Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

SkMk 13.03.2014 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1353114)
Czyli uważasz, że Misiek zarobił tyle dla TS, że niejako zrekompensował straty finansowe i wizerunkowe jakie poniosła SA przez jego pożałowania godny wybryk z nożem?
On nie ma szansy tych strat odrobić do końca swego marnego żywota i każdy kibic, który nie przyczynił się do takich strat jest o 1906% fajniejszy od niego.

Czy zarobił, czy nie to temat na odrębną dyskusję. Swoje odpokutował, żałował tego co zrobił i stara się oddać Wiśle to co jej kiedyś zabrał. Ja nie chcę go oceniać, bo jednak to gość, który narażał swoje życie dla pewnych wartości i był jednym z tych nielicznych, którzy potrafili postawić się żydom, co wtedy było aktem zajebistej odwagi. Gdyby on i jemu podobni w pewnym czasie nie zareagowali to dziś chodzilibyśmy pewnie na Kałuży (mówię o ludziach w moim wieku). Ja go za to szanuję, ktoś może mieć odmienne zdanie i ok. To, że te trybuny tak dziś wyglądają, że powstają grafy, że ludzie z Prądnikow, Olszy, czy Kurdwanowa jeżdżą na Wisłę to też ma on w tym pewien udział.

Pablo84 13.03.2014 14:40

Zobaczymy kto wygra. To będzie wojna na wyniszczenie. Zrobi się podobnie we Wrocławiu, Poznaniu, Gdańsku i innych większych miastach, to nikt nie będzie chodził na stadiony, oprócz fanów Stanowskiego i ogólnie- fetujących "Kake".
Kluby promujące "modern footbal", akceptujące prawo uchwalane przed idiotów poczują się trochę dotknięte dopływem "dutków", wtedy zaczną renegocjować umowy z władzami swoich miast o obniżenie kosztów wynajmu stadionów- miasta na to nie pójdą i powstanie impas, który -w bardzo łatwy i bezwględny sposób- może zostać wykorzystany przez przeciwników politycznych.
Myślę "bieda na stadionie", też za bardzo nie w smak sponsorowi naszej ligowej piłki oraz c +.
I wtedy to dopiero może zacząć być ciekawie.

P.S
Aktualna sytuacja , paradoksalnie może bardzo przyspieszyć rozwój "U Wiślaków". Myślę, że niektóre osoby mogą uznać, że stanie na trybunie z panami policjantami jest obrażające dla ich dumy. Karnety zwrócą a klub zwróci pieniążki, które zostaną wydane na prawdziwe piwo i pyszny posiłek w zacnym gronie konsumowany przy telebimach.
A na stadionie? Zamiast opraw i rac będzie prawie niemy teatr- niemy, bo od czasu do czasu z murawy poleci soczyste "kura", "ała ty wuju"" spier...niczaj kura" . Podejrzewam, że koneserzy niedopieczonych kiełbasek też czasami dodadzą swoje 3 grosze intonująć pieśni antylegijne. Czasami mogą dodać otuchy naszym kopaczom - tak jak to robili bardzo często na starym sektorze A lub B.

Cóż. Myślę, że fajni Stanowskiego są wniebowzięci, że na stadionie nie będzie kiboli a na meczu wkońcu pojawią się jakieś dziewczyny, starsi Panowie a NAWET kobiety z dziecmi.

dawiss 13.03.2014 14:41

Boniek nigdy nie zabiegal szczegolnie o kibicow, bo kibice nie glosuja. Ja o legalizacji rac znam tylko jedna wersje, przepis ten przyszedl z UEFA i nie mozna go zmienic.
Czy race powinny byc zalegalizowane? Ostatnie wydarzenia pokazaly, ze nie, mimo iz w pamieci mam wspaniale widowiska, ktorych efektownosc podkrecaly race i do dzis pamietam uczucie, kiedy pierwszy raz stalem z raca, to mysle, ze sa to przedmioty niebezpieczne, w rekach zbyt wielu ludzi. Tak jak przytoczony tu noz, na ogol jest bezpieczny, tak rzucony w czyjas glowe, moze doprowadzic do tragedii. W swietle ostatnich wydarzen, nawet na 20 tys. osob znajda sie tacy, ktorzy niepotrzebnie stworza niebezpieczenstwo. Race rzucane z trybuny na boisko, to szczyt glupoty, ale brakuje mi slow jak nazwac rzucanie rac w strone trybun...
Czy Bednarz czy SKWK jest winne calej tej sytuacji? Pewnie jak zwykle punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.

Misiek robi dobra robote na TSie, wypominanie mu noza sprzed kilkunastu lat, to jak wypominanie wybitych zebow z podstawowki.

Lukasz 13.03.2014 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1353117)
... bezalkoholowej wodki. Produkt moze i jest tylko kto to kupi?

Argument trochę słaby. Czy woda jest lepsza niż wódka? Nie. Dawniej ludzie śmiali się mówiąc 'kto kupi wodę w sklepie jak ma w kranie', a teraz pewnie wody w lato sprzedaje się jej więcej niż wódki. Ergo - produkt ktoś kupi, tyle że kupią go inniw innych ilościach - pewnie mniejszych. Ci co lubią emocje jakie daje wódka przerzucą się na coś innego. Oczywiście ze szkodą dla wódki i imprezy.

Trzeba kompromisu, bo nawet w IV lidze grając pod egidą TS'u sytuacja się nie zmieni.

fidello 13.03.2014 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1353122)
SKWK:

Cytat:
(...) Mając na uwadze dobro wiślackich kibiców sugerujemy, aby każdy kupujący bilet na spotkanie zażądał od sprzedających wejściówki pisemnego oświadczenia od prezesa Bednarza, że jego dane osobowe nie zostaną przekazane innym niż klub organom. (...)

Wklejam bo nie było!

jednym słowem sugerują, aby Bednarz dał papier, że złamie przepisy art. 13 ust. 12 ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych, zgodnie z którym dostęp do danych zgromadzonych w systemach, o których mowa w ust. 2 i 2a, w zakresie swoich kompetencji, posiadają:
1) właściwy polski związek sportowy;
2) podmiot zarządzający rozgrywkami ligi zawodowej;
3) organizator meczu piłki nożnej;
4) podmiot uprawniony do dystrybucji biletów;
5) Policja, w zakresie weryfikacji poprawności informacji o osobach, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 lit. a-c, oraz w związku z prowadzonym postępowaniem przygotowawczym lub czynnościami operacyjno-rozpoznawczymi.

Wydaje mi się, że wątpię :D

palikot 13.03.2014 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fidello (Post 1353129)
jednym słowem sugerują, aby Bednarz dał papier, że złamie przepisy art. 13 ust. 12 ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych, zgodnie z którym dostęp do danych zgromadzonych w systemach, o których mowa w ust. 2 i 2a, w zakresie swoich kompetencji, posiadają:
1) właściwy polski związek sportowy;
2) podmiot zarządzający rozgrywkami ligi zawodowej;
3) organizator meczu piłki nożnej;
4) podmiot uprawniony do dystrybucji biletów;
5) Policja, w zakresie weryfikacji poprawności informacji o osobach, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 lit. a-c, oraz w związku z prowadzonym postępowaniem przygotowawczym lub czynnościami operacyjno-rozpoznawczymi.

Wydaje mi się, że wątpię :D

Art. 22. ust. 1 pkt. 1 lit a-c

1. Służby porządkowe są obowiązane:
1) odmówić wstępu na imprezę masową:
a) osobie, wobec której zostało wydane orzeczenie:
– zakazujące wstępu na imprezę masową,
– zobowiązujące do powstrzymania się od przebywania w miejscach przeprowadzania imprez masowych, wydane przez sąd wobec skaza-nego w związku z warunkowym zawieszeniem wykonania kary po-zbawienia wolności albo wobec nieletniego na podstawie art. 6 pkt 2 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nieletnich,
b) osobie, wobec której został wydany zakaz zagraniczny,
c) osobie, wobec której został wydany zakaz klubowy,

Nikt nie ma prawa przekazywać waszych danych osobowych policji o ile nie macie czegoś na sumieniu.

wislak2119 13.03.2014 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1353109)
Ty jesteś dziecinny.

Henryk Reyman z Władkiem Kowalskim w 1921 r. napie.rdolili graczy Ujpestu przez co Wisła została wykluczona z gry na długi czas, musiała zapłacić karę finansową, a oni sami mieli sprawy karne.

I ustalmy jedno - jeśli Ty nie pomagasz TS-owi (co jest pewne) to nie masz prawa głosu.
Zrób dla tego klubu chociaż 2% tego co Misiek to będziesz fajnym kibicem.
Rzadko zabierasz głos i dobrze.. bo jak już zabierzesz to głowa boli.

Co to ma być za porównanie? Henryk Reyman? Do legendy?!
Tobie się już chyba zupełnie sufit na łeb spadł.

fidello 13.03.2014 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1353133)
Art. 22. ust. 1 pkt. 1 lit a-c

1. Służby porządkowe są obowiązane:
1) odmówić wstępu na imprezę masową:
a) osobie, wobec której zostało wydane orzeczenie:
– zakazujące wstępu na imprezę masową,
– zobowiązujące do powstrzymania się od przebywania w miejscach przeprowadzania imprez masowych, wydane przez sąd wobec skaza-nego w związku z warunkowym zawieszeniem wykonania kary po-zbawienia wolności albo wobec nieletniego na podstawie art. 6 pkt 2 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nieletnich,
b) osobie, wobec której został wydany zakaz zagraniczny,
c) osobie, wobec której został wydany zakaz klubowy,

Nikt nie ma prawa przekazywać waszych danych osobowych policji o ile nie macie czegoś na sumieniu.

po pierwsze, to musisz wziąć po uwagę cały przepis, a nawet cały akt prawny, więc nie ma tu co pogrubiać części, bo ustawa obowiązuje cała. Jeśli przeczytasz dokładnie art. 13 ust. 12 pkt 5 to zaraz za wytłuszczonym przez Ciebie tekstem jest zapis, że policja ma dostęp do danych zawartych w systemach "oraz w związku z prowadzonym postępowaniem przygotowawczym lub czynnościami operacyjno-rozpoznawczymi" zatem psy mogą żądać Twoich danych nie tylko w przypadku gdy masz zakaz,
po drugie na jakiej podstawie Bednarz, czy ktokolwiek inny przed meczem byłby w stanie przewidzieć, czy nie naruszysz prawa i nie będziesz miał czegoś na sumieniu i w związku z tym oświadczać, że Twoje dane nie zostaną przekazane policji?

jerry.lii.lewis 13.03.2014 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 1353123)
Czy zarobił, czy nie to temat na odrębną dyskusję. Swoje odpokutował, żałował tego co zrobił i stara się oddać Wiśle to co jej kiedyś zabrał. Ja nie chcę go oceniać, bo jednak to gość, który narażał swoje życie dla pewnych wartości i był jednym z tych nielicznych, którzy potrafili postawić się żydom, co wtedy było aktem zajebistej odwagi. Gdyby on i jemu podobni w pewnym czasie nie zareagowali to dziś chodzilibyśmy pewnie na Kałuży (mówię o ludziach w moim wieku). Ja go za to szanuję, ktoś może mieć odmienne zdanie i ok. To, że te trybuny tak dziś wyglądają, że powstają grafy, że ludzie z Prądnikow, Olszy, czy Kurdwanowa jeżdżą na Wisłę to też ma on w tym pewien udział.

Napisz mi tylko, bo nie chcę źle zinterpretować tego fragmentu -> piszesz tu o jego udziale w ustawkach??

heoij 13.03.2014 16:06

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...48847706_n.jpg

OSC.N. 13.03.2014 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 1353143)
Napisz mi tylko, bo nie chcę źle zinterpretować tego fragmentu -> piszesz tu o jego udziale w ustawkach??

Może się wpieprzam między wódkę, a zakąskę...

Przypuszczam, że chodzi w głównej mierze o czasy początkowej działalności WSH. A były to czasy niezbyt dla nas ciekawe. Wjazdy starozakonnych pod kasy na Reymonta zdarzały notorycznie, a bywało, że na przystanku na Kawiorach strach było wysiąść. Żydki panoszyły się wtedy wszędzie. Nie wiem, w jakim jesteś wieku, ale być może nie pamiętasz czasów, kiedy spore grupy Wiślaków przemykały jak najszybciej Miechowską, by znaleźć się na stadionie, bo w jego okolicach stanie z barwami było obarczone sporym ryzykiem.

W takich właśnie okolicznościach zaczęła działać grupa, w której był Misiek.

Jestem daleki od propagowania stadionowej agresji, ale trzeba im oddać, że działali w bardzo trudnych dla wiślackiego kibica czasach i podjęli wtedy metody i reguły gry (skutecznie), które narzuciła kilka lat wcześniej ekipa z drugiej strony Błoń...

pozdr
OSC.N.

Gwiaździsty 13.03.2014 16:22

Cytat:

No, przecież nie zajmował się wpier...niem kiełbachy na meczach jak część nierozgarnietych kibicowsko, którym się wydaje, że przyjście 2 raqzy w miesiącu na stadion, poogladanie kopaczy to jest kibicowanie.

sanderuss 13.03.2014 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1353126)
Argument trochę słaby. Czy woda jest lepsza niż wódka? Nie. Dawniej ludzie śmiali się mówiąc 'kto kupi wodę w sklepie jak ma w kranie', a teraz pewnie wody w lato sprzedaje się jej więcej niż wódki. Ergo - produkt ktoś kupi, tyle że kupią go inniw innych ilościach - pewnie mniejszych. Ci co lubią emocje jakie daje wódka przerzucą się na coś innego. Oczywiście ze szkodą dla wódki i imprezy.

Trzeba kompromisu, bo nawet w IV lidze grając pod egidą TS'u sytuacja się nie zmieni.

Wez szerszy obraz: Owszem znajda sie chetni na zakup takiego towaru, chocby na "moim podworku" widac na przykladzie Arsenalu czy ManU. Wojenka rzadu z kibicami jest wojna z najsilniejsza grupa spoleczna ktorej wladza nie umie kontrolowac. I owszem jest silne medialne parcie w tym kierunku ale chetni na zakup "nowego towaru" mysla raczej w kategorii "miliony much nie moga sie mylic", zindoktrynowani przez wiodace media. Wiec nie koniecznie zamiana tego towaru na "nowa wersje" moze wyjsc na dobre w dluzszym okresie bo po zlikwidowaniu wszelkich przejawow wykazywania jakichkolwiek emocji wladza wychoduje sobie narod baranow. Tego chcecie?

domin_czyzyny 13.03.2014 16:57

Cytat:

zacytuje klasyka: kim Ty ....a jesteś ?

Jakie ustawki ? Ty z dziennikarzami się na rozumy pozamieniałeś ? Ustawki to może masz w Łodzi, może w Warszawie, może gdzie indziej, ale nie tutaj. O jakich ustawkach Ty piszesz, tzn. bredzisz...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1353147)
No, przecież nie zajmował się wpier...niem kiełbachy na meczach jak część nierozgarnietych kibicowsko, którym się wydaje, że przyjście 2 raqzy w miesiącu na stadion, poogladanie kopaczy to jest kibicowanie.

myślisz, że On (jerry.coś tam..) bywa 2 razy w miesiącu na meczu ? Ja myślę, że bywa 2 razy do roku... i to założenie bardzo optymistyczne. Bo może być tak, że nie bywa wcale, jest dziennikarzyną, policjantem lub po prostu żydem...

OSC.N. opisał bardzo łopatologicznie do czego by doszło, jakby nie było Miśka i osób, które wtedy zaczęły walczyć. Dzisiejsi wisłaportalowcy nie mają pojęcia w jakim świecie byśmy byli, gdyby nie nasze bojówki. Gdyby nie Ci wredni kibole, bandyci, itp, to dzisiaj takie ....y bez zasad:

- nie mogłyby bezpieczenie dojśc do stadionu i zrobić sobie "słitfoci"
- z pewnośnią nie interesowałby ich taki klub jak WISŁA KRAKÓW, który upadł wiele lat temu i buja się po niskich ligach...

Fuks 13.03.2014 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1353109)
Ty jesteś dziecinny.
Bo jak media oskarżasz kogoś choć nie masz na to żadnych dowodów.
To co on robił i jak wygląda jego życie prywatne to jego sprawa.
Bogusław Cupiał oskarżony o przywłaszczenie 67 milionów złotych jest właścicielem klubu piłkarskiego.
Twoim tokiem rozumowania jest to nienormalne i co ten Cupiał w ogóle tu robi, nie?

I ustalmy jedno - jeśli Ty nie pomagasz TS-owi (co jest pewne) to nie masz prawa głosu.
Zrób dla tego klubu chociaż 2% tego co Misiek to będziesz fajnym kibicem.
Rzadko zabierasz głos i dobrze.. bo jak już zabierzesz to głowa boli.

rany, nie chce pustych przepychanek słownych, które nie prowadzą do niczego, ale po pierwsze, nie zrozumiałeś w ogóle tego co napisałem na temat Miśka, a po drugie skoro wysnuwasz wniosek, że "na pewno nie robie nic dla TS" to nie zarzucaj mi jednocześnie tego, że ja kogoś oskarżam bez dowodów (czego wcale nie zrobiłem, swoją drogą). Zarzucasz mi, że czegoś nie wiem, a o tym piszę, robiąc to samo - trochę się to kupy nie trzyma nie uważasz?

Mój tekst na temat Miśka sprowadzał się krótko mówiać do tego, że wasze forumowe oburzenie i zdziwienie "jak to można mieć jakiekolwiek obiekcje do współpracy na linii Misiek - TSW" są dziecinne. To jest przecież oczywiste, że takie obiekcje MOŻNA mieć. to, że rzucił nożem to przecież jest fakt i już on jeden pozwala takie wątpliwości posiadać. Jest to gość utożsamiany medialnie z pseudokibicami - bandytami, więc jak można w ogóle powiedzieć, że jest coś dziwnego w tej obecnej nagonce na ten temat. Nigdzie nie pisałem co ja o tym myślę, odnosiłem się do tych pełnych zaskoczenia postów, opisujących jak to dziennikarze szukają dziury w całym. Tutaj mają pełne pole do popisu, bo sprawa jest jasna jak słońce. A na zasadzie którą proponujesz, całkowitego rozdziału życia prywatnego od zawodowego to rozumiem, że używając skrajnego porównania, Trynkiewicz powinien teraz dalej uczyć W-F w szkole, bo zabijał prywatnie, a nie zawodowo. To jest absurd. Pomijając już fakt, że Misiek może i nożem rzucił prywatnie, tyle, że na meczu Wisły.

@sanderuss (kwestia trendu do kulturalnych spotkań itd)

nie chce wyprać kibicowania z emocji. Pisałem tylko o tym, żę ogólny trend jest jaki jest i niestety, ciężko to będzie zmienić. A próbowanie odwrócenia go na zasadzie "nie chcecie żebyśmy byli źli to będziemy jeszcze gorsi" i pójście w zaparte raczej skuteczne nie będą. Dlatego też napisałem co myślę o zdziwieniu niektórych tutaj osób o konsekwencjach głupiego pomysłu obrzucenia stadionu racami.

Pytanie za 100 punktów brzmi - co ci "rzucający" dzięki temu osiągnęli. Na razie mają nagonkę medialną, która całkowicie odwróciła spojrzenie ludzi od tego, że "Bednarz jest zły", a skierowała je na "SKWK jest złe". Tylko bez tekstów o heroicznych czynach w imię wyższej wartości, przecież to musiało mieć coś konkretnego na celu. Pokazanie, że nawet nie siedząc na trybunach można rzucić racę na murawę? To niepoważne, nadaje sie do tego programu "Łowcy mitów" czy jakos tam.

Lukasz 13.03.2014 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sanderuss (Post 1353148)
... po zlikwidowaniu wszelkich przejawow wykazywania jakichkolwiek emocji wladza wychoduje sobie narod baranow. Tego chcecie?

Sugerujesz że burdy na stadionach powinny być w interesie Państwa - a ja mówię o tym że takiej wojny w ten sposób nie da się wygrać. Moim zdaniem podobny błąd popełnia kolega Palikot który twierdzi że przepisy dotyczące imprez masowych można używać przeciwko organizatorowi czy policji czy Bednarzowi. Przecież to organizatorzy i policja tworzą takie przepisy pod siebie - udowodni się że są niewystarczające, zostaną zmienione. Dokładnie tak jak teraz władza planuje zakaz używania środków pirotechnicznych wokół stadionu. To jest państwo i jak będzie chciało ograniczyć 'picie wódki' to ograniczy i wprowadzi 'wodę'. Zresztą, picie dawno ograniczyło - mamy akcyzę. Będzie chciało wojny z kibicami - zrobi to samo co zrobiło z papierosami, mimo że ogólnie dymek jest 'spoko'. Tylko jakoś nie opłaca się go palić i nie ma gdzie. Więc nie opłaca się i nigdy się nie opłacało być wrogiem Państwa, zwłaszcza swojego.

Odniosę się jeszcze do baranów - gdyby trybuny składały się z intelektualistów, ludzi szanujących wolność i swobodę i chcących ją skutecznie poszerzyć, nie mielibyśmy rac na murawie jak i tej dyskusji.

Edit:
A i zapomniałbym - dla mnie informacja SKWK jest zwykłym straszeniem kibica aby nie przyszedł na mecz. Tak jak Bednarz wprowadził warunki zaporowe tylko po to by zerwać umowę tak teraz SKWK straszy kibiców policją by nie poszli na mecz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez OSC.N. (Post 1353146)
Jestem daleki od propagowania stadionowej agresji, ale trzeba im oddać, że działali w bardzo trudnych dla wiślackiego kibica czasach i podjęli wtedy metody i reguły gry (skutecznie), które narzuciła kilka lat wcześniej ekipa z drugiej strony Błoń...

True.

WISŁAZWE 13.03.2014 17:29

Panowie czy ktoś jest biegły tutaj w sprawach prawnych?

Ja wiem, że zapis w regulaminie karnetów mówi, że Wisła nie przewiduje zwrotów karnetów, ale czy w związku z brakiem podstawy prawnej o niewpuszczeniu mnie na mecz Wisła Kraków - Ruch Chorzów, mogę domagać się zwrotu całości pieniędzy?

Jest jakiś punkt mówiący o niezgodności ''towaru'' z opisem albo o niewywiązywaniu się z umowy przez Wisłę Kraków S.A?

Pytam z ciekawości :)

Gwiaździsty 13.03.2014 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1353172)
Pozwolę sobie na mały offtop:
A niby "kibole" to nie są barany?

Jeśli nawet, to dzikie i wolne a nie hodowlane w klatkach.

palikot 13.03.2014 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fidello (Post 1353138)
po pierwsze, to musisz wziąć po uwagę cały przepis, a nawet cały akt prawny, więc nie ma tu co pogrubiać części, bo ustawa obowiązuje cała. Jeśli przeczytasz dokładnie art. 13 ust. 12 pkt 5 to zaraz za wytłuszczonym przez Ciebie tekstem jest zapis, że policja ma dostęp do danych zawartych w systemach "oraz w związku z prowadzonym postępowaniem przygotowawczym lub czynnościami operacyjno-rozpoznawczymi" zatem psy mogą żądać Twoich danych nie tylko w przypadku gdy masz zakaz,
po drugie na jakiej podstawie Bednarz, czy ktokolwiek inny przed meczem byłby w stanie przewidzieć, czy nie naruszysz prawa i nie będziesz miał czegoś na sumieniu i w związku z tym oświadczać, że Twoje dane nie zostaną przekazane policji?

Po pierwsze: Tylko, że art 13 nie mówi przypadkiem o elektronicznym systemie identyfikacji kibiców, czy tzw. KK? Do tego policja ma prawo.

Ale klub nie ma nigdzie obowiązku przekazywania informacji policji komu sprzedał bilet. O tym nie mówi żaden artykuł, przynajmniej tego nie zauważyłem.
Klub ma obowiązek wywiązać się z art 22 który był przytoczony, ale musi być ustanowiony wyrok sądu.

Po drugie: art 42 konstytucji RP p. 3

South 13.03.2014 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1353166)
Panowie czy ktoś jest biegły tutaj w sprawach prawnych?

Ja wiem, że zapis w regulaminie karnetów mówi, że Wisła nie przewiduje zwrotów karnetów, ale czy w związku z brakiem podstawy prawnej o niewpuszczeniu mnie na mecz Wisła Kraków - Ruch Chorzów, mogę domagać się zwrotu całości pieniędzy?

Jest jakiś punkt mówiący o niezgodności ''towaru'' z opisem albo o niewywiązywaniu się z umowy przez Wisłę Kraków S.A?

Pytam z ciekawości :)

z czystej ciekawości można zadzwonić i zapytać http://www.federacja-konsumentow.org...0-007-707.html

sam jestem bardzo ciekaw odpowiedzi

mnie też nurtuje czy można wycofać swoje dane( w tym zdjęcie) z bazy kibiców Wisły ?

63.5 Kg 13.03.2014 19:25

Jacku B. a może w ogole przywróćmy GTS i będziesz w pełni szczęścia lysy chuju...

bebeto 13.03.2014 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1352609)
To masz pojecie..

Minęło jakieś 10 stron od mojego posta...
Piałem o WSH,twierdziłeś że nie mam pojęcia...
I nagle dyskusja o Miśku... (przypadek?-nie sądze)
Aha , zapomniałem-pewnie Misiek nie ma nic wspólnego z WSH...
A WSH nie ma nic wspólnego z SKWK...
A SKWK nie ma nic wspólnego z wyrzucaniem rac...
Taka sytuacja...
Poprosił bym Ciebie o wzbogacenie mojego marnego pojęcia na ten temat.
Myślę że domin_czyzyny i palikot Cię wspomogą-są przecież tacy oczytani.

SharksiK 13.03.2014 19:45

Cytat:

Ty co za gosciu.

Widze ze kolega w temacie i kumaty wiec moglbys opowiedziec o tych naszych ustawkach? Z kim gdzie po ilu i jaki byl w konfrontacji?

Kocur 13.03.2014 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1353194)
Ty co za gosciu.

Widze ze kolega w temacie i kumaty wiec moglbys opowiedziec o tych naszych ustawkach? Z kim gdzie po ilu i jaki byl w konfrontacji?

ten lewis przypomina spier.dolino

http://img.sadistic.pl/pics/dc0c4f0e08f5.jpg

jaro1985r 13.03.2014 20:01

Chce Wam się z nimi przekrzykiwać? Internet swoje, życie swoje- nie raz to juz przerabialiśmy

spirit 13.03.2014 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1353166)

Odpowiedzialność kontraktowa art. 471 k.c., ewentualnie można tez pojechać z deliktową z 415 k.c.

gigant 13.03.2014 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1353190)
Jacku B. a może w ogole przywróćmy GTS i będziesz w pełni szczęścia lysy chuju...

:dziadek: zastrzeżone ale udostępniam wszystkim chętnym.

TommyTSW 13.03.2014 20:17

po co w ogóle z nimi gadacie? zachowują się jak jakieś marne dziennikarki chcące robić kariere w wyborczej, drążą i myślą że dowiedzą się tutaj czegoś o czym będzie można napisać, oni przecież nawet nie chcą nic zrozumieć.kibice Wisły którym się coś nie podobało wyrazili swoje zdanie, dajcie sobie spokój z tymi amatorami i innymi żydami.
cała afera o kilka rac, teraz już gadki o miśku i wsh no bez jaj...

master17 13.03.2014 20:30

Bednarz już podpisuje umowy aby wypełnić sektor C. Mało ważne, czy ludzie będą przychodzić na czerwono, czy na niebiesko. Temat Ukrainy lekko wyciszony, to Kraków trzeba teraz wałkować. Legia jednak jest do dupy, bo częściej mówią o derbach i meczu z Ruchem jak o meczu z Jagiellonią.

fidello 13.03.2014 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1353176)
Po pierwsze: Tylko, że art 13 nie mówi przypadkiem o elektronicznym systemie identyfikacji kibiców, czy tzw. KK? Do tego policja ma prawo.

Ale klub nie ma nigdzie obowiązku przekazywania informacji policji komu sprzedał bilet. O tym nie mówi żaden artykuł, przynajmniej tego nie zauważyłem.
Klub ma obowiązek wywiązać się z art 22 który był przytoczony, ale musi być ustanowiony wyrok sądu.

Po drugie: art 42 konstytucji RP p. 3

mylisz się, art. 13 ust. 2 ustawy o bezp. imprez mas. wyraźnie mówi o tym, że obiekty wykorzystywane do organizacji meczów piłki nożnej wyposaża się w kompatybilne między sobą elektroniczne systemy, służące do: identyfikacji
osób, sprzedaży biletów, kontroli przebywania w miejscu i w czasie trwania meczu piłki nożnej, kontroli dostępu do określonych miejsc oraz weryfikacji informacji o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 lit. a-c. Mówiąc po polsku, systemy te mają zbierać dane kto kupił bilet, na które miejsce i czy wszedł na mecz (oraz oczywiście czy nie ma zakazu stadionowego, co daje podstawę do odmowy sprzedaży biletu). Co do zakresu danych podlegających przetwarzaniu (a zatem także i udostępnianiu policji na mocy art. 13 ust. 12 pkt. 5) to wymienione są one w art. 13 ust. 4 i należy do nich m.in. imię i nazwisko, wizerunek twarzy, PESEL lub nr dokumentu potwierdzającego tożsamość jeśli nie masz PESEL).

A co do art. 42 konstytucji RP to ma się tu on jak pięść do oka, bo powyższe przepisy mówią o przekazywaniu danych, nie karaniu. To, że Twoje dane zostały udostępnione policji bo toczy się jakieś tam postępowanie (bo np. szukają winnych rzucenia racy, czy bójki) nie oznacza że zostałeś w jakikolwiek sposób ukarany.

Dlatego sorry, ale brak jest podstaw do żądania oświadczenia, że dane nie będą nikomu udostępniane, bo obowiązek i zakres takiego udostępniania wynika wprost z przepisów ustawy.

MarcinKrosno 13.03.2014 20:48

Czy Wy ku.wa nic nie rozumiecie? W du.ę możecie sobie wsadzić ideologię, celem walki rządzących z "kibolami" jest likwidacja w 100% tego co w chwili obecnej nazywane "ruchem kibicowskim". Od tej pory będzie polityka "0%" ale to "0%" ustępstw. Zapomnijcie o negocjacjach z kimkolwiek. Prawo będzie EGZEKWOWANE i nie ma zmiłuj.

hors 13.03.2014 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1353108)
rzadko zabieram głos na forum, ale niektórzy są tutaj niesamowicie oderwani od rzeczywistości.

czego wy się spodziewaliście, że media i klub przyklasną pomysłowi ostrzelania (zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi) stadionu racami z terenu restauracji obok? Są pewne granice naiwności, abstrahując od tego, co takie race mogły komuś zrobić a czego nie mogły, w imię czego byly wystrzeliwane a w imię czego nie były - to jest to pomysł najzwyczajniej w świecie głupi i musiał wywołać taką reakcję jaką wywołał.

Myślicie, że kogoś obchodzi dlaczego SKWK nie dostało 1zł od biletu i jak przebiegały negocjacje? Naprawdę, niewiele osób to interesuje. SKWK może zostało wykiwane, może nie - nie mi to oceniać. Ale przejście w "negocjacjach" do argumentów typu "rzucamy race na murawę" po "strzelamy racami z terenu restauracji na stadion" bo Bednarz jest zły jest żenujące i naprawdę - człowiek nie będący zapalonym kibicem raczej nigdy nie będzie popieral takich akcji. To przecież jest oczywiste.

Nikt mi przy tym nie wmówi, że SKWK nic z tymi racami wspólnego nie miało. Dobra, nie wnikam kto to wymyślił, nie wnikam kto te race przyniósł i wystrzelił - ale przeciez to było wiadome, że takie wydarzenie będzie miało miejsce i musiało odbyć się przy cichej (albo i nie) aprobacie ze strony SKWK. chyba, ze chcemy bawić się w przedszkole i udawać, że tego nie wiedzieli.

SKWK samo wybiło sobie podstawy do normalnej dyskusji, sięgając po argument "rac". Obecnie trend jest taki, że na trybunach ma być kulturalnie i spokojnie, a na murawie nic sie nie moze pojawic - to tez jest faktem powszechnie znanym. Walka z próbą odwrócenia tego trendu jest walką z wiatrakami i podobne próby sprawiają, że będzie tylko gorzej. Jasne - walczyć można, ale płacz i oburzenie na konsekwencje takiego działania trzeba odstawić na bok, bo to zdecydowanie niepoważne. Jak ktoś się spodziewał, że po tych wybrykach Bednarz ogłosi "bedzie złotówka dla SKWK" to gratuluje dobrego samopoczucia.

Przyznam że pięknie napisane.

Cały ten konflikt rozpoczęty w tym roku od kilku rac... Sytuacja rozchodzi się o pieniądze dzięki którym są możliwości, czy doszło by do takich sytuacji gdyby w stowarzyszeniu kibiców było zapisanych 10 tyś członków (a nie kilkaset osób) gdzie te kilkanaście tyś osób opłacało regularnie te niewielkie składki? Pamiętam pierwsze stowarzyszenie z 2001, mimo upływu tylu lat zrzesza ona małą liczbę osób. Może tu jest problem, nie korzystać z przychodów klubu sportowego a tworzyć wielką organizację z solidnymi strukturami.

To co te szmatławce dziennikarskie teraz wypisują jest karygodne, wycierają się nami, ale dostali pożywkę. Przykre jest to czytać o moim ukochanym klubie.

aNouc 13.03.2014 21:25

gdyby to byla klubowa kasa to mógłby się ktoś sadzić, tyle, że to nie jest kasa klubu tylko kibiców, których zebrało się blisko 7000 w JEDEN mecz podpisując petycję złotówki od biletu ze Staszkiem - Smokiem Wislackim na czele (KTÓRY BYŁ GŁÓWNYM INICJATOREM TEGO CHOĆBY NA KLIPIE FILMOWYCH) Bilet drozeje o złótowkę, a nie z biletu brana jest kasa.

Wszystko było dograne, dokumenty złożone, ale Bednarz skłamał, potem sfałszował umowę i zakończyło się to fiaskiem.

Z najnowszych rewelacji - policja jutro będzie w znacznej ilości niedaleko hali, oni juz wiedza co bedzie sie jutro dzialo, bo przeczytali news na stronie SKWK "14 marca - zapełniamy halę" :lol: mało tego.. chcieli mięc wstęp na tereny TS Wisła i tym samym na obiekt i na jutrzejszy mecz - TS NIE WYRAZIŁ ZGODY - całkowity zakąz wstępu! i policja będzie moknąć przed halą. A Bednarz zaprasza tajniaków na trybuny.. widac różnicę w postępowaniu SA, a TS-u.

kot 13.03.2014 21:31

Zawieszam swoją stadionową aktywność kibicowską do czasu usunięcia z Wisły Kraków SA jej obecnego prezesa Jacka Bednarza.

Uzasadniam swoją decyzję brakiem honoru tego człowieka ( wzywanie innych do dymisji bez własnej najmniejszej samokrytyki) oraz wyraźną motywacją zmierzającą jakby do likwidacji klubu piłkarskiego Wisła Kraków SA, wskazywaną przez brak dążenia do jakiegokolwiek kompromisu na rzecz dobra Wisły Kraków, o który to kompromis zwracał się nestor Wisły Kraków, prezes prezesów Wisły Kraków - Ludwik Miętta - Mikołajewicz. Nie wiem czy właściciel klubu jest świadom konsekwencji czynów Jacka Bednarza, ale niezależnie od świadomości Bogusława Cupiała, wiem, iż jak wynika z postępowania prezesa klubu, prawdopodobnie nienawidzący Wisły Kraków i jej kibiców - Jacek Bednarz, robi jakby wszystko, aby jako ostatni prezes Wisły Kraków ekstraklasowej, zgasił jej światło aż do poziomu 4 ligi, nie ważne czy za zgodą pana Bogusława Cupiała, czy też bez jego świadomości zagrożeń wynikających z takiego postępowania.

ps. nie oznacza to mojej rezygnacji z wypowiedzi na Wiślackich portalach.

63.5 Kg 13.03.2014 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1353217)
Zawieszam swoją stadionową działalność kibicowską do czasu usunięcia z Wisły Kraków SA jej obecnego prezesa Jacka Bednarza.

Uzasadniam swoją decyzję brakiem honoru tego człowieka oraz wyraźną motywacją likwidacji klubu piłkarskiego Wisła Kraków SA, wskazywaną przez jego brak dążenia do jakiegokolwiek kompromisu na rzecz dobra Wisły Kraków, o który to kompromis zwracał się nestor Wisły kraków, prezes prezesów Wisły Kraków - Ludwik Miętta - Mikołajewicz. Nie wiem czy właściciel klubu jest świadom konsekwencji czynów Jacka Bednarza, ale niezależnie od świadomości Bogusława Cupiała, wiem, iż nienawidzący Wisły kraków i jej kibicow - Jacek Bednarz, zrobi wszystko, aby jako ostatni prezes Wisły Kraków ekstraklasowej, zgasił jej światło aż do poziomu 4 ligi, nie ważne czy za zgodą Bogusława Cupiała, czy też bez jego świadomości, co do wrodzonej i nabytej złej woli Jacka Bednarza wobec Wisły Kraków.

ps. nie oznacza to mojej rezygnacji z wypowiedzi na Wiślackich portalach.

Piekna wypowiedz...:foch::gp:

huberix 13.03.2014 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1353219)
Uważasz, że to Bednarz, a nie Cupiał stoi za całą akcją?

Ja na ten przykład jestem przekonany, że bednarz stoi za akcją. Możliwie nawet, że oszukał Cupiała wmawiając mu różne głupoty by Boguś żadnej zgody nie wyrażał ( to tylko przypuszczenia)

koniak 13.03.2014 21:56

Nie ma powodów, aby przypuszczać, że stoi za tym sam Cupiał

element 13.03.2014 21:58

Podobnych głupot wmówił Cupiałowi Smuda.

Cupiał dał zielone światło dla złotówki od biletu co przecież jest logiczne - jest właścicielem klubu.

Pablo84 13.03.2014 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1353225)
Nie ma powodów, aby przypuszczać, że stoi za tym sam Cupiał

Bez wiedzy i zgody Cupiała nie dzieje się absolutnie nic w tym klubie, wiec proszę Was...
Nie bądźcie tacy naiwni.

kot 13.03.2014 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1353219)
Uważasz, że to Bednarz, a nie Cupiał stoi za całą akcją?

Napisałem, że to nie jest ważne, ale jeśli na 1906 % stoi za tym całkowicie świadomy Bogusław Cupiał, to tym gorzej dla Wisły Kraków, bowiem oznacza to, że akceptuje on systematycznie dokonywaną dewastację Wisly w wydaniu Jacka Bednarza. Nie chodzi już nawet o tę ostatnią z kibicami ( którzy w swojej części zasłużyli na ogromne kary indywidualne ), lecz o jego kompleksowy czarny PR, który odstraszał do tej pory wszystkich, w tym sponsorów, piłkarzy i pikników, aż sięgnął teraz po SKWK, przed czym wszystkich tyle razy wcześniej ostrzegałem. Czy można dokonać większej dewastacji w 2 lata, gdzie praktycznie SKWK wspomagało działania prezesa, dbając aby Wisła nie ponosiła zbędnych szkód ?? Dokąd zmierza Bednarz a dokąd Cupiał, tylko oni w tej chwili wiedzą i tyle ?.

Ja nie akceptuje konfidenckiej Wisły i siedzenia na trybunach pośród agentów bezpieczeństwa. Przepraszam bardzo, ale nie tędy droga do demokracji i praworządności czy usunięcia zakazami ze stadionu, dzięki wystarczająco rygorystycznemu prawu oraz ogromnie drogiemu na stadionie monitoringowi, raptem kilkudziesięciu najwyżej ( może kilkuset) - chuliganów bez zahamowań. To powrót do najgorszych praktyk komunistycznych i milicyjnych. Bednarz o to zabiega, więc nie jest nam po drodze w tej wersji Wisły Kraków Jacka Bednarza, któremu płaci za taką właśnie pracę Bogusław Cupiał. Jest mi bardzo przykro, wyłącznie z powodu pana Cupiała, którego do tej pory szanowałem, najbardziej ze wszystkich Wiślaków, i chciałbym tak do końca świata go szanować za dzieła w Wiśle dokonane, ale on, mimo że mógłby mieć tysiące innych prezesów, wybrał prawdopodobnie na koniec dla Wisły, tak bardzo jej obcego i wrogiego człowieka. Nadzieja umiera ostatnia i oby nigdy nie umarła, czego sobie i wszystkim urodzonym z Białą Gwiazdą w sercu życzę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl