Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

zloto 29.08.2008 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez melin (Post 594999)
http://michalszadkowski.blox.pl/2008...nsa-Wisly.html
..myślę , że jest w tym sporo racji...

Cytat Baszcza w wywiadze moze swiadczyc ze powoli zaczynaja przgrywac ten meccz w glowach:-/

SpoXsteR 29.08.2008 19:12

Skorża musi dojśc do nich i im wytłumaczyć na czym polega piłka nożna: piłka jest okrągła a brameczki dwie!!

TT to faworyt ale możemy z nimi wygrać!!

zloto 29.08.2008 19:14

Dokladnie nie liczy sie nazwa tylko poziom sportowy, gdyby nie to to Wisla pewnie w Krakowie z Barca dostala w dup*. Bo marka Barcelona a Wisla nie ma co porownywac, a jednak wygrana byla:)

szabla19 29.08.2008 19:26

Czy ktoś wie jak to UEFA zrobiła że nam wszystkim wychodziło że Wisła będzie w I albo II grupie a tu nagle "Biała Gwiazda" była losowana z VII koszyka?

e 29.08.2008 19:28

To byly tylko domysly , symulacje..

szabla19 29.08.2008 19:33

No tak nasze na pewno, ale jaki Uefa zastosowała klucz?

regan 29.08.2008 19:35

klucz był taki sam, ale Wisłe zamieniono z Partizanem Belgrad ktore przeniesiono do 1 grupy VLF Wolsburg wylądował w 2 a my w 7

Estovic 29.08.2008 20:17

Przecież Partizan był rozstawiony, a my nie. To jak mógł się zamienić z Wisłą?

Flamaster 29.08.2008 20:25

Tottenham Hotspur - ładna nazwa, ciekawe stroje, piękny stadion i duże pieniądze.
Będę chyba pierwszym na tym forum, który otwarcie pisze, że przeciwnik jest spokojnie do ogrania.

Pomimo wielkich nazwisk, mocarstwowych planów i aktywności na rynku transferowym, osobiście w ten zespół nie wierzę. Obecna sytuacja strasznie kojarzy mi się z Manchesterem City. Ówczesny trener Kevin Keagan miał do dyspozycji wielkie pieniądze, gwiazdy światowego formatu(Anelka), obiecywał góry, a skończyło się na Wielkopolsce.

Pamiętam, jak dwa lata temu Wisła mierzyła się z Blackburn Rovers. Choć Spurs wydają się na papierze znacznie mocniejsi, to jednak nie wydaje mi się, aby w obecnej formie zdecydowanie przewyższali Rovers. Wisła prowadzona przez Dragomira Okukę niemal pokonała Anglików, a jakiego formatu była ta drużyna, przekonaliśmy się w dalszej części sezonu(chodzi mi tutaj o 8 miejsce).

W obecnej piłce wszystko jest możliwe. Jeśli potrafiliśmy postawić się wielkiej Barcelonie, to tym bardziej Tottenham nie będzie miał z Wisłą lekko.

Nawet jak odpadniemy, to nie ma co załamywać rąk. Platini to nasz człowiek w UEFA i załatwił kwalifikacje, w których będzie decydowała realna klasa drużyny, a nie szczęście w losowaniu.

Kondipr 29.08.2008 20:36

Flamaster - A powiedz mi który przeciwnik nie jest do ogrania?
Każdy jest! Tylko trzeba biegać i nie myśleć o tym, że przeciwnik nazywa się Real, MU, Tottenham czy Dinamo Tibilisi. Na stojąco tak jak w pierwszym meczu z Barceloną to się z nikim nie wygra.

marcinarsenal 29.08.2008 20:44

Tottenham w tym okienku wydał 73 mln euro, kupując m.in. Lukę Modricia, Davida Bentleya, Pawljuczenkę, czy Giovaniego dos Santosa. Ktoś powie co to za gwiazdy, skoro przegrywają drugi mecz w Premier League, ale te gwiazdy mogą się przebudzić właśnie w pucharach europejskich.

Wszyscy wiemy jak trudna jest angielska liga. Gra się szybko, twardo, technicznie. Czesto najlepszym jest się trudno szybko zaaklimatyzować w Premier League (patrz Rasiak ;]). Dlatego tye gwiazdy nie pokazały jeszcze co potrafią i trzymajmy kciuki, że nie przebudzą się w innych rozgrywkach niż Premier League - Pucharze UEFA.

pchelas 29.08.2008 20:51

Panowie, bądźmy realistami. Liga angielska to najlepsza liga świata, a Tottenham to jej czołowy klub.
Szanse są bardzo małe, ale dopóki piłka w grze...

PROSPERO 29.08.2008 20:57

zgadza się najlepsza liga na świecie, ale nie zapominajmy że w piłce wszystko jest możliwe, mnie jednak martwi tylko jedno, jeżeli Tottenhamom zależy na PE to na mecze z Wisłą podejdą odpowiedno zmobilizowani i będzie problem bo Rovers to gorsza ekipa od Spursów.

Styk83 29.08.2008 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PROSPERO (Post 595074)
zgadza się najlepsza liga na świecie, ale nie zapominajmy że w piłce wszystko jest możliwe, mnie jednak martwi tylko jedno, jeżeli Tottenhamom zależy na PE to na mecze z Wisłą podejdą odpowiedno zmobilizowani i będzie problem bo Rovers to gorsza ekipa od Spursów.

Zobacz co Zenit gra a to liga Rosyjska,wiec duzo slabsza od Angielskiej. Trzeba wierzyc!!

PROSPERO 29.08.2008 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 595075)
Zobacz co Zenit gra a to liga Rosyjska,wiec duzo slabsza od Angielskiej. Trzeba wierzyc!!

Manchester United - Zenit 0-2 a drugą bramke zdobył Portugalski Pomocnik Danny który został zakupiony od Dynama Moskwa za 30 Mln Euro w pale się nie mieści :-)

wtf 29.08.2008 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 595075)

Tak jest! Zenit jeździ sobie na mistrzu Anglii jak na łysej kobyle to my nie możemy tak jedenastej drużyny przeciągnąć, zachowując oczywiście różnicę klas między nami a Zenitem jak i między TT a MU, więcej wiary Panowie

michu-k 29.08.2008 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PROSPERO (Post 595080)
Manchester United - Zenit 0-2 a drugą bramke zdobył Portugalski Pomocnik Danny który został zakupiony od Dynama Moskwa za 30 Mln Euro w pale się nie mieści :-)

I Zenit gra z mistrzem(!) tej ligi, w której gra nasz przyszły rywal.

W Londynie 1:3, u nas 2:0 lub 3:0 i good bye London :-)

Mówiłem że pojedziemy Beitar w rewanżu- pojechaliśmy. Mówiłem że Hiszpanie posrają się z dopingu- posrali się. Dlaczego więc po raz kolejny miałbym nie mieć racji? :p

Przemo12 29.08.2008 21:14

http://sport.interia.pl/news/wisla-z...onerow,1170429

e 29.08.2008 22:14

Glupi przyklad bo gdzie Zenit a gdzie my, poza tym ten Zenit bedzie niedlugo jedna z lepszych marek w europie, jada sobie jada..
ja to czasami uwierzyc nie moze ze pomimo takiej przepasci miedzy zespolami dajemy czasem rady.. tak jak w przypadku FCB u siebie.
Teraz Tottenham ktory wydal 73 mln euro na transfery a my..... 0 zł :shock: (transfery to tylko jeden z wielu przykladow)
to tylko swiadczy o tej przepasci... a jesli nawet strzelimy gola takiemu klubowi jestem z tego dumny bo w sumie walka jest bardzo ale to bardzo nierowna.
niektore rzeczy sa niewytlumaczalne, jak w przypadku Bate Borysow i tych drugi Aaa cos tam.
Jednak w pilce moze sie zdarzyc wszystko, zdarza sie, ale to jes takie 10% na 100. oby to Wisla w meczu z TT byla w tych 10 %.

gris 29.08.2008 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pchelas (Post 595070)
Panowie, bądźmy realistami. Liga angielska to najlepsza liga świata, a Tottenham to jej czołowy klub.
Szanse są bardzo małe, ale dopóki piłka w grze...

Czołowy??? Jeśli dla Ciebie czołowy zespół to druga połowa tabeli to coś tu jest nie tak.

Tomek_TS 29.08.2008 22:57

To ze ostatni sezon mieli slaby nie oznacza ze nie sa czolowym klubem Angielskim.

e 29.08.2008 22:59

A co to ma do rzeczy na ktorym oni sa teraz miejscu w NAJLEPSZEJ lidze swiata?

Teraz Legia jest na 12 i czy nie jest czolowym Polskim klubem?

a no wlasnie.

Mało Słodyczy 29.08.2008 23:06

Legia?

czołowym na przełomie lat - owszem
czołowym teraz - wątpie.

I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ

prober 29.08.2008 23:13

Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. Przypomnijcie sobie co wyczyniał mocarny monachijski Bayern w PUEFA nie dalej jak na wiosnę bieżącego roku. Cudem wyszli z opresji w ćwierćfinale, odpadli z hukiem rundę później. W tym roku podobną rolę przyjmuje potężny AC Milan. I mogę się nieco ryzykownie założyć, że nie wygra pucharu :)

Jak już napisałem wyżej na dwumeczu z Hotspurs świat się nie kończy. Ważniejsze są wnioski, jakie wyciągnie klub z przygody pod tytułem "Europejskie puchary 2008". Swego czasu bardzo, ale to bardzo liczyłem na naukę wyciągniętą ze znamiennej kompromitacji z Norwegami. Nie udało się, mija właśnie 5 lat i stoimy w miejscu.
Ale ciągle wypada wierzyć, może wbrew logice, że ten trzydziestotysięczny stadion buduje się w jakimś ambitnym celu (nie tylko do celebracji n-tego tytułu mistrza Polski ;) ); że po 2012 roku koniunktura się rozkręci i za 10 lat będziemy mieć trzy kluby w LM*** :P

*** - dobra, żartowałem, dwa wystarczą ;)

kubawislak 29.08.2008 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mało Słodyczy (Post 595154)
Legia?

czołowym na przełomie lat - owszem
czołowym teraz - wątpie.

I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ

Mądre słowa, no zobaczymy czy się otrząsną, oby nie...

iiYama 29.08.2008 23:19

Również moje rozgoryczenie, rozczarowanie i wściekłość gdy dowiedziałem się kogo wylosowaliśmy było ogromne.

Do tej pory ciężko mi zrozumieć dlaczego mamy takiego "farta'.

O tej porze przychodzi mi jedynie do głowy iż jeśli już spadać to z wysokiego konia.

We Włoszech jesteśmy już rozpoznawalni, w Hiszpanii, to teraz czas na UK.

konrad1991tsw 29.08.2008 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinarsenal (Post 595068)
Tottenham w tym okienku wydał 73 mln euro, kupując m.in. Lukę Modricia, Davida Bentleya, Pawljuczenkę, czy Giovaniego dos Santosa. Ktoś powie co to za gwiazdy, skoro przegrywają drugi mecz w Premier League, ale te gwiazdy mogą się przebudzić właśnie w pucharach europejskich.

Tottenham wydał dużo ale powiedz mi który z tych zawodników jest tak naprawdę wart ogromnych pieniędzy? Oni co roku dużo kasy wydają, nastawiają się na duży sukces a mija kilka kolejek i szukają nowego trenera bo wyniki są słabe. Rywal jest jak najbardziej do ogrania, klucz do awansu będzie leżał na WHL. Jeśli tam osiągniemy dobry wynik to będziemy blisko sprawienia niespodzianki. Podsumowując - nie taki diabeł straszny jak go malują. Pozdrawiam :D

żuraw_9 29.08.2008 23:37

Nie ma już co biadolić nad wynikami losowania, choć sam byłem nieźle wkurzony bo już któryś raz z rzędu jakoś szczęście nas opuszcza a czasami jest ono potrzebne...

Podstawowa rzecz: w Londynie musimy strzelić bramkę, aby w ogóle marzyć o podjęciu walki w Krakowie. Bramka z wyjazdu będzie już czymś i szczerze mówiąc wynik 2:1 dla nich u nich, mnie satysfakcjonuje.
W rewanżu u siebie damy radę! Trzeba wierzyć.

e 29.08.2008 23:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 595157)
Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. (...)

Wlasnie, czasami...

te 10% o ktorych wspomnialem wyzej to wlasnie "czasami" i mam nadzieje ze sie w nich zmiescimy.

__Cobra__ 29.08.2008 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinarsenal (Post 595068)

.

ja pamietam 88 minute przy R 22 - walka - równy z równym a przegralismy .......

Greeg 29.08.2008 23:49

Mowisz o Dudce ktory polozyl sie w polu karnym i myslal ze ktos zaraz przybiegnie na niego chuchac i dmuchac ? Na szczescie tego pana w Wisle juz nie ma. A jak mamy wygrywac to czas skonczyc z frajerskimi porazkami. Nadarza sie wlasnie okazja cos soba zaprezentowac, tez bylem wkurzony, ale teraz ta zlosc trzeba przekuc w boiskowa i sportowa agresje ...

Dubi 30.08.2008 09:09

Zgadnijcie, który klub latem wydał najwięcej na świecie na transfery?
pierwsza - FC BARCELONA - 90mln euro
drugi - Tottenham Hotspur - 73 mln euro

a wiec trafilismy w losowaniach na dwoch milionerów.Na sczescie same pięniadze nie grają, jednak jakie mamy realne szanse na awans ?
Wislacy muszą wznieść się na wyzyny swoich umiejętnosci - nie raz - jak w przypadku z Duma Katalonii - a dwukrotnie. Pytanie - czy stać nas na to ?

AYALA 30.08.2008 09:43

z Tottenhamem miała Wisła grać już dwa lata temu w pucharze uefa jak Feyenoord wykluczyli a Wisła miała zajać jego miejsce w grupie.No ale do meczów nie doszło.....

Marcinklon 30.08.2008 09:50

jak już ktoś napisał jak spadać to z wysokiego konia, Lech ma teraz większe szanse na blamaż w PU ze słabszym przeciwnikiem, żaden wstyd odpaść z takim Tottenhamem a jaka szansa żeby utrzeć im nosa jak Barcelonie więc fart nie fart dobrze jest!!

czesiu 30.08.2008 10:45

Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse.

Proud 30.08.2008 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 595273)
Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.

mam takie samo zdanie...

jak nie będzie grał Berbatov to nasze szanse wzrastają...dla mnie to jest jedyny piłkarz z Tottenhamu który jest "geniuszem futbolu" ... dla porównania w Barcelonie było kilku...Iniesta, Xavi, Henry, Eto...chodzi o to że są to piłkarzy którzy w pojedynke wygrywają mecze...a moim zdaniem takiemu Modric'owi czy lennonowi to dużo jeszcze brakuje...

myśle że bedzie dobrze...chłopaki wyjdą na WHL z lepszym nastawieniem jak na Camp Nou...jeszcze troche szczęscia i...może jakaś sensacja?? :)

Mango 30.08.2008 11:10

Zamiast sie cieszyć , że nasza Wisełka zagra z mocnym , medialnym przeciwnikiem lamentujecie ... Ileż satysfakcji i radości dałoby nam kibicom wyeliminowanie takie klubu jak Spurs z najlepszej obecnie ligu swiata !! Nie można porównac tez prestiżu - wszak któz by sie podniecał wizytą Austrii wiedeń w Krakowie ?? Panowie znowu u nas tu w Krakowie , przy R22 zawitają gwiazdy światowej piłki i naszym zadaniem będzie pokazać im , że Kraków nie jest taki gościnny ... pokażemy im to na przykładzie Barcelony ;) z tą różnicą , że jestem przekonany , że w pierwszym meczu na wyjeździe osiągniemy dobry wynik :)

AYALA 30.08.2008 11:18

w tym sezonie po takich bajecznych wzmocnieniach pewnie celem Tottenhamu jest włączenie sie do walki o tytuł mistrza Angli , po cichu licze że odpuszcza puchar uefa i dadzą nam wygrać.
Już nie moge sie doczekać starcia Mauro z Modriciem w środku pola , Cantoro może nie jest już taki szybki ale nie jednego środkowego playmekara potrafił wyłączyć z gry.

DrunkenBear 30.08.2008 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 595273)
Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse.

Wczoraj tak oglądałem MU. I tak mnie naszło, że chyba problemem będzie to, jak drużyny angielskie odzyskają świeżość, bo wczoraj było widać, że MU jest po ciężkim okresie przygotowań fizycznych. I tak gdzieś w okolicach połowy września wejdą na właściwe obroty. I tego właśnie obawiam się, że będzie tak z Tottenhamem. Gdyby ten dwumecz był na początku września. To byłbym spokojny.

nesta 30.08.2008 11:21

Dokladnie Mango. Nie ma co plakac. Ile druzyn ma szanse zagrac w roku z takimi druzynami jak Liverpool, Barcelona czy Tottenham ? Fajnie, ze gramy z zespolem z Premiership. Druzyna znow cos zyska, okrzepnie, stanie sie silniejsza, a i szanse na wyeliminowanie rywala wcale nie sa male.

Moim zdaniem na swiecie jest kilka druzyn, z ktorymi klub na poziomie Wisly nie ma zadnych szans wywalczyc awansu.Takie jak Barcelona, Real, Arsenal, Manchester, Chealse itp.
Ale z cala reszta mozna spokojnie powalczyc i wyjsc na boisko z przeswiadczeniem, ze awansujemy i wygramy. To bardzo wazne w pilce miec to poczucie mozliwosci, ze od nas cos zalezy, ze jestesmy lepsi.
I Tottenham jest silna druzyna, ale w zaden sposob nie zbliza sie poziomem do tych wymienionych powyzej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl