Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Marsik 24.07.2017 13:40

W pełni się zgadzam. Są to śmieszne pieniądze jak za klub piłkarski z taką historią, śmieszne jest również to że jak dołożą drugie tyle to będą mieli w Polsce klub który regularnie będzie grał w pucharach. Podsumowując za śmieszne pieniądze wchodzą w europejską piłkę. Mało jest lig które "gwarantują" pokazanie się w europie za takie śmieszne pieniądze. Natomiast nie są to na tyle śmieszne pieniądze żeby nimi, o tak z powodu kaprysu szastać i nie mieć żadnego planu.

Nie sztuką jest kupić klub za 5mln czy za 10 mln. Podejrzewam że nawet na tym forum znalazło by się kilka osób które mogłyby sobie na to jednorazowo pozwolić. Sztuką jest mieć zaplecze żeby tą inwestycję pociągnąć dalej.

Firma założona w latach 50 więc jakąś tam historię już ma

7 kotów 24.07.2017 13:44

Zobaczymy co jutro wymyśli TS na konferencji.
Kolega twierdzi, ze sytuacja wcale beznadziejna nie jest.

Mnie projekt TS się podoba. Wole to niż powrót do układu jak za Cupiała i żywot zależny od widzimisie właściciela.

Natomiast wciąż uważam, ze ktoś Mateusza Mige wypuścił w kanał i cała akcja pt. Niemcy w Wiśle to gruby wał

mitmichael 24.07.2017 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1476763)
Wrogie przejęcie? Czy przepis na sukces?

Kilka słów ode mnie.

Ty jak cos napiszesz to na prawde warto poswiecic czas na czytanie. Oczywiscie zgadzam sie z tym co napisales ;) Trzeba czekac, tylko to nam pozostaje a domysly tylko dodatkowe nerwy stwarzaja.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1476789)
Natomiast wciąż uważam, ze ktoś Mateusza Mige wypuścił w kanał i cała akcja pt. Niemcy w Wiśle to gruby wał

Czyli Nasza nowa pani rzecznik klamie na twitterze, ze oferta zakupu wplynela do klubu? niedobra pani rzecznik chociaz nie powiedziala wprost, ze chodzi o Niemcow

master777 24.07.2017 13:54

Cytat:

W sensie, że TS może się wybronić, czy oferta Niemców ma ręce i nogi. Wnioskuję z pozostałej części wypowiedzi, że to pierwsze, ale wolę się dopytać.

s1mone 24.07.2017 14:11

7kotów: No faktycznie za Cupiała układ był beznadziejny. Z drużyny walczącej o utrzymanie zrobienie hegemona ligi, który w przeciągu trochę ponad dekady zdobył 8 MP, regularnie grał w Europie i ściągał najlepszych jak na polskie realia piłkarzy :D Przecież Wisła przez cały czas do wejścia Cupiała zdobyła mistrzostwo jedynie 5 razy (w czasie 8x dłuższym) i był to klub na polski realia zasłużony, ale jednocześnie od dawna przeciętny, a jego marka podupadła. Cupiał zrobił nam taką markę, że nawet teraz nazwa Wisła jest magnesem na piłkarzy - mimo braku pieniędzy.

Ok, wiadomo - końcówka już była słaba, ale podejrzewam, że to raczej nie brak zapału, tylko problemy finansowe TF sprawiły, że Cupiał zrobił co zrobił. Pożegnał się brzydko - ale jeśli na szali była przyszłość TF, to wcale się nie dziwię, że sprzedawał na wariata - bo mógł stracić wszystko co miał, jeśli banki odmówiłyby kredytowania.

Wolałbyś, żeby Wisła przez ostatnie 15+ lat była walczącą o utrzymanie drużyną jak za poprzednich czasów TSu 7kotów? Naprawdę? Wolisz chujowo biednie ale stabilnie?:D Ja uważam, że nawet jakby TS nie odratował Wisły i zaczynalibyśmy od 4 ligi to dla ostatnich sukcesów byłoby warto. Oczywiście dzięki Bogu i TSowi, że tak się nie stało, ale nie mam klapek na oczach, że Cupiał zły bo skrewił raz.

Twój post to bzdet niestety, chyba, że jesteś fanem pałętania się pomiędzy ekstraklasą a 1 ligą (jak to miało miejsce za poprzednich czasów TSu). Bo jakby nie marka wyrobiona przez Cupiała, to obecny TS mógłby pomarzyć o obecnej frekwencji na stadionie czy tylu sponsorach ilu pozyskał. Trzeba trzymać kciuki, że wjedzie inwestor i nas weźmie na plecy na sam szczyt. Bo bez tego, nawet z najmądrzejszym zarządzaniem, możemy conajwyżej prezentować poziom obecnej Jagiellonii lub ciut lepszy. I tylko dlatego, że mamy wyrobioną przez Cupiała markę.

MaLk 24.07.2017 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marsik (Post 1476782)
Trochę więcej optymizmu, przestańcie myśleć kategoriami że każdy chce was wykorzystać i przechytrzyć.

Właściwie nie byłoby większych powodów do obaw, gdyby nie dwa istotne fakty "wyłowione" z sieci przez ludzi:
- niedawne zagrożenie upadłością i skala przychodów spółki, która złożyła ofertę,
- osoba inwestora, który miał do tejże spółki wejść ratując ją przed upadłością i domniemany udział* w praniu brudnych pieniędzy, acz podobno zakończony pozytywnym rozstrzygnięciem.

Reszta wskazywałaby na poważną ofertę poważnego inwestora.

_____
*) z drugiej strony i Cupiał też ma za sobą "jakąś" historię z postępowaniami karnoskarbowymi

szprotson 24.07.2017 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 1476791)
W sensie, że TS może się wybronić, czy oferta Niemców ma ręce i nogi. Wnioskuję z pozostałej części wypowiedzi, że to pierwsze, ale wolę się dopytać.

Jak TS się może wybronić, skoro nie jest nawet stroną w transakcji??!!

TS czeka na należne 40% i tyle.

Jeśli ja byłbym TS któremu nie pasuje taki stan rzeczy, czytaj sprzedaż klubu, co bym zrobił ? Otóż złożył bym kontrofertę do oferty Niemców :) Albo nawet ją powielił. Nie znam zapisów umowy, wiec nie wiem co w niej sie znajduje, ale wtedy TS zyskałby napewno na czasie, skutecznie spowalniając Niemców ąz by sobie dali spokój...

E: Up : Juz mamy gdzieś potwierdzone przez klub jaka spółka jak to napisałeś, złożyła ofertę?

JrQ- 24.07.2017 14:19

Cytat:

Zobaczymy co jutro wymyśli TS na konferencji.

Mnie projekt TS się podoba. Wole to niż powrót do układu jak za Cupiała i żywot zależny od widzimisie właściciela.

Tylko, że projekt TS na dłuższą metę nie pociągnie, długi nas zjedzą, oni to ciągną ledwo ledwo, długi się nawarstwiają. Potrzebna jest kasa. Sam jestem ciekawy jak to będzie.

szczepans21 24.07.2017 14:26

wylogowywuje się i czekam na konferencje.

nesta 24.07.2017 14:28

Wg. Tomasza Smokowskiego na TT, wedle informacji jakie posiada, nowi właściciele zapłacą 40 mln zł, ale też spłacą odrazu 12 mln zł długu. TS 40% dla TF 60%.

Naprawdę coraz lepiej to wygląda..

Prezydentowa 24.07.2017 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów

W tym kontekscie astanawia mnie fakt wystąpień Migi w RK i L+E. Toż to dziennikarz prasowy/internetowy, nigdy nie robił za komentatora takich sensacji. A tu nagla radio, telewizja, no gwiazda normalnie. Dla mnie to wygląda jak próba rozpowszechnienia "dobrych informacji" jak najszybciej i jak najszerzej.

master777 24.07.2017 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1476794)
Jeśli ja byłbym TS któremu nie pasuje taki stan rzeczy, czytaj sprzedaż klubu, co bym zrobił ? Otóż złożył bym kontrofertę do oferty Niemców :)

Myślę że to by mogło nie przejść z uwagi na art. 83 ust. 1 kc (Nieważne jest oświadczenie woli złożone drugiej stronie za jej zgodą dla pozoru.). TS nie ma 40 milionów, i nie wiem czy w terminie 60 dni udałoby im się uzyskać kredyt na taką sumę (jeśli w ogóle udało by im się to pozyskać). TF doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Wiedzieliby, że oferta jest pozorna.

Edit: cholera, nad czym ja się zastanawiam - przecież nie da się złożyć oferty na zakup samego siebie :) Właściciel to właściciel.

Jam55 24.07.2017 14:35

Ile ludzi tyle opinii. Nikt z nas nic pewnego nie wie i dopóki ktoś z TS-u się nie wypowie dalej będą tylko spekulacje. Faktem jest ze oferta została złożona przez firmę Stechert Gruppe na kwotę 40 mln i 1 grosz. Faktem jest ze to był ostatni dzień kiedy mogli taka ofertę złożyć. Reszta to nasze spekulacje.

Forum podzieliło się na 3 grupy:
1.Grupa która chce aby niemiecki kapitał wszedł do Wisły jak najszybciej żeby móc jeszcze wzmocnić zespół przed zamknięciem okna transferowego
Obawy tej grupy:
- Ts będzie mieszał przy przejęciu przez Niemców klubu żeby nie dopuścić do przejęcia Wisły.
- Niemcy to możliwa wydmuszka ale te obawy w tej grupie ograniczone do minimum.
2. Grupa która wolałaby Niemców ale równie dobrze wolałby TS ( grupa umiarkowana)
Obawy tej grupy
- Ts może nie pociągnąć klubu w obecnym kształcie zaległości rosną pomimo zapewnień zarządu
- Niemcy to wydmuszka do robienia wałków
3 Grupa całkowitych przeciwników niemieckiego kapitału w Wisłę. Grupa popierająca rządy TS-u.
Obawy tej grupy:
Niemcy to kanciarze chcą tylko zrobić z Wisły pralnie oskubać do końca i zostawić na lodzie

Nie wiem do której grupy sam nalezę chciałbym aby w Wiśle coś się ruszyło aby tak wielki klub nie pałętał się po środku tabeli walcząc o 5 miejsce na koniec sezonu z Korona która wygrywa ta batalie. Nie chce jeszcze większych zaległości wobec piłkarzy wobec miasta i wobec innych podmiotów. Nie chcę słyszeć że skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle? Z drugiej strony zawsze będziemy mieć już wizje meresia przejmującego klub przed oczami wizje całkowitego upadku Wisły. Dla nas teraz każdy nowy właściciel będzie kojarzył się z przekrętami mniejszymi lub większymi.

Kto ma racje okaże się po czasie. W tym momencie żadna z grup nie ma racji jak i żadna się nie myli.
Pewne decyzje zostaną podjęte w zaciszu gabinetów bez naszego udziału. Jakie one by nie były my i tak będziemy chodzić na stadion i trzymać w kciuki za ukochany zespół.

crux.a 24.07.2017 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1476797)
Wg. Tomasza Smokowskiego na TT, wedle informacji jakie posiada, nowi właściciele zapłacą 40 mln zł, ale też spłacą odrazu 12 mln zł długu. TS 40% dla TF 60%.

Naprawdę coraz lepiej to wygląda..

Nesta, Smokowski nie powiedział nic nowego. Powtórzył to, co wiemy plus zmienił spłatę długów na 12 mln, które ktoś tu wymienił na forum! I wcale nie wygląda to coraz lepiej, ponieważ nadal nie wiemy nic konkretnego. Można się jedynie domyślać, że chodzi o wrogie przejęcie, tzn. wbrew woli TS. I to mi się BARDZO nie podoba. A Tobie polecam chłodny prysznic, bo chyba w tym roku też nie służą Ci upały.

7 kotów 24.07.2017 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1476790)
Ty jak cos napiszesz to na prawde warto poswiecic czas na czytanie. Oczywiscie zgadzam sie z tym co napisales ;) Trzeba czekac, tylko to nam pozostaje a domysly tylko dodatkowe nerwy stwarzaja.

Czyli Nasza nowa pani rzecznik klamie na twitterze, ze oferta zakupu wplynela do klubu? niedobra pani rzecznik chociaz nie powiedziala wprost, ze chodzi o Niemcow

Pani Rzeczni sprawia wrazenie jakby nie wiedziala za bardzo co sie w okol niej dzieje. Troszke taka Ksiezniczka Wrozek.

master777 24.07.2017 14:50

Dopiero rozpoczęła pracę i od razu takie jaja. Ma chrzest bojowy.

szprotson 24.07.2017 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1476803)
Pani Rzeczni sprawia wrazenie jakby nie wiedziala za bardzo co sie w okol niej dzieje. Troszke taka Ksiezniczka Wrozek.

a pamiętasz Jeża ?:)
on by zaprzeczył :D

Arkadiusz.Czerepach 24.07.2017 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1476611)
Nie rozumiem o czym Ty piszesz? Przychodzi nowy właściciel i bierze Wisłę z dobrodziejstwem inwentarzu. Ma spłacić długi jeśli nie spłaci to:
- Piłkarze mogą rozwiązać kontrakt z winy klubu a później i tak będzie trzeba im w końcu zapłacić
- Wisła nie dostanie licencji na grę w ekstraklasie
Teraz nowy właściciel będzie miał gorzej niż obecnie TS ponieważ każdy piłkarz od razu będzie chciał zaległa kasę. Mieliście 40 baniek na kupno klubu to my czekać na kasę nie będziemy płaćcie od razu. TS był (ciągle jest) w tej sytuacji ze piłkarze wiedza ze na razie nie ma kasy wiec tak bardzo się jej nie domagają.Jak prezes mówiła maja rozpisany harmonogram spłat.

wiem, wiem , próbowałem tylko zwizualizować co może siedzieć w głowach piłkarzy, to Polska nie Nju Jork Siti , tutaj różne już cuda widzieliśmy

rozarian 24.07.2017 14:53

Mam nadzieję, że jutro pani prezes powie, czy to z tą firmą negocjowała od paru miesięcy, czy jednak Niemcy spadli nagle z Księżyca. To by trochę wyjaśniło i pozwoliło mi stworzyć odpowiednią teorię spiskową :lol:

PvD 24.07.2017 15:09

40 mln to jak na polskie warunki dużo. Z drugiej strony patrząc na przykład Lecha i jego ostatnie okienko transferowe 40 mln to zysk ze sprzedaży 2 piłkarzy Kownackiego i Bednarka.

Gdyby prócz Maczynskiego Wisła zdecydowała się na sprzedaż w tym momencie Brleka i Ivana mogłaby w jednym okienku zarobić ok 8 mln. Firmy niemieckie zaangażowane w futbol coraz bardziej filtrują polski rynek bo wiedza ze wartość rynkowa polskich zawodników jest coraz większa i zamiast kupić jednego zawodnika za 3 czy 4 mln lepiej kupić klub za 10.

Wislafan

Jeśli prawda jest ze ma zostać Junco to jaka ma być jego rola w przypadku, gdy maja być poczynione transfery, te znaczace? Dotychczas było prawdopodobnie tak ze Junco kazdy transfer uzgadniał z trenerem. Ze na poszczególnych szczeblach bylł kooperacja i podejmowanie wspólnych decyzji. Czy te znaczące transfery będą też uzgodnione z trenerem i czy po prostu - jak w czasach nowej, niemieckiej Lechii - trenerzy o tym ze maja zawodnika dowiadują się ostatni...

Co oznacza silny pion sportowy?

Czy jak za wczesnych czasów Pana Cupiała sprowadzanie np Zienczuka czy Dawidowskiego z największej konkurencji bo nas stać na to, czy zbudowanie silnych struktur /mocna Akademia, silny scouting, silna druzyna u19, może rezerwy w 2 lidze?
Bo jeśli kupujemy silnych stosunkowo i ogranych piłkarzy, gotowych od razu to co z zapleczem i narybkiem, bo te koncepcje mogą się gryźć...

szprotson 24.07.2017 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476809)

Wislafan

Jeśli prawda jest ze ma zostać Junco to jaka ma być jego rola w przypadku, gdy maja być poczynione transfery, te znaczace? Dotychczas było prawdopodobnie tak ze Junco kazdy transfer uzgadniał z trenerem. Ze na poszczególnych szczeblach bylł kooperacja i podejmowanie wspólnych decyzji. Czy te znaczące transfery będą też uzgodnione z trenerem i czy po prostu - jak w czasach nowej, niemieckiej Lechii - trenerzy o tym ze maja zawodnika dowiadują się ostatni...

a to był ktoś kto chciał kupić Ivana???

A co do Junco widze to tak. Przychodzi inwestor i mówi : Proszę o kupno pilkarza ktory był nr 1 na liscie zyczeń :)

c. 24.07.2017 15:17

Roznica polega jednak na tym ze niemcy wydając 40 milionow nie zasilają tymi pieniędzmi budzetu piłkarskiej Wisły... tylko trafiają do kieszeni Cupiala i TS Wisla (ale TS ich nie obchodzi, to osobny podmiot nie majacy nic wspólnego z seniorską druzyną piłkarzy Wisły), a Lech sprzedajac dwóch zawodników zarobił te pieniądze ktore trafily do budzetu ich klubu..

Niemcy kupują klub za 40 milionów ? zadnego zysku. Kasa trafia do obcych ludzi (wiem tez do TS, dla nas spoko, ale z formalnego punktu jest to obcy temat, kasa nie trafia do budzetu sekcji pilki)
Lech sprzedaje zawodników - kasa trafia do Lecha

To są dwie rozne transakcje i dlatego wydanie 40 milionow za klub to jest na prawde gigantyczna suma (za Legie tez duzo zaplacili, tyle ze oni to splacali w ratach przez rok czy ile tam), a tutaj mowa o jednorazowej wplacie.

Jam55 24.07.2017 15:18

Raczej macie 4 mln ojro i kupcie zawodników którzy wam pasują do zespołu :D

WislaFan123 24.07.2017 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1476809)

Wislafan

Czy jak za wczesnych czasów Pana Cupiała sprowadzanie np Zienczuka czy Dawidowskiego z największej konkurencji bo nas stać na to, czy zbudowanie silnych struktur /mocna Akademia, silny scouting, silna druzyna u19, może rezerwy w 2 lidze?
Bo jeśli kupujemy silnych stosunkowo i ogranych piłkarzy, gotowych od razu to co z zapleczem i narybkiem, bo te koncepcje mogą się gryźć...

Kilka ogólnych informacji usłyszałem. Myślę że tam dalej bedą myśleć jak dokladnie to zrobić, ale z tego co słyszałem odnośnie ogólne podejścia, to raczej będzie szło to w kierunku tego drugiego - sensownego scountingu. Niestety, rezerw się już nie odpali w tym roku a szkoda.

Wiadomo, że dyrektor sportowy wyznacze sportową scieżkę rozwoju, ale to zarząd podejmuje ostateczne decyzje + daje rekomendacje. Przeciez jak powiedzą Junco - Manuel, masz 1,5-2mln euro na 2-3 graczy, chcemy wzmonić klub - takie są nasze pomysły, ale może masz kogoś fajnego na oku?

Skoro Junco z 3lig potrafił wycignac kogos kto jakoś się tam sprawdza (Llonch) czy dobrze rokuje (Carlitos) to moze z wieksza kasa lepsze kwiatki nam wyciagnie :)

nesta 24.07.2017 15:36

Nie napalałbym się jeszcze póki nie podpiszą papierów.
Czuję, że TS łatwo władzy nie odda. A szkoda, bo każde zamieszanie odbije się tylko na drużynie i wynikach.

Tonamini 24.07.2017 15:37

Czy ktoś może ma zdjęcie artykułu z przeglądu, czy nic nowego tam nie powiedziano ?

7 kotów 24.07.2017 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1476814)
Skoro Junco z 3lig potrafił wycignac kogos kto jakoś się tam sprawdza (Llonch) czy dobrze rokuje (Carlitos) to moze z wieksza kasa lepsze kwiatki nam wyciagnie :)

To chyba nie Junco ich "znajdowal" tylko to pilkarze poleceni przez Kiko.

Junco chyba wynalazl jednego pilkarza, mianowicie Hugo, ktorego teraz sie wypycha na sile z klubu.

Markfire20 24.07.2017 15:42

Ktoś tu wrzucił linka z tekstem z eurosportu. Napisane to samo co w PS z tą różnicą, że przeczytasz za darmo.

buczo1985 24.07.2017 15:43

Dla piłkarzy to chyba jednak dobra wiadomość. Wszyscy tu mówią, że to się odbije negatywnie na ich formie. Ale niby czemu? Przecież każdy ma podpisany kontrakt i chyba dobra jest dla nich informacja, że przyszły właściciel reguluje długi klubu na zero. Pewnie w ten sposób harmonogram spłaty wobec ich samych również ulegnie przyspieszeniu. A może nowy właściciel z góry ureguluje zaległe pensje? Więc skąd to czarnowidztwo na forum? Bardziej martwiłbym się o Junco. Mam nadzieję, że dogada się z nową władzą bo to bardzo wartościowy człowiek dla Wisły. My o tym wiemy, ale nowy właściciel pewnie nie do końca...

PvD 24.07.2017 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1476817)

Junco chyba wynalazl jednego pilkarza, mianowicie Hugo, ktorego teraz sie wypycha na sile z klubu.

Hugo to zawodnik Marcina Kuźby był ten wątek poruszany z Merkurym jakiś czas temu.

tomaso 24.07.2017 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1476817)

Obserwował jeszcze przez dłuższy czas Valencie którego juz nie ma ;)

Jam55 24.07.2017 15:50

Wg mnie dla piłkarzy to nie jest dobra wiadomość. Jeśli rzeczywiście okaże się ze stecher chce wpakować trochę siana w Wisłę to dla nie których z naszych dzisiejszych piłkarzy niestety nie będzie miejsca. Pewnie pójdą na ugody i rozwiążą kontrakty. W przypadku TSu pewnie niektórzy mieliby przedłożone kontrakty i mogliby tak się bujać jeszcze długo.

Michaleo3 24.07.2017 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1476813)
Raczej macie 4 mln ojro i kupcie zawodników którzy wam pasują do zespołu :D

Tylko że to nie takie proste. Junco mając budżet wynoszący 0 szukał piłkarzy za 0 i raczej obserwował tylko takich więc w 5 min nie znajdzie takiego który by pasował do koncepcji więc muszą to jak najszybciej rozwiązać.

nesta 24.07.2017 16:16

Proszę, można czytać między wierszami, analizować na 10 stronę.
Czy to, że "od piątku pracują nad jednym tematem" zwiastuje burdel czy nie:

https://twitter.com/OlgaTaborLeszko/...99088881844226

Prezydentowa 24.07.2017 16:24

Dla mnie sam fakt, że konferencja jest już jutro, nie zwiastuje nic dobrego. Obawiam się ogromnego zamieszania i tego, że TS będzie gryzł, żeby Wisły nie oddać. Pytanie, czy dla dobra Wisły (bo ta oferta to wał) czy dla dobra swojego (bo nie chcą stracić władzy, a np. info o 40% jest błędne).

maciekkk 24.07.2017 16:28

Sam nie wiem co o tym myśleć, ale nie użyłbym stwierdzenia, że wbrew woli TS. Na taki zapis się zgodzili rok temu, więc w momencie spisywania umowy ich wola była inna. Oczywiście rozumiem, że mogą nie chcieć oddawać Wisły. No chyba, że nie mieli wyjścia i musieli się zgodzić na taki zapis w umowie (chodzi o te 40mln)

nesta 24.07.2017 16:31

Tu bym się akurat nie doszukiwał czegoś negatywnego. Ludzie oczekują wyjaśnień, przedstawienia planu, uspokojenia sytuacji. Właśnie to jest akurat ok.

Ja osobiście życzyłbym sobie komunikatu: "Oferta wpłynęła. W tym tygodniu dojdzie do spotkania z nowym właścicielem, po którym będziemy mogli przekazać więcej informacji. Zależy nam, aby możliwie sprawnie zakończyć wszystkie formalności i nie narażać drużyny na zawirowania."

szprotson 24.07.2017 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1476831)
Tu bym się akurat nie doszukiwał czegoś negatywnego. Ludzie oczekują wyjaśnień, przedstawienia planu, uspokojenia sytuacji. Właśnie to jest akurat ok.

Ja osobiście życzyłbym sobie komunikatu: "Oferta wpłynęła. W tym tygodniu dojdzie do spotkania z nowym właścicielem, po którym będziemy mogli przekazać więcej informacji. Zależy nam, aby możliwie sprawnie zakończyć wszystkie formalności i nie narażać drużyny na zawirowania."

ja prdl

jak juz analizujecie TT to analizujcie ten kontekst.

Od piątku na tt non stop ktoś pisze w stylu :
"a co na to zarzad"
"gdzie oswiadczenie"
"co to bedzie"
"Dlaczego nie ma oficjalnego stanowiska klubu"

ITD.

Klub wg. mnie zrobił co powinien. Jutro na konferencji potwierdzą wszystko o czym było mówione w ostatnich dniach.

Lemoniadowy Joe 24.07.2017 16:36

Tu rozmawiamy o długie przyszłości a nie jakis małych zawirowaniach przez miesiac czy dwa.

Janekx juz obiecał transfer ? Z kim ten transfer był ustalany trenerem dyr sportowym ? Czy bajka dla podniety dla tłumu ?

Prezydentowa 24.07.2017 16:37

Nesta - jeśli tak będzie to wyglądać i taki jest powód zwołania dość wczesnej konferencji, jestem za.
Że też kibic nie może mieć chwili spokoju. Oby nasze obawy okazały się tylko ostrożnością i - jak to ktoś określił - traumą po zeszłym roku, a nie miały żadnego odbicia w rzeczywistości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl