![]() |
Cytat:
|
Skorża musi dojśc do nich i im wytłumaczyć na czym polega piłka nożna: piłka jest okrągła a brameczki dwie!!
TT to faworyt ale możemy z nimi wygrać!! |
Dokladnie nie liczy sie nazwa tylko poziom sportowy, gdyby nie to to Wisla pewnie w Krakowie z Barca dostala w dup*. Bo marka Barcelona a Wisla nie ma co porownywac, a jednak wygrana byla:)
|
Czy ktoś wie jak to UEFA zrobiła że nam wszystkim wychodziło że Wisła będzie w I albo II grupie a tu nagle "Biała Gwiazda" była losowana z VII koszyka?
|
To byly tylko domysly , symulacje..
|
No tak nasze na pewno, ale jaki Uefa zastosowała klucz?
|
klucz był taki sam, ale Wisłe zamieniono z Partizanem Belgrad ktore przeniesiono do 1 grupy VLF Wolsburg wylądował w 2 a my w 7
|
Przecież Partizan był rozstawiony, a my nie. To jak mógł się zamienić z Wisłą?
|
Tottenham Hotspur - ładna nazwa, ciekawe stroje, piękny stadion i duże pieniądze.
Będę chyba pierwszym na tym forum, który otwarcie pisze, że przeciwnik jest spokojnie do ogrania. Pomimo wielkich nazwisk, mocarstwowych planów i aktywności na rynku transferowym, osobiście w ten zespół nie wierzę. Obecna sytuacja strasznie kojarzy mi się z Manchesterem City. Ówczesny trener Kevin Keagan miał do dyspozycji wielkie pieniądze, gwiazdy światowego formatu(Anelka), obiecywał góry, a skończyło się na Wielkopolsce. Pamiętam, jak dwa lata temu Wisła mierzyła się z Blackburn Rovers. Choć Spurs wydają się na papierze znacznie mocniejsi, to jednak nie wydaje mi się, aby w obecnej formie zdecydowanie przewyższali Rovers. Wisła prowadzona przez Dragomira Okukę niemal pokonała Anglików, a jakiego formatu była ta drużyna, przekonaliśmy się w dalszej części sezonu(chodzi mi tutaj o 8 miejsce). W obecnej piłce wszystko jest możliwe. Jeśli potrafiliśmy postawić się wielkiej Barcelonie, to tym bardziej Tottenham nie będzie miał z Wisłą lekko. Nawet jak odpadniemy, to nie ma co załamywać rąk. Platini to nasz człowiek w UEFA i załatwił kwalifikacje, w których będzie decydowała realna klasa drużyny, a nie szczęście w losowaniu. |
Flamaster - A powiedz mi który przeciwnik nie jest do ogrania?
Każdy jest! Tylko trzeba biegać i nie myśleć o tym, że przeciwnik nazywa się Real, MU, Tottenham czy Dinamo Tibilisi. Na stojąco tak jak w pierwszym meczu z Barceloną to się z nikim nie wygra. |
Tottenham w tym okienku wydał 73 mln euro, kupując m.in. Lukę Modricia, Davida Bentleya, Pawljuczenkę, czy Giovaniego dos Santosa. Ktoś powie co to za gwiazdy, skoro przegrywają drugi mecz w Premier League, ale te gwiazdy mogą się przebudzić właśnie w pucharach europejskich.
Wszyscy wiemy jak trudna jest angielska liga. Gra się szybko, twardo, technicznie. Czesto najlepszym jest się trudno szybko zaaklimatyzować w Premier League (patrz Rasiak ;]). Dlatego tye gwiazdy nie pokazały jeszcze co potrafią i trzymajmy kciuki, że nie przebudzą się w innych rozgrywkach niż Premier League - Pucharze UEFA. |
Panowie, bądźmy realistami. Liga angielska to najlepsza liga świata, a Tottenham to jej czołowy klub.
Szanse są bardzo małe, ale dopóki piłka w grze... |
zgadza się najlepsza liga na świecie, ale nie zapominajmy że w piłce wszystko jest możliwe, mnie jednak martwi tylko jedno, jeżeli Tottenhamom zależy na PE to na mecze z Wisłą podejdą odpowiedno zmobilizowani i będzie problem bo Rovers to gorsza ekipa od Spursów.
|
Cytat:
Zobacz co Zenit gra a to liga Rosyjska,wiec duzo slabsza od Angielskiej. Trzeba wierzyc!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W Londynie 1:3, u nas 2:0 lub 3:0 i good bye London :-) Mówiłem że pojedziemy Beitar w rewanżu- pojechaliśmy. Mówiłem że Hiszpanie posrają się z dopingu- posrali się. Dlaczego więc po raz kolejny miałbym nie mieć racji? :p |
|
Glupi przyklad bo gdzie Zenit a gdzie my, poza tym ten Zenit bedzie niedlugo jedna z lepszych marek w europie, jada sobie jada..
ja to czasami uwierzyc nie moze ze pomimo takiej przepasci miedzy zespolami dajemy czasem rady.. tak jak w przypadku FCB u siebie. Teraz Tottenham ktory wydal 73 mln euro na transfery a my..... 0 zł :shock: (transfery to tylko jeden z wielu przykladow) to tylko swiadczy o tej przepasci... a jesli nawet strzelimy gola takiemu klubowi jestem z tego dumny bo w sumie walka jest bardzo ale to bardzo nierowna. niektore rzeczy sa niewytlumaczalne, jak w przypadku Bate Borysow i tych drugi Aaa cos tam. Jednak w pilce moze sie zdarzyc wszystko, zdarza sie, ale to jes takie 10% na 100. oby to Wisla w meczu z TT byla w tych 10 %. |
Cytat:
Czołowy??? Jeśli dla Ciebie czołowy zespół to druga połowa tabeli to coś tu jest nie tak. |
To ze ostatni sezon mieli slaby nie oznacza ze nie sa czolowym klubem Angielskim.
|
A co to ma do rzeczy na ktorym oni sa teraz miejscu w NAJLEPSZEJ lidze swiata?
Teraz Legia jest na 12 i czy nie jest czolowym Polskim klubem? a no wlasnie. |
Legia?
czołowym na przełomie lat - owszem czołowym teraz - wątpie. I nieważne czy Tottenham jest 1szy czy 15 w lidze. Ważne, aby na daną chwilę był tak samo czołowy jak Legia TERAZ |
Czasami wielkie transfery nie przekładają się na wielką grę. Przypomnijcie sobie co wyczyniał mocarny monachijski Bayern w PUEFA nie dalej jak na wiosnę bieżącego roku. Cudem wyszli z opresji w ćwierćfinale, odpadli z hukiem rundę później. W tym roku podobną rolę przyjmuje potężny AC Milan. I mogę się nieco ryzykownie założyć, że nie wygra pucharu :)
Jak już napisałem wyżej na dwumeczu z Hotspurs świat się nie kończy. Ważniejsze są wnioski, jakie wyciągnie klub z przygody pod tytułem "Europejskie puchary 2008". Swego czasu bardzo, ale to bardzo liczyłem na naukę wyciągniętą ze znamiennej kompromitacji z Norwegami. Nie udało się, mija właśnie 5 lat i stoimy w miejscu. Ale ciągle wypada wierzyć, może wbrew logice, że ten trzydziestotysięczny stadion buduje się w jakimś ambitnym celu (nie tylko do celebracji n-tego tytułu mistrza Polski ;) ); że po 2012 roku koniunktura się rozkręci i za 10 lat będziemy mieć trzy kluby w LM*** :P *** - dobra, żartowałem, dwa wystarczą ;) |
Cytat:
|
Również moje rozgoryczenie, rozczarowanie i wściekłość gdy dowiedziałem się kogo wylosowaliśmy było ogromne.
Do tej pory ciężko mi zrozumieć dlaczego mamy takiego "farta'. O tej porze przychodzi mi jedynie do głowy iż jeśli już spadać to z wysokiego konia. We Włoszech jesteśmy już rozpoznawalni, w Hiszpanii, to teraz czas na UK. |
Cytat:
|
Nie ma już co biadolić nad wynikami losowania, choć sam byłem nieźle wkurzony bo już któryś raz z rzędu jakoś szczęście nas opuszcza a czasami jest ono potrzebne...
Podstawowa rzecz: w Londynie musimy strzelić bramkę, aby w ogóle marzyć o podjęciu walki w Krakowie. Bramka z wyjazdu będzie już czymś i szczerze mówiąc wynik 2:1 dla nich u nich, mnie satysfakcjonuje. W rewanżu u siebie damy radę! Trzeba wierzyć. |
Cytat:
Wlasnie, czasami... te 10% o ktorych wspomnialem wyzej to wlasnie "czasami" i mam nadzieje ze sie w nich zmiescimy. |
Cytat:
|
Mowisz o Dudce ktory polozyl sie w polu karnym i myslal ze ktos zaraz przybiegnie na niego chuchac i dmuchac ? Na szczescie tego pana w Wisle juz nie ma. A jak mamy wygrywac to czas skonczyc z frajerskimi porazkami. Nadarza sie wlasnie okazja cos soba zaprezentowac, tez bylem wkurzony, ale teraz ta zlosc trzeba przekuc w boiskowa i sportowa agresje ...
|
Zgadnijcie, który klub latem wydał najwięcej na świecie na transfery?
pierwsza - FC BARCELONA - 90mln euro drugi - Tottenham Hotspur - 73 mln euro a wiec trafilismy w losowaniach na dwoch milionerów.Na sczescie same pięniadze nie grają, jednak jakie mamy realne szanse na awans ? Wislacy muszą wznieść się na wyzyny swoich umiejętnosci - nie raz - jak w przypadku z Duma Katalonii - a dwukrotnie. Pytanie - czy stać nas na to ? |
z Tottenhamem miała Wisła grać już dwa lata temu w pucharze uefa jak Feyenoord wykluczyli a Wisła miała zajać jego miejsce w grupie.No ale do meczów nie doszło.....
|
jak już ktoś napisał jak spadać to z wysokiego konia, Lech ma teraz większe szanse na blamaż w PU ze słabszym przeciwnikiem, żaden wstyd odpaść z takim Tottenhamem a jaka szansa żeby utrzeć im nosa jak Barcelonie więc fart nie fart dobrze jest!!
|
Nie przesadzał bym z tym strachem przed Tottenhamem. Kluczową sprawą jest nie budżet, tylko aktualna dyspozycja zespołu, a ta jak na razie rewelacyjna nie jest. Nie ma się też co emocjonować wielkością transferów, bo z tymi też różnie bywa. Istotną rzeczą dyspozycja Berbatowa.
Zobaczymy jak nasz rywal wypadnie w konfrontacji z Chealse. |
Cytat:
mam takie samo zdanie... jak nie będzie grał Berbatov to nasze szanse wzrastają...dla mnie to jest jedyny piłkarz z Tottenhamu który jest "geniuszem futbolu" ... dla porównania w Barcelonie było kilku...Iniesta, Xavi, Henry, Eto...chodzi o to że są to piłkarzy którzy w pojedynke wygrywają mecze...a moim zdaniem takiemu Modric'owi czy lennonowi to dużo jeszcze brakuje... myśle że bedzie dobrze...chłopaki wyjdą na WHL z lepszym nastawieniem jak na Camp Nou...jeszcze troche szczęscia i...może jakaś sensacja?? :) |
Zamiast sie cieszyć , że nasza Wisełka zagra z mocnym , medialnym przeciwnikiem lamentujecie ... Ileż satysfakcji i radości dałoby nam kibicom wyeliminowanie takie klubu jak Spurs z najlepszej obecnie ligu swiata !! Nie można porównac tez prestiżu - wszak któz by sie podniecał wizytą Austrii wiedeń w Krakowie ?? Panowie znowu u nas tu w Krakowie , przy R22 zawitają gwiazdy światowej piłki i naszym zadaniem będzie pokazać im , że Kraków nie jest taki gościnny ... pokażemy im to na przykładzie Barcelony ;) z tą różnicą , że jestem przekonany , że w pierwszym meczu na wyjeździe osiągniemy dobry wynik :)
|
w tym sezonie po takich bajecznych wzmocnieniach pewnie celem Tottenhamu jest włączenie sie do walki o tytuł mistrza Angli , po cichu licze że odpuszcza puchar uefa i dadzą nam wygrać.
Już nie moge sie doczekać starcia Mauro z Modriciem w środku pola , Cantoro może nie jest już taki szybki ale nie jednego środkowego playmekara potrafił wyłączyć z gry. |
Cytat:
|
Dokladnie Mango. Nie ma co plakac. Ile druzyn ma szanse zagrac w roku z takimi druzynami jak Liverpool, Barcelona czy Tottenham ? Fajnie, ze gramy z zespolem z Premiership. Druzyna znow cos zyska, okrzepnie, stanie sie silniejsza, a i szanse na wyeliminowanie rywala wcale nie sa male.
Moim zdaniem na swiecie jest kilka druzyn, z ktorymi klub na poziomie Wisly nie ma zadnych szans wywalczyc awansu.Takie jak Barcelona, Real, Arsenal, Manchester, Chealse itp. Ale z cala reszta mozna spokojnie powalczyc i wyjsc na boisko z przeswiadczeniem, ze awansujemy i wygramy. To bardzo wazne w pilce miec to poczucie mozliwosci, ze od nas cos zalezy, ze jestesmy lepsi. I Tottenham jest silna druzyna, ale w zaden sposob nie zbliza sie poziomem do tych wymienionych powyzej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl