Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

Kurz 07.03.2015 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1392766)
Ośmielam się sądzić, że sytuacja finansowo-sportowa Wisły nie ma tu żadnego znaczenia.

Nie wmówisz mi, że lepszą sytuację ( a więc i postawę na boisku oraz wynik) mają: Bełchatów, Zawisza. Z tych, z którymi graliśmy na wiosnę.
Mamy po prostu kiepskiego gościa na stanowisku trenera.
Ośmielam się twierdzić, że Szatałow potrafiłby ich lepiej na boisku ustawić niż Smuda.

Sami widzieliście, co ta Dyzma zrobiła na Euro z dużo lepszymi piłkarzami niż obecny skład Wisły, a wam się nadal wydaje, że Smuda robi cuda?
Cuda się, Panie, skończyły. Został kac.

Nawet jeśli ta drużyna za tydzień osiągnie jakiś dobry wynik w Warszawie i wygra derby (w co przestaję wierzyć) to i tak nadal będę twierdził, jak na początku tego tematu:
Każdy to powie, nie chcemy Dyzmy w Krakowie.

edit:

poczytajcie sobie pierwszą stronę tematu

Troszkę źle odczytałeś moje intencje. Ta drużyna nie jest w stanie od 3 lat zając miejsca w pierwszej 4. Zmieniają się trenerzy, a efekt jest ten sam. Może zatem pora wyciągać inne wnioski, niż to, że trener jest za słaby. Może nadszedł czas, żeby przestać fantazjować i uznać, iż jesteśmy słabsi od Legii i Lecha i porównywalni do 5-6 innych drużyn, co sprawia, że awans do 8 jest celem optymalnym, a wszystko inne to wynik ponad stan.

gigant 07.03.2015 21:22

Jaki ku.rwa Lenczyk? Niech wypie.rdala dalej lizać jaja pastuchom i probkom towarzysza Filipiaka. Za to co mówił o Wiśle byle sie przypodobac żydom powinien dostać bana na Reymonta na zawsze.
Krótka jest pamięć niektórych.

Ogryzek 07.03.2015 21:24

Dla mnie Urban byłby dobrym kandydatem na trenera Wisły. Może to nie jest idealny kandydat ale ma trochę zalet. Dobra gra w obronie, wybieganie piłkarzy + nie bał się nigdy stawiać na młodych piłkarzy. Poza tym jest z Jaworzna a nie z Warszawy. Pytanie czy nas na niego stać?

gigant 07.03.2015 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1392804)
Dla mnie Urban byłby dobrym kandydatem na trenera Wisły. Może to nie jest idealny kandydat ale ma trochę zalet. Dobra gra w obronie, wybieganie piłkarzy + nie bał się nigdy stawiać na młodych piłkarzy. Poza tym jest z Jaworzna a nie z Warszawy. Pytanie czy nas na niego stać?

Odpowiedź. Nie.

Patryko 07.03.2015 21:41

Urban nie potrafił zmusić do pracy zblazowanych gwiazdeczek w Warszawie, nie uda mu się i tutaj.
Lenczyk to kolejny dziadek z pomysłami na pracę z piłkarzami z lat 90.
Obu panom stanowcze NIE.

Smuga 07.03.2015 21:43

qqq_b 07.03.2015 21:54

Jeśli chcemy zmiany trenera to musi być to zmiana NA LEPSZE. Co nam z nowego "Smudy"? Co nam z wynalazkó typu Lenczyk czy Urban? Tylko zagranica. "Polska myśl szkolenia" już nieraz pokazała, że jest g**no warta.

yoda79 07.03.2015 22:03

Zgadzam się - Urban czy Lenczyk to kosmiczne pomysły. Tylko zagranica, ale kto jak kasy nie ma?

Kurz 07.03.2015 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1392819)
Jeśli chcemy zmiany trenera to musi być to zmiana NA LEPSZE. Co nam z nowego "Smudy"? Co nam z wynalazkó typu Lenczyk czy Urban? Tylko zagranica. "Polska myśl szkolenia" już nieraz pokazała, że jest g**no warta.

Nie wiem czy Bogusław będzie chciał takiej opcji.

Smuga 07.03.2015 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1392819)
Tylko zagranica. "Polska myśl szkolenia" już nieraz pokazała, że jest g**no warta.

Przez polską ligę przez ostatnie lata przewinęła się masa zagranicznych trenerów. Jedni bardziej znani drudzy trochę mniej. W większości przypadków kończyło się, to mizerią. Jestem sceptyczny, co do tego pomysłu. Poza tym zagraniczny trener powinien bazować na mocnych fundamentach, a niestety u nas w klubie od wielu lat jest prowizorka i to w wielu segmentach.

Kurz 07.03.2015 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1392824)
Przez polską ligę przez ostatnie lata przewinęła się masa zagranicznych trenerów. Jedni bardziej znani drudzy trochę mniej. W większości przypadków kończyło się, to mizerią. Jestem sceptyczny, co do tego pomysłu. Poza tym zagraniczny trener powinien bazować na mocnych fundamentach, a niestety u nas w klubie od wielu lat jest prowizorka i to w wielu segmentach.

Większość krajowych już przerobiliśmy. Nie został nikt kogo byłoby warto sprawdzić. Chyba że zmienią się priorytety i będziemy grali o utrzymanie. Wtedy Kiereś czy Ojrzyński będą w sam raz, bo drużyny, które głównie przeszkadzają, to ich specjalność, jak Probierza właśnie. Tylko, że trzeba będzie wymienić większość składu. Bo do drużyn o tym profilu potrzebni są przede wszystkim krzepcy zapierdalacze, a nie cherlawi ekstraklasowi wirtuozi, jakich podobno mamy.

FraMat 07.03.2015 22:22

Jak śmieję się z pomysłów SKWK tak dzisiejszy tekst
http://skwk.pl/pilkanozna/12-wazne-p...po-dyszce.html o zrzutce po dyszce dla Smudy polepszył mi humor.

KOALIK 07.03.2015 22:31

Mam nadzieję, że był to ostatni mecz tego szkodnika w Wiśle.

ArturBarlinek 07.03.2015 22:38

odnosnie Franka i dzisiejszego meczu to na koniec gdy lecialy pociski w jego stronę to nie wszystkim chyba się to do końca podobało, niektórzy z C patrzyli się na siebie i nie byli przekonani czy pociski są słuszne, nie wiem jak to wyglądało w tv, ale zmiany nic nie wniosly. Chyba mu się koncepcja i wizja zespołu nie udaje.

Kurz 07.03.2015 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1392831)
Z wypowiedzi piłkarzy wynika jedno: SĄ PRZECIWKO FRANKOWI W WIŚLE. Sytuacja podobna do tej z Probierzem.

Każdy powiada - nie mamy pomysłu na rozwiązanie tego problemu, a to jest kamień wrzucony do ogródka trenera.

Ciekawe o co poszło? Na pewno nie pomagało podkreślanie przez Smudę, że nie ma zawodników -> przekaz pośredni - sorry, ale nie potraficie grać i zmieniłbym Was przy najbliższej okazji.

Tak jak trener powinien mówić - "Biorę winę na siebie", tak zawodnicy zwykle rzucają "to my zawaliliśmy sprawę, nie trener".

Piłkarze nie powinni się wypowiadać. To czwarty rok z rzędu, kiedy zawodzą.

emailowiec 07.03.2015 22:40

A co byście powiedzieli na powrót Kazia Moskala do Wisły? Ja na ten moment nie widzę lepszego rozwiązania. Wiślak z krwi i kości, aktualnie bez pracy.

radek2323 07.03.2015 22:44

Ciekaw jestem czy jak Gaszynski bedzie chcial zwolnic Smude to czy Cupial mu na to pozwoli. Czekamy na jakas dezycje mam nadzieje ze Franio poleci bo jak nie to walczymy o utrzymanie.....w sumie to chyba juz walczymy.

WISŁAZWE 07.03.2015 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1392834)
A co byście powiedzieli na powrót Kazia Moskala do Wisły? Ja na ten moment nie widzę lepszego rozwiązania. Wiślak z krwi i kości, aktualnie bez pracy.

Sorry, ale czy przy ewentualnym wyborze nowego szkoleniowca będziemy się kierować jego miłością do Wisły? Z całym szacunkiem, ale nie wydaje mi się, aby Kazimierz Moskal był w stanie znacząco poprawić grę i okiełznać takich gwiazdorów jak Donald czy Semir.

Powiedzmy sobie szczerze, jeżeli nie znajdzie się pieniędzy to nikt normalny nie przyjdzie tutaj pracować.
Przede wszystkich czas najwyższy skompletować sztab szkoleniowy, uzupełnić braki personale.

Po drugie, osoba która (ewentualnie) przyjdzie na R22, musi mieć już wyrobioną markę i autorytet, która będzie sobie umiała ustawić zawodników. Wątpią aby np. Ojrzyński sprawdziłby się w Krakowie, fakt faktem, zrobił przyzwoita drużynę z Korony oraz Bielska ale to zespoły i innych celach i potencjale piłkarzy niż Wisła. Aktualna sytuacja mówi co innego, jednak potencjał w naszym zespole jest.

Smuda był w pewnym stopniu dobry, ale ten czas już minął wraz z dniem kiedy Prezesowi zamarzyły się puchary i taki wyznaczył cel przed drużyną. Ogólne zdziwienie.. ''Jakie puchary? Gramy sobie tutaj przez 1,5 roku, zero presji, poprzednia władza nie miała żadnych wymagań, jak się uda to się uda a jak nie to nic wielkiego się nie stanie...'' a tu nagle trzeba spiąć dupę, bo Prezes głośno powiedział o pucharach i naszych gwiazdorów coś przeraziło.

Co mnie wkurza.. Nieomylność Smudy, gość myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. A tak nie jest, nie dość że ośmiesza siebie to jeszcze od 1,5 roku Wisłę. Szukanie winnych wszędzie, tylko nie w sobie. Niewyparzony język.

Skłaniałbym się do powrotu Petrescu, ale wiem że to jest nierealnym snem. Znowu pewnie będziemy oglądać jakiegoś tymczasowego fachowca a od czerwca kolejna PMS.

tofik 07.03.2015 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1392834)

Za Moskala wyniki w lidze były słabe. Dużo graliśmy piłką, ale zero w tym było konkretów,. Z drugiej strony trener faktycznie oddany Wiśle.. Stawiał nawet na młodzież (Czekaj)o co wielu kibiców apelowało. Inna sprawa, że wyszło mu to bokiem ipożegnał się z posadą (:-p)
Sam nie wiem, może gdyby mu dać tyle czasu ile dostał Smuda, to by to wszystko poukładał.

mitmichael 07.03.2015 23:01

Podstawowe pytanie ile jeszcze moze wytrzymac Cupiał z taka gra druzyny Smudy. Co z tego, ze na jesien narobił nam punktow jak teraz wszystko traci. Jak juz druzyna z Zawisza nie wygrywa i gra tak katastrofalnie to chyba prawda jest, ze graja przeciwko niemu. Byłem za jego sprowadzeniem bo lepszej opcji nie było ale gdyby sie takowa przytrafiła to osobiscie bym sie nie zastanawiał i sie z nim pozegnał. Wcale sie nie dziwie, ze dzisiaj był pocisk na niego no bo ilez mozna ogladac taka kaszane

Patryko 07.03.2015 23:03

@WISLAZWE Bardzo dobry post powyżej.

Do Petresu to nawet nie zadzwonią bo wiedzą, że nie są w stanie spełnić jego wymagań na wejście (np. trener przygotowania fizycznego - luksus na dzień dzisiejszy), nie mówiąc o wymaganiach finansowych.

Kolejny przedstawiciel PMS to będzie przelewanie z pustego w próżne. Dopóki nie pojawią się w Wiśle pieniądze dopóty skazani jesteśmy na miernotę pokazywaną przez piłkarzy przez ostatnie tygodnie.

wiertar 07.03.2015 23:05

Kaziu moskal. Tani. Wislak i z pomyslem

radek2323 07.03.2015 23:08

Petrescu jest wolny ale to nie realne - niestety.Co oni zrobili z ta Wisla nasza:/ az przykro patrzec ...

rozarian 07.03.2015 23:17

Co Wy z tym Petrescu ciągle? Graliśmy padlinę za jego kadencji, więc skąd ten sentyment?

radek2323 07.03.2015 23:22

Mysle ze dzisiejszy Dan rozni sie od tego ktory byl w Wisle nabral na pewno wiekszego doswiadczenia no i autorytet jest. Tylko czy nasi kopacze dali by rade przy nim ?

adam_09 07.03.2015 23:37

przecież Dan by zarabiał tyle ile połowa naszej drużyny. Zejdzcie na ziemie ludzie.

wiertar 07.03.2015 23:38

Dan to nabral.... Ale Przedewszystkim wymagan finansowych...

Brozinho_23 07.03.2015 23:38

Nie wypowiadam się odnośnie plusów/minusów przyjścia Petrescu do Wisły, bo sam nie wiem co o tym myśleć. Jednak musiałby mu Cupiał udzielić jakiegoś poparcia, żeby piłkarze znowu go nie zwolnili.

tofik 07.03.2015 23:43

Musialby mu pozwolić wymienić całą drużynę i sprowadzić piłkarzy, którzy nadają na jego falach. Co oczywiście nigdy się nie wydarzy. Ani jedno, ani drugie.

KOMINEK 07.03.2015 23:46

Czy zauważyliście że od straty gola Smuda zniknął z murawy. Rumak cały czas przy linii bocznej ustawiał motywował piłkarzy a Smudy nie było. Raz jak zwykle opieprzył Donalda raz coś tam wymachiwał a tak to cały czas przy ławce rezerwowych stał.

Jak mu ufałem to mam go dość. Po wypowiedzi piłkarzy tez zresztą to widać. Na dzień dzisiejszy potrzebny jest nowy trener bo układ z Smudą się wyczerpał. Jak dziś było słychać na tzw. mieście Smuda raczej spada gorzej że są pogłoski że Gaszyński z nim.

Patryko 07.03.2015 23:53

Gaszyński czemu miałby polecieć? W imię honoru jak kiedyś Czerwiński?

radek2323 07.03.2015 23:56

Pewnie Basalaj wraca ....

wiertar 08.03.2015 00:03

Mam nadzieje ze to nieprawda z gaszynskim... Bedzie to oznaczalo ze w tym kluboe normalnie juz nigdy nie bedzie.

domin_czyzyny 08.03.2015 00:09

Oby pogłoski o Gaszyńskim nie były prawdą. Chłop pracuje przeciez dopiero 2 miechy...ani On nie wybierał Smudy, ani On nie jest winny dzisiejszej mizerii.

Kurz 08.03.2015 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1392860)
Oby pogłoski o Gaszyńskim nie były prawdą. Chłop pracuje przeciez dopiero 2 miechy...ani On nie wybierał Smudy, ani On winni dzisiejszej mizerii.

Czy kiedykolwiek decyzje właściciela były racjonalne? Czy raczej impulsywne? Może też przyczyna jest inna. Na przykład ograł Cupiała w pokera, a boss nie lubi przegrywać :).

Gucio25 08.03.2015 00:14

http://d.polskatimes.pl/k/r/15/19/52...jpg?1400633117

Gwiaździsty 08.03.2015 00:43

Jedno jest pewne, jeśli Smuda nie wyleci przed derbami to czeka nas mega upokorzenie za 2 tygodnie.

rozarian 08.03.2015 01:02

Powód ewentualnego zwolnienia Gaszyńskiego mógłby być tylko jeden. Nieplanowane wcześniej wydanie kasy na Jovicia. Cupiał przeczytał, że ma gracza który wart jest 5 zł, a za którego za namową Gaszyńskiego musiał wyłożyć 75 tys.€.
Jeszcze a propos zmiany trenera. Ta runda i tak jest chyba stracona, bo po Smudzie ciężko odwrócić trend, czyli zrzucić z zespołu smudowy garb. Drużyna po nim zawsze jest wyjałowiona i nawet Kasperczakowi zabrało sprzątanie po Franiu parę miesięcy.
Arek Głowacki powiedział dzisiaj wszystko co jest grane u Smudy. Ma ktoś jeszcze jakieś wątpliwości?

silver03 08.03.2015 01:19

Gaszyński poleci, a Smuda zostanie :-P

wislak2214 08.03.2015 01:27

Za co pa polecieć Gaszyński... bez sensu...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl