Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

SĘDZIA ZGRED 08.07.2010 18:37

Moja ocena nie ma tu nic do rzeczy , to niech działacze wezmą się do roboty wkońcu im za to płacą i to nie małe pieniądze, jeśli oni nie potrafią ocenić tego co prezentują w sparingach piłkarze Wisły Kraków to nie powinni się zajmować tym czym się zajmują...

Jagul 08.07.2010 18:39

rw88
Ja jeszcze dodam, że w okresie przygotowawczym Polonia Warszawa potrafiła zremisować z Valencią, a skończyła wiadomo jak.

Filippo123321 08.07.2010 18:39

rw88, ale zrozum, ze tu nie chodzi o wynik. Tu chodzi o styl czy w ogole jakas próbe gry. Z tego co mozna wyczytać nie ma ani tego, ani tego. Mnie to w sumie nie dziwi...

MCX 08.07.2010 18:39

Na oficjalnej napisali, że Bunoza gra na lewej stronie obrony.

massoud 08.07.2010 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SĘDZIA ZGRED (Post 930774)
Moja ocena nie ma tu nic do rzeczy , to niech działacze wezmą się do roboty wkońcu im za to płacą i to nie małe pieniądze, jeśli oni nie potrafią ocenić tego co prezentują w sparingach piłkarze Wisły Kraków to nie powinni się zajmować tym czym się zajmują...

ja już czekam na wnioski trenerów
i z niecierpliwością na spełnienie założeń taktycznych... bo to tylko sparing, a wynik jest sprawą drugorzędną.

UcheJ 08.07.2010 18:40

Bunoza jest lepszy od Kowalskiego uspokójcie się po prostu Kasperczak miał dłużej Kowalskiego w składzie dla tego jego wystawił bunoza na pewno będzie podstawowym...

martinius028 08.07.2010 18:40

Mały cos nie wchodzi czyżby Kasperczak go sobie wychowywał czy poprostu brak formy? Piotrek z wolnego no chociaż tyle co panowie?

arrosmay 08.07.2010 18:41

Czemu Mały nie gra? Kontuzja jakaś czy go oszczędzają?

tormenthor 08.07.2010 18:41

No to mamy najwyższego lewego obrońcę na świecie. Nie wiem, cz ten Kasperczak na starość ma problemy ze wzrokiem? Jak można wystawiać Diaza albo Bunozę na lewej obronie? Na jakiej podstawie trener ma taką wiarę w Łobodzińskiego? Sobol jest już wiekowy - może nie nadążać, wystawiając Gargułę po kontuzje mamy bardzo słaby środek pomocy. Jeśli do tego dojdzie słaba, niezgrana obrona, mierne skrzydła - Brozek, Łobo no to mamy dramat.

UcheJ 08.07.2010 18:41

jestem ciekawy czy cikos już wygryzł Singlara??

sportnh 08.07.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 930783)
Bunoza jest lepszy od Kowalskiego uspokójcie się po prostu Kasperczak miał dłużej Kowalskiego w składzie dla tego jego wystawił bunoza na pewno będzie podstawowym...

moglbys wytlumaczyc ten zwiazek? bo nie bardzo go widze

UcheJ 08.07.2010 18:42

nie rozumiem też trenera "tormenthor"

sportnh 08.07.2010 18:42

2:4 pietia z wolnego

Kluvi 08.07.2010 18:43

Pieta z wolnego :) 2:4

willow 08.07.2010 18:43

zastanawiam się, czemu Heniek nie postawił na Singlara, który w obu sparingach w Polsce był jedną z najjaśniejszych postaci na boisku...

satori 08.07.2010 18:44

2-4!!! :-)

arrosmay 08.07.2010 18:44

Goli Pietii bezpośrednio z wolnego :O Nie pamiętam ostatniego gola bezpośrednio po stałym fragmencie, chyba, że to był ten Diaza z Arką z 2008 to pamiętam.

UcheJ 08.07.2010 18:44

Kasperczak jest starszym gościem i dłużej widział kowalskiego w drużynie dla tego jego wystawia....
Atak na prawde to pewnie uważa że kowalski dłuzej grał z cleberem i dlatego gra w środku... moje zdanie...

pablo92TSW 08.07.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 930796)
zastanawiam się, czemu Heniek nie postawił na Singlara, który w obu sparingach w Polsce był jedną z najjaśniejszych postaci na boisku...

Może dlatego, że to ostatni sparing i chciał zobaczyć jak Cikos będzie prezentował się w meczu ;)

wolfy 08.07.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 930788)
No to mamy najwyższego lewego obrońcę na świecie. Nie wiem, cz ten Kasperczak na starość ma problemy ze wzrokiem? Jak można wystawiać Diaza albo Bunozę na lewej obronie? Na jakiej podstawie trener ma taką wiarę w Łobodzińskiego? Sobol jest już wiekowy - może nie nadążać, wystawiając Gargułę po kontuzje mamy bardzo słaby środek pomocy. Jeśli do tego dojdzie słaba, niezgrana obrona, mierne skrzydła - Brozek, Łobo no to mamy dramat.

A KOGO miał wystawić? Kluiverta czy Milinkovicia?

rw88 08.07.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 930778)
rw88, ale zrozum, ze tu nie chodzi o wynik. Tu chodzi o styl czy w ogole jakas próbe gry. Z tego co mozna wyczytać nie ma ani tego, ani tego. Mnie to w sumie nie dziwi...

Podziwiam próbę wyrobienia sobie zdania na temat gry Wisły po relacji tekstowej...Ja w ogóle nie rozumiem sensu oceniana drużyny na podstawie sparingów, dla mnie oni mogą się teraz kopać po głowie, byleby w lidze i w pucharach zagrali swoje, tylko to jest istotne. Dopiero na podstawie meczu pucharowego za tydzień będzie można wyciągnąć pierwsze wnioski, teraz jest na to za wcześnie.

Pablo84 08.07.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 930788)

Proponuję SKWK skontaktować się z Kasperczakiem by mu przeczytali wiadomość od trenera sir Tormenthor`a.

tormenthor 08.07.2010 18:46

Singlar może również grać na pozycji stopera. Kasperczak niestety zaskakuje mnie taktycznie in minus. Mając słabą obronę trzeba zagęścić środek pomocy grając na dwóch DM. Miał już nauczkę w meczu z Lechią w PP i nie wyciągnął żadnych wniosków.

sportnh 08.07.2010 18:46

89' Agustine drybluje w środku. Naprawdę ma duży potencjał...

arrosmay 08.07.2010 18:46

Cytat:

Agustine drybluje w środku. Naprawdę ma duży potencjał...
Może na prawdę warto go zatrudnic? Zobaczymy jakiej kasy zażąda.

serek.c2 08.07.2010 18:47

Jest dobrze - przecież nie od dziś wiadomo, że drużyna która rozpoczyna przygotowania do sezonu jest wypoczęta i przede wszystkim czuje piłkę. My natomiast kończymy przygotowania i straciliśmy już formę (a przecież ta w meczu z Garbarnią była wyśmienita!)... Do tego dołożyć zmęczenie i mamy przyczyny porażki. Zresztą - to tylko sparing...

Jagul 08.07.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 930799)
Goli Pietii bezpośrednio z wolnego :O Nie pamiętam ostatniego gola bezpośrednio po stałym fragmencie, chyba, że to był ten Diaza z Arką z 2008 to pamiętam.

Zieńczuk z Lechią trafił i to był ostatni gol.

sportnh 08.07.2010 18:48

To tylko relacja, ale Bunoza juz 3x sie fajnie wlaczal z tego co mozna wyczytac, teraz blisko zdobycia bramki po wolnym. Zrobil karnego no ale to inna sprawa

wolfy 08.07.2010 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TWSD
Trochę późno... Wisła naciera bardzo zdecydowanie. Druga połowa niezła w naszym wykonaniu.

No fakt, biorąc pod uwagę dla której drużyny to jest pierwszy sparing i początek przygotowań...

arrosmay 08.07.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 930810)
Zieńczuk z Lechią trafił i to był ostatni gol.

Faktycznie zapomniałem o Zieńczuku:-)

tormenthor 08.07.2010 18:49

Żeby nie było zawsze broniłem Heńka i jestem jego wielkim zwolennikiem. Niestety dostrzegam jego błędy. Skład Wisły w obecnej sytuacji powinien wyglądać tak: Jovanic, Czikos, Singlar, Cleber, Brożek, Boguski, Sobol, Agostine, Diaz, Jirsak, Brożek. Jak się ma słabą obronę trzeba grać w środku pola mądrze taktycznie i ganiać ze zdwojoną siłą.

SĘDZIA ZGRED 08.07.2010 18:50

2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...

UcheJ 08.07.2010 18:51

4-2 dobra teraz puchary mieli trudny podobno okres przygotowawczy wiec trzeba na spokojnie to przyjąć...
mam nadzieje że tego środkowego wezmą do drużyny...

Filippo123321 08.07.2010 18:51

Dokładnie, tłumaczcie te porażki (nawet sparingowe, ale przeciez to nie pierwsza porazka, przypominam Drezno) dalej. Hanover dopiero rozpoczął przygotowania (czytaj: ledwo wrocili z wakacji), a juz nas klepia jak chcą.

Ja naprawdę chcę wierzyć, że bedzie lepiej.

EDIT: raindog, w meczu z Zagłębiem nie padła żadna bramka z wolnego. Tak jak mówią koledzy wyzej, ostatni gol z wolnego z Lechią.

SĘDZIA ZGRED 08.07.2010 18:52

2:4 Wynik lepszy jak gra. Na szybko podumowanie- brak defensywy-- lepiej grali rezerwowi niż Ci co wyszli w 1 składzie...Ogólnie bieda...

willow 08.07.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 930803)
Podziwiam próbę wyrobienia sobie zdania na temat gry Wisły po relacji tekstowej...Ja w ogóle nie rozumiem sensu oceniana drużyny na podstawie sparingów, dla mnie oni mogą się teraz kopać po głowie, byleby w lidze i w pucharach zagrali swoje, tylko to jest istotne. Dopiero na podstawie meczu pucharowego za tydzień będzie można wyciągnąć pierwsze wnioski, teraz jest na to za wcześnie.

No to teraz kolego usiądź sobie wygodnie, otwórz browar i odpowiedz mi na pytanie:

Jaką metamorfozę może przejść drużyna Wisły w ciągu tygodnia?

Gdyby to było na początku okresu, ok. Ale to był sprawdzian generalny przed szalenie istotnym meczem. Dalej uważasz, że wszystko jest ok?

Snow 08.07.2010 18:54

Nie chcę komentować większości waszych wypocin bo musiał bym obrażać kolegów po szalu...

tormenthor nie widział nawet minuty treningu drużyny w tym sezonie, ale on już lepiej wie kogo wystawić.
Sędzia Zgred po relacji tekstowej wie, że wynik lepszy niż gra. Za chwilę będzie na jej podstawie wystawiał oceny poszczególnym zawodnikom.

ślimak 08.07.2010 18:55

Paweł Brożek grał wogóle? :/

Reiro 08.07.2010 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 930818)
Dokładnie, tłumaczcie te porażki (nawet sparingowe, ale przeciez to nie pierwsza porazka, przypominam Drezno) dalej. Hanover dopiero rozpoczął przygotowania (czytaj: ledwo wrocili z wakacji), a juz nas klepia jak chcą.

A Ty kiedy byś grał lepiej, po wakacjach(wypoczęty, głód piłki itp) czy po ciężkim okresie przygotowawczym...?
Odpowiedź nasuwa się sama...
Oczywiście braki w obronie(zgraniu obrony) są i będą widoczne ale nie można przeginać z tym upadkiem Wisły...
Dajcie spokój i poczekajcie do pierwszego meczu, który obejrzycie w telewizji/na żywo, a nie w relacji.

serek.c2 08.07.2010 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 930828)
A Ty kiedy byś grał lepiej, po wakacjach(wypoczęty, głód piłki itp) czy po ciężkim okresie przygotowawczym...?
Odpowiedź nasuwa się sama...

Ty tak poważnie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl