![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Gratuluję. Może ty powinieneś zostać trenerem, skoro jesteś tak blisko drużyny. |
I po Probierzu: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...erza_przyjeta/
|
Można zmienić nazwę tematu i zakładać nowy dt. poszukiwan nowego treneiro :)
|
tak już widzę jak piłkarz mówi redaktorowi że grają tak by zwolnić trenera. Ludzie wrzuccie na luz
|
Dymisja przyjęta. www.facebook.com/WislaKrakow
|
Chyba nie ma bardziej pechowego klubu co do trenerów na świecie niż Wisła. Jaki trener tutaj by nie przyszedł, nie jest wystarczająco dobry. Co trener, to gorszy trener. Jest super szef, super kiero, super grajki, tylko wiecznie trener ciulowy. Może zróbcie zrzute na "C", wytypujcie delegacje, polećcie na Haiti, znajdźcie speca od voodoo, może uda ściągnąć się tą trenerską klątwe z waszego klubu, co???
A tak na poważnie, to jak w burdelu nie idzie, to nie zmienia się burdel mamy, tylko wymienia się dziewczyny. Te wasze primadonny kopią się za gruby hajs po czole, podkładają się pod mecz, żeby poleciał kołcz i z uśmiechem do kamery mówią, że nie wiedzą w czym jest problem kasując następny czek. Tak to jest, jak zatrudnia się ....owatych kopaczy bez ambicjii. Kto ma troszkę pojęcie o piłce nożnej, widzi jak na dłoni, kto na boisku gra, a kto udaje stojanowa i gra na alibi. Wczoraj z Piastem było 3 tych co chcieli grać i wygrać, reszta dała dupy po całości. Wasz problem nie tkwi w trenerze, tylko w tych pseudo-gwiazdeczkach-kopaczach, omyłkowo w tym kraju nazywanymi piłkarzami. |
poczekajmy rezygnacja jeszcze nie jest przyjęta
|
Bo od dawien dawna widać, że Wisła kręci się wokół tych samych zawodników i trenerów. Pisze o potencjale. Zmieniają się tylko nazwiska. Jedyny, który się wybija spośród tej sterty nazwisk, które przewijają się przez nasz klub to Melikson. I może tez taką osobą będzie Frederiksen.
Dlatego nie robi na mnie wrażenia kolejne zwolnienie trenera, czy pozyskanie zawodnika. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli nowego trenera będzie wybierał Pan Syndyk to ... ech nawet nie chcę myśleć, Michniewicz?
|
Chavez się z nim szlaja ale on raczej jest poza wszelkimi podejrzeniami.
Młodzi nie bo są młodzi i jeszcze nie pojebało im się w głowach. Głowa jest na to za mądry i chociaż po nim spodziewam się grania na zwolnienie trenera (Petrescu!) no na pewno nie gadał by o tym Ćwiąkale. Genkov umie tylko po bułgarsku, Meliksonowi menadżer nogi z dupy by powyrywał jak by się do czegoś takiego przyznał itd. nikt nie ma powodu aby chlapać ozorem o tym, że grają na zwolnienie trenera. Weszło pier*olii. EDIT: Dymisja przyjeta, to trzeba się spodziewać niedługo komunikatu o Franiu...a to już nie będzie strzał w stopę tylko centralnie w łeb :/ |
Z jednej strony nie do wiary , z drugiej... jeśli nasza gra diametralnie zmieni się już w spotkaniu z Legią , to teoria Pana TĆ może wydawać się prawdziwa , tyle że do końca nie mam pomysłu o kogo może chodzić .
Natomiast fakt że gramy taką kaszanę od poczatku rundy , po bądź wzorowych przygotowaniach do sezonu ( z dobrymi wynikami sparingów z mocnymi rywalami ) jest naprawdę zastanawiające. |
Cytat:
|
Ćwiąkała to zwykły buc, żądny wszelakiej sensacji. Jeśli jej nie posiada to tworzy ją sam. Ja nawet na żarty bym się mu bał coś powiedzieć a co dopiero takie wyznanie z ust piłkarza ! Oj ludzie, ludzie.
|
Cytat:
I to jest właśnie poziom intelektualny zwolenników Probierza. Poziom Wojciechowskiego. Wzorowe przygotowania po których piłkarze czołgają się po 60-tej minucie. Jasne. Wytłumacz mi geniuszu, jakie wyniki sparingów mają odniesienie do przygotowania fizycznego zawodników w trakcie sezonu? Jak któryś z nich podczas okresu przygotowawczego prosto kopnął piłkę to znaczy, że przygotowania były wzorowe !? "Weszło" mąci tak samo jak z Maaskantem. A wy łykacie. Brawo. |
A czy to nie Bednarz wybrał Skorżę ? Tak to jakos bylo.. Wiec moze chociaz do trenerow ma lepszego nosa niz do pilkarzy.
|
Cytat:
|
Probierz powinien zabrać jeszcze ze sobą tego nowego trenera do przygotowania fizycznego i trenera bramkarzy.
|
Cytat:
nie wiem kto w Wiśle rozmawiał by z Ćwiąkałą ale zobacz ile na weszło było wywiadów z piłkarzami Wisły badz artykułów z których można było miedzy wierszami że coś o tej Wiśle wiedzą. w każde plotce jest niestety ziarno prawdy |
Cytat:
|
Cytat:
A tak bardziej poważnie to stawiam na grupkę świętych, generał, Chavez i inni którzy wsłuchują się w kazania. |
Cytat:
gdzie napisałem o dobrym przygotowaniu fizycznym ? nam brakuje w tej chwili wszystkiego , składnej gry , schematów rozegrania , wszystkiego , pisałem już o tym wcześniej ale gdzie byś tam czytał wcześniejsze posty wzorowe przygotowania to w moim rozumowaniu przygotowania blisko - 2-miesięczne , w dobrych warunkach , sparingi nie tyle pokazały przygotowanie fizyczne co w miarę składną grę . Probierzowi na pewno nie miał gorszych warunków do przygotowaniu drużyny niż 15 innych ekip ekstraklasy . Tyle . Natomiast gramy padakę na takim poziomie na którym się znajdujemy się aktualnie w tabeli . Płace piłkarzy natomiast plasują nas na 3 miejscu w lidze . Nad Złotoustym nie trzeba było mącić , zwolnił się sam swoimi wypowiedziami i wynikami . Myślisz że Cupiał lub rada nadzorcza kierują się opinią weszlo.com w podejmowaniu strategicznych decyzji ? weź mnie nie osłabiaj |
Cytat:
Kazimierz Moskal nie tylko, że nie dostał czasu to jeszcze zarząd potraktował go jak śmiecia...do dzisiaj to we mnie siedzi jak zadra, jak można było tak zachować się wobec legendy naszego klubu. I też jestem zdania, że gra Wisły w ostatnich latach najlepiej wyglądała właśnie za Moskala. |
A ja jestem zdania że Probierz jest lepszym trenerem aniżeli nasi piłkarze piłkarzami :foch:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie zdziwiłbym się jakby ograli Legie.
|
Cytat:
W tym poście chciałbym się jednak odnieść bardziej do kwestii grania "przeciw/na złość" trenerowi. Jest to wg. mnie kompletna bujda wyssana z palca. Nie pisze tylko w kontekście sytuacji w Wiśle Kraków, ale raczej o ogóle. Proszę zrozumieć, że zawodnicy nie grają tylko dla trenera, kibiców, klubu, ale graja PRZEDE WSZYSTKIM dla siebie.To jak grają odbija się potem na ich przyszłości sportowej , w tym czy innym klubie. Naprawdę na złość to sobie mogą 13-15 letnie dzieci robić, to są natomiast dorośli ludzie. Z resztą dobrego przykładu nie należy daleko szukać. W Śląsku od konfliktów z trenerem aż kipiało i to takich naprawdę poważnych. i co? Zdobyli mistrzostwo. Teraz przyszedł nowy trener. Czasu skonfliktować się chyba jeszcze nie miał, a wyniki nie lepsze. Więc może warto skończyć te mityczne historyjki o graniu przeciwko trenerowi. Owszem, trener może nie mieć pozytywnego wpływu na drużynę, może nie umieć zmotywować czy wprowadzić dobrego ducha do zespołu, ale to już jest inna kwestia niż zabawa zawodników typu "na złość mamie odmrożę sobie uszy". Pozdr. |
Patrząc jak Iliev wchodzi na boisko ze zmiany ( czyli ma siły ) i traci wszystkie piłki to rzeczywiście można się zastanawiać o co tu chodzi. Rozumiem Sikorski, Szewczyk ale nie Iliev jemu to się po prostu nie zdarzało nigdy.
Dlatego po części słowa Cwiąkały mogą być prawdziwe aczkolwiek i tak cieżko uwierzyć, że ktoś mu się z tego zwierzył. |
Popieram teze, ze to pilkarze sami go zwolnili jak kiedys byli juz zawodnicy zrobili z Petrescu, za ktorym wielu kibicow w tym momencie teskni.
|
I za Probierzem też zatęsknią jak przyjdzie np. Dyzma!
|
Smuda będzie porażką nie tylko klubu ale i kibiców którzy jeszcze nie tak dawno wołali że nie chcą Smudy.Jeśli Wisła ma prezentować pod wodzą Smudy taki sam international level jak kadra podczas Euro to już lepiej niech Kulawik przejmie stery.Aczkolwiek jak to było sztab szkoleniowy według Smudy po jego powrocie do Wisły Szymkowiak,Frankowski i kto jeszcze????Ciekawe czy C dałby Smudzie zielone światło na kompletowanie nie tylko składu ale sztabu.Orientuje sie ktoś kiedy będzie jakaś decyzja w sprawie tymczasowego trenera ????
|
Oby rozwiązanie kontraktu z Probierzem nie było najgorszą rzeczą z możliwych. Każdy ślepy to widzi, że drużynie brakuje jakości. Bardzo jej brakuje. I to nie jest problem od czasów Probierza, ale od czasów Maaskanta. Po prostu strzelenie więcej niż jedną bramkę zdarza się nam raz na ok. 10 kolejek. To nie jest wina Probierza, to jest wina złych transferów i braku szybkiego dynamicznego napastnika z przodu. Komu ten Melikson ma zagrywać prostopadłe piłki, sobie? Genkow może jest i dobry, ale jako napastnik który zgra, zastawi się, czy wykończy akcję. Wisła natomiast potrzebuje gracza o charakterystyce Brożka, czy nawet Paulisty. Gracza który ma szybkość i który potrafi się urwać obrońcy. Gracza na którym skupi się uwaga obrony rywali.
Ja tam trenera oceniam pozytywnie, stawiał na Chrapka, Szewczyka i Czekaja. Robił co mógł. Do czasu gdy w Wiśle nie ma zawodników dynamicznych, którzy potrafią wygrać pojedynek 1 na 1 z rywalem, ten zespół nic więcej niż środek tabeli nie osiągnie. Żeby Chrapek czy Szewczyk się rozwinęli w takiego Wszołka, to niestety ale potrzeba minimum sezon kwarantanny. Kluczem do dobrej gry Wisły jest jednak szybki napastnik, którego brakuje Wiśle od bardzo dawna. Może Quioto to zmieni ... ale to są tylko marzenia. Szkoda kasy Cupiała na pensje tych zawodników których mamy w klubie, jak za 3 razy mniejsze pieniądze można mieć i lepszych. Trzeba tylko mądrze te wszystkie transfery przeprowadzać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kompletnie się z Tobą nie zgadzam. Ale po kolei.
Cytat:
Nie masz w kadrze szybkiego napastnika? To graj z nim na ścianę, niech wyciąga obrońców jak najwyżej, niech robi pole wchodzącym z głębi skrzydłowym czy pomocnikom. Nie masz klasycznych skrzydłowych, ale chcesz grać szeroko? Zwolnij tempo akcji i wprowadzaj bocznych obrońców. I w drugą stronę - to, że Genkov dobrze gra głową, nie znaczy, że przez 90 minut trzeba walić krosy na niego. I teraz dochodzimy do sedna sprawy - Twoim zdaniem takie Piasty czy Polonie mają lepszych wykonawców? Moim zdanim nie. Uprzedzę Twoje zachwyty nad Wszolkiem - Cytat:
Krótko - mamy graczy do gry zupełnie innej niż tą, którą chciał (?) wyegzekwować Probierz.Podniecali się wszycy bramką przeciw Lechii, ale - tak szczerze - czy Melikson to jest piłkarz do jeżdżenia po skrzydle i wrzucania ostrych krosów? Również - ale nie tylko. Cytat:
Przede wszystkim trzeba wycisnąć maksimum z zawodników, których ma się w kadrze. Tak, by mieć wachlarz możliwości = możliwość pozorowania, szachowania rywala a nie jeden wyklepany schemat. Dlaczego Probierzowi wycisnąć maxa się nie udało to już inna sprawa. |
Cytat:
Szybki napastnik, który potrafi rozciągnąć obronę jest nam moim zdaniem niezbędny. Jak był jeszcze Brożek, to Wisła miała sporo sytuacji sam na sam. Teraz tego po prostu nie ma, albo i jest bardzo, bardzo rzadko. Zobacz co się stało od momentu odejścia Brożka. Ja sobie nie przypominam nawet z 10 sytuacji, żeby po prostopadłym podaniu nasz zawodnik zgubił obronę, wyszedł na pozycję i sam na sam. To jest jedna z przyczyn, dlaczego tak kuleje ofensywa. Jest kreatywny pomocnik dysponujący świetnym prostopadłym podaniem, aż prosi się o takiego zawodnika który potrafi wyjść na pozycję, na szybkości. Bez tego elementu nasza gra jest bardzo statyczna. Ile my sobie stwarzamy okazji na mecz? jedną, dwie?? Tyle to sobie stwarza nawet Podbeskidzie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl