![]() |
Wypowiedź ś.p. prezydenta Kaczyńskiego z 2008 r. bardziej aktualna niż opinia Komorowskiego z 2014 r.:
http://niewygodne.info.pl/artykul5/0...byt-czesto.htm |
Cytat:
|
Kto oglądał konferencje bula wie, że to jego kompromitacja w oczach myślących, w oczach lemingów i pelikanów to wzorowe wystąpienie.
Pytania zadaje? <werble> wsi24 poprzez Kolende-Zalewską. Dwa "prztyczki" odnośnie RBN w stronę PiSu. Z 33 posiedzeń nie byli na 29. "Jak zwykle przedstawiciel(e) PiS." jak to określił. Co wynika z tego dla Polski? Podniesienie o 0,5% PKB wydatków na obronność. Z danych za 2013 rok PKB wyniosło 526 mld USD. Skoro obecnie jest to wskaźnik 1,5%, to wydamy uwaga: 2,63 mld $ więcej. |
Propagować!
|
Nie zamierzam propagować, gdyż nie jestem zwolennikiem otwartego dostępu do broni. Postrzelać od czasu do czasu lubię na strzelnicy, ale otwarty dostęp do broni przy naszym społeczeństwie to będzie masakra o czym wielokrotnie kiedyś pisałem.
|
Cytat:
Siusiumajtki boją się broni palnej, i to wskazuje na to, że nawet nie byliby wstanie obronić swojej rodziny mieszkania, tak właśnie feminizm/socjalizm pierze mózgi potem chłopy to zwykłe pipy, które boją się własnego cienia. Dziwić się że nasze baby potem biegają za jakimiś Włochami czy Hiszpanami... Swoją drogą dziś J. Kaczyński ogłosił, że nie chce się spotkać z Orbanem, a dlaczego? Bo ten niby łamie solidarność Europejską tak jak Merkel czy Hollande... solidarność wobec czego? Właśnie - wobec interesów Polski, które mają szeroko w dupie? :) - "Patriota" po raz kolejny optuje za tym, aby wtrącać się w nieswoje sprawy narażając interesy własnego państwa, bo liczył na wsparcie zachodu :lol: I znowu nas w tyłek ru... który to już raz, zresztą wielu obserwatorów tak mówiło już na początku tej wojny, że tak będzie i to całkiem realne, już nie wspominam, co ja mówiłem, co mówił "odrealniony" JKM :D a "realna zmiana" :lol: vel PIS naiwnie wierzyło, że zachód nas kocha i traktuje poważnie :lol: - banda naiwnych ludzi - realna zmiana? - żałosne Sorry, że tak agresywnie, ale ręce opadają z tej głupoty i naiwności po prostu |
Widzisz tu nie chodzi o mnie, gdyż ja pierwszy raz w życiu na poligonie strzelałem w wieku 14 lat (KBKS, Beretta, Glock) i polubiłem to bardzo. Problemem jest to, że społeczeństwo, które od kilku stuleci nie widziało broni na oczy kompletnie nie jest przygotowane na jej posiadanie.
Powoli to się zmienia akcjami tj. szkolenia strzeleckie dla administracji publicznej, ale czekają nas dekady zanim będziemy mogli stać się krajem bardziej uzbrojonym. Podobny problem do legalizacji narkotyków w Polsce. Kategoryczne nie. |
Cytat:
"Po odzyskaniu niepodległości przez Polskę zachowana została instytucja „Pozwolenia na broń”. Niemniej jednak była to decyzja administracyjna, wydawana przez władze samorządowe I instancji (czyli starostę) w oparciu o opinię Policji. W praktyce uzyskanie pozwolenia na broń nie było kłopotliwe dla nikogo kto nie był skazanym, włóczęgą, alkoholikiem, narkomanem czy chorym psychicznie. ... Dziś, 23 lata po zmianie ustroju możemy stwierdzić, że komunistom udało się to, o czym nawet nie marzyli zaborcy. Nie tylko udało im się nas rozbroić, ale i zaszczepić Polakom przekonanie, że to dla ich dobra. 50 lat propagandy przekonało Polaków, że jesteśmy warcholskim narodem, któremu po prostu nie wolno dawać broni, byśmy się nie pozabijali." * artykuł stary stąd ta wzmianka odnośnie 23 lat po zmianie ustroju |
Cytat:
Co do niedoszłego spotkania z Orbanem. Zadajesz duzo pytań ale jak widać mało co rozumiesz. Nie spotkał się ze względu na politykę energetyczna Wegier, które w tym temacie podporządkowują się Rosji. O tym jak taka polityka zagraza m.in. Polsce przeczytasz tu: http://wpolityce.pl/polityka/234397-...er-nasz-wywiad |
Dobry żart tynfa wart:D
|
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To w kontekście jeszcze "prorosyjskości" JKM. Pierwszy raz w reżimówce :D
https://www.facebook.com/video.php?v...228840&fref=nf Cytat:
|
Arbuziątka się zbuntowały odnośnie głosowania ws. energii odnawialnej. Jak można być tak niePOsłusznym?
|
|
Cytat:
ha, ha ,ghatulacje , bhawo warszawka , słuszny wybór :lol:, Bareja żałuje że nie dożył , ale to dzieje się naprawdę , każdej godziny , każdego dnia , tygodnia , miesiąca , roku...... http://niezalezna.pl/64396-hgw-wymie...-2016-2017-rok |
|
|
|
|
|
Marny ten spam na futbolowe fora :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiadomo tylko czy śmiać się czy płakać. "Analiza realisty" na poziomie przedwojennego komunisty rodem z KPP. Tyle tylko że po 40 latach PRL nawet niektórzy z nich (albo ich potomków) zmądrzeli na tyle aby śmiać się w kułak z podobnych bzdur. Jak widać dla "realistów" z okolic KNP ta wiedza cały czas jest jeszcze niedpostępna. |
Cytat:
|
W rzeczy samej ;)
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Rodacy bierzcie swoje czołgi F16, F22, niszczyciele, łodzie podwodne, pancerniki, rakiety, karabiny i w imię naszego idealnego ustroju jedziemy podbić Ruskich!!! Jutro Moskwa w pojutrze Tokio! :lol: a Waszyngton na deser! a co! ;) Cytat:
|
Jakie F22 skoro takich nie posiadamy i posiadać nie będziemy? :)
|
http://niezalezna.pl/64465-ida-zdobyla-oscara
antypolski gniot triumfuje , czy Ty Polaku też jesteś dumny ?jak antypolskie reżimowe media ? proponuję kolejny film "Polskie obozy koncentracyjne- geneza powstania i lokalizacji"( tytuł roboczy) , reżyseria Wajda , konsultacje historyczne wnuk Rudolfa Hesa ,produkcja sfinansowana podobnie jak Ida i pokłosie przez PISF czyli z Twoich podatków |
Cytat:
Jedna rzecz mnie śmieszy, mianowicie nazywanie Putina Stalinem. Ja rozumiem, że stoimy jako Polska w opozycji do Rosji i nie ma co się spuszczać nad ich triumfami ale ten gościu o nazwisku Putin robi to samo a wlaściwie jest miłosierny w porównaniu do USA czy Izraela. Putin w miarę normalnie przejmuje kontrolę nad wschodnią Ukrainą - bez jakiejś ogromnej rzezi z kolei to co zrobiły żydy na spółkę z USA z bliskim wschodem i Afryką to jest prawdziwa masakra. Dlaczego o tym nie mówicie? To przez interesy Ameryki i Izraela mamy problemy w Egipcie, Libii, Iraku i Syrii. To przez tych s....ysynów się chrześcijanom ucina głowy co wcześniej w tych krajach było niespotykane czy rzadko spotykane. To są prawdziwi Hitlerzy i Staliniści naszych czasów a nie jakiś Putinek co sobie odebrał kawałek Ukrainy, która można powiedzieć była jego bo pałały te terytoria miłością do Rosji. Gościu robi to samo tylko delikatniej co wasi idole z Izraela i USA a wy jesteście (wiślak68 i inni) zwykłymi hipokrytami i wasalami żydów. To jest główny problem Polski, że są tu siły, które by się za wszelką cenę chciały wypinać i dać ładować w dupsko, a to Niemcom, a to Ruskom a to USA i Izraelowi. My nigdy nie będziemy silni przez takich ludzi bo oni nie chcą prowadzić interesów z tymi Państwami tylko być takimi pieskami posłusznymi, które w zamian za swoją służbę nie pragną nic w zamian i to wlaśnie widać po naszej politycy w UE i na Ukrainie. My dla banderowców wszystko a oni nas znieważają, my dla UE wszystko a oni nam ograniczenia. Popierajcie dalej te partie wasalskie a na pewno na tym dobrze wyjdziemy. PS Najlepsze jest to, że cąły syf na Ukrainie zaczął się przez USA i UE. Przecież to oni podjudzali Ukraińców, to oni ich mamili wizją wejścia do UE, dodawali im otuchy w walce na Majdanie i co sie stało dalej? To co w Azji i Afryce. Jak się zaczęła prawdziwa jatka i obalanie prezydenta to nagle zostali sami, Ukraina zdestabilizowana, sojuszników brak. I oczywiście żyjemy w takiej propagandzie, że wszystko zostało tak przedstawione, że ruski najgorsze w tym wszystkim, że to ruski zaczęli. |
Jaroo1 to dopiero poniedziałek , co będzie w piątek , litości , o co Ci chodzi ?
"To są prawdziwi Hitlerzy i Staliniści naszych czasów a nie jakiś Putinek co sobie odebrał kawałek Ukrainy, która można powiedzieć była jego bo pałały te terytoria miłością do Rosji. " co to ma być? , jakbym Cie nie znał pomyślałbym że to tekst tego piskorskiego z byłej samoobrony , ruskiego szpiona , czy Ty wiesz ile " ludzi i terenów" w Polsce pała miłością do rosji i putinka jak pieszczotliwie piszesz, bezkrwawo ? , powiedz to tysiącom rodzin które straciły życie lub zostało inwalidami , co się z Tobą dzieje? |
Cytat:
a chociaż łodzie podwodne i pancerniki na szturm Leningradu posiadamy? |
Do szturmu na Leningrad nie mamy nawet helikopterów wielozadaniowych do zrzutu żołnierzy, gdyż dopiero co rozpisano przetarg na zakup takiego sprzętu. Natomiast marynarka wojenna w tej chwili nie istnieje i wiesz o tym tak samo dobrze jak ja. W tej chwili to możemy szturmować Wilno, albo Rygę, choć to drugie już pod rosyjską kuratelą :)
Jaroo1, bardzo ciekawy post, z którym w dużej mierze się zgadzam. Przenieśmy jednak tą dyskusję do odpowiedniego tematu. http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=9219&page=26 |
Cytat:
Cały syf na Ukrainie zaczął się przez samych Ukraińców. Dokładnie tak samo, jako cały syf w 1772r. wziął się przez samą szlachtę. Siła zewnętrzna zawsze jest ograniczona siłą wewnętrzną państwa, to ona powoduje że ws, Ukrainy rozmawiają największe gospodarki świata a nie krul jewropy ani taki podrzędny kraj jak Polska. Co do kwestii historii Syrii i arabskiej rewolucji, to istnieją potężne analizy które próbują postawić za tym władimira władimirowicza. Ja uważam, że znaczenie tu jednak ma historiozofia i nieunikniona wojna cywilizacji o której pisał hundingoton http://socjolog.strefa.pl/islam-zachod.html |
Cytat:
Dla mnie jest jasne, że powinniśmy się trzymać z każdym z kim mamy interes do ubicia, tylko nie interes typu my was poprzemy, przyjmiemy uchodźców, wyleczymy rannych a wy nam embargo i święto Bandery. Sprawa jest prosta, nie jest w naszym interesie żeby Putin zajął całą Ukrainę ale tym bardziej w naszym interesie nie jest żeby się wykrwawiać na wojnie (tej prawdziwej lub ekonomicznej) za Ukrainę w wypadku kiedy nikt się tymi banderowskimi pionkami nie interesuje. Znowu historia zatacza koło i znowu chcecie żebyśmy my byli jedynym sprawiedliwym i honorowym (głupim) żebyśmy stanęli sami w szranki z gigantem! Zrozum, są na świecie różne strefy wpływów, jedna to USA + Izrael, druga Niemcy czyli UE, trzecia Chiny, czwarta Rosja. Każdy z mieszkańców tej ziemi żyje pod którąś strefą i można powiedzieć okupacją. My mieszkamy w Polsce i u nas rządzą Niemcy i USA z żydami. Tutaj zawsze USA będzie miało dobrą propagandę a Putin złą bo Putin to Rosja a Rosja to wróg USA. Jeśli myślisz, że wszystko co usłyszałeś o Putinie i Rosji oraz Twój pogląd na Putina i Rosję są obiektywne to jesteś naiwny. Wychowałeś się po prostu w takiej strefie gdzie w mediach masz propagandę pro amerykańsko unijną i ludzie, których artykuły lubisz czytać rozkoszują się w robieniu loda Amerykanom, Żydom, Niemcom. Urodziłbyś się w strefie wpływów Rosji to byś myślał po rosyjsku. Czy to takie trudne do zakapowania? I życzę Tobie i innym żebyście przestali myśleć tak jak wam karze kilka Państw okupujących ten świat tylko żebyście zaczęli myśleć po Polsku. A myśleć po Polsku to znaczy być takim samym obłudnikiem jak wszystkie inne Państwa dziś czyli mówić jedno a robić drugie. Czyli np przykład w kwestii Ukrainy potępić Rosję lub siedzieć cicho i jednocześnie się dorabiać na tym konflikcie, robić interesy z ruskimi jak Francja czy Niemcy (a nie embarga łapać!!!), jednocześnie się ładnie uśmiechnąć do USA i też coś wynieść ze znajomości z nimi - tak jak oni z nami, za robienie laski nam od 20 lat mówią, że zniosą wizy, pięknie się o nas wypowiadają, szanują nas ale jakoś wiz ciągle znieść nie mogą. Wiesz dlaczego? Bo ci wszyscy, którym chcesz robić laskę tylko mówią ładnie, tylko Cię szanują przed kamerą a nie przy stole gdzie się toczą prawdziwe interesy. To jest właśnie polityka i dbanie o interes narodowy a nie nadstawianie głowy za kogoś, dostawanie obuchem po tym głupim łbie za kogokolwiek i walka z jednym bądź drugim imperium w pojedynkę. Kiedy Wy to zrozumiecie, że ja jako jednostka mogę mieć w poważaniu te wszystkie mocarstwa i mogę myśleć tylko po Polsku a nie po Polsku z zabarwieniem amerykańskim, niemieckim czy rosyjskim. Za każdym razem jak ktokolwiek napisze cokolwiek odnośnie Rosji i Ukrainy co by się nie zgadzało z amerykańską i niemiecką propagandą to go nazywacie rosyjskim agentem czy debilem. Tak właśnie wam mózgi wyprali ci wszyscy Lisowie czy inne Kraśki i o zgrozo Sakiewiczopodobne media - mówię o zgrozo bo to najgorsze jak ktoś udaje patriotę, obiektywnego a tak na prawdę sra w te nasze polskie gniazdo tak samo jak reszta. Cytat:
Na Majdanie dostali wsparcie od zachodu, ba, oni to wsparcie dostają do dziś. Ale tak jak pisałem wyżej, to są tylko puste słowa, jedno mówią politycy mocarstw a tak na prawdę to się bawią Ukrainą i próbują ja na swoją stronę przeciagnąć ale oczywiście nie tak żeby własne rączki brudzić. Jestem pewien, że gdyby nie gra ze strony zachodu to ten konflikt by wyglądał inaczej. Albo by nie doszło do obalenia Janukowycza i wiele istnień jak i terytorium Ukrainy by zostało nienaruszone albo by w mniej krwawy sposób Putin wziął swoje. No a tak to mają to co w Azji i Afryce, piękny syf w Kraju, totalną destabilizację dzięki wujkom z Unii haha |
dobra, brzmii to ładnie , jestem Polakiem i myślę po Polsku mam to samo , wiem że najlepiej liczyć na siebie , chociaż czasami jest to niemożliwe, Prezydent Lech Kaczyński próbował coś takiego stworzyć aby Polska była siłą z którą liczył by się i Putin i Merkel chciał stworzyć, blok państw środkowo - wschodnich plus kraje byłego bloku sowieckiego "zaopatrzone w energetykę"w tym Gruzja , co z tego pozostało pod rządami urbanoplatfusowymi sam widzisz, moim zdaniem był to dobry kierunek , niestety zaprzepaszczony i to celowo, więc proszę nie mieszaj mnie jako zwolennika PIS z urnaoplatfusową ferajną, co do Ukrainy , chcesz czy nie chcesz graniczymy z nimi i coś musimy robić , ale nasza pozycja międzynarodowa jest tak żałosna że nie mamy na nic wpływu , jak piszesz decydują za nas ,moim zdaniem nie powinniśmy być bierni bo historia pokazuje że bierność doprowadza do klęski , nie mówię o walce po stronie Ukrainy , mówię o bardziej widocznej pomocy i wpływie na większe sankcje, jak tego nie zrobimy to wiedz o tym że Rosja nie zatrzyma się na Ukrainie a tzw gwarancje to funta kłaków są niewarte, sami musimy sobie pomóc bo nikt nam nie pomoże, pierwsz rzecz to odbudowa armii która została rozłożona przez bula i rudego na łopatki , pamiętam bodajże z 2011 roku tekst bula jak to żyjemy w pokoju i nikt nam nie zagraża, a rudy dumnie ogłaszał teksty o armii zawodowej i rezygnacji z poboru ,życie szybko zweryfikowało te bzdury
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl