Nie offtopuj.

Cytat:

Mi chodzi o to,że można było sprowadzić kogoś o zbliżonych umiejętności to Riosa ale my musimy pokomplikować i tyle.
I czytaj ze zrozumieniem, chyba że wg Ciebie Rios i Messi to równorzędni piłkarze. W takim razie zarząd jest c**jowy bo nie kupili go z River Plate.

EDIT:

Cytat:

Pewnie to zbieg okoliczności, ale na FB notka o optymistycznych wiadomościach jest wyżej niż news o wypożyczeniu Riosa. Czyżby kolejna informacja miałaby być za niedługo?
Jakim cudem? Przecież na tablicy wyżej widnieje post z Riosem...

wyar 22.07.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 941289)

zbymak twierdzi,że na testach medycznych przebywa u nas Wilk...

DominoForza 22.07.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 941290)
Malecki to napastnik, tylko ze słaby. A że jest szybki to wystawiają go na skrzydle, chociaż nie umie dośrodkować.

ale umie walczyc i wazne - zrobic zamieszanie ,oczywiscie chodzi mi o pozytywne tego slowa znaczneie

sqbi 22.07.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 90minut.pl;
Vlastimir Jovanović pilkarzem Korony.25-letni defensywny pomocnik, obywatel Bośni i Herzegowiny jest wychowankiem klubu Sloga Doboj, ostatnio reprezentował barwy FK Slavija Sarajewo.

Czyżby uzupełniali ubytek Cezarego Wilka ?? :)

kibicwisły1906 22.07.2010 15:37

Pożytku z Riosa w pucharach może nie być żadnego podobnie jak z Chaveza jeśli w ogóle do nas trafi także patrzmy realnie na to czym a raczej kim dysponujemy grając w europejskich pucharach. Nasz prawdopodobny przeciwnik w 3 rundzie z Azerbejdżanu to zespół lepszy od tego z którym Lech miał wczoraj takie problemy - dodajmy że pierwszy mecz gramy na Suchych Stawach...

Nie będę nawet komentował tego jakoby Wilk był wstanie zastąpić Sobolewskiego kiedykolwiek....

Bekas 22.07.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 941217)
Wilk też w Wisle :P no wreszcie

Przepraszam za poziom mojego komentarza, ale nie moglem sie powstrzymac:

To musi być dobry transfer bo: dobrym transferem był Owca, potem Zając, kolejny Zając, a teraz Wilk.
Mam nadzieje, że się nikt nie obrazi, wszystkich tych zawodnikow naprawde bardzo dobrze wspominam. A Staszek Owca to troche zapomniany dzis, choc on gre w Wisle okupił poważną kontuzją.. I chyba juz później do wysokiej formy nie wrócił. To były czasy kiedy nie bylo kasy, a transferami Owcy czy Łetochy to sie podniecalismy jak teraz Riozem.

IncognitoTSW 22.07.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 941295)
ale umie walczyc i wazne - zrobic zamieszanie ,oczywiscie chodzi mi o pozytywne tego slowa znaczneie

To prawda, potrafi przyspieszyć i zrobić szum na boisku.

SpoXsteR 22.07.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 941289)

http://www.facebook.com/#!/pages/Wis...w/185885066281
nizej jest :> pewnie patrzyles poprzez odnosnik ze swojego profila.. czy jakos tak

lukaszkm 22.07.2010 15:38

Korona podpisała właśnie nowego defensywnego pomocnika (http://korona-kielce.pl/index.php?art=2124&xmenu=2) A na forum Korony już się powoli godzą z tym, że Wilk przechodzi do Wisły ;)

Chlopek123 22.07.2010 15:39

Cytat:

Daj sobie najnowsze a nie najczesciej czytane :P

TSW06 22.07.2010 15:40

maci0s dzięki że jesteś :) dobrze się dzieje panowie!

WiślakMyślenice 22.07.2010 15:40

Cytat:

Korona podpisała właśnie nowego defensywnego pomocnika (http://korona-kielce.pl/index.php?art=2124&xmenu=2) Czyli Wilk do nas ;)
Żeby się nie okazało, że ten reprezentant Bośni jest lepszy :) Wtedy na forum znów wylewanie żalów i pomyj na zarząd xD

zordon 22.07.2010 15:41

To że korona kupiła następcę Wilka oznacza, że Wilk odchodzi, nie że do nas :)
Oprócz nas interesuje się nim Lech (kontuzja Bandrowskiego) i jakiś klub z zachodu.
Ja tam czekam na oficjalne info

PS. ponawiam pytanie bo przepadło w powodzi postów a jest dość istotne. Czy Wilk występował w karierze (nawet okazjonalnie) jako środkowy obrońca?

dodo19891989 22.07.2010 15:43

Skoro Korona pozyskała defensywnego pomocnika, to w takim razie przesądzone jest odejście Wilka. No i ten nagłówek na FB się nie zmienił, więc czyżby czyżby... ;>

Zieniu1906 22.07.2010 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zordon (Post 941309)
Oprócz nas interesuje się nim Lech (kontuzja Bandrowskiego) i jakiś klub z zachodu.

Ale sam Wilk mówił że dokonał wyboru . A maci0s pisał że przelew został już wykonany .

borys 22.07.2010 15:43

Cytat:

kibicwisły1906

Pożytku z Riosa w pucharach może nie być żadnego podobnie jak z Chaveza jeśli w ogóle do nas trafi także patrzmy realnie na to czym a raczej kim dysponujemy grając w europejskich pucharach. Nasz prawdopodobny przeciwnik w 3 rundzie z Azerbejdżanu to zespół lepszy od tego z którym Lech miał wczoraj takie problemy - dodajmy że pierwszy mecz gramy na Suchych Stawach...

Nie będę nawet komentował tego jakoby Wilk był wstanie zastąpić Sobolewskiego kiedykolwiek....
raz można wstać lewą nogą ale jeśli tak jest codziennie to znaczy, że obydwie masz lewe:) minimum optymizmu poproszę.

TymonPRO 22.07.2010 15:43

Kolejne niezłe transfery ,byle nie kupować Drewna Sadloka i będzie dobrze.
Patrząc na skład jest już naprawdę mocny(poza obroną) ,szczególnie 1 skład,teraz byle Henio dostosował najlepszą taktykę wracamy na R22 i może zobaczymy Wisłę na jaką czekamy parę lat Wisłę efektowną i efektywną

xanti1906 22.07.2010 15:44

Wszystko wskazuje na to, że Wilk do nas dołączy :) Potrzeba na pewno bardziej obrońcy niż skrzydłowego, dlatego czekam na Chaveza. Na skrzydle można ustawić Kirma, Łobo, Małego, Bogusia, Paljicia, ale nie gwarantują oni jakiegoś ekstra poziomu, są zwyczajnie przeciętni. Nie uwzględniam oczywiście Dragana, bo nic o nim w sumie nie wiadomo prócz krótkiego filmiku. Dlatego jeszcze 2 transfery - obrońca i skrzydłowy i jest moc! :)
Dobry dziś dzień Wiślacy - Rios, duże prawdopodobieństwo Wilka, mecz z Szawle :)

WiślakMyślenice 22.07.2010 15:45

Cytat:

Na skrzydle można ustawić Kirma, Łobo, Małego, Bogusia, Paljicia, ale nie gwarantują oni jakiegoś ekstra poziomu, są zwyczajnie przeciętni. Nie uwzględniam oczywiście Dragana, bo nic o nim w sumie nie wiadomo prócz krótkiego filmiku.
A Paljić to nie ma czasem na imię Dragan? Sam sobie przeczysz ;)

JrQ- 22.07.2010 15:45

Cytat:

Bzdura, Lech się nim nie interesował, tylko Ruch...
Co do samego Wilka, nie będę się wypowiadał, nie oglądam meczów Korony.

TymonPRO 22.07.2010 15:45

Cytat:

PS. ponawiam pytanie bo przepadło w powodzi postów a jest dość istotne. Czy Wilk występował w karierze (nawet okazjonalnie) jako środkowy obrońca?

Haha no tak tylko już sam prezes Korony potwierdza że transfer do Wisły jest o krok

JarekTSW 22.07.2010 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 941318)
Bzdura, Lech się nim nie interesował, tylko Ruch...
Co do samego Wilka, nie będę się wypowiadał, nie oglądam meczów Korony.

Lech sie nim interesował i Hertha wedlu GK , ale transfer do Wisly jest bardzo bliski :-D

maci0s 22.07.2010 15:47

Jak napisałem ze Wisła robi przelew... To chyba powinno Wam zasugerować, że jednak wybrał Wisłę, co?
Jaki byłby sens przesyłania kasy gdyby Wilk się na nas nie zdecydował??

xanti1906 22.07.2010 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 941317)
A Paljić to nie ma czasem na imię Dragan? Sam sobie przeczysz ;)

No dziwnie to wyszło, na szybko pisałem i zdanie źle złożone. Paljić może grać oczywiście na skrzydle, ale nie oceniam go, tak miało wyjść. Za dużo szczęścia naraz :)

JrQ- 22.07.2010 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 941320)
Lech sie nim interesował i Hertha wedlu GK , ale transfer do Wisly jest bardzo bliski :-D

Tak, tylko, że oni wydedukowali to na podstawie tego, że kontuzji doznał Bandrowski.

tormenthor 22.07.2010 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 941297)

Jakim był piłkarzem Sobolewski w wieku 24 lat i gdzie grał? Wilk jest na pewno lepszy od Mączyńskiego. Jeśli nie przejdziemy Azerów w obecnym składzie, to i tak nie ma co Wisły pokazywać w Europie. Lech nie jest wyznacznikiem, gdyż to słaba drużyna, która wygrała ligę dzięki przychylności sędziów, katastrofalnej postawie Wisły, a gdy i tego było za mało, to w przedostatniej kolejce pomógł im los w postaci łysiny Jopa.

Jeśli chcemy pokazać Wisłę Europie i coś tam ugrać, musimy mieć 8 - 9 klasowych piłkarzy. Przy optymistycznym założeniu w 4 rundzie będziemy mieli góra 5 zawodników niezłego, prawie europejskiego formatu: Sobola, Piotrka, Pawła, Żurawia, nowego stopera (nie wyobrażam sobie innej opcji niż sprowadzenie dobrego zawodnika na tę pozycję). Trochę to jednak za mało, więc jeśli nie będzie dobrego losowania, to trzeba się modlić żeby nie było ostrego lania.

wyar 22.07.2010 15:53

Cytat:

Oglądałem Koronę kilka razy w tym sezonie - ale nie pamiętam,aby Czarek grał kiedykolwiek na innej pozycji niż pomocnik. Za grę jako DM był wielokrotnie chwalony,chociażby przez Andrzeja Iwana ale i kilkakrotnie przez ekspertów Canal + i wielu,wielu kibiców Korony,mnie się w sumie też podobał,walczący,myślący,spokojnie za jakiś czas może zastąpić Sobola.Przy tym - piszę to jako prywatną opinię - wygląda na dobrze ułożonego faceta,co nie jest bez znaczenia dla rozwoju piłkarskiego. A jak z nim będzie naprawdę - czas pokaże... Jeśli do nas przyjdzie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl