![]() |
Cytat:
"Jeśli zdawałeś maturę w województwach: małopolskim, podkarpackim i lubelskim, wyniki matury mogą być dostępne od wczesnych godzin porannych (około 6). Bezpośredni link do swoich wyników znajdziesz tutaj." |
Coś takiego znalazłem:
http://www.edulandia.pl/matura/1,118...e=facebook.com edit/ uprzedzili mnie :D |
To chyba prawda, bo teraz już się nawet można normalnie zalogować. :D
I weź tu się wyśpij... |
ja już poznałem wyniki takze moge iść spać spokojnie, powodzenia dla reszty! :D
|
Polski rozszerzony 85, angielski rozszerzony 92. Przed maturą uznałbym to za delikatny fail, po egzaminach przyjmuję z pocałowaniem ręki :D
|
Jest lepiej niż się spodziewałam. Matura to bzdura. :D
|
Jak ktoś studiuje na AGH na wydziale zarządzania - informatyka i ekonometria to niech podbije na PW. Albo to samo na UEK. Albo cokolwiek o tym kierunku to byłbym wdzięczny :)
|
Mogło by być lepiej. Finanse i rachunkowść na euk raczej odpadają.
Mat roz. 86, podstawa 98. Ang roz 32 (w życiu nie robiłem żadnej próbnej, wypracowanie pisałem pierwszy raz na maturze), pod. 82. |
Wszystko pięknie ładnie oprócz majcy.. 14 pkt, jeden pkt do szczęścia, ale motywacja jest w sierpniu kończe zabawe z tym, trzeba sie coś pouczyć dobrze, że zawodowy poszedł mi w miare ok i nie ma sie co spinać, troche pobalować zdać mature i pracować! ;)
|
P polski 76%
R geo 75% P majca 90% P angielski 96%rozjebalem ten egzamin ;] |
Mam pytanie co do Geologii i Górnictwa na AGH. Orientuje sie ktoś na który wydział najlepiej pójść bo z tego co widze to na trzech chyba jest ten kierunek ;)
|
Mam pytanie. Jestem studentem I roku Transportu i Logistyki na PK. Zamierzam się wybrać na drugi kierunek, zamawiany, tak by płacili stypendium. Jak to jest, bo znajomy mowil ze poszedl na kierunek zamawiany zaraz po liceum, mial 72% z matury matematyki rozsz. i płacili po 1000zł co miesiąc przez semestr niezaleznie od wyników w nauce. Potem oczywiście nie zdał, ale 5000zł wpadło do kieszeni. Moje pytanie jest takie: jak to jest, gdybym szedł teraz na taki kierunek, po jednym roku studiow? Biorą pod uwagę wynik z matury, czy wynik z mojego pierwotnego kierunku? Ważne...
|
biora wynik z matury a o kierunku nic nie mówisz chyba że zapytają :P
|
A jak zapytają albo sprawdza to wezmą pod uwagę wyniki z transportu?
|
Nie bo jesteś rekrutowany na podstawie świadectwa na pierwszy rok a nie zaliczonego semestru.
Sytuacja o ktrej mówisz moglaby mieć miejsce na studiach IIstopnia a nie pierwszego. |
I lepiej sprawdź dokładnie jak jest z tym zamawianym, bo np na AGH bywa, że stypendium z zamawianego przysługuje 5 osobom z najwyższymi wynikami, reszta figa z makiem
|
Wszystkim tegorocznym maturzystom gratuluję wyników, a tym, którym się nie udało otrzymać tego jakże ważnego papierka, powodzenia w sierpniu ;) Matura to bzdura :) I powodzenia w rekrutacji na studia!
|
Jest na na forum jakiś student informatyki? zastanawiam się nad PK na wydziale Mechanicznym lub Fizyki, Matematyki i Informatyki lub UJ na wydziale Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej. Możecie coś doradzić, gdzie najlepiej iść?
|
Szybkie pytanko. AGH - Górnictwo i Geologia czy Zarządzanie i Inżynieria Produkcji? Ma ktoś jakieś zdanie na ten temat?
|
Zależy który GiG chcesz wybrać, bo z tego co się orientuje jest ich kilka, a jeden nie równy drugiemu. O Górnictwie wiem niewiele więc się nie wypowiem. Znam natomiast kilka osób na ZiIP na Wydziale Zarządzania i z kierunku nie są specjalnie zadowoleni. Plus jest taki, że niewiele musisz robić, ale większość już po pierwszym roku zastanawia się nad drugim kierunkiem (ostatni rok takiej darmowej opcji!). Zastanów się więc dobrze, ja z tych dwóch chyba wybrałbym jednak GiG
|
To może wam jakoś pomoże - Badanie losów absolwentów AGH
http://www.ck.agh.edu.pl/omkz/BLA2011II.pdf |
Cytat:
|
Jest ktoś na budownictwie na Politechnice albo na AGH?? jak wrażenia??
|
Mam pytanie odnośnie płatności za studia na pk. Czy dostanę jakieś powiadomienie o tym czy wpłata doszła? I czy w niczym nie przeszkadza to, że zapłaciłem z konta bankowego innej osoby? (kazdy ma swoj indywidualny nr konta?)
|
zaloguj się w panelu kandydata, po lewej stronie zakładka Płatności i tam jest status wpłaty. Ja płaciłem z czyjegoś konta i bez problemu doszło ;)
|
Cytat:
Ale licz się ze zmarnowaną młodością :) |
Informatyka i ekonometria na AGH vs. Informatka Stosowana na UEK,
i mam dylemat, nie wiem co wybrać :/ |
Ja podobnie jak kolega wyżej mam dylemat tyle że z innymi uczelniami, a mianowicie:
- AWF - Wychowanie fizyczne - Szkoła policealna pracowników służb medycznych i społecznych nr 3 - Ratownictwo Medyczne Może coś doradzicie ? :p |
Na czym polega druga rekrutacja na UEK'u i AGH? Help.
|
Zazwyczaj na tym samym co pierwsza, tylko że na wolne miejsca, które zostaną ogłoszone po całej procedurze składania papierów itd
|
Ktoś się wybiera na politykę społeczną na UJ ? :D
|
Czy na kolejne nabory można się rejestrować czy już po ptokach? Interesuje mnie UJ.
|
W zależności od kierunku. Gdzieniegdzie jeszcze będzie trwał pierwszy nabór, lecz jego kolejne tury - czasami jest tak, że pozwalają ludziom nie wpisać się na kierunek i wpisują następnych z listy rezerwowych aż do wypełnienia limitu, który często jest widzimisię komisji rekrutacyjnej danego, tam, instytutu czy innego wydziału. Masz co najmniej dwa dni luzu, bo pierwszy nabór (lub jego pierwsza tura) kończą się 16 lipca. Wtedy komisje poszczególnych instytutów decydują, czy przyjmują dalej z listy rezerwowej, czy zamykają kram na tę chwilę i ewentualnie później urządzą tak zwany drugi nabór.
Jest jeszcze druga opcja, wystarczy śledzić różne kierunki na stronie ERK, np. tu: https://www.erk.uj.edu.pl/studia/kat...s/widocznosc/t klikasz "Rejestracja na studia: możliwa w tej chwili" - Wyszukaj i ciach, jest lista kierunków na których już aktualnie jest drugi nabór. Póki co dużo jest studiów magisterskich albo zaocznych i wieczorowych, ale po 16 lipca na tej liście mogą pojawić się dzienne licencjackie. |
Dostałem się na informatyke stosowaną na Uniwersytecie Ekonomicznym i na UJ na FAIS. Co polecacie bardziej?
|
proszę o kontakt z kimś z Uniwersytety Rolniczego na priv
|
Istnieje jeszcze jakakolwiek szansa na dostanie sie w krk na studia dzienne? Jesli tak to gdzie ?
|
Na UJ mają być jeszcze jakieś dodatkowe nabory, ale na niewielu kierunkach zostały jeszcze miejsca. Tutaj masz listę https://www.erk.uj.edu.pl/studia/lista
|
Cytat:
... chyba że chodzi o legitymację :D |
jest ktoś na gospodarce przestrzennej na rolniczym?
|
Wiślacy! Nie słyszał ktoś z Was o tanim pokoju w Krakowie, blisko UP, UL. Podchorążych?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl