Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

miki007 26.07.2011 20:29

UFF. Gra Kirma w sklai od 1 do 5 gdzie 1 to klasa światowa a 5 to występ poniżej krytyki Kirmnie łapie się nawet na 5. Dobrze że nie grał dłużej. Melikson piękny mecz.

mitmichael 26.07.2011 20:30

Trzeba powiedziec sobie szczerze - Wisla musi popracowac nad rozgrywaniem pilki, przez 13 lat ogladania Wisły pierwszy raz widziałem tyle strat w 1 meczu - na szczescie dobre kontky mamy i udało sie wygrac chociaz trzeba szczerze powiedziec, ze Litex był lepszym zespołem. Ale w rewanzu role powinny sie odwrocic

Arronax 26.07.2011 20:30

Ale w tym momencie tylko wynik się liczy. Taka prawda.

Więc jest Dobrze !

Kibic1928 26.07.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1133791)
Jeżeli chodzi o Diaza to ostatni raz widziałem tak DRAMATYCZNEGO zawodnika w 2008 roku - był nim Jop w meczu Polska-Austria.Po prostu koszmar...
Wynik dużooo lepszy od gry.Chyba nie możemy już odpuścić u siebie :)

Jop przynajmniej wybijał... ten brazyliano Tom(?) to jezdził po nim strasznie.

Styl gry oceniłbym obiektywnie na 2 w skali 1-10.
Litex w obronie taki sam jak my czyli słaby.

Bronex 26.07.2011 20:30

Milan Jovanić zagrał dobrze mimo ,że jest tylko rezerwowym.

Słabizna Diaz - chłop do wy.pie.rdolenie w podskokach.

Maor - po królewsku ten gol.

Sobolewski- Wilk - chyba trochę jednak słabo.

Gerwazy - całkiem dobrze. Widać ,że ma dokładne podanie i dobry strzał z dystansu.

adikos1906 26.07.2011 20:31

Brawo WISŁA ! Nie mogłem juz wytrzymać ostatnich 10 min ale jest pozytywnie ! Teraz na R22 dostaną i będzie gitara :D

Wojtas 26.07.2011 20:31

Ja pitole,jutro kazdy daje na nadzielna msze,i to papierek panowie bo wynik to jakis cud

Litex mogl spokojnie nas powiesc i rozgromic,ale szczescie,fuks i co tam jeszce bylo dzis z nami.

Mozna by powiedziec ze los oddaje to co zabral,rok czy dwa lata temu.

Choc gra Litexu robila wrazenie.

Ale teraz czas na rewanz na R22 -to musi byc piekło na ziemi.

lorddavy 26.07.2011 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1133791)
Jeżeli chodzi o Diaza to ostatni raz widziałem tak DRAMATYCZNEGO zawodnika w 2008 roku - był nim Jop w meczu Polska-Austria.Po prostu koszmar...
Wynik dużooo lepszy od gry.Chyba nie możemy już odpuścić u siebie :)

Nie przesadzaj, dziś Diaz grał na zwykłym poziomie Paljicia. A sędzia gwizdał wszystkie brak w bark z tym pieprzonym symulantem z Brazylii.

DevilMayCry 26.07.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1133788)
No jeśli mówisz,że Wisła dziś zagrała dobrze to faktycznie,nie mamy o czym gadać .

Prawda jest taka,że mieliśmy sporo szczęścia,nie wiem ile Litex miał poprzeczek czy słupków przynajmniej ze 3,do tego stwarzali sobie dużo lepsze sytuacje niż My,z jednym co się zgodzę to,że zagraliśmy skutecznie - nic poza tym.

2 gwoli ścisłości. Wynik cieszy i to bardzo. Gra? No cóż... Liczy się wynik. Brawo dla Sobola za tą interwencję w 93 minucie, przy naszym bramkarzu zapewne byłoby 2:2.

michaln 26.07.2011 20:32

Do wszystkich płaczków - Wisła pokazała to, czego od dawna od niej oczekiwaliśmy - nawet grając słabo potrafiła wygrać z niezłym rywalem.

Damsi 26.07.2011 20:32

Przez ostanie lata to w europejskich pucharach to szczescie jakos nam nie pomagalo.

Mam nadzieje ze to dzisiejsze szczescie jest objawem tego ze w tym roku znajdziemy sie w fazie grupowej Ligi Mistrzow.

Wracajac do naszej gry.B.b.przecietnie.Wisełka potrafi zdecydowanie lepiej grac.

J.Diaz wielki minus odnosnie jego gry.

Tylko z mojego postu,jeszcze mnie nerwy trzymaja po meczu :P

Ciastek1 26.07.2011 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 1133744)
eh nie wieże..,nie wieże ze po takiej grze wygrywamy [puki co] 2-1.

Diaz niech juz zejdzie bo znow moze cos spieprzyć.

Ja natomiast nie wierzę , że kiedykolwiek miałeś w rękach słownik ortograficzny a szkoda.

kangurekm 26.07.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1133780)
Tak grać ambiwalentnie i wygrać ....a.. Los oddaje za Ateny. Mogłoby być 2-2. Ale Norweg nie uznał gola...

Za Ateny niech los odda w następnej rundzie, bo tam przy takiej grze będziemy tego szczęśliwego losu potrzebować.

Jediqqq 26.07.2011 20:33

Wisła zrobiła co mala zrobić - mecz wygrany i to się liczy.
Mecz może nie najlepszy w naszym wykonaniu ale do awansu nas przybliża.

Brawo Wisełka. Maor - spokój przy golu - pełna profeska ;)

Wasiu 26.07.2011 20:33

Nie przesadzajcie juz z tym mega fartem. Litex zupelnie nie ma napastnikow. Wiekszosc ich strzalow to strzaly rozpaczy, ktore lecialy daleko od bramki. W polu nas wiezli, ale zupelnie nie potrafili wykonczyc. A zespoly nieumiejace strzelic gola nie maja czego szukac w profesjonalnej pilce.
I nie przesadzajcie, ze oddalismy tylko 2 strzaly, bo mielismy o wiele wiecej szans. Wynik swietny!

Sensej 26.07.2011 20:34

Jeden krok bliżej. Jeszcze 3

KosaPS 26.07.2011 20:35

Gra pozostawia jeszcze wiele do życzenia, mam nadzieje ze za tydzień z Małeckim i Pareikom będzie o wiele lepsza, wg mnie na duży plus Nunez.

Ps.
Rangersi przegrywają po pierwszej połowie 0-1

Mixu 26.07.2011 20:35

Andrzej Bahr musi odejść...

Bronex 26.07.2011 20:35

NAPISZĘ TAK

CAŁY TEN MECZ WIĘKSZOŚĆ Z NAS OBIERA PRZEZ PRYZMAT - ŚWIETNY PRZEBOJOWY BRAZYLIJCZYK TOM / DENNY ZWOROWANY DIAZ.

Takie wrażenie pozostaje.

Mario Nh 26.07.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1133779)
Co taki bramkarz, jak Jovanic robi w Wisle, to ja nie wiem ;). Slabiutko tez Wilk i Sobolewski.

Jeden błąd nie decydujący o bramce bramkarza? Weźcie wyluzujcie. Może nie grali najlepiej ale kto dostawiał tą nogę w momentach rozpaczy?

Cytat:

No jeśli mówisz,że Wisła dziś zagrała dobrze to faktycznie,nie mamy o czym gadać .

Prawda jest taka,że mieliśmy sporo szczęścia,nie wiem ile Litex miał poprzeczek czy słupków przynajmniej ze 3,do tego stwarzali sobie dużo lepsze sytuacje niż My,z jednym co się zgodzę to,że zagraliśmy skutecznie - nic poza tym.

Często jak nie zawsze my mieliśmy tego pecha.

Nie umiecie się cieszyć z szczęścia i sukcesu. Pasiaki mają racje - ciągle Wam coś nie pasuje. Nie coś, a wszystko.

Marszałek 26.07.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1133802)
Nie przesadzaj, dziś Diaz grał na zwykłym poziomie Paljicia. A sędzia gwizdał wszystkie brak w bark z tym pieprzonym symulantem z Brazylii.

Ten cały Ton to albo jest tak zajebisty albo tak beznadziejny jest Diaz.

Co do obrony to nie ma co pisać ponad to,że Kew i Lamey to klasa sama w sobie. Doświadczeniem robią różnicę. Tylko tym ale zawsze. Melikson nie miał z kim grać a szkoda,bo mozna było kilka razy fajnie pociągnąć i dobić Litex już u siebie. Wynik super,gra nie za bardzo. Momentami tragiczna. I te dwie poprzeczki. Jovanic w porządku. Jak na niego oczywiście,bo pamiętajmy,że jest dopiero numerem dwa, a numer dwa tak może grać. Dlatego jest numerem dwa.

A no i Nunez, całkiem całkiem. Ma papiery na kopanie. A no i odnosze wrażenie,że zrobił więcej niż Rios.

O co chodzi z tymi Rengersami?

silver03 26.07.2011 20:36

Cytat:

nie wiem ile Litex miał poprzeczek czy słupków przynajmniej ze 3,

2 poprzeczki, trzymajmy się faktów.

kibic sukcesu 2007 26.07.2011 20:36

Bilans szczęścia i pecha zawsze podobno wychodzi na zero, więc mamy jeszcze duży potencjał w tym zakresie. Oby w rewanżu Wisła zagrała lepiej.

mitmichael 26.07.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michaln (Post 1133804)
Do wszystkich płaczków - Wisła pokazała to, czego od dawna od niej oczekiwaliśmy - nawet grając słabo potrafiła wygrać z niezłym rywalem.

Słusznie - na razie Levadia i Karabach sie nie powtarzaja - zwyciezcow sie nie sadzi, teraz rewanz w ktorym musimy przypieczetowac awans - na Reymonta Wisła nie raczy przegrywac w pucharach. Na poprawienie gry maja czas - mam nadzieje, ze z Widzewem i w rewanzu bedzie to lepiej funkcjonowac

orm 26.07.2011 20:36

Duuużo szcześcią i jeszcze błąd sędziego. Wyrównało się z nieszczęsnym meczem w Atenach.
Litex przegrał bo miał momenty przestoju i nonszalancji, zwłaszcza przy 2. bramce

Damsi 26.07.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adikos1906 (Post 1133800)
Brawo WISŁA ! Nie mogłem juz wytrzymać ostatnich 10 min ale jest pozytywnie ! Teraz na R22 dostaną i będzie gitara :D

Ja to chyba rzuce z 2 dyszki na tace.A jeszcze nigdy tyle nie rzucilem na tacke mszalna :P

leszekm_ 26.07.2011 20:36

Dosyć mam pięknych porażek, zdecydowanie bardziej wolę brzydkie zwycięstwa. Super mecz

tofik 26.07.2011 20:37

Litex tak już ma. Robią te akcje, czasem gały wychodza, jak potrafią poklepać, ale większość partolą. Wystarczyło obejrzeć skróty ich spotkań z Debrecenem, Ziliną, Bate :) Jakaś taka drużyna pechowa, albo partacze.
Wynik zajebisty, ale to chyba nie koniec, Bułgarzy są groźni jak cholera. Piłkarsko zdecydowanie nas biją, wygraliśmy to zaangażowaniem i dzieki niefrasobliwości Litexu.

Bronex 26.07.2011 20:37

"dziękujemy ci Victorze Agali" - pamiętacie

vaazon 26.07.2011 20:37

Po pierwszej połowie miałem wrażenia jak z Aten.
- bramka stracona w ostatnich minutach,
- błąd sędziego, w tym wypadku nie odgwizdał rzutu karnego po faulu na Ilievie,

Natomiast w drugiej połowie sprzyjało nam szczęście i sędzia. Gol dla Litexu powinien być zaliczony według mnie, ale to już ich problem :D

Dobrze, że nie grał Małecki. Co on tam by wyrabiał.

milosz 26.07.2011 20:37

Cytat:

OJEJEJEJEJE jakie nieszczęście bo Wisła wygrała 2-1, tylko sobie krzywdy nie zrób.
TAAA, tak bo w piłce nie liczą się bramki tylko subiektywne oceny, jednym słowem nie mamy o czym gadać, żegnam.

Ja tam świętuję i pozdrawiam malkontentów.

lordes 26.07.2011 20:38

Mieliśmy wygrać-wygraliśmy i o to chodzi w eliminacjach.Nad stylem nie będę się rozpisywał bo każdy widział jak to wyglądało.

Martinus 26.07.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1133802)

Palijić przy nim grał jak profesor.Pokaż mi proszę udaną interwencję Diaza.Połowa akcji kończyła się pójściem na raz (oczywiście nieudanym) druga faulem w bardzo groźnym miejscu....

matysiuk 26.07.2011 20:39

A Rengersi przegrywają po pierwszej połowie u siebie z Malmo 0:1:p

masada 26.07.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1133801)
Ja pitole,jutro kazdy daje na nadzielna msze,i to papierek panowie bo wynik to jakis cud

Litex mogl spokojnie nas powiesc i rozgromic,ale szczescie,fuks i co tam jeszce bylo dzis z nami.

Mozna by powiedziec ze los oddaje to co zabral,rok czy dwa lata temu.

Choc gra Litexu robila wrazenie.

Ale teraz czas na rewanz na R22 -to musi byc piekło na ziemi.

Dokładnie tak, na mszę, albo pokiwać się w stronę Mekki na dywaniku, ewentualnie kadzidełko przed figurką Buddy zapalić, ale fakt, szczęścia mieliśmy co niemiara. Nie mam pojęcia, czemu on tej bramki nie uznał. Po tym meczu to wynik marzenie. Pareiko w rewanżu bardzo by się przydał. Mam nadzieję, że Bułgarom zrobimy taki kocioł w Krakowie, że nie będą wiedzieli co się dzieje, bo póki co trzeba przyznac, że drużyna niestety na tą chwilę są lepszą. Z szampanami radzę poczekać.

wujekWojtek 26.07.2011 20:39

Na moje to Polsat powinien dostać karę od KRRiT za włączenie meczu w 2 minucie ;/

Cenna wygrana. Na początku zdenerwował mnie Iliev za jego dwa zmarnowane rzuty rożne i rękę. Szczególnie ta żółta kartka mnie zirytowała. Taka nonszalancja. Mecz jak mecz, wynik się liczy.

No i fajnie wyglądał Wilk jak się wydarł na jakiegoś pomarańczowego jak Garguła leżał ;d

Bronex 26.07.2011 20:40

Liteks gra w sobotę z CSKA Sofia.

Mixu 26.07.2011 20:40

Zdecydowanie piłkarze Wisły byli wolniejsi od przeciwników, słabszy start do piłki, gorsza szybkość. Kondycyjnie dali radę za to chwała, ale też i multum szczęścia, dwie poprzeczki i niewykorzystane akcje Liteksu. Nie uważacie że z Levadią i z Karabachem nasi byli również słabo przygotowani motorycznie?

Sami 26.07.2011 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906
Fuuuuckn yeeeeaaahh! Laaameeey ! I love @!

nieee ..... ; ((

Kuuuurwaq!

Ale my cały czas dostajemy po dupie ....a !! Jak gra Litex a jak my !! ??

Maaskant musi coś z nimi zrobić w szatni!! ....A TU TRZEBA ZAPIERDALAĆ A NIE BIEGAĆ !!

100 % racji ....a powinniśmy błagać Litex o jak najmniejszy wymiar kary !

Z tego co widzę nasza taktyką to powiem po staremu "dzida na Brozia" ; /

Junior Diaz - KALEKA ! .......ONE S....YSYNY Z BUŁGARIII !! ....A ZA TE FAULE TO ICH WY.......IĆ NALEŻY ! A PRZY TYCH RZUTACH WOLNYCH NASI SIĘ BAWIĄ JAK NA ŚLIZGAWCE ....A ! CO TO JEST !
Jovanic.... i dzida na Gienka ! OO ZMIANA : OOO Może Kiro coś ruszy ...

No Iliev wypierdalaj..

Toma to by się przetransferować przydało .. No soryy ale już w....iony jestem ! Przzecież to JEST KOSZMAR ! Jak przy każdym przejęciiu piłki Litexu ja jjuż nerwicy dostaję !

Wybaczcie , nerwy poprostu nerwy !

Jeeestt !!!!

Taaaak ....a !!!

oo ....aa !!!!

Ja Cię nie wytrzymam tego nerwowoo...

Sędzia dostał butelką w Polsce Tusk by zamknął stadiony i zaapelował do UEFA o wywalenie Polskich drużyn z Pucharów .

JOVANOVIC ; ooo za GIENKA : OOO !!!!!!!!

Dlaczego Jovanovic co walczy o piłkę to gleba xd ?

Ja się boję końcówkii... :(

BuŁgarskie Śmiecie wypierdalaĆ od wiseŁki !!

Taaaaak!1!!!

Lecz się pokemonie... Następny do kolekcji ignorowanych.

filemon 26.07.2011 20:40

Mało nie zszedłem w ostatnich minutach.
W następnym meczu definitywnie Paljić wraca za Diaza. Lepszy szybki Paljić nie umiejący bronić, niż wolny Diaz nie umiejący bronić, bo przynajmniej dogoni Toma.
Mam nadzieję, że Sergiej wróci do bramki. To jest klasa sama w sobie. Przykro mi, ale Jovanić jedyne co umie dobrze robić, to przyprawiać o palpitacje serca.
Chavez niech przy wyprowadzaniu piłki lepiej oddaje ją komukolwiek z obrony, bo jest w tym najgorszy.
Iliev strasznie bezmyślnie, dobrze, że na R22 będzie już Małecki, TAKĄ mamy kadrę :D
+ dla naszych defensywnych, obaj po asyście, choć nieraz widziałem odpuszczającego Sobolewskiego.
Garguła i Nunez pozytywnie.
W następnym proponuję: Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Wilk, Nunez, Sobolewski - Kirm, Genkov, Melikson
Tyle ode mnie. Ah, zapomniałbym. Ostatnie minuty: Czarek Wilk - respekt :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl