![]() |
Wracając znów do meritum. MOŻEMY ZADAĆ TS KONKRETNE PYTANIA JAKO SOCIOS?
|
Czytam ostatnie posty i tak mi się nasunęło:
Członkowie Socios proszą o wypowiedzenie sie zarządu po którejś ze stron. Otóż przeczytałem cele statusowe Socios i dla mnie jasnym jest kogo stowarzyszenie ma wspierać - "Wisła Kraków S.A oraz Akademie Piłkarskie współpracujące z Wisłą Kraków S.A." Nie spodziewam się że ktoś z zarządu wam odpowie bo to jest oczywistość. Rzeczywiście można się zastanawiać czy promując sklep TS Wisła zarząd Socios działa "statusowo". Cytat:
Nie przypomina mi się żeby były jakieś zmiany właścicielskie ostatnio...więc właścicielem S.A jest TS. Także Socios czy chcą czy nie niejako wspierają TS na tą chwilę. Proszę mnie wyprowadzić z błędu jeśli się mylę. |
No cóż tez jestem w socios i opłacam dalej składkę choć też obawiam się, że nasza pomoc spółce pomaga w jakimś stopniu ją utrzymać, co z kolei jest wodą na młyn tych, którzy są w TS i chcą ją w końcu wyrwać z rak TRIO.
Chociaż może nie chcą? Będę za to głosował przeciwko wszystkim akcjom wspierania innych celów niż bezpośrednio spółki piłkarskiej. Do czasu rozstrzygnięcia sporu o herb, nazwę, dług, itd... |
Proszę członków stowarzyszenia - jeśli macie pytania na temat działalności Socios, piszcie w stworzonym do tego pokoju.
|
Nie miałem czasu od pół roku ponad niemal na piłkę nożną, teraz nadrabiam.
Mam takie pytanie - czy Rafał Wisłocki się jednak sku*wił, czy jest tak głupi, że nie widzi co robi? |
Cytat:
Albo kwestie stosunku do TS. Ale w sumie bez sensu ciągnąć temat po raz kolejny. Ja już wiem co myśleć. |
Oczywiście nie mam pełni wiedzy na temat tego, jak przebiegają rozmowy pomiędzy BJK a TS. Myślę nawet, że parę osób z forum ma większą wiedzę niż ja, bo albo są z Krakowa i docierają do nich plotki, albo poprzez działalność w Socios stykają się z ludźmi z klubu. Niemniej po serii publikacji prasowych z końca 2019 r. oraz na podstawie wpisów w mediach społecznościowych trudno wątpić, że między BJK i TS jest duża rozbieżność stanowisk negocjacyjnych. Obserwujemy napięcie, padło wiele słów, które wykluczają, że mamy tu do czynienia z jakąś grą pozorów (czemu miałaby zresztą służyć?).
Ponieważ nikt nie ma też wątpliwości, że Wiśle lepiej będzie z BJK niż TS (a raczej: że dokonanie tej transakcji to dla Wisły być albo nie być), osoby, które patrzą na tę sytuację z boku, dziwią się temu, że Socios milczy. Jak się domyślam, chodzi tu o zachowanie jakiegoś profesjonalizmu i neutralności. Socios mają wspierać Wisłę, a nie jedną ze stron negocjujących zakup jej akcji. Chcą też skupiać jak najszersze grono kibiców, a przecież są osoby, które w tych rozmowach opowiadają się po stronie TS. Oczywiście Socios nie muszą się tłumaczyć z tych powodów na zewnątrz. Nie jestem członkiem tego stowarzyszenia, więc byłoby niegrzeczne, gdybym mówił, co ma robić. Traktuję ją jednak jako organizację społeczną i wiślacką, więc sama rozmowa o jej działalności, i to na wiślackim forum, nie jest chyba niczym niestosownym. Korzystając więc z możliwości wypowiedzi: potrafię sobie wyobrazić, że zaangażowane społecznie Socios zachowuje swój profesjonalizm i działa zgodnie z celami statutowymi, gdy występuje z apelem o przyspieszenie rozmów, wykazanie się przez strony zrozumieniem swoich stanowisk i kierowanie się przez nie interesem piłkarskiej spółki. To dość jednoznaczne i wciąż zgodne z rolą, którą Socios wypełnia - stowarzyszenia kibiców (bez ambicji dyktowania SA, TS czy BJK, co mają robić). Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Mamy tak pomyślany statut że nie sądzę że ktoś kumaty czy kumaty inaczej mógłby przejąć nasze pieniądze.
Bo o pieniądzach decydują członkowie i są różne zabezpieczenia co do wydatkowania. Nie można o tak sobie wydać pieniędzy. Nawet gdy się dzieje coś złego jest jakieś wrogie przejęcie Wisły i ludzie chcą się wycofać z Socios to przed tym można zwołać Walne i przeznaczyć pieniądze na jakiś cel na który się zgodzimy jako członkowie Socios. Tym samym zamykam tu temat Socios i zapraszam na dalszą dyskusję do pokoju Socios |
Cytat:
dywagować można czy zrobił to jakiś admin fanpage z niekumatości , czy też z "kumatości" niemniejednak jest to FAKT i to nie powinno być przedmiotem dyskusji |
Cytat:
|
Jeśli dobrze rozumiem to zamawiając tę piłkę popełniłem największy błąd
|
No mi taka piłka zawsze się marzyła. Ale nie kupię jej. W imię Zasad...
|
Takie pytanie kim są obecnie Ci kumaci ?
|
Cytat:
Jeśli po prostu chciałeś mieć piłkę, to ją masz. |
Widzicie do jakich absurdów prowadzi konflikt na linii TS- SA? Kibic Wisły przed zakupem musi się zastanowić czy dobrze robi kupując w sklepie TSu, a nie SA.
Do tego Pan doprowadził Panie Wisłocki. Powiem szczerze, że mi też podobają się niektóre rzeczy z kolekcji TSu, ale nie kliknę do koszyka, ani nie pójdę do sklepu zanim nie dojdzie do porozumienia. Rozumie Pan? |
Nie demonizujmy;) To, co ktos kupuje, z jakich powodow nie kupuje, jest jego indywidualna sprawa i nikt nie powinien tego oceniac. Obojetnie w jakim sklepie.
|
Cytat:
Ważnym aspektem gadżetów piłkarskich jest wspieranie finansowe klubów które je wypuściły. Myślę że wielu osobom nie jest obojętne czy ich pieniądze trafią do SA czy TS. |
Tak tu gardłujesz, to pochwal się co kupiłeś w sklepie SA? A może zgodnie z Twoją logiką dopóki SA nie należy do Trio również w Wiślackim Świecie nie powinieneś kupować, bo Twoje środki mogą być w przyszłości wykorzystane przez TS? Bądź konsekwentny!
|
Nieważne kupił czy nie ale ludzie faktycznie mogą być w błędzie, chcąc pomóc sekcji piłkarskiej puszczą pieniądze z dymem na TS. Jeśli nie dostrzegasz problemu to słabo.
Przy okazji się wypowiem jako Socio że chętnie zobaczyłbym odpowiedzi na pytania użytkownika Konrad. Wg mnie Socios powinni zająć jasne stanowisko w sporze i naciskać TS. |
Cytat:
W szczególności jeśli TS nieodpowiedzialny za sekcję piłkarską, sprzedaje akcesoria piłkarskie... |
Cytat:
|
Cytat:
- gadżety piłkarskie TS - ich reklama na fanpage-u socios. Ty i wieśniak wybieracie sobie nieistotne zdanie i wrzucacie jakieś emocjonalne tyrady (nie tylko skierowane do mnie), ignorując rzeczywistą treść. Przypomina to rozmowę dziada z obrazem. |
Tak, a SA odpowiedzialna tylko za sekcje pilkarska sprzedaje reczniki, karafki, puzzle, kieliszki, piersiowki, posciele, reczniki itp...
Lodu... |
Cytat:
Nadal nie rozumiesz? |
Cytat:
To, co się obecnie wyprawia, to jest całkowity dramat. Na co my czekamy? Do końca sezonu, kiedy na kilku pozycjach kończą się kontrakty a piłkarze będą chcieli wiedzieć, czy klub realnie stać na zawarcie nowych umów? Brak reakcji Socios też jest dość przykry. Ciekawe, skąd to wynika. |
Cytat:
Cytat:
1 600 000 zł przekazane w ciągu roku do spółki akcyjnej kontra polecenie gadżetu ze sklepiku TS. Weź mnie chłopie nie rozśmieszaj. Dave: dyskusja nt Socios toczy się w pokoju Socios. |
A ja apeluję do wszystkich członków Socios o przeniesienie do się do pokoju Socios jeżeli dyskusja ma trwać na temat tego, co Socios powinno zrobić.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kończąc temat sklepu - kupuję i w Wiślackim Świcie, robię też zakupy w sklepie TS. Ja osobiście, i to jest moja prywatna opinia, dziwię się podziałom na gadżety piłkarskie i niepiłkarskie, dlatego zawsze będę zwolennikiem jednego wiślackiego, wspólnego (TS i SA) sklepu i sprawiedliwego, wypracowanego przez obie strony, podziału zysków. Przy dobrej organizacji takiego sklepu, przy odpowiednim asortymencie SA jest w stanie generować bardzo duże przychody, a pewnie i TS zarobiłoby więcej, niż wychodzi na swoim sklepie (jeśli myślicie, że teraz są to jakieś kokosy, to się poważnie mylicie). I mam nadzieję, że sprawa praw do nazwy i herbu - gdy już zostanie rozwiązana z korzyścią dla SA - rozpocznie dyskusję nad takim wspólnym fan store'm. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl