![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
A co Kiko w ogóle robi ? on ma pojęcie co to taktyka i stały fragment gry ? chyba nie....
|
Wejdźmy na koniec do pierwszej ósemki, potem będziemy się zastanawiać co dalej.
Zróbmy jeszcze min. 7 pkt do zimy (pewnie to moje pobożne życzenie), a w zimie za żadne skarby nie sprzedawajmy Carlitosa bo wiosną będą jaja. |
Cytat:
|
Karny był ewidentny.
Przy rzutach rożnych i wolnych gramy bez bramkarza na przedpolu. Żaden geniusz taktyki tego nie ustawi. Albo wchodzi Cuesta albo musimy szukać bramkarza na gwałt w zimie. |
Cytat:
|
Cytat:
probujemy bronic 1 bramkowego prowadzenia,bo widac - na razie - druzyny nie stac na inna gre. Ale jak zwykle pomijacie indywidualne bledy pilkarzy (BUCHALIK),na ktore menedzer nie ma wplywu. te kolejny raz kosztuja nas punkty. Teraz napisz,gdzie Ramirez dzisiaj popelnil blad. |
Jak wyżej. Zawsze będzie bida przy defensywnych sfg, jeśli bramkarz nie potrafi grać na przedpolu. Buchalik jaki jest, każdy widzi, nawet jeśli uratuje od czasu do czasu mecz grą na linii, to przy każdej wrzutce jest strach w oczach. Tego akurat żaden trener nie zmieni. Nie zmieniłoby zresztą tego i pozostawienie Miśkiewicza zamiast Buchalika.
|
Jak to jest, że Górnik będąc beniaminkiem, mając tylu anonimowych piłkarzy wciąga ligę nosem, a my ciągle wyglądamy jak grupa zawodników, którzy grają ze sobą pierwszy raz? Wiem, Kiko potrzebuje czasu. Najlepiej kilkunastu lat. dzisiejszy mecz pokazał, że w naszej ekstraklasie, mając dobrego strzelca ( a takiego mamy) ogarnięty trener jest w stanie z bardzo przeciętnej grupki zespół na czołówkę. A przy sprzyjających okolicznościach nawet lidera.
|
Cytat:
Wytrzezwiejcie co niektorzy. Trener NIE JEST najwazniejsza osoba w klubie. |
W siedmiu ostatnich meczach zakładono, że 14-15 punktów będzie dobrym wynikiem. Na razie mamy siedem i musimy zdobyć kolejne siedem (wolałbym dziewięc, ale wiadomo jak to jest na parchowisku). Wtedy będzie można uznać rundę za w miarę udaną, patrząc na ilość nowych grajków i liczyć, że wiosną będzie trochę lepiej. Jeśli jednak Ramirez straci punkty z Płockiem, a potem przegra derby to zrobi sie dość nieciekawie.
|
Załuska to też nic specjalnego - moim zdaniem to był przyciężki kloc. Dobry (u nas) był ten co grał przed Załuską i uciekł do...
Po tym meczu pora na Cuestę, ale cudów po nim też się nie spodziewam. |
mi rzadko zdarza się pisać i narzekać na Kiko, ale dzisiaj jedna zmiana zaskoczyła mnie totalnie bo nie wiem dlaczego wszedł Wasyl skoro mecz w plecy, powinien wejść Tibor lub ktoś inny ale ofensywny. przed sezonem trenowaliśmy grę trzema obrońcami i to był najlepszy moment do tego aby spróbować tej taktyki w meczu - porażka dwoma, trzema czy czterema bramkami nic by nie zmieniła a mogło dać większą szansę na remis
co do zmian trenera to niestety na razie Kiko będzie nas trenował bo liczy się kasa i dopinanie budżetu |
Cytat:
|
Też uważam Załuskę za przereklamowanego, zwłaszcza że i on na przedpolu u nas furory nie robił. Tego, co grał przed nim i uciekł zresztą cenię jeszcze niżej - rozegrał rundę życia i tyle, nigdy wcześniej i nigdy później do tego poziomu się nawet nie zbliżył.
Do bramkarzy ogólnie zawsze mieliśmy do nich pecha, nawet wtedy, kiedy mogliśmy kupić (prawie) każdego. Wydaje się, że problem musi tkwić gdzieś w klubie, nie wiem czy na etapie selekcji, czy szkolenia bramkarzy. |
Problemem jest gra w obronie. W dwóch ostatnich meczach po 3 stracone gole. Chwilę wcześniej fartownie Lech wcisnął tylko jedną. Jestem ciekaw jak duży wpływ na grę defensywną ma brak Gonzaleza w składzie. Nie ma wielkiej różnicy między Bartkowskim a Cywką, a gdy Ivan gra to Arsenić mógłby przejść na prawą stronę. Wydaje mi się, że dobry prawy obrońca to powinien być główny cel transferowy w zimie.
|
Cytat:
Abstrahując od oceny trenera, mecz nam nie wyszedł i tyle. Jest oczywiste, że takie mecze się będą zdarzać, bo nie jesteśmy potentatem i do tego gramy w lidze, w której każdy może przegrać z każdym. A my dziś przegraliśmy z rewelacją ligi i chyba najlepszą obecnie jej drużyną. Bywa. |
Cytat:
|
Cytat:
Co to był karny w 90min przy bezbramkowym remisie?Nie.Karny mógł byc podyktawany i nie musiał.Czerwo dla Głowy zasłużone,Wasilewski niech sie cieszy z zółtka,Buchalik puścił babol,a z meczu przebijało się,ze u nas grało sporo inwidualnosci,a w Górniku grała drużyna.Uwazam,ze jezeli by ktos to dobrze ułożył to z takim potencjałem mamy 1-3 z palcem w.... |
Problemem jest przede wszystkim wyprowadzenie pilki (to rozwiazanie dla tych narzekajacych na nieumiejetnosc gry pod pressingiem Wisly). Niestety,poza Gonzalezem Wisla nie posiada zadnego takiego obroncy,boczni takze nie sa tutaj skuteczni. Wiec rozegranie od tylu to najwieksza bolaczka druzyny na teraz,niestety,jak ktos tego nie umie,to zostaja dwie opcje. Albo niezwykle mobilna reszta druzyny (nie jest taka),albo dluga pilka,ktora z braku klasycznej dziewiatki dosc niskiego wzrostu w przodach,a takze niezbyt wysokiej umiejetnosci gry glowa w druzynie,czasem daje efekty,a czasem - nie. W druzynie jest ciagle szpital i sporo problemow z forma pilkarzy. Poza tym,obecny skald druzyny jest jaki jest,i do wiosny nikt z tym nic nie zrobi. Po przerwie wiosennej moim zdaniem Wisla bedzie grac znacznie lepiej. Osobnikom kumajacym inaczej proponuje tzw.shoutbox - tam se ulza...
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Nie mam problemow z porazka - jak widzisz jestem tutaj,aby nikt nie zarzucal mi,ze bronie Kiko po wygranych. Porazke przyjmuje,co do oceny tej ligi takze sie zgadzam,ale wez pod uwage,jak skrajnie niesprawiedliwe jest obwinianie trenera za zle wyniki (ogolnie przywoite) i bezrefleksyjne porownywanie go do sytuacji innych. Napisalem takze,ze trener nie jest najwazniejszy - najwazniejsi sa pilkarze. Mamy jakich mamy,sporo z nich to goscie po przejsciach,czesc to goscie mlodzi,niewielu jest takich,o ktorych z czystym sumieniem moglibysmy powiedziec,ze to jest wybor trenera,nawet w skali naszej ligi. I ja dalej sie upieram ze cel Wisly na jesien to pierwsza 8-ka. Na wiosne pod warunkiem uporzadkowanych finansow jestem przekonany,ze bedziemy walczyc o pierwsza 4-ke. Cytat:
Zauwaz,ze ja nie kwestionuje zadnych kartek,ale zastanow sie chwile,co stalo sie zaraz po decyzji sedziego. Albo jeszcze lepiej - obejrzyj to raz jeszcze,i wtedy podyskutujemy. napisze Ci sekwencje zdarzen od faulu Sadloka zaraz po zoltej kartce dla niego. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy to są "oszukane" przez sędziego dzieci z orlika, czy bardzo doświadczona drużyna, z piłkarzami przeszłością albo w kadrze, albo w mocniejszych ligach? |
Cytat:
|
Cytat:
|
To, że taki sportowiec jest chuja wart, jeśli podyktowany karny (do tego prawidłowo) niszczy mu plan na życie i potem przez pól godziny prezentuje grę z boiska spod bloku. Ale pewnie, można się powydzierać i powyżywać się na piłkarzach rywala, albo .......ić takie kocopoły jak Kiko na konferencji po meczu.
|
szkoda, naprawde szkoda punktów , ale na Boga , co trener winny tej sytuacji ?!?!
|
Drużyna jako taka bardzo doświadczona akurat nie jest, jest w niej natomiast kilku bardzo doświadczonych graczy. Plus kilku bardzo niedoświadczonych i kilku przeciętniaków, którzy są w wieku, w którym powinni być doświadczeni, ale jakoś do tej pory pewnego poziomu nie byli w stanie przeskoczyć.
|
Cytat:
Ale lap.prosze... Oni tez na pewno ch... warci... https://www.youtube.com/watch?v=NdVGN1BKjUM https://www.youtube.com/watch?v=IBc8Fb3CQtE Wlasciwie moglbym szukac i wklejac dziesiatki ale dalej glupawej dyskusji prowadzic mi sie nie chce. Chlopie,ludzie na psychologii sportu sie doktoryzuja ale Ty sobie mozesz uwazac co chcesz. wisi mi to.Jak bylo kazdy widzial. Mielcarski moze Ci cos na ten temat tez powiedziec... |
Cytat:
|
Cytat:
Mając na uwadze wypadkową naszych ambicji, możliwości finansowych i potencjału sportowego wyniki są ok. Skoro nie mamy środków i pomysłu na nic więcej, Ramirez powinien dalej pracować. Może się rozwinie i da temu zespołowi coś więcej, może nie. Wtedy na wiosnę będzie można zastanowić się nad jakimś trenerskim brylantem, którego jeszcze nikt nie oszlifował - o ile to w ogóle możliwe. |
Cytat:
Bardzo fajnie, że wkleiłeś pięknie skompilowane momenty w....u Zlatana i Ronaldo, tylko szkoda, że nie ma to nic wspólnego z tematem dyskusji i to nawet nie tylko dlatego, że mimo w....u ci ludzie generalnie "coś" powygrywali. Równie dobrze możesz puścić sobie filmik ze Stambułu z 0-3 do przerwy w meczu wiadomym, już prędzej to zahaczy o to, o czym jest tu mowa. Ludzie się doktoryzują, ale raczej z lepszą metodologią. |
Cytat:
Mam w ogole przedziwne przeczucie,ze wiekszosc kolegow-dyskutantow na forum nigdy nie grala w jakiejkolwiek druzynie pilkarskiej. Gdyby bylo inaczej,to znano by pewne proste prawdy. Ze ile musialby siedziec trener pilkarski w kliubie,w ktorym graja profesjonalisci,azeby prostowac wszystkie bledy,ktore oni popelniaja ? Czy uwazasz,ze Ramirez,albo Kasperczak,albo Mourinho NA TYM POZIOMIE powinni faceta uczyc,jak stac w bramce,zeby Ci pilki nie wkrecili po roznym ???? Czaro,zartujesz ? Tego ucza w trampkarzch starszych,no moze w juniorach mlodszych,a nie 28-letniego bramkarza... Skadinad sa pewne rzeczy,ktore zarowno wprzy obronie roznych jak i stalych fragmentach w ataku nie da sie wycwiczyc. Slyszales o czyms takim jak timing,prawda ? W Zabrzu jest kilku naprawde swietnych graczy w tym aspekcie.a goscie dorzucaja im tam pilki w punkt - i na pewnym poziomie bronic sie przed czyms takim jest b trudno,i przeciez nie tylko Wisla w lidze ma z nimi klopoty.By the way - pamietasz Atletico z okresu Mirandy i Godina ? Ktos sie mogl w La Liga obronic przed ich stalymi fragmentami ? Poza tym juz to pisalem wczesniej - kiedy Arsenic gral na prawej obronie a Gonzalez na srodku wtedy - zaryzykuje - Wisla bramek po roznych nie tracila. Poczekajmy do wiosny,jestem dziwine spokojny. |
Bez urazy Czaro, ale... Buchalik ma 28 lat i ponad 100 występów w ekstraklasie. Paru trenerów już naprawdę przeszedł. Naprawdę oczekujesz od Kiko, że teraz nagle nauczy go lepszego ustawiania się w polu karnym?
Buchalik nie umie wychodzić do wrzutek i w tym wieku tego już się nie nauczy, bo widać, że się po prostu tego boi. Przepychać daje się prawie każdemu, kto zagra na pograniczu faulu, czasem jakiś sędzia się zlituje i da wolnego, innym razem iny sędzia puści sytuację i po ptokach. Wie o tym każdy, kto z nami gra (w związku z tym taktyka na Wisłę jest oczywista), wiedzą też nasi obrońcy (którzy wiedzą, że przy wrzutkach SFG "bramy bez bramkarza" i pewni w związku z tym nigdy nie będą, nawet jeśli są to piłkarze tak doświadczeni jak Głowa, Wasyl czy Sadlok). Buchalik pewnego poziomu nie przeskoczy nigdy. Mecze życia mu się zdarzają i pewnie jeszcze zdarzą. Ale w ogólnym rozrachunku zawsze będzie minus. Inaczej niż np. w przypadku Pawełka. On miał taki patent, że w każdym meczu musiał wyrobić normę przynajmniej jednego klopsa, ale poza tym bronić potrafił i bilans całościowo był na plus. |
Kiko to niech lepiej zamknie ryja, bo za te jego komentarze do varu to nas potem skręcą x10.
Chyba się nie poznał na polskiej lidze jeszcze. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl