Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

Robek 17.08.2016 16:07

Hajto trenerem to juz mozemy iść do 5ligi chyba ze weźmie sobie kolege P.Ś bo ten to ma znajomosci:P:-p:D

wierny 17.08.2016 16:08

https://twitter.com/JakubMeresinski

domin_czyzyny 17.08.2016 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierny (Post 1449268)

jeszcze nie figuruje...jeszcze...a może to jest jak z tym świadectwem maturalnym ;-)

nesta 17.08.2016 16:19

Ludzie sa szaleni.. Teraz on ma juz naście komentow pod tytułem "brawo prezesie i do przodu". Jestem pewien, ze ci sami, jak znowu za kilka dni cos wypłynie, bedą go wieszać i linczować. W obydwie strony, jak w kalejdoskopie, na podstawie wycinków ludzie wydają sądy. Wierzcie, ze pierwszy będę go jebał jak za kilka tyg wyjdzie ze zniszczył moją ukochana Wisle.

Proponuje za to wall-a naszego rzecznika na TT. Dużo fajnych informacji i nie chodzi tylko o robienie dobrej lub złej miny do aktualnej sytuacji. Np. przed chwila napisał, ze Meresinski był dziś w bazie treningowej. Oczywiście żaden dziennikarz sie nie zająknie, bo po co.

twitter.com/djuszczyk

For_FuN_ 17.08.2016 16:23

Ten gość będzie się chyba codziennie ośmieszał... Trudno to nawet komentować. Właściciel poważnego klubu piłkarskiego w Polsce wrzuca do internetu takie zaświadczenie :D. Sponsorzy aż zaczną walić drzwiami i oknami, bo w końcu wiadomixa jeszcze nie wpisali do rejestru osób karanych(a to się w końcu stanie). 1 tweet i takie coś :D. Wcześniej przynajmniej jakiś "prawnik" się wypowiadał.

TOMEK 11 17.08.2016 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierny (Post 1449268)

o ku.rwa:D kto rodowe wpisuje oprócz zamężnej baby:D:D

Raf 66 17.08.2016 16:34

Sądząc po tym, że sprawa jest "nie aktualna" , w tym gimnazjum też łatwo nie było.

qbbba 17.08.2016 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1449272)
Ludzie sa szaleni.. Teraz on ma juz naście komentow pod tytułem "brawo prezesie i do przodu". Jestem pewien, ze ci sami, jak znowu za kilka dni cos wypłynie, bedą go wieszać i linczować. W obydwie strony, jak w kalejdoskopie, na podstawie wycinków ludzie wydają sądy. Wierzcie, ze pierwszy będę go jebał jak za kilka tyg wyjdzie ze zniszczył moją ukochana Wisle.

Proponuje za to wall-a naszego rzecznika na TT. Dużo fajnych informacji i nie chodzi tylko o robienie dobrej lub złej miny do aktualnej sytuacji. Np. przed chwila napisał, ze Meresinski był dziś w bazie treningowej. Oczywiście żaden dziennikarz sie nie zająknie, bo po co.

twitter.com/djuszczyk

nesta, ale dlaczego mieliby się zająknąć? Doszliśmy już do takiego absurdu, że trzeba się cieszyć, że właściciel-krętacz odwiedził bazę treningową? Jak dla mnie to może nawet odwiedzić krakowskie ZOO. Tak czy inaczej popełnił tyle fakapów, że w historii polskiej piłki, chyba jeszcze takiego ananasa nie było. Tak, to jest ananas. Infantylne wypowiedzi w dzisiejszym wywiadzie, infantylne, przeplatane błędami gramatycznymi i interpunkcyjnymi wpisy na twitterze. Każde publiczne wystąpienie/tłumaczenie tego chłopa jest infantylne. To nie jest prezes/właściciel wielkiego, polskiego klubu piłkarskiego. To pokemon z gimbazy. I mam wrażenie, że m.in. dlatego tak dobrze dogaduje się z grupą decyzyjną miłośników akwarystyki.

yarow 17.08.2016 16:37

https://eszjot.wordpress.com/2016/08...meresinskiego/

Skarb Państwa siedzi na tej spółce, to znaczy, że siedzi na nas.

Jak można było sprzedać Wisłę spółce, której udziały są zajęte przez Skarb Państwa? Wszystkiemu winna jest pani Monika? A gdzie byli rodzice? Zadam sakramentalne pytanie.

BigLeb 17.08.2016 16:37

1 Załącznik(ów)
Edytor potrzebny od zaraz!

Pero 17.08.2016 16:38

Pokazał że nie figuruje w KRK. W kwestii przypomnienia lub przekazanie wiedzy:
Za Wikipedia

Cytat:

W Krajowym Rejestrze Karnym gromadzi się dane o osobach:
  1. prawomocnie skazanych za przestępstwa lub przestępstwa skarbowe,
  2. przeciwko którym prawomocnie warunkowo umorzono postępowanie karne w sprawach o przestępstwa lub przestępstwa skarbowe,
  3. przeciwko którym prawomocnie umorzono postępowanie karne w sprawach o przestępstwa lub przestępstwa skarbowe na podstawie amnestii,
  4. będących obywatelami polskimi prawomocnie skazanymi przez sądy państw obcych,
  5. wobec których prawomocnie orzeczono środki zabezpieczające w sprawach o przestępstwa lub przestępstwa skarbowe,
  6. nieletnich, wobec których prawomocnie orzeczono środki wychowawcze, poprawcze lub leczniczo-wychowawcze albo którym wymierzono karę na podstawie art. 13 lub art. 94 ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich,
  7. prawomocnie skazanych za wykroczenia na karę aresztu,
  8. poszukiwanych listem gończym,
  9. tymczasowo aresztowanych,
  10. nieletnich umieszczonych w schroniskach dla nieletnich.
Osoby skazane za wykroczenie na karę grzywny, ograniczenia wolności lub które otrzymały naganę nie figurują w KRK.
O ile się nie mylę jego sprawa rozpatrywana musiała być przez Wydział Cywilny. Zatem nie ma mowy o wpisie do KRK.
Ale gość robi z ludzi idiotów....

Paweł 17.08.2016 16:44

Jaki wydział cywilny? Został skazany za przestępstwo posługiwania się sfałszowanym dokumentem.

ppp89 17.08.2016 16:45

Dostał wyrok karny, to jak wydział cywilny?

Jego kartoteka po prostu nie została jeszcze zaktualizowana. Tak, trzy miesiące nie wystarczyły na przesłanie papierów między poszczególnymi wydziałami warszawskiego sądu. To się zdarza nagminnie.

Zastanówcie się - przecież Wiadomix nigdy nie kwestionował samego faktu skazania. Mamy wiec stuprocentową pewność, że do uprawomocnienia się wyroku doszło.

Po prostu robi z ludzi idiotów.

A jego kolejnego tweeta kompletnie nie rozumiem, a jestem prawnikiem. Już pomijam fakt, że krsonline.com to strona "nieoficjalna", na której kilka razy natrafiłem na nieaktualne informacje. Zdarzyłi się to dwa-trzy razy, ale jednak.

EDIT: No chyba że faktycznie wyrok nie został mu prawidlowo doręczony, a informacje o jego uprawomocnieniu były nieprawdziwe... Może się okazać, że przynajmniej w tej kwestii ten imbecyl nie kłamie

For_FuN_ 17.08.2016 16:47

Dokładnie, został skazany za przestępstwo, a kara to grzywna. Raczej opóźnienia z wpisem do tego rejestru i tylko tyle.

Inną sprawą jest wysokość tej grzywny, bo jest ona dopasowana do stanu posiadania wiadomixa. Co na to urząd skarbowy? Facet skłamał przed sądem i jakaś kontrola by się przydała, bo skoro nie ma żadnych środków i nie ma pracy, to skąd pieniążki na zakup klubu :)? Poza tym nieprzyjemności już z samego faktu.

"W tej sprawie w dniu 23 marca 2016 roku Sąd Rejonowy w Częstochowie wydał wyrok nakazowy, w którym uznał Jakuba M. za winnego zarzucanego mu czynu i wymierzył mu karę 100 stawek dziennych grzywny, ustalając wysokość jednej stawki na 10 zł. Wyrok ten stał się prawomocny w dniu 27 kwietnia 2016 roku.
Po uzyskaniu informacji, że ww. wyrok jest prawomocny..."

Złożył papiery na tą uczelnię w sierpniu/wrześniu 2013 roku, a w czerwcu roku następnego uzyskał tytuł licencjata. Gdzie tak w Polsce kształcą? Mereś, to prawdziwy geniusz :).

qbbba 17.08.2016 16:54

Prostackie próby pokazania wszystkim, jakim się jest kozakiem. Ten człowiek albo ma tak duże jaja, albo po prostu jest głupi.

bódyń 17.08.2016 17:03

Ciekawe, ze ten watek w ciagu 20 dni ma wiecej stron niz watek o BC w ciagu 4 lat.
Widac za Cupiala bylp nudno:)

fond 17.08.2016 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1449283)
Złożył papiery na tą uczelnię w sierpniu/wrześniu 2013 roku,.

Czyli w 2013 roku posłużył się sfałszowanym dokumentem. A teraz w wywiadzie opowiada o 'grzechach młodości' - ktoś naprawdę uwierzy w te tłumaczenia ?

Pero 17.08.2016 17:06

A on nie dostał wyroku nakazowego?

Tutaj temat dosyć stary ale pisze że wtedy nie ma wpisu do KRK

http://forum.infor.pl/topic/320545-w...rejestr-karny/

ppp89 17.08.2016 17:12

W tamtym temacie jest mowa o wykroczeniu, a nasz ananas popełnił przestępstwo.

Pero 17.08.2016 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ppp89 (Post 1449291)
W tamtym temacie jest mowa o wykroczeniu, a nasz ananas popełnił przestępstwo.

OK. Racja.
Czyli dokument o braku wpisu do KRK wynika z opóźnień we wpisie do rejestru. Dobrze by było gdyby wypowiedział się ktoś znający to z praktyki. Jest jakiś pracownik Sądownictwa?

No ale nic nie stracił to publikując. Część ciemnego ludu to kupiła.
A część w tym ja uważa go za jeszcze większego cwaniaka niekoniecznie do końca ogarniętego..

Paweł 17.08.2016 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1449294)
OK. Racja.
Czyli dokument o braku wpisu do KRK wynika z opóźnień we wpisie. No ale nic nie stracił to publikując. Część ciemnego ludu to kupiła.
A część w tym ja uważa go za jeszcze większego cwaniak niekoniecznie do końca ogarniętego..

Moim zdaniem wręcz przeciwnie - stracił. Wiarygodność, o ile to jeszcze jest możliwe. Takie kręcenie z pewnością mu nie służy.

heoij 17.08.2016 17:35

Kto ma konto na twitterze, to niech pyta, może odpowie, bo obudził się z letargu :D

8samuraj 17.08.2016 17:50

Meresiński dla Gazety Krakowskiej: Ciężko pracuję ze wspierającą mnie grupą ludzi

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10525342/

Pero 17.08.2016 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1449299)
Kto ma konto na twitterze, to niech pyta, może odpowie, bo obudził się z letargu :D

O co tu pytać?
Jaki to trzeba mieć tupet żeby na sfałszowanym dokumencie zrobić tytuł licencjata. Cały czas mając z tyłu głowy że jesteś oszustem. Później posługiwać się tym tytułem i nawet się tym chwaląc.
Po czym jak sprawa wychodzi na jaw to najpierw tłumaczysz to błędami młodości (mimo że w 2013 miał 27 lat) a potem dajesz skan z KRK pokazujący niby że "JESTEM NIEWINNY"

Wiślak88 17.08.2016 17:57

Przejrzałem posty z dzisiejszego dnia i nie mogę uwierzyć, że po jednym wywiadzie udzielonym jakiemuś marnemu dziennikarzynie dla niektórych JM jest już spoko. Jego odpowiedzi, to praktycznie samo pustosłowie i banały. Co by nie zrobił, ilu zawodników by nie ściągnął, to przecież koleś jest skompromitowany i każdy szanujący się człowiek będzie nim gardził a już na pewno będzie chciał żeby trzymał się jak najdalej od naszego klubu.

Szczególnie bawią mnie posty niejakiego suidokena. Polecam poczytać ile ten agent dzisiaj się tu naprodukował i jaką wartość mają te posty :D W ten kolejny chujowy dzień dla naszego klubu przynajmniej posty alter ego daki kodaki mi trochę poprawiły humor. O kolejnym złym dniu dla naszego klubu piszę, bo każdy dzień z tym troglodytą u sterów jest dla nas zły i przynosi nam wstyd.

qbbba 17.08.2016 18:00

JM: Zarząd powstanie w ciągu kilku dni, może tygodni. Będą go tworzyć tylko i wyłącznie ludzie, którzy są utożsamiani z Wisłą.

No to ku***a jak chłop rodem z Włoch, rzucający plackiem nad głową, mieszkający w Częstochowie, jest utożsamiany z Wisłą?! Wszystkie te jego wypowiedzi to jakiś jeden, wielki bełkot. Ja się poddaje Panie i Panowie, nie mam już nerwów, żeby słuchać/czytać tego człowieka.

nesta 17.08.2016 18:02

Jakoś bez echa przeszło najnowsze oświadczenie SKWK. Chociaż nic w nim nowego, a raczej dowód na to, ze gadają z JM osobiście.

Wiślak88 17.08.2016 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qbbba (Post 1449308)
JM: Zarząd powstanie w ciągu kilku dni, może tygodni. Będą go tworzyć tylko i wyłącznie ludzie, którzy są utożsamiani z Wisłą.

No to ku***a jak chłop rodem z Włoch, rzucający plackiem nad głową, mieszkający w Częstochowie, jest utożsamiany z Wisłą?! Wszystkie te jego wypowiedzi to jakiś jeden, wielki bełkot. Ja się poddaje Panie i Panowie, nie mam już nerwów, żeby słuchać/czytać tego człowieka.

No co Ty?! Przecież Kubuś jest spoko, tylko trzeba mu dać trochę czasu :lol:

czaro 17.08.2016 18:02

Ja nie kupuję tego taniego PR. Ale załóżmy, że rzeczywiście trafił nam się łobuziak o gołębim sercu. Może i nabroił, ale Wisłę ukochał i będzie o nią dbał. Czasem jej zaszkodzi, ale to nieumyślnie - on dla Wisły będzie chciał dobrze. Bo to chyba najbardziej optymistyczny scenariusz. Załóżmy, że tak jest. Co nam te dobre intencje dadzą? Gdyby miało być choć trochę fachowo, to 1) przeprowadzono by prawdziwy audyt (proszę nie pisać, że był. właściciel sam powiedział, że jest zaskoczony tym, co zastał w papierach), 2) gotowy byłby plan działania, 3) od razu zaangażowano by ludzi z shortlisty właściciela i MC, 4) zwykłe formalności nie byłby załatwiane przez osoby decyzyjne i nie urastały do rangi gigantycznych problemów administracyjno-organizacyjnych.

Sorry, nie kupuję tego.

BTW byłoby mocno niefair wobec naszego rzecznika, gdyby miał ustąpić miejsca komuś nowemu. Sprawiał wrażenie jednej z niewielu osób, na której ten klub opierał się w ostatnich dniach - nie tylko w wymiarze Wisła-kibice, ale także organizacyjnym.

Pero 17.08.2016 18:05

Nie no spadłem z krzesła. Przeczytałem oświadczenie SKWK i TS oraz informacje, że PDS i Smalcerz są kandydatami na prezesa.

Pisałem to już kilka stron temu że na spotkaniu z SKWK dostali 2 miejsca w zarządzie (była mowa o Smalcerzu i Czerwińskim) w zamian za święty spokój. Teraz po dwóch tygodniach milczenia piszą że nie siedzą biernie i działają. I pewnie wspaniałomyślnie dla dobra Wisły zaraz napiszą że zgodzili się na członkowsko w zarządzie.....

czaro 17.08.2016 18:07

A propos TS - jeżeli TS miał prawo pierwokupu, a zaproponowano mu inne warunki niż JM, to roszczenie o unieważnienie umowy sprzedaży na linii TF-spółka JM miałby właśnie TS. Oczywiście jeżeli TS miał takie prawo. Last but not least, TS musiałby jeszcze chcieć z niego skorzystać.

Davey777 17.08.2016 18:27

Zaległości miały być uregulowane w tym tygodniu a JM zapewnia że jeszcze tydzień sie opoźnią. To jakaś ściema i granie na czas. Nie wierze w żadne oświadczenia tego pajaca. Bedzie zwodził a konkretow nie widać. Oby zdał sobie sprawe że prowadzenie klubu go przerosło i poszukał kupca

For_FuN_ 17.08.2016 18:34

Jutro się będzie tłumaczył przed PZPN'em, a tam lanie wody nie przejdzie.

gooro33 17.08.2016 18:35

Gdzie tu był cytat z Warszawki z kwietnia o JM.
Złotousty goguś który będzie opowiadał to co chce się usłyszeć a niewiele będzie z tego wynikać...
Prawda? Prawda !!!
Jeśli ktoś ma jakieś złudzenia to niech się ich pozbędzie. Jedyne co nas czeka z tym gościem to kolejne żenujące wpadki i zamieszanie...

sepot 17.08.2016 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1449274)
o ku.rwa:D kto rodowe wpisuje oprócz zamężnej baby:D:D

zdarza się że mężczyźni też zmieniają nazwisko po slubie

arti 17.08.2016 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1449314)
Zaległości miały być uregulowane w tym tygodniu a JM zapewnia że jeszcze tydzień sie opoźnią. To jakaś ściema i granie na czas. Nie wierze w żadne oświadczenia tego pajaca. Bedzie zwodził a konkretow nie widać. Oby zdał sobie sprawe że prowadzenie klubu go przerosło i poszukał kupca

Ciekawe czy zdąży zanim piłkarze zaczną rozwiązywać i spierd. Bo o ile kopacze mogli mieć sentymenty do/za Cupiała o tyle na pewno go nie będzie dla oszusta.
Zastanawiające jest wywołanie do tablicy D-S. Czy to kolejne bezczelne kłamstwo? Widziałbym w Jego powrocie cień nadziei na normalność i stabilizację, ale... taka sytuacja nie mieści mi się w głowie.

brylant17 17.08.2016 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1449299)

Tonący się brzytwy chwyta....

Pan Jotka 17.08.2016 19:09

Jadczak twittuje, ze jedyny majątek spółki która nabyla Wisłę jest...wynajęte za 100(!!!!) zl +vat biuro w Warszawie. :>

emjot 17.08.2016 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1449312)
Nie no spadłem z krzesła. Przeczytałem oświadczenie SKWK i TS oraz informacje, że PDS i Smalcerz są kandydatami na prezesa.

Pisałem to już kilka stron temu że na spotkaniu z SKWK dostali 2 miejsca w zarządzie (była mowa o Smalcerzu i Czerwińskim) w zamian za święty spokój. Teraz po dwóch tygodniach milczenia piszą że nie siedzą biernie i działają. I pewnie wspaniałomyślnie dla dobra Wisły zaraz napiszą że zgodzili się na członkowsko w zarządzie.....

dobre
naprawdę dobre

:(

Paweł 17.08.2016 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1449323)
Jadczak twittuje, ze jedyny majątek spółki która nabyla Wisłę jest...wynajęte za 100(!!!!) zl +vat biuro w Warszawie. :>

Chyba ktoś będzie miał niedługo na głowie Urząd Skarbowy. Najem biura w Warszawie o powierzchni 85 m2 oraz garażu za 100 zł miesięcznie :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl