Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

1q2 09.05.2023 02:10

Krótko co do ostatnich 4 meczów.
4 wygrane powinny nam dać drugie miejsce, bo myślę że Ruch te 3 punkty zgubi. W najgorszym wypadku 3 miejsce.
Jak pogramy w kratkę to baraże, które miejsce, trudno powiedzieć.
Jak zagramy chujnie to nie będzie baraży.

Karherop 09.05.2023 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1600947)
4 wygrane powinny nam dać drugie miejsce, bo myślę że Ruch te 3 punkty zgubi. W najgorszym wypadku 3 miejsce.

Kto miałby nas zrzucić na 7 miejsce?

Arka przy jej terminarzu? No nie ma bata. Już o jej formie nie wspominam.

Jesli jednak odbiorą punkty i Ruchowi i TBB to się nie obrazę.

1q2 09.05.2023 09:28

Stal, która ma na papierze najprostszy terminarz. Arka ewentualnie jak wygra z Ruchem. Ale to tylko wariant, gdybyśmy całkiem spartolili tą końcówkę. Co myślę że nie nastąpi ale uwzględniłem to, bo w teorii jest to możliwe.

wolfy 09.05.2023 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1600947)

Obstawiam baraże i brak awansu. Jak już wielokrotnie napisałem - nie mamy trenera, tylko pozoranta kręcącego młynki kaszkietem przy ławce. Na awans to raczej nie wystarczy.

Ciekawe czy Colley w piątek podstawowym składzie wyjdzie. Skoro nie miał jaj go zdjąć po tym kryminale w pierwszej połowie to kto wie?

pepe72 09.05.2023 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1600951)
Kto miałby nas zrzucić na 7 miejsce?

Arka przy jej terminarzu? No nie ma bata. Już o jej formie nie wspominam.

Jesli jednak odbiorą punkty i Ruchowi i TBB to się nie obrazę.

Z załączonej rozpiski Zagrosika wynika, że jeśli zdobędziemy 4 lub mniej punktów w kolejnych 4 spotkaniach to prawdopodobieństwo 7 miejsca jest niezerowe.
Mam nadzieję, że po kolejnych 2 kolejkach 4 (lub mniej) punktów nie będzie tematem rozważań.

Teoretycznie każdy ze grupy Stal-Arka-Podbeskidzie jest w stanie 10 punktów zrobić.

krysztal 09.05.2023 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1600965)
Z załączonej rozpiski Zagrosika wynika, że jeśli zdobędziemy 4 lub mniej punktów w kolejnych 4 spotkaniach to prawdopodobieństwo 7 miejsca jest niezerowe.
Mam nadzieję, że po kolejnych 2 kolejkach 4 (lub mniej) punktów nie będzie tematem rozważań.

Teoretycznie każdy ze grupy Stal-Arka-Podbeskidzie jest w stanie 10 punktów zrobić.

W teorii to powinniśmy już być liderem rozgrywek ;)

wolfy 09.05.2023 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1600968)
W teorii to powinniśmy już być liderem rozgrywek ;)

Zwłaszcza że wszyscy nasi rywale to frajerzy...

Karherop 09.05.2023 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1600962)
Stal, która ma na papierze najprostszy terminarz. Arka ewentualnie jak wygra z Ruchem. Ale to tylko wariant, gdybyśmy całkiem spartolili tą końcówkę. Co myślę że nie nastąpi ale uwzględniłem to, bo w teorii jest to możliwe.

W Stal prędzej uwierzę, ale tutaj to grozi nam zepchnięcie na 6 miejsce, a nie na utratę baraży.

Jeśli zespoły 2-5 dalej będą uprawiały wyścig ślimaków po czołowe miejsca to ta Stal może jeszcze się zakręcic koło 4 miejsca, co byłoby nie lada sensacja.

Nie zdziwię się jesli właśnie ta najbliższa kolejka zadecyduje o końcowym układzie tabeli. Bardzo możliwe że ułożenie które zobaczymy po tej kolejce będzie tak samo wyglądać na koniec sezonu wśród zespołów top 6.

W wersji hurraoptymistycznej:
1. ŁKS
2. Wisła
3. Ruch
4. TBB
5. Puszcza
6. Stal

PS. Przychodzi mi na myśl analogia z sezonu 21/22 i momentu w którym Widzew wyrzucil Arkę z 2 miejsca premiowanego awansem. Była to dokładnie 31 kolejka. Do 30 kolejki Arka okupowała 2 miejsce.

masada 09.05.2023 11:49

A ja myślę, że gdyby ktoś Wam przed rundą pokazał aktualną tabelę, powiedział, że to jest tabela po 30 kolejce i zapytał, czy ją bierzecie w ciemno, żeby z tej pozycji dograć ostatnie 4 kolejki to absolutnie każdy niezależnie od tego, co teraz piszecie i przy czym aktualnie się upieracie poszedł na ten deal dodatkowo klaskając jeszcze uszami z radości :D

Mamy już za sobą wszystkie mecze ze ścisłą czołówką poza Brukbetem u siebie, jasne - prawie wszystko oczywiście przerżnęliśmy, ale mimo to wciąż mamy bezpośredni kontakt i jakieś w miarę realne, wcale nie li tylko matematyczne szanse na 2 miejsce.

pepe72 09.05.2023 13:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1600972)
W Stal prędzej uwierzę, ale tutaj to grozi nam zepchnięcie na 6 miejsce, a nie na utratę baraży.
(...)

Tu masz rozpiskę meczy:
Kod:

Arka            Stal      Podbeskidzie 
31  d Ruch          w Odra    w  Zagłębie
32  w Chojniczanka  d GKS K.  d  Wisła
33  d ŁKS          w GKS T.  w  Sandecja
34  w Bruk-Bet      d Skra    d  Resovia

Arka ma ciężki terminarz
Stal ma 2 luzaków i dwóch walczących o spadek
Podbeskidzie w domu jest bardzo silne, a Sandecja jest już zdegradowana.

Arkadiusz.Czerepach 10.05.2023 10:32

w piatek jest spora szansa wrocic na 2 miejsce , a na prawie na pewno na 3

niestety tylko na tydzien wg mnie

pepe72 10.05.2023 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1601011)
w piatek jest spora szansa wrocic na 2 miejsce , a na prawie na pewno na 3

niestety tylko na tydzien wg mnie

Jak wrócimy na drugie to myślę, że na dłużej. Wracają wykartkowani, może wróci Junca ...

Podbeskidzie przegrało u siebie z:
0-1 Ruchem
0-1 Puszczą
0-1 Arką
0-1 Skrą (sic!)

Dodatkowo zremisowali z
1-1 ŁKS
2-2 Termalika
2-2 Stal
2-2 Zagłębie
0-0 Odra

krysztal 10.05.2023 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1601042)
Jak wrócimy na drugie to myślę, że na dłużej. Wracają wykartkowani, może wróci Junca ...

Podbeskidzie przegrało u siebie z:
0-1 Ruchem
0-1 Puszczą
0-1 Arką
0-1 Skrą (sic!)

Dodatkowo zremisowali z
1-1 ŁKS
2-2 Termalika
2-2 Stal
2-2 Zagłębie
0-0 Odra

Pora aby się w końcu u siebie przełamali ;)

Stelio 11.05.2023 08:52

Jak PBB będzie miało swój dzień, to przy naszej obronie Goku z ekipą nam zapakuje do przerwy 3 gole i będzie po meczu.

krysztal 11.05.2023 09:13

Miejmy nadzieję,że po tej kolejce PBB będzie miało 6 pkt straty do miejsca barażowego.Jest szansa,że przejdą wtedy na tryb wakacyjny i jakoś przepchniemy tam zwycięstwo tym bardziej,że może wrócą już Mula i Junca.
Oczywiście przy założeniu,że wygrywamy z TBB.

leszekpw 11.05.2023 10:37

Tylko niepoprawni optymiści wierzą, że wygramy z Termalicą. Nie, nie wygramy. Możecie robić screeny. Czuję tu maks remis.

wolfy 11.05.2023 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1601089)
Tylko niepoprawni optymiści wierzą, że wygramy z Termalicą. Nie, nie wygramy. Możecie robić screeny. Czuję tu maks remis.

Optymista.
Obawiam się że tylko w......., przebieg meczu też znamy.

leszekpw 11.05.2023 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601093)
Optymista.
Obawiam się że tylko w......., przebieg meczu też znamy.

Może i tak byč. Wygrać nie wygramy. Nie z tymi brakami w składzie, a przede wszystkim parodystą trenerem.

krysztal 11.05.2023 11:28

Ojebiemy ich,..uja grają.Ostatnio jak TBB przyjechała nas ustawić do pionu to dostała trójkę.

leszekpw 11.05.2023 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1601096)
Ojebiemy ich,..uja grają.Ostatnio jak TBB przyjechała nas ustawić do pionu to dostała trójkę.

Tak, tak. Ciekawe kto ma te bramki strzelać? Fernandez, który wykorzysta jedną sytuację na dziesięć? Rodado kopiący się po czole, który jak nie ma piłki metr od bramki to nic nie wciśnie?
Igbekeme strzelający jakby bramka była do rugby? Bez jaj. A obrona z pewnością nie zagra na zero, nie w tym ustawieniu personalnym.

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2023 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1601089)

tak tylko niepoprawni optymisci ale też wszyscy bukmaherzy (fachowcy) :rotfl:

krysztal 11.05.2023 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1601097)
Tak, tak. Ciekawe kto ma te bramki strzelać? Fernandez, który wykorzysta jedną sytuację na dziesięć? Rodado kopiący się po czole, który jak nie ma piłki metr od bramki to nic nie wciśnie?
Igbekeme strzelający jakby bramka była do rugby? Bez jaj. A obrona z pewnością nie zagra na zero, nie w tym ustawieniu personalnym.

Niech broni Krzoska a strzela Biedrzycka,wali mnie to.Mają wygrać i koniec

sandomingo 11.05.2023 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1601098)

Ci sami, którzy widzieli Wisłę faworytem w Niepołomicach, Gliwicach i Łodzi?

leszekpw 11.05.2023 12:24

Cytat:

Ci sami, którzy stawiali Wisłę w roli faworyta z ŁKS, a jak się skończyło, wiadome.

Karherop 11.05.2023 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1601097)
Tak, tak. Ciekawe kto ma te bramki strzelać? (..)

Wisła w ilości strzelonych bramek (52) jest na 3 miejscu w lidze za ŁKSem i Stala (po 54 bramki).

Potencjalni strzelcy bramek oraz ich aktualny dorobek (wykreslilem nieobecnych w tym Mule i Junke)
20 - Luis Fernández, 6 - Ángel Rodado, 3 - Bartosz Jaroch, Mateusz Młyński, Boris Moltenis, Miki Villar, Michał Żyro, , 1 -Konrad Gruszkowski, James Igbekeme, Dawid Szot, Tachi, do tego Pan Samobój - 2

Rozumiem przywalanie do obrony, choć i tu jesteśmy na 6 miejscu w lidze (35 straconych) za Ruchem (31), Puszcza, GKS Katowice (32) oraz TBB i ŁKSem (33).

Obrona nie zagra na zero, ale nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że nie stać nas na zdobycie bramki u siebie. To zakłamywanie rzeczywistości.

Mam nadzieję że wlałem nadzieję w dobry wynik.

PS. A co ma stawianej w roli faworyta do końcowego rezultatu? Nic. Tylko tyle że ocenia się większe szanse na ich wygrana od przeciwnikow. Jeśli ŁKS przegrał w Sosnowcu tzn że przed meczem nie był faworytem w starciu z nimi bo finalnie nie wygrał? Absurd

szym_ek 11.05.2023 13:55

Cytat:

Tak tak fachowcy

Wcale bukmacherzy nie biorą pod uwagę, że Wisła ma 100 razy więcej kibiców i Ci kibice będą bardziej skłonni do postawienia na swoją drużynę ...

Wbijcie sobie do łba, że kurs u bukmachera nie zależy tylko od formy piłkarskiej. No chyba, że myślicie, że analizują tysiące drużyn, tysiące meczów, miliony zawodników pod względem piłkarskim :haha:

Vashut 11.05.2023 14:01

bede na stadionie, wróci Mula albo Junka jeden z nich na pewno i wygramy 2-1

nero 11.05.2023 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1601110)
Tak tak fachowcy

Wcale bukmacherzy nie biorą pod uwagę, że Wisła ma 100 razy więcej kibiców i Ci kibice będą bardziej skłonni do postawienia na swoją drużynę ...

Wbijcie sobie do łba, że kurs u bukmachera nie zależy tylko od formy piłkarskiej. No chyba, że myślicie, że analizują tysiące drużyn, tysiące meczów, miliony zawodników pod względem piłkarskim :haha:

Dokładnie, kiedyś słyszałem, że rolą bukmacherów jest doprowadzić do takiej sytuacji, żeby niezależnie od wyniku byli na plusie.

wolfy 11.05.2023 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1601112)
Dokładnie, kiedyś słyszałem, że rolą bukmacherów jest doprowadzić do takiej sytuacji, żeby niezależnie od wyniku byli na plusie.

To chyba oczywiste. A na jeleniach stawiających na Wislę z ŁKS-em, Ruchem czy Puszczą zarobil.

@Karherop - BBT na pewno robi w pory na widok tych statystyk. Szacun.

Karherop 11.05.2023 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601114)
@Karherop - BBT na pewno robi w pory na widok tych statystyk. Szacun.

A co ma piernik do wiatraka?

Albo nie strzelamy bramek i jesteśmy w tym aspekcie w ogonie ligi albo sobie piszemy głupoty.

wolfy 11.05.2023 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1601116)
A co ma piernik do wiatraka?

Albo nie strzelamy bramek i jesteśmy w tym aspekcie w ogonie ligi albo sobie piszemy głupoty.

Strzelamy głównie słabeuszom, tracimy z topem.

Karherop 11.05.2023 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1601121)
Strzelamy głównie słabeuszom, tracimy z topem.

Wygrywamy u siebie, przegrywamy na wyjezdzie.

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2023 16:23

śmieszne, że temat gdzie niby sami statystycy, a nie rozumiecie probabilistyka

ArturBarlinek 13.05.2023 05:17

Co tam nowego?

wolfy 13.05.2023 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1601224)
Co tam nowego?

Nic, ważne są teraz wyniki Ruchu i Puszczy.

Karherop 13.05.2023 07:56

Nie ma czego analizować, poza tym że praktycznie zaklepalismy sobie minimum 5 miejsce.

Dzisiaj chyba nie ma kibica który nie będzie spoglądał na livescore.

inspektor erektor 13.05.2023 08:29

Poprawcie pls jeśli się mylę

Jeśli Stal dziś nie wygra, to mamy zapewnione minimum baraże

Jaroo1 13.05.2023 08:33

Trzema porażkami zrobiliśmy sobie taką sytuację, że teraz praktycznie do ostatniej kolejki będą się ważyły losy zajęcia miejsca 2-5. Chyba, że któraś z drużyn Ruch, Wisła, Tbb, Puszcza na własne życzenie się wypisze z tego wyścigu i przegra że 2-3 mecze pod rząd w kolejkach 31-33.

A podejrzewam, że będzie to tak, że w jednej kolejce zgubią punkty jedni, w innej odrobią, a zgubią drudzy i tak to się będzie przeplatało. Także mało kolejek zostało aby uciec komuś gdy różnice punktowe są niewielkie.

Karherop 13.05.2023 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez inspektor erektor (Post 1601233)
Poprawcie pls jeśli się mylę

Jeśli Stal dziś nie wygra, to mamy zapewnione minimum baraże

Stal jest na 6 miejscu i ma obecnie 8 punktów straty do nas i nawet jak dziś przegra to może zdobyć do końca 9 punktów

Jeśli Arka max dziś zremisuje a PBB też max zremisuje to mamy zapewnione baraże.

ciacho 13.05.2023 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1601224)
Co tam nowego?

Nic nowego... kolejny tydzień, kolejna sinusoida:-p

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl