Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

rw88 30.11.2011 21:59

Fajny mecz, widać, że Legia próbuje grać szybko piłką, próbują grać na wzór PSV i w kilku fragmentach meczu im to wychodziło. Fajny też pod tym względem, że na tle PSV widać czego im jeszcze brakuje - pierwsze primo, gra bez piłki w ofensywie. To jest niestety na razie czynnik, który dzieli naszą czołówkę od pierwszej dziesiątki lig europejskich.

Wbrew pozorom aż tak technicznie nie odstają (wiadomo, różnica jest, ale jednak nie aż tak olbrzymia), ich wychowankowie są coraz lepsi pod względem techniki i tutaj pewnie będzie postęp rok po roku, fizycznie obie drużyny są na dosyć podobnym poziomie (jak na razie), niemniej jednak INTELIGENTA, POMYSŁOWA gra bez piłki zawodników ofesnywnych to jest coś, nad czym w naszej piłce trzeba pracować najciężej. Bo bez tego Legii brakuje jak na razie rozwiązań w rozegraniu piłki dla zawodników środka pola, no i poniekąd też skrzydłowych.

Gwiaździsty 30.11.2011 22:05

Wystarczy kilka minut rzucając okiem na ekran by się przekonać jaka przepaśc dzieli polską kopana od drużyn z normalnych lig. Technika i kultura gry robi różnicę.

Bobek90 30.11.2011 22:08

Tak patrze, patrze, i jestem coraz bardziej przekonany ze akademia to jest koniecznosc jesli myslimy o rywalizacji w przyszlych sezonach z Legia. Roznica w wyszkoleniu miedzy takim Zyro, a graczami Legii ktorzy nie przeszli przez akademie jest widoczna. O ile taki np. Rybus, to taki typowy nasz ligowiec, przyjmoooowanie, myyyyyyslenie, i dopiero podawanie, to Zyro, bach, nie raz podania z pierwszej pilki, do tego dosc celne. Teraz to nie problem dla nas, ale biorac pod uwage fakt ze dopiero od niedawna akademia zaczela sie tak naprawde splacac, i ze Walter ma w planach rozwijanie dalej tejze akademi, to... moze sie okazac ze za lat 3 czy 4 roznica w wyszkoleniu technicznym miedzy Wisla i Legia bedzia taka jak teraz miedzy PSV a Legia.

wanciak86 30.11.2011 22:19

ojojoj Bóg dwóch słupków, mega hiper zajebisty Kuciak psuje Legii szanse na dobry wynik..

brylant17 30.11.2011 22:20

Co on w ogóle zrobił?! wtf? co Legia nie chce pierwszego miejsca?

kpn 30.11.2011 22:24

chciec, a móc to dwie inne sprawy

Gwiaździsty 30.11.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1197341)
ojojoj Bóg dwóch słupków, mega hiper zajebisty Kuciak psuje Legii szanse na dobry wynik..

Faktycznie, wynika że nie ma on zbyt równo pod kopółką. Ale podobno bramkarze nie są do końca normalni.

Oldpara 30.11.2011 22:34

Szkoda punktów dla Wisły w kontekście następnego sezonu.

Patrząc z PSV robi z będącą w dobrej dyspozycji Legią, zastanawiam się co Twente zrobi z pogrążoną w kryzysie Wisłą :/

felix 30.11.2011 22:35

Napompowali balon...Szkoda. Wychodzą wszystkie braki Legii. Myśleli że są już Mistrzami Świata. Przyda im się kubeł zimnej wody.

Gwiaździsty 30.11.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1197350)

Patrząc z PSV robi z będącą w dobrej dyspozycji Legią, zastanawiam się co Twente zrobi z pogrążoną w kryzysie Wisłą :/

Kilka dni temu z tą sama Legia zrobiła to....Korona Kielce. Tak więc nie mitologizujmy tej druzyny.
A o Wisłę sie nie martw, poradzi sobie.

funkykoval 30.11.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1197350)

PSV jest w gazie a Twente gra słabiej niż we wrześniu

Emenems81 30.11.2011 22:41

Głośny huk napompowanego balona :) Fakt jest jednak taki, że L dostaje w dupę u siebie z PSV, ale awansuje dalej, natomiast My dostajemy w dupę u siebie z Odense i o awansie możemy pomarzyć.
Ale dobrze, może przełoży się to na dwie ostatnie kolejki ligowe i troche nadrobimy w lidze :p

Oldpara 30.11.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1197353)
Kilka dni temu z tą sama Legia zrobiła to....Korona Kielce. Tak więc nie mitologizujmy tej druzyny.
A o Wisłę sie nie martw, poradzi sobie.

Wygrali ostatnio sporo meczów z rzędu nie tracąc bramki więc raczej byli w gazie. Mam nadzieje, ze od Korony, poprzez PSV a kończąc na dwóch ostatnich meczach w tym roku w lidze dopadnie ich kryzys.

Marszałek 30.11.2011 22:42

Każdy zespół Skorży bazuje na dyspozycji pojedyńczych graczy. Radovic i Ljuboja robią grę Legii. Gdy jednego z nich zabraknie to lipa. Do tego nie potrafią grać w ataku pozycyjnym. Wszystko na fuksie, ale Skorże już przerabialiśmy więc jakoś spokojny jestem o Legię w tym sezonie. Obecne wyniki zaciemniają rzeczywisty obraz.
A jest on taki sobie, nie różowy jakby chcieli co niektórzy ale przyzwoity.

PSV uprawia inną dyscyplinę, to samo Tweente. Także tutaj jakoś spejcjalnie zaskoczony nie jestem tym,że Legia jest tłem dla tych tulipanów.

Gwiaździsty 30.11.2011 22:48

Robią z nimi co chcą. Gdyby to Wisła dostawała u siebie 0:3 to w studiu dzienikarze bez przerwy krzyczeliby jaka to kompromitacja, a jak Legia dostaje baty to sie skoncentrowali na komentowaniu meczu.

Emenems81 30.11.2011 22:51

Osz kuwa co ten Wolski wyprawia!

flamengista 30.11.2011 22:54

No, tradycyjne bęcki. I bardzo dobrze - bo Legioniści już czuli się "miszczami". Tymczasem przed nimi ciągle długa droga do prawdziwych sukcesów w Europie.

Nadal jednak, jak solidny europejski klub przykłada się do gry z polskim - to nie ma c.a we wsi - musi być wp.l. Ostatnim, któremu się to nie udało była właśnie Legia z Blackburn Rovers. No, może i my z Schalke. Reszta sukcesów (naszych, Amiki, Groclinu) wynikła z lekceważenia naszych "asów".

To nie przypadek: wcześniej Fulham i Twente, teraz PSV pokazują, w jakim miejscu stoimy.

Oldpara 30.11.2011 22:54

No....ja pier.dole.... jak się ten Wolski nie zatnie, tylko będzie dobrze rozwijał to... masakra

Gwiaździsty 30.11.2011 22:55

Niezły kabaret tworza komentatorzy w studiu. Wg. Kowalczyka zespół Legii jest juz ...zmęczony sezonem :) a wg. trenera 1000 - lecia M. Skorży łamacz kości Borysiuk jest .....polskim Sevenem Gerardem :).

Gwiaździsty 30.11.2011 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1197372)
No....ja pier.dole.... jak się ten Wolski nie zatnie, tylko będzie dobrze rozwijał to... masakra

No tak, tak wystarcza jedna udana kiwka aby robic z niego arcymistrza. Takie rzeczy to tylko w Polsce.
A co się bedzie działo jak jeszcze prosto kopnie piłkę :)

Teqcontroller 30.11.2011 22:59

0:3 co tu duzo komentować PRZEPAŚĆ. Słodkie .......enie Kowalczyka o przemęczeniu jest śmieszna , przecież ślepy by zauważył że legia nie miała nic do zaoferowania. Wolski jak chce coś osiągnąć w Europie to powinien pograć góra dwa sezony i wyjechać za granicę rozwijać swój talent tak jak np: Lewandowski.

mr_kwolf 30.11.2011 23:00

Gwiaździsty - ja wiem, że masz dzisiaj wielki dzień i możesz się pośmiać z Legii że "przecież wiedziałeś że ich wyniki to przypadek", a Wolski to w ogóle słabiak. Co z tego, ze co mecz pokazuje jakieś nietuzinkowe zagranie. Jest słaby. Podejrzewam, że pomylisz się z jego oceną tak jak Smuda z Lewandowskim i pewnie tak samo będziesz potem wszystkim mydlił oczy.

Ponadto Kowalczyk nie mówił, że Legie jest zmęczona sezonem tylko gwiazdy (w domyśle Ljuboja i Radovic). Ale rozumiem, że słyszysz tylko to co chcesz.

PS. Podoba mi się, że niektórzy do tej pory nie mogą uwierzyć, ze za takie grosze jak 4 mln euro sprzedaliśmy Błaszczykowskiego, a jednocześnie tak ironizują sobie z piłkarzy pokroju Wolskiego.

adam_09 30.11.2011 23:00

a jak jeszcze strzeli bramkę to nie uwierzą jeśli do godziny po meczu nie będzie dzwonił Guardiola.

Oldpara 30.11.2011 23:01

Nikt z niego arcymistrza nie robi, ale trzeba przyznać, że 19 latka z taką techniką na naszych boiskach nie było już od ładnych paru lat. Kilku? Kilkunastu? I to nie pierwsza taka kiwka, za to pierwszy raz wyminął jak tyczki zawodników formatu europejskiego.

filemon 30.11.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1197372)

Oprócz tego, że się kiwa do usranej śmierci (Rafał "ja sam, ja sam" Wolski) i nie umie strzelać to całkiem dobry :pobity:

edit: ogarnij się mr_kwolf i zamiast sypać linkami, znajdź sobie tłumaczenie słowa "sarkazm".

mr_kwolf 30.11.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1197383)
Oprócz tego, że się kiwa do usranej śmierci (Rafał "ja sam, ja sam" Wolski) i nie umie strzelać to całkiem dobry :pobity:

http://www.youtube.com/watch?v=W4xihAdT7qI
http://www.youtube.com/watch?v=JNHWYbLFDFg

Faktycznie, brak strzału, jedna kiwka. Słabiak, nie chciałbym go w Wiśle.

rw88 30.11.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1197371)
To nie przypadek: wcześniej Fulham i Twente, teraz PSV pokazują, w jakim miejscu stoimy.

Oczywiście tak, ale też nie w stu procentach. Patrząc na końcówkę sezonu w wykonaniu Legii warto wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz:

Żewłakow - 24 mecze.
Komorowski - 24 mecze.
Wawrzyniak - 30 meczów.
Jędrzejczyk - 23 mecze.
Borysiuk - 27 meczów.
Vrdoljak - 23 mecze.
Rybus - 29 meczów.
Radovic - 22 mecze.
Żyro - 24 mecze.
Ljuboja - 24 mecze.

W tym wiele spotkań o wysoką stawkę w pucharach, kilka ligowych hitów. To nie jest tempo, które zawodnicy nawet z poziomu czołówki ligi są w stanie wytrzymać. Przecież licząc, że Rybus i Wawrzyniak dokończą rundę w podstawowym składzie, to utrzymując takie tempo na wiosnę przekroczą 60 (!) spotkań w sezonie, co byłoby prawdopodobnie absolutnym rekordem w Europie, albo przynajmniej czołówką takiej klasyfikacji. Taki Żewłakow ma 35 lat i nie ma prawa biegać na ful możliwości przez całe spotkanie, przeciwko takiej ofensywie, jaką dysponuje PSV.

Dla porównania, rekordzista z PSV rozegrał 24 spotkania, trzech czy czterech po 23, kolejnych trzech, czterech po 21, a reszta poniżej 20. Z tym, że oni zazwyczaj w meczu piłkę podają, a biegają za nią rywale, podczas gdy Legia zarówno w pucharach, jak i w lidze swoje punkty musi solidnie wybiegać, bo w takiej rzeczywistości się poruszają.

Błąd popełnił Skorża. Zamiast odpuścić PSV i dać szansę Rzeźniczakowi, Astizowi, Wolskiemu (który grał mniej niż reszta), Koseckiemu, Kucharczykowi, a nawet Łukasikowi zamiast Borysiuka, dać szansę zawodnikom, którzy będą biegać na całej szerokości boiska i nie obniżą nadto poziomu, to postawił na żelazny skład i nie dość, że Legia zaliczyła lanie od PSV, to jestem pewien, że w następnej kolejce będzie bieda, albo porażka, albo wymęczone punkty.

Oldpara 30.11.2011 23:13

rw88: PSV zagrało tyle samo meczów :) (a może jeden mniej, bo tam była 14 kolejka)

Ale rzeczywiście Skorża powinien postawić na zmienników.

rw88 30.11.2011 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1197392)
rw88: PSV zagrało tyle samo meczów :) (a może jeden mniej, bo tam była 14 kolejka)

Wróć do mojego posta i przeczytaj pewne uzupełnienie :-D

Jeszcze jedno. Dla Legii ta porażka poniekąd ma jedno pozytywne znaczenie - na pewno zejdą na ziemię przed meczem 1/16 LE, gdyby dziś wygrali, fruwaliby wysoko, teraz grając następny raz przeciwko drużynie tego formatu na pewno nie wyjdą na nią takim pressingiem na całym boisku.

mr_kwolf 30.11.2011 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1197387)
Oczywiście tak, ale też nie w stu procentach. Patrząc na końcówkę sezonu w wykonaniu Legii warto wziąć pod uwagę jeszcze jedną rzecz:

Żewłakow - 24 mecze.
Komorowski - 24 mecze.
Wawrzyniak - 30 meczów.
Jędrzejczyk - 23 mecze.
Borysiuk - 27 meczów.
Vrdoljak - 23 mecze.
Rybus - 29 meczów.
Radovic - 22 mecze.
Żyro - 24 mecze.
Ljuboja - 24 mecze.

W tym wiele spotkań o wysoką stawkę w pucharach, kilka ligowych hitów. To nie jest tempo, które zawodnicy nawet z poziomu czołówki ligi są w stanie wytrzymać. Przecież licząc, że Rybus i Wawrzyniak dokończą rundę w podstawowym składzie, to utrzymując takie tempo na wiosnę przekroczą 60 (!) spotkań w sezonie, co byłoby prawdopodobnie absolutnym rekordem w Europie, albo przynajmniej czołówką takiej klasyfikacji. Taki Żewłakow ma 35 lat i nie ma prawa biegać na ful możliwości przez całe spotkanie, przeciwko takiej ofensywie, jaką dysponuje PSV.

Dla porównania, rekordzista z PSV rozegrał 24 spotkania, trzech czy czterech po 23, kolejnych trzech, czterech po 21, a reszta poniżej 20. Z tym, że oni zazwyczaj w meczu piłkę podają, a biegają za nią rywale, podczas gdy Legia zarówno w pucharach, jak i w lidze swoje punkty musi solidnie wybiegać, bo w takiej rzeczywistości się poruszają.

Błąd popełnił Skorża. Zamiast odpuścić PSV i dać szansę Rzeźniczakowi, Astizowi, Wolskiemu (który grał mniej niż reszta), Koseckiemu, Kucharczykowi, a nawet Łukasikowi zamiast Borysiuka, dać szansę zawodnikom, którzy będą biegać na całej szerokości boiska i nie obniżą nadto poziomu, to postawił na żelazny skład i nie dość, że Legia zaliczyła lanie od PSV, to jestem pewien, że w następnej kolejce będzie bieda, albo porażka, albo wymęczone punkty.

Nie walcz z betonem. Przecież i tak wiadomo, że Kowalczyk się wygłupił mówiąc, że niektórzy piłkarze Legii mogą być już zmęczeni sezonem. Marne tłumacznie kompromitacji.

I Wolski jest słaby. Wiadomo.

PS. Weszło jest prolegijne, pewnie obmyśla teraz jak wytłumaczyć porażke ich ukochanego klubu.

qchar90 30.11.2011 23:15

rw88
gdzie oni na wiosne przekrocza 60 meczow?
na wiosne zostanie im 13 meczow w polskiej lidze, plus max 5 meczow w pucharze polski plus 2 mecze w LE, nie wierze ze dalej przejda

Oldpara 30.11.2011 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1197393)
Wróć do mojego posta i przeczytaj pewne uzupełnienie :-D

haha... punkt dla ciebe, nie chciało mi się czytać wall of text. Sorki

-ja123- 30.11.2011 23:18

Czyli Wawrzyniak na wiosnę zagra te 20 meczów + przynajmniej 5 w reprezentacji i wyjdzie 55 meczów. I tak nieźle.

rw88 30.11.2011 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1197397)
haha... punkt dla ciebe, nie chciało mi się czytać wall of text. Sorki

Spoko spoko, ten fragment uzupełniłem po pewnym czasie...:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1197398)
Czyli Wawrzyniak na wiosnę zagra te 20 meczów + przynajmniej 5 w reprezentacji i wyjdzie 55 meczów. I tak nieźle.

Tak z ciekawości zerknąłem ile występów mają na ten moment zawodnicy w takiej Premier League, wszak panuje opinia, że na zachodzie grają dużo więcej, niż u nas. Przejrzałem kadrę Manchesteru United i co? I widać, że tam wręcz rządzi rotacja. Co ciekawe, bodaj jeden zawodnik (Chicharito) miał 25 spotkań, w tym 7 z ławki rezerwowych, następnie góra dwóch, trzech miało koło 20 spotkań, a reszta w większości nie dobija na ten moment do...15 spotkań! Widać, że ogromna ilość meczów drużyn z tych lig raczej nie przekłada się na ogrom rozegranych spotkań przez większość zawodników, bo podstawową sprawą jest tam równa kadra i rotacja.

Tak jak mówię, takie mecze Wawrzyniaka, jeśli oceniamy pod kątem wysiłku fizycznego, trzeba liczyć razy dwa, ponieważ nie oszukujmy się, u nas biega się dużo i tym nadrabia się braki taktyczno-techniczne, tam w trakcie meczu lewy defensor przebiega pewnie mniej kilometrów, bo więcej myśli, więcej gra piłką itd. Niestety nie mam dostępu do konkretnych wyników statystycznych, ale jestem pewien, że u nas generalnie piłkarze drużyn grających w pucharach mają na ten moment w nogach dużo więcej, niż w lepszych ligach.

Bobek90 30.11.2011 23:40

Jaki ten Wolski nie jest, to ja mysle ze niejeden grajek Wisly z pierwszego skladu (Gargula,Jirsak,Nunez...) to takiemu Wolskiemu juz teraz moglby buty czyscic. Smutne...

Legia dostala becki, ale zupelnie nie rozumiem tej euforii niektorych przy ocenie Legii i Wisly. Jakbysmy my z tym PSV nie dostali tyle... Warto dodac ze na ten momen PSV jest wyzej w tabeli od Twente... Powiem wiecej, ten mecz utwierdzil mnie w przekonaniu ze jesli jakis klub ma w przyszlosci zostac europejskim sredniakiem to napewno duzo wieksze szanse ma... Legia. Jakby ktos sie przyjrzal temu meczowi, to by zobaczyl ze Ci ktorzy najmniej odstawali technicznie od graczy z PSV to Zyro i Wolski (pomijam zawodnikow zagranicznych, takich jak Ljuboja). Czyli gracze objeci jakis tam szkoleniem. Reszta czyli te wszystkie Rybusy i Kucharczyki prezentowali sie wrecz zenujaco w porownaniu z zawodnikami z PSV. Tyle ze tak samo by sie prezentowal Wilk czy Malecki. Taki sam poziom "drewna technicznego". Mowiac inaczej, jesli chcemy zmierzac w kierunku Europy, to druzyna jakis poziom techniczny musi miec. Oczywiscie w naszych warunkow posiadanie 7 czy 8 "Ljuboji" to abstrakcja, nie ta kasa. Konieczne jest wiec posiadanie w miare dobrego szkolenia. Legia w kierunku tego szkolenia zmierza, my nie. Mowiac inaczej, w Warszawie moga zywic nadzieje (nadzieje, nie pewnosc!) ze malymi kroczkami do tej 2 ligi europejskiej zmierzaja. Powolutku, powolutku, ale jednak. My jednak, ze szkoleniem na poziomie "mniej niz zero", nie powinnismy sie wogole ludzic ze my do tej Europy sie zblizamy. My dryfujemu. Moze sie zdarzyc dobry sezon czy dwa w pucharach, ale to bedzie loteria, nic stalego. Takze nie wiem jak wy, ale ja powodow do wielkiego zadowolenia nie widze.

P.S
To co napisalem odnosnie nas staje sie nieaktualne gdy zaczniemy dysponowac pokaznymi sumkami czy to na transfery czy to na duze penje. Ale... duze dzieci nie powinny wierzyc w bajki. Nie?

gizmowisla 30.11.2011 23:47

A mnie pie...oli gra legii - zwlaszcza ze nie ulegam presji warszawskich dziennikarzy zachwycajacych sie ta druzyna ..... przyhnajmniej sie dzis dowiedzialem ze Ariel Borysiuk to polski Steven Gerard ...... chyba ogladne kolejny mecz zeby sie dowiedziec ze Rybus to polski di Maria ...

KorteZ 30.11.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1197379)
0:3 co tu duzo komentować PRZEPAŚĆ. Słodkie .......enie Kowalczyka o przemęczeniu jest śmieszna , talent tak jak np: Lewandowski.

Przepaść to była między Wisłą, a Lechem za Smudy przy Reymonta, lub w poznaniu w zeszłym sezonie - w tych meczach była przepaść. A tutaj owszem PSV było lepsze, no ale nie ośmiele się stwierdzić, że zdeklasowali. Po czerwonej kartce wszystko siadło. Do tej pory mecz był wyrównany. Legia była pod bramką PSV zabrakło zimnej głowy i precyzji. Fizycznie może jest słabiej niż w kilku poprzednich meczach- troche to widać. Natomiast Legia na pewno jest dużo bliżej takich ekip niż Wisła.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1197361)
Każdy zespół Skorży bazuje na dyspozycji pojedyńczych graczy. Radovic i Ljuboja robią grę Legii. Gdy jednego z nich zabraknie to lipa. Do tego nie potrafią grać w ataku pozycyjnym. Wszystko na fuksie, ale Skorże już przerabialiśmy więc jakoś spokojny jestem o Legię w tym sezonie. Obecne wyniki zaciemniają rzeczywisty obraz.
A jest on taki sobie, nie różowy jakby chcieli co niektórzy ale przyzwoity.

PSV uprawia inną dyscyplinę, to samo Tweente. Także tutaj jakoś spejcjalnie zaskoczony nie jestem tym,że Legia jest tłem dla tych tulipanów.

Tak tak, żyj w swoim świecie. Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale chwytasz sie faktów, których nie potrafisz nawet poprzeć racjonalnymi argumentami. Legia bazuje na dwóch zawodnikach? Buhahaha :rotfl:
No pewnie - przecież nie było serii Kuciaka bez straty bramki, spokoju w obronie dzięki Żewłakowowi, asyst Rybusa, świetnych meczów Żyry i Wolskiego. I co teraz? Coś się Twoja koncepcja burzy. Owszem dzięki duetowi Rado - Ljubo Legia wzniosła sie na wyższy poziom. Ale CAŁA LEGIA gra lepiej. Świetnie blokują kontraaki rywala. Świetny pressing, gra drużynowa. Trzeba być kompletnym laikiem, żeby tego nie widzieć. Nie tak dawno wychwalaliście swojego guru Maaskanta i jego wyższość nad Skorżą. Teraz Skorża pokazuje kto jest trenerem, a kto lalusiem lansującym sie w mediach.

Jestem kibicem Legii, lecz pamiętam jak pisaliście na temat Lecha przed jego sukcesami jeszcze w PUEFA. Ci userzy, którzy wcześniej pisali Lech nagle zmienili na Amica i strasznie sie napinali. To to jest Lech, czy AMICA? Zdecydujcie sie :D Wcześniej był Lech, bo wam nie zagrażał. ZOstali mistrzami Polski i jest już AMIca. Jakże to żałosne. Niech ci, co zmienili Lecha na AMice sie wstydzą, bo rozumiem tych co od razy pisali Lech i tylko Lech. Także tych co od początku do końca piszą Amica.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1197384)
http://www.youtube.com/watch?v=W4xihAdT7qI
http://www.youtube.com/watch?v=JNHWYbLFDFg

Faktycznie, brak strzału, jedna kiwka. Słabiak, nie chciałbym go w Wiśle.

Ale weź im tłumacz.... Wolski jest cienki i tyle.

edycja: Jeszce jedno. Tak się podniecacie meczem Legii z PSV. Legia nie musiała tego wygrać. Ma awans z grupy i godzi europejskie puchary z Ligą. Wisła gra piach i w lidze i pucharach. Także radziłbym trochę lodu na rozgrzane głowy.

Żeby wyraźniej był widać. LE - Legia 9 pkt. Wisła........3pkt :D Ekstraklasa - Legia 29 pkt., Wisła.......kilka mniej. No właśnie. I nie piszcie bzdur, że Legia nie godzi ligi i pucharów, bo jako pierwszy zespół od nie pamiętam kiedy godzi.

Szczerze życzę i wam awansu z grupy. I nie mam zamiaru bez sensu sie napinać. Marszałek z każdego atutu Legii zrobi wadę :D Jak ManCIty przyjechało na Lecha też sie podniecał na początku meczu, że bedzie pogrom. I co sie okazało. Z tą przepaścią dzieliącą naszą ligę od reszty bym nie przesadzał. Jest nam daaaleko. Ale jak widać troche profesjonalizmu, ładny stadion i Legia i Lech nawiązują walke w europie . A to, że Wisła jest wyjątkiem nie upoważnia was do deprecjonowania sukcesu. Bo to zwykła zazdrość :P

0 22 01.12.2011 00:10

Konkretny łomot dostaliśmy. Trudno. Pokazano nam jak wiele brakuje do czołówki LE, nie mówiąc już o LM. Cóż zderzenie malucha z czołgiem (chociaż gdy PSV trochę olało końcówkę to autentycznie czułem, że zasługujemy na bramkę).

Fakty są takie, że Legia gra najlepszą piłkę od lat i zagrała mecz z najlepszą drużyną jaką widziałem u nas... od lat. Drużyny Urbana itp nie dostały takie w.......u, bo nigdy nie zrobiły takiego wyniku i nawet nie miały okazji grać z takimi drużynami.

Teraz zapewne solidne lanie w Izraelu i oby nie Metalist (bo będzie 0-10 w dwumeczu) w 1/16. No, a potem koniec. Ale i tak było warto :)

Teqcontroller 01.12.2011 00:14

a ci jak zawsze szukają chuja do dupy :rotfl:
http://www.sport.pl/pilka/1,65042,10...opejskiej.html

rafalek 01.12.2011 00:14

Uważasz że w meczu w POZnan* iu w zeszłym roku była przepaść? O ile się nie mylę to do przerwy 0:0, potem obejmujemy prowadzenie, pechowa bramka, potem karny, a na koniec kontuzja Clebera ktora dobiła druzynę... patrząc po wyniku to moze i przepaść, ale czy z przebiegu gry tak było? Polemizowałbym

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl