![]() |
Cytat:
|
Więc w miejsce nazwiska Brożek, można sobie wstawic np Małecki lub Diaz. Nie chodzi o przypierdalanie się, lecz o ślepą miłość Skorży do niektórych na dzień dzisiejszy słabiutkich i bez formy piłkarzy.
|
Ci Hiszpanie zachowali się całkiem naturalnie.
Powiem szczerze, dzisiejszy mecz nie ustępował nic wczorajszym derbom Madrytu. Emocji i ładnych akcji było nawet więcej. Ja naprawdę piszę to na trzeźwo. Ten mecz oglądało się z prawdziwą przyjemnością. Nawet nie dziwiłem się orgazmowi komentatora Terleckiego na wizji - nie spodziewał się, że trafi mu się takie spotkanie.. Po prostu szok, nawet w naszej ekstraklasie trafiają się takie rodzynki. Problem w tym, że na kolejny spektakl przyjdzie nam czekać pewnie długo. Niemniej brawa dla piłkarzy Jagi i Ruchu. Tak, piłkarzy - po tym meczu zasłużyli na to określenie. Reszta naszej ligi to niestety kopacze... A gra Niedzielana w tym meczu - czapki z głów. Kto wie, czy Wtorek jeszcze nie trafi do lepszego klubu. Obecnie jest w wybornej formie, chyba zgłasza aspiracje do powrotu do reprezentacji. Parę miesięcy temu brzmiałoby to jak science-fiction, dzisiaj już nie do końca. Niedzielan kondycyjnie wygląda świetnie, biegał na pełnych obrotach przez cały mecz. Dwie bramki i udział w dwóch kolejnych. A to nie pierwszy taki mecz. |
Nie no, znowu. Starczy, że ktoś na forum rzuci nazwisko Frankowski i już zwala się cała banda ludzi z tekstami "znowu judzi", "niech się sobą zajmie" itp. Wielokrotnie wypowiadałem się, że to co zrobił Frankowski wybitnie mi się nie podoba i mu w żadnym razie tego nie zapomniałem. Ale to co teraz odwalacie zakrawa na hiszpańską inkwizycję. Nawet programu nie widzieliście, dostaliście wyrwany z kontekstu fragment wypowiedzi i już się rzucacie i pienicie. Frankowski mówił o przyczynach nieudanych wyjazdów Polaków na zachód. Jako jeden z tych powodów wymienił brak przygotowania na walkę o skład, na konkurencję. Jako przykład podał, że w Wiśle skład zaczyna się ustalać od Brożka- bo tak jest. I żeby uciąć temat, że Frankowski się wymądrza itd. Do materiału ludzie z C+ celowo wybrali piłkarzy, którzy w Polsce osiągnęli pewien status, wyjechali na zachódi i im nie wyszło. Rozmawiali z Frankowskim, Grosickim, Milą i Niedzielanem. Boli trochę, że jeden Niedzielan był w stanie powiedzieć wprost, że na lepszy klub okazał się za słaby, podczas gdy reszta kluczyła i zasłaniała się językami, brakiem przygotowania mentalnego, własnym lenistwem itd.
|
Ruch - Jagiellonia. Nie miałem ochoty oglądać kolejnej ligowej kopaniny, więc z przyzwyczajenia popatrzyłem, i do końca nie mogłem oderwać oczu. Zaimponowało mi odebranie piłki, w akcji w której padł gol dla Ruchu. Wślizg, uratowanie przed wyjściem na aut i podcinką nad obrońca do skrzydłowego. Różniej ładna bramka,rewelacja. Naprawdę dało i chciało się to oglądać. Czyli się da konstruować akcje skrzydłami,dryblować, stosować pressing. Ruch Polonia Bytom też był niezłym spotkaniem przypominam.Na tle Niebieskich,jeśli chodzi o organizację gry, wychodzenie z kontrami,ambicję, my wyglądamy blado. Coś koło Odry,Piasta. Przy czym zastrzega,że Sobiecha czy Janoszki nie chiałbym u nas widzieć. Wolę gościa z zagranicy. Z mentalnością zwycięży. Nie mam też wątpliwości,że z czasem Sobiechy i Sadloki zaczną gwiazdorzy.
Co do Niedzielana i tego,że nie gra u nas. Powiem jedno, jest to kolejny, widoczny dowód,że Skorża powinien odejść po wygaśnięciu umowy, zanim znów czegoś nie zepsuje. Piszecie co niektórzy,że Niedzielan nie mógłby w nieskończoność dostawać szansy. Ciekawa teoria, ale upada kiedy zobaczymy, że bardzo słabi piłkarze wychodzą w pierwszej jedenastce u nas, typu łobodziński,Jop więc co stałoby na przeszkodzie dawać szansę Niedzielanowi. Że by nie strzelał?Widać z czasem by zaczął. Póki co dawajmy szanse Łobodzińskimu i Jopowi, i mówmy,że Niedzielan nie mógłby jej dostawać. |
Marszałku,
Andrzej Niedzielan grał u nas straszną kichę. Na boisku poruszał się niczym emeryt, nie miał czucia piłki, bał się podejmować odważne decyzje. I trwało to przez blisko rok. Naprawdę, nie można było w nieskończoność czekać na jego odrodzenie. Byłem wielkim zwolennikiem sprowadzenia Niedzielana i długo broniłem go na forum, nawołując by dać mu szansę. Ale i moja cierpliwość się skończyła, rozumiem więc decyzję Skorży. |
flamengista ale co Ty piszesz??!! Niedzielan grał ogony to jak miał się wykazać i dojść do formy ??
On potrzebował kilku meczy w pełnym wymiarze czasowym a nie granie 10 min , to już Beto więcej szans miał jak on. Teraz widzimy jak się prezentuje. |
pozatym, wtedy Wtorek mial sporo konkurencji w ataku, a dzis Jop i Łobo grają bo poprostu nie ma kogo wystawic na ich pozycje.
|
A ile miał tych szans dostawać?
Ile jest przykładów, że zawodnicy wybitni nie radzili sobie w dobrych klubach? Taki Forlan nie pograł sobie w MU, jest gwiazdą ligi hiszpańskiej. Czy ktoś z tego powodu wyklina Alexa Fergussona? Zachowując proporcje - po kontuzji Niedzielan był na Wisłę za słaby i dlatego z niego zrezygnowano. W Ruchu jest gwiazdą i dobrze się stało - dla atrakcyjności ligi, że od nas odszedł. |
Cytat:
|
Ludzie z wami to się nie da wytrzymać. Jak u nas Niedzielan grał piach to wszyscy tutaj myśleli tylko nad tym, jak go wykopać z klubu, a teraz nagle afera się robi, że pozbyliśmy się świetnego zawodnika. Gdyby nagle Dawidowski zaczął strzelać gole dla jakiegoś zespołu z ekstraklasy to pewnie też nagle całe forum było by oburzone, kto mu pozwolił odejść.
|
Sory, że offtopnę, ale Lyon właśnie gra z Marsylią i jest... 5:5. :P w ostatnim kwadransie wpadło pięć goli. :)
|
Cytat:
|
No niby Ruch -Jaga mozna by zaliczyc do meczow na jakims tam poziomie(W Polsce..)
ale pozniej obejrzalem Lyon-Marsylia ....cos wspanialego :) I zgadzam sie z Elementem ze niech jaśnie Pan Brozek razem z Panem Maleckim obejrzą sobie cos takiego ,albo niech obejrzą sobie jakikowliek inny mecz w jakiejkolwiek innej lidze.. czy tam pilkarze po nieduanej akcji wyzywaja sie i wrecz chca dac w morde pilkarzowi swojej druzynie??? Bo to jest cos niemozlwiego ,jak widze zachowanie Maleckiego i Brozka.Jak maja tak dalej sie zachowywac ,to lepiej jak najszybciej sie ich pozbyc. Ja rozumiem zloscic sie,przeżywac ale w taki sposob.???? to jest niepojete i nie wiem dlaczego Skorza to toleruje....brak mi slow ,bo zobaczylem sobie powtorke meczu z Legia i gesty i miny Brozka mówia same za siebie. |
element żartował, tak już ma że jak ktoś może mieć powód by na Wisłę narzekać, to on jest wszędzie i pisze, że nic sie nie stało...
Co do Niedzielana w Wiśle, to cieżko z perspektywy kibica powiedziec, jest wiele opcji, niekoniecznie winny jest Skorża. Niemniej nie da się nie zauważyć, że niektórzy piłkarze dostają od niego dziesiatki szans a inni kilka.Chociaz w sprawie NIedzielana wcalenie musiało to przeważyć. Mecz Ruch- Jaga naprawdę przedni, ale widząc mecz Ruchu z Legią nie wróżę im mistrzostwa. Szkoda mi Jagi bo grają nieźle a ciagle sa na dnie |
http://www.weszlo.com/news/4001 Bo to byli juniorzy, którzy nie grali pressingiem.......... . ;)
A co do Niedzielana to niekoniecznie grałby u nas dobrze. Tego nie przewidzisz. Poza tym mielismy "dośwadczenie" z Dawidowskim i chyba zrozumiałe było, że nikt nie wieźmie na siebie ewentualnej decyzji o pozostaniu.Bo jakby został i złapał kontuzję to na forum płynęła by rzeka łez.... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
"ooch...aaach....jaka wspaniała akcja Sobiecha, powinien iść do serie A!" A potem wracać jak Matusiak czy NIedzielan z podkulonym ogonem, bo w życiu na nim nie siadł pożądny obrońca? Polska piłka jest gówniana, bo mamy gównianą ligę z gównianymi zespołami - nawet jak Legia/Lech/Wisła zbudują jaki taki średni europejski zespół, to ciężko coś w europie zdziałać, bo z KIM mają ćwiczyc?! Z Odrą? Piastem? z fajnie-grającą-bez-obrony- Jagiellonią? |
Cytat:
|
Dlaczego piszecie - "Jaga jest na dnie"? Przecież zaczęli z -10 pkt, więc na ten moment powinni być na 7.miejscu zaraz koło Lechii. Spokojnie, dla nich ten sezon to walka o to, by się utrzymać, a później będą myśleć o wyższych celach. Od początku było wiadome, że będzie im ciężko. Fakt, że po 13 meczach są na miejscu niespadkowym jest i tak dużym sukcesem. Jakoś nie martwię się o Jagę, na 100% się utrzymają.
|
Cytat:
Ps. Nie odbieraj osobiście wpisu o meczu OL-OM, ale tak jakoś mi się przypomniało z tym pressingiem podczas oglądania. QUOTE=felipe;814537]A Głowackiego i Gargułę jakoś podpisali... Piłkarzy równie "szklanych", których podatność na kontuzje zawsze była powszechnie znana.[/QUOTE] Nieco zamiesząłeś kolego. Gargułę podpisano ZANIM zerwał wiązadła. Co do Głowackiego nie mieli wyboru--wcześniej stracili jak frajerzy Kokoszkę i został nam Cleber albo Głowa. |
A mnie najbardziej bulwersuje jeden fakt. Czysto osobisty.
Chce mieć dostęp do NBA, euroligi, ligi angielskiej, włoskiej. To wszytko mam w C+, płacę,dostaje produkt znakomity. Wydaje mi się,że pokazywanie spotkań LP na c+ jest nie fair,tym bardziej,że jest Orange sport i tam idzie LP w całości, to niech tam idą hity typu Odra - Piast czy też Wisła - Legia. Czemu wciska się mecze LP do C+ ? Dwa mecze w weekend są wciskane. Tak to odbieram, nie inaczej. Wciskanie czegoś na siłę,aby przy innych zarobić. Jest Orange chyba za 10 złotych, jak ktoś chce nich płaci za LP i współfinansuje dziadostwo. Dlatego w****ia mnie fakt,że płacąc za NBA, euroligę , ileś tam mojej kasy idzie na takie coś jak piątkowe mecze. Nie mam w zwyczaju płacić za dziadostwo, ale siłą rzeczy muszę. I to jest bulwersujące, płacę,że muszę a nie że chcę. |
no to już tylko marudzenie:-)
Na szczęście jesteś w mniejszości. Jakkolwiek doceniam Premiership i lubię oglądać to jednak podobnie jak większość czuję bliższy, emocjonalny związek z tym dziadostwem. Same wrażenia artystyczne tego nie zastąpią. Nie będę klął na Rooneya jak na Chinyamę, z przyjemnością obejrzę Liverpool-Arsenal czy OL-OM, ale emocji... za grosz. |
Cytat:
|
*Marszałek*- a mnie bulwersuje to, że Canal+ pokazuje Serie A... Nie dość, że gra porywająca nie jest, to komentatorzy nudzą dodatkowo.
A jakbyś nie wiedzial, to mimo bardzo słabego poziomu, każda platforma cyfrowa chce mieć naszą Eklasę, bo to sie... sprzedaje! Owszem: NBA, PL, L1, SA, LL, ale równiez nasza Eklasa!. I mi np. nie pasuje wciskanie meczy Serie A (tylko ew. szlagiery mogą zaciekawić) czy też Euroligi ... :/ Ale nie narzekam, bo wiem w co się "pakowałam". Przewyższają dobra, więc.. BRAWO Canal+, dobrą robotę panie i panowie robią. *Pan Jotka*- no toś rozwalił xD ... Na prawdę, mimo, że to nasza kosa, to współczuje kibicom. Bo jak niby jest kasa, to właściciel poje*any do reszty... x) I piłkarze to chyba tez jacyś "pół profesjonaliści" (Majdan ;) ). |
Komedii w Polonii Warszawa ciąg dalszy. Przed meczem z Cracovia, TYMCZASOWEGO, AWARYJNEGO trenera Polonii-Marcina Libicha, zaprosił na spotkanie Janusz Wojciechowski. Kazał sobie przedstawić skłąd do ..akceptacji .Musiał sprawdzić czy trener wystawił skład zgodny z oczekiwaniami. :D
Pan Ciszewski -v-ce prezes Polonii, poinformował takzę, że zmieniają terytorium poszukiwań trenerów. Już niemiecka myśl szkoleniowa odpadła, zaś nowy trener powinien wywodzić sie z Anglii. :> Jak oni nie zlecą to będzie naprawdę cud. |
Cytat:
Głowacki podobnie, ileż to ważnych spotkań Wisłky opuścił... Jakos mimo wszystko nie było oporów, by zagwarantować im czołowe (w wypadku Garguły byc moze nawet największy) kontrakty ligowe. |
Co jak co ale w przeciwieństwie do naszej ekstraklasy w Seria A padają teraz takie wyniki bramkowe że ho ho!
Niech leci z ligi Polonia Wa-wa no i ten Wodzisław :evil: |
Cytat:
Nowy trener musi miec jeden warunek -nie wiedziec w co sie pakuje :D Bo w Dysko-Polo nie ma zadnej gwarancji ze go nawet nie zwolnia po 2-3 remisach jak Boba Kaczmarka,wiec to musi byc ktos kto mysli ze w Polonii jest normalnie :) |
Cytat:
Chory człowiek ten wojciechowski... |
|
Ciekawe czy powtórzy casus Dana Petrescu w Wiśle. Lenie go wyrzucą znaczy się. :lol:
|
Różnica jest taka, że Petrescu przed przyjściem do Wisły miał bardzo krótką karierę trenerską - wpadkę w Rapidzie i awans do I ligi z Sportulem. To była wielka niewiadoma.
Bakero skończył karierę 12 lat temu, od tego czasu próbował bezskutecznie trenerki, dostając szanse np. w Real Sociedad. Mimo bycia asystentem u Van Gaala najwyraźniej niewiele się nauczył, albo po prostu nie ma do tego smykałki. Ciężko oczekiwać, że w Warszawie nagle będzie inaczej, szczególnie że właściciel jest bardzo niecierpliwy. I Hiszpan nie będzie miał komfortu pracy. Jedyne, na co można mieć nadzieję to autorytet wśród zawodników Polonii. Bo piłkarzem to on był wybitnym. |
Cytat:
Albo się gościowi ufa i gwarantuje pracę co najmniej do czerwca, albo w ogóle nie zawraca się tyłka trenerowi. Chyba że po prostu Bakero nie ma co robić w listopadzie, to postanowił sobie przez miesiąc po trenować jakiś egzotyczny klubik... |
Cytat:
|
On zarobic? To nie jest jakis Ormianin ktory wyjezdza za granice za chlebem. Gosciu ma swoja marke i z tego co widze jest w miare ambitny bo zgodzil sie trenowac polski chłam. Ile on moze zarobic? Na pewno nie wiecej niz zyje z odsetek w banku ze swojej kariery. Dla mnie ten transfer jest zajebisty bez wzgledu na to jak sie zakoczy, widac ze Polonia (a kiedys i my z Petrescu) probuje cos zmienic.
|
Cytat:
|
Cytat:
Problem Wojciechowskiego polega na tym,że związał się z całkowicie dennym klubem, bez kibiców,w mieście gdzie jest jeden wielki klub,który gra pierwsze skrzypce. Polonia jest daleko w cieniu. Facet chyba źle rozpoznał pewne kwestię lub dał się ponieść emocjom wchodząc do Polonii. Z takim zapleczem finansowym jaki dysponuje spokojnie może kupić każdy polski klub, czemu wybrał Polonię,co z tym klubem chce osiągnąć? Nie mam pojęcia. Jest to mniej więcej ten sam przypadek co Filipiak. Wchodzi w klub widmo, ani to reklama ani to prestiż a kasa co miesiąc idzie. I to nie mała. |
Cytat:
W Polsce trzeba naprawdę sporo inwestować w infrastrukturę, poza tym prestiż? W sumie dla Szejka to żaden prestiż a im o to chodzi. Wejdzie do LM jak już z takiej LP to ile musi kasy dać na wzmocnienia aby nie być bitym tam przez wszystkich. Suma sumarum lepiej zainwestować w City lub inny Bolton, bo aby zaistnieć w LE wystarczy 5 miejsce. |
Cytat:
Dlatego szejk woli zainwestować kasę w przeciętny klub w lepszej lidze. I co tydzień grać mecze z najlepszymi niż raz od święta zagrać sobie w LM. Góra to 8 meczy bo do 1/4 finału już i tak nie dojdzie w LM. Coż to jest te 8 meczy przy 38 w Premiership. Szejk nie jest głupi i w polskie bagienko nie wdepnie. LM jest mało atrakcyjna dla wielkich klubów, dla nas owszem. Perez wspomniał niedawno koncepcje super ligi europejskiej, wcześniej też od czasu do czasu o tym się mówiło. I ja bym ten pomysł poparł, bo widzę w nim nadzieję dla nas. Stworzyć wielką ligę europejską ok 40 zespółów(po 6 z Angli, Hiszpani itd). Jedna runda bez rewanżów, całość kończy się efektownym play-offem. Coś na wzór NBA. Dlaczego mieliby nas przyjąć tam, bo jesteśmy dużym krajem z ogromnym rynkiem telewizyjnym i miejsce(nawet dwa) w tak zreformowanej lidze by nam się należało z urzędu. A nie tak, że o obecną LM bijemy się z amatorami z Estonii i siłą rzeczy co jakiś czas się wpadka zdarzy. A UEFA zgarnia ogromną kasę na LM od polskich telewidzów nie dając kompletnie nic w zamian. Koniec z tym. Po drugie w dłuższej perspektywie szejk lepiej by zarobił na Wiśle niż na Boltonach czy Hulach. Bo logo szejka w TV oglądałaby cała Polska czy pół Polskii a nie jedno miasto czy dwa. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl