![]() |
Cytat:
|
Skorża - nie zgadza się, że drużynie brakuje ambicji. - To jest bardziej brak umiejętności
Brak umiejętności w stosunku do kogo ?? do piłkarzy Cracovii ?? ?? ?? - ktoś tu starsznie chcę własną dupę cudzym kosztem ratować |
To juz Skorza nie broni swoich pilkarzy? hyhyhy
|
Osobiście Skorży bym nie zwalniał. Bo kim on ma grac? Brak wzmocnień, kontuzje, piłkarze zdrowi grający padakę. Oto obraz Wisły obecnie. Owszem trener też ponosi winę ale bez jaj. Dajmy mu szansę jak mówię jeszcze raz w europejskich pucharach, jeśli wtedy nie wyjdzie, to już niestety pora się pożegnac, ale napewno nie teraz. W tamtym roku też o tej porze przegraliśmy 2 mecze, wszyscy zwalniali Skorżę, wyzywali, a na Rynku potem imię skandowali... Dziękuję.
|
Jak dotąd zawsze broniłem Skorży ale dość tego. SKORŻA OUT!
|
Jak teraz wyleci Skorża to nasi piłkarze będą roboli co chcą. Cupiał musi postawić weto i dać poparcie Skorży!!
|
Druga strona medalu. Jak Skorża zostanie to piłkarze dopiero uwierzą że są nie do ruszenia i dalej będą robili "co chcą". A to za formę piłkarzy już nie odpowiada trener? W takim razie kto?
|
drodzy
trzeba rozróżnic dwie rzeczy: 1) kto ma dość Maćka Skorży 2) kto uwaza ze zmiana trenera to w tym momencie to dobre rozwiązanie (koniec rundy) Bo ja uwazam ze nie koniecznie odpowiedz na te warianty musi byc taka sama. Wiadomo że nawet tym co mamy i taką "formą" nie powinnismy przegrac (osobiscie remis bralem w ciemno). Sytuacja nie jest czarno-biała i wine ponoszą i piłkarze i trener. ja bym tak obstawiał 70% piłkarze 30% trener. No bo co, jak jak widze chybione podanie do goscia oddalonego o 10 metrów, albo balony lecące pół godziny zamiast mocnych bitych wrzutek, a o przyjęciu piłki to wogole nie wspomne. |
trzeba też pamietac że Skorża buduje zespół na graczach ściaganych głównie za darmo.Nie ma takiego luksusu jak kiedyś mieli w Wiśle Smuda,Kasperczak czy Lenczyk gdzie co pół roku przychodziło dwóch wyróżniajacych sie zawodników z naszej ligi i to zazwyczaj ofensywnych.
|
Zostawic trenera i dobrac się piłkarzą do d*py i do kieszeni a któremu się nie podoba tam są drzwi i OUT! My żeby wreszcie zaistniec potrzebujemy piłkarzy ambitnych, walecznych i z głową na karku!
|
Jak dla mnie to drużyna gra na jego zwolnienie, ewentulanie na nie przedłużenie umowy.
To są jakieś jaja co onie wyprawiają, jestem przekonany o tym że założenia były na granie wrzutek dołem a oni walą wszsytko w kosmos, zero strzałów, Wchodzi Leszczak dostał piłkę gra silną wrzutę dołem, dla mnie to o czymś świadczy. Jak jest wbiegnięcie, biegną wszyscy w lini na 16 nikogo, piłka idzie w tył a tam sami obrońcy cracovii... Były dwa strzały które pamiętam to po obu było zagrożenie raz Jirsak raz Kirm. Boguski nie umie loba zrobić. To jest kpina! |
Cytat:
|
Tłumaczenie Skorży jest żenujące. Bo kto jest słabym piłkarzem ? Brożek ? Król strzelców i świetny, szybki snajper (edit:w formie i chcący, żeby nie było.)? Ambitny i walczący Małecki ? Kirm, uczestnik MŚ, podstawowy zawodnik swojej reprezentacji ? Jirsak, który potrafi rzucić dwie-trzy bramkowe piłki na mecz? Alvarez? Marcelo ?!
Przyczepić się można najwyżej do Jopa albo Łobodzińskiego - ale do cholery, cała reszta piłkarzy przewyższa tę ligę w takim stopniu, jak ich zarobki przewyższają te reszty ligi. I tylko TWOJĄ, Maćku, robotą jest, by ich tak wszystkich na boisku ułożyć, żeby tę ligę rozjechali. By tak ich nakręcić, nabuzować. ONI SAMI TEGO NIE ZROBIĄ. Nawet Real Madryt tak nie potrafi. Każdy, kto ogląda mecze tej drużyny widzi, że NIE MA ŻADNEGO POMYSŁU na grę, na taktykę, nie ma schematów, NIC (o stałych fragmentach nie wspomnę z litości). Czy to jest wina piłkarzy ? Faktycznie, poruszają się powoli, rozgrywają powoli - ale od tego jest Skorża, żeby ich naprostować - jeśli nie potrafi, niech sprowadzi Cupiała, cokolwiek - jeśli chce się dumnie nazywać managerem, to działa to w obie strony - dostajesz wolną rękę na transfery, ale masz też PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ za wyniki i tzw. man management. Nie wiem, czy chcę, żeby zwolnić Skorżę, bo to byłoby bzdurą - ale tak, jak jest, być nie może. Przegrywamy WSZYSTKIE ważne mecze. Tottenham, Levadia, Finał PP, Legia, Lech, DERBY, DO CHOLERY, DERBY!! JAKO GOSPODARZ! |
Cytat:
Łobodziński, Diaz, Kirm, Jirsak. Niemalże 50% pierwszego składu za który zapłacono około 2 mln euro. |
przecież trener może dać karę pieniężną albo do rezerw wysłać.
trzeba zrobić zebranie i porozmawiać. i niech będą jakieś kary. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Skor*a musi pierdo*nąc w stół, posadzic gwiazdki na ławce a wpuścic młodych na następny mecz. |
o czym niektórzy gadają. Runda się kończy, a trener, który ciągle mówił jak to jest super nagle mówi, że nie ma składu i w ogóle niektórych to by wypożyczył żeby sie ogrywali tylko pytanie kogo? Łobodzińskiego? Diaza? Gość gada od rzeczy i tyle.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Był zwolennikiem trenera Skorży i przyznaję się bez bicia.
Ale coś jest nie tak i wnioski trzeba wyciągać szybko. Niestety ale coś w drużynie się posypało, wszystkiego nie da się tłumaczyć kontuzjami kluczowych zawodników. Bo to że Sobol nie gra raczej nie ma wpływu na to że zawodnicy nie potrafią przyjąć piłki czy prosto podać. Odnosi się wrażenie że Skorża przestał mieć wpływ na drużynę, on swoje a zawodnicy swoje. W dodatku drużyna chyba nie najlepiej została przygotowana do rundy i to pod każdym względem, poza spotkaniami ze Śląskiem i Zagłębiem resztę wygrywaliśmy głównie dzięki indywidualnym zagraniom. Zresztą że coś jest nie tak należy wywnioskować ze słów trenera który zaczyna mówić o braku umiejętności zawodników co do tej pory mu się nie zdarzało. Cóż Cupiał napewno ma sporo do myślenie. |
Ja myślę, że zwolnienie Skorży sensu nie ma. Co nam to da, zemstę na trenerze za złe wyniki? # mecze musimy wygrać, jak się tak stanie trzeba dać mu szanse przygotowania drużyny i przeprowadzenia wzmocnień w zimie. Jak nie będzie 9 pkt. można się zastanawiać choć też nie wiem czy byłbym za zmianą trenera. Ale fakt faktem, że ostatnie występy to skandal.
|
Cytat:
|
Dawno nic tu juz nie naskrobalem, ale przyszedl taki wieczor, ze i mi "po pioro" siegnac trzeba...
Niestety prawda jest taka, ze trudno wskazac jednego winnego, niestety bo tak byloby najlatwiej. W tej druzynie nie widac stylu, nie widac checi, nie widac ambicji, nie widac determinacji. Trener odpowiada za przygotowanie taktyczne, motoryczne, techniczne i tylko w pewnym stopniu za wszelkiej masci cechy wolicjonalne, bo jesli zawodnicy podchodza do swoich obowiazkow lekcewazaco to i nawet piekne przemowy trenera na nic sie nie zdadza. Winni sa zatem wszyscy, ktorych dzis widzielismy, od trenera po zawodnikow rezerwowych, ktorzy nawet nie pojawili sie dzis na boisku. Skorza chce, ale mu nie wychodzi, nie mam pelnego przekonania czy to wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu, nie mam tego przekonania od bardzo dawna, tak naprawde oprocz pojedynczych spotkan, to Wisla fajnie grala tylko przez pierwsze pol roku pracy Skorzy. Nie widze przeslanek, ze w przyszlosci cos moze sie poprawic, a mowienie, ze Skorza nie ma kim grac to jakis kiepski zart, jesli Skorza nie ma kim grac, to kim ma grac Lenczyk? |
Cytat:
Powiem krótko. Trener Skorża miał jedną naprawdę kapitalną rundę, tą zaraz po przyjściu. I nie bez znaczenia był fakt, że był w Krakowie "Kosa", który ciągnął cały zespół do przodu, a do tego "Zieniu", który miał po prostu sezon życia. Od tamtego czasu dobre mecze można policzyć na palcach u jednej ręki, no może kawałek drugiej by się przydał. Faktycznie, wygrywaliśmy mecze ze średniakami i słabeuszami, ale bez błysku i polotu. Przychodzi do meczu z lepszym przeciwnikiem i jest zawsze to samo - finał PP w plecy, Superpuchar, nie wspominam o ligowych wpier*olach z Lechem i Legią. O pewnej estońskiej, półamatorskiej drużynie już nawet nie będę mówił. Ja po dzisiejszej żenadzie pragnę jedynie "podziękować" za to, że byłem świadkiem wydarzenia, którego nie mieliśmy od 50 lat. BRAWO PANOWIE! Ajj, jeszcze jedno, bo bym zapomniał. O co chodzi z tym Diazem w pierwszym składzie? Bo to jedna z tych spraw, których pojąć nie będę chyba potrafił nigdy. |
powiem tak....,jedyne co broni Skorze i przemawia za nim w tym momencie,to pozycja w tabeli mimo wszystko. ale zaczynam juz tracic cierpliwosc i to tak na maxa!!!
|
Jak były 2 mistrzostwa(co prawda w nędznej lidze,ale były),to więszośc piała z zachwytu nad niezwykłym talentem pana Macieja.Piłkarze byli gdzieś tam w tle.Teraz jak wyłania się prawdziwe oblicze zespołu,to wina jest głównie graczy,a bezradny trener jest skrzywdzony przez los,który kazał mu szkolić takie beztalencia.Taki to tok rozumowania widzę tu w co drugim prawie tekście.Rozwala mnie to doszczętnie.
|
Zamiast pisać Skorża out wymiencie kandydata na jego miejsce. Ja przynajmniej obecnie takiego nie widze!
|
Nie bede bronil trenera, bo to co w tej rundzie mielismy wygrac, to przegralismy... Pilkarze sa wypaleni (wypici), bo Skorza to dobry kumpel, a nie trener ktory jak krzyknie, to na plecach pojawiaja sie ciary (pilkarze na Petrescu sie skarzyli, ze daje w dupe na treningach, to wylecial...). Ale niestety bez pieniedzy nic nie bedzie (?)... A tak swoja droga kiedy Wisła Kraków grala w pilke? Dlaczego znowu musimy wracac do meczow z Parma, Shalke, Lazio? Po pierwsze mielismy farta jak 100 h*jow, lepszych zawodnikow (indywidualnosci, ktorych obecnie brak), jakas mysl szkoleniawa i najlepszy doping w Polsce... Nie wiem czy ktos z Was pamieta mecz z Polonia Ww-a w sezonie 03/04 ehhh... Czas biegnie (nawet Rumunia nam ucieka, nie wspominajac o innych krajach, klubach ktore powinnismy "zjadac"), a my stoimy w miejscu. Podsumowujac, polityka finansowa klubu to porazka, nie inwestujac pieniedzy - wygrywac, hahaha. Raz sie udalo... Zobaczymy co bedzie jak otworza "nowy" stadion z lat 80... Wazne, obiekt bedzie w miare pojemny i mam nadzieje, ze to my kibice zrobimy na nim taka atmosfere, ze pilkarzom pojawia sie wczesniej wspominane ciary na plerach...
|
JA mam pomysł na trenera....
L E O BEENHAKE co wy na to? |
Cytat:
|
Cytat:
sięga Twój wzrok,czy widzisz tylko nasze zapyziałe małopolskie pagórki i mazowieckie niziny? |
Ja pie....! Tego się nie da czytać! Rozumiem że porażka w derbach boli i będzie bolała co najmniej do wiosny ale... przegrana bitwa nie oznacza przegranej wojny!
Skorża chociaż by sie zesrał na ławkę, to sam meczu nie wygra... Dlaczego Kasperczak, trener który osiągnął tak wiele z Wisłą, nie zrobił tego z Górnikiem?! Bo co?! Bo zapomniał za co mu płacą? A może może myślał że samą obecnością na stadionie zdobędzie mistrzostwo. Z pustego nawet Salomon nie naleje... Tyle... |
Cytat:
Cóż, najwyraźniej w tej chwili dno jest takie, że i on nic nie pomoże. Co z tego, że ustawi taktykę, jeżeli piłkarzowi nie chce się biec do piłki? Szlag mnie trafiał dzisiaj, jak piłkarze odpuszczali i tak biegli te parę metrów, żeby nie było, a potem machali ręką i wracali się. Zapierdalać za piłką trzeba! IMAO to piłkarzom przydałby się kop w dupę, jeżeli trener sam nie potrafi ich zmobilizować, może coś w tym guście - klik! - pomoże im przemyśleć sprawę? |
jaki trener takie wyniki.
Byle kopacz pojmie taktykę i rozwiąznia choćby dotyczące kontrataku, o ile takie istnieją. Czy u nas coś takiego w ogóle występuje. W zalążku? |
Cytat:
Mówi się że trener jest tak dobry jak jego ostatni mecz... |
Przegralismy prestiżowy mecz, wydaje mi się , że w tym sezonie, się przyzwyczailiśmy do porażek w ważnych meczach.....
A co do Trenera to albo M dostanie więcej swobody w wydawaniu pieniędzy i decydowaniu o zawodnikach, albo potrzeba nowego szkoleniowca najlepiej zza naszych granic, stąd propozycja Leo, bo chłop zna Polską ligę i umie zmienić sytstem, nawet stworzyć system szkoleniowy... |
Levadia przypadkiem nie byla
Amika tez,Legia to samo Cracovia byla gwozdziem do trumny nie potrafimy grac kiedy byle kto zagra szybszą pilke ,zagesci srodek ,i potem sie cofnie Skorza jak katarynka wspomina o jakis rotacjach w zespole co bardziej do dzialu S-F sie nadaje ale nie jego wina ze musimy grac z drewnem Jopem na obronie ktorym kręcili nawet ci z Drutexu Bytovii albo Hetmana Zamosc. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl