![]() |
Lech przystępując do gry w pucharach popełnił błędy Wisły z zeszłego sezonu nieskompletowana kadra, osłabienia etc... ale czy u nas jest inaczej otóż nie jest jeszcze gorzej pod tym względem pozorowane ruchy transferowe, brak obrońców, sprzedaż najlepszych zawodników (na marginesie na 100% odejdzie w tym okienku Diaz dodatkowo). W piłce liczy się jakość, poziom sportowy gwarantowany przez zawodników prezentujących wysoki poziom. W tym kontekście Wisła straciła tą jakoś przez sprzedaż Głowackiego i Marcelo. Wielu kibiców myślało że z przyjściem Basałaja klub nie będzie powielał błędów z przeszłości niestety ale widzimy po dokonaniach kierowanego przez tego Pana zarządu, że tak naprawdę nic się nie zmienia, przypudrowano jedynie kilka kwestii ale i one zaczynają wychodzić z czasem spod maski profesjonalizmu. Zawodnicy, którzy do nas przyszli na dzień dzisiejszy nie są wzmocnieniem, co najwyżej mogą stanowić uzupełnienia składu ale z konieczności będą grać bo nie ma zwyczajnie kim grać. Kupiliśmy na dzień 22 lipca jedynie dwóch piłkarzy (bramkarz,środkowy obrońca) - Na co stać było Głowackiego czy Marcelo wszyscy świetnie wiedzieliśmy natomiast teraz to jest jedna wielka nie wiadomo. Przepraszam wszystkich ale jeżeli celami nadrzędnymi stawianymi przed zespołem jest gra w europejskich pucharach nie tylko w eliminacjach ale w rozgrywkach grupowych zespół należy wzmacniać a nie osłabiać...
Pisałem wcześniej że dopóki kluby występujące w pucharach do czasu rozpoczęcia w nich gry nie będą wstanie skompletować kadry i jej wzmocnić dopóty Levadia będzie zdarzała się co roku... |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1a90f
Czemu mam wrazenie ze ostatnia afera z Maleckim w tle mogla dotyczyc wymuszenia sprzedania go przez Wisle ? :foch: Droga wolne, Malecki odejdz i wstydu oszczedz .. |
Cytat:
|
Niech to będzie prawda, prooooszę.
Już się nie mogę doczekać oświadczenia wiadomej treści na wiadomej stronie :]. |
wiedziałem że zaraz będzie pretekst do sprzedania Małeckiego, najlepiej wychodzi naszym sprzedawanie....tylko szkoda że jak zwykle pieniądze znikną, zamiast być zainwestowane w nowych zawodników...
|
Mały zostaje! To tylko ploty... Nie mają o czym pisać to farmazony piszą
|
Cieszcie się cieszcie. Tak samo będziecie się wkrótce cieszyli z miejsca w środku tabeli. Basałaj już raz wyj.bał z klubu za pyskówki Ola Moskalewicza, ale wtedy była paka, więc to uszło na sucho (wyniki). Dziś już nie ma kim grać, a jak jeszcze jeden z niewielu którzy potrafią coś zostanie sprzedany to... nasz poziom na pewno pójdzie w górę. Zwłaszcza że widzimy jak nam idzie łatanie dziur po tych graczach... dotąd nieodkrytymi perłami za czapkę gruszek...
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak tak kocha Wisle i chcialby jej dobra to powinien odejsc |
Moim zdaniem ,jeśli jest oferta dla Małego należy z niej skorzystać .
Obawiam się jednak ,ze oferty z Turcji to on raczej nie przyjmie ,bo co on by tam robił ? Tam jest nudno i ciągle trzeba trenować... |
Cytat:
pięknie powiedziane:rotfl::rotfl::rotfl: |
Cytat:
|
a w jakim sensie on wartosciowy? No ile on nam meczow wygral w poprzednim sezonie? (...) Sprzedawac go i podpisac wreszcie tego Riosa, a mozewrocic dorozmow z tym Milinkovicem, czy jak mu tam.
(...) |
Sprzedaż Małeckiego tak, ale tylko pod warunkiem, że w jego miejsce w ciągu najbliższych dni przyjdzie wartościowy następca.
Nie lubie Patryczka i z najwieksza przyjemnoscia przeczytalbym na oficjalnej, ze najblisze kilka lat spedzi w jakiejs zapadlej azjatyckiej wiosce. Niestety obawiam się, ze jeżeli teraz go stracimy, to nie uzupelnimy powstalej po nim luki. |
Sprzedaż Małeckiego, szczególnie w obecnej formie - nie jest złym pomysłem. Patryk z Rafałem Boguskim byli najsłabszymi zawodnikami w pierwszym meczu z Szawlami. do tego nie można mieć pewności, czy wybryk z meczu z Hannoverem się nie powtórzy.
Problem w tym, że zawodników ofensywnych mamy zdecydowanie za mało. Więc oznacza to konieczność kupienia kolejnego skrzydłowego/napastnika. |
Sprzedaż Małeckiego za 1,5mln euro nie byłaby zła. Chodzi mi tu przede wszystkim o atmosferę na boisku. Skończyłoby się machanie łapami itp. Jestem za, ale pod warunkiem, że sprowadzimy kogoś na jego miejsce.
|
Ups... http://sport.wp.pl/kat,1746,title,Kr...wiadomosc.html
Dzisiaj w mediach wysyp roznych informacji. W naszych 'swojskich' mediach zero informacji na temat Bunozy, Tiboniego, Chaveza, Wilka... NIEPOKOJACE! |
Sprzedać w cholerę Małeckiego, tylko koniecznie sprowadzić w jego miejsce innego skrzydłowego...
|
Kirm akurat może się odbudować po mistrzostwach. Jak dla mnie jest świetnym zawodnikiem tylko się zablokował w poprzednim sezonie. Każdy widział że miał przebłyski geniuszu
|
Absolutnie nie wolno sprzedawac Maleckiego!
|
A Wy wychodzicie z zalozenia ze jak go sprzedamy to ktos przyjdzie w jego miejsce....
Powodzenia... |
Jak dla mnie info o odejściu Małeckiego to ściema Faktu
|
Cytat:
Zamiast tych co odeszli mamy same znaki zapytania, może najmniejszym ryzykiem jest bramkarz bo Pawełek ustawił dość nisko poprzeczkę wymagań. Zarząd i tak zrobi co zechce, ale opamiętajcie się-nie przyklaskujcie dalszemu osłabianiu Wisły! Mamy już tylko Brożków, Sobola, Małego, Boguskiego o których wiemy, że mają jakiś potencjał i coś potrafią. Plus Żuraw i Diaz którzy też się przydadzą-to zaledwie w sumie 7 grajków z czego dwóch w wieku 34 lat. Ruszanie któregoś z tych graczy i zastąpienie kolejną niewiadomą znacznie zwiększa ryzyko sportowej plajty. Ta sportowa plajta nie jest wcale tak daleko jak wielu z Was się wydaje, a może wręcz przeciwnie... Więc od dziś do 31 sierpnia - zero odejść z Wisły, czekamy na nowych, sensownych graczy! |
Sprzedaż Małeckiego miałaby sens gdyby przynajmniej 80% kasy z jego transferu zostało by przeznaczone na zastępce(np. młody zdolny napastnik lub skrzydłowy wygrzebany w Brazylii przez Clebera).To jednak fikcja dla zarządu Wisły :p, oby Mały udowodnił na boisku, że zasługuje na kolejną szansę.
|
Tak sprzedajmy Małego Brożków Diaza posprowadzajmy w zamian zagraniczne niewiadome lub polskich emerytów. Polityka na lata... ;/
Dajcie spokój jaki Mały jest każdy wie i nie ma co go od razu wywalać zwłaszcza że jest on jedynym młodym graczem wprowadzonym do I drużyny który coś gra. Mąka to wieczny talent, Burliga zapchajdziura ale w ostateczności. Mały powinnien zostać bo w tym okienku za dużo ubytków już było. |
Zobaczymy czy dziś usłyszymy o jakimś transferze, wkońcu do 24 możemy zgłasząc zawodników do 3 rundy, a podobno obrońca w tym czasie jakis miał być...
pozostaję tylko wierzyć i czekać:) |
Niech cos zacznie grac, bo ostatnio tylko krzyczał na Cikosa i za takie rzeczy to wryja powinien dostac i to od samego kapitana. Przeciez gosciu huja robi akcje partaczy nawet sam na sam nie moze trafic. Tak wlasnie sie zastanawiałem nad nimi: nim i dwoma Brożkami. Niby tacy wierni ,zajebiści ale na boisku tylko krzycza i *******a kolejne akcje, akurat w tym meczu Brozkowie sie wybronili. Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami.
|
Nie możemy się ciągle pozbywać naszych PIŁKARZY ! To że raz zagrał słabo w meczu z Szawlami o niczym nie śwadczy ! Wszyscy zagrali przciętnie ! A wy chcecie Małego pogrążyć !
|
Cytat:
|
Cytat:
Człowieku , na boisku są emocje każdy coś tam krzyczy . Widocznie Mały chciał rozegrać jakiś schemat z trenigów a Cikosz go nie rozszyfrował ! Chyba nie mógł mu wtedy powiedzieć spokojnie poklepać po plecach przy wyniku 0-0 i powiedzieć spokojnie później się uda ! Na boisku jest doping i wszystkiego tesh dobrze nie słychać . "Ale jak tak dalej pojdzie tzeba robic poorzadek z takimi gwiazdeczkami." Porządek to trzeba z Tobą razcej zrobić . |
Cytat:
Szkoda byłoby tracić Małego, mam nadzieję że ktoś przemówi mu do rozsądku i skoncentruję się na grze. Przypomnę że na polskim rynku jest naprawdę nie wiele zawodników o takich umiejętnościach jak Małecki. Zagranicą zresztą też bardzo cięzko jest namówić dobrego zawodnika do gry w Krakowie. Zważywszy na to że my szukamy tylko zawodników darmowych albo za jakieś grosze. Cytat:
|
Co do małego to fakt i wszystko jasne,a co do transferów może czekają czy Wisła przejdzie FC Szawale :lol: ale tak serio jak już wygramy i zagramy z Azerami trzeba ściągnąć obrońce, bo ciemno to widzę tak jak wczoraj się Amika męczyła nie chce aby Wisła przegrała...
|
Cytat:
Cytat:
@sprzedaż Małeckiego - mam mieszane uczucia, z jednej strony bardzo lubiłem jego zaangażowanie, ale po odmowie gry stracił ogromnie w moich oczach. Nie obchodzą mnie powody, gra w Wiśle to wielki przywilej i nie powinno być tolerancji dla fochów piłkarzy. Niewiele gorszych rzeczy może zrobić zawodnik naszego klubu. |
Taaa...Jak ja kocham te "Fakt". Piszą jakieś bzdury a wy w to wszystko wierzycie.Jakby napisali ze CR9 w Wiśle to tez byście uwierzyli ? Dziennikarze faktu szukają dziury w całym. Małecki przeprosil i z tego co mi wiadomo to chce grać dalej w Wiśle.Wiec nie potrzebnie zasmiecac forum 10 stronami waszych wypowiedzi na temat sprzedazy Małego.
|
Cytat:
Tak tylko że po tym incydencie jakoś nagle okazało się że większość Małego nienawidziła od lat . |
W mojej ocenie odejscie Maleckiego jest nieuniknione. Pytanie tylko kiedy. Czy lepiej to zrobic teraz czy moze za rok?
Otoz jezeli to prawda ze interesowalo sie nim Lazio to oznaczaloby ze rzeczywiscie ktos go z zachodu oglada. Skoro tak to moze za rok gry na przyzwoitym poziomie uzyskanoby za niego wiecej niz 1,5 mln. Jak dla mnie to sa slabe pieniadze za 22 letniego zawodnika, ktory umowmy sie talent ma. Oczywiscie talent nie idzie z inteligencja i bunczucznoscia. Zauwazylem juz pare razy ze Maly rzeczywiscie ta atmosfere psuje bo jest cwaniakiem. Szkoda ze odszedl Pepe bo kiedy byl w Wisle to jakos i Maly mniej burzyl. Teraz z mojej perspektywy wydaje sie jakby byl osamotniony i do wszystkich podchodzi z pretensjami. Niemniej uwazam ze powinnigo zostawic i ograc na prawej pomocy potem sprzedac za 2-3 banki bo uwazam ze to cena ktora z pewnoscia osiagnie. |
Cytat:
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...-transferowym/
Sprawa Chaveza podobno nadal aktualna , a z Riosem nastapilo zblizenie stanowisk... |
"Zbliżanie stanowisk" z Riosem bawi mnie najbardziej, bo już kilka dni temu były one "bliskie finalizacji", "o krok" itd. Tak jak pisałem wyżej - dla mnie są dogadani z Wilkiem (gdyby wybrał inny klub już byłoby wiadomo) i Riosem, a podpiszą ich jutro.
|
Cytat:
Wilk Chavez Rios Tiboni Sa 4 nazywska, wszystkie z prasy. Jak chcesz to mozesz sobie do tej analogii dopisac jeszcze Augustiena i i i tego no... Milinkovicia :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl