Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

pysio 30.11.2008 21:18

1. Lech Poznań 16 29:11 33
2. Legia Warszawa (P) 16 28:10 33
3. Polonia Warszawa 16 23:9 32
4. GKS Bełchatów 16 22:15 31
5. Wisła Kraków (M) 16 25:12 30

3 punkty straty do lidera.. nie jest źle!

konrad1991tsw 30.11.2008 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 636530)
1. Lech Poznań 16 29:11 33
2. Legia Warszawa (P) 16 28:10 33
3. Polonia Warszawa 16 23:9 32
4. GKS Bełchatów 16 22:15 31
5. Wisła Kraków (M) 16 25:12 30

Niby nie jest zle, tylko spójrz że od kilku kolejek po stracie punktów pisze się na forum że "mamy małą stratę" itp. Ale faktem jest że ścisk w czołówce jest w tym momencie naszym sprzymierzeńcem- mimo słabej dyspozycji wciąż jesteśmy blisko 1 miejsca. Pozdrawiam

firstborn 30.11.2008 21:37

tym bardziej, ze za tydzien legia gra z belchatowem, wiec jest szansa, ze belchatow wygra. potrzebna nam wysoka wwygrana z odra i bedzie ok.

ZACZNIJ UŻYWAĆ KLAWISZA 'Shift', skorzystaj też z opcji 'edytuj'

Kortys 30.11.2008 23:37

a ja myślę, że bełchatów dostanie po dupie i to nie jedną bramką. pozytyw taki, że ich miniemy

rafalek 30.11.2008 23:41

Ale nie bądźmy tacy pewni, że wygramy z Odrą...w zeszłym sezonie wiemy jak bylo.

Eustachy 30.11.2008 23:42

Legia w tym sezonie jeszcze nie przegrala na wlasnym boisku i raczej spora niespodzianka dla mnie bedzie, jesli Belchatow tam nie polegnie.

dostuffca 30.11.2008 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 636530)

3 punkty przewagi nad beniaminkiem.. dobrze też nie jest!

WINDEK 30.11.2008 23:55

Tylko, że ten beniaminek gra chyba najambitniej ze wszystkich drużyn. Poza tym ten beniaminek to Śląsk Wrocław, więc chyba nie powinno nam być wstyd, tym bardziej, że urwał punkty nie tylko nam (mowa o drużynach z czołówki).

Lech też tak na farcie na liderze. Cóż, przynajmniej będzie ciekawie. W Szybkiej Piłce Błoński oczywiście rozjebał :lol: Już nam Skorżę zwolnił i .......ił o problemach BC w Tele-Fonice. Niechże oni się lepiej domniemanymi antysemickimi przejawami na trybunach zajmą, to im wychodzi nie lepiej ale przynajmniej jest śmiesznie :lol:

sq 01.12.2008 00:07

jestes tak blisko TF ze wiesz o jej problemach?

element 01.12.2008 03:29

Błoński z pewnością wie.

PS. Dobrze że Szczęsny go wyśmiał.. jedyny w tym programie który ma olej w głowie.

"Koniec wielkiej Wisły" :lol:
afery kręcą po nieudanym meczu, z Odrą się wygra to Błoński czy jak mu tam będzie cukrował.. mendy fałszywe

dynek.pl 01.12.2008 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eM. (Post 636529)
No i Amica liderem, ciekaw jestem na jak dlugo :D badz co badz wole zeby Legia wraz z Wisla rozstrzygnela sprawy mistrzostwa Polski. Bo to w sumie tylko my i Wy zaslugujemy na to zeby o to miano wlaczyc :) a nie Amica... :/

Wy co regularnie kompromitujecie nasza pilke w europejskich pucharach ?? To ja dziekuje :)

e-wisla 01.12.2008 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eM. (Post 636529)
No i Amica liderem, ciekaw jestem na jak dlugo :D badz co badz wole zeby Legia wraz z Wisla rozstrzygnela sprawy mistrzostwa Polski. Bo to w sumie tylko my i Wy zaslugujemy na to zeby o to miano wlaczyc :) a nie Amica... :/

Zdefinuj słowo "zasługujemy" bo nie rozumiem o czym bredzisz
Na mistrza zasługuje ten kto jest na koniec sezony pierwszy w tabeli. Na tą chwilę jest to Lech.

:shock: http://portalkibica.pl/aktualnosci/l...od-arabow.html

Na Lecha niedługo tylko w turbanie będą wpuszczać...

skttrbrain 01.12.2008 17:01

Dziś w "Głosie Wielkopolskim' znów piszą o podmianie Skorża za Smudę, tyle że ze znacznie większą dozą pewności, że to nastąpi. Ciekawe..

Pan Jotka 01.12.2008 17:15

Gdyby klub bedacy na 1,szym miejscu w Ekstraklasie wymienil sie z klubem nr 5 w tabeli trenerami...To bylby to jakis kolejny paradoks z naszego kraju. Bylibysmy conajmniej tak "slawni" jak po wywiadzie AKczynskiego dt.braku konta w banku:D
Odnosnie info nt.Lecha---ciekawe kiedy w naszej lidze pojawia sie wielkie pieniadze? Moga byc wlasnie z Plw.Arabskiego. Najlatwiej byloby ich przyciagnac puszczajac nasze ostatnie filmiki z youtube. kto wie? Moze "Wybiorcza" okaze sie pomocna w tej sprawie:D

PS. Zachowajcie spokoj i nie fantazjujcie co do trenera. Najbardziej mozliwe scenariusze---Skorza dostaje zadanie przebudowy zespolu albo Skorza odchodzi i BC takze zawija kramik. Innych opcji(sensownych --nie ma!).

szprotson 01.12.2008 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 636803)
Dziś w "Głosie Wielkopolskim' znów piszą o podmianie Skorża za Smudę, tyle że ze znacznie większą dozą pewności, że to nastąpi. Ciekawe..

Smuda zabiera za sobą Arbolede, Stilica i Lewandowskiego
Skorża Varge, Kmieciki i Niedzielana

ot, taka podmianka

Gucio25 01.12.2008 20:08

Kod:

1.  GKS Bełchatów        16        10        3        3        37 - 17        33
2.  Zagłębie Lubin        16        8        6        2        21 - 15        30
3.  Korona Kielce        16        9        3        4        25 - 15        30
4.  Wisła Kraków        16        7        7        2        30 - 13        28
5.  Legia Warszawa        16        8        4        4        29 - 16        28
6.  ŁKS Łódź              16        7        6        3        20 - 15        27

tabela po 16 kolejce, w sezonie 2006/2007..
niestety, podobnie to wygląda, teraz jeszcze więcej porażek.

w dodatku runda wiosenna poza R22. nadzieja w tym, że jednak Skorża zostanie i powalczymy o mistrzostwo.

Ribas 01.12.2008 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 636475)
Lech aktualnie gra najlepszą piłkę w Polsce..

Niespodzianką będzie, jak to nie Lech zdobędzie mistrza Polski w tym sezonie.. niestety :/

Niespodzianką? Raczej naturalną koleją rzeczy. Lider po 12 latach :rotfl:

jaszczur90 02.12.2008 06:42

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17117

Wzruszająca historia Lewandowskiego ciąg dalszy:lol: niech go sprzedadzą jak najszybciej bo niedługo go ogłoszą guru świata :rotfl:

dynek.pl 02.12.2008 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 637068)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...l?ticaid=17117

Wzruszająca historia Lewandowskiego ciąg dalszy:lol: niech go sprzedadzą jak najszybciej bo niedługo go ogłoszą guru świata :rotfl:

Sorry, a o kim maja pisac ? O Kmieciku moze ?

ja_ka_ 02.12.2008 10:14

Ale cóż On takiego do tej pory osiągnął? Mi to przypomina wielki balon nadmuchany przez media o nazwie: Radek Matusiak. Źle chłopakowi nie życzę ale oby ten "balon" nie pękł tak szybko jak kariera Matusiaka.

szczebrzeszcz 02.12.2008 10:36

dopieor teraz zauwazyłem:)
Legia Warszawa -GKS Bełchatów 6 grudnia, 16:15

jest sznasa na remis:)

Lech Poznań -Polonia Bytom 7 grudnia, 14:45
powtórka z rozrywki:)
choć wątpię

PS. darujcie sobie "nie można oglądać się na przeciwników"
można można:D

a po nowym roku
Polonia Warszawa -Legia Warszawa
GKS Bełchatów -Lech Poznań
:D

szprotson 02.12.2008 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 637093)
Ale cóż On takiego do tej pory osiągnął? Mi to przypomina wielki balon nadmuchany przez media o nazwie: Radek Matusiak. Źle chłopakowi nie życzę ale oby ten "balon" nie pękł tak szybko jak kariera Matusiaka.

nie wiem czemu ale stawiam R.L o wiele wyżej niż tego zapyziałego Palermowca.
Jednym sodówka uderza dość szybko, jak Kokoszce chociażby, a tutaj mamy przykład 20-letniego profesjonalisty.
Tylko żałować możemy, że chłopak pyrą się stał

ja_ka_ 02.12.2008 13:56

Dlatego napisałem, że nie życzę mu źle. Miałem na myśli media,które już przymierzają Go do różnych Manchesterów.

e-wisla 03.12.2008 11:49

http://sport.onet.pl/0,1248704,1873642,wiadomosc.html

Cytat:

161.(199.) Lech Poznań (Polska) - 294,0
167.(149.) Wisła Kraków (Polska) - 291,5

226.(203.) Legia Warszawa (Polska) - 278,0.
Tylko niech co po niektórzy nie podcinaja sobie żył

Sensej 03.12.2008 12:15

Ten Ranking można tak o dupę rozbić że szkoda gadać :)

Marszałek 03.12.2008 14:41

Ruch Chorzów zadebiutuje na NC w czwartek

W czwartek do obrotu na rynku NewConnect wejdą akcje Ruchu Chorzów. Będzie to pierwszy klub sportowy notowany na rynku giełdowym w Polsce.

Do obrotu na NewConnect trafi 2,77 mln akcji Ruchu Chorzów dwóch ostatnich emisji. 1,71 mln akcji wyemitowanych po 1 zł objęło dwóch dotychczasowych akcjonariuszy. Pozostałe 1,06 mln akcji z ceną emisyjną 1,7 zł przydzielono 14 inwestorom.

Kurs odniesienia dla akcji spółki wynosi 1,7 zł

skttrbrain 03.12.2008 16:19

Coś mi się zdaje, że to początek końca bytności Ruchu w Ekstraklasie.

edyta:
w sumie nie wiedziałem, gdzie Wam to wkleić, więc macie tutaj: oto ruszyła kolejna maszynka do zarabiania pieniędzy w klubie:
http://www.lechtravel.pl/

i parę słów na jej temat:
Cytat:

Dziś wystartował Lech Travel, pierwszy w Polsce internetowy serwis turystyczny klubu sportowego.

http://www.lechpoznan.pl/pliki/cms/196/travel.jpg
KKS Lech Poznań przy współpracy z biurem podróży Blue Sky Travel uruchomił Lech Travel, internetowy serwis rezerwacji usług turystycznych z pierwszymi w Polsce dynamicznymi pakietami. Pozwalają one na ułożenie kompletnej podróży składającej się z przelotu, hotelu, samochodu, ubezpieczenia oraz wycieczek i atrakcji w miejscu pobytu. W ofercie znajduje się szeroki wachlarz imprez turystycznych znanych i sprawdzonych touroperatorów. Dzięki specjalnym ofertom można zrealizować swoje marzenia takie jak, m. in. wyjazd na mecze największych europejskich klubów, ślub w Las Vegas z rezerwacją helikoptera do Grand Canyon, czy pobyt w Paryżu z rezerwacją Moulin Rouge. Powstanie serwisu związane jest z rozbudową platformy internetowej Lecha Poznań oraz dążeniem do rozwoju nowych technologii na miarę zachodnich klubów a wszystko z myślą o kibicach. Już dziś zaplanuj swoje wakacje na www.lechtravel.pl

lechpoznan.pl
Aha, mecz z Depor pokaże nie 5, ale 10 stacji telewizyjnych:
Relację z Bułgarskiej poza TVP przeprowadzą: Al Jazeera, La Sexta, Setanta USA, Televeo Spain, Perform, Direct 8, Poverkhnost, LTV, TV Galicia.

Gucio25 03.12.2008 17:47

no spoko, ale co nas obchodzi że 8 stacji Hiszpańskich pokaże wasz mecz? ;)

szprotson 03.12.2008 17:51

http://www.90minut.pl/news.php?id=811892

rozumiem, że nasi scouci nawet nie wiedzą o istnieniu takiego klubu, a co dopiero piłkarza.

ToTylkoJa 03.12.2008 22:00

zaczerpując cytat z INFONETu:

Cytat:

KKS Lech Poznań nie jest następcą prawnym stowarzyszenia WKP Lech Poznań i w związku z tym nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności prawnej z tytułu przewinień dyscyplinarnych popełnionych przez stowarzyszenie WKP Lech Poznań - oświadczył Masiota. Dzisiejszy Lech to efekt przejęcia nazwy, barw i tradycji "starego" Lecha przez Amikę Wronki w 2006 r.
może koledzy z Poznania wypowiedzą się w tej sprawie?

rafalek 03.12.2008 22:56

Wiesz, jak chodzi o sukcesy, mistrzostwa to to jest ten sam Lech, ale jeżeli chodzi o kupczenie i przekręty to nie my! My nie mamy z tym nic wspólnego, to WKP a nie KKS...ehhh te kuchenki

bbbnba 03.12.2008 23:03

Może kolega z Warszawy łyknie nieco więcej lecytynki ;) Sprawa poruszana na tym forum nie raz, więc proponuję zapoznać się ze starszymi postami.
A jeśli faktycznie kręcił klub Lech Poznań lub jego zawodnicy - każdy powinien ponieść karę i myślę, że połączenie z Amiką nie ma tu większego znaczenia. Jeśli udowodnią im winę, to i tak dobiorą się do tyłków.

Krissu 03.12.2008 23:32

No i tu się mylisz.
Bo nawet jeśli staremu Lechowi coś udowodnią, to Wam nie zrobią nic.
Co innego jeśli udowodnią coś Amice.
Podobna jest sytuacja z Groclinem i Polonią.

bbbnba 03.12.2008 23:46

Być może okaże się to już wkrótce, także poczekajmy z komentarzami.

nowy_piotrek 04.12.2008 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 637748)
A jeśli faktycznie kręcił klub Lech Poznań lub jego zawodnicy - każdy powinien ponieść karę i myślę, że połączenie z Amiką nie ma tu większego znaczenia. Jeśli udowodnią im winę, to i tak dobiorą się do tyłków.

dla przypomnienia, bo widze ze niektorym pamiec szwankuje, fragment dosc glosnego wywiadu z Rutkowskim.

O zeznaniach w prokuraturze, które obciążają Lecha:
- Ależ my gramy na licencji Amiki, a obecna Amika jest czysta. My nie jesteśmy starym Lechem. Nasz Lech funkcjonuje dopiero od półtora roku i za ten okres oczywiście odpowiadamy. Prawnicy Wydziału Dyscypliny musieliby się mocno nagimnastykować, żeby nas przejechać. To jest zupełnie inna sytuacja, od tej, w której jest Widzew, Zagłębie Lubin, Arka, czy Górnik Łęczna i inne kluby, które już zostały ukarane za stare grzechy.

emjot 04.12.2008 00:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 637714)

a co mają powiedzieć ??
przecież są czyści jak łza

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ps. Czesiu we Wrocławiu ??
no no

Piotr002 04.12.2008 02:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 637714)

Może ja spróbuję.

Na wstępie zaznaczę, że aż takim "zielonym" forumowiczem (na co wskazuje data rejestracji) nie jestem, "inwigiluję" owe forum już od wielu miesięcy ;) Nie mając oczywiście złych intencji, ale traktując jako jedno z najciekawszych for kibicowskich, te na portalu legialive też lubię :)

Do rzeczy.
Zarejestrowałem się aby sprostować kilka mylnych wypowiedzi, które w ostatnich postach miały miejsce. Rzecz tyczy się Lecha, korupcji, zarzutów itp.
Zakładam, że większość wywodzi się z niewiedzy aniżeli z indolencji autorów, zatem wyjaśniam kilka kwestii często mylnie z Lechem utożsamianych.

1. KKS Lech Poznań ze sportową spółką Amica Wronki ma/miał wspólnego tylko właściciela (czyt. Amica Wronki S.A.)

2. KKS Lech Poznań to nowy podmiot, nowa spółka, która została zawiązana przez firmę Amica Wronki S.A. (obecnie KKS należy do innej firmy p. Rutkowskiego-ale to akurat nie jest ważne). Do nowej spółki jej właściciel wniósł aportem prawa niematerialne, które zakupił od stowarzyszenia WKP czyli nazwę, barwy, tradycje itp. itd.

3. Pojawiają się komentarze, że Lech gra na licencji klubu Amica. W takim razie wyjaśniam, że Lech gra na licencji Lecha przyznanej w 2008 r. Licencje przyznawane są na jeden sezon.

Tyle w kwestiach formalnych.

Czy klub może zostać ukarany za przewinienia WKP czy nawet klubu sportowego Amika?
Nie nie może, tak samo jak nie można ukarać właściciela samochodu za przewinienia poprzednika, do którego ów samochód należał czy nawet syna za przewinienia ojca.
KKS to nowy podmiot, który z prawnego punktu widzenia za błędy poprzedniego właściciela (WKP) nie będzie odpowiadał.
Chociaż z drugiej strony pisanie, ze nie może zostać ukarany jest błędem z mojej strony, bo o ile w prawie karnym bądź cywilnym nie miałoby to miejsca, to w naszym pzpnowym związkowym wszystko jest możliwe ;)

Ważniejsze powinno być pytanie to czy powinien klub ponieść konsekwencje?
To pytanie rodzi kolejne pytanie - czy winny jest klub (wszak żadnych korzyści nie osiągnął) czy zawodnik/zawodnicy, który ową korzyść spożytkował/li? Już abstrahuję od tego, że pytanie powinno dotyczyć stowarzyszenia WKP.

Lech poniesie teraz inną ważną porażkę. A jest to dyshonor, gdyż zostanie obarczony winami poprzedniego właściciela bądź osób z nim związanych. I to jest największa kara i nauczka na przyszłość ...

Na zakończenie napiszę, że może z pijarowskiego punktu widzenia chwały klubowi sytuacja nie przynosi to cieszę się, że takie sprawy wychodzą na światło dzienne. Oby to była przestroga dla szarlatanów i kombinatorów. I mało ważne, że chodzi o sprzedawanie czy kupowanie.

P.S
Będąc już zarejestrowanym uraczę Panów (może i Panie też) jakimś komentarzem od czasu do czasu. :-D

Eustachy 04.12.2008 03:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotr002 (Post 637779)
Ważniejsze powinno być pytanie to czy powinien klub ponieść konsekwencje?
To pytanie rodzi kolejne pytanie - czy winny jest klub (wszak żadnych korzyści nie osiągnął) czy zawodnik/zawodnicy, który ową korzyść spożytkował/li? Już abstrahuję od tego, że pytanie powinno dotyczyć stowarzyszenia WKP.

Lech poniesie teraz inną ważną porażkę. A jest to dyshonor, gdyż zostanie obarczony winami poprzedniego właściciela bądź osób z nim związanych. I to jest największa kara i nauczka na przyszłość ...

Zakladajac ze mamy do czynienia jedynie ze sprzedawaniem, a nie kupowaniem, dla mnie nie ulega watpliwosci, ze sprzedawanie winno byc rownie karalne. To, ze klub w tym konkretnym przypadku nie odniosl zadnej korzysci, nie zmienia faktu ze umozliwil odniesc takowa innemu klubowi. Mamy tu do czynienia z czynem korupcyjnym i koniec kropka. Chyba, ze ktos wykaze, iz prawo nie zezwala na kupowanie, ale na sprzedawanie owszem.

W Kielcach przeciez tez zarzad nic nie wiedzial (a przynajmniej nie ma na to dowodow), ze pilkarze poza jego plecami ustawiaja mecze, a mimo to Korona zostala zdegradowana.

Najwieksza nauczka na przyszlosc jest taka, iz fuzje niosa za soba bezkarnosc, a to skolei z moralnego punktu widzenia jest prawdziwym despektem dla pozostalych kibicow i klubow, w tym takze dla tych, ktore z powodu korupcji zostaly ukarane.

Doszlo do prawdziwego paradoksu, gdzie zamieszany w korupcje Lech, po polaczeniu sie z najbardziej skorumpowanym klubem III RP, ktory wylansowal Fryzjera oraz jego mafie, najprawdopodobniej jako jedyny nie poniesie zadnej odpowiedzialnosci i z tego co slychac nawet sie do niej nie poczuwa, a wrecz uznaje za pokrzywdzonego :)

7 kotów 04.12.2008 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotr002 (Post 637779)
Czy klub może zostać ukarany za przewinienia WKP czy nawet klubu sportowego Amika?
Nie nie może, tak samo jak nie można ukarać właściciela samochodu za przewinienia poprzednika, do którego ów samochód należał czy nawet syna za przewinienia ojca.

A jesli poprzedni wlasciciel wygral tym samochodem 3 rajdy, 2 wyscigi i konkurs pieknosci, to nowy wlasciciel tez ma prawo uzywac tych tytulow ?

emjot 04.12.2008 09:25

Zakladajac ze mamy do czynienia jedynie ze sprzedawaniem, a nie kupowaniem
Eustachy
nie ma klubu w Polsce który tylko sprzedawał lub tylko kupował

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl