![]() |
Uważam, że powinniśmy robić wszystko aby konflikt na Ukrainie był jak najdłużej. Niech się te rosyjskie i banderowskie psy wybijają i niech się niszczą na wzajem. Nam to na rękę bo wróg, który prowadzi jedną wojnę nie myśli o kolejnej.Sankcje? Owszem, tylko nie w ten sposób, że my coś tam szczekamy i mamy pianę w pysku a reszta Europy ma wywalone na tą śmieszną Ukrainę. My się obrażamy na Rosję i liżemy dupę Ukrainie i co z tego mamy? Sankcje i od Rosji i od Ukrainy. Śmieszne. Za to co te śmiecie z Ukrainy robią względem nas to powinniśmy wręcz Rusków poprzeć i wysłać wojsko żeby banderowców powybijało.
Nie wiem o co tu chodzi ale nie potrafię tego pojąć jak to jest możliwe, że my im pomagamy, wstawiamy się za nimi a oni nam dają embarga, mój umysł jest za mały żeby to zrozumieć. Pisałem już, powinniśmy mówić jedno, robić drugie, tam gdzie trzeba to się ładnie uśmiechać i poklepywać po plecach a jak trzeba to wbić nóż w plecy. Taki robi cała Europa względem Ukrainy, daje im gwarancje, pomoc na twiterze i facebooku a jak trzeba to sobie z Rosją handluje. Tylko my jak te cioty pomagamy najwięcej i tracimy najwięcej i to jest właśnie polityka PO-PiSów. To nie jest stanięcie po stronie Ukrainy bo nie wolno jej zostawić z tego względu iż kolejnym celem Rosji będziemy my tylko robienie loda USA, Niemcom i Banderowcom. Nic nie robią te śmieszne partie w tym kierunku, żeby embarga ze strony Ukrainy znieść, nawet o tym nie mówią. Dziękuję za taką politykę. |
|
Hahah z calym szacunkiem ale nikt nie ma najmniejszych szans z Komoruskim i kazdy trzezwo myslacy zdaje sobie z tego sprawe. Czy domniemane falszerstwa to juz ewentualne tlumaczenie przyczyny porazki czy jak?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale co mam merytorycznie uzasadniac??? To ze Komorowski wygra??? Niech Ci bedzie - jestem prorokiem. Jesli moja przepowiednia sie nie sprawdzi, wiecej w tym temacie sie nie wpisze.
|
Cytat:
I konkretnie, czy Twoim zdaniem antytezą stwierdzenia: "wtrącać się w nieswoje sprawy narażając interesy własnego państwa" jest stwierdzenie: "chcesz pomóc Ukrainie pasuje wysłać tam Polskie wojsko?? Zakładam Twoją dobrą wolę i to że klepiesz podobne nonsensy automatycznie, powtarzając bełkot który sączy się z z kręgów KNP, bez głębszego zastanowienia. Dlatego wyjaśniam że pomiędzy: " niewtrącaniem się w nieswoje sprawy" a "wysyłaniem na Ukrainę Polskiego wojska" istniej przepaść. Albo inaczej: nieprawdopodobnie duża gama środków które można wykorzystać we wsparciu Ukrainy przeciwko Putlerowi. Poczynając od dyplomatycznych (co było pięknie widać w Austaralii, gdy mały Stalinek spieprzał przed czasem czerwieniąc się ze wstydu), ekonomicznych (np: spadające ceny ropy i gazu), logistycznych (np: pomoc dla rannych żołnierzy), militarnych (np: dostawy broni) itp, itd. I jeszcze to: "W polityce nie ma przyjaciół są tylko interesy". Szczera prawda. A naszym najdalej idącym interesem (na co wskazuje historia ostatnich kilkuset lat) jest trzymanie Rosji tak daleko od naszych granic jak to tylko możliwe. I aby osiągnąć ten cel warto zainwestować naprawdę bardzo dużo. I tak się nam to opłaci. I teraz jeśli chodzi o "zły Zachód". On sobie może pozwolić na pewną "nonszalancję" w sprawach zagrożenia ze strony Rosji z prostego powodu: pomiędzy Rosją, Ukrainą a nimi jest jeszcze Polska. Pomiędzy nami a Rosją jest tylko Ukraina. |
Cytat:
W drugiej kolejności pomyślmy o budowie silnej armii, opartej o myśl technologiczną polskich - prywatnych firm(którym się opłaca tworzyć koncepcje i je realizować a nie zatrudniać księgowych do liczenia jak obejść coraz to nowe podatki i dogorywać łącząc koniec z końcem zapewniając miejsca pracy związkom zawodowym)? Tak jak np w Stanach? A nie zapomniałem... socjalizm to mit - łapcie więc kije i na Leningrad! Polak potrafi ;) Cytat:
Oczywiście :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty niezły teoretyk jesteś. Fajnie się czyta te twoje wywody :) Szkoda, że ostatnio mało czasu mam, bo aż mnie korci :D |
Cytat:
Gdy pomyślę sobie że nasi dziadkowie w 1939,będąc w dramatycznie gorszej sytuacji, zrobili co trzeba, to patrząc na takich "realistów", zastanawiam się do jakiego stopnia siedzi w nich taka zwykła, ohydna, czerwona komuna. Ciekawe czy 1 marca takie typy będą krzyczeć: "cześć i chwała bohaterom"?? |
Cytat:
Jeśli natomiast chodzi o silną armię i socjalizm to zależność (poza bardzo nielicznymi wyjątkami) jest raczej wprost proporcjonalna. |
Cytat:
To samo z Mikke i Kowalskim. Na prawdę mam wierzyć, że na gościa (Mikke), który jest na fali i zdaje się ma najlepsze notowania od 20 paru lat chce zagłosować mniej ludzi niż na Palikota czy z dupy wzietą Ogórek? Do tego chłop z jajami czyli Krzysiek Grodzka ma 1-2% a przedstawiciel Ruchu Narodowego, Kowalski często jest w sondażach pomijany - i tu też rozumiem, że elektorat Rn, który też rośnie w siłę (oczywiście jak na ich możliwości), który jest zdecydowany a nie taki Paliotowy z przed paru lat typu "a zaglosuje se dla beki, a może coś zmieni ten RP, a zaglosuje bo trawka" nagle nie chce głosować na Kowalskiego? Te sondaże to zawsze jest podkładka pod sfałszowanie wyborów. Jak każdy widzi, że Bronek ma 45-60% a Duda 20% w sondażach to później mu na myśl nie przyjdzie, że wybory fałszowane jak np wygra Bronek 51% w I turze albo w II 55 do 45. Sondaże, hmm, ciekawa rzecz. narzędzie, które pozwala przenieść się w czasie i wywróżyć wyniki wyborów. Zawsze im się to udaje tylko ostatnio jakoś im z tym PSLem nie pykło. http://wmeritum.pl/alternatywny-sond...d-komorowskim/ |
Cytat:
Cytat:
Rozumiem. Im wyższy socjalizm -> większa amria. To miej sobie na armię, a potem zdychaj z głodu. Nie rozumiesz kompletnie mechanizmów ekonomii, bo nie uważam ciebie (jeszcze) za propagandzistę, który się zna a pierdzieli głupoty bo mu placą ;) Skup się na studiowaniu wartości amerykańskich zrozumiesz wtedy, że umiłowanie własności prywatnej i szacunek do niej jest podstawą silnej gospodarki i silnego państwa. Socjalizm w każdej formie jest utopijny. Upadł Związek radziecki, Argentyna zbankrutowała, Chile Grecja - dzisiaj stan gospodarek Wenezueli, Kuby, Unii Europejskiej - spójrz na to z punktu widzenia marko! To się nigdzie nie udaje! Teraz zobacz punkt widzenia Amerykański czy Japoński, czy nawet zachodnio europejski z ubiegłego wieku, zobacz na Chiny, Singapur, Malezję dzisiaj! Tam wszędzie jest bogactwo, bądź rodzi się bogactwo bo z dnia na dzień się nie zbuduje przecież. Jak porównasz te dwie koncepcje to nigdzie nie znajdziesz podobieństwa. To są realne fakty a nie snucie wizji. Trzeba zmienić drogę całego systemu już o tym pisałem wiele wiele razy. I praktycznie każdy tutaj się z tym zgadza. Tylko część osób łudzi się jeszcze, że PIS pójdzie tą nową drogą... no to niech się łudzi ;) |
Cytat:
"hmmmm to może zacznijmy od likwidacji socjalizmu i zbudowania bogactwa? hmm? W drugiej kolejności pomyślmy o budowie silnej armii, opartej o myśl technologiczną polskich - prywatnych firm(którym się opłaca tworzyć koncepcje i je realizować a nie zatrudniać księgowych do liczenia jak obejść coraz to nowe podatki i dogorywać łącząc koniec z końcem zapewniając miejsca pracy związkom zawodowym)? Tak jak np w Stanach?" Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cały czas tworzę wywody o systemie podatkowym - twierdzę, że opodatkowanie pracy to zło konieczne, przymus ubezpieczania się również, że biurokracja to 5 kula u nogi. piszę o systemie zdrowotnym, że prywatny jest o wiele bardziej wydajny, tańszy w utrzymaniu na co przykład podaje rozwiązania już istniejące. piszę o systemie politycznym, że w tej formie jest złym systemem, który tak naprawdę z demokracją ma mało wspólnego, że Jowy będą trochę lepsze ale nie wiele, że należy zlikwidować demokrację, bo to jest i tak fikcja a głupich jest zawsze więcej. Odkąd tutaj pisze te argumenty i wiele wiele innych zawsze przytaczam. To, że ty masz problem albo z czytaniem ze zrozumieniem, albo ze wzrokiem to już nie moja wina ;) Cytat:
Tutaj zestawienie twoich argumentów z ostatnich kilku postów: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Zwyczajnie wislak68 po powrocie na forum minął się z powołaniem. Zamiast nawracać na właściwe tory polityczne powinien zostać kaznodzieją z taką mocą argumentów :)
|
Cytat:
|
Cytat:
koleś emj10 z wołomina zawsze znajdzie "kumpla" któremu wyliże 4 litery bo akurat ten "dowala" adwersarzom, teraz padło na palikota, czekam aż palikot mu sie odwinie , już parę razy tak było wcześniej , koleś nie wie że lizanie tyłka nie popłaci , lepiej samemu stanąć w szranki , ale cuś ostatnio unika,"wysyła" w bój i kibicuje z oddali , nie chce się kompromitować ? |
Nie ma co się kłucić na prawicy, prędzej czy później skończymy w jednym okopie, byle nam tylko amunicji nie zabrakło. Dlatego trzeba jak najszybciej odsunąć od władzy obecną bandę agenturalną.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przecież Korwin tutaj jasno chwali Putina za dobrą pracę na rzecz Polski ;)
http://www.rp.pl/artykul/10,1181774-...Ukrainie-.html Cytat:
|
Cytat:
Najbardziej prorosyjskie jest płacenie im za gaz tak drogo jak nasza Rzeczpospolita od lat to czyni. |
Cytat:
1. Spróbuj przeprowadzić z enklawy królewieckiej atak na Polskę inny niż taktyczny. Zanim zbierzesz tam odpowiednią ilość wojska to wszyscy w około będą wiedzieli że szykuję się atak. Spróbuj zaatakować na tak wąskim froncie, w sposób który nie gwarantował by totalnej masakry w kontrataku. Zapewnij zaopatrzenie dla wojsk tam stacjonujących, przy totalnej dominacji przeciwnika (wyjaśniam: NATO) na morzu. Podsumowując: atak z Królewca ma sens tylko i wyłącznie jako część większego planu. Sam w sobie Królewiec jest dla Rosjan tym czym Westerplatte było dla II RP. Tyle w temacie "sąsiedztwa z Rosją". 2. Jeśli chodzi o plany strategiczne lotnictwa na wypadek wojny z Rosją: jaki błąd strategiczny widzisz w tym że w wypadku konfliktu z Rosją nasze lotnictwo ma uciec poza zasięg rosyjskich rakiet krótkiego i średniego zasięgu? Jeśli masz wątpliwości to sprawdź sobie proszę co to był "Pekin" i jaką decyzję odnośnie naszych sił morskich, podjęły w chwili rozpoczęcia DWŚ władze II RP? Jeśli Twoje wątpliwości nie zostały jeszcze rozwiane to sprawdź w jaki sposób zareagowali Rosjanie nie informację o tym że USA sprzedają Polsce rakiety średniego zasięgu. Dla ułatwienia hasło: Baranowicze. Podsumowując: nie ma nic bulwersującego w przytoczonym przez Ciebie przykładzie (jeśli plany strategiczne rzeczywiście zakładają taki wariant). Wręcz przeciwnie: wskazuje to na "głębie operacyjną" której tak bardzo zabrakło II RP w wojnie 1939 roku. I w sposób bezpośredni wskazuje jak bardzo różni się sytuacja geopolityczna Polski międzywojennej i współczesnej, tym bardziej wystawiając na pogardę opinię tchórzy który proponują wypięcie pośladów przed Putinem, nie chcąc nawet podjąć próby walki. 3. "Przychylność" Ukrainy. Bez wdawania się w zbędne dywagacje: uważasz że lepszym wariantem dla Polski jest "nieprzychylna" nam Ukraina będąca w śmiertelnym konflikcie z Rosją czy "przychylna" Polsce Ukraina będąca wasalem Putina? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
nie chodzi o to by toczyć spór ale kilkadziesiat tysięcy to niejest mało.poza tym tego juz chyba nie wiemy, czy w czasie tej ukrainskeij wojny garnizon w Krolewcu sie nei powiększyl.do tego mocna baza okretów podwodnych...na prawde Krolewiec to jedne wielkie koszary.
|
Kto powiedział, że Obwód królewiecki i znajdujące się w nim wojsko ma być straszakiem dla Polski? Wskazałbym raczej palcem na naszego mniejszego sąsiada, a mianowicie Litwę, która właśnie przywróciła pobór wojskowy i zmieniła plany dozbrojenia.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"taaa broni, więcej chyba Misiek ma sprzętu jak nasz przemysł zbrojeniowy", "bardzo go to na pewno zasmuciło, nie wiedział czy ze sobą skończyć po tym co spotkało go w Australii jestem sobie w stanie rękę uciąć że miał myśli samobójcze", "To właśnie przez takich jak ty którym dano prawo decydowania o stanie naszego państwa tak mamy" To tak dla przykładu parę cytatów z kolegi palikota żalącego się na "brak kontrargumentu". W dyskusji jesteś kompletnie bezbronny. Poza banałami i ogólnikami nie masz do powiedzenia zupełnie nic. Swoją kompletną niewiedzę próbujesz przykrywać żenującą agresją wobec dyskutantów, po czym biadolisz że nikt nie traktuje Cię na serio. Przykro mi palikocie ale nikt nie będzie Cię traktował poważnie (oprócz zapewne paru dziwaków w stylu emj10). Na poważną dyskusję musisz sobie zapracować. Jak na razie masz status yorka, dyżurnego trolla do wykpienia. |
A kto powiedzial, ze tylko dla Polski??? Moim zdaniem dla wszystkich:) Tak samo ilosc przejecia ruskich samolotow w tamtym roku przez wojska NATO dobitnie tylko pokazuje wzmozona "aktywnosc" kacapow w polnocnej Europie.
Obwod kaliningradzki jest ruska eksklawa a nie enklawa jak ktos tam wyzej napisal tak dla przypomnienia. |
Europejska aktywność też zdecydowanie wykracza poza to z czym mieliśmy do czynienia jeszcze kilka lat temu. Liczba wybuchów na poligonach w Rembertowie i Zielonce, doinwestowanie jednostek w okolicach Wieliszewa oraz Legionowa, często latające śmigłowce i samoloty oraz tego typu przesyłki to od jakiegoś czasu standard :)
https://www.youtube.com/watch?v=_JxhhiEcYck |
Cytat:
|
Notkę przecież sobie sam wystawiasz, a ja tylko żartobliwie opisałem ten poziom śmieszności jaki prezentujesz po powrocie z emerytury ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma tam Romcia Giertycha? Myślałem, że przecież razem z Misiem Kamińskim i Marszałkiem "MI-6" Sikorskim jako święta trójca z Józefowa spod Otwockia zostali zaliczeni do głównych brutusów prawicy przez Feusette w ostatnim numerze tygodnika Karnowskich? ;)
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl