Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tomytom 22.11.2021 19:54

Cytat:

Kliment - napastnik, który nie umie strzelać bramek
No nic nie strzelił, normalnie nic :-)

Stelio 22.11.2021 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1573830)
Jak już mamy ściągać wagony szrotu to nie mogą one jechać z Hiszpanii? Kierunek bałkański to niewypał, jak widać czesko-słowacki jeszcze większy dramat, a obstawiam w ciemno, że jakieś chłopaki z rezerw 6 lig hiszpańskich chętnie spróbowaliby się w meczach przy dużej widowni, w klubie z tradycjami i jakaś połowa z nich by z marszu wzmocniła zespół. Tak, polska piłka klubowa jest aż tak słaba.

Ja nie oczekuję sprowadzenia Carlitosa, Imaza czy Lloncha. Ale taki Velez czy Ivan Gonzales czy nawet ten gorszy Basha to wydają się być piłkarze z innej półki na obecny moment...

Też trzeba powiedzieć, że nie ma co liczyć na piłkarzy, którzy kiedyś tam byli nieźli, że się u nas odbudują - czy ktoś kojarzy piłkarza, który faktycznie zaliczył taki progres (może Wolski i Stilic)? Nie ma sensu za takich przepłacać, już lepiej tych miernych ale stabilnych z perspektywą na jakiś wzrost formy.

Też jestem tego zdania. Najlepszy sezon od odejścia BC zaliczyliśmy dzięki Kiko Galactico i zaciągowi z Segunda B. No, ale skoro Gula zostaje to wątpię, że będziemy szukać zawodników z tego kierunku. Spodziewałbym się dalej Czesko/Słowackiego zaciągu w postaci piłkarzy bardziej "technicznych" a nie rzemieślników (na takich Słowaków monopol ma Termalica i Sandecja :D). A, że na tych dobrych nas nie stać, to przyjdą sami średni/słabi/z dobrą przeszłością ale ch..ja grający od kilku lat. Wszsycy teoretycznie z potencjałem albo w miarę mocni na papierze, a na boisku wozić nas będzie 80% ekstraklasy :D

pepe72 25.11.2021 22:46

WP spekuluje, że Wisła chce zakończyć kontrakty:
- Mehremicia
- Savicia
- Kuveljicia
- Sadloka!
- Buchalika

a Yeboah sam chce coś zmienić.

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...e45&src02=isgf
Cytat:

Z nieoficjalnych informacji wynika, że rozmowy w sprawie pożegnania z wymienionymi piłkarzami albo już ruszyły, albo niedługo się zaczną. Wiele wskazuje więc na to, że wiosenna kadra Wisły w dość znacznym stopniu będzie się różnić od tej z jesieni.

pan_premier 25.11.2021 23:31

Savic- 10goli, 10 asyst w Mielcu/Wrocławiu

:D

Kurz 26.11.2021 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1573914)
- Mehremicia
- Savicia
- Kuveljicia
- Sadloka!
- Buchalika

Wygląda to jak przepisanie listy naszych marzeń z forum.

Karherop 26.11.2021 08:28

W klubie to już pół roku temu chętnie pozbyto by się Sadloka, ale kontrakt to kontrakt. Przedłużony na chorych warunkach.

Teraz będzie tak samo. Nie sądzę że ani on ani Buchalik odejdą już teraz.

Bardziej mnie osobiście boli ta ilość przepłaconych, nietrafionych transferów (mowa o obcokrajowcach). Przecież tu powinno się podstawić kontener i wywieźć niektórych w trybie natychmiastowym.

Jagul 26.11.2021 08:48

Z tej listy to chyba jedynie Mehremić (ze względu na to że mało gra) może odejść w zimie. Reszta przesiedzi na kontrakcie do końca.

Drozd 26.11.2021 11:46

Wszystkich na trybuny, a na ławę juniorów. I niech walczą o skład.

Szneka 26.11.2021 12:48

Jeszcze Hugi. Przegrywa rywalizację z Młyńskim i Starzyńskim. Lepiej żeby grał Wachowiak a nie On.

pepe72 26.11.2021 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1573917)
Wygląda to jak przepisanie listy naszych marzeń z forum.

No cóż, nie będę się spierał :rotfl:

czaro 26.11.2021 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1573933)
Jeszcze Hugi. Przegrywa rywalizację z Młyńskim i Starzyńskim. Lepiej żeby grał Wachowiak a nie On.

Żukow w zasadzie też.

A w lecie nasz playmaker, który już pewnie nie odpali.

Szneka 26.11.2021 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1573941)
Żukow w zasadzie też.

A w lecie nasz playmaker, który już pewnie nie odpali.

Tak na dobrą sprawę to para napastnicy FBF Kliment i Sobol również powinni się pakować Qrwa 15 kolejek a oni do spółki 4 gole z czego Kliment ostatni gol w 4 kolejce a FBF w 6 .dramat

czaro 27.11.2021 00:40

Najlepiej, to niech wszyscy się spakują poza bramkarzem.

doktor granat 27.11.2021 07:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1573914)
- Mehremicia
- Savicia
- Kuveljicia
- Sadloka!
- Buchalika

Super tylko trzeba będzie wyrzucić kolejne pieniądze w błoto bo to przecież nie polega na tym, że się kopaczowi dziękuje i nic nie płaci mimo ważnego kontraktu.
Za chwilę trzeba będzie wygonić Gulę i płacić kolejnemu trenerowi.

Arek95 27.11.2021 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1574086)
Super tylko trzeba będzie wyrzucić kolejne pieniądze w błoto bo to przecież nie polega na tym, że się kopaczowi dziękuje i nic nie płaci mimo ważnego kontraktu.
Za chwilę trzeba będzie wygonić Gulę i płacić kolejnemu trenerowi.

Mehremić, Buchalik i Sadlok mają kontrakty bodajże do lata, zatem już w zimie mogą odejść za darmo. Pozostałą dwójkę można spróbować sprzedać.

Chorynatrzykolory 27.11.2021 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1574092)
Mehremić, Buchalik i Sadlok mają kontrakty bodajże do lata, zatem już w zimie mogą odejść za darmo. Pozostałą dwójkę można spróbować sprzedać.

Oho na pewno ktoś kupi takich piłkarzy od nas , prędzej będzie tak- polubownie się rozstaniemy za porozumieniem stron bo inaczej zero szans na grę (oczywiście coś jeszcze im wypłaca ) a potem ktoś ich zakontraktuje za darmo (o ile znajdzie się taki glupi choć niewykluczone że lige lub dwie niżej)

Tęsknie za Kiko(jaka paranoja) tamten zaciąg tak wypalił i swoją drogą to uratowało dupę Sarapacie niemiłosiernie i wszystkim co okradali ten klub.. chciałbym,żeby udało się jeszcze raz wyrwać paru takich piłkarzy za czapkę gruszek robiących taka różnice, przy normalnie zarządzanym klubie można by jeszcze zarobić na nich ,znacznie więcej

Książę Palownik 27.11.2021 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1574092)

To powinno zasilić budżet Klubu o solidną czapkę gruszek. Może nawet dwie (czapki).

TSWojtas 27.11.2021 15:42

Potrzebujemy co najmniej 3 DOBRYCH piłkarzy -
defensywnego pomocnika
ofensywnego pomocnika
napastnika

W zimie zapożyczyć się (chyba że ktoś kupi Yawa) i ściągnąć takich piłkarzy a w lecie pozbyć się :
Sadloka
Buchalika
Kieszka
Adiego
Hanouska
Hugiego
Savica
Forbsa
Zdybowicza
Sobola
Skvarki
Kliementa

i budżet się zrównoważy.

czaro 27.11.2021 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1574163)
W zimie zapożyczyć się

Nie widzę tego.

Karherop 27.11.2021 21:26

Wywalić pół składu, zatrudnić nowe pół składu. Nowe nie znałem.

Książę Palownik 28.11.2021 00:59

Zobaczymy co to za ananasów wypatrzył Pasieczny.

bódyń 28.11.2021 08:36

Czyli cykl Wisly trwa w najlepsze
1. Nowy sezon , nowe nadzieje
2.Zbliza sie Mikolaj czas na zmiane trenera
3. Nadchodzi zima, czas na wywalenie pol skladu
4. Wiosna walka o utrzymanie
5. Utrzymujemy sie
6. Kupujemy pol skladu.
7. No to teraz walczymy o pucharay
8. Nowy sezon nowe nadzieje

siara 28.11.2021 09:10

Polityka transferowa oczami kibiców...
Proponuję, by każdy z nas, przypomniał sobie jakich zawodników widział w Wiśle i sprawdził, gdzie oni teraz są i jak grają...
Za ery Cupiała, pamiętam płacz za Kikutem i Marcinem Zającem ;)

pepe72 28.11.2021 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1574163)
Potrzebujemy co najmniej 3 DOBRYCH piłkarzy -
defensywnego pomocnika
ofensywnego pomocnika
napastnika

W zimie zapożyczyć się (chyba że ktoś kupi Yawa) i ściągnąć takich piłkarzy a w lecie pozbyć się :
Sadloka
Buchalika
Kieszka
Adiego
Hanouska
Hugiego
Savica
Forbsa
Zdybowicza
Sobola
Skvarki
Kliementa

i budżet się zrównoważy.

Kilku tak, ale np. Kieszek nie.
Na każdej pozycji musi być zastępca i z całym szacunkiem dla Biegańskiego to jak straci konkurencję to mu mobilizacja może spaść.
I przydało by się odpalić drużynę rezerw.

FraMat 28.11.2021 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1574235)
Kilku tak, ale np. Kieszek nie.
Na każdej pozycji musi być zastępca i z całym szacunkiem dla Biegańskiego to jak straci konkurencję to mu mobilizacja może spaść.
I przydało by się odpalić drużynę rezerw.

Przecież jest Rosa....
Kieszek to żadna mobilizacja dla Biegańskiego.

pepe72 28.11.2021 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1574241)
Przecież jest Rosa....
Kieszek to żadna mobilizacja dla Biegańskiego.

No nie wiem. Patrząc po tym jak najpierw Kieszek wygryzł młodego, a potem Biegański posadził Kieszka to ciężko mi się zgodzić. Nie widziałem meczu gdzie by Rosa bronił.

bódyń 28.11.2021 17:44

Nasza polityka transferowa to wyrzucenie Abramowicza i SIlve. Chociaz z ich perspektywy graja teraz w lepszych klubach. Awans sportowy zaliczyli. Z drugiej strony to Hyballa ktory tez mial tu sporo zwolennikow.

FraMat 28.11.2021 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1574246)
No nie wiem. Patrząc po tym jak najpierw Kieszek wygryzł młodego, a potem Biegański posadził Kieszka to ciężko mi się zgodzić. Nie widziałem meczu gdzie by Rosa bronił.

Kieszek nigdy nie wygryzł Biegańskiego. Grał, bo niby jest doświadczony. A nie dlatego, że należało mu się. Dobrze, że Gula się zorientował, że to kolejne wzmocnienie tylko na papierze i wyrzucone przez trio pieniądze.
A Rosa grał chyba z Napoli. I głupich błędów nie robił

Karherop 29.11.2021 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1574248)
Nasza polityka transferowa to wyrzucenie Abramowicza i SIlve. Chociaz z ich perspektywy graja teraz w lepszych klubach. Awans sportowy zaliczyli. Z drugiej strony to Hyballa ktory tez mial tu sporo zwolennikow.

Znajdziecie głosy kibiców którzy za nimi płakali w momencie ich odejścia. Teraz to łatwo oceniać te transfery.

maciekkk 29.11.2021 16:36

Zainspirowany ostatnimi wpisami Treli, Wojtowicza, że brakuje nam liderów i polskich solidnych ligowców, sprawdziłem komu kończą się wkrótce kontrakty. Lista takich graczy jest dłuższa niż ta co niżej wpisałem, ale Ci poniżej moooooże są w jakiś sposób w naszym zasięgu.

Z ciekawszych nazwisk:
- Drygas
- Sokołowski
- Chrapek
- Konczkowski
- Grzesik
- Gajos
- Furman
- Tomasiewicz
- Czyżycki
- Łasicki
- Kuzimski

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl